Babypakke – lansering fra Rema 1000 !

Som en familie på snart seks, er det klart at vi må planlegge. Vi er ikke ekstremplanleggere, nei langt ifra, og er gjerne impulsive når sjansen byr seg, men det skal sies at uten planlegging blir det oftere “strek i regningen” og tomme bankkort før måneden er over. Vi er absolutt ikke sløsere, og har god nok inntekt til å “kjøpe det vi har lyst på”, men innenfor rimelighetens grenser. Vi er glade i å reise, og derfor flinke til å spare, og fordi vi velger å spare mye, betyr det veldig mye hva vi handler inn av matvarer – som er en stor kostnadspost for flere familier. . Ja, fordi selv om man er kjøpmann i Rema 1000, må også vi punge ut for matvarene våre.

Personlig synes jeg ikke de økonomiske forskjellene er så store fra før og etter barn, ikke enda, men at vi har lagt om økonomien mer og mer for hvert barn, er klart. Pengene skal rekke lengre og fordeles på flere. Mange nye ting skal stadig i hus, og det er et stort fokus på det å velge riktige produkter. Ja, det skal sies at jeg aldri har vært noen fanatiker eller spesielt opptatt av verken det ene eller det andre, men sannelig blir man mer og mer påvirket av denne medieverdenen, og begynner plutselig å tenke tanker som “er dette godt nok?”. Spesielt når det kommer til de små, blir vi mer opptatte av at det skal være skånsomt, naturlig, trygt og miljøvennlig. Ja, og i tillegg bør det helst ikke koste skjorta for det som føles som det mest nødvendige i en periode i livet.


Jeg får ofte spørsmål i butikken om hva man burde kjøpe av barneprodukter. “Er Rema bleiene bra nok?” . Enten om det er mødre som har prøvd å lese seg opp på nett, de helt uvitende som bare “skal ha ett eller annet som fungerer”, eller til de som går etter helt konkrete merker, sertifiseringer eller miljøkrav. Fedre kjøper ofte det de kjenner igjen fra skapet, eller det de har fått beskjed om, og dersom de har fått beskjed om å kjøpe “whipes”, uten noen mer forklarende pakningsstørrelse, farge eller type, er det ofte de velger det litt dyrere for å være sikker på at det er “godt nok” når de kommer hjem. Ofte konkluderer man på egenhånd med at det som kanskje er litt dyrere er det som er det beste, og lever i god tro med det.

 Er du usikker, kan jeg på det varmeste anbefale baby og barneproduktene fra den NYE Lev Vel-serien fra Rema 1000, som er en serie barneprodukter for både “poden og kloden”. Produktene ble lansert for knappe to uker siden, og I DAG ble Norges BESTE BABYPAKKE lansert. Babypakken fra Rema 1000 er helt GRATIS og kan bestilles HER. Babypakken, består av utvalgte produkter fra den nye Lev Vel-serien, og som du som kommende eller nybakt forelder kan prøve ut helt gratis, og hente i din nærmeste butikk. Dette gjelder for alle Rema 1000 butikker i hele Norge. PS: kan ikke bestilles før 3 mnd før babyens termin.


Produktene fra Lev Vel inneholder verken parfyme, parabener, palmeolje eller allergifremkallende stoffer. Ansvarlighet og trygghet står helt sentralt, og REMA 1000 har gjort det de aller fleste sa var umulig – mulig, nemlig å fjerne palmeolje fra alle pleieproduktene. Pleieproduktene er skånsomme og milde mot den myke babyhuden. I serien finner du sjampo, badesåpe, sinksalve, hudkrem og babyolje, i tillegg til stelleprodukter som våtservietter av 100% viskose, ammeinnlegg, bomullspinner og stellekluter. Produktene er valgt ut med omhu, og Lev Vel er en garanti for et godt kjøp, det er en forsikring om at du har gjort et etisk og ansvarlig valg og produktene er merket med alle de viktige miljømerkene.

… og som nevnt over, får vi ofte spørsmål om Rema bleiene er gode nok, og svaret er JA! Vi har aldri brukt noe annet enn Rema bleier, og etter tre barn føler jeg at jeg kan si at jeg virkelig går god for dem! Bleiene som er testvinner har blitt relansert, og kommer i fem ulike størrelser. I tillegg lanseres buksebleier i to størrelser. Bleiene har superabsorberende kjerne av mykt materiale som gjør den lett, myk og behagelig. Bleiene inneholder ikke fargestoffer, parfyme eller lotion og er både Svanemerket, FSC-merket og anbefalt av Astma- og allergiforbundet Danmark.

Når man får barn vil man ingenting annet enn å ta de aller beste valgene for minsten i familien. Rema 1000 har gjort valget enklere for flere av oss nå, og viser samtidig at det ikke trenger å være dyrt å handle, selv om de minste skal få det beste. For vår del er det ingen tvil om hva som kommer til å befinne seg i skapet i noen år fremover!

– og babypakken er bestilt..!  SÅÅÅ Enkelt..! Prøv da vell 🙂

innlegget er ikke sponset av Rema 1000

 

Celavi-ULL med rabattkode! !

//knertenogkaroline.no//

September er på hell, og kaldere tider er i møte. Både sommer og høst kom senere i år enn i fjor, og plommetreet vi plantet i sommer, har ikke fått “nok kjøtt på beina” til å gi ifra seg spesielt mange fristende frukter i år. Barna som foreløpig er uvitende om at det faktisk finnes både eple- og pæretre i hagen, synes det er helt topp med kjøpte norske frukter i mellomtiden. . !

. . for omtrent ett år siden skrev jeg dette innlegget i samarbeid med barnemerket Celavi. Nå har det kommet en ny deilig høst og vinterkolleksjon med ullklær, som min faste samarbeidspartner knertenogkaroline.no har valgt å ta inn, og ikke minst gi dere 25% rabatt på fra og med i dag og til onsdag 30 september, med kodeord Ull25

Plaggene er behagelige og har et fint design. De kommer i rosa, grå, blå og mørk blå, og man kan mikse mellom å ha mønster på både over og underdel, ingen eller bare på en av dem. Fargene kan lett kombineres med for eksempel ull fra Name It. De kommer i både heldress, body, genser, lue i to utgaver, truse, singlet og tights.


Fiola synes det var veldig spennende med plommer på terrassen…. nam nam nam ! ! #smakenavhøst

Lilja er kledd i grått til en forandring. En farge som lett kan kombineres med alt det andre “jentete” vi har, og som fint kan gå i arv til både Filip, Fiola og lillebror i magen. ..

Her ser dere bøttebaletten som er klare for en ny og spennende dag. Lilja har bukse + tights, Fiola har heldrakt, mens filip har body og tights (han bruker ikke body til vanlig, men det er slik den utgaven ser ut..!) Dagen bød på bytur, tur til lekeland, besøk av Celina & Sonja, hjemmelaget pizza, lek og moro, og ikke minst sofakos med godis.

HER finner du hele utvalget av Celavi hos knertenogkaroline.no

Sjarmtrollet mitt som nyter siste tid som “eneste gutt” i flokken. . .


CeLaVi’s ullserie består av et bredt utvalg av ullundertøj i 100 % merinoull. Den er perfekt tett på kroppen. Den er fuktabsorberende, og som ull kjent gjør, absorberer den fukt, og kan dermed naturlig regulere temperaturen, og skaper dermed  en god kroppstemperatur. .Ullen er 100 % mulesing-fri. Alt ull er behandlet, så det er vaskbart og behagelig at ha på. Til dette er ?Total Easy Care? benyttet, som gør ullen mere slitesterk uten at det påvirker dens gode egenskaper. .Tekstilene i CeLaVi’s ullserie er Oeko-Tex 100% godkjent og inneholder dermed ingen sunnhetsskadelige stoffer.

Minner også om at rabattkoden varer til onsdag 30 september, og at de av dere som er gravide eller akkurat har fått barn, kan sende en mail til [email protected] for en rabattkode som gir dere hele 35 % på hele 0-9 mnd kategorien. Frakt på 59 kr tilkommer uansett hvor mye du handler for, og rabatten blir trukket ifra på side 2 i bestillingen.

Shoppingklem Rachel

Vi er klare for “frihelg” uten pappsen!

Den årlige gutteturen er i gang, og jeg og barna skal kose oss hjemme alene uten pappsen fra torsdag til søndag. Barna gleder seg til å få sove i sengen vår, og ikke minst til å drikke kakao med krem på kveldstid. . . ja, fordi det må jo være litt ekstra stas å bare skulle være hjemme med mamma!I dag ble det en minisykkeltur med kids og mormor i gata, og i morgen tar vi dagen som den kommer. Det kan jo bli spennende bare det.. å ikke ha noen planer! 😛

…trutmunnLilja – som eeegentlig prøver å være streng 😛

…ingen som gidder å sykle oppover bakkene, så da bærer de syklene 😛


Han finingen her altså <3


…og denne lille frøkna <3

Håper dere får ei finfin helg, med mye sprell og fanteri!

Klem fra Rachel & barna

..forventningsfulle storesøsken

Det å være søsken med bare ett års mellomrom, kan være både tøft og helt topp. Filip og Lilja har sine perioder med venner og uvenner, og slik er det nok i de fleste søskenflokker i perioder i livet. Vi har dager med mye sutring, grining, krangling og uenigheter, men også mange av de dagene de er bestevenner, “kjærester”, “mor og barn”, suuuperglade i hverandre, tullete og ikke minst vanlige dager. Jeg liker en god blanding, og synes det er helt greit at de ordner opp selv. 

… noen dager har man mer å “være glade for sammen”, og på bildet under er de superstolte over å skulle få se babyen i magen for aller første gang, og ikke minst bli storebror og storesøster EN GANG TIL. De hadde pyntet seg etter eget initiativ (..men mammsen fant i klær!), og var klare til å møte “skybert”.

Filip har på seg fjorårets kolleksjon fra Okker Gokker (genser), bukse fra Phister & Philina, og årets sko fra Din Sko.

Lilja har på seg Årets thermojakke fra Wheat, Skjørt fra Zara, strømpis fra Knerten&Karoline og sko fra Din Sko.


…nå er det flere nye godbiter på vei hjem i postkassen min, så jeg gleeeder meg til å rydde klesskap og gjøre klart for høst og vinter! !

 

Klem Rachel

Søndagstur med venner

Søndagsturene er viktige for oss, og forrige helg ble det en flott tur med gode venner til Bymarka, og tusseløypa. Ungene storkoste seg, og vi voksne fikk skravlet. Med både mann, barn og hund, gikk vi i samlet flokk gjennom tusseløypa som er en super plass for de med små barn. . og med mye godt i sekken, ble det ingen problem å få med seg ungene på tur!

Vår lille filosof <3

SJARMTROLLET <3


Lilja synes trollene er suuuupersøte, og bare bittelitt skummel…


 <3

Ha en finfin søndagskveld!

Klem Rachel

..mamma, du tuller bare! !

Det er ingen hemmelighet at det kommer en krabat til inn i flokken , og at vi er spente på den nye tilværelsen som firebarnsforeldre. Allerede i månedsskifte januar/februar kommer det en liten luring, og tiden frem mot termin går rasende fort. .

 Barna har begynt å glede seg, og endelig forstått at det finnes en liten baby i mammas mage.

Vi prøvde å fortelle det til barna i flere ganger, men uten hell. 

En dag da jeg lekte med dem på gulvet, sa Lilja plutselig ” mamma, genseren din e jo alt for liten!!”, og da tenkte jeg at jeg skulle benytte muligheten til å få frem at det faktisk var en baby der inne, så jeg svarte “ja, men det kan jo hende den er for liten fordi at det er en baby som vokser der inne?”. Lilja så forundret på meg og svarte meg som en spydig 14 åring “mamma, den e faktisk bare for liten..!”. Så snudde hun seg for  å gå, men jeg prøvde meg en gang til. “Men du Lilja, ser du ikke at det er en liten kul på magen til mamma? ” Så la hun omsider hånda si på magen min, og jeg øynet håpet om at hun faktisk skulle skjønne det da, men hun svarte på nytt “Mamma, de E ingen baby der, den sparke jo ikke en gang!!”

Akk. . så måtte vi faktisk bare vente til den berømte ultralyden, og tok barna med på deres første møte med babyen bare noen dager senere. Vi prøvde å forklare at vi skulle på sykehuset for å se på babyen, og begge fikk øyne så store som tinntallerkener da de trodde vi skulle få en baby allerede da.. Jeg beroliget dem selvfølgelig med at vi bare skulle se på babyen gjennom kamera på magen, og at det ikke kom ut før ETTER at julenissen hadde vært på besøk.. Da ble de litt roligere, men fortsatt ikke overbevist om at det var noe der inne.

Ultralyden ble en fin seanse for både oss som foreldre og barna, og fra sekundet de så skjermen, skjønte de at det faktisk var en liten baby der inne.

To spente storesøsken fikk følge med på skjermen.

…og når vi nå spør Filip, om det er en jente eller gutt i magen til mamma, så får vi som regel til svar “traktor”.. så ja.. kanskje kommer det en traktor?

Vi gleder oss veldig til luring nr 4 skal komme, og denne gangen skal vi ikke leve i spenningen på kjønnet. .

Klem fra oss 🙂

 

 

 

 

Min firbente baby!

Vi er i en fase med barna der det telles mye. Alt skal telles, og ofte både på norsk, engelsk og “babyspråk”.  Det som telles kan telles, og her under går antall barn. Det skilles selvfølgelig mellom barn og baby, så per i dag, er det to babyer og tre barn. Det høres jo fryktelig voldsomt ut, men ja, vår lille firbente Casper går inn under kategorien barn, – og ut ifra størrelsen så er det ikke  så ulogisk, selv om han alt har blitt 6 år. . !

Kimono: Kappahl (LOVE IT!!) – nå med 25 % avslag –

Har du noen kjæledyr?

Klem Rachel & Casper

Hvordan fortelle at man venter barn?

Det å vente barn er noe fantastisk, og en nyhet man ofte vil dele på en spesiell og positiv måte. Men når og hvordan forteller vi det til de rundt oss? Deklamerer du umiddelbart til hele verden at du er gravid straks de to blå lyser mot deg, eller foretrekker du å holde på hemmeligheten en stund? Å dele den gledelige nyheten med vennene våre på Facebook, er blitt en veldig vanlig og svært effektiv måte å spre budskapet på. Noen velger å si det med ord, andre med bilder, og her er det kun fantasien som kan hindre deg.

Mammanett.no har foretatt en undersøkelse på nettopp når man forteller at man er gravid til omverdenen. Mange velger å fortelle nyheten relativt tidlig, og ut ifra resultatene i testen oppgir 78% å ha offentliggjort graviditeten før svangerskapsuke 12, 51% før svangerskapsuke 9, kun 22% venter med å dele det glade budskap til etter uke 12, og bare 2% forteller det etter uke 20.

. . . i denne omgang faller vi under de sistnevnte 2 %, og delte en kryptisk melding om dette her om dagen..

Her ser dere litt hvordan andre forteller omverdenen at de venter barn. .


“Bilder sier mer enn ord”

Klem Rachel

 

VillaRachel: bilder sier mer enn ord..

Det er snart ett år siden bøtteballetten flyttet inn i #VillaRachel, og man skulle kanskje tro at jeg allerede hadde gått amok på interiør og det nyeste av det nye til huset. .men slik er det altså ikke. Det tar tid å bo seg inn, og gjøre seg kjent med det nye hjemmet, og ofte blir jeg ikke helt enig med meg selv om hva jeg vil ha eller hvilken stil jeg ønsker, og dermed lar jeg være å kjøpe noe som helst. Men noen ganger, så går jeg liksom og gnager litt over det jeg har lyst på, og når jeg har “siklet” lenge nok, finner jeg som regel en god nok grunn til å unne meg det. Det gjorde jeg denne gangen også.

Med noen puter, et etterlengtet Missoni pledd og noen bilder på veggen, ble stua etter hvert komplett. Blåtonene som jeg hadde tenkt å bytte ut med gult, gnagde på magefølelsen, så da ble det heller en oppgradering av det jeg i utgangspunktet hadde.

Ja, man kan kanskje si at vi har oppgradert på flere plan. .

God helg fra oss i VillaRachel

Oppskrift: hvit saus til fiskeboller. .

Fiskeboller i hvit saus er en velkjent middagsrett, og spises ofte her i huset. Det er en enkel, billig og sunn middag for hele familien, og hos oss er det veldig stas de gangene det står “fiskeboller” på menyen. Lilja er slik at hun MÅ vite hva vi skal ha til middag før vi går i barnehagen. Helst vil hun vite hva vi skal ha til middag hele uken, slik at hun vet hvilke dager hun virkelig skal glede seg til, På denne måten hjelper hun oss til å planlegge, samt at det ikke blir noen sure miner når middagen står på bordet.

Selvfølgelig har barn dårlige og gode dager ved middagsbordet, så det skjer jo støtt og stadig at det som på mandag var helt greit at vi skulle spise på onsdag, ikke er greit på onsdag. Men heldigvis er det slik at da er det bare sånn.. Vi følger planen, og skal de sutre, tulle, være bajas, renne på do, være urolig og hele den regla der, ja, da får de gå p rommet sitt mens vi andre spiser i fred. Harde bud ved middagsbordet, men med så mange små, må man holde litt matro.

Men så var det fiskebollene. Eller først og fremst sausen. Jeg jobber jo i matvarebutikk, og får ofte spørsmålet “hva skal vi ha til middag? Har du noen middagstips”. Og ofte kommer jeg med det tipset som vi selv skal ha den dagen. Skal vi for eksempel ha fiskeboller så foreslår jeg det, og mange ender opp med nettopp fiskeboller den dagen. Det som skuffer meg er at så mange velger å kjøpe hvit saus på pose, når det er så mye enklere og bedre å lage sausen selv. Jeg har vokst opp på god gammeldags hjemmelaget fiskebollesaus, og ble som et spørsmålstegn da jeg ble spurt om “hvit saus på pose” for noen år siden. Jeg trodde rett og slett ikke at det fantes.. og da jeg og Robin ble sammen, måtte han pent nødt til å lære seg å lage det fra bunnen.. og nå kan jo ikke gutten annet 😛

Uansett, her er en suuperenkel oppskrift på Fiskeboller i hvit saus   – altså sausen fra bunnen

La barna hjelpe til med matlagingen, så blir det ekstra stas å spise den. Lilja spiser aldri så mye gulrot som det hun gjør når vi spise fiskeboller. Det er fordi hun får være med på å skrelle og ordne. Vi lager ikke råkost, men koker gulrot i tyne strimler eller terninger.. Så her kan man jo variere 🙂


1. smelt smør, 2. ha i mel til du får en jevn jevning, 3. hell i kraft fra pakken med fiskeboller sammen med melk. Ha i mer melk enn kraft. Smak til med salt (og pepper om ønskelig).


(bildet er lånt fra Google)

Vips har man fiskeboller i hvit saus – av den hjemmelagede typen!

 

Klem Rachel