Bursdagsfeiring på hytta..

Vi har en toåring i hus, og det feires med allsang og pannekaker! Den store feiringen gjorde vi unna i helga med familien på hytta, så gavedrysset er allerede overstått. Valget falt på en svart krone fra barnehagen, mens Filip på sin bursdag valgte rosa, så her skal man sannelig ikke si at jente og guttefarger har noen påvirking. Ungene fikk mange flotte gaver, og noen er allerede godt tatt i bruk. . Hytta leverte som alltid, og vi koste oss!


Bursdagen feires med sjokolade!


Småjentene på traktortur med morfar!!


Fiola Sofie 2 år, på oppdagelsesferd alene på hytta…


Linus 7 mnd, Frøya 1 år, Fiola 2 år, Lilja 5 år og Filip 4 år . . .


Dukka fra Onkel Håkon, som har fått navnet Lotta, var en slager..og perfekt til dukkevognen hun fikk av mormor og morfar. .

..Fiola er litt sånn som mamman sin, så går det ikke fort nok, nei da må hun ta saken i egne hender..! Dukkevogna skulle flyttes, og det ASAP!


Casper storkoser seg på hytta


Ungene storkoste seg på hytta, og fikk endelig være litt med lille Frøya <3


Naturbilder er så gøy !

Klem Rachel

Mammsen Tipser:Høstkos!

Høsten er her, og jeg kjenner jeg gleder meg til koselige kvelder innendørs, med kakao og krem, en film på Tv og ikke minst stearinlys. Jeg iferd med å gjøre om i #VillaRachel, slik at høststemningen kommer på plass, og følelsen av å faktisk være hjemme kanskje kommer snikende. Det har tatt tid med innredningen, men nå kanskje det løstner litt. Her er ihvertfall noen av mine wants for høsten..!

 

Sofakrok med to stoler og stort rundt teppe, sammen med piano som er svart, og som tar igjen det svarte i andre ting i stua. Det er ekstra deilig med nye puter, og noen i litt ulike stoffer og mønstre. Her er en avlang i ull, firkantet grå i fløyel og mønstrete i finstrikk. Plutselig synes jeg at marmor i grunn er litt kult, og kunne tenkt meg et slikt stort bord på stua, eller to små som nattbord. Eventuelt heltre nattbord.  Kurv for å ha leker eller puter/tepper i er en fin måte å holde det litt ryddig på, samtidig som det ser kult ut. Lamper gjør mye av hyggen, så det er viktig å ha noe med behagelig lys. Jeg liker denne søte lille, og denne litt større som også kan stå på gulvet.


..og noe til mammsen er også lov å shoppe! Her er mine høstfavoritter!

Svart bluse som går til både hverdag og fest, Levis high waist bukse, “boots” som gjør et antrekk litt mer stilig, brun poncho for småkalde dager, og en lang cardigan for å tulle seg inn i. Denne fresher til og med opp joggebuksa 😛 Veske finner du HER. En lekker BH er aldri feil…

//samarbeid med ellos.no//

Klem Rachel

25 % på Årets ULL-produkt ! !

Det er tid for H Ø S T, og mitt desidert favorittinnlegg hos barnebutikken knertenogkaroline.no. Årets ULL er på plass i nettbutikken, og jeg med koden RachelHøst25 får du hele 25 % på ALLE varer, – inkl ÅRETS ULL!! (Dette inkluderer også nyheter, yttertøy, og softshell).Dette tilbudet får du kun hos knertenogkaroline, og varer til og med onsdag 31 august.

I helga har vi feiret dobbel barnebursdag, da vi har en 4 åring og en 2 åring i hus! HIPP HIPP HURRA!!


ÅRETS NAME IT ULL i mange farger og kombinasjoner ….!


To søte små frøkner <3

25 % ved kodeord :RachelHøst25Det var en meget fornøyd Filip som fikk traktor i bursdagsgave…!! (softshelldrakt til 25 % NÅ!!)

Årets ull byr på mange deilige kombinasjoner og farger, både til jente, gutt og baby..

 


Storebror viser stolt frem noen av gavene sine…


Filip Valentin, 4 år <3

Her kan dere gjøre noen virkelig gode investeringer for høsten og vinteren. Name It ull er helt topp i barnehagen, og har en fin pris til at det er ULL.

Alt i ULL kategorien finner du HER

Frakt på 59 kr tilkommer uansett hvor mye du handler 🙂

Mestringsfølelse hos barna..

Jeg hadde telt dagene. 35 dager hadde jeg kommet til. I 35 dager hadde jeg gått tilbake med Lilja i snitt tre ganger per kveld/natt, i tillegg til å amme Linus tilsvaarende ganger. På mine 5 timers dyrebare nattetimer, hadde jeg vært oppe av senga mellom 3-8 ganger, hver natt. Jeg var lei. Robin hadde prøvd å ta over stafettpinnen, men uten hell. Jeg følte meg rådvill, og hadde i grunn prøvd det meste. Med årene har jeg opparbeidet meg en ekstrem tålmodighet når det kommer til barna, men etterhvert som nattesøvnen blir mindre og mindre, og dagene bare blir mer og mer krevende, begynner også tålmodigheten å si stopp.

Lilja er den av barna som er den flinkeste til å legge seg. Noen ganger står hun opp, og er tørst, må på do eller bare trenger en kos. Og det får hun til en viss grad. Inn i mellom er det helt ok å krype opp i fanget mitt bare fordi hun trenger en ekstra mammakos, eller litt alenetid. Det synes jo jeg også bare er koselig. Men ikke hver dag. Det begynte å gå over til at jeg ble sint. Unødvendig sint, på et nysgjerrig utforskene barn. Jeg måtte finn en metode som fungerte for oss alle, som var tydelig nok for både voksne og barn.

Jeg følte at jeg måtte tenke nytt. Vi hadde prøvd med belønning, men det varte kun perioden med premie, så vart det over. Jeg syntes ikke at det å sove i sengen sin kvalifiserte til å dra på kino hver uke, og trengte et nytt verktøy, tips eller en plan. Det var da jeg ble tipset om STJERNEDRYSS fra Sjarmtroll.no, – en motivasjonskalender men hensikt i å inspirere til glade dager, delta i daglige gjøremål, og legge grunnlag for gode vaner.


Da vi mottok vår første stjernedryss, var det stor ståhei i heimen. Dette er en tavle med medfølgende stjerner i rød, gul og grønt, samt et brett med gjøremål og oppgaver. Disse er magnetbaserte, så klistres direkte opp på tavla, og taes enkelt av igjen. Her kan man også kjøpe med en tusj, dersom man har andre oppgaver eller mål man ønsker å jobbe med. Den røde stjernen indikerer at “har du glemt noe? Bedre lykke i morgen”. Dden gule indikerer “Bra! Godt jobbet. Med litt mer innsats klarer du lett å få en grønn stjerne”, og den grønne betyr “Supert!Fantastisk. Fortsett med den gode innsatsen”.

Lilja ELSKET konseptet, og ville starte allerede samme dag. Og med intensjonen om at dette skulle bli noe spennende, morsomt, lærerikt og ikke minst varig, begynte vi med enkle oppgaver. Lilja valgte de fleste oppgavene selv, med en liten styringshånd fra meg, og for å gjøre det hele litt overkommelig, valgte vi noen gjøremål hun allerede mestrer, noen hun kan hvis hun vil, og sist men ikke minst sove i sengen. Så var det dette med belønning. Selve kalenderen i seg selv var stas, og Lilja er en konkurranseinnstilt person, så det å se mestringen ville nok vært en mer enn bra nok premie for vell utførte stjerner, men for å trykke litt ekstra på der vi ønsket en forbedring, avtalte vi at dersom over halvparten av stjernene på alle punktene var grønne, skulle hun få overnatte hos oss. Nå skal det sies at ungene aldri får sove i sengen vår, og det er ekstra stas når de får lov til det, så premieforslaget ble godt mottatt.

Mandag morgen i forrige uke startet hun, og kunne nesten ikke vente med å legge seg den dagen. Avtalen var at alle stjernene skulle settes på som det siste vi gjorde den dagen, og at kun EN stjerne måtte vente til neste dag. Vi måtte se hva natten bringte med seg.

Vi hadde snakket om at dersom hun sto opp for å går på do, drikke, trengte en kos eller hadde noe å si, så skulle hun få lov til det, men da måtte hun gå tilbake på rommet sitt selv. Hun kunne også få ha døren litt oppe hvis hun ville det. Dersom hun sto opp, men insisterte på at vi måtte bli med henne, slo seg vrang, eller ble sur, –  og dette skjedde mer enn to ganger, rykket hun ned til gul stjerne. Her skulle hun få en advarsel før hun rykket ned, for å gjøre oppmerksom på hva som gikk “tapt”. Dersom hun dette skjedde mer enn to ganger, rykket hun ned til rød.

De to første dagene ble det gul og rødstjerne, men så skjedde det noe. Den tredje dagen var hun ikke ute av sengen en eneste gang, og jeg våknet av to gnistrende øyne utenfor sengen min på morgenen. “Mamma, kordan farge på stjerna får æ i dag??” Det lyste av henne. Hun viste svaret, men ville jeg skulle si det. Hun var så stolt. “GRØNN” svarte jeg. Jeg rakk så vindt å fortelle henne at hun hadde vært superflink, før hun hadde løpt tilbake til rommet for å sette på stjerna si. Den GRØNNE stjerna!!

Uken fortsatte, og vi har ikke sovet så godt på lenge..! – takket være Stjernedryss –

Sjekk ut: Sjarmtroll på facebook

I dag skulle premien mottas, og det var ei stolt frøken som krøp under dyna mi i kveld.

Nå er hun klar for å ta fatt på nye utfordringer, og vi skal prøve å bytte ut noen av oppgavene hun har full score på.

Vi har formulert teksten til bildene til det som passer til oss, og forrige ukes oppgaver var disse:

Sove i sengen sin, Pusse tenner selv, vaske hendene før hvert måltid, hjelpe til med småsøsken, spise frukt og grønt i matpakken og/eller middag, og kle på seg selv (inneklær og yttertøy før bhg, og til leggetid). Ja, det er selfølgelige ting, og ikke noe man nødvendigvis skal ha en belønning for. Vi føler vi har prøvd det meste, og synes foreløbig at det å se på flere oppgaver samtidig bidrar til at det negative også ønskes positivt fra barnes side. Kalenderen må tilpasses hver enkelt, og med tusjer man lett kan vaske av, er det lett å tegne/skrive egne oppgaver.

Sjarmtroll.no er utvikler av stjernedryss og flere unike aktivitetsprodukt til barn, og nå får dere Stjernedryss kalenderen til 15 % ved bestilling på facebook HER ved bruk av kodeord “Rachel” (send melding på facebooksiden med bestilling). Jeg liker også disse aktivitetsbøkene godt, og synes slike ting er veldig flott å gi bort i gave. De kommer i 2 pk, så her kan man dele opp i feks to gaver. En gave som gir litt mer mening og som samtidig gir barnet utfordringer og lærdom. Disse kan ogs¨bestilles hos sjarmtrollforhandler Cathrine.

Du kan også VINNE en stjernedrysskalender på min instagram-profil @rachelhauan

//sponset//

Lenge leve spontaniteten !

Terskelen for spontanitet er ikke helt som før da vi bare hadde oss selv å tenke på, men jeg jobber kontinuerlig med å holde den vedlike. Følelsen av å gjøre noe som ikke er planlagt i lang tid, eller avtalt, er utrolig deilig. Jeg har skrevet om det mange ganger tidligere, og fprtsatt er tid en mangelvare. Uansett hvordan jeg vrir og vender på dagene, så trenger jeg egentlig flere timer. Dagslys eller ikke, timene er for få. Uansett, det med å gjøre noe spontant, gjør godt til kropp og sjel, og spesielt godt er det for samvittigheten. Ihvertfall min!

Denne ettermiddagen fikk vi med oss to vennepar, og dro til Ringvebukta etter at barna var ferdige i barenhagen/skolen. Her ble det grilling, lek i fjæra og skravling på de voksne. En herlig ettermiddag med nytt påfyll av både grillmat, samvittighet og “sladder”.


Jentene utforsker i fjæra.. Enn at de har blitt så store!!

Middag i fjæra er helt topp for både store og små. Vi har veldig mange venner som jobber utrolig mye så da er det ekstra koselig når man klarer å få til slike ettermiddager. Barna elsker det !


Jenta G I R L S som faktisk er forelsket i Markus & Martinus (… eller “fnisegjengen” kan de også betegnes som..)

Takk for en flott ettermiddag,

Klem Rachel

….”følte seg oppgitt”

..telefonen ringer, og selv om det er et ukjent nummer, svarer jeg. Det er en munter tone på personen i den andre enden, og ut ifra tonefallet konkluderer jeg raskt med at han skal selge meg ett eller annet. Av høflighet lar jeg han introdusere hvorfor han ringer, og det kommer frem at han ringer fra en organnisasjon som støtter hjerte- og lungesyke. Personen i den andre enden, som mest sannsynlig har fått et manus å lese etter og blir målt på x’antall innsalg/navn eller telefonnummer han sitter igjen med når arbeidsdagen er over, prøver bare å gjøre jobben sin. Det forstår jeg.

– Nå lurer du kanskje på hvorfor jeg i det hele tatt orker å skrive om en simpel telefonsamtale? – men her kommer caset: 

Denne personen mente at jeg “var den heldige utplukkede” som fikk lov til å være med i trekningen av et gavekort på 20 000 kr. Alt jeg måtte gjøre var  fortelle han hvilket telefon nummer han skulle ringe dersom jeg vant. Som en bonus hvis jeg ville bli med allerede denn uken, fikk jeg også muligheten til å vinne nye 20 000 kr hver uke frem til våren 2017. Altså, uten å ha gitt ifra med en eneste krone, kunne jeg, en helt vanlig person, uten noen spesielle behov, sykdommer eller plager, vinne rundt 800 000 kr. Det kan hende at dette firma gravde etter gull andre steder, men i mitt hode er det ingenting ved dette caset som føles riktig.

Hvorfor skal et firma som ønsker å hjelpe hjerte – og lungesyke, gi ifra seg så mye penger? Hvorfor skal JEG som er frisk, “vinne” pengene som kunne blitt brukt til noe fornuftig til de som trenger det? Denne mannen hadde allerede telefonnummeret mitt, og ringte allerede “uten tilatelse”, – og på slike “innsalg” synes jeg det er rart, og i grunn litt urovekkende at andre takker ja til å bli med. . . .

SÅNN! – da var det ut av systemet, så slipper jeg å irritere meg over det noe mer. Det jeg derimot skal gjøre, er å sende litt til noen som trenger det, hvor jeg vet at pengene går til det de skal og bør gjøre. Denne gangen går donasjonen til  Amadia International. Og hvis flere vil bli med  å støttede som trenger det, istede for å vinne penger, VIPPS gjerne noen kroner til denne organisasjonen som har som intensjon  i å “hjelpe ett barn, så et til, så et til”.

VIPPS: søk opp AMADIA eller koden 11230

Innlegget er IKKE sponset.

Let boys Be Boys…!

Det myldrer av stolte skole og barnehagebarn kledd opp til sin første dag i et nytt kapittel. For vår del er det enda et barnehageår, med etterhvert fire barn i banehage, før Lilja setter kursen mot nye eventyr. I mellomtiden skal vi tviholde på tiden, og nyte dagene som de er.

Hver tirsdag er jeg alene med gjengen, og da er det viktig å finne på noe for at ikke volumet skal nå nye høyder, om “hu mor” ikke skal bli småsprø. I dag ble det utelek, og kveldsmat på trappa. Barna fikk brenne siste krutt for dagen, og sovnet på et blunk da tiden var inne.


Antrekk 1: støvler, joggebukse, t-skjorte, caps. Antrekk 2: Støvler, joggebukse, joggegenser, lue.

Kveldstips: få 25% rabatt på barneklær og barnesko inkl. merkevarer + fri frakt og fri retur hos ELLOS.NOFornøyd med sykkel.. Her later han som han kjører motorsykkel, som pappa..!


Tut og kjør!
 

 

 

Bli med på nye eventyr med Nordbohus..

Det var onsdag 10 august, og vi feiret bryllupsdag. Vi hadde vært gift i tre år allerede, og sammen i over 10. Jeg følte vi hadde rukket mye på de årene, og kanskje mer enn mange, men også at vi hadde drømmer å nå, og nye mål å realisere. Over en bedre middag på San Sebastian denne kvelden, etterfulgt av en kinodate, hadde vi drømt oss tilbake i tid, evaluert fortiden og lagt planer og mål for fremtiden.

Noen dager senere, tok jeg med meg Robin på Systembygg, som er en forhandler av Nordbohus her i Trondheim. Og for de som kjenner meg, så vet de at jeg liker å ha mange baller i luften, så det at det dukket opp på min snapchat at jeg var på besøk hos en boligforhandler, overrasket ingen.

Tidligere skrev jeg litt om Viritual Reality, som er en visningsmetode som Nordbohus har vært med på å utvikle. Med enkle ord, betyr dette at man kan se boligene i huskatalogen i “virkeligheten”, som har en intensjon om å legge tilrette for det gode valget. Det å kjøpe bolig er ingen enkel sak, og det å se for seg et hus ut ifra en katalog er vanskelig. Jeg ville teste hvordan Viritual Reality fungerte, og tok med meg Robin på et møte med Nordbohusforhandler, Systembygg (ligger i 4 etg. på Sirkus Shopping). Før møtet hadde vi fått tilsendt den splitter nye huskatalogen, og fått beskjed om å finne noen favoritter. Hos systembygg ble vi møtt av en hyggelig kar, som først of fremst var interessert i våre ønsker,drømmer og visjoner. Deretter dykket vi ned i huskatalogen, og fant frem til de husene vi ville se på gjennom Viritual Reality. Det ble en ny opplevelse…

– Let the fun begin!


BIlde 1: Første møte med Viritual Reality = wow. Bilde 2: Robin gjetter mitt drømmehus fra katalogen.. Bilde 3: VR-brillene!

Til å begynne med ble det en læringssak å ha på seg brillene, men straks man hadde fått “teket” på det, var den en utrolig følelse å kunne stå midt inne i sitt eget drømmehus. Med brillene på, kunne man snu seg 360 grader rundt, og se seg om i hele rommet. Man kunne lett bytte til ulike rom og etg i huset, og fikk en god følelse av rom og atmosfære. Dersom man ønsket å sammeligne flere hus, kunne man enkelt gå inn og ut av husene i katalogen. Personlig ble jeg overrasket av plassen i flere av husene som jeg i utgangspunktet trodde var små, og ble inspirert av måten huset var bygd opp på innvendig. Feks kunne et hus være tegnet med 4 soverom i katalogen, mens i VR hadde de gjort om det ene rommet til en stue, som utgjorde at både stue, kjøkken og stue nr to virket mer åpen, enn det gjorde på plantegningen. Mitt favoritthus i katalogen er enten kvadrat eller Nova. .


Jeg synes dette var interessant, og et nyttig verktøy i planleggingsprosessen av ny bolig. .


Vi ble anbefalt å stå når vi hadde på brillene for å få et bedre overblikk.. Her får vi en forklaring påbruken av VR-brillene.

Nå er jo jeg ekstrem på spørsmål, og stilte sikkert tusenvis av dem, og satt igjen med en god følelse etter møtet. Selv om vi har erfaring med prosessen i det å bygge en bolig, så er det kjekt å vite hvordan en forhandler jobber. Jeg synes det virket veldig ryddig og oversiktlig, og kunne ønsket at vi hadde en slik plan da vi startet vårt byggeprosjekt. Vi har gått i mange feller, lært “the hard way”, og sitter igjen med en følelse av at vi kunne for lite da vi startet. Med en forhandler som Nordbohus som hjelper deg fra start til slutt, og som du i tillegg til kan “gå på besøk i ditt eget hjem”, er det et godt valg for deg eller dere som vurderer å bygge drømmehuset. Jeg anbefaler dere ihvertfall å booke en time for å se husene, og ta en prat med de dyktige menneskene som jobber for å gi familier et nytt hjem.

Til de som tror vi skal bygge NYTT hus: innlegget skrives i samarbeid med Nordbohus, og er et tips til de som har en drøm om å bygge bolig!

Klem Rachel

//sponset innlegg//

Hverdagslykke

Hverdagslykke kan bety så mye, og ofte er definisjonen ulik ut ifra hvem man spør, når man spør og hvilken livssitusjon personen er i. For min del er hovedessensen i hverdagslykke å ha fine og gode stunder med familien. Lage minner som ofte ikke er dokumentert noen plass fordi de bare skjedde, og situasjoner som gjør at jeg trekker litt ekstra på smilebåndet. Hverdagslykke kan også være engod samtale med en venninne, et godt kjøp, en fin kommentar eller en kyss av min kjære. Alt etter situasjon og person. Jeg tror jeg er lett å glede, og verdsetter minner fremfor kjøpt lykke – selv om det er helt topp inn i mellom det også.

Denne ettermiddagen tok Robin noen bilder av Fiola og meg mens vi lekte på gulvet. Jeg synes bildene ilustrerer godt når en “hverdagslykke-situasjon” oppstår..


Fiola elsker å fly på beina mine.. Det var lykken på jord da mammsen hadde tid og energi til å leke på gulvet…


…Casper ville bli med på leken.. men skygget banen da det ble hans tur å “fly”… !


Vi koste oss og lo. Et perfekt eksempel på hverdagslykke <3