Kledd for trøndersk vår..!

Reklame | knertenogkaroline.no

Etter noen dager på hytta alene med ungene, sitter vi igjen med inntrykket over at våren faktisk er på vei. For bare noen uker siden akte vi på akebrett nedover åkrene her i lofjorden, men nå kunne vi rulle oss i søla og endelig pakke bort de tyngste klærne. Både jeg og ungene har storkost oss med noen dagers “fri” fra bylivet, og ser frem til tide som kommer.

Superstolt krabbefanger!

Nå får du 20% på alt yttertøy, fastdrakter, pentøy og kjoler hos knertenogkaroline.no med kodeord Rachelvår20

www.knertenogkaroline.no

Hugs ang Kisses from the woods..!

Jeg har endelig begynt å bruke konfirmasjonsbunaden min igjen, etter bare 15 år uten! Ungene har strikkede bunader fra både mormor og farmor, men for de som ikke har festplaggene i hus, kan nå sikre seg bunader til årets festligheter hos knertenogkaroline.no

Frakt tilkommer på kr 69 uansett størrelse på ordre

Goooood Søndag!

Ukas Escape..

Det er rundt det kaotiske middagsbordet torsdag ettermiddag at beslutningen om å ta med meg alle ungene alene på hytta blir tatt. Jeg er usikker på om det var et svakt eller desperat øyeblikk, men tur ble det, og det samme kveld. Så mens Lilja var i bursdag, Fiola og Linus rullet rundt hylende på kjøkkengulvet og Filip sang for full hals på trampolina, pakket jeg baggene, og fylte bilen til randen. Ja, for selv om man er en rutinert “i farta pakker”, blir det mye når man i tillegg skal ha med seg tre sykler, barnevogn og uteklær til så mange småtroll.

Da klokken nærmet seg en time etter ordinær leggetid, var Rema 1000 Flatåsen første stopp. Selv om barna har planleggingsdag i barehagen, betyr jo ikke det at arbeidsoppgavene mine gjør seg selv, så barna ble med på en fellesrunde på jobb før turen gikk videre. Når frukt og kjølevarer var bestilt, kunne vi endelig vende snuten mot Lofjorden. Jeg var kanskje en smule optimistisk da jeg trodde jeg kunne holde fire unger våkne i en time i bil så sent på kvelden, for til tross for kjeks, allsang og andre bestikkelser, sovnet de i tur og orden.

Med fire trøtte sutreunger, vogn, klær og mat, fikk jeg omsider kommet meg ned den jørmete åkeren i mørket, og inn på hytta. Da hadde de selvfølgelig våknet, og var i sine fulle fem den neste halvtimen, før døgnklokka slo inn, og alle sluktnet på sekundet.

Morningen etter startet som den alltid gjør: med et pang! – og resten av dagen ble slik den skulle bli. Full av latter, smil, tårer, sutring, masing, opplevelser, sang, bløte klær, skitne unger og kos.

Blant tang, skrot og steiner fant vi et mekka av krabber og tanglus, som vi eksporterte til et “nytt og bedre liv” inne i en boks. Med full forståelse for fangenskap, fikk de bare være inne i boksen til leken var over, og til de hadde fått smake på de ferske blåskjellene vi nettopp hadde knust til dem. De skulle vist bli høvdingkrabber i sitt neste liv..! 

Vi “tømte” også brygga for småstein og kongler, for det er sannelig gøy å kaste ting i vannet..!

Gjengen har levert på alle plan. Og foreløbig har vi hatt det som plummen i egget. Krangling og høyt støynivå er vi vant til, og helgaturen som alenemor gjør også godt for samvittigheten. Vi har alle godt av en timeout fra hverdagens mas i byen, og koble ut med frisk luft og andre gjøremål på landet.

I dag er det storm, så jeg er spent på hva dagen bringer..!

Mammsen & gjengen!

Opplevelsestur til Spania

Torsdag i forrige uke pakket jeg kofferten og satte kursen mot det store utlandet. Spania sto for tur, – et ubesøkt land for min del. Jeg reiste med 8 Frukt & Grønt ansvarlige fra Trondheim, samt rundt 20 andre Rema 1000 entusiaster fra andre deler i Norge. Turen hadde vi alle vunnet i en konkurranse som omhandlet appelsiner. Derfor var også formålet med turen å få et bedre innblikk i appelsinprosessen fra dyrkelse, plukking, sortering, pakking og ut til butikk.

Turen ble en opplevelse for livet.

Fra Alicante tok det to timer med buss til appelsinfarmen i Valencia. Vell fremme ble vi møtt av sjefen selv, og noen av hans arbeidere. Gutta synes det var stas å få “jentebesøk”, og ble mer enn villig med på noen bilder. Selv ble jeg overrasket over at alle appelsiner plukkes for hånd med saks, og alt av frakt, pakking og merking skjer av menneskehånd.

Området var enormt, og teknikken til disse gutta var enestående. Her merkes og stables varene, før de fraktes videre til fabrikken.

Inne på fabrikken har alle sin plass. Her er det både appelsiner, klementiner og Persimon i omløp, og alt av pakking skjer av mennesker. Førstesortering skjer av mennesker, 2 sortering av størrelsesmaskin, og videre sorteringer av mennesker. Det sorteres på størrelse, farge og form. Det som ikke går gjennom “godkjenningen” i noen av leddene, ender opp i et stort trau, som går videre til hoteller og restauranter for bruk til appelsinjuice.

Kanskje ikke helt tilfeldig at akkurat denne dagen skulle det produseres opp appelsiner til Rema 1000s egen PRIMA appelsin? Det var spennende å se prosessen fra plukk til ferdig palle, klar for reisen til Norge, som ville ankommet norge 2-3 dager senere, og i butikk etter 4 dager. Magisk!

Gjengen hadde det morsomt på tur, og vi kan nok alle skrive under på at denne turen vil bli husket.. !

…så får resten være opp til fantasien 😉

Takk for denne gang, Spania.

PS: I Alicante bodde vi på et superfint hotell ved stranden som het Melia Alicante. Anbefales!

See You Soon Spain

R.

Påska 2018

Vips så var påska over, og høytiden som for oss i butikk er lengre enn jula, var plutselig et tilbakelagt kapittel. Med småbrune kinn og et smil om munnen sitter vi igjen med gode minner fra påska 2018 som vi har tilbragt på hytta i Åsenfjorden. Det ble en snøfylt påsketur, selv ved sjøen, noe som falt i smak til barna. Med akeutstyr i de feste varianter, akte både små og store dagen lang. Ja, og i en familie med “adrenalin og fartspøbel” som mellomnavn, måtte vi finne oss i noen blåmerker, forslåtte ribbein, og svinn i akeutvaget. Hele familien var stasjonert på hytta, så selv om jeg bare rakk å se Ronja og Frøya i noen timer (…uten kamera!), fikk i hvert fall ungene tilbrakt tid med dem <3 

Det ble også Lilja og Filips første tur på slalom….

Jakten på påskeharen ble en suksess i år også 😛 

Lofjordiaden ble arrangert for første gang, hvor aking sto i fokus. “Festivalen” eller “Gaukrennet” som det også ble kalt ble en suksess, og har allerede blitt skrevet inn i bøkene som en varig tradisjon.. 

Vi avsluttet påskeferien med en sentrumstur langs kaia … 

R. 

PS: i morgen reiser jeg på nye eventyr. Følg med på snap: @rachelhauan