..noe for seg selv..!

Denne jentaer ei bestemt frøken, og nå som vi har bestemt oss for at hun skal sove i “storjenteseng”, altså, uten sprinkler, er det en kamp for å få henne til å sove.. De siste to dagenehar vi gått tilbake med henne rundt 50 ganger… ! Vi krysser fingrene på at det ikke vedvarer, og at hun etterhvert forstår at det er ganske så greit å ligge i slik seng.. Da slipper ihvertfall vi å hente smukker, bamser, dyne og alt det andre opp fra gulvet når det kastes ut i frustrasjon.. Nå ser hun at det går like raskt å hente det selv, og at reglene ikke kan tøyes like langt lengre.. . forhåpentligvis klarer vi å ta denne kampen, og står seirende igjen med nattesøvn til slutt..! #deterlovåhåpe . .


…og mange synes kanskje det er tidlig at en jente på 1,5 år skal sove “fritt”, og det er det kanskje også… men vi får se..!

Godd Søndag 🙂

 

Mamma for alltid..

Mitt tiende innlegg for gratisavisen “Byavisa” her i Trondheim er ute, og denne gangen med mine tanker rundt det å være mamma. Innlegget kan leses i avisen HER (side 24 og 25), eller i “bloggutgaven” her på bloggen. Du kan også i store deler av trondheim få den hjem i postkassen gratis ved å melde deg inn HER.

* * * * *

Det var en gang da jeg bare var Rachel. Jeg trodde jeg kunne det meste, hadde opplevd mye og vært med på mine største opp og nedturer. Jeg trodde de beste ferieturene var som ung og med venner, og at hardt arbeid og penger var veien til lykke. Jeg trodde jeg hadde vært hodestups forelsket, og elsket noen ubetinget. Det var før jeg ble mamma.

Jeg har etter hvert blitt mamma til fire småtroll som har gjort sekunder, timer, dager, uker og år til noe helt spesielt. Man får erfare livet på godt og vondt på en helt annen måte enn tidligere, og fokuset er plutselig over på noen andre enn deg selv. Noen som er avhengig av deg, noen som er din, og som forventer at du er der. For alltid.

I lys av de siste dagers nyhetsoppslag har jeg virkelig følt på det å være mor. Det fører med seg en annen type bekymring, redsel, frustrasjon og sinne. Det er et stort nytt register av følelser opplevd på en annen måte. Sterke følelser. Til tider føler jeg at angsten tar meg, og at jeg er på kanten til å bli paranoid. Heldigvis er det noen som får beina mine ned på jorda igjen og drar meg tilbake til livet. Barna. Jeg må være der for barna. Jeg vil være der. Jeg vil være en god mamma.

Men hva er det? Hva innebærer det å være en god mor? Er det tålmodighet? Medlidenhet? Evnen til å passe et barn, lage mat eller strikke? Kanskje samtidig? Eller er det hjertet? Er det følelsen du får når barnet for første gang sykler uten støttehjul helt selv, eller endelig klarer å uttale bokstaven «R» riktig? Er det smerten du kjenner når barnet ditt har det vondt?

Jeg vil være den som lager en trygg plattform for dem, og som lærer dem hva som er rett og galt.  Jeg vil være et forbilde. Jeg vil være den som er med på å skape tradisjoner, og riktige minner. Jeg vil vise dem verden, og la dem oppleve, men ikke minst være den som viser dem kjærlighet.

Og selv om det å være mamma byr på utfordringer, frustrasjon og våken netter, er det mest av alt fantastisk. Det å være en så spesiell person i noens liv er i grunnen ganske fint å tenke på. Og det å være den eneste personen i hele verden mine unger søker når de roper på «mamma», gjør meg unik. Jeg er noens alt, noe som gjør meg uendelig stolt. Like stolt som min mamma er av meg og mine søsken. Og som mine barn ser opp til meg som mamma, ser jeg opp til mammaen min.

Det er mye som kan sies om det å være mamma. Men hva er egentlig det beste med morsrollen? Foreløpig har jeg kun følt på småbarns tilværelsen, og jeg vil påstå at det finnes en slags sjarm i snørrete neser, skitne hender og skrubbsår. Det er en stolthet som stadig vokser seg større med personligheten deres, og det varmer i hjertet når jeg ser de oppnår nye ting i livet. Det kan være små ting som å skrive en ny bokstav, hoppe lengre enn i forrige uke eller spise flere gulrøtter til middag. Det er stolthet. Det kan være å svømme under vann, motta en medalje, sykle uten støttehjul, eller kle på seg selv. Ofte er det de små tingene som teller mest for meg som mamma. En smygende liten hånd inn i min, et bløtt klissete kyss eller en ut av det blå latterkrampe, er små hendelser i hverdagen som gjør livet så bra. Det er de bastante kommentarene, meningene og livsfilosofiske utsagnene som gang på gang får meg til å le så jeg griner, som minner meg på at det er lov å være barnslig. Barna holder meg ung, og lar meg få være barnslig, tullete og morsom. Jeg får være meg selv som mamma. Jeg trenger ikke pynte meg, men de legger merke til når jeg gjør det. Jeg trenger ikke lage noe «ekstra» til middag, men de ser når jeg gjør det. Jeg trenger ikke leke ekstra mye for at de skal være mer glad i meg, men de setter mer pris på når jeg gjør det. For dem er det også de små tingene som teller. De trenger nærhet, de trenger å bli sett og hørt. De trenger noen som er der, som de kan stole på og som de søker trygghet hos. De trenger noen som er stolte av dem, og som viser dem det. De trenger skryt og veiledning.

Mine barn søker meg. Mammaen sin. Det gjør meg stolt. Uendelig stolt.

«Det beste med å være mamma kan være så mye, men først og fremst den ubetingede kjærligheten mellom mor og barn som tåler alt, og utholder alt»

Klem mamma Rachel

Tid til noe ekstra..

I en hektisk hverdag er det lett å tenke at man ikke har tid til noe ekstra. Etterhvert som barneflokken blir større, blir tiden mindre, og det er ofte ikke rom for noe annet enn rutiner. Rutiner vi har laget oss, og som vi tror er uungåelige. Men det er de ikke. Jeg går ofte i samme spor, og oppfatter ettermiddagene som alt for travle til å gjøre noe som helst ekstra enn å spise middag, vaske opp og se Barne-TV. Inn i mellom får vi tid til 20 minutter ute med sykling eller annen aktivitet, eller bollebaking til neste turdag, men ut over det føler jeg ikke at verken jeg, barna eller tiden strekker til. Nå som våren er her, og vi går lysere og varmere tider i møte føler jeg det er litt enklere å skulle tilvenne hjernen og rutinene til noe litt annerledes. Jeg vil bli flinkere til å gjøre noe annet inn i mellom, spesielt på det med å være med venner.. Fordi, det skal jo ikke mye til.

Det kan være å avtale å lage middag hos hverandre, eller ta med barna ut i skogen etter barnehagen for å grille. Man kan lage matpakke og sykle en tur, eller droppe Barne-TV for å spille ball med naboungene. Det er så lite som skal til for at ihvertfall jeg føler at jeg gjør noe for at ikke alle dager skal være like. Jeg som mamma setter veldig pris på en annen mamma å skravle med mens barna leker, og ungene synes det er helt topp med besøk eller utflukter.

Jeg har flere venninner som er flinke til å ta initiativ til å finne på noe, og det er alltid en suksess.

Hva pleier dere å gjøre etter barnehage/skole?

Her har vi vært ved Leirfossen med et vennepar. Barna matet endene, og vi voksne fikk skravlet ifra oss litt! Det er ofte på slike dager gode ideer om ferieturer, ting vi vil gjøre fremmover, planlegging av hytteturer og andre utflukter skjer..!


Tripp Trapp Tresko.. Alicia på 6 år, Lilja snart 5år, Filip snart 4år og Olivia snart 3år …

Prøv å gjøre noe dere ikke pleier, så skal du se at du får en supergod følelse i deg! 🙂

Ha en finfin tirsdag kveld,

Rachel

Shoppedilla!

Søndager er min nettsurfedag. Jeg prøver å ha minst mulig planlagt til søndagskveldene, slik at jeg kan gjøre akkurat hva jeg vill. Da ender jeg ofte opp med å surfe etter alt og ingenting, og ender stort sett opp med noe. Denne søndagen kan jeg tipse om 20 % på ALLE varer hos knertenogkaroline.no, og 50 % på utvalgte varer i DENNE rabatt-kurven. Her er det førstemann til mølla på sistnevnte kurv, mens varene i nettbutikken stadig fylles på og det daglig kommer nyheter. Rabattkoden “Rachel20” gjelder for hele nettbutikken, mens “Rachel50” brukes på  varer fra rabattkurven.

Disse kodene kan ikke brukes samtidig, så dersom du ønsker å kjøpe med begge koder, legger du inn to ordre, og sender etter endt bestilling en mail til [email protected] med ordre nr på dine to bestillinger, så trekker de ifra frakt på den ene. Fast frakt er 59kr uansett totalsum.

Jeg E L S K E R softshelljakkene fra årets kolleksjon. Fargene er nydelige i virkeligheten, så Fiola har begge! 😀 Linus har dressen til venstre i blå, og den er magisk god. Anbefales! Ellers har det kommet inn mange søte småkjoler og andre deilige vårnyheter som du nå får med 20 %.

ALLE disse varene får du til 50 %! DET er billig det…!

…alt på bildet er å finne i rabattkurven til 50 %. Bruk kodeord “Rachel50” på side to i bestillingen.


Det har kommet mye kult til guttaboys også! Mange tøffe T-skjorter fra blant annet Lego Wear.

..og en supersøt “sky bukse” er på vi i posten til denne karen!


Utvalgte varer til 50 %! Her kan du gjøre mange gode kupp!

Kanskje blir det shoppesøndag på deg også? Hvem vet..!

Rabattkodene gjelder til og med onsdag 27.april

God Søndag

//i samarbeid med knertenogkaroline.no//

 

Linus August

Jeg tenker ofte at “dette er så spesielt at det husker jeg”, så lar jeg være å skrive ned hendelser som man kanskje burde skrevet ned da de skjedde. Spesielt med så tette barn er det lett å la seg forvirre om ting ikke blir skrevet ned. Her er det veldig kjekt å ha en dagbok som bloggen å se tilbake i, slik at minner, hendelser og milepæler kan videreføres inn i et album – etter hvert..!

Om en liten uke er Linus 3 måneder. Snart har det gått 12 uker siden jeg fødte mitt fjerde barn, og om tiden ikke gikk fort fra før, gjør den i hvert fall det nå. Jeg tviholder på hvert sekund av babytiden, og prøver å nyte hver dag. Jeg har sluttet å vente på “det neste steget i utviklingsprosessen”, og koser heller med tiden som er, og bruker lite energi på å vente på hva som skal komme. Barna vokser så fort, og med tiden har jeg lært å ta fasene for det de er, ikke vente på neste.


Linus er en blid og fornøyd kar, så lenge matfatet serveres når det skal, rumpa er tørr, og magen får gå sin gang. Han sover godt om natten, og klarer seg med påfyll 1 – 2 ganger før vi tar fatt på en ny dag. Han har alt overnattet til mormor, og tar flaske som bare det. Pupp er topp, og foreløpig metter matfatet nok til at han vokser større for hver dag, til tross for en sprutgulper som han er. Da han rundet 6 uker og vell så det, hadde veknålen akkurat passert 5 kg, og etter noen runder med forkjølelse og RS virus, har vi endelig fått hodet over vannet, og begynt å nærme oss 6kg tallet..! Han er en gutt med mange smil, og i går, 20 april, hørte vi latter for første gang. Det er noe helt magisk ved det å høre eller se noe for første gang.


Som “erfaren” mamma er mitt beste tips til permisjonstiden å skape minner som man kan se tilbake på, og vite at man tilbrakte tid med det dyrebareste man har. Minner i den forstand at man en gang inn i mellom lå lenge i sengen bare for å kose og se på den lille skapningen man har ført til verden, følte seg oppgitt over å alltid lukte gulp, gå i skitne bluser eller aldri få tid til en dusj helt alene. Minner som gjør at du trekker på smilebåndet en tung regnværsdag, og minner som får tårene til å lure seg frem i øyekroken. Jeg har mange av dem. Selv så hektisk jeg har det og så mye som skal overvinnes, så har jeg mange slike gode herlige minner.

…og med “mammatoppen” på hodet, relativt usminket og med fire barn i seng, er det klart for å skrive neste ukes innlegg til Byavisa..!

God Kveld 🙂

 

Hverdagen: Onsdag

Det er onsdag, og i skrivende stund ønsker jeg å kaste både diett og treningsplan langt avgårde, og hente meg sjokolade og steke pizza. Etter en turbulent helg, etterfulgt av influensa på meg og Linus, har både dager og netter vært lange, og jeg har bare lyst på alt som “ikke er lov”. . . Og litt hadde kanskje vært lov, men her er det liksom ingen bunn når døra først åpnes…! – tro det eller ei – .

Uansett, midtveis i uka, og jeg tok meg med Filip til øyelegen i dag. På grunn av Liljas sjokkdårlige syn, valgte vi å sjekke Filip også, og sannelig var ikke det pluss i margen i mammaboka. Mer om det kommer senere!


TUUT TUUUT! ! kjekt når mamma har solgt sofaen, og man plutselig får stor lekestue…!

Etter øyelegen og noen småærend, hentet vi resten av crewet tidlig i barnehagen, og hadde en god lekestund hjemme før det ble pannekaker til middag, og videre til svømming på Lilja. Både kvelden og ettermiddagen ble lang, så vi fikk tid til å leke både tog og fly, starte bleieavvenning på Fiola, bading i badekaret i “lava – vann” og lang barne-tv stund. Lava-vann er rødt badesalt, som var neeeesten litt for skummelt for tøffe Filip her i hus 😛


…her ligger de over før de skal videre med fly på ferie… så skal de ha taco til middag..!

Det er en drøm å ha så mange små unger når de leker seg selv. Fire unger i hus, og alle underholdt seg selv..


Frøken klatremus! Denne eska er med over alt i huset… !

En god ettermiddag både store og små kan leve noen dager på 🙂

Klem Rachel

…for mye å be om flaks.. !

Jeg har akkurat satt meg ned i sofaen etter ei innholdsrik helg. Fredag ettermiddag avsluttet vi i møte med banken vår, som i grunn gikk veldig fint, og videre til henting av unger i barnehagen. Filip og Fiola ble sluppet av hos foreldrene til Robin, mens Linus og Lilja skulle etter hvert overnatte hos foreldrene mine. Denne fredagen var det nemlig bursdagsfeiring av Robin som ble 32 år, og en kompis som fylte 30 år. Vi skulle ha vår første tur ute sammen på evigheter, noe vi gledet oss veldig til.

…men ofte er det litt for godt til å være sant når alt går på skinner slike dager..

Vi var relativt i rute, Linus ble mett og sovende levert hos mammaen min, og Lilja var i ekstase over å få overnatte. Jeg begynte å føle meg klar for en tur ute med venner, og vinflaska var bare et skritt unna. I det jeg spretter flaska, og skjenker mitt første glass på lenge, kommer Robin bort til meg og forteller at Filip hadde kastet opp, men at alt gikk tilsynelatende bra, og hadde fått beskjed av foreldrene sine at vi måtte bare kose oss. . . og siden resten av flokken foreløpig hadde det greit, prøvde vi å la skuldrene senkes. Vi klarte å kose oss.

Kvelden gikk, og morgenen kom. En melding tikket inn, og Fiola hadde blitt dårlig i løpet av natten. Formen min var heller ikke til å skryte over, så mens Robin hentet to spy sjuke unger, fikk jeg tilbake de to andre. Lørdag gikk, og vi kuret i hver vår del av sofaen. Og det skulle selvfølgelig ikke være nok med å ha syke unger, neida, vi hadde klart å gjøre en feil på jobb, slik at stakkar Robin måtte jobbe fra ettermiddagen og til 23. I mellomtiden hadde jeg lagt alle fire, og gardert meg i tilfelle det ble flere i rekken med omgangssyken. Lilja var nestemann, og mente det var urettferdig at hun også måtte bli syk siden hun ikke engang hadde rørt Filip eller Fiola. Ja, det kan man spekulere i, men syke ble de. Heldigvis en mild utgave, så i dag var alle i topp form?!

Det var sannelig helga si det! – så en kveld eller helg alene uten hendelser er i grunn litt for mye å be om…!

Byavisa: snart tilbake i jobb, sånn nesten!

Her kommer mitt 9 innlegg for Byavisa i Trondheim. Kan leses i avisen HER.

Det å være i mammapermisjon er fantastisk godt, og jeg koser meg hjemme og på farten med lille Linus August som allerede har blitt to måneder. Tiden flyr som firebarnsmamma, og jeg synes i grunn ikke det er lenge til jeg skal tilbake i jobb. Denne gangen blir det for godt, og jeg kjenner det kribler i magen og klør i fingrene for å sette i gang med den virkelige hverdagen. Det kaotiske, livlige og hektiske livet vi har valgt.

Jeg føler meg heldig som har fått fire friske barn, har verdens beste mann, og en jobb jeg elsker. For oss har Rema 1000 blitt en livsstil. En livsstil jeg kan gå rakrygget med, og være stolt over.

For mange er det lett å tenke at dersom man er kjøpmann i Rema 1000, så har man penger. Det som er helt rett, er at vi har mange muligheter, og en større frihet enn i mange andre yrker. Vi jobber hardt for å prestere og for å bli rike og lykkelige kjøpmenn. Veien dit er lengre for noen enn andre, og for oss har veien mot målene og millionene vært lang og hard, spesielt i dagens marked, og det i tillegg ønske oss en stor familie. Det skal sies at småbarns livet ikke alltid går hånd i hånd med arbeidsmengde og eksisterende timer i døgnet, og at frustrasjonen over å ikke kunne jobbe så mye man vill er økende med antall barn. Nok en merkelig problemstilling for mange, men ganske så normal i min verden.

Likevel har vi på en eller annen måte klart å sette brikkene sammen, og klart å oppnå det første målet vi satte oss for snart 8 år siden. Med en startomsetning på Rema 1000 Flatåsen på 36 mill, satte vi det hårete målet om å passere 50 mill, og i 2015 passerte vi med glans. Med en omsetning på 52,5 og en økning på 69 % mill, tar vi av oss hatten og takker både ansatte og kunder for reisen hittil, og gleder oss til veien videre.

Selvfølgelig har hverdagen blitt en annen etter at vi fikk barn, men har man valgt å bli kjøpmann i Rema 1000, så må man ta hele pakka. Barna har fått butikkdrift inn med morsmelka, og innarbeidet en arbeidsmoral mange kan drømme om. Vår veslevoksne Lilja kommenterer ofte andre butikker dersom de ikke «gjør som oss», og har framtidsutsikten klar. Spør mann henne hva hun skal bli eller gjøre når hun blir stor, svarer hun nonsjalant «jobb på Rema 1000 Flatåsen, vell». Nestemann i rekka har nok ikke helt samme veivalg, og kunne for øyeblikket tenkt seg å bli supermann, eller kanskje sånn som Brannmann Sam. .

Det jeg savner mest nå som jeg er i permisjon, er kundene mine.

Noe av det beste med jobben min er å få ta del i kundens liv, og være en person som kan gjøre en forskjell.

Mange hadde nok blitt litt overrasket over å vite hvor mye vi egentlig vet om kundene og deres liv.  Ja, fordi vi «kjenner» faktisk mange av kundene våre. Vi vet at de har et fast “middagsmønster”, og hvilken dag som er fisk eller spagetti dag. Vi har det klart når de skal på hytta, hvilke dager de trener på og til hvilke tidspunkt de handler. Vi kjenner navnene på barna deres, hvilke idretter eller aktiviteter de går på, og hvilken klasse de går i. Ofte vet vi om barna skulker skolen, har arbeidsuke eller er syke. Vi vet hvor dere bor og hvilken bil dere kjører. Vi vet når noe er galt, eller når dere er ekstra glade. Vi får “ta del i” fødsler, bursdager, sykdom, giftemål, dåp, julefeiring og påsketurer. Vi vet hva yndlings maten deres er, og når dere har “frihelg”. Vi er kanskje den første som får vite at et barn er på vei, og andre personlige hendelser. Vi er ikke nødvendigvis den folk søker, men den som alltid er der.

Jeg synes det er fantastisk å få være en del av så mange menneskers liv, og det er nettopp disse tingene som får meg til å glede meg til å komme tilbake i jobb. Det er spennende å ikke vite hvem jeg skal møte, eller utfallet av dagen. Det er godt å ha en «friplass» der du er noe annet enn «mamma Rachel», og har tid til å gjøre andre ting enn å være husmor og kone. På jobb er jeg Rachel. Forhåpentligvis en versjon av meg selv som ikke er like distre og frustrert som jeg ofte er på hjemmebane i disse dager hvor det å kjøre med bagasjeluka åpen, glemme tiden og lukte gulp er blitt til hverdag.

 

Med det ønsker jeg dere alle en riktig fin uke 🙂

Klem Rachel

Årets første sykkeltur…

Det er vår i lufta og vi har endelig tatt frem syklene. Barna synes det var helt topp, og storkoste seg ute i dag. Lilja har nettopp tatt av støttehjulene, og har bare på en dag blitt kjempeflink til å sykle selv. Filip fikk sykkel i 3 års gave, og var i grunn redd for sykkelen sin, så i dag var første gang han turte å sykle med den alene. Han bruker fortsatt støttehjul, men var imponerende flink til å sykle alene. Fiola skulle nok også ønske at hun til tider var like stor som storesøskenene, og var mildt sagt illsint fordi hun ikke fikk til å sykle som dem..! Likevell ble det e koselig lørdag med sol og sykling.


Det er ekstra stas å klare å sykle UTEN støttehjul før man blir 5 år…!


…rasteplass…

Jentene leker ute i nye regnklær fra Celavi, som er et velkjent merke. Vi ELSKER regntøy og ull fra Celavi, og kan virkelig anbefale dette. Regntøyet er tynt, solid, og har gode strikk, klips og er slitesterke. Lilja har selebukse og jakke, mens Fiola har regndress. Dress er perfekt til de litt mindre barna, og størrelsene er helt normale. Fiola har str 80, og Lilja 100 (kunne hatt 110). Disse settene, og mange flere farger kan du finne på blant annet lekmer.no og babyshop.no.

Skal selvfølgelig klare det selv..!


Sykler helt selv…<3


Flinke Filip på ny sykkel for første gang…!


Tøffingsykkelen! !


Bøttebaletten klare for sykkeltur i gata…

 

Den moderne “barnevakt”..

For noen uker siden skrev jeg om tjenesten SF-Kids som er en app man kan laste ned på lik linje som NRK super og netflix. Dette er en app hvor barna kan se sine TV-favoritter og serier, og som også kan sees offline. Appen er lett å bruke både for store og små, og har innstillinger som gjør det enkelt å kontrollere barna på tidsbruk og hva de får se på. Tjenesten kan prøves ut gratis HER.

Vi har nå testet ut SF-kids i en god stund, og barna synes det er helt topp. De får tilgang med egen bruker, og vi har foreløpig ikke satt noen begrensning på hva eller hvor lenge de får se. Som regel er det før barnehagen, mens jeg steller de to minste, at de får se på, eller mens jeg lager middag. Denne appen har åpnet dørene for flere nye serier som vi ikke har sett så mye på tidligere, og vi ser nå veldig godt at forskjellen mellom 3 og 4 år er ganske stor når det kommer til ønsket barne-tv. Da er det greit å ha en app som har litt av alt, hvor barna selv kan velge ut ifra enkle bilder.


Lilja og Filip er opptatt av å velge hver sin gang, slik at begge får velge. Appen kan brukes med samme bruker på flere telefoner eller nettbrett. Dette er en skattekiste full av spennende filmer og serier for både store og små barn (0-10år), med blant annet Peppa Gris, Astrid Lindgrens populære “pippi”, og “Emil i Lønneberget”, vi kan finne Peppa Gris, Tøfferudgjengen, Vennebyen, Albert Åberg, Pingu, Sammys Eventyr, Thomas Toget, Byggmester Bob, Lotta, Timmy Tid, Tre Fu Tom, Mouk, Gubben og Katten, Rorri Racerbil, Mummitrollet, og MYE mer. Det kommer fortløpende ut nye serier og episoder, slik at det alltid skal være noe nytt å se på.


Filip synes det er helt topp med Tøfferud, Brannmann Sam og Postman Pat…

 

Ungene synes det er helt topp å få en rolig stund før barnehagedagen starter. Så mens jeg lager matpakker, lufter hunden, eller steller og kler de to minste, er det supert å ha SF-Kids å se på. Ungene ordner alt selv, og vi klarer å starte dagen uten krangling og uenigheter. Det er også veldig greit å ha litt underholdning til barna før man skal stå opp, spesielt når man har barn som eropp grytidlig uansett hvilken ukedag det er.. 

Jeg synes ikke barna trenger å ha tilgang til ipad, nettbrett ol. hele tiden, så hos oss må de alltid komme å spørre før de får se Tv eller nettbrett. De får ikke lov til å se på noe som helst før klokken blir 07 om morningen, og alt skal være av når klokken er 19 på kveldstid.. 

 

Sjekk ut hvilke filmer og tv-serier du kan finne hos SF-Kids HER

Et stort pluss med denne appen i forhold til mange andre er at man kan lagre sine favoritter og se dem offline .. Perfekt til flyturer, syden, eller i bilen !

//i samarbeid med Adlink//

GOD HELG!

Rachel