Fisketur i solnedgangen

Jeg har mange gode minner fra da jeg var liten. Et av dem er at jeg fikk lov til å være med mamma og morfar ut for å fiske etter leggetid. Jeg husker spenningen i det vi slapp snøret med nyplukkede blåskjell ned i sjøen, og ventet. Ventet og ventet på at det skulle nappe. Noen ganger var vi heldige, og havnet midt i en sildstim, og fikk masse masse sild. Det var stas, og etter fisketuren lærte morfar meg å gjøre opp fisken.

Lilja og Filip hadde lenge snakket om at de ville være med på fisketur, så en fantastisk sommerkveld i Åsenfjorden tok jeg med meg storungene. Alle tre var spente på om fiske ville bite på, så vi ventet i spenning..

Etter litt fisking, ble det mer stas å bare se på bølgene, spise kjeks og prate tull.


Men mens vi gjorde det, fikk mammsen napp, og dro opp en stoooor sei!

Vi elsker hyttelivet altså! -og møtet med en fisk på kroken ble en splittet opplevelselse. Først så mente de at vi måtte slippe den fri, men så husket de at “Beste” hadde sagt at de måtte få masse fisk, så da bestemte de seg for at vi skullebeholde den likvell. Vi hadde jo tross alt tatt med oss redskaper i båten slik at vi kunne få den til å stoppe å sprelle. Det hadde nemlig mormor gjort en gang da Filip var med henne. “Da bare dunka dem fisken, så sovna han”. Så etterhvert sovna fisken vår også, og de kunne sakte men sikkert bevege seg bort til baljen der den lå.


To stolte fiskere!

..og ikke nok med at vi fikk fisk,  men det var to som var superstolte over å få være oppe SÅÅÅ sent..!

Lilja som er i en ekstrem spørrealder, lurte på veldig mye om denne fisken. Hun ble mest facinert over at den ikke hadde øyelokk,og lurte på hvordan han klarte det under vann, egentlig. Hun lagde “sånne” grimaser for å vise hvordan hun kom til å være med åpne øyne, og lo høyt og sa at “Nei det,va no litt rart da”.

R.

…i mens man venter på sommerkroppen..!

Jeg blåser ut magen og ser meg selv i speilet, og sukker høyt. Jeg prøver å gjøre det så høyt at Robin skal høre meg. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal oppnå, men gjør det helt bevist. Han har sett meg for lenge siden, og himler med øynene. Jeg har tatt på meg arbeidsbuksa mi som i løpet av den to ukers lange ferien uten FITbit på armleddet og 20 000 skritt om dagen, har blitt ørlite trang. Jeg dytter fingrene inn i det som da kalles bilringene som har bevegd seg utenpå buksa, og hopper opp og ned i speilet. Jeg ser at han ler av meg, og tenker at det i grunn må se utrolig rart ut. Hoppe opp og ned i speilet mens man sukker høyt og stikker fingrene inn og ut av magen. Jeg får et kyss på kinnet, og og en smekk på rumpa. “Du e den fineste æ veit”, sier han, og tripper ut av badet.

..arbeidsbuksa ble raskt byttet ut i treningsklær, og etter en løpetur, var sinnstilstanden relativt bedre. .

. . . og i påvente av at sommerkroppen/helårskroppen skal falle ned fra åpen himmel, kan man unne seg noen andre godsaker..!


Perfekte antrekk til mange anledninger. . .

TilVenstre: Svart Kjole kr 199, Svarte sko kr 249 , Veske kr244, Badedrakt fra Lindex, Hatt kr 149,

TilHlyre: Dongrishorts kr 549 , Hvit overdel kr 279, Hvite joggesko kr 279 , Veske kr 779, Caps kr 179

Elsker sommerlige antrekk som er behagelige!


1: Langt stripete Skjørt kr 429, Hvit BH kr 249, Hvite ballerina kr 175, Hvit skjorte kr 699, Ray Ban solbriller kr 1699

2: Adidas topp kr 299, Fit Bit kr 1899 , Shorts kr 449, Joggesko kr 999

3: Stripete kjole kr 199, Hvite sko kr 769
 

Her har dere noen av mine ELLOS favoritter

…så skal det sies at dette ikke var et innlegg om kroppsfokus, men mer en morsom digresjon. Buksa hadde blitt for liten, liksom! På et par uker.  Har vi ikke alle noen dager der vi føler oss litt sånn “blæh?”. Ja, jeg er firebarnsmamma, og er fornnøyd med kroppen min, men har som mange mange andre jenter et håp om å komme i toppform igjen. Jeg sammenligner meg kun meg meg selv, og det bør dere gjøre også.

//reklame//

Softshell er topp! – 20 % på høstens nyheter –

Ferien går mot slutten, og vi har ladet batteriene på hytta i Åsenfjorden. Flere deilige bilder herfra kommer, men først er det klart for månedens tilbud fra barnebutikken www.knertenogkaroline.no . Det er mange som har barn som starter i barnehage nå til høsten, og da må garderoben fylles opp. Pussig nok har de vokst litt gjennom sommeren, og vips så er klærne fra før ferien blitt hakket for små. Nå er softshelldressene til name it i full fart på vei inn i nettbutikken, og de nye mønstrene er superfine. Nå kan du også kapre deg årets nyheter til 20 % med kodeord “Rachelsoft20”.

Her i huset er det kun Linus som trenger ny dress, resten av gjengen arver eller bruker det de hadde i vår. Det vil si at softshelldressene vi har, er brukt i flere sesonger, og holder derfor kvaliteten godt. Alle barna har softshelldresser fra Name It i barnehagen, og det fungerer topp..!


For åbenytte deg av 20 % på alt av softshell i nettbutikken, bruker du kodeord “Rachelsoft20“. Utvalget finner du HER.

Frakt tilkommer på kr 79 uansett hvor mye du handler for. Dersom du ønsker å bruke begge rabattkodene, legger du inn to ulike ordre, og sender en mail til [email protected] med bestillingsnummer, så ordner de det slik at du kun betaler 1 x fraktomkostninger.

En kuling som nettopp har klipt seg.. ! Mer om mammas hårklipp salong kommer senere! 😉

Klikk for å handle i T I L B U D S K U R V A

Det er ikke mange ukene til vi har ei skolejente i hus. Det er veldig spennende, men også litt skremmende.

Blogginnleggene ligger i kø fremmover, og sommeren har funnet frem mange fine tema for høsten!

Im Excited!

Hva kunne du tenkt deg å høre fra oss? Er det noen rutiner du lurer på?

Er det rom i huset dere kunne tenkt dere å se? Eventuelt hvilke? – alle er jo ikke like spennende!

Ønsker dere en riktig fin søndag 😀

R.

Jordbærpikene

Med late dager å hytta, kan vi trygt si at vi har kost oss masse. Til tross for regn, har vi ikke stoppet av vått vær. Vi har vært på turer, badet, lekt i fjæra, vært på oppdagelsesferd, besøkt både kuer og sauer, plukket uendelige mengder blomster, utforsket skogens dyr og soppformasjoner, fanget regndråper med munnen, bakt boller, perlet, sett film og ikke minst terget vettet av hverandre. Dagene har vært fine, og det at det i skrivende stund har blitt knallvær i denne delen av landet også, er noe vi absolutt skal nyte de siste dagene av ferien.


Fineste Linus August babbler i vei for tiden, og har veldig mye på hjertet.


…her er pappsen og jentene i full sving med kveldens “F L O T T – S J E K K” på hunden vår Casper. Han får lov til å løpe fritt rundt når vi er på hytta, og da må han sjekkes for ekle dyr før han får komme inn. Vi har nok plukket av han rundt 50 flott i løpet av tiden vår her i sommer, og synes disse dyrene bare blir mer og mer ekle. Nå har vi prøvd en flott-tablett, så håper den virker litt bedre..!


Gjengen skal på utflukt…! – En tørr utflukt denne dagen!


Fiola og Frøya <3

Søte små snupper <3 Mormor har strikket supersøte luer til alle jentene <3

R.

Sommerferie med 70 % regn..!

Det er like før første ferieuke er over, og Ronja og Frøya har reist hjem til hovedstaden. Det har vært ei fin uke på hytta, men med mye dårlig vær. Kun 1,5 av 7 dager har vært med sol, resten med pøsregn og 10 grader. .Men dårligvær stopper ikke leken, så vi har syslet med mye rart til tross for at sommeren lar vente på seg i Trøndelag. Både store og små har malt på berget, lett etter krabber, bygget sandslott, plompet i vannet, og kastet steiner.


Med regntøy og maling, kan viholde på i mange mange timer..! Vi maler på planker, steiner og på berget. Tuber emd maling fåes kjøpt på Ikea til en billig penge, og tykke pensler har jeg kjøpt på søstrene grene.


Denne søtingen elsker å være med de største barna. Han tror oppriktig at han klarer alt de det de klarer, og har ingen hemninger for at han er bittelitt mindre enn dem. Denne karen skal opp og frem, og det med en gang!


Storebror Filip lærer Linus å blåse sopebobbler som de har fått fra “Beste”. Linus vil heller smake! !


Frøya koser seg på hytta <3 Det er jo ikke hver dag man får løpe fritt blandt hønene til Oldemor Beste.


Etterhvert lysner himmeleon opp, og ungene er snare på å kle av seg. Det er jo tross alt sommerferie! Her har de vært hos Beste for å hente egg i hønsehuset. Beste og Oldefar har nemlig fire høner!


Lilja er superhappy for at pappsen har hengt opp enda en disse i hagen på hytta.
 

Nå har jeg akkurat kommet tilbake til hytta etter min vanlige søndagsjobbing på Rema 1000, og er stasjonert i skuvsenga på hytta, med utsikt ut over Lofjorden. På kjøkkenet knitrer det i poser og mat, og kokken for anledningen er min kjære mann. Barna har akkurat sovnet, og regnet har gitt seg.

I kveld blir det filmkveld og helt rolig!

God Sommer 🙂

R.

Hyttelivet: ferietid

Det var nok ikke tilfeldig med en bonusfinværsdag når Ronja og Frøya endelig kom på skikkelig ferie på hytta.

Vi tviholder på temperaturen som endelig har beveget seg over 10 grader. Ungene var så ivrige på å bade, at det bare MÅTTE gjennomføres, og det å spise ute var et “must”. Denne herlige sommerdagen ble det is, bading, grilling og mye utelek.


Ungene har fått eget utebord i perfekt størrelse.

Bord og parasoll er fra Woodlii og fåes kjøpt hos jollyroom.no

Bordet finne si flere farger og varianter. Jeg syens bordet var helt genialt, og ikke minst veldig fint! !


Mormor & Fiola danser til Marcus og MArtinus som er de store idolene for tiden. Ellers ble denne dagen brukt til bading og spill.


Noe av det som er mest stas når vi kommer til hytta, er at morfar har TO gressklipper traktorer, og i tillegg lånt seg en firhjuling som han kjører barna rundt på. Her sitter de klare for neste kjøretur..!


S O M M E R    I D Y L L

Vi gleder oss til flere deilige dager på hytta. Selv om vi nå har regnvær fra en annen verden, er det fortsatt ferie, og vi skal nyte det tild et fulle med kortspill, gode filmer, deilig mat og mye kos.

R.

Hyttelivet: På bølgene blå

Vår første skikkelige ferieuke har startet, og det med godvær. Dagene i Vest Sverige for noenuker siden var spontan, og en bonus, men nå har fellesferien satt inn, og vi er stasjonert på hytta i Åsenfjorden. Jeg skal jobbe noen dager, noe som er null problem med bare 1 times kjøring fra hytteidyllen.

Barna ble satt i arbeid, og dagens prosjekt ble å bygge en båt. Båten er egentlig en sandkasse, men vi har valgt å bare ha den som en lekekasse/ benk. Her samler vi lekene når vi ikke bruker dem, og kan også bruke båten som lunsjplass. Ungene elsket den, og gikk straks inn i rollen som sjørøvere..!


Barna er i full sving med skrumaskin og hammer. Perfekt sysselsetting på en dag som denne. . .


Lilja i kløverenga <3


På bølgene blå! Det ble kapteinsabeltann for full rulle, og rollespillet var straks i gang..

Sandkassebåten er er fra merket Woodlii, og kan kjøpes hos Jollyroom.no (nå 32 % rabattpå båten)


Linus storkoser seg på hytta <3


S O  L E P A U S E 

(… også viktig å holde i rattet så ingen andre tar over leken..!)

Det be med den ene dagen med finvær. Siden har det regnet i ett sett..! Men det er jo noe som heter at det ikke er noe problem med dårlig vær så lenge man har gode klær..! Så ut med seg..!

God Sommer

R.

//jollyroom.no//

Innsats uten resultat..!

Det er bare 4 uker til vi drar på 1 ukes seiltur i Kroatia med hele familien. Badedrakten er kjøpt inn, og ungene pugges i bptvettregler. I topplokket til mor har angsten for sommerkroppen begynt å melde seg, og frustrasjonen kryper hardt og brutalt under huden på meg.  I følge formen og fremgangen er jeg der jeg startet i februar, selv om innsatsen i grunn har vært bra. Godteri ble kuttet ut i april, og har et relativt vanlig kosthold, og et over normalen aktivitetsnivå. Men tyeligvis er det ikke nok, og et ekstra gir må settes inn. Det passer jo aldri bra å “bli sunn” eller “trene mer”, så da får man kanskje bare gjøre det beste ut av det….?  – virkelig overbevisende ... – #himlermedøynene! 

Spillelista er fylt opp med godlåter, og forhåpentligvis får jeg noen mil på beina i løpet av de neste ukene.

Hvilke sanger trener du til? Hva får opp din treningsmotivasjon?

Har du testet ut et treningsprogram, et coach e.l som du anbefaler?

På spillelisten for tiden er det disse som troner toppen:

1. Dj Khaled – Im the One

2. Klingande – Somewhere New

3. Rudimental – Waiting All night

4. Afrojack – Another Life

5. Ella Vos – White Noise

6. Iman – Not Down 4 Whatever

 


Noe nytt i skapet fra PUMA! <3

Alt kan kjøpes hos ellos.no

1. Hettegenser PUMA, 2.Tights PUMA, 3.T-skjorte Adidas, 4.Shorts 5.Sports BH Adidas, 6.Adidas Singlet

Kan også tipse om at de har 20% på møbler! Mange har spurt om burdet jeg har blant annet på badet, og HER kan dere kjøpe det!

Run With me? Follow me on SnapChat and instagram @rachelhauan

….plutselig så internasjonal da sjø…!
R.

//ellos.no//

Se min kjole, den er rød som rosen..!

Etter to fine varme dager, er vi tilbake til normalen, og kan vente oss regn og 12 grader i de neste 10 dagene. Flere og flere går ut i ferie, men sommerfølelsen er liksom ikke helt på plass. I butikken blir det roligere, på barnehagen blir det færre unger, og nedtellingen til fellesferien har startet. Vi kaster klærne i alle retninger når sola skinner, men vips så er vi tilbake i parkdress og lue..!

Heldigvis har vi mange deilige klær, og mye er allerede kommet på salg i nettbutikkene. Er man litt smart, så handler man det man trenger til både skole og barnehagestart litt nå og da på salg, så slipper det å bli en enorm kostnad når høsten kommer. Mange starter først i august, og da er det mye utstyr som skal på plass. I de siste månedene har vi testet flere plagg fra Reima, et anerkjent barnemerke som står for god kvalitet. 

SALG PÅ REIMA.COM

Ei blid frøken klar for ruskevær påå hytta!

0

“Ææææ..Mamma SE SE SE et dyr…!!!”

Min fine blomst i RØD parkdress fra Reima <3  Kan kjøpes på 30 % HER

Barn er aktive, men hvor aktive er de egentlig? Reima har utviklet et aktivitetsarmbånd og en app som viser barnets aktivitetsnivå. Denne sensoren heter Reima GO, og kan kjøpes HER. Vi har testet ut denne flere ganger, og Lilja synes det var veldig gøy. Appen er som et spill, hvor man kommer til nye levler når man har vært aktiv. Barnet lager sin egen profil, med bilde og info, og kan selv logge inn se om de har kommet noen steg videre.


 Dette er et gammelt bilde av da Lilja testet ut Reima Go tidlig i vår..
 

//www.reima.com//

~ Regnfylte sommerhilsner fra oss ~