Mammsen Tipser: Music Angel! + GIVEAWAY!

Dagens tips er et produkt jeg kom over da vi var på Rhodos tidlig i sommer. De vi reiste med hadde med seg en høytaler som het “music angel“, og denne ble flittig brukt! Pga det stilige designet og den enormt bra lyden, bestemte jeg meg for å få tak i meg en slik en, og jeg endte opp med ROOOSA ! ! De kommer i 9 flotte farger, og sklir rett inn i de flestes hjem.Vi brukte den både på stranden, til å forsterke lyden fra pcn, og til å skape stemning ute på terrasen. her hjemme har den faktisk fast plass i veska mi, slik at jeg alltid kan lage litt ekstra stemning (.. så om du hører disco fra melkekjøla på Rema 1000 Flatåsen, så er det bare meg..)

GIVEAWAY: se lengre ned på siden!

Den er såppas liten at den lett kan taes med i jakkelomma, og kan benyttes på så og si de fleste nyere lydkilder (iPhone, iPad, Mac osv).

Music Angel har fått terningkast 6! Les artikkelen HER.


Denne høytaleren spiller musikk fra begge sidene, og har en enorm batterikapasitet på opptil 100 timer! Høytaleren kan kobles sammen med andre Music Angel Friendz enheter slik at lydstyrken økes. Den passer til iPhone, iPad, iPod, MP3 spillere, PC, MAC; kort oppsummert alle digitale lydkilder som har 3,5 mm hodetelefon-utgang. Ved kjøp får man i tillegg to kabler, en ?smykkepose? til oppbevaring og brukerveiledning. Enheten kan lades fra PC/MAC og vanlig USB-lader. Ladetid 1-3 timer.

Denne lille lekkerbisken får du for bare 199 kr !

kan kjøpes i de fleste elektrobutikker, samt utvalgte butikker på nett! 🙂

ABSOLUTT VERDT PENGENE! – ANBEFALES –

Dette er den perfekte vennegave både til store og små. Et produkt som man kanskje ikke har fra før, og som ikke koster skjorta, og har god kvalitet!

GIVEAWAY

NÅ kan du vinne en SØLVFARGET Music Angel på bloggen min. 

Alt du trenger å gjøre for å delta er å:

* skrive mailadressen din i kommentarfeltet

* trykke LIKER på facebookknappen under blogginnlegget

 

Vinneren kåres onsdag 7. 08.13

 

PS: følg meg gjerne på instagram på RACHELHAUAN for små hverdagsglimt som ikke dukker opp her på bloggen 🙂


Oslohelg!

Forrige helg tok jeg turen til Oslo for å besøke søsteren min, Ronja. Vi hadde en fullbooket plan vi skulle gjennom, så vi satte igang så snart jeg hadde kommet meg inn til sentrum. Første stopp var Garderobemannen, som vi hadde hørt så mye positivt om, men som vi ble mildt sagt skuffet over på både pris og service. Etter en bomtur hos dem, dro vi videre til ikea. Oppdraget var å kjøpe garderobeskap til tre ulike rom, OG montere disse. Skapene skulle ha ulik høyde og bredde, og dørene skulle være i speil.

På IKEA leverte vi målene våre til en på garderobeavdelingen, og forklarte hva vi ville ha. Etter noen minutter hadde vi det klart, og fikk plukklisten printet ut fra den ansatte. Fornøyde over handelen, fikk vi en sterk kar til å hjelpe oss med å løfte over 500kg med flatpakker. Du skulle sett de blikkene vi fikk da to småjenter som oss kom rullende på digre vogner med en hel haug av skap I HØYHÆLA SKO! Jadda… planen var at ting skulel skje kjapt, men ikke så kjapt!

GARDEROBE = CHECK!

Da vi kom hjem etter runden vår,bar turen videre på lunsj med han som skal være toastmasteren i bryllupet vårt. Vi koste oss i solen på Tjuvholmen, og ble godt kjent på bare tre timer. Etter lunsj, hadde ikeavarene blitt levert på døren, så vi satte igang emd å montere! Ronja hadde utstyrt seg med borrmaskin, så monteringen skulle gå lekende lett. Noe den igrunn gjorde, helt til vi skulle reise opp skapet. Da viste det seg at vi hadde fått for høye skap, og at vi ikke klarte å reise det opp. Skapet endte i tusen knas på gulvet, og vi satt tilbake tappet for mot. For en uflaks!

Ronja hadde til og med bestilt expresslevering hjem, slik at vi kunne montere skapene mens jeg var på besøk. Det var jo en av hovedgrunnene for at jeg dro dit!!

Uansett, så ble ikke kvelden helt vi hadde trodd. Vi måtte legge ifra oss skapene og sinnet, for å møte to venninner av meg på Aker Brygge til middag. Det ble sannelig cæsarsalat nr 2 den dagen!

Etter en intensiv middag, gikkt uren videre til IKEA IGJEN. De stengte kl 23, så vi hadde satt av en time for å få klarhet i feilen angående garderobeskapene, og løse problemet. Etter mye om og men, endte det i at saken ble sendt til kundeservice, og at vi etterhvert ble lovet av ikea skulle ta kostnadene med å hente de produktene som var plukekt feil, samt bringe nytt og i tillegg montere skapene.

Fredag kveld stupte vi i seng, og startet lørdag morgen med støvsuging, maling og rydding. Etter noen timer med det kjedelige, var tiden inne for å prøve ut brudesminken, samt se hvordan brudehåret ble seende ut etter at jeg hadde satt på meg peaks hår. Det ble jo bare sååå fint, så nå kan jeg huke av både hår og sminke på bryllupslista mi!

Etter lange innetimer på lørdag, ble det en tur til byen for å finne forloverkjole, og småtterier.

Søndag ble det avslapping før jeg skulle dra. Jeg avsluttet den hetiske helga med å dra fra flyplassen og rett på besøk, og var så og si klar som aldri før til ei ny og hektisk uke, som i skrivende stund snart er over!

 

 

Bryllupsforberedelser – stoltrekk –

Når det kommer til pynting i lokalet, så har jeg MANGE tanker på hvordan jeg ønsker å gjøre det. Jeg har planleagt dette bryllupet lenge, og det er så utrolig mye jeg har lyst til å gjøre. Noe blir nok gjennomførbart, mens noe må sløyfes. Pyntingen skjer i uken før bryllupet, og det er først da jeg virkelig ser hva jeg trenger og ikke trenger. Med tanke på pynten i lokalet, så har jeg kjøpt inn mye forskjellig, og har en plan om å få brukt det meste.

For tiden tenker jeg på dette med stoltrekk. Det er mange som leier ut stoltrekk, slik at man slipper å sitte igjen med en hel haug av ting man ikke trenger etter den store dagen. Jeg har nok lekt med tanken på å leie stoltrekk, for å gjøre atmosfæren og inntrykket enda mer slik jeg ønsker det. Jeg har alltid drømt om et hvitt og stort bryllup. Jeg elsker detaljer, og synes igrunn at det er fint om det er litt mye, så lenge det er gjennomført. Vurderingen av stoltrekk er noe jeg har grublet på i det siste, og jeg har forsåvidt bestemt meg for hva det blir til. . Jeg har blant annet sett på stoltrekkene til www.stoltrekk.no, som har trekk som passer til alle stoler. Dette synes jeg er genialt, i og med at det finnes så mange ulike stoler i lokaler rundt omkring. De har også organsabånd til stolene i amnge ulike farger, slik at de brudene som er litt mer fargerike enn hva jeg er, også kan finne sin favoritt 🙂

Jeg har bestilt diverse pynt rundt om på nettet til bryllupet. Mye er bestilt på ebay, men også bryllupssider som tilbryllupet.nobryllupsbutikken.no og jenjenhouse.com har jeg kjøpt mye fint hos. Det kommer et innlegg litt senere med noe av pynten jeg har kjøpt. Jeg kan jo ikke røpe alt før den store dagen, så om TO uker, strømmer det på med tips og ideer til dere som trenger inspirasjon og ideer til deres bryllup.

Bryllupsinnlegg fra meg som kan være interessante for deg som planlegger bryllup:

Bryllupsinvitasjoner

Ebaytips til Bryllupet

Brudekjolen

Forloverrollen

Bryllupskaken

Brudebuketten

 

 

 

 

 

 

Bryllupsforberedelser – peaks hair –

Da vi dro på ferie i slutten av mai dro jeg til frisøren for å ta ut extensionsene jeg hadde. Nå var det sannelig på tide å sette dem på igjen, og gjøre meg klar til bryllupet. Jeg har valgt en hårfrisyre der det er fint med litt ekstra fylde i håret, og har nå vært hos herlige Anita på Fiinbeck & Fia å satt på peaks tape hair extensions. Jeg har brukt peaks i snart ett år, og det er så absolutt til å anbefale.

Forskjellen fra punktfester er at tapen ikke skader/sliter håret på samme måte, den kan brukes om igjen, man får et mer jevnt og naturlig resultat, man kjenner ikke at man har satt på hår, og ikke minst så ser håret utrolig bra ut. Ingen spagettistrimler, og om man er flink til å behandle håret, kan det brukes mange mange ganger!

Jeg er igrunn ikke forfengelig av meg, men når det kommer til håret så må jeg si at jeg føler meg så mye bedre med litt lengde og fylde.

Og ja, det er en kostnad, men så absolutt verdt det!


 Her ser dere bilder FØR, UNDER og ETTER extensions.

Jeg farget etterveksten samtidig, og som dere ser på bilde nr 2, er fargen på extensionsene ganske så lik min hårfarge.

Jeg brukte ca 2,5 pakke på 50 cm, og det tok ca 1,5 time å sette på.


Før påsetting av peaks hair ekstensions, og Etter.

Har du sprøsmål om peaks hairexstensions kan du finne mange svar HER. Du kan også sjekke hvilke salonger som setter på hår HER.


Om man skal sette på extensions til feks bryllup, og skal sette opp mye av håret, anbefales det å feste festene 1 – 2 uker før den store dagen, slik at håret rekker å okse noen mm. Nå er jeg ferdigfarget og har fått superfint hår til bryllupet, og føler at denne posten kan krysses ut. Det er deilig å være ferdig med slike ting i litt god tid.. !


Happygirl!

 


 

…og en til..!

En det da dere, at vi har hatt flere enn to dager med godvær på rad her i bartebyen!

Det lukter maling i leiligheten vår og det er strøkent på benkene. Garasjen tyter av esker og gammelt skrot, men  inne er det en tom, men samtidig harmonisk følelse. Veggene er kritthvite, listverket er på plass og kjøkkenet er endelig ferdigmontert etter snart 5 år som sånn halvveis. Trappa er nymalt, og pynteputene på terrassen er pent dandert. Grillen er pusset og plenen er trimmet. ENDELIG var dagen her.

Her i huset skjer ting litt plutselig, og vips var vi i gang med å selge. Ting som ikke har blitt fikset på mange år, måtte fikses, og det brennkvikt. Både natt og dag har vi stått på, og inn i mellom varetelling, 2 x utdrikknignslag, barnehagefri, mye jobbing, husbygging, møter, bryllupsplanlegging og det meste, har vi sannelig klart å pusse opp og rydde oss ut av huset. Ihvertfall sånn nesten. Rommene er ferdig ryddet, og både stue, kjøkken, gang og kjeller er tømt for flytting.

Onsdag var fotografen på runde, og ENDELIG var vi ferdige med “mini oppussingen”!

Ettermiddagen benyttet vi til en tur, en is, grilling og lek. . . og i stede for å stå hodestups over en malingsbøtte og opp etter veggene, tilbragte vi onsdagskvelden godt plantet i sofaen. Vell og merke ganske “duppende”. Torsdag er siste jobbdag for uken, og sannelig skal det bli deilig med ei langhelg i Oslo!

 

Bryllupsforberedelser – forloverens rolle –

For vår del er det under 3 uker igjen til den store dagen, og sommerfuglene i magen har allerede tatt plass. Jeg begynner å ha det meste på stell, men tror at det blir noen hektiske dager rett før bryllupet står. Vi har nå alt det formelle i orden, og er ihvertfall sikre på at vi får lov til å gifte oss. Til helgen skal jeg til Oslo for å besøke søsteren min, som også er forloveren min. Planen er planlegge litt til bryllupet, og hjelpe henne med flatpakker fra IKEA! 

Mange lurer kanskje på HVORDAN klarer man å bestemme seg for hvem som skal være forlover? HVA skal man legge vekt på hos forloveren? HVA skal en forlover gjøre og HVILKE oppgaver har han eller hun? HVILKE forventninger har bruden og brudgommen til sine forlovere, og HVORDAN kan forloveren bidra på best mulig måte? 

Det er uendelige artikler og fagskrifter om hvilken rolle en forlover har og hva dette innebærer. Noen legger stor vekt på hva forloveren skal bidra med, mens andre mener at de ikke skal ha en så stor rolle.

….Og hvordan vet man hvem man skal velge som forlover?


Det å bli valgt som forlover er et ærefult oppdrag, og det finnes ingen regler på hvem som kan bli valgt. Det er ikke slik at bruden må velge en kvinne og brudgommen en mann. Det mest vanlige er en nær venn/venninne, eller en bror/søster. Forloveren trenger ikke være medlem av statskirka, men må skrive under en erklæring på at det ikke er noe i veien for ekteskapet.

For uten det lille formelle, er det igrunn fritt hva man velger å bruke forloveren til når det gjelder bryllupet og bryllupsdagen, men punktene som går igjen de fleste plassene er UTDRIKKNINGSLAG og FORLOVERTALE. Det er “obligatorisk” med en tale fra forloveren. På selve bryllupsdagen skal forloveren sørge for at ting går smertefritt, og at brud og brudgom er på riktig sted til riktig tid. Ringene bæres av forloverene, så fremt man ikke har brudefølge som gjør dette. Forloverene skal sørge for at brudeparet får i seg nok næring på den store dagen, og være tilstede når brudebildene taes. Videre er det ulike ting man velger å sette forloveren til. Noen ønsker at forloveren til brudgommen skal ordne brudebil og være sjofør, mens andre ønsker å leie både bil og sjofør, eller kjøre selv. . Noen ønsker at forloveren, eller forloverene skal være toastmaster, mens andre  velger noen helt andre. Noen ønsker at kjolen skal være hemmelig for alle, mens andre ønsker å ha med både forlover og flere til. Noen ønsker at forloveren skal være med på planleggingen av det hele, mens andre ønsker kun hjelp med de små tingene. Noen velger å ikke ha utdrikknignslag, mens andre velger å ta den helt ut. LES om mitt utdrikknignslag HER.

Og hva skjer så, etter bryllupet?

Joda, som forlover har man en rolle i livet videre til ekteparet. Som sagt er det et ærefult oppdrag å bli valgt som forlover, og man blir en støttespiller i gode og onde dager for ekteparet. For vår del har vi begge velg forlovere vi først og fremst er glade i, men som vi vet bryr seg om oss i uansett situasjon. For min del har jeg valgt søsteren min fordi det er den eneste personen, bortsett fra foreldrene mine og Robin, som jeg stoler 100% på, og som jeg vet ønsker at dette skal bli MIN dag. VÅR dag. Jeg vet at hun ønsker at jeg skal se best mulig ut, og at hun vil kommer til å gjøre sitt ytterste for at jeg skal ha det bra, og at ting går etter både plan og forventninger. Jeg valgte henne fordi jeg viste at vi hadde samme syn på utdrikknignslag, og fordi jeg synes hun er den personen i hele verden som fortjener min tilit på denne måten. Jeg vet at hun ALLTID er der for meg, uansett hva det gjelder, og at vi er sisters for life.

Brudens forlover er den som skal holde brudebuketten under vielsen, og sørge for at ting er på plass. Som feks at kjolen ligger riktig, at man har nok ligloss på bildene, at man ikke har ris i håret eller at smykket ligger skjevt. De små detaljene man ikke legger merke til selv.
For øyeblikket lever Ronja et hektisk liv i Oslo som makeupartist i Max Factor og pusser opp leilighet midt i sentrum. Følg henne gjerne på Instagram: RONJAHAUAN


 

 

..en sommerdag!

Det er mange som er ferdige med ferie og sommerlatskapslivet, mens andre starter ferien nå. I dag kom sola endelig til Trondheim, og vi har selvfølgelig benyttet timene til det fulle. Rett etter jobb fylte vi grillen med godaker, og spiste sommermat ute på terrassen. Robin klippet plen, og jeg lekte med ungene. Etter de hadde lagt seg ble det en kveldstur med noen venninner, etterfulgt av en ekstra dose solstråler fra brun&blid.

Snnuppa mi leker seg ute på lekeplassen som er rett utenfor huset vårt! Supergenialt!!


Som dere ser, så ligger lekeplassen nære, og jeg kan følge med ungene fra terrassen. INGEN biler og fredet kommunalt område er helt topp!


 

VINNEREN av ukens store giveaway ble

Den heldige VINNEREN AV UKENS STORE GIVEAWAY til en verdi av 2000 kr ble:

Line, bak bloggen harendrom.blogspot.no

Gratulerer så mye!


 

 

Barneklærfavoritter fra Knerten & Karoline

Etter en laaaang lørdag med maling, var det godt å endelig sette seg ned i sofaen med god samvittighet. Jeg unnet meg til og emd 3o minutter sol og varme, og en etterlengtet pepsi max! Sannelig ble det ikke alenehelg på meg, siden Robin ble overrasket med utdrikkningslag lørdag morgen. . Guttaboys hadde dagen full av planer, og jeg tror og håper at Robin fikk en dag han sent kommer til å glemme.

I dag er det søndag, og jeg kjenner at jeg savner barna litt. Det har liksom ikke vært så mye tid til å savne dem på i det siste, men nå som jeg faktisk har senket skuldrene, og latt hvilepulsen komme, er det helt greit at det ikke er mange timene til de kommer hjem igjen. De har tatt turen på hytta sammen med mormor & morfar,- en plass de trives veldig godt.

I samarbeid med knerten&karoline får dere 25 % på alle “opening” klær. Dette er superdeilige klær perfekte til barnehagebruk,…og trøndersommer! 

– se utvalget HER.   Kodeord: opening

Dere får også 50 % på alle sommervarer!

– se utvalget HER.   Kodeord: 50

For min del er jeg i gang med å planlegge til barnehagestart. Spesielt nå som vi pakker og skal flytte, blir det ryddet i klærne til barna, og da ser jeg “til min store fortvilelse” (hæhæ ..NOT!) at Filip har vokst ut av det meste av klærne sine.. Siden jeg begynte i jobb så har jeg ikke kjøpt så mye, og siden vi heller ikke har hatt den store sommeren, så har det ikke blitt shopping etter nytt heller, så nå ser det ut til at hu mor må ha seg en aldeles så liten shoppingrunde..! Jippii…!

25 % på UTVALGTE PRODUKTER

KODEORD: opening

SOMMERSALG 50 % kodeord: 50

PS: er du gravid, kan du sende meg en mail, og få en egen kode som gir deg 35 % å alle klær fra 0-9 mnd inntill 6 måneder etter fødselen.

[email protected]


 

Skriv inn kodeordet på side 2 i bestillingen. Det påkommer SOMMERFRAKT på 39kr.

Ønsker du å bestille fra begge kodeordene, lager du to separate bestillinger, og sender mail til [email protected] rett etter bestillingen, med bestillingsnr, så slipper du å betale dobbel frakt.

 

Ikke bare Mamma Rachel..

Det har vært noen travle dager, og de av dere som har fulgt bloggen, har kanskje fått med dere at vi er i ferd med å selge rekkehuset vårt, og at dette medfører en god del ekstra arbeid i tillegg til alt det andre som foregår om dagen. Pakking, Rydding, Maling og Flytting går igrunn greit, og ungene har fått være med å hjelpe til. De synes tydeligvis at det er helt topp å ha “mange båter” i stua (..altså pappesker)!

Selv om dagene fylles til randen, og humøret er relativt på topp til enhver tid, er det småtterier som vipper meg av pinnen, og som jeg irriterer meg grøtnn ihjel over..

Dagen i dag har ikke vært helt topp..


Dagen startet med at jeg forsov meg, og da jeg hadde kommet meg på jobb etter 10 minutter, hadde jeg ikke jobbnøklene. I og med at jeg også hadde glemt telefonen min på jobb dagen før, hadde jeg verken telefon eller jobbnøkler, så jeg måtte kjøre helt hjem for å lete. Ingen nøkler, så Robin måtte ring en kollega. Omsider kom jeg meg inn i butikken, og da var sannelig alt det andre forsinket. Noe pga meg, og noe bare pga dagens flaks. Dagen fortsatte og flaksen min uteble. Ja, og når man har en slik dag, der ingenting går veien, er det ekstra sårt å høre ting man helst ikke vil høre.

Jeg er ei følsom jente, og tar kanskje ting folk sier litt for personlig. .

..fordi, når man er oppe hver eneste morgen, jobber så svette renner, og prøver å tilfredsstille de fleste mennesketyper, er det ekstra vanskelig og sårt når det kommer noen som forteller deg at du så absolutt ikke bryr deg, er rasist, eller at du ikke gjør jobben din godt nok. Får du fortalt at det du gjør er feil, og at alle andre gjør det mye bedre enn deg, så er det vanskelig å la være å ta det til seg. Det er sårt at noen snakker negativt om “ditt maleri”, og det er sårt at noen skal være bedrevitere når det kommer til noe du skal være best i. Når jeg snakker om maleri, så er mitt maleri butikken. En kunstner blir målt og dømt ut ifra malerier og kunstverk, mens vi som kjøpmenn blir dømt ut ifra butikkens utseende og sortiment. Vi blir dømt ut ut ifra ansatte, blomster frukt, fryste grønnsaker, hmelk og kneipbrød. I mangens øyne er vi udugelige på å mange felt. Hos en kunstner er alt et mesterverk ut ifra øynene som ser, mens i min jobb er det kun godt nok ut ifra preferansene til kunden. Mitt maleri er godt nok om kunden finner det den ønsker.. og etter rmin mening er det enklere å fortelle en butikkansatt hva som er dårlig, enn å fortelle en kunstner at bildet ikke er bra. . ? 

… på dager som i dag er det ekstra kjipt å møte på de som aldri blir fornøyde. De som aldri takker, hilser eller setter pris på jobben du gjør… !

 

………D A G E N S  –  S Y T …………..

 

Endelig har fredagskvelden kommet, og jeg har en “sunn” pitapizza i magen, og er klar for å male i vei!