Gutteklær: På Filip

Her om dagen var vi på 2 års kontroll med Filip, og i den anledning fikk han ha på seg litt andre klær enn han pleier å ha i barnehagen. Han synes det var så stas, og hadde snakket om jakken sin i barnehagen hele dagen. Da jeg kom for å hente han var det første de sa at han tydelig var stolt over klærne sine … *knis*

Lille store Filip var 82 cm lang og veide 12 kg. Helt perfekt på sin kurve 🙂 Ellers ble det mye snakk om språk, noe både helsesøsteren og jeg var enig i kom til å komme seg etterhvert. Hun forto at han skjønte alt vi sa, og at han bare var en luring med få ord. . .og bare siden kontrollen har det kommet flere setninger og ord vi ikke trodde han kunne, så nå ser det ut til at språket kommer for fult..!

Høstidyll i hagen..

Det har vært en fantastisk fin høst, og vi har brukt mye tid utendørs både etter barnehagen og i helgene. Det har selvfølgelig blitt mye jobbing med huset, og det ser ut som at barna liker denne “jobbe tilværelsen”. Da Lilja var syk her om dagen, måtte hun være med på jobb en tur, og fikk selvfølgelig energien tilbake med en gang vi satte beina innenfor dørene på Rema 1000. Dagen etter var hun i fin form og skulle i barnehagen. Da vvi nærmer oss barnehagen, kommer det fra Lilja “Mamma, æ trur æ har feber i dag også æ! Æ trur faktisk at æ må få dra på jobb istede”… Jeg måtte le litt, og tenkte med meg selv at arbeidsmoralen ihvertfall var på plass 😛

Barna elsker å ha på seg fine klær. Vi skiller klærne mellom barnehageklær og fri klær. De liker begge å ordne seg på håret, og se seg i speilet når de har pyntet seg, og synes det er veldig stas å vise seg frem….Her har Lilja Ambrosia har på seg en superdeilig genserkjole i ull fra Little Mountains, skjerf fra Wheat og strømpis fra Kappahl. Filip Valentin har på seg ullgenser fra Little Mountains som kan kjøpes HER eller HER, skjerf fra Zara, bukse fra HM og sko fra Aliexpress.

Denne fantastiske lørdagen fikk jeg og Robin 4 timers barnefri fra de to største barna, og tilbragte tiden vår blant flatpakker på ikea. Vi kjøpte nye senger til både oss og barna, resten av garderobeskapene, dører til garderobene, kommoder og mye mer. Det ble en kostbar lørdag!! Lilja og Filip fikk først bli med mormor på tur til håndtverksmessa på Dalård, og videre på shopping med onkel Håkon og tante Sandra.


Sjarmisen <3


 

Vi feirer!! 25 % på ALT!!

//annonse//

Det er tid for min faste knertenogkaroline søndag, og denne søndagen feirer vi at bedriften bak knertenogkaroline har blitt kåret som en Gasellebedrift for tredje året på rad, av Dagens Næringsliv. For de av dere som ikke vet hva en gasellebedrift er, vil det si at de er e bedrift som har levert godkjente regnskaper, minst doblet omsetningen over fire år, har en omsetning på over en million kroner første år, har et positivt samlet driftsresultat, har unngått negativ vekst, og vært aksjeselskap.

Knertenogkaroline ønsker å dele og feire æren for prestasjonen med sine kunder,og gir i dag og til og med onsdag 

25 % på HELE nettbutikken ! !

KODEORD: gaselle

Årets gasellebedrift er en utmerkelse som deles ut av Dagens Næringsliv i samarbeid med Dun & Bradstreet. Det kåres det Dagens Næringsliv kaller «gasellevinnere» blant «gasellebedrifter» i samtlige av landets 19 fylker, fylkesvinnerne konkurrerer samtidig om utmerkelsen «årets gasellebedrift» eller «årets gaselle». Utmerkelsen ble første gang utdelt i 2003 og er en feilskrevet form av navnet på dyret gasell.

I nettbutikken finner du supersøte ullklær med kainer. Ensfarget, eller offwhite med kaniner. Disse finnes både til jenter og gutter.

…og hva med denne nydelige kjolen til jul? Den finnes til små og store jenter 😀

På bildet under ser du ullklærne “wassi”, som vi har i alle farger!! Perfekt i barehagen og overkommelige priser.Sjekk også ut utvalget av luer og pannebånd.

Spesielt nå som det er 25 % på ALLE klær i nettbutikke..

Vi gratulerer på nytt knertenogkaroline for sine prestasjoner nok en gang 🙂 🙂

Rabattkoden gjelder til og med onsdag 29 oktober. Frakt på 59 kr tilkommer uansett hvor mye du handler .


Mammahjørnet: beymringer

Til vanlig er jeg en ganske så avslappet person, og har sjeldent store bekymringer. Jeg lever lever livet med en positiv innstilling til det meste, og har tro på karma, og “what goes around, comes around”.. . Det høres kanskje klisjeaktig ut, men jeg har aldri vært en spesielt bekymret person.. .Jeg har aldri sett påmeg selv som en overbeskyttende mamma, eller en god gammeldags hønemor. Jeg har blitt lært at mennesker er gode, men at det er sunt å ha en liten dose skeptikk og vurdere situasjonene jeg er i.  Vi har oppdratt barna slik vi mener er det beste, og prøvd å lage en trygg og solid plattform for barna våre. Plutselig har jeg begynt å tenke at verden i grunn er “for farlig” for barna våre, og situasjoner som jeg tidligere ikke tenkte over to ganger, blir nøye tenkt igjennom. 

I tiden etter Fiola har det skjedd mye på alle kanter, og hodet er ikke alltid på riktig plass. Selv om den største overgangen var fra null til ett barn, har jeg i den siste tiden kjent på følelsen av angst rettet mot barna. Det er selvfølgelig normalt å være bekymret for barna sine, men i de siste ukene har tankene overgått mitt normale nivå. Alle mulige tanker har slått meg, og jeg har måttet jobbe hardt for å få tankene ut av hodet. For noen er det nok normale bekymringstanker, men for meg så er jeg ikke vant til å bli satt ut, redd eller bekymret over “ting som kan skje”, og føler at tankene ofte er på “villspor”. Jeg har blitt ufrivillig skeptisk!

Jeg leste noe slikt på facebook her om dagen, og det er litt slik jeg også mener det: jeg har blitt ufrivillig skeptisk til alle nye mennesker, ikke veldig, men såpass at jeg tenker at “oi, kanskje jeg bør være litt forsiktig her…” Tro om han “Securitas” mannen som kom på døra tidligere i kveld, virkelig kom fra Securitas, eller om det var noen som snoket rundt i nabolaget bare for å finne ut om vi har alarm på huset eller ei??”

Det er normalt å være bekymret om ikke barna spiser nok mat i løpet av dagen, at de må være forsiktige når de løper ut av barnehagen og til bilen, når de er syke eller gråter, eller når de slår seg.  Det er sunt å være litt skeptisk til nye mennesker, men i mitt tilfelle nå om dagen har jeg tydeligvis tatt bekymringene til et høyere nivå, og begynt å bekymre meg over det som kan skje, og hva jeg skal gjøre om det skjer.

Fordi, det er jo mye som kan skje. I disse sosiale media tider, hører man om og ser det meste, og for min del har det blitt litt for mye. Da jeg var yngre hadde jeg en form for tvangstanker, men klarte heldigvis å legge av meg disse. Nå som barneflokken har økt, er det flere å være glad i og selvfølgelig flere bekymringer, og noen av disse bekymringene har blitt til små tvangstanker. (..det kan være at jeg har sett noe på tv, som jeg ikke har bekymret meg over tidligere, som jeg begynner å drømme om, få mareritt om, tenke på på dagtid, og ikke klarer å kvitte meg med. )  Jeg er fortsatt ingen hønemor, men en smule mer bekymret har jeg nok blitt. Media har nok MYE av skylden, og jeg håper å få tanker i sjakk etterhvert. (..man kan jo ikke drive å banke seg i foten hver gang man tenker på ting som kan skje, eller mumle strofer som “liksom” skal reversere tankene man akkurat har tenkt på..) En smule galskap og crazyness er det jo i denne familien, og ikke minst nå som ammetåka svever over meg og innflytting står for tur. Forhåpentligvis bare en svevende kaotisk fase av denne småbarnstiden…!

..dagens lufting fra denne kanten.. Blir jo småsprø av seg selv til tider! :O

 

20 % på YTTERTØY og ULL

Etter noen deilige dager i hovedstaden, har jeg nesten “pc abstinenser”,,og føler jeg ligger mange dager etter skjema!! Mailboksen er full, og gjøremålene hoper seg opp. Kvelden i dag har gått med til å sortere gjøremål, komme ajour med NOE, og ikke minst lage et innlegg spekket fult av prosentvarer til dere lesere.

Barnebutikken småungene.no er en norsk nettbutikk som selger baby og barneklær fra 0-6 år. De har fokus på behagelige klær, og forhandler merker som blant annet FUB, Memini, Okker Gokker, Lillelam, Celavi, Molo, Hust&Claire, Småfolk, Novastar, Pippi, mfl. 

Fra ONSDAG til SØNDAG får mine lesere 20 % på alle YTTERPLAGG og ULLKLÆR hos SMÅUNGENE ved bruk av kodeord “snartvinter”.

Følg gjerne @smaaungene og Småungene på Facebook

Ullklærne kan finnes under en samlet kategori HER. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om ullklær fra Celavi, og nå kan du kapre deg noen godbiter fra dette nydelige merket med 20% rabatt..! Smaaungene har et veldig godt utvalg i ullklær, og godt utvalg i størrelser.

Dette er en kanonbra mulighet til å kjøpe superfine julegaver, til en redusert pris! ! Lillelam dresser er perfekte gaver til store og små barn, samt at ull er noe alle blir glade for å få!! Som dere kanskje vet så er jeg superglad i ullklær!!

Småfolk har ullklær med sterke flotte farger, Okker Gokker har deilige heldresser, og Celavi (som Lilja har på bildet) er fantastisk i kvalitet og design! Her er det flotte muligheter til å tipse familie om hvilke pakker man ønsker under juletreet i år. Det er jo kjekt å gjøre unna noe av julegavehandlinga tidlig??

(Memini er det IKKE salg på, da leverandøren ikke ønsker dette)

Bruk kodeord “snartvinter”, og få 20 % !!

Celavi er priset ned i nettbutikken, og rabattkoden gjelder på alt av Hust & claire og Molo yttertøy!!


Rabatten på 20 % varer til søndag 26. oktober kl 23.59,og så langt lageret rekker. Frakt på 35 kr tilkommer, og er gratis ved handling over 600 kr.

Tips gjerne venner og bekjente om tilbudet 🙂

 

 

Husmorferie…

Fredag morgen dro Fiola og jeg til Oslo for å besøke søsteren min @ronjahauan og kjæresten hennes, Adi. Jeg ble møtt med nystekte rundstykker og kakao, og slik fortsatte oppvartingen resten av helga. Jeg hadde bevist lagt igjen pcn hjemme, og skulle bare kose meg og slappe av. En skikkelig husmorferie, men med barn!

Vi fortsatte fredagen med 4 timers tur rundt om i Oslos gater, og avsluttet med et sett nye negler hver, etterfulgt av Taco og Senkveld.

Ronja eier leilighet i Oslo, og har pusset opp mye! Jeg elsker sofaen hennes, og den er veldig lik den jeg har bestilt til nyhuset!

Ronja hadde booket time hos @beautyhouse, slik at vi fikk ordnet neglene våre, og jeg ble sååå fornøyd. Jeg var litt vill i gjerningsøyeblikket, og gikk for en litt annen form på neglene enn det jeg har gjort tidligere. Ble så fornøyd! ! Og lillesnuppa oppførte seg eksemplarisk! ! Ronja har “stilettos” med bling.

Er du interessert i rabatt hos Beautyhouse i Oslo, følg med på bloggen de nærmeste dagene….!

Det var deilig å slappe av, og bare kose seg. Ronja tok seg av bleieskift, og lagde mat. Lørdag lagde hun hjemmelaget lasagne, og DEN skal jeg dele med dere når jeg får tak i oppskriften hennes. Fantastisk god, og ikke minst sunnere enn posepakker.

Det ble sannelig litt tid til et strikkeprosjekt som aaaldri blir ferdig…!!

Vi var ikke superheldig med været, så det ble noen ekstra timer innendørs, noe som var helt ok. Ronja følte for å skjemme bort storesøster, så på søndag tok hun meg med til Beautyhouse, igjen, for å legge vipper på meg. Det var nesten 9 måneder siden sist jeg hadde vipper, så det var deilig å få de på igjen. Følte meg fresh med en gang. Dere kan få se før og etter bilder senere 😀 

@rachelhauan

Så fornøyd!!

Mandag morgen ble det en trilletur på meg og Fiola, før vi satte kursen mot Trondheim.

Det var ei deilig og avslappende helg, med mye egenpleie !!

Takk for ei finfin helg, Ronja <3

Mammsen Tipser: bilstolpose

//sponset//

Jeg har tidligere skrevet om at det er det uforutsigbare som er vanskeligste med å ha flere barn, og at tiden ikke alltid er min venn. Tiden kan man ikke gjøre så mye med, men man kan prøve å gjøre ting enklere, og en av de tingene jeg føler hjelper meg, er å ha investert i bilstolpose til Fiola. Med Lilja og Filip så hadde jeg ikke det, og for Lilja sin del som er født i mai, så var det ikke like etterlengtet som det var da Filip ar baby. Med tanke på at det er jeg som henter og leverer i barnehagen synes jeg mye av tiden min går med på å kle på og ordne barna, og synes det er litt vemodig å måtte vekke Fiola bare fordi resten av bøttebaletten skal  rekke å komme seg i bhg innen de skal på tur eller til frokost, eller skal hentes. Denne gangen hadde jeg bestemt meg for å kjøpe meg en bilstolpose, slik at jeg kunne legge Fiola over i denne rett før vi gikk til bilen, og at hun forhåpentligvis kunne sove seg gjennom barnehagelevering /henting, og at hennes dag nødvendigvis ikke behøvde å bli avbrutt av mine påfunn. 

Valget falt på en suuperfin og varm pose fra Nordlys, som også kan brukes som vognpose, eller underlag. Og bare på denne første uken, har vi brukt posen så mye! Nå som kulda har kommet til trøndelag, er det deilig å slippe å ha på masse med klær hver gang man skal ut en tur. Jeg har kun hatt på henne body og strømpebukse, eller en tynn drakt i posen. Den er såppas varm at barna ikke behøver noe mer, og det virker som hun storkoser seg i den.

Posen finnes i flere varianter, og vi har den minste som er beregnet for bilstol, men som også kan brukes i vognen. Vi har brukt den begge plasser, og det går fint å flytte den fra bilstolen og rett over i vogna mens babyen sover. Det er superlett å få gjennom selene, og ingen muligheter til å gjøre feil 😛 Den kan også brettes helt ut, og brukes som et underlag. Perfekt om man feks er på tur, og vil at barnet ikke skal ligge direkte på bakken om det vil røre litt på seg. Disse finnes også i kort skinn, for den som ikke liker at det er så mye “hår”. Vi er ihvertfall veldig fornøyd med vår pose, og kan varmt anbefale denne videre. Spesielt til årstiden vi nå er inn i, og ikke minst vinter og kald vår!

//bilstolposen er sponset av jollyroom.no – erfaringene er mine og ærlige//

Villa Rachel. En helt allminnelig ettermidag…

Det å bygge hus med tre små barn er kanskje ikke helt til å anbefale, spesielt i innspurten før innflytting. . Selv om vi har god hjelp av foreldrene mine som bor i samme hus som oss, er det ting som må gjøres innen gitte frister, og som til tider kan være utfordrende å få tid til. Her om dagen måtte vi gjøre arbeid til lek, og monterte skuffer ute! Lilja er lik mammsen, og ELSKER ikeaflatpakker. Ja, en ganske så merkelig ting å like, men der er jeg altså litt sær og spesiell. .

Man skulle kanskje tro at det var Filip som var den mest ivrige når det kom til skruer og spiker, men neida. Her troner storesøster på førsteplass, og elsker å være med på ikeamonteringen. Hun kaller seg selv for “skrumester Lilja”, og er meget stolt over den tittelen. Filip liker seg også godt i “dette miljøet” så lenge han får holde på med skrumaskina, eller late som han kjører bil 😛


Her monteres det skuffer i lange baner! !

Og sannelig så ble vi ferdige med gjøremålene våre før fristen gikk ut, selv med tre barn!

1. september hadde entreprenøren vår holdt på i ett kalenderår med #Villarachel, og vi hadde store forhåpninger om å komme oss inn kort tid etter det. Med tiden har vi måttet smøre oss med tålmodighet, og svelget noen kameler. Den som venter på noe godt…….

 

Fargeglad ettermiddag!

I og med at vi har flyttet tilbake til der jeg ha vost opp,og barna fortsatt går i barnehage der vi bodde før, kjenner vi ikke så mange barn her enda. Det hadde nok vært lurt å bytte til et barnehage nærmere, med tanke på skole og knytte vennskap, men vi er såppas fornøyd med de der vi er, så har valgt å fortsette der. Derfor er det ekstra viktig for oss å rusle rundt i nabolaget for å se hva og hvem som skjuler seg der. Vi har allerede truffet mange, og håper det blir flere med tiden. 

Her om dagen gikk jeg og kidsa en liten runde før det ble mørkt, og søkende etter mennesker som vi var, møtte vi på flere som hadde planleggingsdag og som følte for å aktivisere barna litt ekstra før leggetid. .


Denne høstdagen har barna på seg vinterdresser fra Minymo, et nytt merke for oss. Selvom det forhåpentligvis er lenge til snøen setter spor, var dressene såppas lette at de fungerte fint med bare et tynt lag klær under. De var praktiske og fine for barna, og vi er foreløbig veldig fornøyde. Dressen har en vannsøyle på 8000, og er vann og vindtett. De kommer i størrelser fra 80 – 128 og koster mellom 800-1000kr. De kan kjøpes hos pippilure.no eller Barnebutikken Lykkeliten


Vi fant oss en liten skog med hengedisse og balansestokker. Det var stas!

Vi vulgte Sonja og Celina et lite stykke bort i gata. Filip og Celina er født med 8 dagers mellomrom, og Celina er født på Filips termindato!