Where to go!?

Vi har så lyst til å ut å reise, men vi klarer ikke å bestemme oss for hvor vi vil dra. Det er snakk om i JANUAR/FEBRUAR/MARS mnd sånn ca i 2-3 uker. Hittil blir det bare Robin, Meg & Lilja. Jeg lurer litt på hvor langt man egentlig kan reise med småttiser?  Jeg har veldig lyst til å dra til Vietnam, men da er det jo priser langt over det vi hadde tenkt å bruke på en ferie..

Alternativer:

Vietnam

Thailand

Jordan

Egypt

USA

 

 

FORSLAG eller TIPS??

….også til dere kjente og kjære, bli med oss da!!!!?????

Good Night and Good Day…

Oi Oi Oi Oi Oi

I natt sov lillemor fra ca 20 til 04 ! Det er rekord det  ! 8 timer liksom! ….og ikke nok med det, jeg og Robin la oss kl 21.00 i går. Så da hun våknet, var jeg jo lys våken! Meeeeen vi sovnet etter pupping, og da sto vi ikke opp før åtte! !

Robin har vært litt tufs i den siste uka, og nå begynner sannelig jeg også å “tufse”…!  Arrg..!

Ellers i dag skulle vi egentlig på barseltur til Grønlia, men siden været ikke var helt på godsida + litt småforkjøla, ble vi heller hjemme denne gangen. Lilja har sovet ute i vogna si i over 2 timer, og i mellomtiden har jeg ryddet, vasket, vasket klær og polert hunder.. I hvertfall en hund!
Det tar seriøst lang tid å børste og føne altså! – glad ikke må gjøres så veldig ofte!

Her om dagen, faktisk på lørdag, kjøpte jeg meg en URTEPLANTE. Aldri kjøpt før. . . men nå tenkte jeg at jeg skulle utfordre meg selv, og se hvor lenge jeg klarer å holde den i live. Jeg har så absolutt ikke grønne fingre. Plantene her i huset får 2 liter vann i slengen, så går det noen måneder til neste gang..


Grønn og fin på dag 3 i heimen!


Lilo ferdig badet, og “klar” for børsting og føning..

Mmmm lukter godt av nyvasket hus og hund ja!

for 4 måneder siden…

…akkurat i dag, fredag, var jeg på pizzakveld hos Ingvild, med Sonja, Mari og Tine. Kl 02.07 samme kveld ble dette bildet tatt, og 2,5 time senere var verdens herligste lille jente kommet til verden. FIRE MÅNEDER allerede…..!

…RIE RIE RIE RIE……puuuh!

Hektisk Torsdag

Det kom kanskje ikke som noen overraskelse at jeg har hatt mye å gjøre i dag?

Fysioterapauten kom – og dro – og på en uke så hun forbedringer. Vi må bare fortsette å leke masse og ligge mer på høyre side, enn venstre.

Turen gikk til jobben til pappan min for å sjekke noe greier, så videre til Fokus Bank for å lage bank konto til Lilja. Måtte jo ha med pass og greier, så litt av et styr bare for å kunne spare penger til henne. Ja, for et tips til dere som skal spare til barna deres er å opprette konto i deres navn. Hvis man oppretter i mor eller fars navn, må man betale arveavgift når pengene skal utbetales/overføres til barnet.


Videre tok vi turen på IKEA for å kjøpe rammer. STORE rammer. Deretter til Rema 1000 på Moholt for å kjøpe fisk til middag, og avsluttet på gamle Rema 1000 Bromstad for å plukke ut handlevogner og inventar til butikken, siden Robin ikke har tid når han er på jobb… Så home! Da ble det en kjapp tur på vofsene før vi campet i sofaen med dunkende hodepine, skinkesalat og en supervåken Lilja…

 

Stay Tuned <3

Å komme i form etter en fødsel:

Jeg har fått flere spørsmål om hvordan jeg kom meg i form etter fødselen, så jeg kan skrive litt rundt det.
Det er ingen hemmelighet at jeg har vært veldig opptatt av kropp siden tenårene, og som mange andre var jeg småhysterisk da kiloene begynte å komme under graviditeten. Etter hvert godtok jeg det. Under graviditeten tillot jeg disse kiloene å komme, rett og slett fordi det er slik det er. Jeg la på meg 14 kg under svangerskapet.

Jeg – og merk deg at dette er min mening – tror og mener at om man er i fin form, altså trener og har et normalt kosthold før svangerskapet, og fortsetter dette i de 9 mnd man går gravid, så skal det ikke være noe problem å bli kvitt kiloene etter fødselen. Derimot de som bruker graviditeten som en unnskyldning for å ligge på sofaen eller bøtte innpå med allverdens godt, får selvfølgelig vanskeligere med å kvitte seg med de ekstra kg.Nå synes jeg veldig synd på dem som får bekkeplager tidlig i svangerskapet, og rett og slett ikke har noe valg enn å sitte mye, men det blir en helt annen sak. Uansett; jeg spiste det jeg hadde lyst på – innen normale mengder – koste meg, gikk turer og trente. Jeg trente ikke hardt, men øvelser til rumpe og rygg + masse turer 😀  – nå skal det sies at jeg har en veldig hektisk jobb så jeg går jo minimum 12.000 skritt hver dag på jobb..og det hjelper jo på at jeg jobbet veldig lenge 😉


ETTER SVANGERSKAPET gjorde jeg ikke noe annet enn å amme. I og med at Lilja lå på sykehuset i 10 dager, tror jeg mange kg forsvant pga lite mat/stress/gråt osv. Da vi kom hjem fra sykehuset gikk jeg mye turer, ikke lange, men en tur hver dag. Mest for å få frisk luft, ikke for å trene. Da det var gått ca 6 uker begynte jeg å trene mage. SitUps. . . . men jeg er som mange andre, jeg blir lei av å trene. Mister motivasjonen.

Jeg må innrømme at det med å ha noen kg ekstra etter fødselen har gått mye bedre enn jeg hadde forberedt meg på. Jeg var forberedt på å bli hysterisk med en gang, men i stede tok jeg en ting om gangen. Lilja var uansett viktigere enn magen min..! Det kom til et punkt der jeg følte meg fantastisk så lenge jeg sto oppreist, men følte kvalmen komme når jeg satte meg ned. Jeg kom til slutt til punktet der jeg ble hysterisk!
Etter mange mange år med spiseforstyrrelser, har jeg heldigvis lært at de raskeste løsningen ikke er de beste
, så jeg bestemte meg for å gjøre det “the right way”.

Ei venninne av Robin som er utdannet ernæringsfysiolog, kom med mange bra tips til meg gjennom svangerskapet, for å holde meg på riktig spor. Jeg spurte henne om hjelp til å få fart på de siste kiloene som plaget meg. Hun lagde et matplan, og satte opp hvor mye jeg burde trene pr uke.Endelig var jeg motivert.

Jeg var SUPERFLINK i 3 uker, til kroppen sa ifra at dette ble litt for mye. Bekkenløsningen jeg fikk i slutten av svangerskapet kom tilbake, og kroppen verket. Mat delen gikk flott, helt frem til dåpsuka, da ble det mye kakebaking, og fokuset forsvant. Nå er jeg på uke 5, og matdelen går bra:) I utgangspunktet skulle jeg trene styrke 3 ganger i uken + avslutte ,med intervall, og gå tur 1 time før frokost eller 2 timer etter, 3 dager i uken, men jeg får ikke tid til alt. Turgåingen går bra, mens treningen er det slakket på pga plagene. Jeg begynte rett og slett for hardt.


Christine, som har hjulpet meg på veien, sa at jeg måtte sette meg mål. Det første jeg sa var: jeg vil gå ned 3-4 kg på 8 uker! Ok, sa hun, men mente jeg burde ha delmål. Jeg satte meg delmål:

HOVEDMÅL: gå ned til normalvekt 49-50 kg (det vil si -3kg)

DELMÅL 1: komme inn i buksene jeg brukte før svangerskapet: CHECK!

DELMÅL 2: føle meg bra og være fornøyd med min egen innsats: 50 %CHECK!

DELMÅL 3: Forandre Livsstilen Min; 50% CHECK!

 

Oppsummering: this works for me!

Amme –> Ha tålmodighet –> Sett deg realistiske mål –>gå tur før frokost (gi ungen mat og ut på tur – pleier å hive innpå et stort glass vann/grønn te/en fersken om jeg er supersulten) –> spis riktig og ofte (..men unn deg noe godt av og til) –> begynne å trene forsiktig. HUSK at du må tenke på ditt utgangspunkt, ikke mitt. Jeg er kanskje fornøyd med noe annet enn det dere er…

Det jeg spiser i løpet av en dag (ikke inkludert vitaminer/oljer/tilskudd – for det tar jeg også).
DETTE ER TIL MIN VEKT, så “dont do this at home” . . . viktig at man spiser nok 🙂

Frokost: 30 gr havregryn + ekstra lett melk + kanel

Mellom Måltid: 2 rugsprø med 50 gr kalkukpålegg/skinke + 2 skiver hvitost

Lunch: 30 gr grov pasta eller ris + 100 gr karbonadedeig/kyllingkjøttdeig/kylling/+grønnsaker variert i farger

Middag: det samme som lunsj. kan bruke laks/torsk/svin/biff…

Mellom måltid: SKYR – hvis jeg har trent spiser jeg 1 pk rosier + 1 glass ekstra lett melk

Kveldsmat: 1 grovbrødskive (unner meg et grovt rundstykke) + 2 egg + salat

 

STAPPMETT!

 

Er det noe du lurer på, spørr da vell 🙂

 

 

 

My two – one and only

…more than words <3 Daddylove <3

Kosestund t a mor..!

En ting med høsten, er at det blir mørkt ute, og jeg kan tenne stearinlys over alt. Jeg elsker levende lys.. Jeg synes det er koselig og avslappende. Det er spesielt godt å sette seg ned i sofakroken etter en lang dag, grinete unge og lite søvn. Lilja hadde ikke vært på do på 13 dager, stakkar, men i går kom heldigvis bomba! Likevell har hun vært veldig sutrete den siste uka. Kanskje tenner? hun sikler og spiser knyttnever i fleng, så noe må skje i den munnen der..! Hun gråter mye mer enn før, og har tydeligvis blitt en mammadalt…

Nå sitter hun her å ser Ariel på tv, og kjefter, sutrer og ler litt innimellom..!

Tissefant!

Bokstaveligtalt..!

Casper tisser og tisser over alt…han må jo igrunn være litt dum som tror det kommer ut noe når han har markert på hver en busk på hele turen! ….men sprek, det er han! Se da:

….og Casper som er såååå tøff til vanlig, er LIVREDD for støvsugeren. I dag havnet han oppe i vugga til Lilja, og lå bare å knurret og kjeftet da jeg sveifet over gulvene! tihihih…søt og da!

Fortalte jeg forresten det at Casper har røytet en hel BRØDPOSE med pels?? Han ser rett og slett ikke ut…! Så gleder meg til kulda setter inn og gutten får pels på kroppen!

Interiør Rema 1000 Flatåsen

Jeg nevnte vell det at jeg hadde gått til innkjøp av litt interiørstash til butikken? Ja, for å selge, altså! Jeg kom over bildene på telefonen min, så her er hva jeg kjøpte inn og hvordan det ble.. 😀