VillaRachel: Vaskerommet

Det å vaske klær er ofte ingen lystbetont sak. Det er noe ihvertfall jeg føler jeg bare “må” gjøre. En plikt som blir bare større og større desto flere barn som kommer i hus. Skittentøyskurva blir liksom aldri tom, og dersom den er det, ja, da er det ettappe nummer to soms tår for tur. Bretting av klær. Det er her det begynner å bli tidskrevende med klær..- benken full av rene klær, klare til bretting. Aner du hvor mye klær som skal brettes med fire små unger som søler, skjiter, sikler, tegner og maler på seg hver dag? Det er mye det…! – Fordi, selv om kanskje mange tror at vi er ekstemt flinke til å holde orden i alt, så er vi ikke det. Vi vasker klærne når vi må. Når det har begynt å falle ut av skittentøyskurva, eller når ungene lurer på hvor trusene blir av, DA, ja da må vi ta affære. Men ellers er døra til vaskerommet ekstremt enkel å bare lukke og glemme.

…og inn i mellom, så ser det ut til at vi er anstendige folk med kontroll på truser og den slags..!

På vaskerommet har alle barna hver sin skuff, som vi legger rene klær i dersom vi orker å brette dem etter hver maskin. Ofte tar vi et skippertak når skuffene er såppas fulle, og mangelen på klær begynner å melde seg. Ellers så har vi mye sko her, og noen knaggrekker emd litt yttertøy, treningstøy og sekkene deres. Hver av barna har hver sin skorekke, og hver sin plass til sekken sin. Skohyllene til barna er fra IKEA, og er opprinnelig en CD hylle.

I skapene har vi sengetøy, vaskemidler, diverse til husvask, oppbevaring av babyting (whipes, bleier, etc), “apotek”, og duker. Ellers i skuffene har vi “rest sokke skuff”, “for små klær skuff”, “rote skuff” og “nye klær kjøpt til neste årstid skuff”.

Vaskerommet vårt er fra IKEA, og er opprinnelig en kjøkkeninnredning. Den er av billigste sort, og vi er veldig fornøyde med valget.

R.

Lykketrollet & Superbatman

Som perler på en snor har barna fått “utdelt” bursdager. Med fire barn, født på datoene 27, 28, 29 og 30, kan man med sikkerhet si at kroppens syklus er nokså konstant. Selv om månedene ikke er den samme på alle, er det for mange ikke så lett å holde styr på HVEM som har bursdag NÅR. I august har vi to bursdagsbarn. Terminen på begge ble satt til september, men akkurat som sin storesøster, kom de 10 dager før termin, og kunne smykke seg med å være et “sommerbarn” de også.

Det er hele 5 år siden denne kjekkasen kom til verden på slaget 04:00. Vår egen lille superbatman, som er en tro kopi av pappsen, har blitt en omtenkom, kjærlig, aktiv og skøyeraktig gutt.. Du elsker å terge jentene i flokken, men er samtidig god til å ta vare på dem. Du er storebror når det trengs, og bølle når du kan. Du har mye kjærlighet i deg, og er vedig god med ord. Som mamma får jeg høre samme strofe hver kveld, og den varmer alltid like mye: “Mamma, du e den beste mammaen i hele verden, og æ e så glad i dæ at hjertet mitt nesten smelte” <3

Gratulerer med dagen, kjære lille superbatman vårt <3

~~~

Det er 30 august, og 3 år siden vår “hemmelig baby” kom til verden kl 04:33. Jeg kunne ikke tro mine egne ører da jordmoren fortalte oss at det var ei jente. Vi hadde vært bestemte på å ikke vite hva kjønnet var denne gangen, men hadde en magefølelse på at også dette var en guttebass. Jeg var så sikker, at jeg hadde kjøpt noen klær i blått. Nå er jo blått superfint på jenter også, så det gjorde ikke så mye, men så feil kunne man da ta. Magefølelsen stemte altså ikke.

Nå, 3 år senere, har hun vokst seg til å bli ei energisk, blid og høylytt frøken. Hun er god på volum, vet hva hun vill, og er ikke redd for å ta en kamp mot mammaen sin. Hun er likevell ydmyk, kosete og omtenksom. Med to storesøsken, og en lillebror, vil hun alltid være i midten, og ser ut til å trives med det. Hun lærer noe farsk av lillebror, og noen gode rutiner og regler fra de største.

Gratulerer med dagen, kjøre lille lykketrolelt vårt <3

Uendelig glad i dere!

Mamma & Pappa

25 % på årets ULL ! ! ! (rabattkode)

//reklame//

Det er tid for H Ø S T, og mitt desidert favorittinnlegg hos barnebutikken knertenogkaroline.no. Årets ULL er på plass i nettbutikken, og med koden “RACHEL25ULL” får du hele 25 % på ALLE varer i nettbutikken !! Altså, rabatt på alle klær, også årets ULL- nyheter. Her har vi samlet alt av ull under en kategori, så det skal bli enklere å finne frem.  

Ungene leter etter landkrabber og sjørøvere på de syv hav. De har også oppdaget at en langbeint edderkopp har prøvd å trenge seg inn på båten via en utlagt planke. Det blir stor ståhei over den stakker edderkoppen som desverre ble kastet til sjøs. Turen gikk videre til varmere strøk, ja, faktisk helt til Kroatia. Her satte de seil og kurs mot strandlivet. De skulle nemlig bade..!

Skolejenta vår er i gang med leksene i friluft, og øver allerede på pluss og minus. Vi synes at ideen om tavler på veggen var genial, og ikke minst dekorativ! Dagens utflukt gikk til en barnehage i nærheten, og er en av de mest kreative jeg har sett på lenge..!


I dag er det også en meget spesiell dag. Vi har namlig en 5 åring i hus! Det er hele 5 år siden Filip Valentin ble født kl 04.00 på St.Olavs.

HIPP HIPP HURRA for FILIP VALENTIN

Årets ull kommer i mange farger og varianter. Vi har bare rukket å fått noe i hus, men MYE er lagt ut i nettbutikken etter jeg bestilte.

RACHEL25ULL = 25 % på hele nettbutikken

Her er noe av jentenes utvalg:

Så mange supersøte nyheter i nettbutikken nå. Synes tøflene på nederste rekke er sååå supersøte!

Gjengen i nye ullklær fra Name It <3

Under ser du et lite utvalg av guttas farger og nyheter. Fortsatt er MYE på vei inn i nettbutikken, og det vil komme nye plagg fortløpende denne uka. RABATTKODEN gjelder til og med onsdag 30 august.

Uteaktivitet er topp stemning!

FRAKT tilkommer på kr 69 uansett hvor yme du handler for. Bruk RABATTKODEN “Rachelull25” 😀

Fin fyr han her altså.. Lever i sin egen lilel verden, – som jeg tror innheolder mye farsk og fanteri..!

Med det ønsker vi dere en riktig fin dag, og lykke til med handlingen 😉

R.

Seiltur i Kroatia med barn (del 2)

Vi fortsatte den herlige seilturen som hadde startet i Torgir, til  Palmizana like ved Hvar. Her lå vi i to dager, og koste oss veldig på den private bittelitte stranden vi fikk til disposisjon. Barna fikk elke i vannet, og det var topp stemning. Nå skal jeg ikke påstå at stemningen var slik som bildene viser til enhver tid, det skulle jo bare mangle at det var litt ekstra volum og noen høye fraser på en båt pakekt fulla v små barn under 6 år, og 7 voksne som bodde oppå hverandre. Men stort sett hadde vi det veldig bra, og mannskapet storkoste seg.


Ungene elsker å være i vannet, og synes det var godt å få sand under beina. Eller, rettere sagt,steiner. I Kroatia er det mye stein og kråkeboller, så vi hadde investert i badesko til alle mann. Her hadde vi ulike merker, men var emst fornøyde med de i hadde med fra Zunblock og Reima, så de kan anbefales til de som tenker å dra til strender med mye stein.

Den siste dagen på Palmizana dro vi inn til Hvar by. Dette har elnge vært Kroatias mest besøkte by etter Split, og har blitt veldig populær. Her kan man finne det meste, og er en perfekt by til både bading, festing, opplevelser og romatikk. Med flokken vår, ble det pizza på Alviz, og kan anbefales på det sterkeste. Veldig god pizza, stekt i åpen ovn midt i restauranten.


Jentene hadde fått lik kjole av mormor, og guttaboys i skjorte, resulterte i en meget fornøyd gjeng.

Her er vi på vei inn til Hvar i taxibåt som hentet oss på seilbåten. 


Meg og lillemann <3


Hvar er koselig, og absolutt verdt et besøk. Med sine små gater, og mange spennende nisjebutikker, er det en ren opplevelse å ferdes. Noe vanskeligere med barnevogn, så for vår del ble det ingen stor sightseeing tur. Ved havna på Hvar ligger det mange fancy båter og yachter som tiltrekker seg mye oppmerksomhet, og som gjør havna til et samlingspunkt.

Morgenen etter var det bursdagsfeiring på båten, og min kjære bror fylte hele 26 år. Hipp Hipp Hipp Hurra for lillebror Håkon <3. Vi hadde pyntet med ballonger, og kunne by på allsang av full røst. Turen gikk etterhvert videre til Stoncica Bay. Her lå vi på blåse i en natt, og spiste både lunsj og middag på den eneste restauranten som var å finne. Her MÅ det bestilles bord dersom man er her i høytid. De har minimalt med bord, og det er ingen alternativer til mat akkurat her.

Stoncica Bay var magisk fin, og minte meg om en plass fra en film. Med turkist vann, små koselige hus ved vannet, og en restaurant gjemt under lune trær, ble opplevelsen her også veldig bra. Ungene synes det var uhyre facinerende å se at “folk” padlet med hundene sine på brett, og mente at vår lille Casper også “egentlig” kunne ha blitt med.. (nåja, tenkte mora da!)

Strandlivet trumfet det meste, og vi sugde til oss de strålene vi kunne få denne uken. Ungene hadde både onkel, to tanter og besteforeldre å “mase” på, så underholdningen, barnepassen og leken ble fordelt gladelig. Is ble det også i store mengder, og ekstra lurt var det at onkel Håkon lærte ungene å duppe isen i saltvann. Luringen, – som ikke ble like populær etterpå! 😛


Båtlivet <3


Mamma og Pappa feiret sølvbryllup, og er like forelsket som da de giftet seg for over 25 år siden.

Forhåpentligvis varer også vår kjærlighet like lenge <3


Gjengen på tur!

Ungene elsker oppdagelsesferd. Her fikk de utforske, løpe og leke.

Restauranten dyrket sine egne grønsaker, og det var sannelig interessant å se en squash hengende på en busk.

Etter et døgn i Stoncica, gikk turen videre til Komiza.

Denne dagen var det virkelig hetebølge, og vi måte 38 grader kl 22 på kvelden. Denne dagen feiret vi bryllupsdagen til Robin & meg, som nå har vært mann og kone i 4 år. Det ble “alene middag” med Håkon, Heidi og Ronja, etterfulgt av overnatting under åpen himmel på båten. Heldigvis klarte vi å komme oss under tak, før himmelen åpnet seg tidlig på morgenen, og regnet skylte ned.


Ungene har fått ens tørre forståelse for det å være på båt. De har lrt mer om hva som er lov og ikke, og er flinke til å holde reglene på båten. De synes det har vært en morsom reise, og har gitt uttrykk for at de ønsker flere turer på “båten vår”.

Langs havnen i Komiza lå det flere båter, men ingen med like stor mast som vår båt, noe guttene synes var litt stas..! Båten vår, som hadde fått kallenavnet “LADY BUG 1” var en 2017 modell, og veldig fin båt. Med 4 skikkelige sengeplasser, og 2-3 ekstra plasser, var det nok plass til alle oss.

Med hendene i være jubler vi for Komiza, og takker for oss.

Neste stopp er Trogir, og den lengste ettappen sto for tur.

Del 3 av vår reise kommer om litt 🙂

R.

På seiltur med små barn.. (del 1)

Da var vi vell hjemme igjen fra en magisk uke på seilbåt i Kroatia. Minnene er mange og bildemengden er tilsvarende. En uke uten pc, blogg, jobb, og minimalt med telefon har gjort godt for kropp og sjel, men nå er jeg klar for å oppdatere dere om turen vå, og kanskje trigge noen til en litt annerledes ferie neste år… Mange har fulgt oss på snap, og fått en liten smakebit av hvordan vi har hatt det, mens andre venter kanskje i spenneing på hvordan det er mulig å ha med seg fem små barn på seilbåt..? Hvordan er det å leve så tett på hverandre, og  hvem styrte båten? Hvordan gjorde vi det med mat, hvilke plasser har vi besøkt, osv.

Turen hadde fi fått i julegave av foreldrene mine, som ønsket å ta med seg barn og barnebarn på ferie for å feire sølvbryllupet deres!

For ett år siden dro pappa og Robin til Kroatia på seilkurs. Her var de i en uke, og kom hjem som skippere begge to, noe som tilsier at de kan kjøre båt opp til 50 fot. Altså ganske så stor..Mamma og Pappa har leid båt med venner tidligere, og hadde mer erfaring enn oss andre, og kunne gi oss oppgaver underveis på turen. Pappa og Robin styrte skuta, og ordnet med seilene, mens vi andre var mannskap. Ombord på båten var vi 7 voksne og 5 unger opp til 6 år.

Vi tok fly fra trondheim lørdag kveld, og ankom Kroatia 3 timer senere. Direktfly er topp! Reiseveska var pakket med tegnesaker, rugsprø og baconost, egne vannflasker og litt godis. Filip hadde blitt med foreldrene mine noen dager tidligere, så det å reise med “bare” tre virket egentlig litt for lett.  Heldigvis hadde vi onkel Håkon og Heidi med oss på ferden, som kunne ta over og underholde noen av ungene når vi trengte en powerpause. 


Tre spente små klare for tur..!

Vi landet i Split, og kjørte 15 min til båthavna i Trogir. Her hadde mamma og pappa, Filip, Ronja og Frøya allerede innstallert seg på båten, og tok imot oss med ost og kjeks. Kroatia kunne by på hetebølge og 35 grader kl 23, og møtet med lugaren ble varmt og hett. Båten, som hadde fått navnet “Lady Bug 1”,  var en 48 fot Seilbåt av merket Beneteau Oceanis 2017 modell. En veldig fin båt, med 4 lugarer og soveplass på “stua”. Totalt var vi 12 stk.


Etter frokost på båten, rigget vi oss klare til å ta fatt på vår første utflukt. Vi skulle seile videre til “Bol”, på øyen Brac. På veien stoppet vi for å bade midt på vannet, og det var sannelig både spennende og litt skummelt. Lilja kan å svømme, mens Filip er under læring. Ellers er alle ungene ekstremt glade i vann, og lot seg ikke be to ganger når det kom til bading. Vell fremme på Bol tok vi “dingien” (…gummibåten) inn til stranda slik at ungene fikk leke ifra seg litt.

Her ankret vi opp for natten, og mente det var en luftig plass å sove. Denne natten blåste det opp til storm, så det ble en actionfylt natt da ankeret løsnet og drev båten utover på sjøen. Vinden var sterk, og alle voksne ble stasjonert på dekk. Ungene ante fred og ingen fare, og sov seg gjennom det hele. . Heldigvis hadde vi to beroligende skippere med oss (pappa og Robin), som tok det hele med knusende ro, og fikk oss trygt gjennom natten. Ankeret måtte opp, vi tøffet litt videre, og måtte ankre opp inne ved havna. Konklusjonen ble at det ikke var spesielt  lurt å ankre opp på plasser uten noen form for ly for vinden. Morgenen etter var det skinnende sol igjen, og turen fortsatte.

Turen gikk videre til Palmizana like ved Hvar.

Under seilingen ble ungene stasjonert med hver sin voksen, eller nede i lugarene. Noen ganger med redningsvet, andre ganger uten. De badet stort sett med vest eller armringer, og var alltid under oppsyn. Vi hadde regler ombord om hvor de hadde lov til å bevege seg når vi seilte/kjørte. Vi hadde snakket mye om det før vi dro, og barna hadde god forstelse for “faren” vannet har.

Her var det fult inne i den bukten vi opprinnelig skulle ankre opp, men hadde superflaks og møtte på en veldig grei fyr i bukten like ved. Her fikk vi perfekt plass på blåse, like ved egen strand og i ly for sjøens bølgebrus. Her ble vi i to netter, og fikk badet og kost oss veldig. Her var det også muligheter for å gå over fjellet og ta taxibåt til Hvar (tok ca 15 min å gå). Turtelduene benyttet seg av muligheten til å komme seg bort fra fem skrikerunger, mann brann og høne pøne, og fikk oppleve en av Kroatias mest populære byer, nemlig Hvar. Her tok også vi turen med taxibåt (…ca 15 min med båt og kostet rundt 60 kr pr pers).

Ungene hoppet etterhvert fra båten, fikk saltvann i øynene og dukket under vann. Båten ble til “hjem”, og badetøy ble vårt “eneste” plagg.

Ronja hadde med seg svane fra Ebay, som sannelig ble populær…


Storesøster og Lillebror <3 Lilja har oppført seg eksemplarisk på tur, og vært til god hjelp med de minste. .

Mer fra turen vår kommer i morgen! 😀

Stay tuned

R.

Kroatia here we come!

Da er vi klare til avreise, og destinasjonen er Kroatia.

En uke på seilbåt, med morfar og pappsen som skippere, og hetebølge i Kroatia blir helt topp.

Ungene har trent på båtvettregler, og er 100 % klare for is, bading og sommerkos!

Følg reisen vår fra avreise på snapchat

SNAP: rachelhauan

….klare for resten av sommeren..!

Time flies, og vips så er vi ut i august. Sommeren har gått rasende fort, men minnene er mange. Vi har tilbragt store deler av ferien vår på hytta, og fått servert både kalde og varme dager. Vi har kost oss med besøk, familie, god mat og drikke. Vi har lekt i fjøra, vært på turer, solt oss og badet.

Nå venter siste del av ferien, og en ukes seiltur i Kroatia.

Det ser vi veldig frem til, og er spente på hvordan turen blir med så mange små.


Ungene har spist iiiiiis, og masse is..!


Vi har lekt oss ute, i både deilig og mindre deilig vær..!


Vi har hatt besøk av Celina, Sonja og Stephan. . .


 Linus har storkost seg på sommerferie, og er en skikkelig badeløve.

I dag starter pakkingen til neste tur, og det er sannelig mye man må tenke på.. Ikke for lite og ikke for mye.. ! Og ikke minst; huske alt til alle…!

Følg oss på instagram eller snapchat

@rachelhauan

R.

 

Festlig utflukt..

Skal vi på tur, så skal vi på tur.

Noen ganger er det fult kaos når vi skal på tur, spesielt de gangene ALLE skal kle på seg selv, og alt er en kamp om å “klare selv” eller “bli først ferdig”. Som regel går det veldig bra, men noen ganger ser det ut som en slagmark av klær og barn strødd i alle retninger og positurer. Heldigvis kommer vi i mål sånn etterhvert, og starter på nytt med “må på do”, “trangt i skoan”, “det regne”, “æ e sulten”, før vi har rukket å få alle ut døra. Med godt mot setter vi likevell snuten mot en destinasjon eller et oppdrag, som kan være feks å “finne ei ku” eller “lete etter skatter i skogen”.

Ofte marsjerer vi i tog, og effekten av promenaden blir best dersom vi har funnet oss en stokk hver som vi kan gå med..

Dagens turmål var å “finne noen dyr”. .

…og dyr det fant vi. Både store og små, klisete, harde, levende og døde. Noen ville de samle på, mens noen ville de ikke ha med seg hjem. Fiola mente at kua var litt for stor til å ta med hjem, og at “han bli lei sæ da”. – og foreldrene på sidelinjen synes det var helt OK at konklusjonen var “ingen KU i hus”.


Kranglefantene er sannelig venner på tur! !


….på veien fant vi flere slike, og mange andre. . .vi konkluderte med at vi måtte kjøpe oss en “sopp bok”..


…denne fyren kunne sklidd rett inn som bonde..!


Lilja koser seg på tur, og har stokken sin med over alt..


Linus synes det er helt topp med regn og sølevann!!


Lillebror og Storesøster <3


Lunsjen spises på en marsmellows..! Da smakte det magisk godt med gårsdagens pannekaker med brunost!

Takk for turen, den var fin <3

R.

Når mamma leker frisør..

Det skal ikke stå på gøyale påfunn når det kommer til barna. For ikke så lenge sidne, hadde Filip eksprimentert med saks i barnehagen, og vips så var luggen borte. For å prøve å spare ut noe av håret igjen, har vi derfor latt være å klippe gutten i en god stund, og resulterer i en enorm hårmanke. Filip mente nå at det var på tide å dra til frisøren, men siden vi da var på hytta, og han ikke orket å kjøre bil fordi han skulle bade, lurte han på om ikke jeg kunne være frisør. “Mamma, du klippa jo pappa, så da kan du klipp mæ”.. Hvor fornøyd pappaen var kan kanksje diskuteres, men for all del, jeg lar meg jo ikke be to ganger når man kan spare inn en frisørtime – som i mine øyne er relativt overpriset når det kommer til en simpel “barneklipp”.

(det skal sies at vi har kun vært på “drop in” på ukjente salonger, og da har vi betalt 400 kr for en barneklipp…! )

Men HVORDAN skulle vi ta fatt på dette frisørprosjektet?Jeg googlet meg frem til alternative friyrer, men Filip hadde det helt klart. Han skulle ha “sånn oppover sånn og nedover sånn der” – så viste han med med hendene. Jeg skjønte med en gang hva han mente, men synes at youtubevideoene jeg fant var alt for avanserte. Så da ble det freestyling..!

Håret til Filip er ganske så langt, og er veldig tykt. . . og det å skulle gå løs på det med barbermaskin var kjempeskummelt! Så med en halvsliten saks fra hytteskufen og pappsen barbermaskin, ble det da en sveis på gutten etterhvert. Og som han var MEGAFORNØYD med selv..! – og det var jo det viktigste. ..!

Midt i klippingen og nesten ferdig 😀

Underveis i prosessen insisterte han på at jeg måtte ta bilder av han, slik at han kunne få se hvor langt jeg hadde kommet. Han synes det tok alt for lang tid, og var i et lite menutt inne på tanken om å bare klippe den ene siden, fordi det var litt kjedelig å sitte stille.. Heldigvis kom vi til enighet, og håret forsvant sakte men sikkert.

Min lille storgutt <3

Klippeprosjektet ble en suksess for denne gang, og en fornøyd Filip elsker håret sitt….

R.