VINN 1500 kr fra KAPPAHL

GOD MORGEN!!

Det er lenge siden det har vært noen giveaway, så i dag kjører vi i gang med å gi bort et gavekort på 1500 kr fra Kappahl. For å delta i konkurransen må du tagge 2 venner i innlegget mitt på instagram @rachelhauan


Filip har fylt opp garderoben sin med mange flotte høstklær fra blant annet Kappahl.no, og vi er sååå glade i de fargene som er i årets kolleksjon.


Vinneren kårets førstkommende SØNDAG når jeg har kommet hjem fra Oslo!

 

LYKKE TIL 😀 

 

Snart tid for husmorferie!

Dagene flyr avgårde, og det er straks torsdag. Det er bare EN dag igjen til jeg drar på husmorferie til Oslo for å besøke min snart høygravide søster som feirer bursdag i helga. Jeg gleder meg stort til å slappa av litt alene, og setter all min lit og “medfølelse” til Robin som tar bøtteballetten alene i helga.

Denne snuppa er straks barnehageklar, og jeg holder på å gjøre klar de siste plaggene til startdagen. Jeg har tittet på flere spennende kolleksjoner i de siste dagene, og det er SÅ MYE nydelig høstnyheter på vei inn i butikkene. Selvfølgelig har jeg mine favoritter som jeg skal dele med dere, en ikke helt enda. Fiola har på seg en fantastisk deilig sommerulldress fra woolland, som vi har brukt supermye nå i sommer, og som fortseterå følge oss ut over høsten.

… mammsen synes det er sååå stas å endelig få lage en liten topp på hodet med det lilel håret som har kommet.. fiola derimot skjønner ikke heeelt vitsen! !

Her forklarer Lilja ivrig at dette er grøtfatet til babyen hennes, og at man ikke skal ha det i munnen slik fiola akkurat gjorde. . Akk… de blir så fort store disse barna!!

LEKESTUND I #VILLARACHEL


Lilja hadde såååå lyst til å bli emd til tante Ronja i helga, men det ble det desverre ikke noe av. . men for noen helger siden var det bursdagsfeiring hos Olivia som vi var på ferie med, og det var stas!

…tøffingen <3

Whoop Whoop: 20 % på nyheter til barnehagestart!

Det er kanksje ikke bare jeg som klargjør barnehagebaggen til neste uke? Det er nesten 5 uker siden barna var i barnehagen sist, og selv om de ikke har vokst så all verden på denne tida, er det ny årstid i vente. Ikke bare er det ny årstid, men forr oss er det en nyepoke som starter, med hele TRE barn i barnehagen. Fiola starter i løpet av august, og barnehagebaggen fylles sakte men sikkert opp. Filip får slå følge med storesøster Lilja på storbarn, og Fiola blir en liten blomst.

. . . og da passer det veldig bra at jeg får lov til å gi dere lesere 20 % på ALLE NYHETER hos www.knertenogkaroline.no, og 50 % på alle sommervarer i salgskurva.

Kodeord som må brukes er:

Salg50 for alle varer du finner HER

Rachel20 for alle resterende varer i nettbutikken

INFO ang hvordan bestille med begge koder finner du nederst i innlegget. . .

Link til Softshell utvalg HER


Link til favoritt joggedress finner du HER og HER.

Link til deilig joggbukse finner du HER

Link til skjørt i oransje finner du HER (på salg) (PS, denne ligge runder gutt, men er jente)

Link til supernydelig dongribukse med “sløyfe” finner du HER.

Link til deilig dongribukse HER

Link til softshell finner du lengre opp, link til joggedrakt med motorsykkel HER og HER

Superkul lue finner du HER, og råtøff genser HER. .

en NYHET som jeg ikke rakk å få med er DENNE <3


I kollagene er det brukt bilder fra både varer på salg, og nyheter. Når man bestiller, kan man bare bruke EN rabattkode om gangen, og for å kjøpe noe både på salg og nyheter, må dere bestille to ganger. For å slippe å betale frakt TO ganger, sender dere en mail med bestillingsreferanse på begge bestillingene dine til [email protected] så belaster de deg kun med EN frakt.

 

Happy Shopping! 🙂

//innlegget i samarbeid med knertenogkaroline.no//

Lørdagssysler ..

Det er lørdag, og fridag. Vi har blitt velsignet med oppholdsvær og sol de største deler av dagen, så vi har benyttet sjansen til å være ute.

Ungene er superstolte over at Roger har gravemaskinen sin i hagen vår, og er ganske så begeistret over at det er et digert hull midt i plena. . De skjønner ikke helt “hva Roger skal med hullet”, og har nok konkludert med at “det blir da sikkert noe etterhvert”. Og det blir det jo..! Etterhvert…


… det er til og med TO “græbber” til gravemaskinen..!

Det er utetid for alle mann, og selv om man er i juli, bruker vi fleeceklær og lue. Her prøver Lilja fortvilt å lære Fiola at det ikke er lov å spise stein.. !


og som dere ser er det dårlig emd sko på denne lille frøkna.. ! ! Note to self: må kjøpe sko!


… og når man har tre barn som er så små, og alle trenger litt hjelp hele tiden, er det umulig at begge foreldrene kan gjøre noe “arbeidsfornuftig”, så jeg tok med meg ungene på en aldeles liten tur rundt i nabolaget. Jeg likte dette bildet godt, og fikk en god følelse av at det er storesøster og lillebror vi har, og ikke “to som nesten er like gamle”. Lilja på tohjulssykkel som hun fikk da hun ble tre år, og Filip på balansesykkel som han fikk da han ble to år. .


..og etter litt jobbing, sykling og lek, var det tid for Liljas store høydepunkt for denne lørdagen, nemlig sjokoladekake!

Vi har hatt en super lørdag, og fått gjort mye- Vi ønsker dere alle en riktig fin lørdagskveld, og en flott søndag!

Klem fra Rachel og gjengen

 

God Helg!

Det er endelig fredag kveld, og det er med et smil om munnen jeg ønsker dere god helg. Det er så deilig å komme hjem fra jobb til smørblide unger, som er overbegeistret for at mammsen endelig er hjemme.


Snuppa har fått to tenner <3

I dag slo vi til med smoothie til dessert, og da ble det jubel i heimen.

Med det ønsker vi dere ei super helg ! ! 

Klem Rachel

Reisetips: Reisetrille

//samarbeid med jollyroom.no//

For mange er kanskje sommerferien over, mens for andre har den ikke engang begynt. Vi setter veldig pris på de ukene vi fikk i varmere strøk, og klarer å holde motet oppe gjennom regnfylte sommermåneder her i Trondheim. 

Det å feriere med små barn er både en utfordring, men samtidig lekende lett. Det meste handler om tilrettelegging og planlegging. Man må bestemme seg for hvordan man vil at ferien skal bli, og holde fast ved det, uansett hva som skjer, vær eller andre uforutsette momenter. For vår del var ferien en lek, takket være god planlegging, tidligere erfaringer, godt reisefølge og deilig vær. vi kunne ikke bedt om noe mer !


En av de tingene som vi synes er noe av det viktigste når man drar på tur med små barn, er å ha en skikkelig vogn. Da tenker jeg på de som har barn på 2-3 år eller midre, og med skikkelig så mener jeg ikke dyr, men av kvalitet og med det som er nødvendig.

Tidligere ferier har v hatt med oss en Mc Laren trille til syden. Denne er rellativt dyr, og har sine for og bakdeler. Da vi reiste på tur denne gangen, skulle vi  i samarbeid med jollyroom få teste en Beemoo Easy Travel 4. Jeg hadde plukket ut vognen selv, og var veldig spent på om den tilfredsstilte kravene mine. Kriteriene for en reisetrille som skal brukes i varmere strøk bør være at den skal kunne legges helt ned i liggestilling, den bør ha kallesje som kan trekkes langt over vognen, den bør ha gode svingbare hjul som tåler å kjøre i sand. Den må kunne legges sammen til å bli relativt liten, samt være enkel å frakte med seg og ikke for tung.  Alle disse kriteriene overholder Beemoo Easy travel 4, og mer til. 


NÅ får dere hele 42 % på denne vogna hos jollyroom.no, som er en av Norges største butikker på nett for barneprodukter. Beemoo Easy Travel 4 er ei vogn jeg anbefaler, og som i dag kan kjøpes til 1499 kr, inkl gratis frakt.

Den er praktisk med tanke på litt større søken, som får plass til å sitte på forran på vognen (den tåler 15 kg), man kan ta av bøylen forran, og rulle opp “den bakre kallesjen” slika t det blir litt mer luft i vognen når det er varmt. Det er “tittehull” øverst på kallesjen, samt gode svingbare hjul. Nettet har jeg kjøt til fra barnas hus.

Vognen ble ihvertfall brukt veldig mye av oss, og vi er veldig fornøyde med den!

Anbefales! spesielt nå som prisen er så lav ! !


//samarbeid med jollyroom.no//

 

 

VillaRachel: Hekkeplanting

Den berømte hekkeplantingen er vell overstått, og vi er godt fornøyde med helgas innsats i regnværet. Vi har plantet rundt 70 hekkeplanter, og kjørt bark til den store gullmedaljen. Nå er det maling av hus og tilkomst med lift som gjennstår, før vi skal ha på jord og så i gress. I morgen etter jobb, er det planting av pære og plommetrær som står for tur, samt maling dersom været tilsier det.

VillaRachel er på god vei til å bli en herlig plass å være, også utendørs.


Forrige helg var det graving og plannering rundt huset…


Denne helga ble det kjøring av jord, tilrettelegging til hekk, og planting!


barna hjelper selvfølgelig til, og storkoser seg ute i hagen, som stadig tar mer og mer form. .


…og litt øving med hammeren hører med..


Filip er flink til å hjelpe til, og INGEN fikk ta ifra han raka (riva).. Han skulle hjelpe onkel Håkon helt alene!


…og med splitter ny arbeidsbukse fra Jula, var det ingen sak å plante flere meter med hekk en fredags kveld..


…og sannelig ble vi ferdig med plantinga også.. da var det bark som gjensto!


vi har plantet en heketype som heter “blank mispel”. .


..og bark ble det… flere lass med bark! Det ble sååå fint!

Da var helga over for denne gang, og en y spennende arbeidsuke står for tur. . !

 

GOD SØNDAG ! 🙂

..”i kveld skal jeg legge meg tidlig!”

Nå som hverdagen har begynt og sommerferien er over for min del, er det nye prosjekt på gang. Jeg er tilbake i 100 % jobb, og har utallige prosjekter i luften. Det er ikke bare bare å flytte inn i et nytt hus, å tro at alt ordner seg selv.  Neida, her er det plannering av tomt, innkjøp og planting av hekk og hageplanter, maling av hus, og innredning av kjeller som står på tapeten. Samtidig prøver vi så godt vi kan å hjelpe til med å ordne opp i barndomshjemmet mitt som ligger bare et steinkast unna, slik at foreldrene mine kan selge det. . . Så har man alle de andre tingene som bør, skal eller må gjøres. Når skal man liksom få tid til alt? Vi stiller med dårlig odds når mammsen er i full jobb, i tillegg til at det er barnehagefri. 

..mest av alt, når skal jeg få tid til å sove??

..bildene, bloggen, strikkingen, syingen, boklesingen, bakingen og puslingen i det nye huset, har måttet vente. Ja, for å ikke snakke om sovingen. Akk.. hvordan er det egentlig å få sove ut? Jeg kan nesten ikke huske hvordan det er å våkne med vond rygg, fordi man har sovet for lenge. Eller det å få sove en hel natt uten at noen vekker meg eller trenger meg. Det er nesten litt kvalmt å tenke på, at noen klager over å bare ha sovet i 8 timer…

Ja, nå sitter det sikkert noen bedrevitere eller en petter smart der ute og tenker som så at “ja, men sover du for lite, så er det vell bare å legge seg tidligere da?” eller at det “å bytte på det å sove om moringen?” hadde vært en ide?.

Ja hadde det bare vært så lett.. !

Jeg klager ikke, men noe har skjedd med tiden min. . er det jeg som skal rekke mer enn før, er det antall barn som gjør at jeg føler at jeg oftere og oftere ikke strekker til? Forventer jeg mer av meg selv? burde jeg prioritere annerledes? Hva er egntlig det viktigste?

For mange er det kanskje periodevis eller engangstilfeller å sove mellom 5 – 6 timer i døgnet, mens for min del er det realiteten. Det er hverdagen min. Og det har gått bra enn så lenge, men kroppen begynner å si ifra at det å ha et konstant kjør resterende timer i døgnet, ikke er helt optimalt, og at det er en logisk årsak til at migrenen kommer oftere og at øynene stadig blir rødere. . og det er det nok kun søvn som kan gjøre noe med.. ! – men i min verden, så er ikke søvn såå viktig. Ikke viktigere enn å bli ferdig med huset eller leke med barna. ikke viktigere enn å komme seg på jobb, og prestere alt man kan der, eller å klemme inn noen treningsøvelser før leggetid..

Arbeidsdagen min starter kl 05.30, og varer som regel til 16.30. Da klarer jeg å være hjemme til litt før 17, slik at jeg rekker en som regel kaotisk og hyggelig familiemiddag med alle barna. Når middagen er overstått og alt er ryddet bort, er det tid for en times lek, og da vil de ut. Sykling eller tur står for tur, og når klokken nærmer seg 1830, er det tid for kvelsmat og kveldsstell, og dersom de er effektive, blir det kosestund i sofaen før leggetid. Det er alltid stas, og et høydepunkt for barna. straks klokka slår 19, er det tid for siste tannpuss, og marsj i seng. Da skal det koses, kysses, snakkes og dulles, før det er ok å ta natta nærmere 19.30. Da starter “voksenkvelden”, og første post er vaskerommet. Med tre småtroll, er det nok av klær å vaske, og det å ha et vaskerom som rommer mye, er ikke bare positivt.. ! Når klærne er brettet, har to av tre allerede rukket å være oppe fra senga flere ganger, og pent lagt tilbake igjen. Nærmere kl 20 beveger vi oss utendørs, for å male, plante, luke, eller rydde rundt huset, og de neste tre timene er fullbooket med nødvendige gjøremål. Kl 23 trenger sulten seg på, og magen trenger mat. Da er det av med arbeidsklær, inn med kveldsmat for de voksne samtidig som et blogginnlegg publiseres eller klargjøres, og rett over på noen treningsøvelser, før jeg hopper rett i dusjen. Innen dusj, tannpuss og klargjøring til neste dag, har klokken rukket å bli rundt midnatt. Vekkerklokken stilles på 05.30, og det er et faktum at jeg MÅ sovne med en gang, for å kunne kapre til meg de få timene med søvn som jeg har til rådighet.. og med jevne mellomrom våkner minstemor fordi hun er tørst eller presterer å lage en rutine på å gjøre i bleien midt på natta, samt at storesøster har slitt med nattskrekk, og kommer veldig ofte inn til oss, og takler kun at det er mammsen som følger henne tilbake til senga.. det hender at jeg har noen oppgitte netter..!

…og hver dag vekkerklokka ringer, tenker jeg at “i kveld skal jeg legge meg tidlig”. . .

– med en indre tanke om at det er lov å håpe”…

…og jeg bytter ihvertfall ikke ut soving med disse skattene. Utemiddag rundt huset er helt topp når man jobber i hagen, og barna elsker å få spise middag ute! !

.. innlegget har ingen konklusjon,og er et resultat av for mange tanker, for mange gjøremål og for liten tid..!

Flere gode minner fra grekerland…

Hellas er en flott plass å dra til med barn. Det er ikke for dyrt å leve der, og folkeslaget er godt. Det er mange plasser å dra til, og ferien kan bli veldig varierende bare med et båtstopp eller e biltur. Som nevnt tidligere leide vi oss bil for å bli litt mer kjent på øya, samt at vi har vært på båtturer sammen med søskenbarnet til mamma, og familien hans. Da vi var yngre reiste vi ofte til hellas på familieferie, og var da på øyhopping i sykladene. Dette anbefales på det sterkeste, men kanskje ikke før barna har sluppet unna vogn og egen barnemat, så det ikke blir så mye ekstra å dra med seg.

Disse to søte frøknene var ikke like lei av å bli tatt bilder av som det mine barn er, så de stilte villig opp… ihvertfall inn i mellom! 😛

…Filip synes at kattepusen som lå nedenfor kanten skulle komme opp, og mente at det ikke var lurt å ligge der nede alene, og at det kom til å komme edderkopper. “Kom da kattepusen. Kom da..! ..-Mamma den høre ikke på mæ!”..

Flowerpower <3

E L S K E R den “strekkfoten” der!

Søteste babysnuppa i tutuskjørt fra Ebay <3 og rysjebody fra PompdeLux (tidligere års kolleksjon), Sko fra Lindex og hårbånd fra HM. . 

TøffingFilip med mormor på båten til Jørgen. .

Love this moment…


Filip sjekker om blekkspruten var levende…

Det er ikke mange innleggene igjen før reisen vår var over. I skrivende stund er je hjemme i Norge, godt plantet i sofakroken. Pga dårlig nett i Hellas tok det for lang tid å laste opp da jeg var der nede, så derfor kommer innleggene litt på etterskudd…!

 

Kveldstips: Sommersalg

Det er ikke noe nytt at butikkene har startet sommersalget, og at årets vår og sommerklær er å finne til svært reduserte priser. Jeg tipser som vanlig om sommersalget til minlilleskatt.no, en nettbutikk jeg synes er veldig flott og har mange herlige barnemerker, ikke minst den flotte dama bak nettbutikken, Marianne.

Med tre barn, er det ikke til å legge skjul på at det går litt penger til klær. Spesielt når de er i en aldersgruppe hvor de vokser mye, søler og griser mye, og ikke minst leker, rusjer, klatrer og faller mye. Det vil si at for de som tror det bare er å “arve” klær, for å spare penger, så er det ikke “bare” å gjøre det.. fordi klærne er faktisk oppbrukte. Ja, ikke alle klærne da, selvfølgelig, men poenget er at ihvertfall jeg handler en del på salget, for å ha til neste år.. + at jeg prøver å tenke litt fremmover til bursdager og andre “gave dryss”. Det er jo ikke bare sommervarer man finner på salget, så det er fult mulig å finne feks ulltøy. Little Mountains har jeg snakekt varmt om tidligere, og er stor entusiast og bruker av dette merket, som du finner hos minlilleskatt.no


Fra og med i dag kom enda mer på 50 % salg, og på søndag 12.07 settes alt fra Soft Gallery og Christina Rohde ned til 50% !

Fiola har på seg sin absolutte favoritt sommerdragt i år fra Little Mountains.

Denne er på salget til 50 %, og kan finnes HER.