Sommer – rabatt på høstnyheter

Reklame | www.knertenogkaroline.no

Sommerferien går enormt fort, og en ny epoke er straks i gang. Filip begynner i 1 klasse, og vi har plutselig to barn i barnehage og to barn på skolen. Hverdagen forandrer seg sakte men sikkert, og selv om det kanksje er vanskelig å forestille seg med dagens varme på 33 grader, at høste er på tur. August er en favoritt måned, og den er sannelig rett rundt hjørnet. Og for de av dere som enten har skolebarn eller barnehagebarn, så vil dere fra og med i dag til onsdag, få 20 % alle klær i nettbutikken hos www.knertenogkaroline.no med kodeord Rachelstart20

Noe av årets ull har kommet ut i nettbutikken, og er sååå søtt!

Klærne er kjempemyke, og 100 % merinoull som kan vaskes på 30 grader. Perfekt til barnehagen, men også veldig fin under feks kjoler til jentene.

Barnehagestart kan være så forskjellig fra barn til barn. Her har akkurat dette gått smertefritt, og barnehagen har vært flink til å informere om hva som trengs, og hva man burde velge. Vi har også lært hva som fungerer med tiden, og hva barna faktisk bruker. Barnehageklær er et eget kapittel, og det er mye som trengs for at barnet skal være rustet til all slags vær. Derfor mener jeg at det er viktig å velge klær man har råd til at blir slitt, og som er komfortable for barnet.

Til guttene har det kommet ull med biler på, og Linus synes den var rååkul ..!

Direktelink til ull finner du HER

Noen softshelldresser fra årets høstkolleksjon er også på plass. Her er vi veldig fornøyde med kvalitet. Dressene er vind og nantette, med en vannsøyle på 8000mm. Vi bruker dem fra og med barnehagestart og helt til vinterdressene tar over. Ofte bruker vi softshelldressen med litt ekstra klær under på vinterstid også, da de er veldig myke og behagelige for barna å røre seg i.

Direktelink til softshell finner du HER

Lille frøken Frøya var meget fornøyd med dressen hun fikk fra tante Rachel, og til tross for 33 grader ville hun ikke ta den av igjen..!

Nå kan du sikre deg nyhetene med 20 % rabatt med kodedord Rachelstart20

www.knertenogkaroline.no

 

 

Sommerferien: Barnas Sjørøverfest!

Reklame | www.stenaline.no https://www.stenaline.no/stenacruise/aktiviteter-for-barn

Plutselig var vi ute på bølgene blå, og på vei til Fredrikshavn med Danskebåten.

I regi av Stena Line ble vi bedt med på en 24 timers tur på Danskebåten, Stena Saga, som i hele sommerferien er gjort om til “Barnas Båt”. Skipet er fylt med sjørøvere, piratshow, egen barnebuffet, aktiviteter ombord, trylleskole, trylleshow, mm. .

Vi utforsker båten som sannelig er utstyrt med sjørøverflagg..!

På piratbåten fikk vi sjørøverhatter. Ungene brukte feriepenger til innkjøp av sverd og sjørøverlapp!

Ship ‘O’ Hoy

De voksne fikk 3 retters middag, som var helt fantastisk. mens barna fikk sjørøverpølse og piratburger..!

Happy Dinnertime. . . ungene fikk tegnesaker, is, sjørøverhatt og alt var helt topp!

Vi deltok på danseskole, Zita og Zotpiratene show, Trylleshow, Trylleskole og flere andre aktiviteter.

Vi koste oss på dekk i solsteiken på vei tilbake til Oslo

 

Etter 24 timer med lek og moro på Danskebåten og Stena Saga, takker vi Stena Line for turen,

og tilbrunger siste kveld i hovedstaden med tante Ronja og Frøya, før vi setter kursen mot Vestlandet.

Sommerferien: i den mørkeste dypeste Gruva..!

Reklame | www.visitsweden.no www.falugruva.se

Vi pakket bilen, og satte på nytt snuten mot nye opplevelser og eventyr. En kjent attraksjon i Dalarna, Falu Gruva, sto for tur.

Her fikk bare de to eldste bli med ned i gruven, da man måtte være helt stille, og historien som ble fortalt egnet seg best for de litt større barna. Det fantes egne guidede turer for de med barn, men vi ble med på en vanlig tur, som også gikk helt fint. Turen ned i gruven tok ca 1 time, og det ble anbefalt å ha på seg noe varmt tøy, da det kun er 5 grader nede i tunellene. Turen anbefales, og ungene synes det var facinerende!  Guiden var veldig flink, og fortalte historien godt.

Mammsen og storungene på vei ned i Falu Gruva

Bildet til venstre viser en stor bøtte som de pleide å heise ned i gruva. Denne fylte de med verktøy og utstyr på vei ned, og med vann på vei opp. Arbeiderene brukte også bøtta som heis, og sto med gamle tresko på kanten av bøtta, og måtte hoppe av i fart dersom de ikke skulle helt ned, eller helt opp. Selve tauet bøtta ble holdt i var laget av kuskinn. Et tau varte i ca 2 år, og ble laget av rundt 600 kuer.

Bildet i midten er treverk inne i gruven som var stablet opp langs veggene i de største utgravningsrommene for å stabilisere veggene og forhindre ras. Det hadde vært et alvorlig rasinne i gruven, men heldigvis skjedde dette på den eneste dagen i hele året arbeiderene ikke jobbet, nemlig midtsommersdag, så det medførte ingen alvorlige personskader.

Ellers var det mange spennende historier å høre. Barna skjønt ikke alt hva den svenske guiden sa, så etter at hun hadde snakket ferdig, oversatte jeg historien i korte trekk, sik at de også følte de var med på turen.

Jeg synes turen var lærerik og givende, og vil så absolutt anbefale den videre. Sjekk ut på falugruva.se

Turen vår med Visit Sweden var over, og vi takker for noen fantastiske dager!

Etter stoppen i Falu Gruva, gikk turen videre mot Oslo. På veien stoppet vi for å besøke foreldrene på Robin som hadde campet på Charlottenberg. Her ble det mat og lek, før vi dro videre til tante Ronja, og Frøya.

Vi kjører en Volvo XC90 7 seter med skiboks. Her får vi i grunn plass til det meste, men ja, bilen er pakket til randen. I ettertid kan jeg klappe meg på skulderen for god pakking, da vi har brut alt vi har hatt med oss, inkludert alt av klær og duppeditter.

Det ble en rask Oslo-visitt, og eventyret fortsatte allerede neste dag, og vi dro videre til Danmark.

….to be continued

R.

Sommerferien: Leksand Resort og Sommarland

Reklame | www.visitsweden.no www.nilsolsson.se www.toomteland.se www.leksandresort.se

Som dere sikkert vet, er jeg ei jente som liker at det skjer mye, helst samtidig, og det er sannelig få ting som er morsommere enn fart og moro. Adrenalin er et godt stikkord, hvor badeland er en av tingene det kribler litt ekstra i magen av, kun slått av førnøyelsesparker. Jeg har alltid vært glad i vann, og barna har heldigvis arvet samme vanngleden, så jubelen var stor da vi sjekket inn på Leksand Resort, vegg i vegg med Leksand Sommarland.

I regi av Visit Sweden har vi vært på en svensk tour i Midt Sverige. Vi startet turen på egenhånd med campinglivet, deretter hyttelivet på Orsa Camping, hvor vi har besøkt Rovdyrparken, Tomteland, Nils Olssons Dalhestär, Leksand Resort og Sommarland, og til slutt Falu Gruva

Det er ikke like smart å ha med seg kamera i badeland, men her har dere en samkebit av hva som venter dere der!

Sklier til både små og store, i ulike kategorier. .

I S er et must når man er på sommerferie..! Alle har hver sin favoritt <3

Hva er din favoritt is? Min er Lollipop!, Fiola liker Sandwich, Filip velger Cola is, Lilja vil ha Daim, og Linus vil ha alt. Pappsen går for en god gammel royal classic eller en snickers!

Begge jentene ble med meg på ringen. . . og med begge to så snurra vi rundt, og endte opp uten badering..!

Eget stort badeområde i sjøen!

Toget gikk fra Campingplassen hele tiden, og tok 3 minutter. Vi kunne også gått på 5-10 min.

Meget fornøyd..!

Inne i parken har de karuseller og aktiviteter for de minste. Disse er gratis 😀 Ellers er det flere muligheter for bespisning, og ulike former og vrianter av slush, softis og vanlig is. Det et område for spill, hoppeslott for store og små, tråbåt, mm. Det

Både store og små hadde en fantastisk dag i Leksand Sommarland, og avsluttet dagen med frisbee, fotball og lek på plenen utenfor hytta vår. Vi hadde kjøpt inn til taco, og kvelden bød på et sommerlig stort glass rødvin til de voksne. En perfekt dag.

God Sommer fra Oss

Sommerferien: Dalahästen og Tomteland

Reklame | www.visitsweden.no www.nilsolsson.se www.toomteland.se

Bilen er på nytt pakket til randen, og vi setter kursen mot Leksand Resort, og nye eventyr.

Vi hadde store planer, og i ettertid var vi enige om at dett var en av våre beste dager hittil i ferien..

Første stopp gikk til Nusnäs dalahästtillverkning hos Nils Olsson dalahästar.

Den orangerøde trehesten med kurbitsdekor er et klassisk ikon fra Dalarna. Hesten finnes over alt i verden og assosieres ofte med Sverige, og er et av Sveriges mest gjenkjennelige produkter, og produseres og lages kun i Dalarna.

Hos Nils Olsson Dalahästar får man gå inne i verkstedet hvor de lager de originale hestene. Produksjonen er konstant i gang, og hver eneste hest er malt for hånd. Inne i verkstedet har malerskene eget rom, hvor man også får lov til å se prosessen på nært hånd. Der inne satt det tre hyggelige mennesker, som hver og en malte over 100 hester per dag. Dalahästen er malt i utallige farger, men med en rød tråd i mønster og utforming.

Vi fikk lov til å male hver vår hest, noe både store og små tok svært alvorlig.


Dypt konsentrert med maling av egne hester…


Man kunne få etterligne det originale mønsteret, og Lilja og jeg tok jobben svært alvorlig. .

(..og om du lurer, så er min hest den til venstre på bildet nederst til venstre)


Dalahästen lages i flere størrelser, og produksjonen foregår hele dagen. . .

Etter en super start på dagen hos Nils Olsson Dalhäster, gikk turen videre til T O M T E L A N D!

Det skal sies at jeg var litt skeptisk til å dra hit med små unger, da jeg hadde fått inntrykk av at det kun var utkledde mennesker inne i skogen, men ble meget positivt overrasket over opplegget og hele parken. Parken var fylt med små hytter og hus som indikerte hendelser i “Tomtens” liv, og figurer og leker fra kjente julefilmer var plassert i husene. Parken var barnevennlig, med sandkasser, lekeplasser, kaniner, egen isbar, trøbåt, mm.

Man kunne besøke huset til Trollet, Sago Prinsessen, Alvene, Heksa, og ikke minst Nissen.

Det var flere korte forestillinger, som ofte hadde en sammenheng, og som var forståelig og morsomme for barna.

Jentene ble fasinert over den helrosa Sago priinsessen som hadde et eget hus nede ved vannet, og guttaboys var i ekstase over å grave etter gull..

S M U K K E S L U T T

, var det tid for Tomtens Hus. Altså, huset til Nissefar! Her fikk barna se hvordan nissen bodde, og ikke minst møte nissen inne  kontoret sitt. Og et stort fenomen i Sverige, er å gi bort smukkene sine til “tomten”, så kontoret til nissen var fylt med smukker fra smukkesluttende barn. Plutselig hadde linus forsvunnet, og kom løpende tilbake til oss med smukkelenken sin i hånden. “Nissen” roper han, og baner seg vei frem i køen. Løper bort til nissen, og gir han smukkene, “du må ta dem”, sier han. Nissefar spretter opp fra kontorstolen sin, og snakker på godt svensk til Linus, som ser på det store juletreet som er fylt med smukker. “Der”, peker Linus. “Langt opp”! Nissen takkr for smukene, og Linus er strålende fornøyd. Vi spør han flere ganger, om han virkelig skulle gi dem bort, og svaret var et soleklart JA. .. . så vi gikk videre, uten smukker, og sannelig har vi ikke sett dem siden!

Ellers var parken fylt med figurer, hestekjøring, noen dyr, lyder fra skogen, mm.

Det ble en fin dag i parken, og en tur hit anbefales om turen går til Dalarna, eller du er på gjennomreise!

Videre kjørte vi til dagens siste stop, som ble Leksand Resort

Her spiste vi middag, og smakte på sommerens deilige Grillbuffet, ruslet rundt på campingen og ungene fikk leke litt før leggetid.

Vi sjekket inn i Bergbyen, og hytte nr 8, utstyrt med alle faciliteter, egen grill, uteplass og stort uteområde.

Både store og små har hatt en fantastisk dag, og gleder oss til fortsettelsen.

Sommerferien: Rovdyrparken i Dalarna

Reklame | www.visitsweden.no www.orsacamping.se

Sverige – Dalarna – Orsa – Rovdyrparken

Etter en god natt søvn i deilige senger, var vi klare for en tur i Rovdyrparken, bare 20 minutter unna Orsa Camping. 

Rovdyrparken er Europas største med sine 325 000kvm, hvor man kan se hovedsakelig Sveriges fire største rovdyr, men også andre dyr, feks brunbjørn, isbjørn, sibirsk tiger, kodiakbjørn, jerv, ulv, persisk leopard, snøleopard, Gaupe, og Ugle. I følge ungene som holdt telling på antall dyr, hadde vi sett hele 31 dyr…! Man er ikke garantert å se alle dyrene, men vi var heldige og fikk sett så og si alle. 

Her anbefaler vi godt fottøy, og skal du ha med barn under 4 år, er det greit med vogn, da store deler av parken er i oppoverbakke. Dersom det er varmt i været, er det greit med en vannflaske i sekken, og en caps på hodet. Som en fotoentusiast jeg er, ble jeg skuffet da alt var rimelig godt inngjerdet, og jeg ikke fikk tatt skikkelige bilder av dyrene, men hei, sikkerhet fremfor bilder..! 

Ungene synes det var stas å se bjørene, og spesielt Filip hadde gledet seg til å se leoparden, siden bamsen hans er en leopard. Linus mente at hele skogen var full av troll og at bjørnen bare var en bamse, mens Fiola var nok den minst interesserte og sutret seg gjennom hele runden. Alt i alt en fin opplevelse.

Da vi kom tilbake til Campingen ble det etterlengtet bading i det gode været, lunsj i hytta og popcorn til dessert. Stranda på Orsa Camping er lang og fin, og ikke minst LANGGRUNN så det holder..! Perfekt til små barn, og fin sandbunn å gå på.

På kvelden spiste vi middag på Udden, som er vår favoritt av de to utestedene på campingen. Her får du servert alt fra hamburger, fisk, pizza, skaldyr, mm. Alt fåes i barnevariant, og prisene er greie. Her er det musikk og stemning, og er absolutt verdt et besøk.

Dagene blir ekstremt lange og jeg kan ikke forstå at ikke barna stuper til sengs på kvelden..! Energien er på topp, og straks vi har kommet oss inn hyttedøra, er en av dem sultne, må dusje på nytt eller har glemt noe en plass. Ofte blir de sultne bare fordi de vet det er leggetid, og inn i mellom virker det som om at den utspekulerte delen er større som barn.. #lurermegpådetja!

S V E R I G E  –  S V E I T S  1 – 0

Enda en dag er over, og i morgen går turen videre på nye eventyr. For de av dere som følger oss på snapchat vet at bloggen ligger to dager bak faktisk skjema, så følg oss gjerne der på rachelhauan

Takk for oss Orsa Camping, its been Good!

Sommerferien: Orsa Camping

Reklame | Visit Sweden, Orsa Camping

Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle være en av de som satt utenfor teltet på en campingplass med et glass rødvin, tullet inn i et teppe med strikking på fanget, og en lesende mann ved min side. Høytaleren spilte acustisk musikk på sitt beste, og det var rolig og stille over alt. Jeg hadde ikke trodd jeg kunen nyte stillheten slik, men det var et magisk øyeblikk. Fire sovende unger i teltet, ferie og en voksen form for avslapping hadde funnet sted. .

Tidlig neste morgen var vi klare for nedrigg, og hyttelivet. Bar noen steinkast unna, flyttet vi inn i en av Orsa Campings nyeste hytter.

Som nevnt tidligere har campingplassen mye å by på, og dagens sommerpåfunn ble campingens eget poolområde, noe gjengen ikke hadde noe imot..!


Barna E L S K E R vann, og har ingen hemninger når det kommer til lek. De er tøffere enn toget, og vi voksne må bare sørge for å være med på leken. Foreløbig er det bare Lilja som sånn ca kan å svømme, men også hun bruker armringer der hun ikke står. Poolområdet har tre basseng. Et for de aller minste, et “treningsbasseng” og et til barna, med dybde på ca 80 cm. Det finnes også to vannsklier, samt et piratskip og barneleker i barnebassenget.

Tips til pakkeliste til stranda/Poolen:

-badeklær (UV hvis man feks er i syden over lengre tid)

– badesko dersom man skal dit det er steiner eller vanskelig for barna å gå (feks fra Barnas Hus)

– Caps/solhatt og solbriller

– dykkebriller

– Hettehåndkle (sånn man trer over hodet..fåes kjøpt på feks KID, Nille, HM)

-bøtte/spade/div leker (..alt for å få et minutt soletid uten spørsmål..!)

– snacks/drikke/mat

– Fells teppe

Etter en hel dag i sola, rusler vi litt før middag, og leker oss litt etter. På Orsa Camping har de to spisesteder. MvGregors Sportsbar, hvor froksotbuffeten blir servert, og Udden Brasserie. Sistnevnte er favoritten, men det skal sies at man også kan lage det man ønsker inne i hytta, på felleskjøkken derosm man bor i telt, eller på medbrakt primus/stormkjøkken. Vi foretrekker somregel å lage maten selv, da kresne barn ikke er like kult å ha emd seg ute på restaurant..!

Både store og små hadde godt av å tilbringe tid sammen, og vi er enige i at ferien hittil har vært helt topp..!

Etter dagens middag, ble det B O W L I N G night til barnas store begeistring. Det hadde de aldri gjort før..!

 # L Y K K E 

www.orsacamping.se                                                          www.visitsweden.no

Sommerferien: campinglivet

Årets sommerferie; Roadrtrip, med første stopp på Orsa Camping hos söta bror i Dalarna.

Vi hadde kanskje trodd at barna skulle slå til med å sove noen minutter lengre enn vanlig siden vi lå ute i friluft, men nei. Så de heldige tilfeldige teltnaboene våre ble vekt sånn ca før hanen galte og sola sto opp. Ungene hadde det travelt med å starte dagen, og forsvant ut teltdøra før vi viste ordet av det. Lekeplassen sto for tur, og med godvær og varme var det bare å pakke sekken med strand og baderelatert utstyr..! Her hadde jeg på forhånd pakket alt av badehåndklær, leker, armringer, badetøy og den slags i en bag, så det gikk raskt å hente med seg fra bilen.

Orsa Camping er en familiefavoritt her i Dalarna, med sin kilometer lange strandlinje, poolområde med flere barnebasseng og piratbåt, bowling, minigolf, spillhall, flere lekeplasser og sykkelvognutleie. Her finnes plass til alle og enhver, enten om du kommer med campingvogn/bil, motorsykkel, ønsker å slå opp telt eller leie en hytte.Fasiliteter som badstue, dusj, kjøkken, og vaskerom er i skjønneste orden, og vi ble imponert over tilbudet vi som teltcampere fikk benytte oss av ved leie av teltplass.


Vi nyter strandlivet, is og lek!


…en av fordelene med fire barn, er at de har mange å leke med. Det er som regel en eller flere som *vil bli med”, og kjedsomheten kommer kanskje ikke like raskt. I løpet av dagens strand-dag har de gravd ned hverandre utallige ganger, laget bursdagskake av sand og pinner, spilt frisbee, badet, kranglet, turnet, kjøpt sin første ferieis alene og kjedet seg (..+ + + ). En innholdsrik dag, med mange høydepunkt.


* G J E N G E N *


Vi hadde med oss primus og stormkjøkken, så planen var å lage tomatsuppe til ungene idet fri, men siden fasilitetene va såppas tilgjengelig, ble det kokkelering på skikkelig kjøkken. Vi konkluderte med at tomatsuppe kanskje ikke var like “heldig” med tanke på søl osv i teltet. Andre middager vi har laget på telttur er grilling som i grunn blir en selvfølge, men også diverse gryter med kjøttdeig, kjøttboller, pastaretter, mm. Vi har med oss en liten beholder med gass, og utvalgte kaseroller. I og med at vi ikke drikekr kaffe, lar vi kaffekanna stå igjen hjemme, og konsentrerer oss om det vi faktisk bruker.

Tips til Campinglivets kjøkkenutstyr:

– en skikkelig kniv, og noen plastkniver/gafler og noen skjeer fra kjøkkenskuffen

– noe å røre med, feks ei tresleiv

– Plastkopper, ikke engangs, men kopper barna kjenenr igjen og vet hvem sine de er

– plastfat, ikke engangs. Også av den grunn at de vet hvem som er hvem sitt, og vi slipper mye søppel med engangs.

– Kopphåndkle, – kjekt til etter vasking

– vinåpner, for den som ikke klarer å kjøpe med skrukork 😛

– noen tomme bokser. Disse bruker jeg til å ha feks rester i, eller ta med mat på stranda

– brødposer. Veldig kjekt til alt som skal taes vare på, eller om man skal porsjonere ut snacks til barna feks.

– en liten boks med salt, sukker

– whipes. En redning når vann ikke er i nærheten

Det er sommerferie, og da eksisterer ikke leggetid til klokken sju lengre. Barna har enda emr energi enn vanlig, og erstort sett klare for en runde på lekeplassen før leggetid. Når vi kommer til nye steder, pleier vi å dra på oppdagelsesferd for å bli kjent med området. Da finner vi ofte skjulte flotte lekeplasser, kule biler, morsome duppeditter eller bare rusler avgårde og prater om alt og ingenting.

Orsa Camping har levert hittil når det kommer til teltlivet, og i morgen tar vi steget litt videre, og booker inn på en av campingens nyeste flotte hytter, i regi av Visit Sweden. Vi gleder oss veldig til å utforske resten av campingen, og hva de neste dagene vil bringe med seg. Vi har fortsatt mye ugjort, og planene er mange.

Mammsen og guttaboys <3

R.

 

 

Sommerens Roadtrip er i gang!

Det var fire spente små barn som kom hjem fra skole og barnehage fredag ettermiddag. ENDELIG hadde de hatt sin siste dag, og de skulle ha sommerferie. En sommerferie de hadde ventet lenge på, og som vi har snakket mye om. Stort sett har vi hatt en sydetur i vente, men i år hadde vi tenkt å være litt mer økonomiske, og investert i telt. For to år siden dro vi på telttur med noen venner, og barna har ofte snakket om akkurat denne turen. Da vi lå i telt alle sammen, tente bål og hørte på regnet som øste ned på teltduken. De hadde fått gode minner den gangen om hva teltlivet hadde å by på, så da vi lanserte planene våre for dem tidlig i sommer, var det enstemmig JA for roadtrip, telt og camping.  Lenge leve spontaniteten, så vi planla relativt lite.

LØRDAG morgen hadde bilen på mystisk vis pakket seg selv, og alt ungene trengte å gjøre var å kle på seg, og spise frokost, og vips var vi på sommerferie. “Når e vi frem”, spurte Fiola før vi hadde rukket å komme oss fra Tiller (..som vil si 7 minutter fra der vi bor). Vi tenkte at dette kunne bli en småslitsom tur, men hadde godt mot,og planla sammen med barna hva vi skulle gjøre på bilturen. Etter mang en biltur både som liten og i voksen alder, med og uten barn, har man lært seg noen triks, og begynner å vite hva man skal ha med og ikke. Det gjelder også når det kommer til pakking!

Jeg er en listepakker, og skriver opp det meste på en eller annen kategorisert liste. Lapper er ting som må gjøres eller kjøpes før turen, og jeg skriver alltid en liste til barna, som bare må ganges med 4. Det ser ut som om at det er enorme mengder med klær, men alt får plass i en Rema 1000 pose, inkludert yttertøy, sko og diverse assesorice. Ellers er bilen fylt med soveposer til 6, madrasser, primus, telt, campingstoler, vogn til Linus. diverse uteleker, klær til oss voksne, mat fra kjøleskapet og matpakker til første døgn.

Mine føste biltips med unger i bil:

– tegnebok og egne fargeblyanter (vi kjøpte billige på nille)

– egen boks, som jeg fyller med diverse ting i løpet av bilturen. Som feks smoothie, noen sjokoladebiter, snacks, frukt osv.

– egen pute og kosedyr. Det er mye kjøring,så det skal jo være konfortabelt også for de minste.

– ordner egen spilleliste på telefonen med sanger de liker. Allsang = lite krangling og mas..!

Vi er beviste på å ikke ha ipad til ungene, men har lastet ned storytel.no hvor vi har hørt mye på eventyr og fortellinger. .

– samt at det å fortelle dem underveis hva som skjer, når vis kals toppe, hva vi skal når vis kal stoppe osv er noe som funker for våre barn. Vi tar noen lengre stopp hvor vi leker oss litt, og får ut litt energi. . ! Vi spiser medbrakt mat, og camper i naturen!

Etter noen små stopp, ble det lunsj i det fri på Røros, med dagens kulturelle innslag av kobbergruver og Smelthytta som en gang for lenge siden satte Røros på kartet og har blitt en del av verdensarven. Ungene skjønte kanskje ikke mye av historien mamman prøvde å fortelle, og var mer opptatt av store steiner og svarte fjell..

Videre gikk turen til Söta Bror, og med perfekte veier og lite trafikk, ankom vi Orsa i Midtre Sverige sånn ca rundt leggetid. Da var det tid for rigging av telt, som skal sies at vi aldri hadde åpnet før, samt middagslaging til fire sultne trøtte unger. Vi stasjonerte oss på Orsa Camping, og betalte en nette sum av 260 kr for teltplass. Relativt mye billigere enn det vi hadde måttet betale på hotell for alle oss. . . 

Og mens grillen godgjorde seg, og ungene hadde funnet seg en lekeplass, brukte vi imponerende 10 minutter på å sette opp vårt nye hjem de kommende dagene. Et Palmdale Easycamper 600 6-mannstelt. Rettere sagt en suite..!


Etter en informativ første dag i ferien, ble det sengetid på de små, og et glass rødvin i skogen på de voksne. Ferien var et faktum, teltet var i bruk, godværet på plass, og vi gledet oss veldig til fortsettelsen.

Natta fra disse sjarmisene

R.