Det er helg, og det er langfri. Selv om denne helga benyttes til varetelling, er det viktig at ungene får følelsen av at også de har helg, og da er kakebaking en flott aktivitet, og et plaster på såret for at mamma må jobbe litt ekstra. Mai måned er ekstrem, så dagene som kommer blir heller ikke spesielt roligere på jobb, og Robin må styre på hjemmebane. Ja, fordi her har det jo skjedd forandringer det siste halve året.. (..de kommer jeg tilbake til).
Uansett, i dag ble det kakebaking, og oppskriften på suuuperdeilig eplepærekake får du her:
OPPSKRIFT EPLE- OG PÆRE KAKE
Oppskriften er til en stor rund form, stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter
4 egg
3 dl sukker
100 gr smør (mykt evt smeltet)
3 dl melk
6 dl hvetemel
2 ss vaniljesukker
1 ts kardemomme
3 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til eggedosis. Hell i smeltet margarin og melk. Sikt deretter hvetemel, bakepulver, kardemomme og vaniljesukker og bland alt sammen. Hell røren i en smurt form. Ønsker du å ha formen over fra stekefatet, anbefaler jeg å ha bakepapir i bunnen i tillegg til smør.
Skrell 2 epler og 2 pærer
del dem i tynne båter, og stikk annehnver ned i kaken.
Dryss over med perlesukker /evt vanlig sukker og kanel
VARIANT: dersom du er glad i vanilje, anbefaler jeg å bruke 1/2 boks vaniljekrem. Denne fordeler du i klatter på kaken før du steker den.
Dette gjør at kaken blir veldig saftig og er en litt annen variant enn hva man er vant med.
Klem fra kakemester Fiola og Mammsen