Sommerferien: campinglivet

Årets sommerferie; Roadrtrip, med første stopp på Orsa Camping hos söta bror i Dalarna.

Vi hadde kanskje trodd at barna skulle slå til med å sove noen minutter lengre enn vanlig siden vi lå ute i friluft, men nei. Så de heldige tilfeldige teltnaboene våre ble vekt sånn ca før hanen galte og sola sto opp. Ungene hadde det travelt med å starte dagen, og forsvant ut teltdøra før vi viste ordet av det. Lekeplassen sto for tur, og med godvær og varme var det bare å pakke sekken med strand og baderelatert utstyr..! Her hadde jeg på forhånd pakket alt av badehåndklær, leker, armringer, badetøy og den slags i en bag, så det gikk raskt å hente med seg fra bilen.

Orsa Camping er en familiefavoritt her i Dalarna, med sin kilometer lange strandlinje, poolområde med flere barnebasseng og piratbåt, bowling, minigolf, spillhall, flere lekeplasser og sykkelvognutleie. Her finnes plass til alle og enhver, enten om du kommer med campingvogn/bil, motorsykkel, ønsker å slå opp telt eller leie en hytte.Fasiliteter som badstue, dusj, kjøkken, og vaskerom er i skjønneste orden, og vi ble imponert over tilbudet vi som teltcampere fikk benytte oss av ved leie av teltplass.


Vi nyter strandlivet, is og lek!


…en av fordelene med fire barn, er at de har mange å leke med. Det er som regel en eller flere som *vil bli med”, og kjedsomheten kommer kanskje ikke like raskt. I løpet av dagens strand-dag har de gravd ned hverandre utallige ganger, laget bursdagskake av sand og pinner, spilt frisbee, badet, kranglet, turnet, kjøpt sin første ferieis alene og kjedet seg (..+ + + ). En innholdsrik dag, med mange høydepunkt.


* G J E N G E N *


Vi hadde med oss primus og stormkjøkken, så planen var å lage tomatsuppe til ungene idet fri, men siden fasilitetene va såppas tilgjengelig, ble det kokkelering på skikkelig kjøkken. Vi konkluderte med at tomatsuppe kanskje ikke var like “heldig” med tanke på søl osv i teltet. Andre middager vi har laget på telttur er grilling som i grunn blir en selvfølge, men også diverse gryter med kjøttdeig, kjøttboller, pastaretter, mm. Vi har med oss en liten beholder med gass, og utvalgte kaseroller. I og med at vi ikke drikekr kaffe, lar vi kaffekanna stå igjen hjemme, og konsentrerer oss om det vi faktisk bruker.

Tips til Campinglivets kjøkkenutstyr:

– en skikkelig kniv, og noen plastkniver/gafler og noen skjeer fra kjøkkenskuffen

– noe å røre med, feks ei tresleiv

– Plastkopper, ikke engangs, men kopper barna kjenenr igjen og vet hvem sine de er

– plastfat, ikke engangs. Også av den grunn at de vet hvem som er hvem sitt, og vi slipper mye søppel med engangs.

– Kopphåndkle, – kjekt til etter vasking

– vinåpner, for den som ikke klarer å kjøpe med skrukork 😛

– noen tomme bokser. Disse bruker jeg til å ha feks rester i, eller ta med mat på stranda

– brødposer. Veldig kjekt til alt som skal taes vare på, eller om man skal porsjonere ut snacks til barna feks.

– en liten boks med salt, sukker

– whipes. En redning når vann ikke er i nærheten

Det er sommerferie, og da eksisterer ikke leggetid til klokken sju lengre. Barna har enda emr energi enn vanlig, og erstort sett klare for en runde på lekeplassen før leggetid. Når vi kommer til nye steder, pleier vi å dra på oppdagelsesferd for å bli kjent med området. Da finner vi ofte skjulte flotte lekeplasser, kule biler, morsome duppeditter eller bare rusler avgårde og prater om alt og ingenting.

Orsa Camping har levert hittil når det kommer til teltlivet, og i morgen tar vi steget litt videre, og booker inn på en av campingens nyeste flotte hytter, i regi av Visit Sweden. Vi gleder oss veldig til å utforske resten av campingen, og hva de neste dagene vil bringe med seg. Vi har fortsatt mye ugjort, og planene er mange.

Mammsen og guttaboys <3

R.

 

 

1 kommentar
  1. Så hærlig lesing. Har planer om å dra dit ila helga. Så vi ble meget positivt overraska over fasilitetan og stille bedre forberedt✌ strandbag skal pakkes klar og primusen blir kun til morgenkaffen t mor å far😉Så krysse vi fingan for at barna vil sove godt i telt🙈

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg