“Mamma, når ska Fiola bli storesøster?”

//annonnse//

Det å bli gravid med Lilja tok tid. Etter en spontanabort, tok det nesten ett år før Lilja ble unnfanget. Etter den trøblete fødselen og starten på mammatilværelsen, følte jeg i tiden etter fødselen hennes at det var noe som manglet. Jeg klarte ikke sette fingeren på akkurat hva det var, men plutselig var jeg gravid med Filip, og jeg konkluderte med at det var følelsen av en normal fødsel som var hullrommet. Jeg ble gravid med nummer to, altså Filip, tidligere enn planlagt. Lilja var bare 5 måneder da jeg begynte å føler ugler i mosen, og vips var ni måneder gått, og vi fikk oppleve en fantastisk fødsel, med babyen på brystet og barneskrik. Så trodde vi at vi i grunn skulle ha en lang pause, og jeg begynte på P-piller. – og til tross for P-Piller, sitter har vi i dag ei lita snuppe på snart 6 måneder, og kan smykke oss med tre små barn…

Planen hadde nok alltid vært at vi skulle ha tre barn, men at det ble tre på tre år, var kanskje å være litt vell ivrig. Uansett. Vi har tre friske, sunne og nydelige barn, som vi ikke kunne vært mer stolt over, MEN nå sier både Robin, jeg, og kroppen stopp. Ihvertfall foreløbig!  (...Robin grøsser nok bare av å lese denne setningen). Og ettersom jeg allerede vet at jeg ikke duger til å ta piller, ikke takler å få noen fiskekrok opp i der du vet, og ikke har planer om verken p-sprøyte eller p-stav, og i tilleg har en ekstremt fruktbar og umulig kropp, har jeg begynt med  Natural Cycles som ikke påfører kroppen min en eneste humørsvingning, og som hjelper meg å se hvordan “ståa” egentlig er. Dette er en app som kan lastes ned i applestore eller på android telefoner, eventuelt på nett ved linken under.

PRØV GRATIS NÅ! !

Med den teknologien og forskning som finnes tillgjengelig i dag, beøver ikke kvinner lengre å bruke helsefarlige og risikable hormonprodukter som prevensjonsmiddel. NaturalCycles ble grunnlagt av to fysikere, og bruker statistikk og dataanalyse, istede for kjemikalier og kirurgiske inngrep for å forhindre graviditet.

Under ser dere en “normal” syklus, mens til høyre ser dere min syklus. Ikke akkurat en fargerik måned for å si det slik. Altså en fertil måned. I og med at jeg akkurat har begynt å teste, så vil det bli flere røde dager enn det egentlig er, fordi Natural Cycles må lære seg kroppen min og min syklus. På appen min får jeg beskjed hver dag om at jeg ikke må være bekymret over mange røde dager, og at dette er helt normalt i en begynnerfase med appen. 


Slik fungerer det: Ta temperaturen under tungen rett etter du våkner på morningen. Registrer temperaturen i appen. Det er viktig å måle temperaturen når kroppen er i hvilemodus, altså så kort tid etter at man har våknet som mulig. Les av første måling, og ikke gjør det flere ganger. Gjør likt hver gang du måler. Registrer dersom du har eggløsning, samleie, menstrasjon eller er syk. Til å begynne med vil appen kjøre seg inn på din syklus, men etterhvert vil dette være en 99,95 % sikker prevensjon. (grønne dager). Ofte vill man ha flere grønne dager enn røde i begynnelsen, så den første syklusen bør man bruke beskyttelse ved samleie.

Når du måler temperaturen, er det viktig at du har et termometer sommåler med to desimaler bak komma. Det vil si et “basal termometer” som måler feks 36,53 og ikke bare 36,5. Kjøper du et års abonnement, får du et termometer fra Natural Cycles sendt i posten og rett hjem til deg. .

Dette produktet har blit en hit på det svenske markedet, og nå ønsker Natural Cycles å erobre nordmenn. Dette er en flott måte å følge med på kroppen sin, og ikke minst for deg som skal planlegge graviditet. Dersom man blir gravid( og ønsker det), vil appen følge deg videre inn i svangerskapet. PRØV NATURAL CYCLES GRATIS NÅ. Det er et godt alternativ til prevensjon som allerede finnes på markedet, og ikke minst en metode som ikke koster all verden.


Det er lett å følge med på fargekodene, og man finner all informasjonen man trenger på Natural Cycles sine hjemmesider. Her kan man også planlegge graviditet, kjøpe eggløsningstester, graviditetstester, termometer, kondomer, mm i nettbutikken.

Natural Cycles er en app som man kan bruke enten på telefon eller på pc. Last ned appen “Natural Cycles”. Alt man trenger å gjøre er å registrere temperaturen om morningen, og eventuelt samleie, eggløsning og menstrasjon. Ut ifra dette finner appen ut hvilke dager du er fruktbar på og ikke. Man får beskjed hvilke dager det lønner seg å ha samleie dersom man ønsker å bli gravid, og tilsvarende hvilke dager man ikke bør ha samleie for å bli gravid.

Denne appen kan brukes for å BLI GRAVID og for å UNNGÅ Å BLI GRAVID.

Jeg går inn under sistnevnte gruppe.

For å være med i en pågående konkurranse fra Natural Cycles, kan du tagge et bilde på instagram med #naturalcyclesnc og være med i trekningen av 6 måneders gratis program, gaveeske og termometer.

Dere kan følge Natural Cycles på instagram @naturalsyclesnc og facebook HER

 

 


 

 

SNEAKPEAK på nylansering på Newbie HOME fra Kappahl

Det kribler i kroppen når jeg nå skal vise dere hva som kommer i utvalgte butikker i Norge uke 13. Kappahl lanserer NEWBIE HOME, og jeg har vært så heldig å få tilsendt noen prøveprodukter til Fiola. Nå som hun har flyttet ut fra vårt rom, ble det ny seng fra Ikea og nye tekstiler fra Newbie Home kolleksjonen, som er N Y D E L I G ! !

Sjekk ut min instagramprofil @rachelhauan og kommenter med TO venners navn under bildet med Newbie Home produkter og bli med i trekningen av TO gavekort på 500 kr fra Kappahl, som selvfølgelig kan brukes både på klær og den nye kolleksjonen!

Newbie Home kolleksjonen er en nydelig liten kolleksjon som nå kommer med en homewear kolleksjon som engetøy, pledder, bilderammer, guplekluter, vimpler etc

Fargene er helt fantastiske, og kommer i blånyanser/beige til gutt også.

Under ser dere en sneakpeak på flere produkter.. GLED DERE!!!!

Delta på konkurransen om å vinne ett av to gavekort på 500 kr fra Kappahl på min instagramkonto

@rachelhauan

Tips: Nå får du også 3 for 2 på alle barneklær! !

#newbie #kappahl #barneklær #mammarachel #barnerom #kidsroom #interiør #barnerommet #barneromsinspirasjon #myhome

 

 

Fri? Syk? What Ever – vi vasker!

Det begynner endelig å bli roligere tider her i huset, og jeg er fast bestemt på å benytte den siste delen av permisjonstilværelsen på best mulig måte for Fiola og meg. Med noen arbeidsfulle uker bak meg, inkludert julerush, er det endelig tid for å tilbrige noen dager i #villarachel, uten å egentlig gjøre noe. Ihvertfall så var planen at vi ikke skulle gjøre noe. Bare kose oss vi to.. . . . men som dere sikkert vet så er disse barna uforutsigbare, og spesielt med tre barn, så er det ikke alltid at dagene blir slik man egentlig hadde planlagt dem. . .så vi fikk et bonusbarn hjemme. Lilja hadde feber og var i dårlig form, så hun fikk bli hjemme med oss. Til hennes store begeistrig!

. . . og med paracett i systmet, ble det liv i heimen.

Lilja ville gjøre noe. “Mamma, kan vi ikke lag nå da? Kan vi perle? Kan vi tegne? eller kanskje vi kan hold på med leire? Kan vi ikke dans litt da? eller kanskje vi ska turn?”. . og i frykt om at denne ungen kom til å finne på noe annet srell, så måtte jeg finne på noe lurt. . og siden produkttesting sto for tur, så ble det nettopp det som ble formiddagens aktivitet. – og mammsen synes selvfølgelig det er helt OK at barna er entusiastiske ovenfor vasking og rengjøring!- 

Med vårsola skinnende inn i huset var det ikke til å unngå å se at både det ene og andre kunne trengt seg en vask. Og med kjøkkenskapet spekket full med nye vaskemidler fra Better Life, var det i grunn bare å sette i gang med regjøringen. Better Life er en Amerikansk produsent av økologiske rengjøringsmidler som selger ekstremt bra i USA. (dere kan se en presentasjon av produktet her). Presentasjonen viser til gode bakterielle resultater, og som samtidig er ufarlig for helse og miljø. Better Life har utviklet planteavledede produkter uten kompromisser. Alle Better Life sine produkter er trygge for mennesker og dyr, trygt for overflater i hjemmet og trygg for miljøet. Better Life lanserer aldri et produkt med mindre det kan møte eller overgå ytelsen satt av tilsvarende produkter. Better Lifes beste måte å måle sin verdi, er gjennom å levere til deres løfter og overgå kunders forventninger ved bruk.

..og på grunnlag av en god visjon og min nysgjerrighet valgte vi å teste Better Life – noe jeg er veldig glad for at vi gjorde! 

Alle varene og mer til kan bestilles på deres hjemmesider www.gacella.no, som har en flott nettbutikk.


Med tre små unger i huset tenker jeg mer og mer på sikkerhet. Jeg har selvfølgelig hatt en forhåpng om at “mine barn” skal være oppdragne og ikke finne på noe tull, men ut ifra dagens status i huset, så ser det ut til at jeg absolutt ikke går inn under kategorien som kategoriserer oppdragelse. . I hvertfall ikke foreløbig. Makan til ramp som Filip er til tider, skal man lete lenge etter. Og derfor har jeg også begynt å tenke åp hva jeg faktisk har i skapene. Hva om flaskene i kjøkkenskapet plutselig blir drukket av barna? Eller at barna tror det er saft eller vann og heller noe på flasken til Fiola? – så tenker kanskje mange at “ja det er jo bare å ikke oppholde slike ting slik at barn får tak i det da”, meeen det kan være enklere sagt enn gjort. For en toåring klarer faktisk å komme seg opp på benken på vaskerommet for å se i øverste hylle i skapet om det er noe morsomt å finne på.. Believe me, de får det til!

Og ut ifra at vi har testet disse produktene, kommer vi til å fortsette med å ha dem i skapet, nettopp fordi de ikke er skadelige dersom barna skal være uoppdragne eller uforsiktig om man velger å kalle det det, og fordi de faktisk fungerer på lik linje, eller bedre, enn produkter man får kjøpt i dagens dagligvarekjeder. Better Life sine produkter er et meget godt alternativ til den som ønsker å velge det mer miljøvennlige, økologiske og ikke minst sikre produktet.

Noen av de største flaskene kommer med skrukork, slik dere ser på bildet litt lengre opp i innlegget. Da medfølger det “sprutedings” (?!?). Litt vanskelig å se hva Fiola holder i hånda si, da hun var meget fornøyd og aktiv i bildeøyeblikket!

Med et hus fullt av glass og tre små barn, sier det seg selv at vi må vaske mye. . Det vises ihvertfall veldig godt når klissete barnefingre har vrært over alt! ! Så vi testet “I can see clearly, WOW” sprayen fra Better Life, og resultatene snakker for seg selv. Jeg ble ihvertfall imponert over at produkter uten giftstoffer (som det er i mange andre vaskemidler) vasker like godt som markedets regjerende produkter.

…og min småsyke lille hjelper og hennes maskott vasket lekematta med 2 am miracle – Lavendel og kamomille, som er beregnet og laget for å vaske barneprodukter som feks stellematter, bleiebøtter, sprinkelsenger, leker, bilseter, stellebord osv. “What Ever” sprayen er den som står best tilgjengelig i skapet hos oss, og denne bruker vi hele tiden.

Better Life ble etablert med mål om å skape husholdningsrengjøringsprodukter som er enestående i sikkerhet, samt uslåelig i ytelse. Better Life utvikler alle sine produkter for huset ifra bunnen, slik at Better Life kan skape de tryggeste produktene med best resultat uten kompromisser.

…samt flere produkter til hånd og hygiene finnes i nettbutikken. Håndsåpe og Kitchen Sink ble testet ut her!

Sakte men sikkert ble det hjemmekoselig her. Vi mangler mye, spesielt på veggene, men vi må nok smøre oss med tålmodighet, og satse på å vinne i lotto før vi skal kjøpe noe som helst… Det koster sannelig å bygge hus! ! Mye tid tilbringes på kjøkkenet, og jeg elsker at vi har kjøkkenøy! Bilder av kjøkkenet kommer om litt 😀

Og til slutt:

Jeg anbefaler produktene fra Better Life, og synes det er helt topp at de eksisterende merkene innefor rengjøring her i Norge får en konkurrent på verdensbasis. Selv om de koster litt mer, så er innholdet av større verdi, fordi det har kvaliteter som “giftfri”, “økologisk” og “miljøvennlig”.

 

Hva tror/synes du om slike produkter?


//annonse//

 

 

20 % på Name It Vårnyheter

Sunday has arrived, and the best day of the week is just getting started..

I helga har vi gjort mye sprell, og har fått gjort unna mange ærend som har stått på gjørelista lenge. Det var supert vær her i Trondheim, så vi har også tatt lufteturen ut. Filip insisterte på å ha på den nye jakka si fra Knertenogkaroline.no , og det passet perfekt siden jeg også har ukens innlegg for nettbutikken. Knertenogkaroline.no kjører i dag og til og med onsdag, 20 % på hele nettbutikken ved bruk av kodeord:

Rachel20

Softshell jakke på plass i vårgarderoben. Filip bare MÅTTE ha på jakka si, og var så superstolt der han gikk å ekte på lastebiler og traktorer rundt på jakka si. Dere får nå 20 % på årets softshellnyheter. Her finnes det mange mønstre, og nytt av året er MAGISK softshelldress! Min bloggvenninne FruMæla skrev om softshell i forrige uke, og dere kan lese litt om de magiske dressene HER.

Babyfavoritter til Fiola


Søskenkos <3 Storebror Filip passer godt på lillesøster Fiola.

Her har Filip genser og bukse fra Name It, og Fiola har ulldragt fra Name It (denne er utsolgt).

Kodeord Rachel20 skrives inn på side to i bestillingen.

Frakt på 59 kr tilkommer uansett hvor mye du handler for.

//annonnse//

 

Lekne striper fra Polarn O.Pyret

//samarbeid med Polarn O.Pyret//

Polarn O.Pyret er et barnemerke de fleste vet om, eller har hørt om. De er kjent for sine behagelige barneklær, med morsomme mønstre, spreke farger, høy kvalitet, og ikke minst striper, og har i disse dager kommet ut med en ny kolleksjon. Og det kommer kanskje ikke som noe sjokk, at denne kolleksjonen består av striper.Lekne striper. Plagg til både gutter, jenter og baby – og som passer til hverdag og fest.  Baby-bodyene fra Polarn O. Pyret har f eks lange nok i livet og holder bleien på plass uten å være for trange. Linninger på ermer og ben kan brettes opp og ned ettersom babyen vokser. Det samme gjelder for pyjamasene ? brettbare linninger. Ytterdressene har ekstra lange rygger for god bevegelse, og hetter som kan hektes av og som lett løsner om de skulle henge fast i en gren. Baby-bodyene fra Polarn O. Pyret har f eks lange nok i livet og holder bleien på plass uten å være for trange. Linninger på ermer og ben kan brettes opp og ned ettersom babyen vokser. Det samme gjelder for pyjamasene ? brettbare linninger. Ytterdressene har ekstra lange rygger for god bevegelse, og hetter som kan hektes av og som lett løsner om de skulle henge fast i en gren.

– så tenker dere kanskje at dere ikke har sett kidsa mine i så mye striper, og hvorfor jeg da skriver om det? Men joda. Striper finnes i denne garderoben også, ikke bare for anledningen innlegget, men går under min kategori som hverdags- og barnehageklær.

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Vanlig tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:”Cambria”,”serif”;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Polarn O. Pyret er ute med en ny , stripete P O. P Originals-kolleksjonen. Kolleksjonen  har tatt utgangspunktet i de kjente stripete klassikerne, men kommer med morsomme og kreative detaljer. Kolleksjonen inneholder plagg som bodyer og kjoler med hjertemotiver, søte luer med kaninører og sparkedresser med kaninmotiv i 100% økologisk bomull

Filip var strålende fornøyd med sine nye klær fra Polarn O.Pyret. Jakken er fra den nye kolleksjonen, mens den blå tskjorten og den blå stripete buksa er ifra originalkolleksjonen. Denne uka har Polarn O.Pyret 25% på akkurat disse buksene og med matchende genser!

 

Polarn O.Pyrets ambisjon er å lage verdens beste barneklær. Det betyr klær på barnas premisser: barn hopper, danser, klatrer, ruller seg og kryper rundt i all slags vær. Da er det viktig at klærne er barnevennlige og at de er laget for å bevege seg i og ikke gnisser og føles trange.

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Vanlig tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:”Cambria”,”serif”;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Detaljene i denne nye P O. P Originals-kolleksjonen gjør dette til plaggene barna gleder seg til å ta på.

 

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Vanlig tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:”Cambria”,”serif”;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

//i samarbeid med Polarn O.Pyret//

40 – 70 % på ALLE høst og vinter modeller!

Det er sjeldent det dukker opp slike gode tilbud og godbiter en mandags kveld, men fra og med mandags kveld og ut tirsdag 17.februar, feirer barnebutikken www.barneklær.no 1 år, og kjører derfor 40- 70 % på ALLE klær fra alle tidligere modeller. Så her kan du gjøre noen røverkjøp på mange kjente merker, og ikke minst mange av favorittene som vi allerede har i skapet!

Varene er allerede nedpriset i nettbutikken, så du trenger ingen kode eller lure triks for å få rabatten. Under ser dere Lilja i en av favorittkjolene fra Little Mountains høst og vinterkolleksjon. Denne er så søt, og enda mer nydelig i virkeligheten enn på bildet. Den kan brukes like godt på vår, høst vinter, og kan kapres nå til 389 kr. Vi har også jakken som hører til fra Little Mountains, samt at den rødrosa dragten snart ligger i postkassa mi sammen med noen andre godbiter fra dette salget!

PS: det er mange flotte plagg på salg, og tilbudet gjelder så lenge lageret rekker, inntil tirsdag kveld kl 00:00

På bildet under har Filip på seg en tynn ullgenser fra FUB, og vi elsker den! ! De brukes mye, og nå kan du kapre deg deilige genstre, bukser, luer, dragter og jakker til 40 – 70 %! Bare fordi høsten og vinteren er over, betyr ikke det at ikke plaggene kan brukes, så her er det bare å tenke lengre en nesetippen, og gjøre noen røverkjøp!

..og det er så mye fint i ULL.Ull er gull året rundt. Se feks de søte dragtene og selebuksene fra FUB. Disse kan like god brukes sammen med en skjorte og strømpebukse, som raggsokker og ullgenser. Dragten Filip har på bildet er en tidligere utgave av denne dragten, men er lik i passform og farger.

 

KLIKK OG KJØP ! 😉

Følg barneklær.no på instagram? @barneklaer_no

Stem på våre hverdagsgleder..!

Det er siste frist for å stemme frem årets mamma og pappablogger, og jeg ønsker selvfølgelig som de fleste andre nominerte å bli med videre til siste kåring. Jeg håper at dere der ute som setter pris på at vi deler vår hverdag, oppturer og nedturer, tips og småtriks, vil stemme på oss 🙂 Jeg håper og tror at min blogg ikke er lik alle andres, og at vi kommer med noe som er verdt å lese. Det er kanskje kaotiske tilstander, for få timer i døgnet, oppdragelse både innenfor og utenfor boka, og en desj av ironi i vår hverdag – og målet med mange av innleggene er å få dere lesere til å skjønne at ting ikke er grønnere, bedre eller mer stas hos andre. At det er helt ok å være frustrert, lei seg, ikke perfekt “nok”, og drit lei, samtidig som man kan elske være entusiastisk, energisk, motivert og dedikert.. ! 

Send sms med “mblogg28” til 2012 (koster 3 kr)

Lilja er sykis i dag, og tilbringer dagen med meg og Fiola. Vi har kost oss med rundstykker, og vært i det kreative hjørnet i dag..

…så lenge man har en stor sofa, så har man neeesten plass til alle kidsa i fanget..! 😛


Oppdragen frøken VS Bølla

Cozy Saturdag

For oss er lørdager de dagene vi skal presse inn både å være sosial, shoppe, sove lenge, slappe av, lage god mat, og ikke minst være sammen. Jeg føler ofte at jeg har så mange planer for lørdagene, at de forsvinner før de har begynt og vips har man kommet til ukas siste dag. Og for oss som jobber i helgene, er det ekstra kjipt å overbooke de to lørdagene i måneden som vi faktisk har sammen. I helga var det jobblørdag på Robin, og til en forandring hadde jeg ikke lagt noen planer. .. og enda godt var det. Kroppen min som har gått på høygir i flere måneder, sa plutselig stopp. Det var så vidt jeg klarte å komme meg opp av senga, uten å svime av, og ungene synes i grunn det var fryktelig rart at mamma bare måtte ligge på sofaen. . . og selv om de var blitt lovt pannekaker til frokost, tok de til takke med en brødskive med leverpostei, og skjønte at mammsen ikke var helt i sitt ess. Søvn er mangelvare, og jeg trenger i grunn under normalt med søvn. Men når man over lengre tid, ikke sover mer enn 1-2 timer i strekk og er opp ihvertfall 3 ganger i løpet av natta som ofte går fra 00:30 – 06, og samtidig ikke klarer å få til en pust i bakken på dagtid.. nei da smeller det (tydeligvis) til slutt.

Det ble derfor en veldig rolig dag, og barna var superflinke til å leke seg selv. De sullet rundt i sine nye fleecedrakter fra Memini (kjøpt hos minlilleskatt.no) og så ut til å nyte den rolige utgaven av lørdagen. Fleecedraktene er absolutt til å anbefale, og jeg elsker fargen på årets modeller. Lys lilla til jentene og lys mint til guttene. Vi har hadd disse dressene i flere sesonger, og både jeg og barna synes de er helt topp. Minlilleskatt.no har foreløbig mange str igjen, men jeg vet at hovedlageret til Memini er tomme for noen str, og de vil ikke komme inn igjen. Så liker du disse, ville jeg ikke ventet for lege med å kapre deg en! Super til dine egne kids, eller som gave. Ikke alt for dyr, og noe stor sett de fleste kan bruke og sette pris på. Tips: de er store i str, så det holder med å kjøpe den str barna faktisk bruker).

Lørdagskos med storesøster, storebror og lillesøster. Her er det ofte krangling om lillesøster Fiola, hvor både Lilja og Filip skal passe henne. .


Snuppene mine <3

Filip var overlykkelig over at ikke mammsen orket å passe på han hele tiden, og hadde til slutt både truse og drakt full av perler. Han har blitt en skikkelig ramp, og tester mine og sine egne grenser for tiden..!

Lilja elsker å perle, og holde på med slike småting. Hun er veldig flink til å leke seg selv, og vi merker godt at hun er den eldste. I dag fikk hun holde på helt alene med perlene sine, og storkoste seg. Hun elsker slike former for lek, og kan sitte med feks perler, leire, tegning, pusling eller lego lenge. .


My BUNNYKIDS <3

Kveldens tips: minlilleskatt.no er en norsk nettbutikk med MANGE av mine favorittmerker. De har et godt utvalg, sender raskt, og har en rød tråd i merkene som føres. Nettbutikken forhandler barneklær fra 0 – 8 år, og har merker som blandt annet “Memini”, “Little Mountains”, “Mini Rodini”, “Okker Gokker”, “Mar Mar Copenhagen”, mfl.

Hjelp oss å redde den femte..!

Søndag 15 februar er det årets internasjonale barnekreftsdag, og i den forbindelse ønsker jeg å oppfordre alle mine lesere til å gi 100 kroner til en fantastisk god sak. Hadde jeg vist om dette tidligere, hadde jeg ønsket at alle dere som har stemt på meg som Årets mammablogger, heller skulle sendt EN melding med: “barnekreft 16” til 2160 og gi 100 kr til denne saken. Ved å bruke tallet 16 bak barnekreft, får vi registrert alle giversummene som går gjennom meg 🙂 Litt gøy å se hvor mye man kan klare å samle inn!

Håper dere vil spre innlegget, slik at flere kan hjele til å bidra 🙂

Klikk HER for å se hvor mye som har kommet inn i “Mamma Rachel Bøssa”.

Jeg vet jeg er  heldig som har friske barn, og blir ekstra sentimental når jeg ser slike filmer som årets kampanjefilm. Jeg synes dette er en flott sak å gi bort penger til, så vi har selvfølgelig støttet opp. . . 


Jeg vil hjelpe til, slik at vi også redder den femte! SE FILMEN!


Dette innlegget er ikke sponset, og skrives fordi jeg opriktig ønsker at flere skal bidra til at andre har mulighet til å hjelpe de det gjelder.


Den internasjonale barnekreftdagen 2015 

Annen hver dag får barn og ungdommer i Norge kreft. Selv om prognosen for overlevelse har økt til 80 % har statistikken stått stille de siste årene og ett av fem barn dør av kreftsykdommen. I den vestlige verden er kreft den vanligste dødsårsaken blant barn mellom 1 og 15 år.  

Barn rammes av andre krefttyper enn voksne og behandlingen er ofte komplisert og krevende. Det er derfor et stort behov for mer forskning på området for å øke kunnskapen om behandlingsmetoder, resultater og bivirkninger. Dessverre har ikke norske barnekreftforskerne fått bevilget midlene som er nødvendig for å kunne drive dette viktige arbeidet videre og produsere ny forskning på området. 

Barnekreftforeningen jobber målrettet med å spre kunnskap om utfordringer som kreftsyke barn og deres familier erfarer under og etter behandling. I anledning den internasjonale barnekreftdagen mobiliserer de små og store hjelpere til kamp mot kreften. 

Lørdag 14. og søndag 15. februar vil derfor barn fra norske skoler og barnehager være superhelter for en helg. De markerer den internasjonale barnekreftdagen med kapper og masker og leder en landsomfattende innsamlingsaksjon til støtte for forskning på barnekreft.

Vår appell er at flere barn kan reddes eller få et bedre liv i etterkant av behandling, dersom arbeidet styrkes gjennom økte bevilgninger og mer støtte til forskning.

For mer informasjon om Juniorheltene og en oversikt over aktiviteter under den internasjonale barnekreftdagen, besøk Barnekreftforeningens nettsider: www.barnekreftforeningen.no.  

Flettefin med Peaks Hair Extensions

Jeg har aldri vært spesielt fjong av meg, og tilbringer nok under snittet med tid forran speilet. Og noe av det siste jeg tenker på om morningen, er hvordan frisyre jeg skal ha. Det blir som oftest febrilsk leting etter en hårstrikk på vei ut døra, for så å stappe alt inn i en trendy hårball ? som jo egentlig ikke er så veldig trendy lenger.

I de siste dagene har jeg sett så mange fancy fletter, så da jeg var til frisøren her om dagen for å sette opp hår extensionsene, spurte jeg om de ikke kunne prøve ut noen fletter på meg. Fletter ser ofte vanskeligere ute enn det er, og kanskje må man øve litt foran speilet før man oppnår “riktig look”. Den kan være bustete, stram, tykk eller glatt. Den kan være røff, rocka, romantisk eller supervakker. Den kan gå over deler av håret eller samle hele manken. Hvilken variant liker du best? Jeg har funnet mange favoritter, og under ser dere en av dem. Jeg liker også flettene til jenta bak instagramprofilen @amberfillerup (ble tiset om denne jenta av Frumaela!). Liker også denne “Twisted Waterfall Braid“, som er enkel og fungerer like godt til hverdag som til fest.

 

Mange drømmer om langt, feminint og bølgete hår, men det kan være vanskelig å spare, og ikke minst en tålmodighetsrøve. Så hvordan få så langt hår som man ønsker seg, akkurat når man vill? Svaret er extensions! – Men hva skal man velge? Tape, punkt eller clip-on?

Jeg har prøvd alt, og har gode opplevelser med både Clip-on og Tape.

– For over 2 år siden satte jeg på meg mine første tape extensions fra Peaks Hair, i anledning bryllupet vårt. Jeg følte meg som eventyrprinsesse med langt blondt hår, og ble i grunn bitt av basillen, så jeg fortsatte med det. Mange lurer på om det sliter på håret, og ut ifra bildene under – hvor jeg har funnet frem bilder fra håret mitt uten extension fra tre ulike perioder, – så ser dere at det er ikke stor forksjell på  mitt eget hår. Altså; det sliter svært lite med tape extensions fra Peaks Hair. Jeg kan selvfølgelig kun si dette om dette merket, og har ingen kjennskap til kvalitet og slitestyrke på andre merker. Peaks Hair brukes hos flere salonger over hele Norge, og en oversikt kan du finne HER. Så ønsker du mer fylde eller lengde på håret ditt, kan jeg varmt anbefale Peaks Hair. Jeg går hos Fiinbeck og Fia i Ila her i Trondheim, som også er de som fører merket her i Norge.


Økonomisk så koster det litt, men ut ifra hvilken følelse det med langt hår gir meg, føler jeg at det er verdt det. Prisen kommer helt an på lengde og fylde,- og det er “første runde” som er den dyreste. Tapeextensions tapes fast i håret helt opp mot hodebunnen, og vokser ut sammen med håret. Dette gjør at man må flytte opp festene med et intervall på 2 – 3 måneder, alt ettersom hvor raskt håret vokser og hvor flink man er til å vedlikeholde det. Og med vedlikehold er det så enkle “knep” som det å ligge med flette om natten, tørke håret helt tørt helt inn i festene (ikke nødvendigvis hele håret), og bruke en hårbørste som er tilpasset extensions.

Har dere noen sørsmål angående mine extensions eller peaks hair, så svarer jeg på dem i kommentarfeltet 🙂 Dere kan sjekke ut @fiinbeckogfia å instagram, eller følge dem på facebook for sennende kampanjer og nyheter. NYHET nå er Flip-in Hair. Sjekk ut video på facebooksiden dems!