Gjør det til en lek..

I hverdagen er det mye som ikke er like morsomt, spesielt ikke etter middagstid, leggetid og istede for alenetid.

..det å vaske huset er en av de største grøss momentene som alltid henger på skuldrene mine, og som stadig blir utsatt fordi det er andre viktigere, og kanskje morsommere ting som kan gjøres. Det er liksom ikke satt av tid til å vaske huset. Da må det i såfall være på en fridag, og de vokser jo ikke på trær de heller? – så det ender ofte opp at det vaskes litt nå og da, og vips har man brukt over en uke på å komme igjennom alt, før man må begynne på nytt igjen.

Vaskehjelp har absolutt vært tingen for oss, men når man er så kresen som meg, og mener alt kan gjøres billigere og bedre selv, så må man bare bite tennene sammen, og ikke klage på at tiden ikke strekker til, og at ting kanskje tar litt lengre tid. Vi har hatt ulike byråer innom, men det blir liksom aldri godt nok. Ikke godt nok til å skulle ha betalt xxx kr i timen for å vaske, liksom..!

– så da er den briljante greia som har utartet seg til å bli en veldig spennende ettermiddagsaktivitet, – en vaskeettermiddag.


Det ristes, støvsuges og vaskes… – og hoppes! Det er jo sååå gøy å hoppe på alle putene!!

Her forberedes de før de drar i barnehagen, at etter middagen skal vi alle sammen leke vaskedame, og belønnes med smoothie etterpå. Dette er utrolig stas for de tre største, som ofte krangler om hvem som skal vaske hva.Ofte har de egne “oppdrag” som må gjennomføres før de kommer til en ny “level”. En level kan være en fiktiv plass vi later som at vi er, feks  i Hellas. Ofte lever ungene seg inn i “hvor vi er”, og bruker vaskingen som lek. Piratene må bare passe seg for støvsugeren, for den er den skumleste på de syv hav ” HA HA HA”.. !


…alle er med på vaskeleken 😉

…og vips så har jeg kommet et langt stykke på veien, og klarer å gjøre det litt mer overkommelig! Ungene synes de har hatt en topp ettermiddag med mye action, jeg har fått vasket og ordnet litt, og de fleste er slitne og klare for natta. Topp stemning..!

Klem fra vaskefamilien 😉

Søndagsbarna..

Søndagstipset denne uken kommer fra nettbutikken knertenogkaroline.no, som rydder plass til vårnyhetene, og har lagt en mengder av varer i en 50 % kurv. Her kan du finne mange mange godbiter!! Vi har fylt opp med noen nyheter + kjøpt en del ull på salg til å bruke neste år.

Kodeord: Januar50

i tillegg får du 20 % på resterende varer i butikken…!!

Kodeord: Racheljanuar20


Gjengen klare til posering til dagens shoot. De mente det var S U P E R L E N G E siden jeg hadde tatt bilder, og da var det sannelig litt stas..

Lilja var superfornøyd med dennye joggedrakten sin, som du kan finne HER.

Guttaboys har fått matchende sett som ligger i “knerten 1-4” kategorien. Her er det perfekt at det kommer både i body og i genser, slik at det er både for små og litt større gutter. Filip tok rollen som sjef over guttaboys, og passet på så Linus satt stille..!


Dersom du er gravid, eller har født og barnet enda ikke er fylt 6 måneder, får du 30 % på 0-9 mnd kategorien. Send en mail til [email protected] for å få din personlige rabattkode


Frakt på 59 kr tilkommer uansett hvor mye du handler. Dersom du ønsker å bruke begge kodene, må du legge inn to ordrer, (en med hver kode) og så sende mail til [email protected] med referansenummer, så trekker de ifra en frakt slik at du kun betaler for en forsendelse.

God Søndag

//innlegget er i samarbeid med knertenogkaroline.no//

Gratulerer med dagen, Linus

29 januar 2016 kl 05.22 ble Linus August født.


Når dette innlegget kommer ut, er det akkurat 1 år siden du ble født. Vår fantastiske nydelige lille Linus August. Som nummer 4 i flokken er du utålmodig og lærevillig, har det travelt og er ivrig. Samtidig er du en mammagutt som de tre andre, og liker både kos, sang og dans. Du har lært å gå, ja, nesten løpe, rukket å få 6 tenner, vært på din første sydentur, flydd flere ganger, opplevd Remakulturen på nært hold, og stort sett vært med der det skjer. Du har blitt en “on the go baby” som vil kaller det, som pent nødt må bli med på det som enn måtte skje. Du har alltid et smil om munnen, har en fantastisk latter og øyne som ståler.

Jeg får flashback når jeg ser på bildene, og synes det er både godt og vemodig at min tid som rugemamma er over. En ny epoke er i gang, og vips så er du blitt en stor og voksen mann.

Gratulerer med dagen, Mamma og Pappa elsker <3


Linus August 1 år
 

Linus i farta

Det er 4 dager igjen til denne karen blir 1 år, og sannelig har han det travelt med å bli stor. De andre barna fikk sine første tenner da de rundet 11 måneder, gikk ikke før de var over året, og pratet gerelt ganske sent. De likte generelt lite avansert mat, og hadde tidlig preferanser på leker. Linus derimot går andre veier, og har rukket å gå i flere uker, fått sin 6 tann, og babler i vei. Selv om ordene ikke er helt på plass, klarer han fint å gjøre seg forstått, og har skjønt at det er vilje og volum som må til for å komme igjennom mengden. Han leker med det som er tilgjengelig, og skal helst være med de største barna. Her ender han ofte opp som “hund” eller en “skrikerunge”, og om han er heldig, får han være “en pappa som ikke kan å si nå”..

Temperamentet har han kanskje arvet av mammsen, og jeg liker å tro at det kan være meget positivt under kontrollerte forhold 😛 Linus er en smørblid kar, som tar livet med ro, og synes ting er greit. Han elsker å bade, synes det er rart å gå naken, og er første baby som fortsatt drikker melk og våkner om natten i en alder av snart 1 år.

Han begynner å ha egne meninger, og gi uttrykk for hva han vil. . så dette kan bli spennende i tiden fremover.. !

Han er en utspekulertliten søting som elsker oppmerksomhet….

God Kveld fra oss i #VillaRachel

Følg oss gjerne på snapchat og instagram

@rachelhauan
 

…en ettermiddag

Noen ettermiddager er jeg ekstra sliten etter jobb, og det er som regel disse ettermiddagene alle trenger mammaen sin litt ekstra. Er ikke det typisk? De gangene du tenker “det hadde vært godt med en cowboystrekk på sofaen”, så er det så absolutt ikke mulig. Alle vil fortelle, vise frem, leke og kose. Alle skal gjøre det samtidig, helst oppå hverandre. .
Noen begynner selvfølgelig å skrike, og ikke nødvendigvis fordi de ikke fikk fortelle eller kose først, men fordi de egentlig hadde fått et sår på barnehagen som de tilfeldigvis kom på akkurat i det de ble lei seg for noe helt annet. Disse situasjonene og avsporingene har vi mange av, og det beste trikset er å svare med samme mynt. For å ta dem bort ifra den masete, klengete og sutrete situasjonen som ofte opsptår, begynner vi å tøyse, danse, snurre eller lage lyder. Ja, vi lager lyder.. ..du skulle bare vist hvor samstemt en gjeng med 6 menneskeapekatter kan høres ut.. 😛

…og omsider blir alle venner, har fått kos, plaster, oppmerksomhet og er mette i magen. De går tilbake til sitt, og så lenge jeg bare er der, får jeg nesten slappet av litt.. ihvertfall i noen sekunder, før en fot streifter ansiktet og en farskete unge har begynt å lage prompelyder på meg. .

My everyday <3


…og nei, her er det ikke ryddig til enhver tid,- det er preget av at det bor mange små barn her, og selv om alle er med på “ryddetid” når leken er over, står fortsatt lekene sånn halvveis i stua . .

 

Klem Rachel 🙂

Mammaformen..

Det er snart ett år siden Linus ble født, og tiden har mildt sagt gått rasende fort. Mye har skjedd, og vi har opplevd mye i året som har gått. Før Linus ble født, var det allerede mye avction på hjemmebane, så det at det føles ut som at tiden løper forbi meg, er kanksje ikke så rart. Ungene vokser i en reserfart, og det er stadig nye barrierer, trassaldre, oppnåelser, mestringer og prøvelser man kommer ut for. Ofte får jeg spørsmål om hvordan det er å ha fire barn, og hvordan oppmerksomheten deles mellom dem. Hvordan klarer man å dekke behovet til alle, følge opp, og være tilstede for alle. . Det skal jeg komme tilbake til i detalj i et senere innlegg.

Det er snart ett år siden jeg gikk gravid. Ett år, er nesten det lengste kroppen min har gått uten å være gravid. . . . . . . .


Gravidbildene er tatt av Torgrim Melhuus fra Titt Melhuus Fotografene. .
På seks år, har jeg 5 graviditeter og 4 friske barn. Det er nesten litt rart, å ikke ha en luring i magen… Litt rart, godt og nytt…


Bilde fra Skansen, hvor vi skimter Munkholmen i forgrunn. Antrekket er fra Iis Woodling, som er designet av fantastiske Siw Elise, en utrolig flink Norsk designer.
Kroppen begynner sakte men sikkert å komme tilbake til deler av det den en gang var, og klesskapet fornyes i retningen “normal bekledning”. Undertøysskuffen som er full av ammeBHr som er aaalt for store til de nokså ferdigammede puppene er halvert, og de en gang stramme kjolene som ble brukt under graviditeten, bærer preg av å være strekt i alle retninger. Buksene jeg har spart på siden før Liljas fødsel, i håp om at hoftene kanssje skulle snurpe seg sammen igjen, er nå pakket i en “gi bort sekk til Fretex”, og de sukkersøte toppene, lårkorte kjolene og sylstramme low waist shortsene har måttet bøte med samme skjebne. Jeg har måttet innse at bildene fra da vi var unge, alltid vil være “den gang”, og at nåtiden byr på noe nytt. Og noe nytt kan være så mye. Skremmende nytt og spennende, positivt nytt, og utfordrende. Nytt er bra. 


 Antrekket er fra Iis Woodling, som er designet av fantastiske Siv Elise, en utrolig flink Norsk designer. Louis Vuitton vesken fikk jeg til min kjøre i 30 års gave <3

Jeg er klar, og ser frem til hva tilværelsen som en 30 år gammel firebarnsmamma vil bringe. Jeg er klar for opp og nedturer, og ikke minst det å nyte familielivet. Per nå er mitt oppdrag som rugekasse over for alltid. Noen ganger er det trist å tenk på, mens andre ganger kunne jeg ikke vært mer ferdig. Jeg elsker babytid, men hater å gå gravid. Jeg elsker disse nydelige barna som har kommet til verden og som gjør meg komplett, men sannelig er de fryktelig irriterende, høylydt, plagsomme og uoppdragne til tider også.. Sammen ser vi frem til å bare nyte, oppleve, erfare og leve.

Ha en finfin søndagskveld 🙂 

Familietur i bakken..

Etter en fuktig helg, og relativt laber form, var det godt å komme seg ut på søndag. Vi tok med oss både pulk, ski, akebrett og akematte, og lekte oss i bakken sammen med Sonja, Stephan og Celina. Med boller i sekken, pølser på termos og hjemmelaget kakao ble det noen deilige timer ute, før snøen dalte så tett at det å ake ikke ble en like positiv opplevelse som den hadde vært tidligere.

Gjengen på tur!!


Lilja & Mammsen er klare for å sette utfor bakken. Det var SÅÅÅ gøy..! Like morsomt for oss, som for barna!


Filip skulle ønske han hadde motor på kjelken, så han slapp å gå opp bakken hveeeer gang! !


Unna vei, her kommer jeg – hele bakken trenger jeg! !

Vi hadde en super familietur i dag, og både store og små slappet av med lego da vi var inne i varmen igjen. En topp søndag!

🙂
 

Leketid LEGO!

Det handler om å komme seg ned på gulvet og leke med barna. Ungene elsker at vi setter oss ned og virkelig leker med dem. Nå for tiden er det LEGO som er førstevalget, og alle mann er på byggeplassen..! Ofte bytter de på om det er duplo eller lego som bygges..

TIPS: dersom du ønsker å kjøpe billig lego her i Trondheim, bør du ta en tur til Fretex på Nardo. Der har de masse masse leker, bøker og klær, og selger blant annet store kasser med lego og duplo SUPERBILLIG. Det er snakk om lego for mange mange penger til bare noen hundringser..!


..jeg blir plassert i midten så jeg klarer å hjelpe alle sammen… 😛
 

Hva synes du om å kjøpe brukte leker?

Her i huset er det tomler opp! og skal sannelig innom Fretex flere ganger før det kjøpes noe nytt..! Snart skal de to eldste får være med å plukke seg ut nye bøker til nattahistorier. DET er stas. Og når man kan kjøpe helt fine bøker til bare 19 kr er jo det supert, og helt innafor..!
Gjør en gor gjerning du også, kjøp brukt 🙂

Hjelp, barnet mitt sover ikke..

Sånn inn i mellom, er jeg på randen til sammenbrudd. Søvnsammenbrudd.

Det å ha fullbookede dager som starter tidlig på morningen, samtidig som man har unger som ikke vil sove, er en fryktelig dårlig kombinasjon over lengre tid. Som småbarnsmamma har jeg satt meg selv i situasjonen, og vet at lite søvn er noe som kommer med småbarnspakken. Nå som vi har fire slike småbarnspakker i hus, skulle det i grunn bare mangle at det tærer litt på søvnen til mor. Det hadde jo vært for godt til å være sant, dersom man kunne fått sove en natt eller to, sånn helt alene, uten noe forstyrrelser. . .

Som firebarnsmamma til mange små, begynner jeg nå å kjenne på det at jeg har sovet fryktelig lite de siste årene. Det går fint, og kroppen har vent seg til det, men noen ganger – bare noen – kjenner jeg at det hadde vært så godt med sovende barn. Bare noen netter i strekk, liksom! Spesielt i desember da vi jobber ekstremt mye, og i tillegg har hatt fire barn som har rullert på å være syke og hjemme fra barnehagen, og familie rundt oss som har vært dårlige og i tillegg vært dårlig selv, kjenner jeg at søvn har vært en mangelvare. Januar har liksom startet med underskudd.

Vi har i grunn alltid vært heldige når det kommer til leggerutiner, og har faste rutiner på morgen og kveld. Alle barna følger de samme rutinene, og alle legger seg stort sett til samme tid, men har noe ulike leggemønster ut ifra hva barna liker. Filip liker å bli strøket på ryggen, Lilja liker at vi prater sammen, Fiola vil bare sove og Linus vil ha kos og melk. De er alle forskjellige, og vi synes det er viktig å se dem hver for seg. Og det er heller ikke her det starter. Alle legger seg, og det blir stille. Stille i ca 10 minutter, noen ganger lengre.

Så begynner kveldens evige kamp. Lilja vil ikke sove.

Hun vil bare være med meg. Hun er ikke redd, ikke tørst, ikke sulten og må ikke på do. Hun vil bare ha kos. Og hun får kos. Lange gode klemmer, vi snakker sammen, planlegger, ser fremmover, snakker om ting vi har gjort, og er sammen, bare vi to. Men det blir aldri nok. Hun blir sint, og høylytt dersom hun må tilbake på rommet. Hun vekker de andre barna som sover, og lager et rabalder uten like, dersom hun ikke får sove i vår seng. Sier hun ikke får til å sove, og at hun kommer til å rope og hyle dersom hun må tilbake på rommet sitt. Noen ganger gir vi etter for roens skyld, andre ganger må vi være strenge og konsekvente. Noen ganger prøver vi med kompromiss. Noen ganger fungerer det, andre ganger ikke. Ofte går vi tilbake på rommet med henne mellom 5-15 ganger før vi legger oss på kvelden. Etter at vi har lagt oss, står hun fortsatt opp med jevne mellomrom gjennom hele natten, og er lys våken når jeg skal stå opp 05.30. Da har hun sovet max 3 timer i strekk, og vært våken mange mange ganger i løpet av kvelden og natten. Dersom hun får ligge inntil meg, kan hun sove hele natten. Det kan jo umulig være normalt? Eller? 

..Og hva skal vi gjøre? Hun sier hun trenger mammaen sin, hun vil bare ha en klem. Hvor mye er det å be om, liksom?


..i fornøyd frøken som fikk ligge sammen mammsen..
Hun har gått fra å ligge på rom alene, til å dele rom med Filip. Vi har prøvd med og uten lys, lite og mye klær, åpen og lukket dør, bytte av seng, med og uten bamse, klokke, eventyr og lesing, belønningssystem, mm…


Vi prøvde belønningssystem stjernedryss som fungerte i en periode, men plutselig var hun tilbake i gamle vaner igjen..

Da hun var mindre hadde vi en fase med nattskrekk. Hun våknet i løpet av kvelden, og var hysterisk. vi fikk ikke kontakt me henne, og vi fikk verken snakke med eller røre henne. Hun var i en form for transe. Tydeligvis en tilstand mange barn får, og som går over etterhvert. Hos oss kommer den og går, men har blitt bedre med årene.


Liljas barnerom – som Fiola har tatt over, og Lilja har flyttet inn til Filip..
. . . og de gangene Lilja endelig sover, har hun bråket så mye at minimum et av de andre barna har våknet, og vi må begynne på nye runder med dem. Heldigvis klarer de å sovne lett igjen, men det er klart at dette begynner å slite på oss som foreldre også. Kveldene blir “ødelagte”, og nettene blir slitsomme, og det lille man i utgangspunktet kunne fått av søvn, fordufter. .

Er det noen som har vært bort i noe lignende? Eller har tips å komme med?

Årets SPILL-sesong er i gang!

Konkurranse avsluttet
Da vi kom hjem fra barnehagen i dag, tente vi i peisen og tok på oss nattiser alle mann. Det er lov til å kose seg litt ekstra når kulden sniker seg på slik den har gjort de siste dagene. Ungene elsker når vi legger utover skinn og tepper på gulvet, og lager en stor deilig koseseng. Her kan vi ligge lenge å snakke om hva vi har gjort i dag, og hva resten av uka bringer. Stillheten er det kanksje ikke så mye å si på, fordi minimum 1 av 4 har absolutt ikke tenkt å være stille eller rolig, så det er bare å regne med at en fot eller kropp kommer deisende midt inn i idyllen sånn plutselig. Men koselig er det ihvertfall..

Når det er så kaldt som det er ute nå, minner deg meg om innedager på hytta da vi var små. Vi spilte spill og koste oss med kakao og boller. Ofte måtte vi være ute litt først, men så var det lange ettermiddager med spilling. God gammeldags B R E T T S P I L L .

I romjula hadde vi en skikkelig spilldag. Ungene har fått teste ut brettspillet Loopin’ Louie gjennom den store spillgiganten TacTic. Det ble en suksess, og vekte konkurranseinstinktet i både store og små. Dette spillet gikk ut på å ikke la Louie i helekopteret få tak i kyllingmyntene vi hadde i båsen vår. For å dytte Louie bort ifra myntene måtte man trykke på et opp slika t flyet hans fikk fart, og tok en annen retning. Her gjaldt dedt å følge med, for sannelig var det noen som var sulten på hønsemynter..! sjekk deres Facebookside HER.

…alle sammen spilte spill, og det var sannelig hett rundt brettet mens spillet sto på. . ALLE ville vinne…! !

Spillet var enkelt i bruk og enkelt å forstå for barna. Anbefales 🙂

VIL DU VINNE SPILLET? 

– Skriv ditt favorittspill i kommentarfeltet 🙂 Vinneren kåres Søndag 8 jan.


.. dett spilelt er bare et av mange mange favoritter hos spillgiganten Tactic

Dere kan se flere spill i bruk på facebooksiden deres, TID SAMMEN, og få inspirasjon til nye spennende spill som kan være interessant nå som spillsesongen er på vei. Vinteren er spilltid, både hjemme og på hytta!. Ellers er min favoritt Alias.

//innlegget er i samarbeid med tactic//