Hello from the Woods!

Det er over en uke siden vi la ut på vår første familiecampingtur, og både store og små var fulle av forventninger. Med fullpakket bil, var alle seks klare for nye eventyr. Vi hadde en halvveis plan, men først og fremst skulle vi campe, oppleve nye ting, og ikke minst kose oss. Med familien Waal som reisefølge, satte vi kursen mot sørlandet, og krysset fingrene for at turen skulle bli en suksess. – og det ble den!

Første stopp ble Lillehammer/Hafjell, hvor vi slo opp telt for første gang – og det i mørket. Med bilen full av sutrete slitne og sultne unger, briljerte fedrene i “teltoppsetting”, og etter 1,5 time med rigging, og klokka nærmere 02.00, kunne vi endelig ta natta. Morgendagen kom raskt med slike morgefuler i teltet, og til vår store overraskelse hadde vi slått opp teltet et steinkast fra skiheisen i Hafjell. Mens fedrene tok ned teltet, og pakket bilen på nytt, ble det frokost på madrassen, i morgensola. Vi var klare for en ny dag, og Lilleputthammer sto for tur.


ungene E L S K E T  å ligge i telt! ! #kosetid


Robin aka “Teltkongen” <3


Lilleputthammer var en koselig og morro plass for store og små..!

Tips: Få rabatt ved å kjøpe biletter på nett. Etter min mening trenger man ikke mer en max en dag her. . Topp for de minste ! !


Det var stor stas at Vennebyen var på plass. Alicia og Lilja fikk hilse på, og lærte seg “vennefloka”.

Etter noen timer med lek og moro, var vi klare for neste etappe, hvor planen var å komme frem til Kristiansand i “rett tid”. Ja, så var det dette med tid, barn og alt det andre. Vi kom altså ikke frem så tidlig som vi trodde, og da vi først hadde kommet frem til campingplassen, hadde de bare plass til ET telt. ET! vi hadde to..! Så da måtte smilet frem, og den vennlige Rachel inntok posisjon. Sannelig så hadde de ikke en teltplass ekstra å avse, og det ble husly for natten. Med teltrigging friskt i minnet, hadde Robin halvert tidsbruken, og det ble klart for natta noen timer tidligere. Middagen som etter planen skulle være en stort grillmåltid, ble skalert ned til noen lunkne pølser og litt potetsalat som hadde vært med i kjølebaggen fra trondheim.- utrolig nok smakte det magisk. Etterpå ble det tannpuss fra en pesimax flaske med vann, en kattvask og lykkeliten som allsang, før både store og små sovnet straks hodet traff puta. Frisklufta gjorde susen for nattesøvnen, til tross for at Linus måtte utforske teltet og nattelivet flere ganger i løpet av de få timene mellom natt og dag. #babypåturitelt


Maten ble servert i skumringen, og det var sannelig stas å få være oppe såååå lenge!

Morgenen kom, og søndag sto for tur. K N A L L V Æ R!

– turen fortsetter, og nye oppdateringer og resten av turen kommer –

Klem Rachel

Barneklær: tjuvastart på barnehagestart?

Det er sol og sommer i store deler av landet, og det er kanskje ikke shopping som står først på prioriteringslista. Vi har reist sørover mot godværet, men før vi reiste hit hadde vi noen midt i mellom dager værmessig på hytta, før vi fikk noen knallfine dager til slutt. Barnas nye shoftshelldresser kom godt med på hytta, og de nye fargene er bare så fine!

Denne søndagen får du hele 25 % på ALLE varer hos knertenogkaroline.no, i tillegg til sommersalget som gir deg 50 % på en rekke varer. For å benytte deg av tilbudene, bruker du kodeord “Rachel25” for varer generelt i butikken, mens “Sommersalg50” på varer i DENNE kurva. Softshelldressene finner du HER. For å benytte deg av begge kodene, lager du to bestillinger, og sender deretter en mail til [email protected] med ordrenummer, så sletter de frakt på en av ordrene.


Fiola i deilig joggedress fra Name It, kjøpt hos knertenogkaroline.no. Klærne på bildet under er alle fra kategorien 1 – 4 år !

Nettbutikken er full av nyheter til barnehagestart. Disse joggedressene er alltid en slager, og tights er helt topp til finstas og lek..! En shorts kan brukes ret rundt, enten med en strømpebukse, strømper eller uten noe. Her i huset går det mye i skjørt og kjoler på Fiola som holder på å slutte med bleie. Eventuelt tunika som dekker litt, og hindrer alt i å bli bløtt om det skjer uhell.. (..og det gjør det!)

På hytta lekte vi mye i fjæra.Her lagde vi et krabbehus, tegnet på berget og malte på steinene. Fiola fikk erfare hvordan det var å bade med softshelldress (…vell og merke med hodet først ut i vannet..!), noe hun fant ut ikke var spesielt lurt. Vi gravde også opp leire fra havbunnen, og da var det topp med dresser – fordi det ble søl!

Ungene har alltid hatt en softshelldress hver i barnehagen. Disse blir godt brukt, og kan varmt anbefales. De er vanntette med 8000mm vannsøyle, de puster og er vindtette. De er ekstremt myke og behagelige å ha på, med et tynt fleecelag innvendig. Fotstroppene kan lett justeres, og hetten kan taes av. Denne gangen fikk jentene en brunlille med rosa dotter og peachfarget for innvendig, mens Filip oppgraderte “gravemaskinklærsamlingen” sin med en ny superkul softshelldress. Dere skulel sett ansiktsuttrykket hans da jeg tok den frem fra pakken. Han lyste opp, og jublet. . !

Vi har kjøpt maling og pensler fra IKEA. Det er topp å ha med på tur, og kan brukes på feks planker, vedstubber, steiner eller papir.


Filip ble utnevn som krabbesjef, og fikk i oppdrag å passe krabbene vi fant i fjæra.. ! Til hans store frustrasjon stakk den største av hele tiden, og ble utevnt som den “sinte krabben” fordi han klep meg da jeg fanget den. Jobben ble utført med engasjement, og ikek snakk om at noen av de resterende krabbene fikk lov å så mye som røre på seg før sjefen ropte for full hals ut over hele fjorden “A L A R M – A L A R M ! !”


…søta her ble litt fremtung, og stupte ut i vannet med hodet først. Sorgen var stor, men med litt kjeks som trøst, var hun like blid igjen.


Ivrige diamantplukkere. . . ! Krabbene skulle nemlig få en egen diamantborg. – og de som har som barn, vet at diamanter er slike hvite fine steiner..


..Fiola har blitt trygg på hytta, og smetter på seg skoene, før hun tusler på besøk til Beste som bor over haugen..

Rabattkoden varer t.o.m onsdag 27 juli, og frakt på 59 kr tilkommer uansett størrelse på ordren.

Fortsatt GOD SOMMER

//knertenogkaroline.no//

Sommerferie:Another day in paradise!

Dagene på hytta flyr avgårde, og i morgen er det klart for hjemmreise, og ny avreise. Turen videre går som nevnt tidligere til Kristiansand, med mellomstopp i Lillehammer. Dette kan bli en spenndene ferd i og med at vi skal campe i telt, og har en liten luring i familien som absolutt ikke skal sove for tiden. Vi krysser fingrene for at campinglivet blir en suksess, og at både store og små får mange mange gode minner. Det har vi ihvertfall fått her i Åsenfjorden og de siste dagers godvær.

Vi har kost oss i fjæra,være på tur til “gården”, lekt på brygga, fisket, badet i bassenget, vært i bursdag og mye mer. Barna storkoser seg, men er klar for nye eventyr, og ikke minst dyreparken med Alicia og Olivia. . Denne uken har jeg vært alene om barna siden Robin har pendlet, og det kjennes på kroppen at Linus er urolig om natten, og fire skal ha oppmerksomhet på dagtid, – så jeg gleder meg veldig til at vi begge skal ha ferie sammen.


Onkel Carsten & Tove feiret dobbel 50 års dag, og vi var buden på familiefest. Fiola og Johan er jevngamle, og fant en god tone <3


..her bakes det boller UTEN å smile..! – men de hadde ikke lyst på “sure boller”, sååå det så..!


Gjengen på tur, og sannelig i en munter tone som overraskende varte hele veien..! #skjerikkesåofte!


…skogssneglene er facinerende dyr da gitt…!


Kyrne var selskapssyke, og flokket seg rundt oss. Ungene synes det var helt topp, der de sto å “rautet” i kor..!


P L A Y T I M E!


Badetid er topp!


Filip fikk frie tøyler, og da ble det BAJAS Filip som kom frem.. <3


min fine lille <3

Vi har hatt det helt topp på hytta, og gleder oss til neste tur hit!
…nå bærer det ut på siste del av ferie, og da UTEN pc til enf orandring!

GOD SOMMER 

Hyttelivet med fire små

I går var den store pakke dagen,og første stoppfor resten av sommerferien gikk til Åsenfjorden og hytta. Her skal jeg og barna være, mens Robin jobber, og pendler inn i mellom. Til neste uke går turen videre til sørlandet, og ingen andre enn Kapten Sabeltann i dyreparken. Vi har pakket for å ligge i telt, og det kan bli ganske så spennende med så mange små! Både store og små gleder seg veldig, og det skal bli stas å legge ut på en ukes roadtrip. Familien Waal skal bli med, noe som innebærer godt vin-selskap, fine samtaler, og ikke minst playmates til barna.

Denna uka på hytta skal vi bare kose oss og slappe av. Planen er å ta dagene som de kommer, lage nye minner, og være sammen. Ukas første dag har vist seg fra en allsidig værdag, og vi har allerede gjort mye gøy. Ungene koser seg på hytta, og hodet mitt begynner sannelig å komme seg i feriemodus det også, til tross for at bøtteballetten er under oppsyn alene.


…Fiola er oppspilt over humlene som spiser nektar av kløveren  på plena…


Lilja viser spenst-kunster


Filip er klar for å øve på fotballteknikken.. etterhvert kom mormor med NY ball, og det var stas!


gjengen klare for nye eventyr på hytta… – og en hel haug av kjeks etter å ha sittet stille for bildetaking i ca 5 sekunder.. !


Piknikk i fjæra etter regnet har gitt seg er topp… Linus fikk smake på både stein og grus (.. mora hadde helt glemt at han hadde begnt å bevege på seg, så i det hun reddet den nest minste fra å svømme emd utedressen på, hadde han fått tak i både det ene og andre og koste seg glugg med nye smaker…!), ungene bygde en borg som vi skulle ha krabber i, malte TV-til krabbene, lekte med leire, og spiste masssssse kjeks! 😛


Leire er helt topp.. spesielt kult er jo at vi plukket den opp fra fjæra..!


Tripp Trapp Tresko <3

Det tegnes og skrives på berget i fjæra. . .
 

En flott dag i Åsenfjorden, og en topp start på resten av sommerferien..Vi gleder oss til fortsettelsen.

GOD SOMMER FRA OSS

VillaRachel: hallway!

Vi har bodd i VillaRachel i 1,5 år, og jeg føler at ting sakte men sikkert faller på plass. Jeg har allerede rukket å bytte ut de fleste møblene i huset, og først nå begynner jeg å føle meg som hjemme. Vi mangler fortsatt bilder på veggene, og håper virkelig at jeg får temmet ekkoet i huset med noen av sommerens ferieminner. I dag har jeg skrudd sammen vårt nyeste møbel til gangen, og jeg synes det ble riktig så fint.


Ny kommode fra Ellos Home på plass (på 30 %!!). . .også to vaser fra bloomingville (HER og HER), klokke og teppe.

Ramme og stort speil fra IKEA. Trapp fra nytrapp.no, parkett fra brekkan.no (fjordal parkett. 1 stavs i 2 etg, 3 stavs i 1 etg). Ytterdør fra Sweedor (pulse). Bildet er fra Desenio.no. Skyvedørsgarderoben er av typen PAX fra Ikea. 

..som dere ser, er huset preget av at vi har mange små barn, så barnesikring er å finne over alt. Grind er et must med slike trapper!

Disse er kjøpt hos barnashus.

Hvem er din interiørfavoritt på Instagram? 

Klem Rachel

 

Søndagens hytteidyll . .

Helga bød på koselige minner, og barna synes det var helt topp. Vi badet i Åsenfjorden, grillet, spiste vafler på brygga, spilte ball, matet hønene, badet i bassenget, kjørte traktor, kjørte båt, fisket og mer til. Det står aldri på underholdningen når mormor og morfar setter igang…!

Morfar kjører traktor fylt med “godteri, karameller og is”….

Ungene har lært å spille ludo alene…


Lilja og mormor plukket markjordbær som de hadde på et strå  #memories


…ei som har både lommer og munn full i godteri, som hun får i premie ved å tisse på do #ingenbleie


..han kjekkasen her fikk også bli med 😛


Etter at Casper ble operert, blir det mye gris i pelsen når han tisser, så da bestemte vi oss for å klippe en god del, så både han og vi slipper dette. Om han ikke var liten fra før, ble han ihvertfall liten nå 😛


Vaffelkalas med Beste og Oldefar på brygga..


Frosken kermit fikk bli med Lilja og meg på badetur… Forfriskende, men veeeldig godt!


Oldefar lærer ungene å fiske fra brygga.. #forhåndsregler


storungene og pappsen på båttur. Det var veldig stas, og vi hørte dem rope “mere fart mere fart”.


Idyll på hytta til mamma og pappa ! ! Vi er heldige som får bruke denne som vår egen 🙂 🙂

Vi gleder oss til flere deilige dager på hytta om en stund. Siste barnehageuke er i gang, og neste uke er det jeg og barna som skal finne på noe sprell, mens pappsen jobber en uke til. .

Sommerklemmer fra oss 🙂

Helgas herlige sommerdager

Helga har vært fantastisk, og vi startet den med godt elskap av Sonja, Celina og Stephan. Etter barna hadde lagt seg, ble det vin og grilling på de voksne for å innvie verandaens nyinnkjøpte varmelamper. Sannelig om de fungerte, og skravlingen fortsatte til langt på natt. Alle sammen overnattet, så morgenen etter ble det egg og bacon, før besøket dro hjem, og vi dro videre til kyvannet. Her ble det nesten bading på de små, og så absolutt ikke på de store 😛 Etter litt sykling i gata på vei hjem fra kyvannet, grillet vi pølser til lunsj, la ned de to minste, og vips hadde de to største + mammsen sovnet under varmelampene på verandaen.


Jentene vasser.. 18 grader i vannet, så det var helt topp..!


Denne frøkna øver seg på å gå uten bleie, og da er skjørt veldig greit. Deet gikk overraskende bra på hele turen, og jeg håper at vi kan få henne bleiefri innen hun starter i barnehagen igjen over sommeren. .

MY F A M I L Y <3 


….null problem å sykle uten støttehjul…!


Storjenta vår 🙂


Ungene elsker trampolina, spesielt når pappsen er med å lager ekstra sprett..


Gjengen er mette på pølser, og klare for en dupp..!

En times powernap var godt for alle mann, og vi dro videre i bursdag til Olivia. Der ble det kaker og mere til, og vi kjørte gode og mette videre til hytta. Her ble vi møtt av en spesialbestilt hentetransport, noe barna selvfølgelig synes var helt topp. Det ble en herlig kveld i Åsenfjorden, og vi følte vi virkelig hadde fått mye ut av helga så langt.


Mormor og Morfar kom kjørende i traktoren for å hente barna på parkeringsplassen. Den vr rigget med puter, og klare for tidenes kveldstur. Det er selvfølgelig stas, og ungene elsker å være på hytta.

God Kveld 🙂
 

Mammsen Tipser: Get The Look

Det er fantastisk deilig når kroppen går fra å være gjennomsiktig blå, til at brunfargen endelig begynner å sette seg. Jeg har aldri blitt spesielt brun i forhold til mine to yngre søsken, men etter at jeg fikk barn, har det pigmentene i huden min sakte men sikkert endret seg, og jeg kan endelig være noe annet en en bleikfis hele året. I år ble jeg nok så brun som jeg aldri har vært før, og da er det så deilig å kle seg i litt lysere toner enn vanlig. Jeg har lagt ut noen bilder på instagram, og flere lurer på hvor klærne er ifra. Her får du en liten inspirasjon, samt en kode fra Ellos.no som gir deg 30 % på dyreste vare – også merkevarer..!

kodeord: 345405 (varer tom. 10/7)


Me and my love!

Denne shortsen har blitt en F A V O R I T T!! Den er supergod og sitter akkurat der den ska. Har den både i svar og hvit, og finnes også i seks andre farger. Anbefales..!!! Denne kan du kjøpe på ellos HER. Toppen er fra BikBok, og er på salg nå til bare 49 kr!!

Bruker også denne shortsen og generelt dongrishortser til litt baggy singletter for en mer casual look.


Adidas singlett HER, Bjørn Borg singlett HER, Adidas sko HER, Shorts HER, Topp HER.

Happy Shopping 🙂

//samarbeid med adtraction//

 

Inspirasjon til kidsa

Det er skumle greier det å surfe slik på kveldstid. I have done it again, og drømt meg bort på nett. Denne gangen er det en guttepreget inspirasjon, og jeg må si jeg er veldig glad i kombinasjonen av conac, grå og dus grønn. Salg er det også på de fleste nettsider nå om dagen, og er man litt forut for sin tid, er det mange kupp å gjøre. Jeg handler som regel vinterdreser og yttertøy ett år i forveien. Nå er det jo ikke lenge til høstkolleksjonene skal inn i butikk, og da er det mange som priser seg veldig ned for å tømme det gamle..! Kanskje du finner noen godbiter på salget du også? Her er kveldens favoritter:


Vinterdress fra Reima til 30 %, Genser fra I Love Denim til 30 %, Conacfarget sko fra Kavat, Oppbevaringskurv fra Elodie Details, Sebra kosedyr, smukkelenke exclusive i skinn fra Elodie Details, Trille tiger fra Teddykompaniet, og oppbevaringsboks/gaveboks med revemotiv(finnes i to str).

PS: flere har spurt om shortsen jeg har på meg på et bilde på instagram. Denne kan du finne HER.

Happy Shopping! 🙂

Greske ferieminner – innspurten

Det har vært helt topp på ferie, og nå som vi er vell hjemme i Norge, er det for ungene sin del et par uker i barnehagen, før det blir ferietid igjen. Da er planen mer uvist, og vi tar ting litt som det kommer. NOE må vi ihvertfall finne på i disse ukene, selv om pappasen må jobbe en del. Kanskje noen der ute vil byttelåne hus med oss for noen dager? – eller har en hytte de ikke bruker i sommer?

– det er fortsatt mange gode ferieminner å dele, så her kommer litt fra vår siste grenske uke..


Mange skulle kanskje tro at det var umulig å lese når man er på strandferie med fire små, men det går i grunn overrakende bra. Jeg er en intensiv leser, så nr jeg først begynner på en bok, må den leses ferdig asap. Jeg er en krim-leser, og er du det samme, kan jeg anbefale deg bokserien “Kepler”. Bøker man bare MÅ lese ferdig..!


Ungene leker seg veldig godt sammen, og heldigvis for oss så er det ingen av dem som er redd for vannet. . .


Lilja har gått på svømming sammen med mormor i snart 2 sesonger, og nå fikk hun endelig vise seg frem. Nå svømmer hun som bare det uten armringer, og er som en fisk i vannet!


Tante er populær!! Vi hadde med oss vannballonger på stranda, og det var sannelig stas..!!


Antrekk jentene: H&M, Filip: Wheat
…så er det dette med å skulle ta “fine” bilder av barna i de 5 minuttene de enda ikke er skitne eller full av is. . . selv så erfaren jeg er på å ta bilder av barna, er det ikke alltid de spiller på mitt lag..! Lilja er i en alder der tegn, trutmunn, oppstilt smil eller det å være bestemt står i fokus, mens Fiola har akkurat lært seg at det er noe som heter “smiiiil”, som hun i grunn bare hører når hun vil høre. Filip er som vanlig guttebassen i flokken, og preger dette med å klø seg på tissen, pille seg i nesa eller smile så konsentrert at øynene forsvinner.. Og inn i mellom, kommer det noen blinkskudd… – det er jo som regel de man viser frem..!

Nå har jeg sluttet å si at de skal smile, og heller se hvilke bilder som kommer ut av at situasjonen blir litt mer konsentrert… – så får vi se da, om det det blir bloggmateriale etterhvert 😛


Fiola Sofie i supersøt romper/shorts fra Little Mountains <3 (koster bare 199kr! ! finnes også i rosa)


Two of my boys <3


Ungene er på skattejakt i strandkanten.. Restauranten vi sitter på er rett over gata til hotellet, og har helt topp mat!

Antrekk: Fiola – kjole Little Mountains – gammel kolleksjon, Lilja: skjørt fra Little Mountains, Filip: Skjorte HM + shorts Folmer fra Wheat (salg!)


…noen ganger er det faktisk bestevenner…! <3


lille Linus 5 mnd


Ei snuppe som har kost seg veldig på ferietur til Hellas..!


…og det er supergøy å ha så mange å leke med!


1 – 2 – 3 GO!!

Tre fine små, klare for iiiiiis

Morfar, Fiola & Mormor siste kveld på Paros

Feriebildene er mange, og i år som i fjor er det på tusenvis av minner å sortere. Vi har gjort oss noen erfaringer rikere på tur, så pakkeliste og tips til ferien kommer om litt!