Høstklar med 25 % på ULL – NYHETER ! !

//Samarbeid med knertenogkaroline.no//

Nå som høsten er her, og ullklærne fra i fjor “heldigvis” er for små, er det med stort smil om munnen jeg endelig kan presentere høstens ull-NYHETER hos knertenogkaroline.no. Tidligere har denne  nettbutikken vært en ren Name It butikk, men fra og med nå, har de tatt inn merker som blant annet Hust & Claire, Me Too, Fixoni, CeLaVi, mfl.

I dag har vår kjære lille Fiola Sofie bursdag, og fyller 1 år, og vi feirer dagen sammen med dere, og gir dere 25 % på ALLE ULL NYHETER hos knertenogkaroline.no. Tilbudet gjelder fra og med i dag, og ut onsdag 2 september. Dette gjelder ikke bare Name it ull, men ALLE plagg under DENNE linken. . Dette er et rasende godt tilbud, og man skal lete lenge etter å få 25 % på ullnyheter så tidlig i sesongen. . . ! Nettbutikken er fylt til randen med herlige ullnyheter, så her er det bare å slå seg løs, og gjøre noen fantastiske KUPP! !

KODEORD: Ull25


Vi har så vidt fått noe av favorittulla i hus, og mer er på vei i posten. Snuppene har på seg Name It ull i ulike farger og mønstre, og årets kolleksjon byr på MYE forskjellig, og ikke minst herlige farger. .

Bursdagsbarnet <3

..lilleramp..!

…veslefrøken!


…ei blid snuppe som synes det var helt topp at mammsen var hjemme fra jobb, og at tur i skogen var neste stopp på lørdagsplanen, etterfulgt av vafler og hjemmelaget pizza.

 

Filip tester ut den radiostyrte bilen han fikk til bursdagen sin. MEGET stas…!


Ull til guttaboys fra baby til storgutt! !

Rabattkoden skrives inn på side 2 i bestillingen under oversikten over hva du har bestilt. . Frakt på kr 59 tilkommer, uansett hvor mye du handler for. Dersom du er gravid, og har fått en termindato, kan du sende mail til [email protected] for å få hele 35 % på hele 0-9 mnd kategorien inntil 6 måneder etter fødselen.

 

Klem Rachel  

Barneklær: blomstrete, deilig høst. .

Kveldens inspirasjon går til småsnuppene. Det er fantastisk mange herlige kolleksjoner, og jeg gleder meg til neste pakke kommer i posten. Deriblant noen av disse favorittene. Det skal sannelig bli fjonge frøkner ut over høsten nå! 😀

Kjole – Zara, Regnjakke Zara, blomstrete bukse lys – Wheat, blomstrete bukse grønn – Wheat, skjerf – Zara, jakke – Zara, hvit ullbukse med sløyfe + jakke – Little Mountains, hatt med katteører- Zara, ulljakke med rysjer – Little Mountains, Skjørt + tille tights – LM, Skjerf – Zara, buksedress – LM, blomsterbukse – Wheat, sko – Zara.

 

 

 

Hipp Hurra for Filip 3 år

I dag er det 3 år siden Filip kom til verden, og jeg ble verdens lykkeligste tobarnsmamma. Siden den gang har dagene gått i ett, og det på en positiv måte. Filip har vokst seg til å bli en smart og utspekulert liten rakker. Han er en livsglad, energisk og positiv gutt. Han lærer superkjapt av storesøster Lilja, og tilegner seg ny kunnskap og rampestreker i en svingende fart. . Filip er en relativt rolig gutt, og liker å leke med blant annet tog bane, tegne, sykle, disse eller i sandkassa. Han er ofte å se alene, men har ingen problem med å ta del i en gjeng eller å komme i kontakt med andre barn. Han er ikke den som roper høyest, men den som observerer og har overblikket. Han er bestemt, og til tross for at språket har kommet sent i gang, har han ingen problemer med å forklare seg. Han er en gutt med mye kjærlighet og godhet. Han sier alltid “glad i deg, mamma”, før døren lukkes på kvelden, og har alltid vært en kosegutt. Filip elsker å sitte i armkroken med et godt teppe, og se på barnetv eller noen bilder på telefonen. Han er mammas lille guttebass, og går under kallenavnet “søtis”.

GRATULERER MED DAGEN FILIP VALENTIN, VI ER VELDIG GLADE I DEG <3

I går feiret vi bursdagsselskap med familien. Det var stas med pakker, og den mest populære av dem alle var nok sykkelen fra farmor og farfar. Han fikk også hjelm, sykkelhansker, fotball, klær, penger,  mm. Og enda venter det et gavedryss i morgen også!

…en gutt som var meget fornøyd med gavene..!

…det sykles inne for første og eneste gang! !

Bursdagen ble en suksess, og med vafler, Brownies og pavlowa kaka, ble vi mette på sukker denne ettermiddagen! !

På søndag er det Fiolas tur til å fylle år, og Ja, tenk at det er 1 år siden hun ble født…!

 

Klem Rachel

 

Barneklær: Inspirasjon til småfrøkner

I kveld kommer litt inspirasjon til søte småfrøkner. Høsten er straks her, og min favoritt årstid står for tur.  Jeg ELSKER alt som har med ull, og har flere merker å anbefale. Min absolutte favoritt på litt finere plagg i ull, er Little Mountains. Disse lekkerbiskene kommer i butikk i september, så det er bare å glede seg! Jeg skal selvfølgelig tipse dere om hvem som selger dem, når den tiden kommer. Flere inspirasjonskollasjer står for tur, og merke/link står under bildet.


Ytterjakke fra Lindex, Skjerf fra Zara, Ulljakke fra Little Mountains (herretter LM), Bukse med sløyfe fra Kappahl (tomt på nett), Heldragt med sløyfe fra LM, sko fra Zara, kjole med sløyfe fra LM, lilla body m krage fra Mini A Ture, skjørt fra Kappahl, Shorts i ull fra LM, Lilla rille tights i ull fra LM, Kjolegenser i ull med paljetter fra LM, tights fra Kappahl, leggings fra Kaphhal, og strømpebukse fra Name It.

Mammahjørnet: med beina plantet på jorden. . !

I noen sekunder kjenner jeg at panikken tar meg, og at all selvtillit jeg i grunn trodde jeg hadde, forsvinner rett ut døra. Det tok meg mindre enn et minutt til å tvile på meg selv,  tvile på mitt budskap, hvem jeg var, og ikke minst, tvile på hva som faktisk betydde noe. Jeg kjente allerede klumpen i halsen og tårene som trengte seg på. Tankene i topplokket måtte sorteres, og det i en rasende fart dersom jeg skulle komme meg “godt fattet” ut ifra denne sprekkferdige boblen.

For mange oppfattes bloggere som fasadebyggere. Det blir flere og flere bloggere som skriver om de samme kategoriene, merkene og tipsene, og  konkurransen for å være “mest interessant” er større enn aldri før. Både bloggere og lesere legger større og større press på hva som skal skrives, hva som bør skrives og hva som ønskes lest. Tekstene skal ofte være pedagogiske, informative eller belærende, samt at bildene blir i større grad tilgjorte.

Det har blitt vanskeligere å være mammablogger, og som småbarns mamma, føler jeg det er enda vanskeligere å være mamma, i den forstand det er mye mer man skal leve opp til nå enn før. Linjene mellom realitet og ønsket tilværelse blir mindre, og flere søker etter det som andre gjør og presterer.

I dag tok jeg meg i det. Jeg kjente panikken over å ikke være god nok. Det å ikke være interessant nok, og det å ikke komme med noe nytt.

– DEN følelsen, er av verste sort –

…men hvorfor følte jeg det slik? Hvorfor akkurat i dag? Hvorfor nå?

Følelsen bare kommer. Plutselig er den her, og det er ingen vei tilbake. Man må få hodet opp av vannet, og beina tilbake på jorden. ..  

Jeg hadde blitt med i dragsuget. Jeg følte jeg skrev for å være “noen”, ikke bare meg selv. Jeg følte jeg lette etter noe å skrive om, i stede for å bare skrive det som faktisk betydde noe for meg. Jeg ville være noe mer enn bare en hverdagslig mamma blogger, -som om det ikke holdt, – men som i grunn endte med å miste noe verdifullt på veien. Jeg glemte å være meg selv, skrive det som det var og hva hverdagen faktisk bød på. Jeg begynte å blogge for andres skyld, og ikke min egen. Jeg begynte å få dårlig samvittighet fordi jeg ikke skrev godt nok, ofte nok eller interessant nok, i stede for å skrive det jeg hadde lyst til. Jeg begynte å vanskeliggjøre alt jeg i grunn synes var morsomt, og bagatellisere det som jeg til vanlig bare fnyser av. Jeg følte jeg hadde mistet det av meg selv, som jeg håpte at andre kunne lære av og kjenne seg igjen i. Jeg ønsket å være et forbilde for andre mødre, men ikke fordi jeg hadde fine bilder eller aldri rotet på kjøkkenet, nei, fordi andre kunne føle at det å være mamma utad også var oppnåelig. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne fått flere mødre til å føle at det er helt greit. Jeg skulle så gjerne ønske at flere kunne få ta del i min rollercoaster , og se at man kanskje ikke er så ulik som man kanskje skulle tro, og at det er lov til å ikke gjøre alt etter boka. Jeg har en drøm om å inspirere andre, og til å få andre til å oppnå de mestringsfølelsene jeg til vanlig får bare ved det å være mamma. .

..og med det har jeg kavet meg ut av boblen, hevet hodet. Beina er plantet på jorda, og hverdagen fortsetter som aldri før.

Klem Rachel

  

Strikkedilla, – en tålmodighetsprøve

For  være ærlig, så er det ganske skummelt å få denne berømte “strikekdilla”. Spesielt for slike som meg som blir gal i hodet av uferdige ting, men som også har mark i kroppen over å begynne på noe nytt. Jeg blir fort lei om ting tar for lang tid, og har alltid noe nytt jeg har lyst til å begynne på. Det går liksom ikke fort nok.. noe som ender opp med at jeg har mange prosjekt pågående samtidig. Per i dag har jeg fire plagg jeg strikker på, og noen av dem her ligget en stund. Jeg har rett og slett gått lei mye av det jeg har strikket på.. og det er i grunn bare latskap å ikke gjøre det ferdig..! Så denne uka skal jeg prøve å gjøre meg ferdig med noen av disse prosjektene, så jeg kan begynne på noen av de tingene jeg har lyst til å prøve ut i bøkene på siste bilde.. fordi.. jeg har jo kjøpt noen bøker, og da er det ikke rart man får litt dilla når man ser hvor mye fint det er! !

…en selvimprovisert jakke til Fiola – mangler ermer og halv rygg..!

En genser som har ligget i strikkeskuffa lenge… som mangler resten av kroppen – i ragglandsfelling, noe jeg ikke har gjort før –

..en selvimprovisert nøstebarnbukse som i grunn bare mangler siste del av selene.. + montering!

…et nytt prosjekt, som skal bli en barnehagebukse til Fiola. . .


…alle disse nydelige strikkeoppskriftene! Akk, det er ikke rart man blir gal, og hamstrer til seg garn… ! ! Men T I D trengs det mer av..! !

 

Er du en strikkedame? Hva strikker du for øyeblikket? Har du noen strikkeoppskrifter å dele?

Tagg meg gjerne på instagram, eller send meg linker i kommentarfeltet ! 🙂

@rachelhauan

 

Klem Rachel

Barnehagestart – 15 % på SmartPack –

Den store barnehagestarten sto for tur, og det lå spenning i luften for både store og små. Lilja og Filip gledet seg stort til at lillesøster Fiola skulle innta plassen sin, og hadde snakket om det hele uken. Endelig var dagen kommet og, vi var klare for innkjøring. For vår del følte vi at vi hadde en fordel fordi Fiola har vært så mye i barnehagen fra før av, og synes det var helt topp å bli værende etter drop off på de to eldste.

Med noen timer lek, litt mat og soving, – og en times trening for min del mens hun sov – ble første dag en fin dag, uten sure miner. Dag to tok jeg turen ut raskere, og ble borte i 3 timer, så personalet fikk legge henne, spise uten meg, og ta henne opp fra dupp. Alt gikk fint, og det ser ut til at overgangen til barnehagen skal gå greit. Selvfølgelig merker vi det på ettermiddagen, at hun har vært aktiv på en annen måte, og fått en annen type stimuli enn det hun ellers har fått fra oss, men på en positiv måte. I og med at jeg har vært i jobb i noen uker nå, har jeg kost meg ekstra disse dagene jeg har hatt henne “for meg selv” på dagtid. Jeg merker at hun kanskje er litt mer “på meg” etter barnehagebesøket, men synes det i grunn er en helt normal måte for henne å reagere på. Hun er ikke vant til å være uten “ladestasjonen sin”, og jeg merket at da jeg var i rommet, kom hun stadig innom, bare for å sjekke at jeg faktisk var der, før hun forsvant inn i leken igjen.  


..det er utrolig hvor for tiden flyr, og jeg kan nesten ikke tro at denne nydelige lille frøkna snart fyller ett år! !

I kveld vil jeg tipse dere om noe som kan komme godt med til dere med barnehagebarn, eller som har unger er mye på farten. Vi har testet ut en “barnehagebag” som heter SmartPack. Denne er super til organisering av klær og utstyr i barnehagen, men også godt egnet for fritidsbruk, som weekendbag, reisebag, treningsbag osv. RABATTKODE på SmartPack får du nederst i innlegget. . .

Foreløpig er det Fiola og Filip som tester ut disse, og så langt er jeg fornøyd. Mest fornøyd fordi jeg faktisk ser hva barna har i barnehagen, og hva de evt. mangler, men også fordi de selv klarer å ha kontroll på hva de har hvor. Egentlig har de en hylle eller kurv inne med inneklær, og en bøtte over ytterklærne til votter og luer.

For vår del er det ulike personer som henter og bringer i barnehagen, og det er ikke alltid like lett å vite hva som mangler eller om barna har alt de trenger. Det er kanskje flere som kjenner seg igjen i “Post-it” lapper med *strømpebukse, eller * varme votter ? I vårt forhold er det jeg som holder kontroll på hva barna har i barnehagen, så i dag spurte jeg Robin hva han EGENTLIG synes om en slik løsning som SmartPack. Først lo han litt, og svarte at “det gjør jo at jeg faktisk ser hva jeg må huske på”. Og det er nettopp det man gjør. Det blir lettere å se hvor det er “hull”, og hvor det mangler plagg. Ergo, lettere å følge med for både mødre og fedre, uavhengig hvem som henter. Her kan man ordne egne systemer med de supersmarte skilleveggene (som fås i både grå, turkise og lilla), og sette sitt eget preg med bokstaver og klistremerker.

Baggen kan bæres som en ryggsekk, eller som en bag. Inne i baggen er det justerbare skillevegger. Nederst på baggen finner man en glidelås som går rundt hele baggen – som er et komprimerbart rom som er beregnet for yttertøy, sko og støvler. Det anbefales at klær som plasseres i dette rommet tas ut når man ankommer barnehagen, slik at man får lukket rommet, og fått god plass til baggen på barnets plass.

Jeg har valgt å ha inneklær, litt sommerklær, solkrem/solbriller, noe ull og fleece, ekstra votter, myggnetting, og et par tøfler i baggen til Fiola. Foreløpig trenger hun ikke å ha med seg så mye, da det endelig har blitt sommer i Trondheim. . men praktisk skiftetøy og noe småtterier som er kjekke og ha. Man kan for eksempel oppbevare ting som spesielle salver barnet trenger, en backup smoothie til ekstra vanskelige og triste avskjeder, en kosebamse, ekstra smukk, tegninger, merkelapper, osv. .

..og så er de ekstra fine når man kan få de med litt mer “søte” farger, enn oransje. Dette er en Basic modell, og denne får man kjøpt til reimer og skillevegger i  grå, turkise og lilla. Disse byttes enkelt, og gjør at baggen får et nytt utseende med en gang. Baggen kommer i en basic og en exclusive utgave. Begge finner du på nettsiden til SmartPack.

Jeg synes lommen på innsiden av baggen var smart. Jeg er nemlig ikke superflink til å ta vare på , eller få med meg alle de fine tegningene som barna har tegnet hjem, og har nå benyttet lommen til å oppbevare alt slikt, før jeg tømmer den før neste uke starter. Da får jeg sortert ut litt kunst, samt at jeg føler at barna ser at jeg tar vare på det de lager. Jeg har også lagt et brett med navnelapper i lommen, slik at når jeg har med nye plagg som jeg har glemt å merke, er det fort gjort å sette på en lapp, før det er for sent. . .

Fra og med I DAG og til Onsdag 19 august kl 23, får du 15 % på BASIC SmartPack + to gratis skillevegger i valgfri farge. Skriv hvilken farge du ønsker på skilleveggene under ordrenotat i handlekurven, og bruk

KODEORD: rachelblogg Fast frakt på 99 kr kommer i tillegg.


Her ser du det ekstra komprimerte rommet. Personlig ble jeg overrasket over hvor stor plass det var i rommet, og man har god nok plass til både regntøy, støvler, sko og annet yttertøy. Fiola har foreløpig ikke mye yttertøy, da vi hadde gitt bort det meste av jenteklær etter Lilja, men hun skal nok ikke frykte for at hun har for lite klær med en shoppeglad mamma.. Jeg skal nok klare å fylle opp dette rommet også..! 😛

 

Vi har satt stor pris på SmartPack, og håper også ser nytten i den 🙂

Klem Rachel

 

 

 

 

Planleggingsdag – påfyll for store og små –

En hektisk uke er snart over, og jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Ukedagene var allerede for korte da vi kom til tirsdag, og på onsdag startet lillemor i barnehagen. Vips så var to “arbeidsdager” til gått, Robin hadde startet i jobb etter permisjonen, og en ny epoke startet. Med noen strøk nærmere ferdig malt hus, besøk av både elektrikkere, el tilsynet, internettleverandører, levering og montering av hvitevarer, har sannelig dagene gått ifra oss denne uka også. Ja for ikke å nevne det at fredag var barnehagefri, og at denne dagen skulle by langt mer enn planlagt.

Barnehagestart kommer i et eget innlegg, mens i dag konsentrerer vi oss om planleggingsdag i barnehagen. Hva gjør vi da? Jo, på de kommunale fridagene, vet man at de fleste andre med barn i barnehage også har fri, og at kanskje flere ønsker å møtes for en prat og litt lek. Vi ba med oss noen venner på grilling og park kos, og det ble en suksess for både store og små. Barna fikk lekt, og vi voksne fikk skravlet. I hvert fall litt, inn i mellom løping etter unger, spising, hyling, latter og sang.

Disse tre små er mine <3


Lille frøken “spiseraltjegserogkommerover”. . .

Filip <3


Sonja, Lilja, Celina og Filip. Anne Lise og Mille var også med på tur, så vi var en fin gjeng med småsjarmiser. Ungene storkoste seg, og satte ekstra pris på å få grille ute! Endelig ble det bedre vær her i Trøndelag, og det merket vi godt på antall sjeler utendørs!

Hva pleier dere å gjøre på planleggingsdager? Eller hva gjorde dere?

Klem Rachel

Gratulerer med bryllupsdagen, kjære!

I dag, den 10.08.15, er det akkurat 2 år siden vi ble mann og kone, og jeg ble verdens lykkeligste jente. Etter mye planlegging, mange tårer og beinhard jobbing, sto vi til slutt mann og kone i Havstein kirke, viet av “Inger prest”, som har fulgt familien i slike høytidelige seanser. Med innmarsj til Bryan Adams -Everythng I do, I do it for you, og utmarsj til Elton John – can you feel the love tonight, ble vielsen helt perfekt, og akkurat slik jeg hadde sett for meg. Resten av dagen fortsatte slik, og emd gode venner og familie til stede, kunne ikke dagen blitt bedre.

Vi foreviget minnene gjennom fotografene på Titt Melhuus, som fulgte oss hele dagen. Her får dere noen av mine favoritter fra bryllupsdagenn vår . Og vil du høre hvordan jeg valgte å holde tale for Robin, ja da kan du klikke HER. –Pinlig, men reaksjonen var så absolutt verdt det..

Elsker deg, Robin <3

En dag som lader batterier..

Inn i mellom må man lade batteriene som stadig tappes av de hverdagslige gjøremålene, sene kvelder og høye ambisjoner. I dag har vært en slik “påfyll” dag, og det har vært veldig deilig. Vi startet dagen med hele bøtteballetten i dobbeltsenga, og det var godt for meg som har måttet opp på jobb før de våkner, å få litt ekstra kos og kaos før dagen skulle starte. Med polarbrød og O’boy til frokost, ble det et måltid verdt å glede seg over, og barna gledet seg allerede til fortsettelsen.


Mens barna tegnet og lekte seg en times tid alene, ble det støvsuging og vasking av hus på de voksne. .

Etterpå ble det en etterlengtet tur ute med alle mann, og det å “oppdage” en ny lekeplass var helt topp for alle de tre små…

Fiola koser seg i vogna si <3

Det diskuteres og grubles på tur. Søteste Filip stopper ofte opp, blir helt stille, og sier deretter “Mamma, æ mått bare stopp å tenk litt. Så no har æ tenka ferdig”. Her snakket de ivrig om hvilken side de skulle sykle på, og hvilken side mamma og pappa skulle gå på..

..vi fant en kjempefin lekeplass, så her var vi i flere timer. Og med deilig vær, og litt godt i sekken, ble det en aldeles så koselig mini lunsj i sandkassa..

Fiola storkoser seg på dissa, og jeg tror nok ikke denne frøkna har noen problem med å begynne i barnehagen til uka. .

. . . Da vi kom hjem ble det bollebaking og leking på platten. .


Vi avsluttet dagen med feiring av bursdagen til Onkel Håkon, etterfulgt av sofatid! Det har vært deilig å tilbringe dagen sammen som en familie. I det siste har det vært mye jobbing på kveldstid, jeg har vært mye på jobb og borte, og vi har alltid måttet gjøre noe på søndagene. Denne søndagen bestemte vi oss for å bare ta oss tid til oss. Det endte i en perfekt søndag med godt påfyll av energi til neste uke <3

 

Klem Rachel