Roadtrip: skattejakt i Karlsborgs festning

Skattejakt i Karlsborg festning

Det er fjerde og siste dag i Vest Sverige, og vi runder av Vestgötaturen med skattejakt i Karlsborgs festning.

Vi pakket sakene våre, og var klare for avgang og ny destinasjon før klokken var 09 på morningen. Både barn og voksne var spente på hva denne dagen ville bringe, og ikke minst på de 13 timene i bil som ventet oss. Første stopp var Karlsborg, ca 1 time fra Skara Camping. Her fikk vi utdelt skattkart i informasjonen, og ungene ble fortalt at de skulle samle ledetråder til kapteien som satt å ventet på kontoret sammen med henne. Ved innlevering av alle ledetrådene, fikk man en premie, og den var jev å få! Vi deltok på den “lille guldjakten”, men innenfor murene kunne man også oppleve aktiviteter som guidede turer, konferansesenter, båtturer, flytende badstue eller rett og slett en skattejakt.


Ungene fikk hvert sitt kart, og med det skulle vi finne seks skattekister. I kistene skulel det bare ligge stein, men også en ledetråd til neste skatt, og ikke minst ledetråden til hvor skatten egentlig hadde blitt av. Her fikk ungene følge kartet selv, og det blie litt av en spasertur.. !


.…det er lett å spore av i en skattejakt, når det kommer slike “søt små” dyr frem fra skattekistens gjemmested..! Filip som tidligere har vært livredd det meste, har blitt en tøffing med småkryp…!

Turen kunne ta både kort og lang tid, alt ettersom hvor mye det var å finne på i løpet av ferden. Vi brukte lang tid..! 😛

Etterpå ble skattekartet innlevert med ledetråder, og premien skulle heves. Det ble en suksess med EGEN skattekiste full av diamanter..!

Etterpå tok vi turen til Idas Brygga, en superkoselig plass stappfult av folk. Her serverte de varm lunsj buffet, og det til alles begeistring. Speialiteter av fisk, men også mye annet deilig! Jeg kan tro det pleier å være mye folk her om sommeren når godværet setter inn! Her fylte vi på lagrene, og var klare for å sette kursen hjemmover.


Kjempekoselige uteområder på Idas Brygga

Turen hjem skulle ta 12 kjøretimer + 1-2 timers beregning på stopp, do-gåing og mat. Vi klarte å holde tidskjema perfekt, og var hjemme rundt 02 samme natt. Turen gikk veldig fint, til tross for fire små barn i baksetet over så lang tid. Vi hørte mye på lydbok, sang sanger, snakket om ferier vi har vært på tidligere, ungene tegnte i sine nye tegnebøker vi kjøpte på veien, de spiste, drakk, tisset, og sov. Maste litt, men overkommelig til å være en så lang tur.


Til middags toppet vi for å grille pølser på engangsgrillen vi hadde med hjemmefra 😀 Topp stemning!
 

Vi har hatt noen innholdsrike dager i Vest Sverige, og kommer gjerne igjen!

Les mine andre innelgg om turen vår Her

1. Roadtrip: Årets sommerferie anbefaling nr 1

2. Roadtrip: Skara Sommarland og Lackö Slott

3. Roadtrip Sykkeltur langd Göta Kanal

Tusen takk for turen! – den er til å anbefale –

//visitsweden.com//

 

 

Roadtrip: Sykkeltur langs Göta Kanal

Det er en uke siden vi tok fatt på den lange bilturen hjem fra Sverige. Etter noen dagers oppdagelsesferdi Vest Sverige i samarbeid med Visit Sweden, kan ejg trygt anbefale biltur langs kysten av Sverige. Vi startet i Trondheim, og kjørte gjennom Oslo for å besøke søsteren min Ronja og hennes lille Frøya. Her var vi bare i noen timer, før vi kjørte videre til Daftö Resort. Der lå vi i en natt, benyttet oss av de fantastiske fasilitetene de hadde der, og kjørte videre etter lunsj. Da gikk turen til Skara Sommarland, og et tre dagers opphold på Skara Sommarland Camping, men diverse utflukter. De forrige innelggene kan du lese her:

1. Årets sommerferie Anbefaling nr 1

2. Roadtrip til Skara Sommarland og Lackö Slott

Sykkeltur langs Göta Kanal

Dag 3 var det sykkeltur langs Göta Kanal som sto for tur, og det skal sies at vi var veldig spente på hvordan vi skulle gjøre det med fire små barn på sykkeltur.

Vi dro fra Skara Camping rett etter frokost, og kjørte i ca 50 minutter til Sjötorp. Her fikk vi låne to sykkler med sykkelvogn hos Sjötorp Syckeluthyrning. De to største ungene fikk låne sykkel om de ønsket det, men de hadde allerede rigget seg til i vognen, så da ble det slik. Hos utleieren hadde de alle mulige varianter og størrelser, så her kunne man få noe for enhver størrelse. Vi fikk litt informasjon før vi satte avgårde på dagens første ettappe.

Vi hadde bestemt oss for å sykle 9 km til Norrqvarn, hvor det også leide ut sykler, samt hadde en restaurant, og muligheter for å overnatte.

Det ble en fantastisk flott tur, med deilig vær, entusiastiske unger, dansende puls og frisk luft. Det var nydelig vakkert langs kanalen, og absolutt en plass for barn å være med å sykle selv. Minimalt med oppoverbakker, fine turstier og flott natur.


Fantastiske turstier, null biler og minimalt med fotgjengere. Ungene storkoste seg, og synes det var veldig gøy å være med på en slik tur.


Robin er som alltid kartleser, og sørger for å holde meg oppdatert påhvor langt vi har syklet og hvor lenge det er igjen.

Til turen hadde alle med seg sin egen flaske med vann, og sekken var fylt med veiproviant som kjeks, frukt og rosier.


Da vi kom frem til Norrqvarn Hotell og Konferansesenter, fikk vi fantastisk nydelig lunsj, prousert og laget lokalt i Vest Sverige. Det var et av de bedre måltidene vi har hatt på turen, og anbefaler på det varmeste restauranten. Hyggelig betjening, og nydelig mat. Ungene fikk pannekaker etter ønske! Flott uteplass og uteservering.

Etter maten fikk barna låne seg en båt. For 40 kr kan barna låne en båt, og når de leverer den tilbake, får de en valgfri is. Båtene kunne de bruke i “barne kanalen” som skulle forestille “göta kanal” i minityrstørrelse. Her fikk abrna leke med vannet, og føre btene under bruer, nedover fossefall, gjennom bondegårer og oppover bakker. Veldig stas! her kunne vi blitt i mange timer, men vi skulle jo også sykle tilbake.


Barna storkoste seg!!


…og etter å ha levert inn båtene, ble det IS på kaia. Vi gikk også en tur opp til soppene, som er til leie for overnatting. Hadde vi hatt noen dager ekstra, skulle vi overnattet her, og tatt turen tilbake neste dag, for de så ekstremt kule ut..! Svampar (sopper) kan bookes HER.

Etter en god og lang stopp på Norrqvarn, gikk turen tilbake. Da hadde vi syklet over 1,5 mil, og var godt fornøyd med dagens innsats..!

Vi takker for en fantastisk flott opplevelse, og en absolutt verdt anvendt dag. Anbefales!

Med 50 minutters kjøring tilbake til Skara Camping, var det selvfølgelig noen som sovnet i bilen, og måtte aktiviseres ytterligere da vi kom tilbake. Så etter middag i restauranten, lekte vi i skogen vedm campingen. En egen eventyrskog..!


Mine fine små i evntyrskogen <3

Klær fra Little Mountains – forhandlere finner du HER. Tips: mye på salg hos blant annet Minlilleskatt.no

Dagen etter gikk turen videre tils kattejakt i Karlsborg Festning.!

Hilsen fra gjengen! 🙂

//visitsweden.com//

 

Vi venter på trøndersommeren..!

//KNERTENOGKAROLINE.NO//

Etter noen fine dager i Vest Sverige, er vi tilbake til regn og ruskevær her i trondheim. Det er litt vemodig å pakke både regnklær, fleece og parkdress når ungene skal i barnehagen. Kle barna etter været, sies det, og da skulle vi sannelig brukt ullklær enda. Ullklærne er heldigvis pakket bort, men fortsetter det slik, er det ikke lenge før vi finner dem frem igjen.. ! Ja, er det en sesong jeg elsker, så er det høsten. Da er det deilig med gode varme klær, men nå må vi konsentrere oss om den årstida vi er inn i, nemlig SOMMER.

Jeg har tatt ekstremt mange bilder fra da vi var på tur, og mens vi venter, kan dere kose dere med litt nettshopping 😛 hos nettbutikken knertenogkaroline.no får du 50 % på en rekke sommerplagg i tilbudskurven. Her bruker du kodeord SOMMER50.


NYDELIGE farger til guttaboys. Her har jeg bestilt mye til både Filip og Linus, men jeg rakk desverre ikke å få varene før innlegget skulle postes. Filip elsker shorts, og spesielt de som er i “joggebuskestoff”. Name it har mange billige gode sommerplagg til både baby, jente og gutt! Her finner du ulike plagg i tilbudskurven kontra de forskejllige alders kategoriene.


Jentene mine kan ofte bruke klær innenfor samme alderskategori. Jeg syens det er sååå søtt når de har like klær på seg..!


Hjemme har jeg en eske hvor jeg samler plagg jeg har kjøpt for store. Her ligger det som kan brukes frem i tid, og det som kan brukes som gaver. En jumpsuit som oprinnelig koster bare litt over 100 lappen, blir en ekstremt fin og billig gave! Slik kan man spare litt penger med så mange unger i hus..!

Frakt tilkommer på 79kr uansett hvor mye du handler for. Du kan også hente gratis i en av knertenogkarolines butikker.

//knertenogkaroline.no//

Roadtrip: Skara Sommarland & Läckö Slott

//visitsweden.com//

Mandag formiddag gikk turen videre fra Daftö Resort, og 2 timer videre til Skara Sommarland, Skandinavias største vannpark, med tivoli og gokart. Her tilbrakte vi noen timer plaskende i vannet, før vi booket oss inn på Skara Sommarland Camping, bare noen meter fra parken. En familiecmaping med over 500 campingplasser, 300 hytter og flere leiligheter. Her var det flere faciliteter, som feks restaurant, minigolf, lykkehjul, lekeplass, matbutkk, grillplass, fotballbane, mm. Ungene fant seg fort til rette, og ruslet fint alene rundt om på campingen.

Vi besøkte campingen like før høysesongen, og da tilbyr de også GRATIS overnatting ved kjøp av inngangsbiletter til Skara Sommarland.

Det å besøke Skara Sommarland når man førs er her, er et must. Skandinavias største vannpark har mye å by på. Blant annet flere bassengområder ut ifra alder og ferdigheter, mange ulike sklier – alt etter adrenalinønske, fart og spenning, spennede rusjebaner for de minste med eget bassengområde, flere aktiviteter og show. Inne i parken finner man også tivoli, gokart, en egen “bilverden” til alle aldre. Man kan kjøre toget gjennom hele parken for å få et overblikk på hva som finnes, eller rusle på lekeplassen som inneholder husker, sandkasse, sklier, trampoline, og diverse lekeapparat.

Skara Sommarland er mer enn bare en vannpark. Her kan du tilbringe nydelige sommerdage like godt som overskyete dager. Det er mange aktiviteter til barna, og selv om vi fordelte tiden på to dager og hadde noen timer på tirsdag også, ble det ikke nok.

Skara Sommaraland er så absolutt til å anbefale!


Robin var nok den aller ivirgste, og testet ut flere av skliene. Her kan han anbefale “The Big Drop” dersom man ønsker et ekstra kick i kroppen..! Denne ser du til venstre på bildet over teksten, og er en skilie i fritt fall…!


Her er det morsomt for både store og små..!

Filip & Fiola er klare for noen timer i parken. Her var det bading som sto høyest på øsnkelisten, så da ble det badetid!

Parken åpnet bare få dager før vi var der, og derfor var heller ikke køene lange. Som småbarnsfamilie med utålmodige barn var dette helt topp, og vi kunne seile oss igjennom attraksjon etter attraksjon uten sure miner og ventetid.

Vi kunne godt tilbrakt lengre tid i parken, men oga tett tidsskjema, rakk vi ikke å gjøre alt..! Det får vi ha tilgode til neste gang!!

….fordi vi må tilbake hit..!

Läckö Slott
Etter noen timer i Skara Sommarland, tok vi turen videre til Läckö Slott, og Nuturum. 50 minutters kjøring fra campingen. Läckö Slott ligger vakkert til på en odde i Ekens Skjærgård i sjøen Vänern, og er en destinasjon for både barn og voksne. Her finnes det opplevelser for alle, uansett om du er historieintressert, vil se på barneteater, gå på småkrypsafari, padle ute på sjøen, gå på tur i naturen, ta en “fika”, spise en god middag eller bare tilbringe en stund i eventyrlig vakre omgivelser. Med sin 700 år gamle historie og dens unike bevarte barokksaler, er Läckö slott kåret til Sveriges vakreste slott i 2013, og en av de mest populære turistattraksjonene i Vest-Sverige.

Vi ruslet rundt om i slottet, og så på skattene som skjulte seg rundt om i kammerene. Vi besøkte den lille slottstregården, hvor de dyrker og planter i alle regnubuens farger. Her dufter det både gode smaker og nydelige blomster. Mange av produktene som priduseres her blir brukt av restauranten Den hvite Hjorten på Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset som ligger like ved slottet. Dette er en restaurant som lager nydelig mat fra de lokale produsentene. Vi spiste nydelig mat på Den Hvite Hjorten, og kan absolutt anbefale å smake på dagens kulinariske rett. Det skal sies at ikke barna var like begeistret som oss, så for de som også har kresne barn, kan man forhøre seg om noe utenfor menyen, eller ha med seg en matbit i ryggsekken. Det finnes også en cafe like ved slottsinngangen hvor man får kjøpt diverse søtsaker, baguetter, ol.

Gjengen klare for ettermiddagen på slottet…!

På Naturum kunne man høre på ulike dyrelyder og lese om historien deres. Her fikk man også sett på ulike insekter i forstørrelsesglass, fantastiske steiner og diamanter fra både havet og fjellet, samt båter og fartøy som har ferdes langs Vest Sverige. Ungene synes dette var stas, og var vanskelige å f emd seg da vi skulle dra. Inne på Naturum har de også en liten butikk med utsalg av diverse bøker, leker, spill, bamser etc relaterte til dyr og læring.

Etter noen timer i flott natur, og litt annerledes input, gikk turen tilbake til campingen, hvor vi spiste middag i rastauranten og forberedte oss til neste dags utflukt. Sykkeltur ved Norrkvärn og Göta Kanal sto for tur, og vi gledet oss veldig..!

Ruten vi følger heter “VÄSTGÖTA- TUREN”. Mer informasjon om denne kan du finne HER.

Det finens ogs en app som heter “västsverige” som inneholder ruter og annen info derosm man skal gjøre Vest i Sverige ..!

Klem fra Mammsen og gjengen

//i samarbied med visitsweden.com//

Roadtrip: årets sommerferie anbefaling DEL 1

Årets sommerferie anbefaling

Det er 48 timer siden jeg publiserte mitt forrige innlegg, hvor jeg fortalte dere om at vi skulle ut på nye eventyr. Søndag morgen startet vår nye reise, og vi satte kursen mot varmere strøk. Oslo var vår første destinasjon, men absolutt ikke vår siste. I løpet av de 7 timene, og 53 milene mellom Trondheim og Oslo, stoppet vi minst en million ganger for å tisse, sov i etapper, spiste i ett strekk og frisket opp i gamle allsangkunster. Med fire barn i baksetet på en 7 seter Volvo xc90 og skiboks på taket, gikk vi inn for å være turister i eget land, og stoppet på ubesøkte busslommer langs veien. Vi hadde bestemt oss for at også bilturen skulle være ferie, så vi stoppet mer enn det vi vanligvis gjør. Vi lekte oss, lagde lunsj, fant en hinderløype, spiste is, og løp om kamp for å få ut litt energi.


Første av maaaaange tissepauser. Selv om vi hadde bestemt oss for kun VANN på flaskene til barna og NULL godis, hjalp det ikke på antall stopp eller volum i bilen 😛 . Barna måtte springen noen runder rundt bilen for hver gang vi stoppet slik, for å få ut litt av energien som samler seg opp under kjøringen. Det fungerte veldig bra, og kom oss til Oslo uten sure miner..!


Lilja & Guttaboys <3


Vi stoppet for å hilse på verdens største ELG..! Det var stas..! Her var det også hinderløype i skogen, som vi tok oss tid til. .

Fra 11 grader og regn, var det ingen tvil om at vi var på vei i riktig retning med Oslos 25 grader og sol. Sultne som bjørner inntok vi leiligheten til søsteren min Ronja og tantebarnet mitt Frøya, og fikk servert deilig hjemmelaget pizza og nystekte muffins. Litt av en velkomst! Ja, for var vi på ferie, så skulle vi også bli vartet opp som om at vi var det, mente Ronja.


Superkoselig snarvisitt i Oslo!!

Vi var ikke lengre i Oslo enn at ungene rakk å leke seg svette, og bli superhypre på sukker, før vi var tilbake i bilen igjen. Vi er ganske bestemte når vi først skal på tur, og da må også delmålene nåes. Kursen gikk videre til vår søta bror. Ja, jeg har en lillebror, men i dette tilfellet var det ikke han jeg tenkte på. Sverige sto for tur..!

I 22 tiden søndag kveld hadde vi ankommet andre destinasjon for får lille roadtrip, nemlig Daftö Resort, et moderne feriested, anerkjent som Sveriges beste familiecamping med hytter, butikk, restaurant, utendørs svømmebasseng, eventyrpark og et stort aktivitetstilbud. Her finnes også Daftöland som er Sveriges minste fornøyelsespark, men den eneste piratparken. Her finner du attraksjoner som tømmerenne, radiobiler, trampoline, hinderløyper og spøkelseshus.


….nå har ikke vi fått med oss alt på Daftö Resort og Camping, men i løpet av de 6 timene vi har vært her i våken tilstand, har vi opplevd ekstremt mye.

Her kunne vi gjerne tenkt oss tilbake..!

Daftö camping er et fem-stjernes campinganlegg med 130 hytter, og har over 700 tomter til campingvogn, bobil eller telt. Vi bodde i de nye hyttene i Kapteinsbyen, som var fantastisk fine! Det er hittil den fineste campingplassen jeg har vært på, og ekstremt barnevennlig. Med flere store lekeplasser, nærhet til sjøen, to utebasseng, egen minigolfbane som er satt i tema «pirater», egen fornøyelsespark inne på campingområdet, god mat i restauranten, og ikke minst delikat og godt renhold kan vi trygt anbefale flere å ta turen hit dersom man er på gjennomreise, eller er ute etter en plass å campe i sommer. Priser og mer info finner dere på deres hjemmesider www.dafto.se


Ungene fikk leke litt da vi gikk på “bli kjent tur” før vi la oss for kvelden..


Flowers from my love <3


….gjengen står klare for å innta en tur i “pirat minigof parken” .


….”noen” psyker seg opp til tømmerrenna..!


….og sannelig ble de tre største med, og angret bittert etter de hadde blitt søkk våte…! 😛 (..men foreldrene småhumret litt, og viste jo i grunn hva som ville skje..!).. men det ble da moro til slutt for alle mann, ETTER at de hadde tørket igjen + fått en slush som plaster på “såret”.

Daftö Resort og Camping ligger ca 68 mil fra Trondheim, men fra Oslo er det bare 1,5 time!

En absolutt perle langs kysten.. !

Mandag formiddag gikk turen videre….

Følg oss på snapchat for å se “her og nå”, eller vent til vi oppdaterer dere her på bloggen! 😀

STAY TUNED!

@rachelhauan

//turen er i samarbeid med visit sweden//

Pakkeliste til årets første spontane ferietur!

Plutselig ble det slik at vi skulle på tur, og det skjedde litt sånn ut av det blå, med spontaniteten på topp. Vi fikk ordnet oss med fri fra jobb, og har nå pakket i en fei og satt alt klart i bilen til i morgen tidlig. Da setter vi snuten sørover, og vi vill oppdatere dere om turen vår både her på bloggen og på snapchat: rachelhauan underveis.

Det å skulle pakke til så mange barn, er utfordrende. Det er mye å huske på. Noe har man lært fra tidligere, mens andre ting vill man nok aldri lære. Jeg har nå prøvd å begrense meg med pakkingen, men likevell blir det jo litt. Denne turen går ikke til utlandet, så vi må være forberedt på både varme dager, og mindre varme dager. Da må man også pakke deretter, selv om man håper på at værvarselet har rett slik det ser ut nå..!

Jeg starter alltid med å skrive liste til barna. Klær kommer først, så alt det andre. Alt skal jo ganges med fire, så skriver ikke en liste til hver. Jentenes kjoler byttes ut med shorts til guttaboys, også blir det litt ca underveis i pakkingen. De siste gangene vi har reist, har pakkingen vært relativt perfekt, kun i mangel av truser  (.. hadde jo glemt det til en av dem!). Da har vi også pakket for to uker, mens denne gangen er det bare for litt under en uke.. ! Ikke store forskjellen sånn i grunn.. !

..pussig nok klarer barna å bruke klærne flere enn en dag..! 😛


Jeg elsker å organisere pakkingen, og antrekkene må ligge samlet. Dette bildet er fra dagens pakking. Det er ikke alt for mange klær, men nok til de kommende eventyr! Vi skal kjøre langt, og starter tidlig i morgen. Barnas kjøreklær ligger klare på badet, og de er meget spente på å sette i gang utflukten vår.
 

Barna trenger:

5 truser

2 sokker

2 t-skjorter

1 singlet

1 shorts

3 kjoler

1 badeklær

1 genser/jakke

1 nattis

1 strømpebukse

1 fleecejakke

1 sandaler

4 solbriller

1 solkrem

caps

badehåndkle

hårstrikk/spenner

tannbørste

smekke til Linus

1 whipes

1 pk bleier

1 pk badebleier

dykkebriller

armringer

smukk

såpebobbler

kritt

kort

tegnebok + noen blyanter

Sykkelhjelm

fleeceteppe

Diverse til reiseapoteket:

plaster

paracett ulik alder

mark-kur (har angst!!)

pyrisept + bommull

zyrtec

inotynol salve

 

Ellers er det utstyr som står på lista, som feks:

Kamera + lader + kort

ipad + lader

kameralader + linser

pc + mus + lader

strikking

bok

veske (…viktig å ikke glemme!)

 

Utstyr:

vogn til Linus

babycall

 

Reiser i/barna må ordne før vi drar:

Joggesko

Vindtett jakke

bukse/kjole+tskjorte

hodepute

bok

flaske med vann

 

Tar også med:

en tom plastboks

noen blanke poser

skje/kniv/gaffel

stearinlys

kopper

insektsmiddel BIO

Diverse mat vi tar med oss på tur denne gangen:

4 x smoothie

2 x leverpostei

2 x skinkeost

2 pk rugsprø

frukt fra kjøleskapet

smurte rundstykker som vi lager på morgenen

nøtter

engangsgrill

pølser

ferdigblandet saft/evt ublandet

 

..på denne turen, er det dette vi har med oss..! – ja, og klær til oss voksne da!


Lilja hjalp til med pakkingen, og alle barna var flinke til å prøve litt klær før de ble lagt på “JA” bordet. Sannelig har de ikke vokst litt siden sist, så det var mange favoritter som måtte legges i “arveboksen”, og vente på at nestemann skal vokse inn i dem.

Forrige store pakking var da vi dro til Hellas i to uker for ett år siden. Da så starten på pakkingen slik ut:


Her fikk vi plass til alle klærne til barna i en koffert, så hdelte jeg og robin en koffert + at vi hadde en stor ryggsekk med alt av bleier, whipes, mat osv. Da var Linus så liten at han enda spiste grøt og babymat, mens denne gangen slipper vi å tenke på slikt. Det er utrolig deilig!! Pakkeliste med mindre baby på tur har jeg skrevet tidligere, og kan finnes HER.

Vi har med oss denne vogna fra Jollyroom.no som heter Beemo Maxi Travel Lux. Perfekt reisevogn, og nå på 50 % !

 

Legg oss til på snapchat og instagram, så kanksje du får noen ferietips på veien? 🙂

…eller bare se galskapen som skjer her i “huset”.

@rachelhauan

Vårt eget lille paradis..

I travle dager er det godt å ha noe å se frem til. Flere har kanskje begynt å planlegge sommerferien, mens andre tar den litt som den kommer. Felles, er at man har noe å se frem til. Jeg elsker å ha noe som kommer. Noe jeg kan glede meg til. Det trenger ikke nødvendigvis å være så mye; men en utflukt, et besøk fra en venninne, en bedre middag med venner, en planlagt tur med bøtteballetten i skogen, en picknikk, en telttur, en roadtrip, en tur på hytta, eller bare det å ha tid til å grille på verandaen ute. Når ferien kommer, skal vi lage mange gode minner, – men hvor vi skal, nei, det vet vi ikke enda..! Hvor skal dere i sommer?

Ofte kjører vi de 60 minuttene det tar for å komme seg til hytta. Vårt eget lille paradis midt inne i Lofjorden. Hytta er foreldrene mine sin, men som vi får lov til å bruke som vi vill. Her er barna trygge på omgivelsene, og tusler lett avgårde til både oldeforedlre, besteforeldre og en hel haug av filletanter, onkler, søskenbarn og mere til.


…ungdommen på hyttene rundt, kjører fihjuling, til våre smågutters store begeistring.. Han største på bildet, blir også en liten gutt i slike stunder, og synes ofte det er like spennende med slike motoriserte bråkete kjøretøy som barna..  😛


Det er også et “must” at vi låner “Bestes” utedo..! – og nå for tiden skal Fiola ordne alt selv, så det er en del “bannskap” og frustrasjon inn i bildet. .

“Æ KLARE DET SJØL!” “Æ FIKSE SJØL” “Æ E STORJENTE MAMMA, IKKE GJØR DET!!

… og ofte blir man jo verdensmestere over natten ?!?, det vet dere sikkert alt om.. Så tålmodigheten min blir titt og ofte satt på prøve i disse dager..!


Mormor er nok kanskje verdens beste på å finne krabber. Barna elsker å være i fjæra, så her koser vi oss ofte. Det skal ikke mye til før vi blir her i mange timer. Her lager vi krabbeborg, tegner på bergene og steinene, maler, kaster stein i vannet, øver oss på flyndrekast, vasser litt, leter etter skatter, mm.

Dronninga på haugen !

Anbefaling: Fiolas parkdress fra Reima kan du kjøpe HER


Nistestopp i fjæra, før turen går videre til ny eventyr.!


Vi har utforsket skogen, og her er det sannlig mye moro..! De eldste barna hadde med seg syklene sine, og suste frem og tilbake. Litt knall og fall ble det også, men som jeg prøver å lære dem, så “samler vi på skrubbsår om sommern..! “.


…som far så sønn….


her leker vi at vi rir på sopelim innover skogen.. ! Syklene har vi satt igjen på et hemmelig sted, så nå skal vi liste oss forbi det skumle treet som har falt over hele stien. Der er det nemlig mange rare dyr som bor, spesielt på natten, elelr når det regner. Og på toppen av bakken, skal pappa lære dem å knekke pinner i to på en trestamme... (..det er det kanksje pappaen som synes er mest morro..!) 😛

På hytta er mulighetene mange. Ofte stopper det i kreativiteten og evnen til å finne på spennende historier og leker. Jeg har saumfart nettet, og funnet mange spennende ting vi skal foreta oss i sommer, så følg med, så kanksje du får noen tips til hva dere skal finne på en regneværsdag, eller en kjedsomhetsdag? Kanskje til og med en solskinnsdag..!

Rachel

Bunny in the woods ..

Selv med fire barn på tur, er det en slags ro over det å være i skogen. Maset om TV, og kjedsomhet er ikkeeksisterende, og de uendelige mulighetene ligger rett foran oss. Vi pleier ofte å ta turen til Tusseløypa i Bymarka. Dette er en liten runde inne i skogen, som er fylt med spennende trollfigurer på trærne, og ikke minst smukker. Hit drar trønderbarna for å levere smukkene sine når tiden er inne. Foreløbig er det litt tidlig for minstemann her i huset, men også han skal følge i storesøskenenes fotspor, og avlevere smukkene sine her. I mellomtiden utforsker vi skogen, og barna begynner å bli trygge i denne løypa. Med Linus på ryggen, og de tre andre til fots, tar runden fort 40 minutter og vell så det, selv om den bare er en km eller to. .

Dette er en fin fyr altså..


Linus utforsker tusseløypa i Bymarka


“…og hvis jeg ikke får en seigmann eller to, nei, da går jeg inn i skogen helt alene jeg da..! “


Lilja studerer navnene på smukkene som henger på treet.. Det var vist Jacob sine..!


Fiola synes det er stor stas å se “smukkene sine” igjen. Hun føler litt på at det nesten nettopp var hun som leverte dem ifra seg..selv om det allerede er gått over ett år. .


Ut på tur er ungene stort sett venner og enige.. noe som ikke alltid er hverdagskost…!


Ved veis ende i tusseløypa er det noen planker, en sittegruppe, en bålplass og mye annet moro til barna. .
Rachel

 

Ready for summertime!

Sommeren står for tur, og jeg er nok ikke alene om å ha “sommerformen” i fokus fra januar. Januar går rasende fort, og plutselig er liksom også februar over, og man venter på at påska skal bli ferdig, så man virkelig kan sette inn støtet for sommerkroppen. Ja, så har man disse festlige maidagene som ofte ødelegger det gode starten man egentlig hadde, men når de er vel overståtte og man plutselig entrer juni måned, ja, da føler man kanskje at målet er uoppnåelig, og må ty til andre løsninger for at selvfølelsen og bikinikroppen er ok likevel. Noen timer solarium eller en spraytan fungerer på den blåbleke mammakroppen, og med vipper og nytt hår, begynner følelsen å innta sommer!

Anbefaling: 

Dersom du ønsker å sette på vippeextension og bor i trondheim, er det hos Zelia på beautystoptrondheim du må dra! Her fr du trondheims fineste vipper..!Du kan booke time ved å sende melding på deres facebookside HER  Nå er det lenge siden jeg har satt på vipper, så nå er det sannelig på tide!!

Når det kommer til hårextensions, er det ingen som kan måle seg med håret til Peaks Hair extension. Her har jeg gått til Fiinbeck og Fia i over 4 år, og vil påstå at jeg har god kunnskap om deres extensions. Jeg har prøvd andre typer tidligere, men ingen kan måle seg med Peaks Hair Extensions. Dette er hår i ypperste klasse, og kategoriseres i toppskiktet av extensionsmerker. Peaks har akkurat fått inn en ny type premium line hår som jeg har fått teste ut. Forskjellen fra andre extensions er at festene er smalere og har lengre holdbarhet. De tåler mer, og og er tettere helt ut til slutten av festet. Disse kommer i 50 cm, og i mange nydelige farger.

Jeg er superfornøyd!


Jeg farger håret først, så setter i extensions. Dette tar rundt 3 timer, alt ettersom hvor lang tid det tar å farge håret og om jeg har extensions i fra før. Da må disse taes ut og byttes tape på. Det fine med tape extensions er at de kan brukes på nytt igjen opptil flere ganger. Her har jeg 2 pakker 50 cm Peak Premium Line. Fargen på extensionsene passet perfekt til hårfargen som ida på Fiinbeck og Fia i ILA fikset. #thebesthairdresser

Med lange lokker føler jeg meg litt mer klar for å innta sommeren, og venter i spenning på varmere dager her i Trondheim. Årets sommerferie er enda ikke planlagt, men tankene er mange. Kanskje blir det en oppdagelsesferd til vårt kjære naboland, en spontan telttur eller noen herlige dager på hytta? Hvem vet.:! Først er det flere ukers jobbing, og andre spennende prosjekter.
Rachel

Du herlige solskinnsdag..!

Det er så deilig når sola endelig titter frem her i trøndelag også. Selv om vi ikke er velsignet emd shortsvær og badetemeratur, så blir vi ekstremt glade tils inns med litt sol. Jeg og Ronja hadde tatt med oss de minste barna på hytta, og koste oss max denne herlige fredagen. Jeg hadde tatt med fri fra jobb, og det var deilig å få litt ekstra tid med nydeligste Frøya. Vi hadde en dag full av lek og moro. På ettermiddagen kom resten av familien, og da ble det grilling og mere kos.


Barna speider utover Lofjorden i håp om se noen båter..Vi ble enige om at båtene enda lå å sov, da klokken bare var tidlig morgen enda!


Jentene ble gode venner, og ut ifra størrelsen skulle man tro de var like gammel. De har begge bursdag i sommer, men Fiola blir 3 år og Frøya blir 2 år.

Trutmunnfrøken <3


Vi var invitert i vaffelkalas til “Beste og Oldefar”, med nyrørt rabarbrasyltetøy som smakte magisk godt..!


Gjengen ser på hønene til Beste og Oldefar. Supergøy med egne høns i hagen…!


Alle samler seg rundt tante Ronja når det deles ut bursdagsgaver til Lilja..


Morfar er alltid populær, spesielt på hytta! Der er det nemlig han som er sjefen over alle traktorene, og ungene E L S K E R traktor..!


Det ble grilling og kos på kvelden. Været måtte utnyttes…!


…selv om det er fult kjør hele dagen, har ungene sannelig mer energi å fyre av. Så da fikk de lov å “kjøre” traktor. På sidelinjen sto mormor og morfar og sang en egenkomponert versjon av hjulene på bussen, til barnas store begeistring..!


Fiola & Frøya <3

God pinse fra oss 🙂