Bake Bake Søte..

Det er helg, og det er langfri. Selv om denne helga benyttes til varetelling, er det viktig at ungene får følelsen av at også de har helg, og da er kakebaking en flott aktivitet, og et plaster på såret for at mamma må jobbe litt ekstra. Mai måned er ekstrem, så dagene som kommer blir heller ikke spesielt roligere på jobb, og Robin må styre på hjemmebane. Ja, fordi her har det jo skjedd forandringer det siste halve året.. (..de kommer jeg tilbake til).

Uansett, i dag ble det kakebaking, og oppskriften på suuuperdeilig eplepærekake får du her:

OPPSKRIFT EPLE- OG PÆRE KAKE

Oppskriften er til en stor rund form, stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter

4 egg

3 dl sukker

100 gr smør (mykt evt smeltet)

3 dl melk

6 dl hvetemel

2 ss vaniljesukker

1 ts kardemomme

3 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Hell i smeltet margarin og melk. Sikt deretter hvetemel, bakepulver, kardemomme og vaniljesukker og bland alt sammen. Hell røren i en smurt form. Ønsker du å ha formen over fra stekefatet, anbefaler jeg å ha bakepapir i bunnen i tillegg til smør.

Skrell 2 epler og 2 pærer

del dem i tynne båter, og stikk annehnver ned i kaken.

Dryss over med perlesukker /evt vanlig sukker og kanel

VARIANT: dersom du er glad i vanilje, anbefaler jeg å bruke 1/2 boks vaniljekrem. Denne fordeler du i klatter på kaken før du steker den.

Dette gjør at kaken blir veldig saftig og er en litt annen variant enn hva man er vant med.

Klem fra kakemester Fiola og Mammsen

Snart skal vi rope Hipp Hurra..(20 % + 50 % på barneklær)

Det er søndag, og det kribler i kroppen for å rydde og ordne. Ja, du leste riktig. Jeg har E N D E L I G lyst til å rydde og vaske, så da er det faktisk bare å gjøre det. Dagen i dag skal vi bruke på å rydde ut vinteren, rydde opp det som har vært bortgjemt og stuet bort. Som regel er planen mer enn det man rekker, så vi får se hvor langt vi rekker, og hva dagen bringer!

I mellomtiden så kan du jo se på hva barnebutikken knerteogkaroline.no har å by på for tiden? Det er snart tid for å rope H I P P H U R R A, og kanksje er det noen små som har blitt større, og trenger nye penklær? Nå får du ihvertfall 20 % på HELE nettbutikken, og 50 % på Tilbudskurven.

Bruk kodeord Rachel20 og Tilbud50 (kodene kan kun brukes hver for seg, så dersom du ønsker å kjøpe noe med begge, legger du inn to bestillinger, og sender en mail til [email protected] med bestillingsnr, så får du refundert 1 x fraktomkostninger på 60kr).

Mye flott til de minste snuppene…

Smågutta kommer til å bliiii så kjekke ..!


Jeg synes kjolene med genser var suuupersøte!!

See den søte jumpsuiten da! Og skjørt med knestrømper til de litt større jentene! 😀

De største guttene <3

Det er så mye fint! Og mye kan kombineres med noe man allerede har i skapet. Med en lite touch så kan mye forandres på..!

Happy shopping, så skal jeg rydde i vei!

Klem Rachel

 

#VillaRachel – BAD –

Hei!

Det er lenge mellom dere får se noe av #villarachel, selv om vi nå har bodd her i litt over 2 år, og skulle tro at det var tilstrekkelig med tid til å “bo seg inn”. Men nei. For min del, som er ekstremt lite opptatt av, men samtidig opptatt av, interiør og den slags, så tar det veldig lang tid før jeg klarer å bestemme meg. Jeg synes det meste er fint, men ender stort sett ikke opp med noe fordi jeg blir en “vinglepetter”. Det blir ofte for mye å velge i, og for mange stiler jeg ønsker å kombinere. Mye er fint hos andre, men hos oss er det ikke alltid det blir like riktig.

Jeg er ikke spesielt opptatt av merker, men synes at det er litt stas når det først kommer noe litt annerledes i hus. Jeg er kanskje rundt snittet når det kommer til sammensetninger av farger og “ting”, men synes ikke det er supergøy å holde på med, men på den andre siden liker jeg å ha det fint rundt meg. Fint og koselig. – og den nordiske stilen som kanskje #villarachel faller inn under, er jo ikke spesielt intim og koselig, så nå har jeg startet oppdrag “koselig”.

Deler av stua har endret farge fra lys grå, til mørk blå, og prosessen med å henge opp bilder på veggene, er i gang. Per i dag, har jeg INGEN bilder på veggene i hele huset. INGEN. Det er litt sykt.. ! (ja, ok – barnerommene har til sammen 2 bilder som henger i en spiker..!) . Hyllene jeg tok ned i forbindelse med maleprosjektet står fortsatt på gulvet i påvente av å få en ny plassering, og bildene som ble tatt ned, har enda ikke fått sin plass. Jeg har så lyst til så mye, og har sett det for meg, men for liksom aldri ut fingeren til å faktisk gjøre det.

Men NÅ bare må jeg gjøre noe!

Så da startet jeg med badet. Ekkofølelsen måtte bort.


Badet tok etterhvert form, og ble litt mer koselig enn hva det var.

Info om badet:

Flisen er fra Modena og heter Marazzi Treverk Chic Noce Tinto 120 cm x 3 ulike tykkelser, Veggflisene heter Buchtal Uniqe Uni/Weiss.

Badekar: KNIEF Loom Frittstående Badekar med Hans Grohe Axor Starck X 1 greps 

Baderomsinnredning fra Foss Bad + Servantbatteri fra HG Axor

Toalett fra Illbagno Alessi Laufen


Det ryddige og rene badet hold seg slik sånn ca i noen timer, før barna skulle vaskes og pusses før sengetid. Da var kleskaoset på nytt et faktum, og tannkremflekkene hadde på nytt inntatt vasken, fingeravtrykkene fant sin plass tilbake til speilet, og skittentøyskurven var atter en gang full. Håndklær er fra HM Home, Kommode fra Ellos Home, Skuresvamp fra Hellas, Skrubb fra Andre Jardin, bodyscrub fra Rituals og diverse produkter fra Alexander Sprekenhus/Meraki. Badematte fra Gripsholm.

Vi er veldig fornøyd med baderomsinnredningen vår, og føler den er litt annerledes enn andre..!

Neste rom som står for tur er soverommet, så stay tuned!

Klem Rachel

Aktive små barn…

Da er påska over for denne gang, og vi har tatt fatt på hverdagen. Vi fikk noen herlige dager i Åsenfjorden, og sitter igjen med mange gode påskeminner. Både barn og voksne har storkost seg, og gleder oss nå til vår og sommer på hytta.

Før vi dro på påskeferie, fikk ungene nye arbeidsbukser fra MeToo. Jentene fikk rosa, og Filip blå. De var alle superstolte over å ha egen arbeidsbukse, og synes det var stas å slippe dress og “vanlige” uteklær. Buksa er en del av “Express” kolleksjonen, som er perfekt for aktive små barn! De var myke og gode, og har gode stramme muligheter. De kommer fra str 80 – 116, og i fire ulike farger; blå, grå, lys brun og rosa.


Bukse fra MeToo og Støvler fra Didriksons

Vi hadde kjøpt med oss fotballmål, og investert i verktøy til ungene. Det var sannelig stas!!

Jentene er klare for kamp!

Det bygges, lekes, grises, spises, rusjes, rulles, graves, rakes, plukkes og mere til…!

Takk for denne gang kjære påske!

Klem Rachel

Langfredag med påskebesøk

Langfredag, og vi fikk besøk av Sonja, Stephan og Celina. Dagen i dag bød på sykkeltur, ekstremprosjekt i hagen, årets første skikkelige grillmåltid, og ikke minst supert påskevær. Ungene storkoste seg, og med en liten pre-påskejakt var turen komplett. 


På turen møtte vi et troll… :O

…ungene ble livredde, så de sprang opp i skogen..

….og der fant de sannelig påskeegg..! (..neeeesten sånn historien var?!?)


N Y D E L I G E fadderbarnet mitt <3


Linus har blitt stasjonært med rosiner, så de voksne får rake, luke og brenne bål sånn litt “i fred”. .


Jentene jobber, mens gutta passer på barna. God fordeling, så får vi skravle i fred! 😛


Celina og Lilja hadde det veldig gøy sammen, og lekte uten stopp i hele dag! Magisk deilig uten krangling og sure miner!!


Mammsen & Linus

Gooood Påske
 

Endelig påskefri!

Etter at 5 av 6 har vært gjennom omgangssyken på noen dager, er vi endelig friske og kan nyte noen dager fri sammen. Vi har inntatt hytta i Åsenfjorden, og bBarna har gledet seg veldig til å besøke mormor og morfar, Beste og oldefar, og ikke minst til den store påske-egg jakten. Vi har tilbragt den første dagen utendørs, og kost oss med grilling, hyttebygging, fotball og utflukter. Vi gleder oss til resten av påska, og det den måtte brige med seg!

GOD PÅSKE 😀


Guttaboys leter etter verktøy for å bygge hytte i skogen. Mormor har satt i gang barna, og alle er i fulls ving med hyttebygging.


Hytta tar form, og mamma og mormor er like ivrig som barna..! (..om ikke en smule mer…)

Fiola benytter muligheten til å sole seg litt 😛 – og lage en nyyydelig sjokoladesteinkake ! – Magisk –


De første blåveisene har blitt plukket <3


Vi tente bål i hagen, og grillet påskepølser!


Friends forever <3


Guttaboys sparker fotball med nytt M Å L! Det var superstas å få i påskegave 😀  Perfekt størelse..!

Kjøpt hos ellos.no og kan finnes til 245 kr HER.

Mormor og barna har startet et stort byggeprosjekt, og mer om det får dere se senere 😀

Påskeklem, Rachel
 

..hverdagsforberedelser

En av mange hverdagsforberedelser..

Klokken har akkurat rundet midnatt, i det jeg tar fatt på matpakkene til morgendagens tursekker. Tursekkene som egentlig burde vært vasket for mange turer siden, men som har blitt utsatt nok en gang. De skal inneholde en flaske med vann, termos med noe varmt å drikke, samt en stor og god matpakke som skal vare lenge. Dette er en matpakke de gleder seg litt ekstra til, og som ofte evalueres på vei hjem fra barnehagen samme dag. Her er det ikke så mye som skal til, men poenget er at det skal være noe annet enn det de får til vanlig. Dette kan for eksempel være en fiskekake fra gårsdagens middag, en kjeks, en ostebit, en boks med kesam eller yoghurt, mais i en boks, frokostblanding snacks, rosier, ol. Turdagene er spesielle. De skal være positivt ladet, og det å ha en overraskelse, en premie eller en form for «gulrot» gjør opplevelsen til det bedre.

I mens jeg smører brødskiver som tilsvarer over et halvt brød, angrer jeg bittert på at jeg ikke hadde gjort meg ferdig med planleggingen litt tidligere. Matpakkene, flaskene, termosene og den lille overraskelsen som denne gangen ble en foliepakket safarikjeks og noen jordbærbiter, sammen med en håndskrevet matpapirlapp merket «God Tur, hilsen mamma», ble ryddet unna i en fei, og neste gjøremål sto for tur.

De enorme barnehage sekkene, fylt av småskitne, og utslitte uteklær skulle gjøres i stand, og gjennomgås før en ny uke sto for tur. En ny uke blandet av varme vårdager, regnfylte høstdager og kalde vinterdager var i vente, og det gjaldt å holde tunga rett i munnen for å pakke riktig til alle fire. Fire barnehageposer, med fire sett av det meste. Ja faktisk opptil 12 sett av enkelte ting, som for eksempel votter og luer, og dobbelt opp med skotøy.

Jeg sorterer, legger sammen, og ordner.

Jeg har på følelsen av at Filip har tatt med seg en sandkasse hjem, og at antall «diamantsteiner» og «fine pinner» som kommer i hus er over gjennomsnittet. På utsiden av ytterdøren vår ligger det en haug av spikkede pinner vi ikke får røre, og i lommene har han gråstein som bare er «sååå fine».  Barnehageposene inneholder alltid en skatt eller ti, som vi blir pent nødt til å ta vare på, på ubestemt tid. . .

Posene settes foran døren klare til avgang. ? og neste gjøremål står for tur..!

KLÆR!

Morgendagen, som for øvrig starter om bare 5 timer, er en travel morgen, slik at klærne til barna bør være klare når vi står opp. Ull er gull, spesielt på slike dager, så her legger jeg frem fra innerst til ytterst på ulike «påkledningssteder». Tannbørstene, hårstrikk til jentene og briller til de to eldste legges klart, og tursekkene plasseres i gangen sammen med resten av pikkpakket.  Sko, lue, hals og jakke legges også klart, slik at prosessen går mest mulig rolig for seg, med minst mulig krangling og høye stemmer.

Når pliktene er gjort, rekker jeg en lyndusj før jeg tar nattarunden. En runde som denne gangen skulle ta litt lengre tid enn planlagt, fordi Fiola hadde tisset seg ut. Med en fortvilt, gråtende og trøtt Fiola, skifter jeg på sengen hennes, legger på et nytt tisselaken, nytt sengetrekk, vasker henne og skifter på henne. Hun sovner heldigvis raskt, men har klart å vekke Linus. Han vil ha kos og melk.

Melka var selvfølgelig tom, så mens han hopper og gråter i sengen sin, løper jeg opp for å lage mer melk. Det tar ikke lange stunden, men i mellomtiden har Lilja også våknet av alt styret, og mente det var umulig å sove uten å sove inne hos meg. Det får hun ikke, og må marsj tilbake i sengen sin. Jeg gir Linus melk, og nyter stunden med en døsig liten søting i armkroken. Han sovner til slutt, og jeg går mot siste stopp. Lilja ville ikke sove. Jeg var trøtt og lei. Jeg kunne bare krøpet til korset og sagt at hun kunne få overnatte, men jeg tok kampen. Hun gråt, diskuterte, kjeftet, hylte og brølte, uten å komme noen vei. Det ble ikke aktuelt, og etter hvert innså hun at slaget var tapt. Vi inngikk et kompromiss. Jeg skulle synge en sang, og stryke henne på ryggen . Thats it, og hun ble stille.

Det var nesten min tur. Etter Casper.

Jeg slapp han ut imens jeg pusset tennene, og krysset fingre og tær på at han ikke valgte å stikke av denne kvelden, – noe han ofte gjør. Han kom tilbake, med en DIGER BÆSJ I RUMPA! Klokka nærmet seg 02, og jeg sto på vaskerommet å vasket hunden vår. Det bare måtte skje denne kvelden. Denne første dagen av en hel uke som alenemor. Det bare måtte jo gå bedre?

Jeg stupte til sengs, og etter noen minutters update på sosiale medier (..ja fordi det må man jo selv om det er midt på natta og man egentlig burde sovet?!?) , hadde jeg satt på klokka på bare 4 timer senere, og var klar for skjønnhetssøvnen min..!

Vips så var morgenen der, og det er sannelig en helt annen historie.. !

Følg oss på snapchat og instagram for mer update @rachelhauan

Klem Rachel

Pink garden Girl..

Våren er på vei, og flere av oss skal kanskje ta i et ekstra tak i påska? Plutselig setter mai dagene inn, og alt skal shines både ute og inne. Her har vi en garasje som absolutt MÅ ryddes, en gårdsplass som skal ordnes ferdig, plen som etterhvert må rakes og planter som må ordnes. Våren kommer plutselig i rasende fart…! – og mens vi venter, så surfer jeg, og kom over noen supersøte arbeidsbukser både til jente og dame, og delvfølgelig matchende arbeidsredskaper..!


Barn: regnjakke, fleecejakke, softshelljakke, joggebukse, arbeidsbukse, koffert
Dame: arbeidsbukse og redskaper, fleecejakke

Her skal ungene få seg arbeidsbukse.. så får vi bare sette dem i arbeid når fridagene renner på..! 😛

//reklame//

Påskevask!

I helga tok jeg med meg Lilja på jentetur til hytta, sammen med mormor. Planen var å rundvaske hytta, og gjøre den klar til storinnrykk i påska. Vi vasket og skurte, og sannelig kom vi i mål til slutt. Med pizza og Norske talenter på fredag, og godis og Markus & Martinus på lørdag, var det ei frøken som var meget fornøyd med helga, spesielt fordi hun hadde fått overnatte uten at noen av de andre barna var med. Full oppmerksomhet er gull..!


…og vi måtte se etter alternative metoder å vaske vinduer på, spesielt i høyden..!


…etterhvert kom morfar i egendesignet regnfrakk, nesten samtidig som oldemor og oldefar tok turen hjem igjen..!

Nå er ihvertfall hytta klar for påskerush, så får vi se om kanskje jeg også blir det etter noen hektiske dager i butikk den kommende uken…!

Klem Rachel 🙂