Dagens fremsnakk: GullKornDesign

Det er ulike måter og historier som inspirerer og motiverer oss. Ofte når jeg trenger en liten puff i baken, eller bare en oppmuntring, klikker jeg meg inn på personer som motiverer og inspirerer meg. . Jeg blir ekstra interessert i de historiene og menneskene hvor drømmer blir til virkelighet, mål blir realisert, og nye høyder settes og oppnås. Som hos de fleste er det en vei å gå for å nå et mål, og i dag ønsker jeg å gi nydelige Rebekka Widerøe, gründeren bak GullKornDesign, sin glory of fame. Hun er en fresh, sprek, omgjengelig og ikke minst talentfull tobarnsmamma som i løpet av de siste to-tre årene har gjort sin lille barselshobby til sitt levebrød. Med en visjon om å lage pene behagelige klær til barn, ble GullKornDesign til i 2013, og åpnet i August i år sin første nettbutikk, og har per i dag over 40 forhandlere av barnemerket.

En vakker sommerdag i 2013, i en tidlig fase av instagram og en kreativ permisjonsperiode for min egen del,  klikket jeg meg ivrig gjennom hashtags på #barneklær #hjemmelaget #hjemmesydd osv. Da kom jeg over Rebekkas hjemmesydde plagg til sine små, samt noe som lå ut for salg. Ivrig som jeg var, kontaktet jeg henne, og vi snakket litt frem og tilbake på mail, før vi ble enige om at vi skulle utvikle det til et samarbeid gjennom bloggen. Denne sommerdagen i 2013 ble mitt første møte med GullKornDesign, og som Norges første blogger som fikk skrive om merket, føler jeg meg beæret når jeg nå, noen år senere, får lov til å gjøre et nytt samarbeid med denne flotte og inspirerende dama, som fulgte, gjennomførte og realiserte en tanke, drøm og idé.


Fiola har på seg KONGLA ulldress i rosa str 80.  (se lengre ned for RABATTKODE hos GullKornDesign)

Fiolas barnerom tar form, og klesstativet fylles med deilige plagg til både høst og vinter. .


Store bloggere som for eksempel Caroline Berg Eriksen, Stine Skoli (speiltvillingene) og Rebekka Mæla (merennbareord) har i ettertid skrevet om GullKornDesign, og vi er alle enige om at dette er behagelige barneklær med god kvalitet, passform og ikke minst et nydelig design.. Kolleksjonen som først ble lansert i nettbutikken ble utsolgt relativt raskt, og årets høstkolleksjon som inneholder både organisk bomull, fleeceklær og ullklær har flydd ut av butikkene.

 Høstkolleksjonen består av flere tekstiltyper og både duse og sterke farger. KONGLA som er min favoritt serie finner man i dus blå, dus rosa, lilla og blå. Lilja og Filip har testet ut de sterke fargene, og jeg synes at de er så fine ! !


Med rabattkoden – RACHEL – får du 30 % på KONGLA ullserien + 20 % på BJØRNUNGEN serien.


Med røde neser og gufsevær, var det godt vi hadde kledd oss i ull fra topp til tå. Her er barna i Kongla ullklær fra GullKornDesign.


…”Tenk om jeg kunne vært et FLY da, mamma!!”…

GullKornDesign fører topp kvalitet, med YKK glidelåser og trykknapper, samt kokosnøtt knapper. Alle plaggene er Oeko-Tex 100 sertifisert. Kanskje har flere rukket å sniktitte på vårens kolleksjon som ligger i små teasere på @GullKornDesign?Her vil det i hvert fall bli et stort fokus på organisk bomull.

Bjørnungen fleece-kolleksjon er fantastisk deilig, og nå får du 20 % på også denne i nettbutikken.


Klem Rachel

Tips til farsdagsgave? – glitrende rosa i hus!

På en skala fra 1 til 10 vil jeg si at jeg ligger på rundt 5 når det kommer til mobilavhengighet. Jeg er ikke spesielt opptatt av telefonen, og har i de siste 10 månedene hatt en knust iphone med minimal kapasitet. Dersom noen skal låne telefonen min, får jeg alltid kommentarer på at den er knust, og kanskje burde vært byttet ut, men behovet mitt ligger ikke der. Spør man familien min vil de nok påstå at jeg er den minst mobilavhengige de kjenner til, og at det å være tilgjengelig ikke er helt “min greie”. Jeg sjekker sjeldent facebook på dagtid, og har for så vidt ikke appen på telefonen heller. Jeg legger ut bilder eller sjekker snapchat inn i mellom når ivrigheten eller kjedsomheten tar meg, og leser som oftest ikke meldinger før jeg setter meg i bilen etter endt arbeidsdag. For ikke å snakke om å svare på meldinger etter at jeg har lest dem, der er jeg elendig.

Stort sett blir den brukt som en trygghet, og til å ta bilder med. Thats it. 

Her om dagen hadde Fiola fått tak i telefonen min, og satt med halvparten av den i munnen og flere biter av frontglasset i hendene. Jeg kjente litt på panikken og den dårlige samvittigheten over å utsette henne for å kunne skade seg på noe, bare fordi jeg følte det ikke spilte så mye rolle for min del at den ikke var i orden. . . og etter å ha smakt litt på skyldfølelsen, blitt informert om rosa telefon og stor kapasitet, klarte Robin å overbevise meg om at ny telefon var helt greit..  og vips så lå den i postkassa!


– og med så mange kids i hus, som låner, tar og sniker til seg telefonen, er det greit å være litt beskyttet, så i samme slengen bestilte jeg meg et iphonedeksel fra caseapp.no .Men selv om telefonen er oppdatert med siste skrik, og facebook er installert på denne nye fancy saken, tviler jeg sterkt på at jeg blir spesielt mye mer tilgjengelig eller avhengig av den grunn.. Jeg liker å ikke få med meg alt som skjer med folk via facebook, og er fortsatt en forkjemper av det å prate sammen, og være interessert i livet til de rundt meg uavhengig av hva de har lagt ut på sosiale medier. Men nå er den i hvert fall fin å se på, og ikke minst hel.


caseapp.no kan du designe ditt eget deksel. Det er mange design å velge i, som for eksempel det jeg har valgt med flere bilder. Jeg har også bestilt noe som blir til julegaver, så de får dere dessverre ikke se, men det er absolutt et godt tips til de som kanskje har alt, eller som en farsdagsgave fra barna? Med koden RACHELS20 får dere 20 % på din neste bestilling hos caseapp.no. #reklame //deler av innlegget er i samarbeid med caseapp.no//

 

Med strikkepinner som avslappning..

En av de tingene som jeg begynte med da jeg ble gravid med Lilja, var å strikke. Det gikk ikke nødvendigvis så veldig kjapt, og ble ikke alltid slik oppskriften tilsa, men ønsket om å kunne bidra med et hjemmelaget plagg i ny og ned var der. Og som man har lært i oppveksten, og kanskje av erfaring, gjør øvelse mester. Ja, noen mester skal jeg ikke si at jeg har blitt, men etter fire graviditeter og både gutter og jenter inn i flokken, har jeg dristet meg på mer og mer avanserte plagg, og funnet ut at dette er min form for avslapping. Skal jeg ta “fri” og gjøre noe for meg, så er strikking min måte å koble ut fra omverdenen på. Akk, det hørtes litt gammelkjerring ut, men thats life. Kroppen nærmer seg 29 år med stormskritt, og jeg må kanskje bare innse at det er slike merkelige hobbyer som inntar huset med årene. Jeg hadde et blaff av “sy galskap”, men det skal sies at det var ikke noe for meg. Jeg følte ikke at jeg hadde tid til å lære meg det godt nok…! Og tid trenger vi ikke snakke noe mer om. Mangelvare!

Men så er det jo det da vet dere, at når man blir ivrig, litt rastløs og skal ha ting gjort kjapt, så er det ikke alltid at ting blir gjort ferdig. Så for at all denne strikkingen ikke skal være for gjeves, og bidra til ferdige produkt, må jeg av og til ta meg i nakkeskinnet og være streng.  Når påbegynte prosjekt tipper fem stk, er det på tide å fullføre noen… noe som kan være ûberkjedelig, spesielt om plagget har ligget såpas lenge at det barnet du i utgangspunktet strikket det til har vokst ut av denne størrelsen. Ja, og da tenker dere kanskje at det er flott for meg som stadig vekk produserer nye barn? 😛 Hehe.. joda.. men guttebasser er da ikke like kule i rosa heldresser, er de vell? Så noe ferdigstilles og legges i gaveskuffen, og vips så hadde jeg i hvert fall en julegave eller barselsgave laget med kjærlighet (..og litt bannskap).

De to siste prosjektene som er ferdigstilt er disse to, og jeg må si meg fornøyd med mine første gensere strikket på denne måten. Det at armene kunne vært lengre, at vrangborden burde vært strikker tettere eller at popcornene trenger øvelse er en annen sak. IM FINISH! – og nye prosjekter kan påbegynnes! !

Genser med mønster fra “Baby Sandnes Garn” Hefte 1415 modell nr 5. Strikket i str 3 mnd, med fargene i oppskriften (Babyull Lanett). Synes armene ble korte, så ville strikket dem litt lengre enn oppskriften.Strikket som genser og ikke jakke. Brukte restegarnet til tøfler og sokker. Popcorngenser fra Pealas, strikket i a
ngora from Pickles (www.pickles.no). Denne er strikket i str 1 – 3/4 år. Shortsen på bildet er fra Little Mountains og kan kjøpes blant annet HER, og skoene er fra Lindex (kun i butikk)

 

For øyeblikket er det et “friprosjekt” på gang..så tiden vil visa hva det blir og om det i det hele tatt blir noe å vise frem!

 

Klem fra kveldens strikkemamma !

 

Favoritter, Gavekort og varme høst barn! !

Med barna i barnehagen hver dag, er det klart at vi trenger skikkelige, varme og gode klær. Med tiden har jeg lært med hva som gjelder hvor, og at ikke alt nødvendigvis er like praktisk for de i barnehagen. De har ulike dager til tur, så disse dagene kjører vi ull fra topp til tå. Selv om det er mange merker som har fantastiske ullklær, er det ikke alle plaggene jeg velger å bruke på for eksempel turdager. Ofte klatrer de i trær, spiser pølse med ketchup og er en smule mer uforsiktige enn det det kanskje er på en vanlig dag i barnehagen, så her pleier jeg å velge den ulla som er litt rimeligere. Som for eksempel ull fra Name It og Celavi. Denne kan vaskes litt hardere enn mange andre ullplagg, og tåler å bli herjet litt med.

I dag er en liten oppsummering av mine favoritter hos nettbutikken knertenogkaroline.no for øyeblikket, kombinert med noen fargeklatter.

Fra og med i dag og ut onsdag får du 20 % PÅ HELE NETTBUTIKKEN ved bruk av kodeord Rachel20

 – og ved bruk av rabattkoden innen onsdag, er du med i trekningen av 3 gavekort på 1000 kr (tre vinnere) ! !


..ofte glemmer man litt hva man har i skapet, og hva man kan kombinere med. Jeg synes grått er knallfint med sennepsgult og burgunder på gutter. . . ! Et behagelig ullantrekk kan bli så mye mer bare med en gul lue eller en tøff vest.


Plaggene på bildet over er i grunn mine favoritter til lillebror i magen. . Jeg har allerede kjøpt de fleste plaggene på bildet slik at han kan ha til neste år. Altså, når han skal begynne i barnehagen. Heldrakten fra Celavi har vi både til Lilja og Fiola i fjorårets farger, og i årets farger til Fiola. Den kan brukes både som nattdrakt, som en kosedrakt alene, under utedrakten, eller i kombinasjon av andre ullprodukter fra for eksempel Name It og Celavi. Den er SUPERGOD, og perfekt å gi bort til noen som kanskje har mye klær. De er pene i designet, behagelige, supersøte og kan brukes i lang tid.


I helga har vi også hatt besøk av Ronja og nydelige Frøya ! !

Rabattkoden varer ut onsdag 28 oktober, og skrives inn på side 2 i bestillingen. Frakt på 59 kr tilkommer uansett hvor mye du han. dler for. Dersom du er gravid eller akkurat har født, kan du sende en mail til: [email protected] og få en spesial rabattkode som gir deg hele 35 % på alle varer i kategorien 0 – 9 mnd. HUSK også at dersom du bestiller innen onsdag med kodeord Rachel20, er du med i trekningen av et gavekort på 1000 kr (tre vinnere får gavekort).

//innlegget er i samarbeid med knertenogkaroline.no//

 

Krøllefin frøken

Det merkes at barna blir større, og begynner å få med seg litt mer av det som skjer rundt dem. Jeg syne sikke det var lenge siden jeg skrev at jeg var så glad for at jeg kunne få velge akkurat hva de skulle ha på seg på morningen, og at det fortsatt var jeg som var sjefen over fargekombinasjonene og hårfrisyren til barna, men den tiden er tydeligvis forbi. Altså, les med en klype salt, så er det fortsatt vi som er foreldrene og som til bunn og grunn bestemmer, men sånn på overflaten har vi med to litt mer bestemte småtroll å gjøre. Fiola kommer hakk i hel, og det er spesielt i helgene vi opplever at DA er det deres tur til å bestemme. Nå skal det sies at det ikke er mamman som plukker ut frost kjoler og ullklær til barnehagen, og at plaggene en gang eksisterer i garderoben er beviset på et sekunds svakhet på butikken, eller et ønske som har blitt oppfylt av tanter, onkler, eller besteforeldre.

Uansett. .

Denne morgenen hadde jeg tydeligvis loooovet at vi skulle pynte oss, og da er det ikke bare lipgloss og neglelakk på planen, neida, da er det krøller og det hele. Fordi det er nemlig slik når man har unger så får de med seg det meste, som for eksempel at mamma krøller håret når hun skal pynte seg, og da betyr jo også det at dersom Lilja skal pynte seg, så må hun også krølle håret. Så vi krøllet, sprayet og fiffet oss opp til en aldeles så alminnelig lørdag..!Med krøller, lipgloss, finklær og det hele, var frøkna klar for nye eventyr. . !
Hun valgte antrekket nesten selv, og var meget fornøyd med at alt var ROOOSA! Både skjørtet og jakken er ifra Little Mountains, og kan fås kjøpt blant annet HER.

Ha en finfin lørdag

Klem fra oss

Pannekaker til frokost!

Noen dager er det luksus i heimen, og vi slår til med pannekaker til frokost.

Da er det søskenkjærlighet så det holder og opplæring av pannekakerørelaging på høyt nivå.

Lilja forklarer ivrig, mens Fiola følger spent med på neste steg i pannekakerøren. . .

Oppskrift på pannekaker:

4 egg

1 ts vaniljesukker

2 ss sukker

ca 5 dl melk

ca 3 dl hvetemel

3 ss smeltet smør + litt til steking

 

GOD FREDAG fra jentene

Barneklær: 20 % på Memini

Kveldens tips er på barneklær fra Memini, designet av norske Kristine Vikse. Merket har fått en god status blant oss barnemødre og klesglade, og føyer seg inn i rekken over mine favoritter. Spesielt på ull og pen kjoler utmerker de seg godt. Dette er også et merke man sjeldent finner rabatter på nyheter, så med 20 % avslag KUN I DAG hos minlilleskatt.no, er det bare å slå til…!


Klikk HER for oversikt over alle Memini plagg

 

Lørdagskos

Slike familielørdager er det ikke mange av. Denne helga hadde vi i grunn ingen planer, og følte for å ta en skikkelig kosedag sammen. Vi spiste en god frokost, kledde oss, og tok trikken til byen. Barna elsker trikken, og i og med at vi ikke tar verken buss eller trikk så ofte, er det ekstra stas. Vell fremme i byen, viste det seg å være “toilldag”, så vi var så absolutt ikke alene på bytur denne lørdags formiddagen. Jeg og de to største barna kjøpte oss kinobilletter til Karsten & Petra, så mens vi koste oss på kino, ble det shopping på pappsen og Fiola.


Spente unger på vei til trikken….


…BESTEVENNER for en dag… sånn ca..!

Vi hadde en finfin dag i byen og på kino, etterfulgt av  nissegrøt til middag og felles barnetv-titting før leggetid.

Barna sovnet med en gang, og ga uttrykk for en fin dag.

God Kveld,

Rachel

 

Rema 1000 – en livsstil

Som familie lever vi et relativt normalt hektisk liv, med en touch av galskap. For oss er det helt normalt at barna helst vil være med på jobb, og det å stable maisbokser går på lik linje som legoklosser. Det er selvfølgelig de to største jeg referere til, og til tross for at de bare er 3 og 4 år, krangler de om å få sitte i kassen og hvem som har samlet mest papp. Fra de bare var noen uker gamle har de hørt jekketraller, kassaapparatet putre og gå, pantemaskinen dure, pappmaskinen jobbe, lyden av bestillings skanneren som fyller opp butikken, og ikke minst, summingen av kundene i butikken. I en alder av 1, 3 og 4 år, har de allerede relasjoner og bånd med flere av kundene våre, og setter et ekstra smil om munnen på flere av dem. Det varmer et mammahjerte å se at barna blir akseptert, men ikke minst varmer det et kjøpmannshjerte at jobben man liker, elsker og har levd for i så mange år, blir akseptert på hjemmebane. Selv om barna ikke kjenner noen annen form for livsstil enn den vi lever i dag, er det godtatt at det er Rema 1000 som er tingen, og at det bare er slik det er. For når både mamma og pappa jobber over gjennomsnittet, og i tillegg er i samme bransje, kjede og butikk, er det ikke rart at man også snakker litt Rema 1000 hjemme, og at det hektiske, interessante, impulsive, spennende, og utfordrende livet som kjøpmann blir en del av hele familien.


..barna lærer det meste på jobb, og at arbeidsmoralen har kommet på plass tidlig er det ingen tvil om. Noen ganger er det penger i potten, men de skal neimen ikke brukes til noe. Begge barna tviholder på småkronene sine, og straks de kommer hjem, fylles sparegrisen opp. Som kremmere skal bli, har de allerede nå skjønt at pengene ikke nødvendigvis MÅ brukes der og da, men at litt penger ofte blir til flere, og med flere så åpnes det muligheter…

Ha en finfin kommende helg! 🙂

Følg gjerne butikken på facebook eller instagram @rema1000flatasen

Kveldshilsen fra oss

 

25 % på høstfavoritter hos minlilleskatt.no

Nå som de fleste høstkolleksjonene har kommet på nett, er det flott å få med seg noen rabatter på veien..! 

Barnebutikken minlilleskatt.no har vært en samarbeidspartner over lengre tid, og som jeg synes har så flotte merker i utvalget sitt. Marianne, som står bak nettbutikken, fører merker som blant annet Little Mountans, Poppy Rose, Memini, Gro Company, CelaVi, FUB, Lilleba & Herremann, MarMar Copenhagen, Okker Gokker, Soft Gallery, Rose Lille, Mini Rodini, mfl.

Fra og med 13 – 15 oktober, har minlilleskatt.no 25 % på alle CARDIGAN i nettbutikken. . Her kan du gjøre noen fantastiske kupp på årets nyheter, og varene er allerede nedpriset i nettbutikken. En cardigan kan gjøre et antrekk til så mye mer, og jeg ELSKER ulljakker til kidsa. Filip har tre av tre cardigans fra Little Mountains på bildet under, og den grønne fra Poppy Rose står høyt på ønskelista. Sammen med shortsen fra Little Mountains eller FUB, blir guttaboys både søte og tøffe!

25 % på alle cardigans til GUTT finner du HER. Noen av underdelene, samt skjortene finner du på nettbutikker som Zara, HM og Kappahl. Begge blå shortsene er å finne HER.

Lilja og Fiola har mye rosa, og det er jo ikke rart vi velger det, når det er sååå mye fint! ! Sjekk bare jakken med rysjene fra Little Mountains, eller ullskjørtet i hvitt og rosa. For ikke å snakke om ullshortsen med seler! Jeg elsker kombinasjonen med blomsterprint, og ikke minst at en strømpebukse kan gjøre et antrekk både røft, tøft og søtt ut ifra fargevalget. En god jakke må til nå som høsten og vinteren er rett rundt hjørnet, så nå kan du kapre deg dine favoritter litt billigere! 🙂


25 % på alle Cardigan til JENTE finner du HER. Her er nesten alle varene hentet fra minlilleskatt.no, med unntak av sko, strømpebuksene, smånips og buksen.

//innlegget er i samarbeid med minlilleskatt.no//