Oppskrift: Sjokolade Crusli Kjeks

I dag har jeg og barna lagt sjokolade crusli kjeks. Disse er fantastisk nydelige, og er perfekte å gi bort når man skal små ærend i jula. I fjor lagde vi noen småposer med diverse julebakst til barnehagetantene, og dette er en av sortene vi hadde med. De ble en hit i fjor, så i år har vi laget FIRE ganger så mye..!


Oppskrift: Crusli Sjokolade Kjeks:

170 g mørk sjokolade
 2 eggehviter
par dråper sitron saft
1 dl sukker
2 ts. vanilje extract
150 g  sjokolade Cruesli fra Quaker

Smelt sjokoladen over vannbad, og ha i vanilje extract.

Miks egg og sitrondråpene til det blir tykt, tilsett litt og litt sukker, til massen er stiv.

Tilsett crusliblandingen og den smeltede sjokoladen. Rør med visp.

Fordel røra på en bakeplate i ønket store str. De blir slik du lager dem.


Stek i ovnen på 175 ° i ca 10 min.

De er litt myke når de kommer ut av ovnen, men etter noen minutter danner de en hard skorpe på utsiden, men er myke inni.


Tips: du kan helle røren i glass, la den stå i kjøleskapet i noen timer, og servere som en sjokolademousse med krem eller vaniljesaus, og friske bær.

Oppskriften er hentet fra passion4baking.com

Mammsen Tipser: juleantrekk

Butikkene bugner av juleantrekk, og det er lett å la seg friste. Jeg prøver å ikke kjøpe alt jeg synes er fint, og holde meg til å kjøpe plagg som kan brukes i andre anledninger enn bare til jul. Selv om jule varer helt til påske, så kjenner jeg meg selv såppas godt, at jeg ikke kler barna i rødt når jula er over..! – så derfor har jeg prøvd å finne frem noen klær som kan brukes “flere ganger”. Dette er ikke et sponset innlegg.

Antrekk 1: Sløyfe + skjørt fra minlilleskatt, genser + strømpis fra lillemartine

Antrekk 2: Genser + strømpis fra lillemartine, skjorte fra Kappahl, skjorts fra minlilleskatt

Antrekk 3: genser fra Ninafinaballerina, Skjørt + tights fra minlilleskatt, strømpis fra knertenogkaroline

Antrekk 1: Genser fra minlilleskatt, skjorte fra HM, Bukse fra lillemartine

Antrekk 2: Dressjakek fra lillemartine, skjorte + bukse fra HM

Antrekk 3: Skjorte fra Lindex, Skjorte m vest + skjorte fra HM

Antrekk 4: Dress x 2 fra Littlemountains, Skjorte + body + sko fra Lindex

Antrekk 1: jakke fra Kappahl, Shorts fra minlilleskatt, sko fra Falkanger, hårpynt fra Lindex

Antrekk 2: Vest fra ninafinaballerina, bluse fra HM, shorts fra Lindex

Antrekk 3: genser fra lillemartine, bukse fra ninafinaballerina, sko fra lindex

Antrekk 4: Genser fra HM, skjørt + strømpis fra lillemartine

 

Antrekk 1: Shorts + skjørt  fra minlilleskatt, Skjorte fra HM

Antrekk 2: alt fra lillemartine.no

Antrekk 3: alle glitterkjoler fra lillemartine.no

 

Jeg har lagt min ELSK på den kjolen som er med sølv og glitter på det siste bildet! ! !

Du kan bestemme..!

 

 

 

Mammsen Tipser: Sparebonus!

Helt fra jeg begynte å tjene mine første kroner, har jeg vært flink til å spare. Foreldrene mine har alltid vært flink til å legge av penger til ting de har hatt lyst på, eller ting de har villet gjøre, og gjennom dem har jeg lært at det å ikke bruke med en gang og sløse, er bra. Jeg har lært at det å spare fører gode ting med seg, og har tatt med meg dette videre i livet. Jeg har hatt god nytte av sparingen, og med god veiledning på veien, har jeg sluppet unna både studielån og kausjonist med tanke på lån i banken.

<a href="/

Da jeg var mindre sparte jeg til en ny dukke, en større sykkel eller et stort pusslespill. Pengene ble lagt på Lab & Line sparebøssen, og tømt etterhvert som utålmodigheten snek seg på. Etterhvert som årene gikk, ble målet for sparingen endret. . Jeg begynte å spare til klær, sminke, kino og snowboard.. . Jeg lærte fort at det å gå ut med søpla en ekstra gang, eller vaske trappa, endte i noen kroner ekstra i uka, så jeg var snar med å ta på meg de hverdagslige jobbene i huset.  Ja, fordi ukeslønnen skulle spares. Noe ble selvfølgelig brukt på ting der og da, men mesteparten ble spart. Jeg hadde beveget meg fra Lab & Line sparebøssen, og til en sølvgris med krystallkrone. Ja, det skulle ikke være småtterier! .. Ungdomstiden led på, og interessene endret seg. Det å ønske seg sko og klær har nok alltid vært “noe”, men med tiden så begynte jeg å spare på konto. Jeg begynte å spare til kjærestetur, jentetur, min fremtidige bolig og ikke minst “til meg selv konto”. På sistnevnte konto ble det selvfølgelig spart mest !! Med 5000 sparing på denne kontoen HVER måned i mange mange år, har beløpet steget raskt, og jeg får gode renter.

Nå lanserer SpareBank 1 SMNSpareBank 1 SMN en sparekonto med BONUS. Det vil si at du får 3,75 % i renter om du lar sparepengene stå på koto i ett år. Og ett år er jo ingenting. Man kan selv bestemme hvor mye og når man vil spare. Det finnes mange måter å spare på. Man kan trekke et fast trekk til et bestemt tid i måneden, man kan spare “usynlig”, slik at pengene blir trekt med en gang lønningen kommer på konto, eller man kan spare akkurat når det passer slik. Har man penger til overs, vinner på flakslodd eller har en gavmild tante, så kan pengene spares og brukes til noe fornuftig. Planen for sparingen er helt opp til deg!

..og etterhvert som livet forandrer seg, så sparer ihvertfall jeg til noe forskjelig hele tiden. Per i dag sparer jeg til meg selv, til drømmehuset som vi er i ferd med å bygge, til begge barna, til venninnetur og til ferier. I tillegg så sparer vi i fond. Så ja, MYE av lønna går med til lån og sparing..! men den dagen man “får lov” til å bruke pengene, så er det absolutt verdt å ha spart dem!

HVA SPARER DU TIL?

..dere har sikkert sett den fine reklamefilmen til SpareBank 1SMN? Se den HER.

 


//innlegget er i samarbeid med SpareBank 1SMN//

JULEGAVETIPS til 25 %

Gårsdagens innlegg om gullprat og RBK ble lagt i grus, og vi prøver på nytt i dag. Pcn har vært på feriekoloni i helga, og det har sannelig vært godt for oss begge. Vi har tilbragt helga i hovedstaden i håp om å dra seirende hjem, men som dere vet ble det en stor skuffelse. Etter en helg med rusling i gatene, festligheter med Remakjøpmenn og en god natts søvn, vendte vi snuten hjemmover. En tur vi brukte hele 9 timer på!

Lilja var med oss på tur, og overnattet hos tante Ronja. Det var sannelig stas, og jenta hadde tre ønsker. Det første var å drikke sjokomelk, det andre var å ha på neglelakk, og det siste var å sminke seg. Og sannelig hadde hun komme til riktig tante. Ronja som er makeupartist for Max Factor har skapene fulle i det som finnes av sminke og neglelakk, så Lilja fikk egen sminkekoffert da hun kom. Hun var selvfølgelig i ekstase, og ristet av glede!

Jeg hadde pakket baggen full av klær fra Name It, men siden det var så kaldt i Oslo denne helga, ble det jo bare bilder med ytterklærne, og de fine nye klærne ble gjemt!!

Men det som er, er at NÅ kan dere få koose dere med et tilbud fra Knerten & Karoline. Nå som det er jul i vente, skal jo mange kjøpe julegaver, og siden det er dyrt nok i seg selv, er det jo greit å få litt rabatt?? I dag gir jeg dere hele 25 % HELE NETTBUTIKKEN til knerten&karoline.

BRUKT KODEORD: Rachel25

Lilja fikks eg genser i str 104 fra knerten og karoline. Passet perfekt som en god oversized genser med uggs, strømpebukse og stort skjerf til! Digger også buksedressen!!

…så har dere jos elvfølgelig ALT av ULL som også er på rabatt!!!

…MANGE flotte gaver!!


 

 

20 % på ALT av Little Mountains!!(+ VINNERE)

Etter fantastisk deltakelse om flotte klær fra Little Mountains, er det på tide å kåre noen vinnere. Selvfølgelig må vi kåre TO vinnere, altså en jente og en gutt!

Med 408 deltakende, ble de heldige vinnerene av jakken ANEA og jakken ANDREAS som leveres fra den fantastiske nettbutikken Minlilleskatt.no

SILJE

([email protected] som ønsker seg ANEA i str 103)

BENTE

([email protected] som ønsker seg ANDREAS i str 80)


NÅ 20 % på ALT av Little Mountains hos MinLilleSkatt.no

Tusen takk til alle dere andre som deltok i ukens giveaway. Det er enda ikke for sent til å kapre seg ull fra Little Mountains MED RABATT!!!

I samarbeid med Minlilleskatt.no er det 20 % på ALLE plagg fra Little Mountains ut søndag 24. november!

En perfekt gave til noen som har alt? Eller til søte småtroll?

Lurer dere på noe angående Little Mountains er det bare å spørre! 😀

LØP OG KJØP!!!

 

..et hverdagsglimt

“Det er tusen ting jeg egentlig burde gjort, i stede velger jeg å stenge meg inne i kulden. Bare for et minutt eller to. Det er så stille og fredelig her inne, ingen som maser eller forventer noe. Minuttene har gått, og mine minutters stillhet er i ferd med å renne ut. Jeg prestere, igjen. Jeg liker det. Det å kunne ta en timeout helt for meg selv, uten at noen vet det, eller trenger å vite det. Jeg kan prestere igjen. Kan være skikkelig god. Noen ganger holder det med et par minutter, for å sortere tankene. Kanskje telle et par ganger til ti eller felle en tåre. Ingen som ser. Det er deilig. Jeg hører noen sekunder på en sang – en favoritt, før jeg lukker døren bak meg, og fortsetter hverdagen..”Følg meg gjerne på Instagram: rachelhauan, og opplev oss litt tettere..

Ha en finfin kveld!

…og SÅ gøy at så mange har meldt seg på Giveaway fra Little Mountains og MinLilleSkatt.noGiveaway fra MinLilleSkatt.no

Helga har gått rasende fort denne gangen også. Det har vært en minnefull helg, med feiring av bursdag og julebord med remagjengen vår. Jeg startet helga med 15 herlige jenter på bursdasvors, og toppet lørdag med julebord. Dagen i dag har jeg tilbragt ute i regnet med mine to små, og runder kvelden med hjemmelaget pizza og intervalltrening… Ja, og etter treningen er planen å shoppe litt. Jeg har nemlig inngått en avtale med en venninne om at vi bare skal køpe julegaver til redusert pris. Det vil si at vi ikke an kjøpe til ordinr pris, men feks 3 for 2, 30 %rabatt, osv.. Flere og flere nettbutikker starter med slike dealer, og det er noe jeg har tenkt å dra nyte av.

I DAG har jeg ikke tenkt å tipse om et tilbud, men heller noe dere kan VINNE! Fra i kveld, og frem til torsdag 21. november kl 18.00 kan dere vinne et plagg fra Little Mountains, levert av nettbutikken Minlilleskatt.no. Dette er en nettbutikk etter min smak, og fører mange av mine favorittmerker! Marianne som er mamman bak nettbutikken har en delikat smak når det komemr til klær, og butikken hennes bugner av deilige farger til både gutt og jente.

Som dere sikkert har fått med dere, så ELSKER jeg Little Mountains, og MinLilleSkatt fører mange av plaggene dems. Denne giveawayen er helt topp, og selv om man ikke har barn, så er det alltids noen å gi de bort til! Ingen grunn til å ikke delta! 😉 Plaggene som er med på giveawayen går fra str 74 til 128 og er i ULL!

VINN jakken ANEA til jente, eller ANDREAS til gutt fra Little Mountais

For å delta må du rett og slett skrive i kommentarfeltet om du ønsker å vinne ANEA eller ANDREAS, samt str ! !

Konkurransen varer til Torsdag 21 november kl 18.00

Ulldrakten er helt topp, og super til å ha under ytterklærne nå som det begynner å bli kaldere. . . .

Vi også tipse om at Min Lille Skatt har FRI FRAKT for øyeblikket! ! !


Jeg ELSKER grønnfargen på årets ullklær fra Little Muntains. Virkelig herlig! Blått er alltid en slager, og med Filips øyne så passer blåfargen utrolig godt! (skryte skryte!).. Ullklærne fra LM har jeg anbefalt flere ganger tidligere, så denne gangen er heller inget unntak. Love them – og barna får så mye skryt over varme gode klær!

 

MELD DEG PÅ GIVEAWAY og vinn en NYDELIG jakke !!

LYKKE TIL 🙂 

 

 

 

 

Hverdagsmys!

Etter at middagen er slukt få sekunder etter at kasserollene traff middagsbordet, er barna klare for å finne på noe. Ofte er vi utslitte etter en lang arbeidsdag, og lengter etter en dupp på sofaen. En middagslur er noe som aldri skjer her i huset, bortsett fra de gangene vi sovner under leken. Har du prøvd å “leke” bilbane på ryggen til pappa? Det gir deg kjapt en 10 minutters dupp MED massasje. Ikke værst!

Jeg er i grunn ganske rastløs av meg, så det er kanskje ikke rart at spesielt Lilja har arvet noen av disse “ikke sitte stille” egenskapene. Jeg leker litt med tanken at mamma og pappa glemte å fortelle meg at jeg har en type adhd, siden jeg alltid må ha noe å gjøre, og aldri klarer å sitte stille. Det er alltid en fot som rugger, tramper eller spinner. Uansett, så var det en ettermiddag vi måtte finne på noe, så jeg og Lilja bestemte oss for å klippe og stelle Lilo.


Vi rigget i stand på badet, og Lilja var klar med børste og saks. Sannelig fløy tiden, og vips så var det leggetid, og Lilja var strålende fornøyd over innsatsen! Lilo, hunden, var kanskje ikke like fornøyd, men samvittigheten min var reddet. Et gjøremål mindre, og en datter rikere på erfaringer og tid med mammsen.

Oppdrag god mor fullført for dagen! 🙂

Birthday Girl!

Sannelig så har jeg ikke fylt 27 år,  og det bare for få minutter siden. Klokken har passert midnatt, og jeg er alt for sen med ønskelisten!

Dagen skal tilbringes på jobb, etterfulgt av middag med mine nære og kjære. Planen er å toppe dagen med utstrakte ben på sofaen og godis 🙂

Mine bursdagsønsker kan jo kanskje brukes som julegavetips til dere?