Middagsplanlegging på budsjett Uke 4 (+oppskrift)

Siste uke i januar er her, og det nye året er allerede godt i gang. Flere har enda ikke fått lønn etter desember, så lommeboka er rimelig skrapet! Men mat må man ha, så da er det jo greit med noen små tips på veien. I månedsskiftet januar februar er det flere varer som går både inn og ut av sortiment i butikk, så nå gjelder det å se etter gode kupp. Her er det spesielt kosmetikk, hygiene og vaskemidler man kan kuppe til 50 % (..gjelder så langt beholdningen rekker). Det er også siste uke med flere kampanjeprodukter, så har du noen favoritter, er det kanskje lurt å kjøpe litt ekstra.

Tips: Sørlandschips KRISP før kr 31,50 – NÅ: 15,75 kr.

Ukens Middagsplan ser slik ut:

Denne uken har det blitt en del “lettvint” middager, siden formen til mor i huset ikke er på topp, og lillebror ser ut til å stortrives i magen, til tross for at han allerede er “på overtid” i forhold til de andre tre barna vi har, og er estimert mye større enn dem. Barna har fått velge, og noen ganger er det helt greit å være litt rundere i kantene. Jeg er ikke bekymret for verken vårt eller barnas kosthold, så her er et tips til en rask middager som barna EEELSKER!


Pølsegrateng: her kan man variere med hva man har i. En perfekt RESTE MIDDAG. Feks så kan man bytte ut ketchup med hvit saus som man enkelt lager fra bunnen med smør, hvetemel og melk. Pølsene kan byttes ut med skinke, rester fra kjøttkaker, karbonader, fiskekaker osv, og grønnsakene varierer med det vi har i kjøleskapet. Vips får man en relativt billig middag. Det ble ca 50 kr for denne middagen til 5 personer. Ingredienser: pølser 8 pk kr 25, makaroni hel pk 12,70kr, ost fra kjøleskapet ca 8 kr, blomkål fra forrige ukes innkjøl = 0kr, Potetmos fra skuffen (egentlig ca 5 kr i butikk) + ketchups ca 3 kr for det vi brukte.

Ukeplanleggeren jeg har laget kan dere få tilsendt på mail hvis ønskelig. Send mail til [email protected] (NO)

Jeg lager meg en oversikt over hvilke middager vi skal ha, gjerne litt videre inn i neste uke, slik at jeg kan planlegge langt frem i tid. Her har jeg alltid tatt en runde i skuffer og skap før jeg skriver listen, slik at jeg har litt peiling på hva vi har fra før, slik at vi kan bruke noe av det. Deretter går jeg inn i “Middag og innkjøp” og skriver opp hva vi skal ha, samt hva vi må kjøpe for å klare å lage denne middagen. Videre markerer jeg “kjøp” med rødt, og skriver disse inn i Handlelisten til høyre. Skal man feks bruke rømme til flere middager enn en, ser man lett om man trenger to bokser eller om det holder med en. Når middagene er ferdig skrevet og satt opp i handlelisten, fyller jeg inn med andre nødvendige ting i hverdagen. Har under går brød, frukt & grønt, det som eventuelt skal skje ekstra, hygiene, vaskeprodukter osv. Her er det lett å spare noen kroner på å se litt fremover. Man kan også lage seg en kolonne på “snart tomt”, i tilfelle man kommer over noen kupp i butikken som man bør kjøpe denne uken, og ikke vente. Som feks når det er tilbud som går ut før neste handling. Nå har det vært priskrig en stund på frukt & grønt, og man har kunnet kjøpe feks druer røde til bare 11 kroner.. da kjøper jeg selvfølgelig 3 kurver og ikke 1… vips noen kroner spart! ! – og kan eventuelt droppe noe av den andre frukte jeg tenkte å kjøpe.  


Denne handlelappen kom seg på
1141,75 kr – og da har jeg IKKE kjøpt roser og bind som står på lista. Hadde jeg gjort det hadde jeg likevel vært innenfor budsjett på 1250 kr.

På ukens innkjøpsliste står det blant annet 10 * smoothie. Barna elsker det, og jeg synes det er greit å la dem få en slik i matpakken inn i mellom, eller til barne-tv. Jeg vil tipse dere om at nå har Rema 1000 kommet med sine egne smoothies som koster UNDER 10 kr. Barna har smakt alle, og de faller virkelig i smak, noe jeg også tror at våre kunder har erfart, da vi har solgt over 500 stk den første uken de ble lansert.

SUKSESS hos de små!


Våre småtroll <3

Håper dere fikk litt inspirasjon til å starte med budsjett, eller fortsette med en allerede god trend! 🙂


Rachel

 

 

 

Barneklær: 50 % på en mengde varer!

Det er for tredje år på rad jeg stolt tar med meg nettbutikken www.knertenogkaroline.no videre som sponsor. Tidligere har de kun hatt Name It klær, men i løpet av 2015 har det vært flere spennende merker å finne, som blant annet Hust & Claire, Celavi, Lego, og Fixoni. 2016 blir nok et spennende år, og med rabattkoder eller gode tilbud til dere lesere en gang i måneden, samt et gravidtilbud til alle dere som enten har fått termindato eller har født, er det absolutt penger å spare, og inspirasjon å hente.

Nå som det har blitt snø i store deler av Norge, passer det veldig bra at RESTEKURVEN som inneholder varer til 50 %, er fylt opp med yttertøy. LEGO, som er et stort merke i Danmark, er kåret til testvinner i hjemlandet, og kan nå kjøpes til knallpriser i restekurva, og på bildene under kan du se hva som blant annet ligger der:

. . . . og for de som er mest opptatt av NYHETER, begynner nettbutikken å fylles med nytt! La deg inspirere! !

 

Baby NYHETER (ikke rabatt på disse, men så søøøøte!)


For de av dere som er gravide og har fått en termindato, eller har født innenfor 6 mnd, kan dere få 35 % på ALT i kategorien 0-9 mnd ved å sende mail til:

gravid@knertenogkaroline


Kjøp antrekkene: Filip: bukse & genser, Lilja: Genser & Bukse, Fiola: Body & bukse

Sjarmtrollene mine

Rabattkode Rachel50 gjelder på varene i Rabattkurven, men du kan selvfølgelig kjøper nyheter samtidig! ! Frakt på 59 kr er fast pris uansett hvor mye du handler.

//Innlegget i samarbeid med knertenogkaroline.no//

HAPPY SHOPPING! !

 

 

 

 

Navnerulett..

Det evig store spørsmålet begynner å holde meg våken om nettene. Det hadde vært annerledes om det var vårt første barn, men nå skal det liksom passe til tre andre relativ spesielle navn. . Hva skal barnet hete? Jeg trenger all hjelp og råd jeg kan få!

Alle barna har for og mellomnavn, hvor alle mellomnavn er tatt ut ifra mitt slektstre. Nærmeste link er oldemor som het Rachel Ambrosia. Lilja betyr renhet og uskyld, mens Ambrosia stammer fra norrøn mytologi og omtales som en drikk eller nektar som gir udødelighet, noe som passet godt med tanke på hennes start på livet. Filip, som er sammensatt av “venn” og “hest” var en stor kar i forhold til søsteren sin da han kom, Valentin,som betyr sunn & sterk, passet godt. A friend for life <3 . Fiola stammer fra fiolslekten, og betyr ydmykhet og renhet, mens Sofie betyr visdom.

Så det at lillebror skal ha noe som passer til disse sjarmtrollene, er sannelig ikke enkelt.

Jeg er glad i navn som ikke alle andre har. Det trenger ikke være en enorm betydning ved navnet, men det er et absolutt pluss. Det bør passe inn med de andre, men trenger ikke nødvendigvis være et dobbelt navn. Jeg liker ikke kongelige navn.


Vi venter og vi venter…

Klem fra oss !

 

 

Byavisa:livet før kaos!

Første utgave av Byavisa er ute, og dette blir mitt fjerde innlegg i den lokale Trondheimsavisa. Folk i byen får ta del i vår hektiske hverdag, og det som følger med å være en stor kjøpmannsfamilie. Små innblikk, tanker, følelser og drømmer fra livet vårt. Du kan lese teksten her på bloggen, eller klikke deg inn på Byavisa for å se og lese innlegget i nettutgaven. Noen er også så heldige at de får denne gratisavisen på døra! (det vil si at innleggene i avis og på blogg skrives helt på eget ansvar og uten spons).


HER ER INNLEGGET:

Det hadde nok passet seg å la tema for første innlegg etter nyttår være nyttårfortsetter, og forbedringspotensialer, men i skrivende stund ligger det nye året som en vag sky foran meg. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg kan forvente meg i den kommende tiden, og synes det er helt greit å ha et avslappet forhold til de personlige målene for 2016. Jeg vagger fortsatt rundt med en enorm kul på magen, og er kommet meg godt inn i svangerskapsuke 38, og er mildt sagt meget klar for å bli firebarnsmamma.

Ja, selvfølgelig skal man prøve å komme i enda bedre form, spise sunnere og være et bedre menneske enn i året som gikk. Man skal være mer aktive med både unger, mann og hund og kanskje til og med spare mer, være mer sosial og mer organisert. Alt skal liksom bli bedre i år, enn i fjor, som om man ikke var god nok før.

..og som kommende firebarnsmamma er det grunn til å bli småstresset dersom man ikke var god nok i fjor da jeg «bare» hadde tre barn. Derfor blir den foreløpige planen, målet og visjonen for året som kommer, å få den nye hverdagen til å fungere for oss, så kommer det kanskje noen mer ekstreme mål når lillebror har kommet, og hverdagen har satt sine spor. Vi har så vidt begynt å tilpasse oss en sparsom økonomi, noe du kan lese mer om på bloggen. HER og HER.

Termindato som er 5.februar nærmer seg med stormskritt, og fordi de andre barna har blitt født før sin termin, er spenningen til å ta og føle på, spesielt etter nattens maserier. Vi er spente på tilværelsen, og ser frem til å bli firebarnsforeldre og det positive kaoset med det å bli en større familie. Ungene gleder seg, og spør daglig om han ikke skal komme snart. Filip på 3 år har startet et rituale om å nusse babymagen mange mange ganger i håp om at han vil komme ut å leke, og storesøster Lilja på 4 år synger og tegner til lillebror. Fiola på 1 år er mer opptatt av å bruke magen som klatrestativ, men har skjønt at både magen og dukka i lekekassen har ordet «baby» til felles. Ellers har de største det klart at babyen ikke spiser pannekaker, men melk fra puppen, at han skal få lov til å sove på rommet til mamma og pappa, men etter hvert må sove alene på rommet sitt han også, og at han kommer ut når han er ferdig.


Bildet er tatt av Titt Melhuus

Med en hektisk førjulstid, romjul og nyttår har jeg nå blitt befalt til å være rolig, og ta vare på meg selv i tiden mot fødselen. «Samle energi» heter det så fint, og jeg grøsser i grunn ved tanken. Jeg er født inn i en turbofamilie som alltid hadde noe på planen, så det ligger ikke i min natur å ta det rolig. Ikke misforstå meg, det er helt topp å slenge beina på sofaen etter at barna er lagt og huset ser ok ut, men det å ikke skulle gjøre noe på en hel dag, og opptil flere dager, får meg til å små stresse. Med et ganske så forhøyet blodtrykk og flere tegn på en begynnende svangerskapsforgiftning, er det likevel fornuften som seirer og strikketøyet er funnet frem. Jeg har så smått vasket bit for bit av huset, og den berømte «redebyggingen» før fødselen er godt i gang. Fryseren er fylt med deilige kanelsnurrer og rundstykker, og skuffer og skap begynner å komme tilbake til «ryddet tilstand» etter mange uker uten tid og energi. Den verkende ryggen, bekkenløsningen og isjas plagene jeg har hatt med meg gjennom svangerskapets snart 38 uker har avtatt takket være fornuften om å ikke gjøre alt på en gang, og hodet er forberedt og klar for fødsel.

Tankene om det å skulle bli mamma for fjerde gang er i grunn ikke spesielt annerledes enn da jeg skulle bli det for første, andre og tredje gang. Rutinene er de samme, og med noen justeringer her og der, kommer det til å gå helt fint. Vi har familie både på min og Robins side som hjelper oss, og har et stort nettverk av venner som stiller opp, og gode ansatte på jobb som tar seg av butikken når babyen kommer.

Jeg har færre bekymringer når det kommer til tiden etterpå enn tidligere, og har en visjon om å klare å holde hverdagen slik den er for de barna vi allerede har. Jeg synes det er viktig å ikke la barna få en negativ opplevelse selv om det kommer en baby i hus, som også trenger mammaen sin, så vi prøver å legge til rette så godt vi kan. Vanlige husregler er allerede etablerte, så det at det skal brukes innestemme, at man må sitte skikkelig ved matbordet, at det ikke er lov å bruke leker i sofaen og at man skal være gode med hverandre er allerede kjent for barna. De får lov til å herje innenfor visse rammer, og vet at de skal rydde opp når vi sier ifra, og det skal de fortsatt få lov til. De elsker kosestund, så for oss er det viktig å fortsette med de tingene vi allerede gjør. Vi skal fortsatt tenne lys og lage det koselig i stua til barne-tv, og inn i mellom kose oss med litt ekstra god frukt, rosiner eller smoothie, vi skal fortsatt avtale hvilke dager de skal få ligge halve natten inne hos oss, eller ligge over til hverandre, og vi skal fortsatt være like strenge på når de skal sove og hvilke rutiner som hører med her.

Justeringene blir først og fremst hos oss foreldre, og den tror jeg vi takler fint.

Så mens babyen styrer sitt liv i magen, prøver vi å ha en så normal og vanlig hverdag som mulig. Han kommer når han er klar, og forhåpentligvis er ikke det lenge til.

For dere som vil følge oss tettere kan dere følge meg på instagram på @Rachelhauan

Klem Rachel

Fiola Sofie 1,5 år

Det er rart at denne frøkna allerede er 17måneder, og snart 1, 5 år gammel. Det er ikke lenge til hun tar fatt på rollen som storesøster, og skal dele oppmerksomheten med enda flere. Heldigvis lønner det seg å være så søt og sjarmerende, så hun mister nok ikke sjarmplassen selv om det kommer en lillebror i hus. Fiola sier ikke så mange ord enda, og de hun sier er av de mest vanlige som mamma, pappa, baby og traktor, men likevel gjør hun seg så absolutt forstått. Med volum og en enorm skuespillerevne er det ikke vanskelig å skjønne hva det er hun egentlig vill. Jeg trodde i grunn vi hadde prøvd ut det meste med Filip som var treg med språket, men det sannelig ut til at denne jenta er enda mer ekstrem når det kommer til rollespill og “spille for galleriet”.

Sjarmtrollet vårt som elsker å være der det skjer. . !

For Fiola er det viktig for oss at vi ikke glemmer at hun faktisk er veldig liten enda, og trenger oss som foreldre like mye, selv om lillebror kommer til verden. Det er viktig at vi tar oss tid til å lære henne, sette grenser, men også vise at vi fortsatt har kjærlighet og tid til henne også. Vi skal fortsatt ha tid til å se på skuespillet hennes, og samtidig le og kose med henne. Det er viktig at hun får utvikle seg i sitt tempo, og bli sin egen lille person.

Fiola har på seg hjemmestrikket genser fra farmor. Jeg har også strikket en i peach farge, og mønster kan kjøpt hos paelas.no. Tights fra Lindex, og hårbånd fra Ebay. Elsker slike hårbånd, og de kjøpes lett for under en tier. Finnes i mange farger og varianter.. !

Klem fra Mammsen og Fiola

 

 

En skive er alt som skal til…

Det er januar, og et flertall av oss har et nyttårs fortsett som inneholder enten det å trene mer, bli i bedre form eller spise sunnere. Per dags dato har jeg lagt nyttårsløftene på hylla, og velger å sette mål etter at lillebror har meldt sin ankomst. Selvfølgelig ønsker også jeg å komme tilbake til  “mitt gamle jeg”, men å tro at det skjer over natten etter fire kjappe svangerskap, er å sette forventningene og målene skyhøyt. For mange er det ikke ambisjonene, pågangsmot eller mål det stopper i, men tid. Så etter dette svangerskapet skal jeg gi meg selv tid til å komme dit jeg vil være, og i mellomtiden fokusere på det normale.

Og med en familie med så mange små, så synes jeg det er en sunn tankegang å ikke være for ekstrem. De skal vokse opp i et hjem med variert mat, og et sunt syn på trening. Her begynner vi allerede med hva vi har på brødskiva. Våre barn LIKER IKKE sjokoladepålegg, og nekter å spise matpakken dersom jeg har måttet ty til en nødløsning og smøre på nugatti. Da rører de ikke matpakken, og før de rekker å komme seg inn døra etter barnehagen snakker de om at jeg hadde noe rart i matpakken som de ikke likte..! Derimot vanlig pålegg som hvitost, brunost, skinke ost, salami, kaviar og makrell er godkjente påleggstyper.

Makrell i tomat er en “gammel slager” som i dag finnes med ulik smak, konsistens og størrelse. Her i huset er det tubevarianten som er mest populær hos barna, mens det også finnes på boks og i beger. Det er alltid en variant å finne i kjøleskapet, og de små porsjonsbegerene er perfekte til matpakken eller på tur.


I butikk er det også mye fokus på Stabburet – Makrell på denne tiden av året. Det er nå vi skal sette utgangspunktet for resten av året. Ved kjøp av tre stabburet-makrell får man nå en mat-boks på kjøpet.

Et pluss er at en skive med stabbur-makrell dekker dagens behov for Omega 3,

og samtidig gir deg rikelig med proteiner og vitamin D.

For øyeblikket prøver vi å få minstemor, Fiola, til å spise makrell, men foreløpig er det grynting på nesen og et dumt blikk bort på meg, før skiva går i gulvet. Ikke alle er like entusiastiske til å begynne med, men heldigvis er smak noe som vokser på med årene.

TIPS: Prøv å ha avokado med litt hvitløkspepper som topping på makrellskiva, det er supergodt! Og gir deg et enda sunnere måltid!

Start det nye året med sunnere matvaner, som feks makrell i tomat på brødskiva!

// innlegg i samarbeid med Stabbur-Makrell//

Rachel

 

 

Matbudsjett uke 2

Vi er i slutten av uke 2, og innkjøpene går foreløpig veldig greit. Jeg har jo det privilegiet at jeg kan handle når jeg vill siden vi driver Rema 1000, så søndag ettermiddag hadde jeg fylt opp kjøleskapet med ukas nødvendigheter. Jeg endte på 1047 kr, men manglet da brød og litt frukt, som vi har kjøpt til i ettertid, og endt på 1150 kr for uken. Denne uka kjøpte jeg dobbelt av en del, da jeg viste jeg ikke kom til å komme over budsjettet. Vips så har jeg litt ekstra i skuffene, og “redder meg inn” til tøffere tider.


 
Uke 2 er siste uke med feks tilbud på 1,75 L appelsinjuice fra Tine, og med en “craving” på juice for tiden, blir jeg nok å kjøpe inn noen flere før tilbudet utgår. Ellers så er det stor priskrig i Frukt & Grønt avdelingen, så her kan man finne mye godt til en billig penge. Her er det forskjeller fra område til område, så da må man følge med på sin lokale Rema 1000. Ellers så er det ikke alle som tenker over at det å bake feks rundstykker er både billigere og sunnere enn å kjøpe brød, så jeg har bakt masse rundstykker ut av 2 pakker spelt og sammalt hvetemel, slik at vi kan fylle fryseren med litt ekstra, og slippe å kjøpe så mye brød. Tortillachips finnes i mange ulike varianter, og Tortillachips med salt koster bare 6 kroner, så den har man råd til å bruke som tilbehør til feks Tacosuppe OG til kveldskos med litt tacosaus. Kjøper du en “Dinner Kit” fra Rema 1000 og tortilla chips, blir dette totalt 13 kroner! Skal man spare, må man være åpen for å prøvebytte merker og produkter. Feks så er vi vant til å kjøpe italiensk pizzasaus fra peppes, men når det originale koster 12 kr mindre, prøver vi oss heller på den!


Middager for uke 2 står øverst, og planleggingen for uke 3 har begynt under…


Denne malen kan du få tilsendt ved å sende meg en mail på [email protected]

Se forrige budsjettinnlegg HER.

Lykke til med planleggingen

Klem Rachel

Strikking: Baby Skappel Oppskrift

Jeg begynner å ha strikket en del Skappel gensere, og det meste går i grunn på øyemål. Jeg hadde lyst til å prøve meg på en annen farge en det jeg normalt gjør, så denne gangen ble det rødbrun, så får vi håpe at lillebror kler denne fargen ! Det å strikke slike gensere er super lett, og er gjort i løpet av noen kvelder. Tror jeg brukte 5 kvelder på hele genseren inkl. montering.

Jeg har også lagt ut DENNE oppskriften tidligere.

OPPSKRIFT BABY SKAPPEL

Her har jeg brukt dobbelt garn: Suri Alpakka & Mini Alpakka (Sandnes).

Rundpinne: 5,5

BAKSTYKKE: Legg opp 30 masker, og strikk 2 vr, 2 r til arbeidet måler 3cm. Strikk riller (rett frem og tilbake) til arbeidet måler 25 cm. Fell av.

FORSTYKKE: Legg opp 30 masker, og trikk 2vr, 2 r til arbeidet måler 3 cm. Strikk riller (rett frem og tilbake) til arbeidet måler 18 cm. Fell av de 8 midterste maskene, og fortsett å strikk på kun den ene siden. Fell av 1 m i halsen i 4 omganger, slik at du sitter igjen med 7 m til skulderen. Strikk skulderen til arbeidet måler 25 cm. Fell av. Gjør det samme på andre skulderen.

Armer: Legg opp 20 m og strikk vrangbord 2 r 2 vr til arbeidet måler 3 cm. Strikk videre frem og tilbake riller til du har 3 riller. Øk 1 m på hver side. (den fineste er om man øker 1 m på m nr 2 i arbeidet). Strikk 4 riller, og gjenta økning med 1 m på begge sider. Gjenta 4 riller + økning til arbeidet måler 25 riller. Fell av. Strikk arm nr 2.

Sy sammen, og damp genseren. Legg en våt klut/kjøkkenhåndkle over genseren og stryk. Ikke stryk rett på genseren!

Lykke til med strikkingen 🙂

 

 

Gravidbilder og svangerskapsuke 37..

Svangerskapets snart 40 uker har gått temmelig raskt, og med kroppen godt plassert inn i uke 37, begynner det meste å falle på plass. I hvert fall det jeg føler er det mest nødvendige i den første tiden, så får alt det andre komme sånn etter hvert. Med barn nummer fire på vei, skulle man nok tro at dette med fødsel var noe man ikke tenkte så mye på, og at fordi man har gjort det tidligere, ikke har så mange bekymringer, spørsmål og tanker som kanskje førstegangsfødende har. Joda, fordelen min er at jeg vet hva jeg går til, og hvilke “forskjeller” jeg må kjenne etter på kroppen, jeg vet hvilken smertelindring jeg ønsker, og kan nok si at jeg kjenner kroppen min godt i en fødselssituasjon.. Robin vet sine “oppgaver” når tiden er inne, og er klar over at kortene mine ligger tett til brystet før jeg faktisk skjønner at det er noe på gang. Likevel er tankene mange, og jeg jobber iherdig med å ikke skremme meg selv, ikke lese alt for mye, eller gå i panikktilstand.


Bilde tatt hos Titt Melhuus

Svangerskapet har gått raskt, men likevel føles det ut som en evighet siden vi fant ut at familien skulle bli større. I løpet av dette og  tidligere svangerskap har jeg fått ta og føle på ulike svangerskapsplager, og har blant annet kvalme, lavt blodtrykk, jernmangel, carpal tunnel syndrome, vann, bekkenløsning, isjas plager, hjertebank, migrene, utslett, og svangerskapsforgiftning på listen min. Heldigvis ikke alt i samme runde, men føler nå at det blir godt å la kroppen få komme tilbake til det normale.

Med en smule glimt i øyet, litt humor og mye uhøytidelighet ble mage foreviget hos Titt Melhuus. Kropp er kropp, og jeg er stolt av å ha slike bilder i fotosamlingen min. Magen er noe helt spesielt, og puppene og rumpa som følger med, samt det lille ekstra både her og der er helt topp. Det bor en skatt her inne <3


Gravidbilder tatt hos Titt Melhuus

Til tross for en aktiv baby som elsker å ha beina langt inn under ribbeina mine, og leke akrobat til alle døgnets tider, er det mest koselig å kjenne bevegelsene til babyen vår. Jeg synes det er fascinerende å se hvordan kvinnekroppen klarer å bære frem noe så vakkert og unikt, og setter veldig pris på at jeg straks blir firebarnsmamma. Jeg prøver å holde fokus på premien som venter, og har et realistisk bilde til tiden etter fødselen. Jeg er så utrolig spent på hvordan han ser ut, og hvordan han er i forhold til de andre. Jeg gleder meg til å titte ned på en sovende baby på brystet mitt, og jeg ser frem til koselige sofastunder med amming og tv-kos. Jeg gleder meg til alle fasene, men alt til sin tid. Først ut er fødselen!

Ikke alt er en dans på roser og slik det bli fremstilt på instagram. For et fåtall skriver jo om hemoroider, blødninger, ryggsmerter, utslett, etter rier og hormonsvingninger i tiden etter fødselen. De fleste legger vekt på alt det koselige, og det er jo flott det. Men et tips på veien til dere som er førstegangsfødende er å lese litt om tiden etter fødselen. Jeg er spent på hva de tre siste ukene vil bringe. Forrige svangerskapskontroll endte med bekymringsmelding fra legen om å ta det helt med ro, og tenke på kroppen og ikke minst barnet. . Fra å ha en relativt lavt blodtrykk på 100/60, hadde det steget til 140/90, noe som tydeligvis ringte i noen bjeller hos legen, og kom med en aldeles så liten befaling. Jeg skal tilbake rett over helga, og forhåpentligvis har jeg roet meg ned de siste dagene, slik at babyen fortsatt har det greit i magen. Jeg er ingen tilhenger av å bli satt i gang, og håper at kroppen kan ordne med fødselen selv denne gangen også. Ja, jeg har tidligere blitt både strippet og vært til modnings og fødsels akupunktur, og må si at jeg har best tro på at det første fungerte, så fremt det blir gjort til riktig tidspunkt – altså ikke lenge før aktuelle termin. Jeg skal holde dere oppdaterte!

Termin er 5 februar, men når tror DU at lillebror kommer ?

 

Klem fra Rugemamma

Matplan på budsjett

Det å handle mat kan for mange være et tiltak, spesielt nå rett etter jul, og lommeboka kanskje ikke er fylt opp enda. Vi merker det godt i butikk og privat at det ikke er mye til overs i januar. Og når det er lite å rutte med, må man ofte tenke litt mer før man drar for å handle. Planlegging av middager har for oss vært nøkkelen til å holde et lavt matbudsjett, og 2016 starter med ny giv og gnist når det kommer til mat.

Som de fleste andre er januar “en ny start”, og man skal både bli sunnere, flinkere til å trene og bli enda bedre sånn generelt enn i året som gikk. Vell, vi kan vel alle være enige i at det er forbedringspotensialer hos de fleste av oss, ofte flere, og her i huset tar vi et grep om økonomien. Som en stadig voksende familie har vi sett at det er poster som blir større og større, og noen som minker. Vi ønsker en balanse, og har et mål om å klare å spare til oss selv, barna, ferie, og i tillegg ha nok til å betale regninger og mat på bordet. Det skal også være noe igjen til oss selv etter at fordelingene er gjort, så her gjelder det å prioritere på de riktige plassene. Som feks matbudsjettet.

Vi har tidligere handlet for rundt 1000kr uka (4000kr mnd) , og har klart oss godt med det, men samtidig har vi også lagt andre varer inn i denne tusenlappen, og da har det blitt knapt med “kos”. Så for å være litt mer realistisk, til en familie på snart 2 voksne, 4 barn og 1 hund, setter vi MÅNEDS mat-budsjettet til 5000 kr. Det vil si rundt 1250 kr per uke, som skal dekke alt av mat, vaskemidler, hygiene, hundemat, alt av drikkevarer, alt av utskeielser eller dersom vi skal invitere på middag eller skal gjøre noe ekstra, skal være bakt inn i disse 5000kr.

Jeg setter opp en plan sammen med resten av familien over middager vi skal ha kommende uke.

Deretter lager jeg handleliste ut ifra hva vi skal ha, hva vi har i skuffene og hva vi bruker til vanlig på feks matpakker til ungene osv.


Bildet ble utydelig, så hvis noen ønsker tilsendt malen jeg bruker, kan dere sende meg en mail på [email protected] (husk NO ikke COM!!)


Uke 1 handlet vi for 1300 kr, og har handlet for 100 ekstra i frukt og brød i ettertid denne uken. Totalt uke 1 = 1400kr.

Her kjøpte jeg mange produkter som var nedsatt pris, feks kjøttdeig til halv pris pga dato, og de har jeg selvfølgelig fryst ned. Det vil si at jeg har flere middager de neste ukene, som jeg slipper å bruke så mye penger på.

Tips: hvis man ikke bruker feks alle fiskekakene eller alle pølsene, FRYS de som er igjen,s elv om det ikke rekker til en hel middag neste gang. Vips så har du fryst litt av hvert, og kan ha en “spesialmiddag” med både kjøttboller, pølser og fiskekaker, som barna ELSKER! Eventuelt bruke det som ekstra fyll i gryter eller supper. Vi tar ofte opp kjøttboller eller pølser som “ekstra” til tomatsuppe. Da blir det litt mer “hold” i en suppemiddag også.

Det kommer flere slike innlegg med gode tips til hva du bør kjøpe på Rema 1000! Det er lurt å ta en titt før man handler, så kanskje man kan handle feks juice som nå er til 25 kr for flere uker enn kun den ene, og slippe å betale fullpris som er rundt 40 kr.. ! Smarte kjøp sparer deg for mange kroner!

Finn din kundeavis HER