Romjulskos

Det er ikke noe som er så deilig som å vite at man har all verdens av tid til å kose seg med familien. Til tross for at vi har en butikk å drive, har vi tatt oss fri disse to dagene etter julefeiringen, og startet på igjen i dag, 3.juledag. Jeg har jobbet i noen timer i dag, før det er julelunsj med vennegjengen i morgen, etterfulgt av varetelling på søndag. Første juledag var vi hos foreldrene til Robin, 2. juledag gikk vi oss en lang tur og chillet hjemme, og dagen i dag før jobb har vi brukt på julepyntshopping på halvpris til huset 😛 Jeg gleder emg som en liten ungen til å pynte nyhuset til jul! ! ! !

Filip tester ut det nye strikkasettet han fikk fra farmor og farfar. jeg ELSKER strikkaklær til barna, så dette var helt topp!!


Snuppa har funnet frem en gammel apekatt som har blitt dagens bestevenn! !

..og så en liten #villarachel oppdatering!

Vinduene er inne, og de er i ferd med å tørke opp innvendig. Vi har begynt prosessen emd å tegne kjøkken, og etterhvert kommer også bad. Om du sitter med en liten spire i magen og gjerne ønsker å tegne for oss, må du gjerne sende meg en mail for å få tegningene tilsendt 🙂 Ellers så ser huset i grunn likt ut på utsiden som det har gjort de siste ukene, bortsett fra vinduer. I løpet av nærmeste fremtid vil vi få tak og panel på veggene, så da vil vi virkelig få feelingen på hvordan det vil se ut.

En ting som har overrasket oss, er at det er VELDIG mange valg som må taes. Feks så er det siste vi har holdt på med plasseringer av utelys , utestikk og utendørs vanntilgang. Mye man må tenke på, og ikke minst mange feller å falle i. Vi har vært rundt, spesielt på kveldstid for å se på hus, og da ser man fort hva som er fint av belysning. Noen plasser er det supert å ha mye lys ved huset, mens andre plasser er det kun forstyrrende eller “søkende”.

…getting closer…!

Klem fra oss 🙂

 

 

GOD JUL! !

Jobbklærne ligger nederst i skittentøysdunken, joggenskoene er satt å øverste hylle, og vekkerklokka er skrudd av.Det var 23 desember 2013, og vi hadde endelig juleferie. Dagen før hadde vi startet tradisjonen med pynting av juletre og vasking av heimen, og forhåpentligvis hadde ungene fått en liten dose julestemning av det. Julestrømpa var hengt på døra, og Lilja ventet sent å Nissen. Hadde virkelig nissen tenkt å komme en tur ekstra bare for at hun skulle få noe i julestrømpa? Før hun la seg sa hu “Mamma, nisse e bare snill, vettu”. “I mårra har æ fri, Mamma. Har du fri sammen med mæ?”. Jeg kjente at tårene presset på. Den utslitte 27 år gamle kroppen i den perfekte boblen var i ferd med å sprekke. Klumpen i halsen ble bare større og større, og jeg svarte henne “Ja, vennen. I morgen er det julaften, og da har vi fri alle sammen! Da skal vi bare kose oss.” før jeg kysset henne som vanlig, og sa god natt.

Jeg satte meg i sofaen og beundret det nydelige treet som Robin hadde kjøpt hos juletremannen på Flatåsen. En middels stor edelgran propet full av julekuler og glitter. Plastkulene var satt i en klynge fordelt på to grener nederst, mens den øvrige delen viste preg av flere års erfaring innen “faget”. Jeg kjente endelig at julefreden bredte seg over meg, og at skuldrene sakte men sikkert senket seg. Ronja hadde laget deilig middag til oss, etterfulgt av en skravlekveld for oss to mens Robin var ute på runde. Den siste julegaven var enda ikke klar for min del, og resten av kvelden brukte jeg på å pusle sammen Robins gave, som kanskje var litt annerledes enn andre år.

Med nydusjet hår og julaften i vente, sovnet jeg på et blunk, og morgenen vi alle hadde gledet oss til kom fortere enn forventet. En morgen som satte minner, forhåpentlig for oss alle. Dagen startet vi med julefilm og kos i sofaen, etterfulgt av kalendergaver. Så ble det skikkelig julefrokost med mye godt på bordet, etterfulgt av oppakking av noen gaver fra våre nærmeste venner. Lilja og Filip viste stolt frem gaver de hadde til oss som de hadde laget i barnehagen. Lilja var sjefen for pakkene, så hun fikk i oppdrag å finne pakker til alle sammen. Hun tok jobben meget seriøst, så INGEN fikk åpne før alle hadde. Her fikk hun øve seg på bokstavene, og måtte bort å sniktitte på kjøleskapet der vi har magnetbokstaver for å se hvilken bokstav som tilhørte hvem. Overraskende nok klarte hun å dele ut pakker til de riktige navnene! Det ble kjapt tumt under treet, og turen gikk videre ut og til kirkegården hvor oldemoren og oldefaren min ligger.

 
To søte små som er meget fornøyde med pakker og godis tidlig en morgen! !


Det har alltiv vært en tradisjon å tenne lys hos oldeforeldrene mine på julaften. I år tok vi med barna, og Lilja synes det var ekstra stas da hun fikk vite at oldemor het det samme som både mamma og Lilja. Hun heter Nemlig Rachel Ambrosia. jeg heter Rachel, og Lilja heter Lilja Ambrosia 🙂


Til tross for surt vær ble det en fin og forfriskende tur, som endte i trøtte unger og dupping.

Etter en liten blund ble det julefeiring hos farfar på Øya Helsehus. Ungene storkoste seg, og familien på pappas side fikk tid til å møtes før julemiddagen.

Det ble to juleantrekk denne julaften! Første antrekk er fra Wheat, og favorittene er genseren til Filip og skjørtet til Lilja.

Og endelig kom julekvelden!

Ungene var ikke helt i fotohumør, og kamera ble nedprioritert. Juletreet var overfylt av gaver, og julemiddagen som mamma hadde laget var helt fantastisk. Vi spiser kalkun på julaften, og overlykkelig over det! Til dessert har vi alltid verdens beste riskrem som er laget av pappa. Vi begynner aldri å åpne pakker før etter middagen, og i år var ingen unntak. Etter middagen ble det en liten “nissepause” før det ble dessert. Nissen var først litt skummel, men etterhvert fikk han en liten klapp på hånda og et takk fra Lilja, men opptil flere klemmer fra Filip. Lilja ble overlykkelig over piano og egen saks fra Nissen, mens Filip fik biler.


Rundt midnatt takket vi for oss, bare to timer etter Lilja stupte i seng. Hun holdt det gående lenge, og var overlykkelig over alle pakkene. Vi hadde en helt topp kveld, og takker for alle gaver vi fikk!

Juleantrekket mitt er fra bikBok, Filip fra HM, Lilja fra LilleMartine (i love gorgeous), og Robin hadde skreddersydd dress fra Thailand 🙂

 GOD JUL til allde dere der ute <3 

Adventskalender Luke nr 23 -spiraltang-

Det er ikke ukjent for dere at jeg har extensions. Jeg har brukt peaks tape hair extensions i over 1 år, og er superfornøyd! Etter at jeg fikk lengre og fyldigere hår, har det blitt morsommere å ordne seg litt mer på håret, og da jeg fikk en spiraltang fra Fiinbeck & Fia i julegave i fjor, åpnet det seg en helt ny verden for meg. Fra å krølle håret med en gammel krølltang som ga små krøller og tok opp imot 40 min å krølle, er det gjort på under 10 minutter, og det ser fantastisk fint ut!

Dages luke leveres av Fiinbeck og Fia, og de stiller med en ROOSA supersexy spiral/krølltang fra Gorgeous.

Meld deg på og vinne denne flotte bestselgeren!  !

HVILKEN FRISYRE HAR DU PÅ JULAFTEN?

HER kan du se hvordan fotballfrue krøller håret sitt med denne spiraltangen. HER kan du se hvordan man lager en Fishtail Flette. HER kan du se hvordan man lager en vanlig fransk flette pås eg selv. Det finnes også en supersøt flette som heter Milk Made Braid som du kan se HER. Et alternativ til julefrisyren er også donut frisyren som du kan se steg for steg på HER

Christmas Chaos

Årets største omsetningsdager er her, og bloggtiden har desverre litt nedprioritert. Jobbing fra tidlig morgen til sene kvelder, lite søvn pga forkjølete barn, lite tid med barna, null julebakst, gaver som ikke kommer til avtalt tid med posten så jeg har måttet ordne med nye, julegavehandling, levering av gaver, julevasken, pynting av juetre, møtetid med venner som bor utenbys og ikke minst tid med familien har blitt prioritert. Selvfølgelig liker jeg å være superwoman, men til tider så er det faktisk ikke mulig å rekke over alt. Ihvertfall om man skal være noe til menneske når juleklokkene ringer julen inn.

4 søndag i advent startet med egg og bacon, etterfulgt av rundvask, juletrepynting og hjemmelaget pizza. Så ble det besøk av familie og gamle kjente for julegaveoverrekkelse, og n venter noen timer i armkroken på min kjære, som jeg sjeldent ser for tiden. – Selv om vi jobber sammen, så er det fikke mye vi ser av hverandre, da det er kaotiske og hektiske tilstander i butikken for tiden. Jeg må jo også si at i går så hadde vi en SUPERLOTTOMILLIONÆR hos oss. En av våre kunder stakk av med storpremien på hele 43 MILLIONER. Han hadde handlet kupongen sn hos Rema 1000 Flatsen 7 oktober, og det er jo supergøy for oss!!!

Når det kommer til adventslukene så har disse blitt nedprioritert fremfor å tilbringe et fåtall av timer med mine nærmeste.

Det er fortsatt flotte premier igjen, og vinnere som skal kåres.

For å starte med vinnerene av ukens luker:

Luke 15, Valgfri Kivat lue fra Lille Martine: Mari

Luke 16, Bryllupssko fra Eva Brud: Ida Kristin

Luke 17, Gavekort fra Kappahl på 2000kr: Janne

Luke 18, 2 x abonnement fra Min Kino: Lisa & Jeanette

Luke 19, Gavekort på 500 kr fra Partydesign: Turi

 

I morgen, mandag, kommer en no STOR ADVENTSLUKE! Da kjører vi TO premier. Man kan velge å delta på en eller begge. En for oss kvinner, og en for de små..!

 

STAY TUNED!

– once again, beklager for dårlig tid til dere. Men slik må det bare bli…!
 

Adventskalender Luke nr 19 – partydesign-

Whoop Whoop! Vi er inne i den TREDJE store bakeuka, og jeg må ærlig innrømme at bakegleden ikke er like stor på en kvadrat stort kjøkken. Min kjære kitchenaid som jeg fikk i fjor står igjen i leiligheten, og det blir liksom ikke det samme å bake uten denne heller. Likevell har jeg laget mange av godakene fra i fjor, men også fordi jeg har et kamera som er kaputt, så blir det reposting av bilder! Kjedelig, I know!

I dagens luke får dere 20 % på partydesign.no – som forhandler det du måtte trenge til morsom baking og pynteting. Jeg har MASSE derfra, og burde blitt mye flinkere til å vise dere hva jeg gjør med det. Blant annet brukte jeg papirposer derfra og hyssing til å henge opp adventskalenderen til barna. Små poser pleier jeg å legge kjeks i i feks matpakken. Sugerør kan man bruke til så mangt, både pynt, cackepops og den gode gammeldagese “drikke med det”.De har sååå mye fancy og morsomt! ! @partydesign på instagram !

Nå som julen nærmer seg med stormskritt, er det kanskje for sent å få varene til jul, MEN det er da en tid etterpå også! Benytt deg av rabattkoden og tenk fremover til bursdager og andre festlige lag.

20 % på hele nettbutikken ved bruk av kode rachel20!

Vinn 500 kr fra partydesign. For å delta må du fortelle meg DIN favoritt julebakst!

Inspirasjonsbilder fra tidligere. Alle oppskriftene ligger under oppskriftskategorien her på bloggen 🙂


Muffisformer <3

 

www.partydesign.no

 

Adventskalender Luke nr 18 -Min Kino-

 

Før vi dro til syden i sommer lastet vi ned applikasjonen Min Kino, som er en app med barnefilmer. Denne er blitt flittig brukt, og Lilja ELSKER å se på Lille Prinsesse. Lilja har aldri vært spesielt glad i barne tv, og vi har heller aldri sett mye på tv, men pv er jo noe jeg holder på med en god del, så Ipaden har på en måte blitt en “ting” hun får holde på med av og til. Vi har lastet ned diverse lærespill, og jeg ble overrasket over hvor fort hun lærte seg dem. Denne appen er veldig fin, og har mange flotte barnefilmer. ANBEFALES!

To heldige vinnere mottar 1 års gratis abonnement 

For å bli med i trekningen må du legge igjen et spor i kommentarfeltet 🙂

 
Min Kino er navnet på barnekinoen-appen for iOS- og Android-produkter som gir tilgang til en rekke populære barnefilmer, deriblant Lille Prinsesse, Smurfene, Bamse, Sauen Shaun og Pippi. Min Kino tilbyr barna en kinoopplevelse i trygge rammer, og med sitt barnevennlige design er det enkelt for barna å navigere blant filmene.


Man kan laste ned Min Kino fra App Store og Google Play og prøve fem filmer helt gratis. Appen kan prøves så lenge man ønsker, men om man vil ha tilgang til flere filmer må man være abonnent av Min Kino. Et abonnement koster 49 kr i måneden og gir fri adgang til alle filmer. Min Kino passer for barn i alderen 2-8 år.

Ytterligere informasjon:
www.minkino.com 

Link til App Store

Link til Google Play

Lykke til 🙂

Adventskalender Luke nr 17 -Vinn 2000 kr fra KAPPAHL-

Det er kanskje ikke bare jeg som kjenner det på lomemboka i disse førjulstider? Selv om jeg har vært bevist på pris, og benyttet meg av rabatter når jeg har handlet julegaver, så merkes det at utgiftene er større i desember, til tross for halv skatt. Denne adventsluken kommer nok for sent til å brukes på julegaver, og er ment som påfyll! 

I dagens luke kan du vinne et gavekort på 2000 kr fra Kappahl.

TO TUSEN KRONER – 2000 kr –

…og DET får man faktisk sykt myr klær for. Man trenger selvfølgelig ikke å bruke alt på en gang, og man kan fritt benytte seg av Kappahls rabatter og kampanjer.

For å delta må du DELE dette innlegget på facebook, eller dele et av bildene under på instagram.

tag: #mammarachel @rachelhauan @kappahl

NB husk legge igjen mail eller et spor når du deltar i tilfelle du har lukket profil 🙂

VINN 2000 kr fra KAPPAHL

VINN 2000 kr fra KAPPAHL

Vinneren kåres søndag 22.desember

LYKEK TIL! 🙂


 

 

Nb:husk Mail i dette innlegget! Mange har lukkede profiler på Facebook og instagram!!

Adventskalender Luke nr 16

Det er over 4 månder siden vi ble herr og fru, og for å være helt ærlig, så virker det som en evighet siden. Det har skjedd mye på godt og vondt, og tiden sammen har nesten ikke eksistert. Det å være en turbofamilie er ikke alltid en positiv ting, og i vårt tilfelle har vi nesten ikke ofret oss en tanke. Selv om bryllupsdagen var helt perfekt, kom hverdagen litt for kjapt, og vi har i ettertid angret oss for at vi ikke reiste bort i noen dager, bare for å nyte hverandre.

. . . . og det som får meg inn på disse bryllupstankene, er dagens adventsluke som leveres av min bryllupskjoleleverandør her i Trondheim, Eva Brud. Jeg skrev et innlegg om valget av brudekjole, og valget endte på en av deres nydelige skatter. Jeg kjøpte også tilbehør som feks tiara og armbånd hos dem, mens skoene hadde jeg fått fra mamma to år tidligere. Om jeg ikke hadde hatt sko, hadde jeg mest sannsynlig valgt de som er i dagens giveaway. Hvite sko med diamanter, perfekt for en kommende fru – ELLER bare når man skal pynte seg litt ekstra.

For å bli med i dagens luke som har en verdi på 1575 kr må du fortelle med HVEM som har orginalsangen jeg sang til Robin i bryllupet vårt.

Sangen finner du lengre ned i innlegget…

…..svaret må dere finne ut selv, men her er sangen  (originalsangen heter When I was Your Man)

Eva Brud er desidert den brudesalongen jeg kommer til å anbefale først her i Trondheim. Supergod service og ikke minst GODT utvalg ! De har blant annet sko, slør, undertøy ,brudepikekjoler, brudesvenn antrekk, forloverkjoler, og mange mange flotte kjoler til julebordstida.

Forloverene våre. jeg hadde søsteren min som forlover, mens Robin hadde Stephan, en kompis.

Les mer om den store dagen og vårt perfekte bryllup i kategorien BRYLLUP.

 

 

Søndagsmys (+ukesvinnere)

Jeg og barna koste oss i Husebybadet i dag. . Etterpå var planen å ta julekortbilder, noe som viste seg å være meget vanskelig da de var utmattet etter flere timer i vannet. Det burde jo jeg vite, men følte at dette var siste mulighet for at det i det hele tatt skulle bli noen kort i år, så vi får se..!

…pga at ejg har ødelagt linsa på kamera mitt, så har det blitt lite bilder i det siste. Jeg har ønsket meg ny til julenissen, så vi får se om hell og lykke snur innen 24. desember 😛 Søtisene mine har fått på seg finstasen <3 Lilja har antrekk fra Wheat, og Filip har skjorte fra Mayoral fra Lillemartine, og resten fra Wheat.

Vi er ved veis ende i andre uke av adventskalenderen, og i dag er dagen for å gjøre noen glad. Det er ekstra stas å kåre flere vinnere på en gang, og gjøre slutten og ikke minst starten på en ny uke superbra. Neste uke er det nye aktører som pryder lukene, og dere har mye godt i vente. Dette vil også bli den desidert mest hektiske uken i året jobbmessig, så jeg håper (og tror) at jeg skal klare å ha innleggene klare til tidlig på morningen 🙂

Vinner av en valgfri heldress levert av MinLilleSkatt.no (luke 8)

Camilla (you got mail!)

Vinner av et gavekort på 500 kr fra BarnasHus (luke 9)

Marion (you got mail! )

Vinner av ett gavekort på 300 kr fra GullkornDesign (luke 10)

Ingrid (you got mail!)

Vinner av en supersøt CutiesandPals (luke 11)

Renathe (you got maiL!)

Vinner av deksel fra CaseApp.no 3 x (luke 12)

Mari (you got mail!)

Mia (you got mail!)

Stine (you got mail!)

Vinner av et gavekort på 900 kr fra ArmerogBen.no (luke 13)

Elina (you got mail!)

 

 

Adventskalender Luke nr 15 -LilleMartine-

Jeg og barna har allerede vært opp en god stund, mens far i huset har vært på festligheter i natt. Vi har tent stearinlys og sett barnetv, og er godt i gang med å forberede dagens utflukt. Dagens kaldergaver innehold armringer, noe som tilsier at vi skal til Pirbadet for å plaske. Lilja var selvfølgelig i ekstase, og var emd et klar i badedrakt. . dette før kl 07.00 på morningen, så sorgen var stor da det enda var mange timer til svømmehallen åpnet.

Med et fortsatt stramt skjema og planer for dagen, blir det godt å få noen timer uten bekymringer. Hodet jobber på spreng om dagen, og det er så mye jeg vil dele, men som det ikke er like lett å sette ord på. Det blir liksom så feil i skrevne ord. .

Dagens luke leveres av min samarbeidspartner LilleMartine <3

 
www.lillemartine.no

Ukens adventskalendervinnere kommer i løpet av dagen!

Stay Tuned ! Og GOOOD SØNDAG!