ByMaleneBirger

Jeg har sittet en stund og sett på godbiter fra By Malene Birger. Det er jo enkelte merker flere av oss ikke tar oss rå til å kjøpe, og dette er et av merkene jeg stort sett bare streifer over. På Trendsales.no kom jeg over dette merket til reduserte priser. Både nye og brukte klær selges gjennom nettportalen trendsales. Her har du muligheten til finne mange flotte kupp. DENNE har jeg veldig lyst på. Flere favoritter HER og HER.   By Malene Birger

For å kunne handle fra trendsales.no, må du være medlem. Noen enkle tastetrykk, og vips kan du sveve inn i shoppingmekka.

BLI MEDLEM HER

Hvis det er spesielle merker, både barne og dame klær jeg skal komme med tips til fra trendsales, så skriv dem gjerne i kommentarfeltet 🙂

//Mine egne valg av skriblerier og bilder – sponset av Trendsales//

 


Happy Holliday

Som dere kanskje har merket, så har jeg tatt meg en aldeles så liten påskeferie fra blogging og den slags. Påsken har bydd på andre prioriteringer, og det er jo et kjent fenomen at tiden går så alt for fort. For to år siden feiret vi påske med grønt gress og akrobatikk på plena. I fjor var det snøstorm og vi våget oss ikke utenfor døra, …mens i år har vi blitt velsignet med knall påskevær. Vi har kjøpt årets første engangsgrill, og innført grillpølse og marsmellows som utekos. Lilja som fra før av elsker pølser, klarte ikke stoppe, og spiste hele TRE grillpølser, og spurte fortsatt etter mer. Vi har trasket opp og ned bakkene og rusjet utallige ganger på akebrett. Vi har solt oss i godstolen på terrassen, og kost oss med brownies og “snavvel”. Vi har hatt lange utedager, med trøtte “signe” kvelder. Vi har spist deilig mat, sett film og hørt knitring fra peisen. Rett og slett ei fin påske !

Snuppa koser seg i finværet! Grilling er stas!!

Mammsen tipser: Her er Lilja i et av våre favorittmerker, Racoon. Overtrekksbukse som er vind og vann tett, og i herlig rosafarge. Finnes også i lilla (se her) . Jakken om passer godt til kan du se i dette innlegget. Ale fargene av jentejakken kan du se her. Filip har samme i guttefarger. I dette innlegget ser du noen av fargene som Filip har. . Ellers kan du se alle fargene på guttejakkene her. De har serien fra 6 mnd – 92 (2 år), og en lignende serie fra 92 (2 år) til 128 (8 år). Jeg synes personlig at bildene lyver, og at fargene er finere i virkeligheten.

Kose Kose Kose Kose Påske Kose Kose Kose Kose

//innlegget er ikke sponset, men klærne er fra Racoon//

Fregner = check!

Målet med påska var å få fregner på nesen, røde kjinn og være lei av godteri når hverdagen setter inn. Både roser i kinnene og fregner er oppnådd, da vi hadde knall vær her i åsenfjorden i går.

Det ble aking og kos i solveggen. Vi ble servert vaffler av mormor, og ungene sovnet for kvelden uten å si et kvekk.

En vellykket første dag på hytta.


Lilja synes det er SÅÅ morsomt å ake! Mere Mere Mere Mere Mere….


…mamman synes jo det er ganske morsomt selv 😛 Lilja vil helst dra meg ned bakken! !


Søskenbarnet mitt, Anna, tok turen for å ake med oss. . .Lilja synes det er så stas å få så mye oppmerksomhet fra “storungene”.


Guttaboys trives på hytta. Her er vår nydelige Casper


BigBoy Lilo ELSKER snø. Bare for noen måneder siden trodde vi det var slutten for denne karen da han fikk slag.

Eldstemann lever i beste vellgående, og trives på hytta uten hundebånd og restriksjoner.


Jentene er klare for å sette utfor!!


Sjarmtrollene. Filip har fått kommet seg ut av vognen, og ned i snøen.

Filip har på seg N Y D E L I G sett fra Racoon. Bukse med seler og jakke med snøring og avtagbar hette. Stoffet er lett, og tåler både vann og vind. Her har Filip en ulldrakt under, og det holder lenge. Lilja har parkdress fra Reima som er meget godt brukt. dette er barnehagedressen, og passer fortsatt en god stund fremover. Godt med klær under, så er dette like grei på vinterstid! (vi har vinterdress fra racoon også, men vi trodde ikke det var så mye snø, så den ble igjen hjemme!) Jakken kan du få kjøpt hos søtesmå.no HER – nå har de fri frakt på alle varer i nettbutikken!

 

GOD PÅSKE FRA OSS VED SJØEN!

HÅPER DERE FÅR NOEN KNALLFINE DAGER!

 

Påskekos!

Endelig kan Robin legge uniformen på hylla for noen dager, og kose seg hjemme med familien. I dag, etter jobb, bærer det avgårde til hytta og påskekos. Baggen er fullpakket av varme ytterklær, for av gamle tradisjoner, er påsketid utetid. Målet er å få årets første solfregner på snuten, roser i kinnene og ikke minst bli superlei av godteri..

Det har vært barnehagefri denne uken, så jeg har fått kjørt meg de siste to dagene.

Det å ha to turbosmåttier hjemme er krevende!

Dagene har gått til tegning, lek, matlaging, baking, rydding og sang. På mandag lagde vi deilige kanelsnurrer med vaniljesukker og kanel, og på tirsdag lagde vi scones og gikk lang tur. I dag har vi ryddet i klesskapet til Lilja, og fått hengt opp vårklærne! Såå deilig å se at fargene forandrer seg, og at det går mot lysere og mer livlige tider.Bilder fra klesskapet kommer senere! Såååå mye fantastiske vårklær!

PS: Har du tatt en titt på årets barne-bunader? TIL OG MED I DAG får du 20 % hos knerten og karoline!!!!

…og med det samme vi er inne på det med VÅR så ble det vårlige kanelsnurrer i GRØNNE cupcakeformer fra partydesign.no

Cupecakeformer PRIKKETE & cupcakeformer STRIPETE
Det eeeeer så deilig med nystekte kanelsnurrer. Elsker det!!

 Oppskrift på kanelsnurrer/kanelknuter finner du i et tidligere innlegg på bloggen HER. Her kan du bytte ut det sukkeret du strør over deigen med vaniljesukker. Da får du e litt annerledes smak. Jeg pleier å variere litt. ELSKER alt som har med vanilje å gjøre!!

GOD PÅSKE, folkens!!

Say Y E S to the dress…

Det er snart bare 5 måneder til jeg skal gå ned kirkegulvet, og tiden for å bestemme seg for brudekjole har kommet.

I forrige uke var jeg på to forskjellige brudesalonger her i Trondheim, og valget av den mest omtalte kjolen i mitt liv er tatt.

(kjolene dere ser i dette innlegget, er kjoler jeg IKKE valgte. “Vinneren” holdes hemmelig til den store dagen….!)

♥    ♥    ♥    ♥    ♥

På torsdag tok jeg med meg forloveren min, som da er søsteren min Ronja, på brudekjoleprøving hos Agape. 

I Agapes flotte lokaler i Olav Tryggvasonsgate ble vi møtt av noen hyggelige jenter som tok oss godt imot. Det var litt overveldende hvor mange kjoler det var å velge i, og frustrasjonen tok meg med det samme. Heldigvis var disse jentene erfarne på området, og begynte å spørre hvilke kriterier jeg hadde, om jeg hadde sett for meg noe, og om jeg hadde med meg bilder av kjoler jeg likte.  Vi endte til slutt opp med en knippe kjoler, så da var det bare å begynne å prøve.


Jeg prøvde maaange kjoler, og vi var der i nesten 3 timer. Heldig for oss var vi de eneste på prøvetime denne ettermiddagen, så vi hadde tre hjelpfulle damer for oss selv. Med god service og gode tips på veien, satt jeg igjen med to foreløbige favoritter.

Brudekjolen skal være ubeskrivelig vakker, ha riktig fasong til kroppen din, være spesiell nok til at du føler deg som en prinsesse.

Denne ene dagen i ditt liv er til for å føle seg slående vakker, og det er klart at valget legger press på deg.

Personlig hadde jeg forventet “WOW” effekten, eller å felle en tåre…

Tips: Ta med utklipp fra magasiner. De fleste vordende bruder har sett brudekjoler de syns er fine, ta med utklippene og vis til ekspeditøren. Da får hun et inntrykk av hva slags stil du ønsker, og det er enklere å finne en kjole i din gate. Her er jo selvfølgelig iphone min venn, så jeg viste frem flere bilder jeg hadde lagret av kjoler jeg likte.


Jeg hadde mine kriterier, men gikk med på å prøve noen kjoler som ikke var helt i min gate. Overraskende nok, likte jeg dem.

Tips: Vær åpen! De som jobber i brudesalongen har kanskje ikke lik smak som deg, men de har et øye for hva som vil se bra ut og ikke. Hvis de foreslår en kjole som ikke er din stil, prøv den allikevel! Mange bruder har endt opp med en helt annen kjole enn de de ville trodd, og er storfornøyde. Hør på råd og tips de gir underveis.

Ta med deg noen du vet gir deg ærlige tilbakemeldinger, og bryr seg om at du skal være midtpunktet.

For min del ble det Ronja på første prøvetime, og både Ronja & Sonja på andre prøvetime.

Tips: Ta gjerne med tilnærmet likt undertøy som du tenker på bryllupsdagen. En kjole kan få en helt annen passform med riktig undertøy.


Tips: Husk at utringningen i en brudekjole bestemmer hva slags smykker du kan bruke. En stroppeløs kjole tillater et stort smykke, mens en kjole med høy hals vil føre til at du ikke kan bruke halssmykker i det hele tatt. Tenk også på hva slags utringning du trives med i det daglige, er du ikke typen som liker dype utringninger bør du ikke velge det på brudekjolen heller.

Fordelene med å kjøpe brudekjolen i en kjent og etablert brudebutikk er mange. Der får du hjelp til å finne riktig kjole. Selv om man har et klart bilde av hvordan kjolen skal se ut, er det kanskje ikke den riktige kjolen for deg. Den ser kanskje kjempefin ut på et bilde, en skikkelig drømmekjole, men når du får den på sitter den kanskje ikke helt som du tenkte, og materialet er noe helt annet enn du ønsket deg. I butikken kan du prøve brudekjoler av ulike modeller, og i flere forskjellige materialer og nyanser, samtidig som du får hjelpe av en dyktig og erfaren ekspeditør.

Neste prøvetime var hos EVABRUD på Heimdal her i Trondheim.

Jeg hadde kun valgt to salonger, bare for å komme igang, og et ørlite håp om at jeg kanskje ikke behøvde å booke flere prøvetimer. Lørdag kom, og tre spente jenter troppet opp på EvaBrud kl 10.00 sharp! Der ble vi møtt av søteste Lene, søskenbarnet til Robin, som jobber der. Hun skulle være “min hjelper” for anledningen.

Vi begynte med å se på kjolene i salongen, og ta frem de som virket interessante. . Noen kjoler er uaktuelle med en gang, men det er utrolig hvor mange kjoler man plutselig liker. Jeg endte opp med å prøve rundt 6 kjoler hos Eva brud, noe av det samme som jeg hadde prøvd hos Agape noen dager tidligere.

Den største forskjellen mellom disse to brudesalongene er at om du finner din kjole hos Agape, er det den eneste de har. Altså, så har de kun en kjole i en str, og bestiller ikke opp. Du vil være helt alene om akkurat din kjole. Nå skal det sies at de fleste kjolene kan snøres opptil 2-3 størrelser ned, og de har flinke sydamer på laget, så om man skulle finne en kjole i str 38 når man bruker 34&36 så er detingen krise. . Derimot hos EvaBrud bestiller de opp din favoritt i din størrelse.Hver sin salong, hver sin sjarm. Begge plassene har flott service, og sitt eget særpreg. De fører ulike merker, men har begge flotte kjoler. Fordelen med Agape er store flotte lokaler og en følelse av eksklusivitet over kjolene når de kun finnes i et eksemplar. Fordelen med EvaBrud er at man får akkurat den kjolen man vil ha i akkurat den størrelsen man er, altså ingen tilpassning av en kjole i 38, når du egentlig er en 34. De har relativt små lokaler, men så lenge man har booket time, og enten har hjelp, supergod beslutningsevne eller vet akkurat hva du skal ha så går det smertefritt (..det går nok flott uansett, skal du se!).

Uansett.. jeg fant to kjoler der også jeg..

Da jeg kom hjem fra Agape, spurte Robin meg om jeg hadde funnet noen kjoler. Jeg nynnet og smilte og svarte at det hadde jeg. Han ble overlykkelig over at jeg kom hjem og var positiv. Han hadde kanskje forventet at jeg var for kresen og ikke skulle finne noe jeg likte ut ifra kriteriene, så han synes det var så deilig å se at jeg var glad etter prøvingen. Da jeg kom hjem fra prøvingen på EvaBrud, spurte han om det samme. Og jeg gliste enda bredere..

I got the WOW effect, and someone else got the tears..

To av kjolene jeg prøvde hos EvaBrud var til å kunne gifte seg i. Akkurat slik jeg hadde sett for meg.

Det toppet det hele da jeg ser at min søteste nydeligste lille søster feller en tåre når hun ser storesøster beundre seg selv i speilet.

“Ja, Rachel, Ja..” “Den der blir det”.

Så til slutt. Uansett service, utvalg av kjoler, tid, eller størrelse på lokalet – er det følelsen du får når du får på deg “THE ONE”, som teller..

(.. jeg velger å ikke skrive så alt for mye om hvordan kjole det ble, da jeg vil det skal være størst mulig overraskelse..)

LYKKE TIL PÅ BRUDEKJOLEJAKT, jenter!


Ellers gode tips å ta med seg når man skal finne sin drømme kjole:

  • Har du stor rumpe og hofter bør du velge en kjole som skrår utover. De smaleste kjolen bør dessverre være forbeholdt de som ikke har brede hofter.. Er du lav vil en a-linjeformet kjole forlenge, samtidig som du skjuler hoftene.
  • Har du mage? Finn en kjole med korsettliv. Sørg for at spilene i korsettlivet er av god kvalitet, slik at de ikke bøyer seg
  • Har du store bryster så sørg for at kjolen har plass til de, også med undertøyet du har tenkt til å bruke. Få eventuelt hjelp til å finne undertøy som passer til kjolen, god støtte kan gjøre en grei brudekjole til en perfekt brudekjole.
  • Kroppsfasongen er som sagt viktig å ta hensyn til i valget av kjole. Men også hudtonen har betydning, og kjolene fåes i mange forskjellige nyanser. Hvilken stil, og eventuelt tema, bryllupet skal ha påvirker selvfølgelig også kjolemodellen (feks strandbryllup vs kirkebryllup vs vinterbryllup ute).
  • Hvis du har tenkt til å selge kjolen din etterpå, sørg for å få vite artikkelnummer og navn på kjolen din. Kommende bruder vet som regel akkurat hva de vil ha, og det er lettere å få solgt kjolen om du vet akkurat hvilken modell det er.
  • Å planlegge et bryllup tar sin tid, og det er mange detaljer som skal klaffe. Brudekjolen er litt mer enn en detalj, så ikke undervurder viktigheten av å kjøpe den i en velassortert brudebutikk. La valget av kjole ta sin tid, slik at det blir helt riktig. Ha i bakhodet at det kan være ganske lang leveringstid på brudekjoler. Vær ute i god tid og velg med omhu. Det er jo ditt livs kjole.

 

Her er er en oversikt over brudekjoletyper til din kroppsfasong:

Pærefasong:

Gå for: Hvis du har smal rygg og midje, men bredere hofter og bakende, har du kroppsfasongen som kalles ?pæreform?. Hvis du vil tone ned pæreformen kan du satse på å fremheve skuldre og midje. Du kan for eksempel velge en kjole med kroppsnær overdel og et enkelt skjørt. Likeledes kan vel utvalgte smykker trekke oppmerksomheten til hals og skulderparti.
Unngå: Brudekjoler som leder oppmerksomheten mot hofter og rumpe. Rette eller figursydde kjoler bør unngås av deg med ?pæreform? hvis du ikke ytterligere vil understreke det brede hoftepartiet.

Høy og tynn:

Gå for: Hvis du er over gjennomsnittet høy med smal midje, hofter og med liten byste, har du en høy og tynn figur. Du kan med fordel velge en kjole som er rett i modellen. Etterstreber du derimot et mer formfullendt uttrykk, markerer du midjen og satser på en kjole med mer volum. Broderier og draperinger rundt midje og rumpe bidrar også til inntrykket av en mer formfullendt figur.
Unngå: Hvis du er høy og tynn er det ikke flatterende å velge kjoler med dype utringninger eller altfor figursydde kjoler. Disse kan trekke oppmerksomheten mot det som kan oppleves som en for liten byste.

Liten og nett:

Gå for: Er du kortvokst og slank, har smal midje, hofter og liten byste er du ?petit?, det vil si liten på fransk.  Som ?petit? kan du gjerne velge figurnær kjole. For å skape illusjon av høyde er trikset å velge en kjole som ikke rekker helt ned til gulvet. Det du skal tenke på med en kortere kjole, er at skoene skal forholde seg proposjonalt til resten av kroppen.
Unngå: Som ?petit? bør du ikke velge en kjole med for stort volum eller altfor mange detaljer. Da kan det virke som du drukner eller forsvinner i brudeutstyret ditt.

Formfull:

Gå for: Har du en stor byste med like brede hofter har du en såkalt formfull kroppsfasong. Med denne fasongen gjelder det å fremheve midjen samtidig som du forlenger figuren. Det gjør du ved å la kjolen sitte godt i midjen, og med et svøpende fall over hoftene. Fremhev bysten med en V-utringet overdel. Fordelen med en V-utringet overdel er at bysten får god støtte samtidig som du får en nydelig utringing. For å fremheve utringningen ytterligere kan du komplettere med et vakkert halskjede.
Unngå: Hvis du tilhører de formfulle kvinnene bør du unngå stroppeløse brudekjoler som kan gi inntrykk av å ?falle av?. Unngå også rette kjoler i tynt stoff.

Guttebassen

Her sitter jeg en send mandagskveld og mimrer over den lille babyen min som er i ferd med å bli stor gutt. Det er ikke vanskelig å se hvem han ligner på, ihvertfall ikke for de som har sett Robin. Han er som snytt ut av pappan sin, så her er det en kjekkas vi har med å gjøre altså!

For øyeblikket er det ikke denne krabaten som krever mest, men derimot vårt lille lykketroll på snart 2.

Filip har begynt å sove natten igjennom, og vi er overlykkelige.

Etter noen netter på “eget” rom (vell og merke sammen med Lilja), begynte han å sove fra ca 19 – 065/06.30. Det er litt tidlig å stå opp for min del, men jeg skjønner odt at han er våken etter så ange timers søvn. Enn om jeg kunne lært av barna? Enn om jeg kunne få sove litt flere timer enn et snitt på 5?
Det er vell bare enn ting å gjøre med det? LEGGE SEG TIDLIGERE!!

KveldensTIPS:Nå har www.søtesmå.no FRI FRAKT, og der kan du blant annet kjøpe DENNE jakken som Lilja har på seg.

(….ikke et sponset innlegg)

Her er søtisen ikledd klær fra Phister & Philina. Nydelige vårlige blåfarger.Bukse kan fås kjøpt HER, og genser HER.

Ja, også har jeg jo innsett at det å bare bruke klær uten mønster eller trykk, så og si er umulig..!

Filip ble så nysgjerrig på denne leken som laget lyd hver ang han rørte ved den. Skjønner liksom ikke heeeelt hvordan dette går an..!

NYDELIGE GUTTEN MIN <3

“Næh, det SNØØØØØR MAMMA!!!!!!!”

//Klærne på bildene er i fra Phister&Philina – innlegget er fra meg//

Årets Barnebunader med rabattkode!

Det begynner å bli en stund siden jeg har “delt ut” rabattkoder.

Mange synes disse kommer godt med, og jeg synes selv at rabatter er flott!

Det er ikke lenge igjen til det er 17 mai, og bunadene har kommet i butikk.

Gjennom min samarbeidspartner knerten&karoline har jeg vært så heldig å være den første som får tilby mine lesere hele 20 % på ALLE BUNADER, bunadsskjorter og bunadsjakker. Knerten og Karoline har bunader til små og store, i to forskjellige farger.

I dag og frem til onsdag får dere 20 % ved bruk av koden bunad20

 

Bunadene er tilnærmet like, men tilpasset hver enkelt alder. Nyfødt, Mini og Kids…


Det er såååå nydelig å se slike småttiser i bunad. Generelt unger i bunad er jo flott.


Bunadene kommer i to forskjellige farger; BLÅ & RØD

Guttebunadene kommer i sett med bukse og vest.

Filip og Lilja kommer nok til å få seg en BLÅ bunad hver. Selv har jeg trønderbunad, så tradisjonen med bunad starter allerede fra tidlig alder..!

Er du usikker på hvilke produkter det er 20 % på, kan du se hele utvlget HER. Frakt tilkommer på 79 kr, uansett hvor mye du handler for, og rabattkoden (bunad20) skrives inn på side 2 i bestillingen og trekkes ifra totalsummen. Du kan selvfølgelig handle alt det andre i nettbutikken også, men det er kun bunader, bunadsskjorter og bunadsjakker/yttertøy det er 20 % på.

Tips gjerne om rabattkoden til venner og bekjente som kan dra nytte av den

(…vil presisere at dette er et tilbud til alle dere, ikke et lokketriks som jeg får noe igjen for. Rett og slett goodwill! )

//Innlegget er i samarbeid med Knertenogkaroline.no//

 

 

 

Lørdag, og sånt

Det er lørdag formiddag. Jeg har allerede vært våken i snart 8 timer, og formen er dalende. Både jeg og barna har vært i halvveis form i flere dager, og jeg bare venter på at det skal komme varmere tider så vi kan bli friske. Denne skiftingen på gradestokken er ikke godt for noe..!

Jeg er klar for VÅR og varmere tider. N Å ! ! 

Tidligere i uken kom søsteren min hjem fra Oslo. Hovedsaklig pga jobb, men jeg benyttet sjansen til å få henne med meg på brudekjoleprøving. Første tur gikk til Agape Brudesalong, og dagens prøvetime var hos EvaBrud. Mer om dette kommer i et helt eget “brudekjole innlegg”. . .

Filip i sin nye jakke fra Hust, stjernebukser fra fjorårets Wheat kolleksjon og stjernepannebånd fra knerten&karoline (kun 60 kr!!).

Foreløbig plan på dagen er å slappe av, og en luftetur ut med søsteren min (instagram ronjahauan) i kveld. I følge formen bør jeg holde meg innendørs, så vi får se hvordan dagen utløper seg.

 

Hæ? Trass!?

Det er snart 7 måneder siden jeg så slik ut.. Noen ganger føles det ut som i går, mens andre ganger som en evighet.

Noen ganger savner jeg magen, men igrunn må jeg si at det er deilig at den sakte men sikkert kommer tilbake til normalen.

27 mars blir Filip Valentin hele 7 måneder.

Babyen min er i ferd med å bli en gutt, og tiden går så alt for fort. Det er ikke lange stunden igjen av permisjonen, og jeg kjenner at jeg gruer meg litt til å se barna mindre. Det blir nok en tilvenningssak, og heldig for oss kan vi jo styre jobbtiden litt selv, men uansett hvordan jeg vrir og vender på det meste, så får ikke døgnet flere timer. . .

Det skjer nye ting for hver dag, og barna utvikler seg i en enorm fart. Filip har kommet til det stadiet at det er kjedelig å ligge på magen, men samtidig er han for svak til å bare ligge på magen. Det ender stort sett i en dam av sikkel på matta og en kliss våt Filip. Han blir selvfølgelig sterkere og sterkere for hver dag som går, og bare på noen dager har han begynt å åle seg rundt og bakover. Han løfter rumpa for å prøve å krype, og er nysgjerrig på det rundt seg. Spesielt nysgjerrig er han når Lilja leker sammen med han. Da er han veldig ivrig, og skal så gjerne bort til lekene hennes. Det er ikke like stas for storesøster bestandig, men stort sett lar hun ham holde i, for så å ta det tilbake. Lilja er flink til å dele. Vi får alltid smake om hun har fått noe, og deler gjerne både leker og annet snacks med andre. Litt småskummelt er det jo når hun så gjerne vil at Filip skal spise blåbær han også! “Lilla båbæ, Fia båbæ!”  Fia er Liljas tolkning av Filip…

Her om dagen var vi på forsinket 6 mnd kontroll, og sannelig er ikke denne krabaten en del kraftigere enn søstra si! !


Tiden flyr, og det er mer enn nok som skal planlegges. Lilja begynner å komme i en “vanskelig” alder, hvor det er umulig å finne en “oppdragelsesfasit”. .

2 år ikke bare bare!!

Det er mye som skjer i den lille kroppen, og ønsket om å uttrykke seg er stort. Det er ikke alltid like lett for en 2 åring å sette ord på ting, noe som ender i frustrasjon. Lilja utforsker og tester grenser for tiden. Foreløbig er det ting vi klarer å ta tak i, men noe har overrasket meg.

For eksempel det at min lille jente på snart to år putter fingrene i halsen for så å brekke seg for å få oppmerksomhet, eller at hun kan finne på å kakke hodet mange ganger hardt inn i trappa for å så gråte av at det er vondt og skal ha trøst, eller at hun har begynt å spytte når det er noe som ikke går hennes vei. Det at hun slår seg vrang bare hun ikke får den bestemte jakka, eller får ha på minni mus genseren dag&natt, eller når hun bare vil ha på mine joggesko til barnehagen.

De fleste faktene har ikke barnehagen sett noe til, så det er nok her hjemme hun tar ut frustrasjonen. I barnehagen er det lek og andre distraksjoner, mens hjemme er det noen å dele oppmerksomheten med. Selv om Lilja har godtatt at Filip “har kommet for å bli”, så merker vi at hun er sjalu. Spesielt når vi får besøk, men dette er noe vi har lært oss triksene på.

De små har ulike metoder å uttrykke seg på, og et fasitsvar er det umulig å komme med.

Men en ting er sikkert, at man må smøre seg med MASSE tålmodighet, og kunne telle til 10 opptil flere ganger…

 

…dagens morsommhet!

Jeg tittet innom foreldremanualen her om dagen, og kom over ei som hadde skrevet om det å underholde barna uten å reise seg. Feks hvis man er syk, så vil man helst ligge på sofaen å gjøre “nada”, og ikke leke turbo med overhypre unger! ihvertfall føler jeg det slik noen ganger, at jeg bare så gjerne har lyst til å ligge der uten å gjøre noe som helst!

Her er noen “aktiviteter” hvis du er syk, slapp eller bare lei av å underholde..

1. Lek “hva har jeg på rumpa”.
Få barnet til å hente leker og legge de på rumpa di mens du gjetter hva det er. Bare å høre mamma eller pappa si “rumpa” hver gang man gjetter er underholdning i massevis.

2. Lek stilleleken.
Den som snakker først taper.

3. Lek apport.
Finn en ball og kast den. Få ungen til å hente ballen og kast den på nytt. Du vil ikke tro hvor godt dette faktisk funker.

4. Tegn en bilbane på ryggen av en gammel t-skjorte
og la barnet gi deg en gratis ryggmassasje med lekebilene når du først ligger der.

5. Sett frem skuffen med “kopper og kar”,
da skal du se det blir stille en stund!!

…har du flere tips, kom med dem, så skal jeg skrive dem på lista! 🙂