1 årskontroll og kakeinnspurt!

I går hadde vi familieselskap, og jeg bakte oreokake (..igjen) og kanelsnurrer.
Til min store begeistring har jeg aldri før fått så stor respons på en kake, så tydeligvis er Oreokaka mi en slager.

Lilja fikk masse fint, og hadde pyntet seg med skikkelig bursdagskjole som hun hadde fått fra mormor.

Kjolen er fra Macys i New York. Du kan finne lignende kjoler HER

 

I dag tok jeg en time fri fra jobb for å bli med Lilja på 1 års kontroll. Det er vell sånn “mammagreie” at man gjerne vil bli med for å høre hva de sier. Ihvertfall synes jeg det er greit å høre ting med egne ører. I dag hadde selvfølgelig helsesøsteren blitt tatt ut i streik, så det ble kun en prat med legen, og oppdateringer på vekt og lengde.

Lilja 1 år, 69,3 cm lang, 8150 gram.

Liten, og akkurat perfekt til seg selv og sin kurve.. .

 

Så bar det tilbake på jobb. Etter det dro vi en tur på plantasjen, og nå er jeg plantet godt i sofaen med strikkinga mi!

..nemlig!

 

Time Out og nye kaker!

Jepp, i dag har jeg fått jobbfri. Robin har befalt meg til å heller være fornuftig og lage bursdagskake til selskapet i kveld, enn å jobbe, så da må jeg bare adlyde.

Jeg og Lilja har vært en snartur på Rema`n for å hjelpe pappsen med varelevering + bestilling, men så tok vi turen hjem. Nå er vi ferdig med Oreokaka og to brett med deilige kanelsnurrer står å venter på å steke. I kveld er det familiebursdag, og etter det er vi ferdige med å feire bursdag på en stund.

…det er kanskje bare en myte at når barnet fyller ett år, så begynner det med noe nytt eller lærer seg noe samme dag som de går inn i sitt neste år.

….I går sov Lilja til 09, og i dag gjorde hun sannelig det samme. Er det bare en tilfeldighet? 😛
– det er ihvertfall veldig deilig, og noe hun så absolutt kan fortsette med!

 

 

Bursdagsfeiring Lilja 1 år!

Tenk at tiden har gått så fort, og at vår kjæreste lilel Lilja har blitt 1 år allerede. Tiden har gått alt for fort, men vi gleder oss over stadig utvikling og fremtiden!

28 mai 2011 kom verdens nydeligste Lilja Ambrosia til verden <3

I går feiret vi med venner, dagen i dag har vi tatt med ro, mens i morgen blir det familiekalas!

I går tok vi med oss kakene til lekeplasse fordi det var alt for varmt å sitte på terrassen. Det ble kjempekoselig, og det virket som både store og små hadde en fin formiddag.

Jeg hadde bakt min aller første bløtkake, og fått kakeønske av Robin, så det ble også oreokake.

I dag tidlig, på Liljas bursdag, sov hun helt til kl 09. Da hentet vi henne, og sang bursdagsangen for henne. Hun synes det var stas å få sang så tidlig på morgenen, og feiret med å danse i senga og kose litt ekstra. Vi elsker 1 åringen vår! ! !

I dag har vi tatt det rolig. Ryddet plass til lillebror i skapet, kost oss på sofaen og vært en tur hos Astrid. Der fikk Lilja egen bursdagskake, og gjett om det var stas!!

Gratulerer med dagen jenta vår, vi elsker deg <3


 

Svangerskapsoppdateringer + Magebilder

Det er utrolig hvor fort tiden flyr i dette svangerskapet i forhold til sist gang. Nå er jeg allerede kommet til uke 25 + 4, og det er bare litt over 3 måneder til guttebassen kommer. I mellomtiden har vi mer enn nok å holde fingrene i, og det er så absolutt ingen grunn til å ønske at tiden skulle gått raskere.


♥ Termin: 7. september 2012

♥ På vei: 25 + 4

♥ Igjen til termin: 14 uker og 5 dager igjen

♥ Kjønn: Guttebass

♥ Navn: Hemmelig – og åpen for forslag som passer til Lilja.

♥ Aktivitet innenfra: Mer aktivitet for hver dag som går, spesielt på kveldene og når jeg skal legge meg. Definitivt mer action enn forrige svangerskap!

♥ Vektøkning: I følge forrige kontroll er jeg +5 kg siden da jeg ble gravid, mens magemålene er mindre enn sist.

♥ Strekkmerker: Nope! Smører meg med babyolje før jeg legger meg!

♥ Plager: Her skulle jeg så ønske jeg bare kunne skrevet INGEN, men slik er det altså ikke. Jeg har mye vondt i ryggen, stikkinger nedover og føler meg som gele når arbeidsdagen er over. Jeg har vondt i bekkenet når jeg går, og ved mye løfting på jobb, blir jeg sliten i hele nedre del av rygge + halebein/rumpe. Så det er på tide å ta det litt mer med ro 🙂

♥ Utålmodig: igrunn ikke. Jeg har mer enn nok med Lilja på 1 år (i morgen 28.mai !!) + planlegging av nytt hus og stappfull arbeidsdag! Heldigvis så liker jeg å ha det hektisk!

♥ Tungt: Nei, men jeg kjenner det begynner å bli trangt der inne. .

♥ Humør: Jeg har mine “ups`n`downs” i løpet av uken. Jeg har vært litt nedfor i det siste fordi jeg rett og slett hater å ikke være i toppform, så pga det blir jeg mer lei meg og frustert. Men bortsett fra det så er humøret på topp! 🙂

♥ Søvn: Sliter med lavt blodtrykk, så når jeg legger meg om kveldene får jeg ofte “blackouts”. Trives best å ligge på magen, men nå må jeg nok begynne å komme meg over på siden snart..!

♥ Matkikk: Fra jordbær til blåbær, og nå VANNMELON!

♥ Barnerom: Det blir inne hos oss foreløbig, så får han dele med Lilja når den tid kommer – eller i nytt hus!

♥ Innkjøp: Noe klær, ellers har vi det meste. Mangler litt tepper osv i blått…

♥ Fødselen: Jeg er ikke så bekymret lengre. Jeg gleder meg bare mer til å få det overstått, og se den nydelige gutten vi har laget <3

♥ Neste kontroll: …lenge til… rundt uke 29!!  – men skal på 3D ultralyd 4. juni! 😀

Hvilke magemål/symfysemål hadde du i uke 24/25?

Forrige svangerskap: uke 22 = 22 cm

Dette svangerskapet Uke 24 = 22 cm

…hvis du ikke har målt kan du ta et målebånd og måle fra toppen av skambeindet og til der du kjenner livmoren stopper (der på en måte babymagen stopper)

 

God Pinse!

Etter å ha stengt dørene kl 16.00 på jobb i dag, tok vi Pinseferie.

Vi har ingen planer om å reise noen steder, bare ta det helt rolig hjemme, så i kveld har vi grillet og kost oss på terrassen. I morgen får vi besøk av noen venner som kommer for å feire Lilja på forskudd, og på mandag så har jo verdens herligste jente bursdag!

Tenk at Lilja er 1 år allerede (28.mai) ! !


Hun begynner å bli ei skikkelig tulle lure jente!

Da skal jeg slenge med på sofaen og vente på at Robin skal komme svett og utslitt hjem fra sykkeltur!

 

GOD PINSE!


Ps: husk å delta på konkurransen om 5 gratis solbriller fra Lensway! KLIKK HER!!

Nye Solbriller + GIWEAWAY!!

I disse herlige solfylte dager, er SOLBRILLER et must, så her om dagen bestilte jeg meg solbriller fra Lensway. . . .

–  og vips så var de kommet!

(…jeg bestilte på mandag, og torsdag lå de i postkassa!)

Jeg bestilte meg disse D&G brillene, som jeg er superfornøyd med!

Det kan virke harry å bestille seg solbriller i “gull” farge, men jeg hadde sjekket mye rundt brillene, og sett at de ikke var såå glamgull.
De var MYE finere i virkeligheten, og jeg har allerede brukt dem masse masse!

– og fordi jeg er så fornøyd, har jeg fått anledningen til å dele ut 5 par GRATIS solbriller!

 

For å delta i konkurransen om et par valgfrie solbriller fra Lensway, må du:

* Klikke deg inn på LENSWAY.NO, finne de solbrillene du kunne tenkt deg, og linke til solbrillene i dette innlegget (1 lodd)

* Dele bloggen min på facebook (1 lodd – valgfri – )

* Lage et innlegg om denne konkurransen på bloggen din (1 lodd – valgfri- )

Du kan max få 3 lodd, noe som vil si at jeg skriver navnet ditt tre ganger når jeg velger ut vinnerene = Desto større sjanse til å vinne!

Skriv i kommentaren hvor mange lodd du deltar med.

Jeg trekker FEM heldige vinnere om en uke, FREDAG 1. juni 2012

Mamma <3 Lilja Ambrosia


 

 

FRIDAG feires med is & grilling!!

Det er sant!! JEG HAR FRI I DAG…! – og det har vært utrolig godt!

Jeg og Lilja våknet til fuglesang og solskinn kl 08, spiste froksot, og dro på bursdagsgaveshopping, før vi campet på plena hjemme hos Grete i barselgruppa med lille Mathias, Mamma Maria & Ida. Vi koste oss med jordbær, melon og vafler, før vi tok turen videre hjem. Der ble det is-spising og lek på terrassen, før vi dro til Sonja og Stephan på grilling.

Lilja, Ida & Mathias koste seg på plena!


Lilja har på seg nydrakten sin som hun fikk av mormor & morfar. Merke: Ralph Lauren

Jeg og Lilja koste oss såå mye da vi var hjemme i dag. Lilja fikk spise is heeeelt alene, noe som tilsier at det ble søl og gris! Men bilder blir det ikke, siden Lilja nøt finværet med stumpen bar!

I og med at jeg har fri i dag, betyr det at Robin har vært på jobb. Så da han var ferdig, dro vi avgårde til Sonja og Stephan, sammen med Thomas og Anne Lise for å grille. NAM NAM!

En HERLIG dag å kose seg på!

 

…jeg er SÅÅÅÅ spent på hvor mye melon vi har solgt i dag.

Klarer du å gjette hvor mange KG VANNMELON vi solgte i dag?


  

 

sprekk i fasaden?

…en sprekk i fasaden?

Som mammablogger har man jo kanskje blitt litt stemplet som at man bare skriver om de gode og positive tingene som skjer, men nå er det på tide å få en update fra “the inside”. Jeg er ingenhemmelighetsfull person, men liker ikke skrike høyt om at jeg er sliten, utilpass eller når ting ikek er helt som de skal..

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at jeg har travle dager, men i det siste har de virkelig vært fylt opptil randen! Det er stort sett jobb det går i, og fordi størstedelen av våre ansatte er studenter, så er ikke mai “vår måned”. Jeg kjenner kroppen er på samme stadie som den er i desember, og i full fart på å bruke siste energibunt som er spart opp! !

I disse dager har jo også finværet tatt turen til Trondheim, så da er det bare å fylle opp alt man har av disker med grillmat! Så er det jo kanksje slik atnår man driver en butikk selv, så liker man at ting er på stell før man drar hjem om ettermiddagen, og det er ofte her mine ettermiddager strekker seg utover til sene kveldstimer. Jeg liker at ting er ferdig før jeg skal få en god natt søvn. . . og det kan jo både være en positiv og negativ egenskap.

Det å komme tilbake i jobb etter mammapermisjonen har ikke vært helt som jeg hadde håpet på. Jeg har MYE energi og MYE å gi, men når alt skjer på en gang, blir til og med jeg tappet for sprudlestrø (energi!). Jeg jobber stort sett med vikarer, og det vil si at jeg må gjøre alt som skal gjøres i butikken på en hel dag. For å klare å rekke over alt nå som jeg er gravid, må jeg være på jobb til rundt 05, og avslutter sjeldent før 17/18.
For mange virker det som uendelige mange timer, men for meg er ikke arbeidstiden noe problem, det er oppgavene vi gjør.

I en matbutikk sier det seg selv at vi må fylle på. Ja, det er stort sett det vi gjør, så da blir det MYE løfting og lemping, noe som har tatt knekken på ryggen min. Eller, kan man si halve ryggen!?! såååå jeg har fått beskjed om å ta det rolig – ROLIGERE – så nå jobber jeg og Robin på spreng i hodene våre for å få kabalen til å gå opp. Og de som kjenner meg, vet at jeg ikke er en perosn som klager, men nå i det siste, har jeg ikke gjort annet enn å klage, og da er det noe som ikke stemmer!

Jeg simpelheten HATER å ikke være i toppform!!!

…det hjelper at Lilja stikker innom for å hjelpe mammsen <3

For å prøve å hjelpe meg selv, har jeg de siste ukene sagt ja til å ha elever på arbeidsuke, noe som viser seg kan bli mer jobb enn hjelp. I tillegg så har vi en fra Somalia som er på norskopplæring i butikken, som også skal ha veiledning og forklaringer på det meste.  . Jeg er jo ei jente osm vet hva jeg vil og ihvertfall hvordan ting skal gjøres og se ut i butikken, noe som blir en utfordring emd så mange nye mennesker hver uke. Jeg bruker mye energi på å være frustert over andre, og bør vel egentlig bare ta meg selv i nakkeskinnet, og la noe bare være.

 

J O B B     J O B B     J O B B   

Det blir ofte mye jobbprat, ihvertfall nå når 90 % av hverdagen min består av jobb, og bare 10 % Lilja. Det hender afktisk at jeg føler jeg har fått så alt for lite av henne, at jeg må smygtitte på henne og kanskje stryke hnne litt over håret. før jeg drar på jobb om morgenen. Det beste av alt hadde jo vært å tatt henne opp, fått en suss, og bare lagt oss under den varme dyna sammen!  Men hu mor må “tjene til livets opphold”.
Nå skal det sies at mye av årsaken til at vi har MYE å gjøre på jobb er fordi butikken går så bra og økning i både varer og kunder er på plass. Så det er da mye positivt i å ha mye å holde fingrene i. Ja, for ikke å snakke om husbyggingen som starter raskere enn vi rekker å blunke. I dag fikk vi de første tegningene, så nå er det ikke lenge til vi har tegnet ferdig drømmehuset. Ellers så har jo lillemor bursdag snart. Hun blir jo hele ETT ÅR på mandag!!!

…og i dag har vi vasket handlekurver, og solgt meloner i bøtter og spann! 😛

 

…og da jeg kom hjem, grillet jeg og Lilja mens pappsen var ute på sykkeltur <3

 

 

 

Hyttekos i Åsenfjorden

17 mai dro vi innover til hytta, og 18 mai lot vi Lilja bli igjen til mormor, så vi kunne dra på jobb. Etter jobb den 18, dro vi tilbake til hytta. FRIHELG!!!

Vi har kost oss både ute og inne, og faktisk fått tiden til å gå denne helga også! 


I løpet av de siste dagene har Lilja blitt en kløpper på å gå i trappene. Hun skjønner når hun skal snu seg, og det å gå opp går lekende lett! Hun har også lært seg teknikken med å åpne skapdørene på kjøkkenet, men her skulle det en del fingerklemming til før koden var knekt. “Steinene i blomsterkrukkene til mormor er superfine, så de bare tar jeg på, legger de på bakken, og legger dem tilbake!” Ja, så har mormor sånne fine stablekopper som hun har begynt å skjønne hvordan hun skal stable. Tiden flyr… og det er bare EN UKE igjen til vi har en 1 åring i hus…!

Søndag, en uke før Lilja kom i fjor, var jeg på sykehuset! …..SYKT! … snart 1 år siden!!!

På hytta blir det tid for strikking, så nå har jeg hele 4 prosjekter på gang..! Her er ett av dem…!

Da det endelig ble oppholds og sola tittet frem, tok vi turen ut.
I fjæra var det mye spennende, men jeg tror nok at når hun lærer seg å gå, blir det enda mer morsomt for henne!

Så som dere ser, så koser både store og små seg på hytta.. Jeg bruker energien som er igjen på Lilja, men når pappsen eller noen andre tar over “stafettpinnen”, skal jeg ærlig innrømme at jeg gjør minst mulig. Ryggen vil ikke samarbeide for tiden, og magen er som en STOR ballong! …..det føles ihvertfall ut som at den kommer til å eksplodere når som helst, og at det virkelig er en vokseperiode jeg er inn i..! Akk.. enda 3 måneder igjen!!

 

Ha en flott søndag alle sammen, her skal vi ut på tur! 🙂

Hipp Hipp Hurraaaaaa!!

Hipp Hipp Hurra for 17 mai, og gratulerer med dagen alle sammen!!

I finstasen og ferdigpakket bil, tok vi turen til byen for å få litt stemning i kroppen, til tross for paraplyvær, før vi skulle dra videre til Åsenfjorden og hyttekos.  Lilja nynnet og danset i vogna under regntrekket, og jeg tror at hennes første 17 mai ble vellykket til tross for været. Vi rakk å møte familien til Robin, før vi dro fra byen, og satte kursen mot bløtkake og grilling på hytta.

Lilja og Pappsen i finstasen. Lilja har på seg kjole fra New York, og Pappsen har skreddersydd mørkeblå dress fra Thailand! MEGET fornøyde begge to!

Familiens første 17.mai feiring!

17mai jenta vårres <3

Da vi kom på hytta ble vi servert vafler og bløtkake, før vi nå skal toppe det hele med regnværsgrilling under tak! STEMNING!

 

Da vi kom på hy