Oppdrag Matbudsjett uke 35

Det går mot slutten på en ny uke, og kjøleskapet tømmes sakte men sikkert. Planleggingen av måltider og bruk av mat blir bedre og bedre for hver uke, og i vår tredje budsjettuke har vi enda ikke gått over vår ukentlige budsjettgrense på 1000 kr. Med goder av å jobbe i butikk, er det selvfølgelig lettere for oss å klare oss på dette budsjettet, spesielt i uker hvor det skjer litt mer enn andre, som feks bursdagsfeiringer.

De fleste av dere som har kommentert i forrige matbudsjettinnlegg var positive over å få tips til både middager og hva som var lurt å handle for en typisk Rema 1000 kunde den gitte uken, mens noen velger å fokusere på hva vi spiser og putter i barna. Og det er helt greit, fordi vi har jo selv valgt å dele for omverdenen hva vi putter i oss, hva vi handler og hvordan vi tilbereder maten. Så for å avklare det en gang for alle, så er vi ingen superfamilie. Vi er ikke den familien som lager alle måltidene fra bunnen av, -og synes det er helt ok med en god blanding av hjemmelaget og halvfabrikat. Vi har en intensjon om at barna skal få i seg grønnsaker og sunne måltider, men liker å lage “det som er godt”, og er som mange andre preget av taco, lasagne og det italienske kjøkkenet. Jeg har ikke mareritt om nettene fordi jeg ikke lager tomatsausen til spagettimiddagen fra bunnen av, og jeg har heller ingen dårlig samvittighet for å servere ostepanetter og makaroni til middag. Selv om jeg er glad i å være på kjøkkenet og det å lage mat, betyr det ikke at all min fritid vies der, og at noen middager er mindre hjemmelaget enn andre får så være. Vi velger å tro at vårt kosthold og vår oppdragelse av barna i matveien er god, og føler  vi kan kategorisere oss som en vanlig hverdagslig familie, med et normalt fokus på mat. 

På en middagsoversikt på syv dager, er 3 middager laget fra bunnen av, mens de resterende er en god blanding av grønnsaker, halvfabrikat og diverse sammensetninger. Vi velger middager vi har råd til, samtidig som sammesetningen i uken skal være fordelt på fisk, kylling og kjøtt. Vi prøver å velge feks fiskeprodukter med mest fiskeprosent, og gjør så godt vi kan for å få inn grønnsaker i hvert måltid. Samtidig som man skal ha fullverdige middager, skal man også bruke opp det man har kjøpt, og må derfor planlegge slik at man kan bruke samme ingrediens i flere retter, som feks gulerøtter og salat. Noen dager har vi det mer travelt enn andre, mens andre dager er det bedre tid til matlaging. Noen dager lager vi doble porsjoner, slik at vi kan fryse ned og ta opp på dager vi har planer og ting må gå kjapt. 

Ukens høydepunkt er ikke som mange tror pizza eller spagetti, men fiskehamburger! Hver søndag når middagslisten lages, spørr jeg alltid barna hva de har lyst på, så prøver vi å imøtekomme hverandre så godt vi kan. Grovefiskeburgere i hamburgerbrød med salat og agurk er en superlett middag, som inneholder 63 % fisk, og som for oss går inn under sunn fiskemiddag. Når det kommer til fiskemiddager har vi også hjemmelaget fiskegrateng laget på torsk på søndag, og pleier å variere fiskemåltidene med feks stekt/bakt laks, laksewrap, tacolaks, marinert laksewok, hjemmelagede fiskepinner, fiskesupe osv.

Handlelisten blir satt opp ut ifra hva vi har og hva vi treger til middagene, samt om det er noe ekstra som skjer den kommende uken. Jeg tenker også igjennom hvilke tilbud som er å finne i butikken, og for vår del går det i tilbud man finner på Rema 1000. Som regel er det nye varer i frukt & grønt avdelingen som er på tilbud som jeg bruker for det de er verdt når middagene skal planlegges. Jeg vet også hvilke varer som er på kampanje og når de går av fra kampanje og kan kjøpe inn ekstra før prisen går opp til vanlig pris, og vet også hvilke tilbud som Obs har som også Rema 10000 følger.

Denne uken er det verdt å nevne at det er siste uke med en lavere pris på Sørlandschips til 15 kr, Leverpostei til 10 kr, sunniva appelsin og eplejuice til 25 kr, ostepanetter fra nordfjord til 69 kr pr pk, tex mex kjøttboller til 39 kr pr pk, Fiskekaker til 29 kr pr pk, skinnfri kjøttpølse til 29 kr pr pk, 25 % på nestle barnemat, 20 kr for gullsalami, 25 kr pr pk norvegia/jarlsberg skivet, 30% på kalkun/kyllingpålegg fra solvinge, 30 % på pålegg fra gilde. Og fra neste uke kommer nye spennende kampanjevarer! ! – men de kan jeg desverre ikke røpe før mandag! !


Her har jeg glemt å kjøpe kyllingfilet, så det blir enda 79 kr som blir brukt denne uken.. Uansett under 1000 kr!

Happy Birthday!

Det er akkurat 2 år siden verdens herligste Filip Valentin ble født, og vi ble lykkelige tobarnsforeldre. Jeg fikk oppleve det å få babyen min på brystet etter fødselen, og vi fikk oppleve en fantastisk fødsel. Vi var en komplett familie med både jente og gutt, og kunne i grunn ikke forutse at Filip skulle bli storebror i en alder av 2 år. Lille i magen er ivrig på å komme ut, men kan nøye seg med å vente til etter dagen i dag. I dag feirer vi gladgutten vår Filip <3

Sjarmtrollet har i en rekordfart blitt storgutt. Fra å være vår lille baby, har han blitt en skikkelig guttegutt og vi merker at det er to forskjellige individer vi har satt til verden. Filip er av den tøffe typen, men samtidig veldig forsiktig. Han liker ikke å være klissete på fingrene eller å ha rusk på seg, men derimot å rulle seg i sølevann, spise sand eller mat i ansiktet er topp. Han er veldig opptatt av alt som har med lastebil, traktor og gravemaskiner å gjøre, men samtidig har en rosa yndlingsbamse og en favoritthest. Han skal veldig gjerne være med, men liker ikke å gjøre ting alene. Han er ikke spesielt glad i å leke med “stille leker” som feks å tegne og male, men derimot sykling, rusjing, løpe om kamp og å danse faller i smak. Han erglad i mat, men har sine favoritter, og er mye mer kresen enn storesøstra.

Dagen blir feiret med krone i barnehagen, etterfulgt av kakefest og bursdagsfeiring med familien.

 

#barneklær #Lilja #wheat #Filip #FUB #kappahl #balansesykkel #XXL #bursdag #kakefest

20 % på ÅRETS ULLnyheter fra NameIt (knertenogkaroline.no)

//knertenogkaroline.no//

I dag har jeg den gleden å presentere årets ULLklær fra Name It. Fra og med i dag og frem til onsdag 27 august (bursdagen til Filip), får dere 20 % på alt ULL hos nettbutikken knertenogkaroline.no ved bruk av kodeord: ullergull

20 % på ALT av ULL ved bruk av kodeord

ullergull

klikk HER for åkomme til ULLkategorien. Husk at det ligger flere farger under hvert plagg! !

Finn alle plaggene med hjerter og sommerfugler HER

ELSKER genseren Lilja har på seg. Den er litt tykkere enn vanlig body tykkelse. Perfekt sammen med Terry bukse. Her kommer jakken som hører til terrybuksene til jente i nettbutikken om noen få dager! Både pannebånd, ullsokker, hals og vanter er noe man trenger i barnehagen i tiden fremover!

ALLE varene med 20 % finner du HER

Lilja er ei lita jente, men vi ELSKER ullsinglettene som desverre ikke kommer i mindre enn 104. Den funger supert! !

Min lille røver fikk på seg stilongs med tog og genser med traktor i dag, og ble meget fornøyd over det. Det toppet selvfølgelig antrekket når jeg kom med en dress med enda flere traktorer på. Ja, fordi her dreier det meste seg om traktor, gravemasjon eller ting med øøøørn wroooom lyd… ! Stilongs av typen “wang” og genser av typen “willi”. Jakken er desverre fra vårkolleksjonen, og er ikke å finne i nettbutikken lengre. Matchende body med tog finner du HER, og med traktor finner du HER.

Til Filip velger jeg litt mer body, heldrakter og strømpebukser. Han er en ramp, så drar av seg sokkene og kan fort dra opp gensrene om han ikke har en dress under ytterklærne. Vi brukte Willa ulldress som barnehagedress i fjor, og det ble en suksess. Vi har valgt samme ulldress i år også, men i oppgraderte farger. låfargen er helt fantastisk, og mye finere enn på bildene.

Vi venter på TO terrydrakter til Filip i posten! Jeg er nok over gjennomsnittet interessert i ulklær, og synes det er fantastisk mye fint, så her kommer det til å fylles til randen med behagelige deilige ullklær til høst og vinter! Terrydraktene er til å anbefale, og vi har hadd maaaange! !

NYDELIGE lillafarger i årets kolleksjon. Lillafargen er fantastisk fin i virkeligheten og verdt å ha i garderoben i år! !

Både bodyer, nattpysjer og tightser i den fantastiske lillafargen med kattepuser er av typen Willi og finnes i “rullegardinen” under de varene som er helt lilla.

KODEORD: ullergull = 20 % avslag på alt ULL

Utvalget på ULL bodyer er stort, og det er fantastisk mye lekkert å velge i! !

 

KODEORDET skrives inn på side 2 i bestillingen, og frakt på 59 kr tilkommer uansett hvor mye du bestiller. Tilbudet varer helt til onsdag 27 august og så langt lageret rekker, og av erfaring så gjelder å være rask når det kommer til årets ullnyheter! ! Du kan selvfølgelig handle andre ting fra nettbutikken på samme ordre, men det blir ikke trekt rabatt fra dette. Anbefaler å ta en titt på de nye SOFTSHELL jakkene og ikke minst de superkule pannebåndene!

Spørr meg gjerne om det er varer du ikke skjønner hvor du skal finne 🙂

..og for deg som er gravid, kan du få hele 35 % på alt i kategorien 0-9 mnd ved å sende meg en mail på [email protected]

 

Utflukt med barna

Planleggingsdager er til for å bake, rydde og ikke minst kose seg litt ekstra med kidsa. Forrige fredag var det plutselig planleggingsdag (..ja de kommer like overraskende hver gang!!), så da måtte vi finne på noe lurt! Det ble tur til Voll Gård med Sonja & Celina, etterfulgt av pølselunsj. En absolutt slager og godkjent dag for barna. Filip som er superglad i dyr blir jo såååå lei seg når han ikke får kose med alle dyrene, og gikk rundt og ropte på alle dyrene at de måtte komme å kose. “kooose hest” “koose pus pus” “kooose møø” ..hihi <3

Selv trodde jeg at når man fikk barn, så skulle man bli flinkere til å besøke “likesinnede” med barn og ikke minst slå ihjel tid med de rundt seg som hadde barn på samme alder. Med et par år på baken innefor småbarnslivet så har jeg skjønt at tid er noe man aldri får verken mer eller nok av, og at man må velge hva man skal prioritere med omhu. Et mål fremover er å være flinkere til å besøke de vi har rundt oss som har barn, slika t barna får knyttet kontakt og har noen å være med på flere kanter av byen. Ikke minst er målet å komme seg tilbake til det sosiale livet og skravle litt med noen andre enn han som “allways is by my side”.

På Gården var det både kaniner, griser, kattepuser, høner og haner, hester, sauer, geiter, bukker og kyr. Celina som er oppvokst borti gata til gården var vant til dyrene på gården, mens spesielt Filip hadde øyne store som tallerkner da han så dem..!

…og etter pølsespising og Lovehearts ble det nok energi i kroppen til litt spetakkel, dans og akrobatikk…!

Lunsj er sannelig godt! Spesielt når det er pølser på termos! !

…og når det nærmet seg slutten på utflukten, ja da skulle de bli bestevenner ! !

Ytterklær på barna:

Celina: selebukse og hettegenser fra Pomp De Lux (pompdelux.no)

Lilja: Parkdress fra Wheat og lue fra Kivat (wheat.no) (lillemartine.no)

Filip: Parkdress fra Wheat og lue fra Kivat (wheat.no) (lillemartine.no)

Svangerskap 1 – 2 – 3 (sammenligning)

Med et par stikk i armen og en svangerskapskontroll rikere er det bare å smøre seg med tålmodighet og innse at det ikke ble noen baby denne helgen heller. Til tross for ablegøyer og full fart med barna, trives den lille i magen, og viser ingen tegn til å ville ut helt enda. Med ukebytte på lørdager, er jeg nå i uke 38, men fullgåtte 37 + 2 uker (..for de som måtte skjønne det!!). Tilværelsen som trebarnsmamma nærmer seg emd stormskritt, og siden dette er en surprisebaby, sammenligner jeg svangerskapene som aldri før. Blir det jente eller gutt? Magefølelsen sier gutt, og det har den gjort hele tiden…

På mammsen: skjørt og topp fra BikBok (jadda, funker på oss gravide også!), Filip: Mini A Ture shorts + skjorte fra Zara, Lilja: Hjemmestrikket antrekk fra farmor <3

I dag var det tid for kontroll, og alt ser fint ut med lille i magen. Ekstra morsomt er det jo å sammenligne. Foreløbig ser det ut til å være en “mønsterbaby” på kurven, og den har endelig begynt å skjønne at hodet skal ligge nedover.. I følge legen var det mye baby der inne, men som fortsatt hadde greit med plass, så jeg må bare smøre meg med tålmodighet og vente. Nye blodprøver med tanke på svangerskapskløen min ble tatt, samt jern og diverse. .

Foreløbig ligger jeg ca likt med mitt første svangerskap som var Lilja. Jeg har nok vært mer i aktivitet i dette svangerskapet, samt at ejg har vært mye syk pga dårlig immunforsvar. Jeg har sluppet unna svangerskapskvalmen, men stort sett vært gjennom det meste av andre ting. Med begge mine to forrige barn var kontrollen ejg var på i dag siste kontroll, men denne gangen tror jeg sannelig at jeg rekker en til… Og tilbake til det store spørsmålet om kjønn, så ser det jo også ut ifra mytene om fosterlyd at dette er en guttepuls ! !

Min lille frøken vil også være som mammsen når hun skal dolle seg opp og bli tatt bilder av…

“Mamma, du må si “tatam” når du har hånda sånn i sia!! “.. – noen som har blitt drilla litt da eller? 😛

Mammsen i antrekk fra Villa, og Lilja i antrekk fra Pomp De Lux (bluse+bukse) og jakke fra Kappahl

...Og MAGEN, ja, den vokser! !

Klem fra meg og magen <3

Strikkeprosjekt: Baby Skappelgenser

I innspurten er det sannelig noe som skjer med husmora her i huset, og som i de to tidligere svangerskapene mine, har jeg blitt “hekta” på å strikke. Om det i det hele tatt går ann å si at man har dilla på strikking, så har jeg ihvertfall klikka helt. På 2 uker har jeg strikket tre gensre til lille i magen, og helgardert meg når det kommer til farger. Jeg har begynt på en barnehagegenser til Filip, og kjøpt garn til skappeljakke til Lilja. I tillegg har jeg kjøpt både oppskrifter og garn til svigermor, og sendt med henne ønskeliste. Det er jo tross alt hun som står for store deler av strkkeplaggene her i huset. . !! Jeg ELSKER strikkaplagg, og kan faktisk ikke få nok av det. . . Nå har jeg oppdaget at det finnes mange flere garnfarger på nett, og har blant annet bestilt garn Pickles.no og oppskrifter fra de fantastisk flinke damene bak paelas.com

Siste ferdige prodjekt er en impulsstrikket skappelgenser til lille i magen. Garnet jeg kjøpte kostet 55 kr pr stk, og jeg brukte 2 nøster. Dvs at denne genseren kostet meg bare 110 kr! ! Jeg konkluderte med at mint grønn var en farge som kunne gå til begge kjønn, og at denne skulle jeg sannelig få brukt uansett. Det tok rundt 2-3 dager å strikke + montere denne genseren, så absolutt overkommelig for en person som emg som liker at ting skjer kjapt. Jeg la ut genseren på instagramprodilen min @rachelhauan , og fikk flere forespørsler på oppskrift, så her kommer en ca oppskrift på akkurat dnne genseren. Den er strikket med utgangspunkt i Maria Skappel sin oppskrift på skappelgenser til barn som dere kan finne HER, men med noen justeringer på str.

Baby Skappel str 56/62 (1-3 mnd)

Garn: Soft Alpakka fra Sandnes Garn (80 % baby alpakka, 20 % acryl) Her er farge 7513 mint brukt.

Garnforbruk: 100 gr (2 nøster) 55 kr pr stk.

Pinne str: 5 eller 6 ( jeg har brukt 5 )

Bakstykke: Legg opp 40 m og strikk vrangbord 2 r 2 vr til arbeidet måler 3-4 cm. Strikk videre riller (frem og tilbake rettstrikk) til arbeidet måler 33-35 cm. Fell av.

Forstykke: Strikkes som bakstykket, men når arbeidet måler 25 cm, fell av de 10 midterste maskene. Fortsett å strikke på en av sidene frem og tilbake, og fell 1 m nær halsen i fire runder. Da sitter du igjen med 11 m til skulder. Strikk videre riller til arbeidet måler 30 cm. Fell av.  Gjør det samme på andre siden.

Armer: Legg opp 20 m og strikk vrangbord 2 r 2 vr til arbeidet måler 3-4 cm. Strikk videre frem og tilbake riller til du har 3 riller. Øk 1 m på hver side. (den fineste er om man øker 1 m på m nr 2 i arbeidet). Strikk 4 riller, og gjenta økning med 1 m på begge sider. Gjenta 4 riller + økning til arbeidet måler 25 riller. Fell av. Strikk arm nr 2.(jeg strikket til kun 20 riller, men ser de ble litt for korte armer!)

Montering: sy sammen delene og vips så harman en fantastisk deilig genser! !

KAPPAHL giveaway – shop dine høstfavoritter ! !

Her om dagen ryddet jeg og Lilja i klesskapet hennes, og flyttetalle klærne fra et skap til et annet. Nesten alt ble lagt slik at hun kunne få tak i alt selv, og baktanken bak hele operasjonen var at hun skal kunne finne sine egne klær til barnehagen. Selv om jenta bare er knappe 3 år, har hun sterke meninger på klesfronten. Senest i dag ble det blånekt å ha på seg dongribukse og rosa genser, og argumentet var at de ikke passet sammen. Jeg rakk i grunn ikke å bli sinna før hun hadde funnet et knall rosa joggebukse i samme farge som genseren. “Den her mamma, den e jo helt perfekt t gensern. Helt lik ser du!!” Så hoppet hun bortover gulvet mot badet og vips hadde jentungen kledd på seg og var klar til å løpe ut døra.

I dag setter jeg i gang en giveaway i samarbeid emd Kappahl, hvor dere kan vinne et gavekort på 1000 kr. . . .

…mine favoritter <3 – skjørtet er magisk å ha på seg, og ja, det funker fint å bruke selv om man er gravid 😀 😀

Konkurransen avsluttes 19 august kl 20, og vinnere vil bli kontaktet per mail

(derfor viktig å skrive mail i kommentaren din)

For å DELTA DOBBELT, kan du dele dette innlegget på facebook eller instagram, og kommentere en gang til !!!

HØSTFAVORITTER TIL BARNA ! !

Nå kan du også benytte deg av 3 for 2 på alle barneklær hos Kappahl frem til 19 august! ! !

Svangerskapsuke 37

I det jeg våkner kan jeg kjenne at kroppen er lett som en fjær. Jeg kjenner frisk luft i ansiktet og gløtter gjennom persiennene. Det er sol i dag også, med et snev av vindpust. Jeg rører ikke en finger. Tørr ikke. Jeg snur hodet til siden , og får bekreftet at klokken er mange nok til å kunne stå opp. Robin hadde alt dratt på jobb, og jeg viste at klokken nærmet seg 07. Det var bare snakk om sekunder før bøtteballetten våknet, så jeg dro dyna tett opp til ansiktet og lukket øynene. I det øyelokkene lukkes og lungene fylles, snur jeg meg over på siden, og merker med et at min vektløse tilstand bare skulle vare i noen sekunder. Med noen stønn, en pute mellom beina og ilinger nedover underlivet, har jeg klart å rulle meg over på siden, med ansiktet vendt mot døra. Den lille i magen hadde våknet av alt styret med å komme seg rundt i riktig posisjon, og jeg kunne høre tuslende små barneføtter gå mot døra. Førstemann var oppe, og det nøyaktig 2 minutter etter jeg hadde kjent på dagsfølelsen. Lilja snek seg under dyna mi og gjemte ansiktet sitt inn i håret mitt. Hun krøllet seg sammen, og krøp så nære som hun overhode kunne. Den lille sparket, og hun strøk over den store magen, og spurte babyen om den hadde sovet godt. “Så bra”, svarte hun til seg selv, og spisset ørene. Lillebror var våken, og jeg ble med ett jaget opp av senga, og før jeg viste ordet av det, var vi alle tre godt plantet på madrassen på gulvet under den varme dobbeltdyna. Vi nøt noen idylliske minutter med stillhet, magekos og søskenkjærlighet, før hverdagen startet for fult.

Med bare dager unna svangerskapspermisjon og redebygging, prøver jeg å ta livet etter barnehagedrop-off med ro for å samle krefter til det som står igjen av svangerskapet. Kløen har vist seg å være svangerskapskløe i en mild utgave med noe forhøyede leververdier som blir fulgt opp av fastlegen, og alt det andre kureres med strikking, god mat og hvile i den grad det er mulig for min rastløse kropp.


Nå kjenner jeg at jeg har begynt å glede meg til de små tingene som det å ordne vognen og re sengen til babyen. Jeg synes det er litt stas at barna spørr om babyen, og til vår store overraskelse har Lilja begynt å si at det er LILLEBROR som ligger i magen. Helt siden hun forsto at det var en baby her inne, har hun sagt at det er lillesøster, og nektet på at hun skulle ha enda en lillebror, men nå ser det ut til at uansett utfall blir godtatt. Jeg gleder meg til at jeg og Lilja skal på butikken for å kjøpe gave til babyen, og at vi må pakke inn en jentepakke og en guttepakke som de skal ha med seg på sykehuset. Jeg grugleder meg til den dagen jeg skjønner at fødselen er i gang, noe jeg faktisk trodde her om dagen, men som kun beviste at dette er en luring og ingen tidligbaby! ! Jeg gleder meg til å gå inn i permisjonsmodus og alle de morsomme gjøremålene som følger med det å ha litt mer tid for seg selv, og ideer som endelig skal komme til live. 

Etter en spennende dag med bankmøte, personalmøte på jobb, og ikke minst mottagelse av vår nye trapp til villarachel, er det tid for serietitting og nye strikkeprosjekt. Kanskje får dere en liiiten smakebit av den nye trappa vår i løpet av morgendagen…..

 

Klem Rachel

 

 

Dagens tips: Lansering av sportykids.no

//innlegget er sponset av sportykids.no//

I dag vil jeg komme med et tips til alle dere med barn, fordi i dag lanseres nemlig www.sportykids.no sin splitter nye nettbutikk spekket full av fargeglade sportsnyheter til våre små. Personlig så ELSKER jeg treningsklær og synes det er så fantastisk mye fint til oss voksne,og nå har sannelig barna fått sin egen plass de kan boltre seg de også. Nettbutikken ble lansert i dag, og har mange gode lanserinstilbud opp til 50 %..1 Jeg har allerede mange favoritter i nettbutikken! ! Treningsklær, sportsklær og fritidsklær er perfekte i barbehagen…! !

Hos sportykids finner du merker som blant annet Joha, Nike, Asics, Helly Hansen, Hummel, Vossatassar og Adidas.

www.sportykids.no har også FRI FRAKT

Sjekk også ut @sportykids

Løp og Kjøp! !

 

 

 

1 års BRYLLUPSDAG

Jeg kan nesten ikke tro at det er akkurat ett år siden vi ga vårt JA til hverandre i Havstein Kirke her i Trondheim. Tiden har gått så fort, men samtidig har det skjedd mye. Dagens innlegg blir mimring i bilder, og kun en hyllest til oss selv og det året som har gått.

Elsker Deg <3

Min sang/tale til Robin kan dere høre HER

 

Bildene fra den store dagen ble tatt av Titt Melhuus, og all ære til dem for at de fikk med fantastiske øyeblikk i våres liv. Vi ble utrolig fornøyd med bildene, og synes det var topp å få ha to fotografer med seg en hel dag, fra begynnelse til slutt! !