Villa Rachel: Progress!

Her på byåsen er det ikke lenge før kulda setter inn, og snøen daler ned. For de av dere som ikke kjenner helt til plassen, så bygger vi hus på den siden av byen hvor det er mest snø, og hvor sommeren kommer senest. Ja, det høres kanskje ikke så idyllisk ut, men på den andre siden så bor vi rett ved marka, ved mange flotte vann og turområder. Vi bor bortenfor hovedveien, slik at vi ikke hører støyet, men likevell kommer oss like raskt til sentrum eller jobb som fra der vi bodde før. Vi har både buss og trikk et steinkast unna på begge sider, og alle faciliteter med tanke på idrett og aktiviteter til senere år i nærheten. Vi kan høre fuglene kvitre og slipper støyet fra morgentrafikken…og med tanke på at jeg har vokst opp her, så er jeg glad for at vi har funnet veien tilbake!

Prosessen er godt i gang, og byggteamet fra Team Vikingbygg er inne i sin 7 uke på huset. Per nå har vi fått TETT HUS, og arbeiderne ønsker snøen velkommen. Vi har fått vegger og tak, men venter enda på vinduer som skal være på plass innen 4 uker. Huset tar stadig form, og nå er det utvendige som står for tur først. Det tok sannelig tid å bestemme seg for farge på huset, men omsider, etter mye frem og tilbake, så kom vi i mål. Vi har valgt å bruke en totalentreprenør her i Trodheim, Team Vikingbygg som skal ta seg av alt til siste slutt. De har laget en plan for oss slika t vi kan følge med på milepæler og diverse valg som vi må ta. Nå er det ikke lenge til før vi må begynne å bestemme oss for kjøkken, og sannelig er det MYE å velge i! Så om det er noen der ute, som så sårt ønsker å være med å forme huset vårt innvendig, kan dere gjerne sende meg en mail på [email protected]. da er det snakk om alt fra kjøkken, bad,  farger, peis, gardiner, puter, tapet, dørhådtak, benkeplater..osv!

På bildet under ser dere fra uke 5. Her har de fått opp takbjelkene i 2.etg. Bildet er tatt fra baksiden av huset.

Bildet under viser huset per uke 6 etter oppstart. Her ser dere at vi har begynt å få vegger. De tetter for vindune i første omgang slik at det blir lunere for dem å jobbe frem til vinduene kommer. Der dere ser at det klart er et vindu mindt på, er vinduet fra spisestuen. Helt til høyre på huset i 2.etg er det kjøkken, g hent til venstre, der det ikke er noen vegger enda, er tv stua. I 1 etg er barnerommene på hitsiden av huset, mens vaskerom, lekestue og klesskap er i midten, og vårt soverom + bad er mot den andre siden av huset.

Hus nr 2 i full sving!


Det er utrolig spennende med husbygging. For oss er neste steg å bestemme oss for kjøkken, så det jeg luer på, er om dere har en kjøkkenleverandør å anbefale? Smarte løsninger og erfaringer? Jeg ønsker å ha et kjøkken med GOD plass. Jeg vil ha en “bakebenk” som er litt lavere enn vanlig, i og med at jeg også er lavere enn gj.snittet (jeg må alltid stå på tær når jeg baker!!). Jeg ønsker god plass til kopper og kar, og ha maten tilgjengelig på kjøkkenet. Jeg vil ha et stort kjøleskap (ikke for stort!), og en lite fryser til småtterier.

KOM MED DINE KJØKKENANBEFALINGER!!!

 

Storgutt!

Det er ikke lenge siden jeg snakket om at Filip hadde tatt sine første skritt, og at det ikke var lenge til han var å karakterisere som turbo nr 2. Vi kan trygt si at tiden er inne for knall og fall, og at vi har ønsket blåmerkene velkomne. Filip reser rund og skal som søsteren sin, gjøre alt selv. Altså, han er selvfølgelig ikke der at han skal kle på seg selv, men han vil gjerne spise selv, holde i alt selv og ihvertfall GÅ selv. Nå som han endelig har knekt koden, og tør å bevege seg alene, har han opplevd en ny hverdag som jeg tror han trives i. Han er på mange måter lik storesøster, men også veldig ulik.

Her om dagen gikk vi en tur med Lilo (hunden vår), og da ville Filip passe på. Han klarer jo fint å vise uttrykk for hva han vil, så vi skjønner som regel hva han mener.

Ellers er det mye som har skjedd med huset siden siste jeg la ut bilder, så jeg gleder meg til at dere skal få se hvordan det har blitt!!. Det begynner virkelig å ta form!!

Hverdagen er stort sett den samme, med små justeringer. Det felles er at de morgenene jeg skal kjøre barna i barehagen, så tar vi en liiiiten timeout før vi farer ut ytterdøra. Barna får hver sin muffinsform med noen rosiner eller fruktbiter, så får jeg noen sekunder til å ha på meg ytterklærne + å gå over lys, sjekke at jeg har fått med meg alt, telle ryggsekker osv. Det er ikke mye de youtube, men akkurat nok til at jeg får gjort mitt. Det hender også at Lilja har fått låne iphonen min, og da kører hun show fra youtube. Hun er (kremt.. litt skremmende), en reser på både iphone og youtube, så hun finner frem til noe de kan sitte å se på i mens jeg feks lufter hunden.

Her sitter de klare til barnehagen begge to 🙂

Tenkehjørnet..!

Mandagskvelden er snart over, og jeg har malingsflekker på fingrene. Jeg har tatt på en stor joggegenser, og hentet et stort glass melk. Jeg er alene på stua, som vanlig på denne tiden av døgnet. Jeg har akkurat kommet hjem, og kroppen er i ferd med å si ifra at nå er det nok. Det er bare noen timer før vekkerklokka ringer for en ny dag. Det er atter en visning i morgen, og jeg har tatt meg bryet med å male tak og fikse småtterier. Mellom strøkene ble det lesing av søknader med beina på bordet. En liten hverdagstimeout er godt å ha i disse tider. Ja, fordi ting er kanskje ikke helt som de burde være, og uforutsigbare ting sluker energien min.. . men til tross for små fartsdumper i hverdagen, er jeg en fikser, og evig optimist, så selvføgelig skal jeg klare dette også. Ingen tvil om det.

En av de tingene jeg har tenkt på, er akurat det jeg driver med nå. Det krever mer enn før å skulle brette ut livet sitt for offentligheten, og kanskje er det slik at desto flere lesere man får, så føler og tror man at man må gi mer? Jeg gjør ihvertfall det. Da jeg begynte å blogge, så ønsket jeg å skrive om de hverdagslige tingene, uten å pynte på noe. Jeg ønsket at folk skulle kunne klikke seg inn på min blogg nettopp fordi de kunne kjenne seg igjen, kanskje få noen tips og inspirasjon,men mest av alt for å lese noe ekte. Jeg ønsket at folk skulle få et innblikk i hvordan en helt vanlig familie fungerte, på godt og vondt. Jeg ønsket at bloggingen skulle være noe jeg hadde lyst til å gjøre, og hadde bestemt meg for at den dagen jeg følte jeg måtte blogge, så skulle jeg bremse ned et hakk.

…tiden er inne for å bremse. Ikke stoppe, men skifte gir, og kanskje retning.

Jeg har begynt å føle at det forventes at det skal komme noe nytt og spennende hver dag. Jeg har begynt å føle presset på hva jeg skal skrive om, og at det har blitt en konkurranse innenfor mammabloggerne. Jeg føler at jeg ofte ikke har så mye fornuftig å komme med, enn “hverdagslige ting”, og at dette fort kan bli kjedelig. Jeg føler at jeg må tenke før jeg skriver, og at det å skrive om hverdagen i sin råhet, ikke lengre er nok. Bildene må være av god kvalitet og teksten som følger med må være gjenomtenkt og kontrollest før den publiseres, og jeg føler at innholdet må være interessant nok til å publisere.

Så fra nå av har jeg et stort ønske om å ta dere med litt tilbake, og inn i vår kaotiske hektiske turbulente hverdag som småbarnsforeldre, og det som følger med. Jeg har lyst til å skildre våre hverdager og hva vi gjør. Hvordan vi får ting til å fungere, eller hva vi absolutt ikke fikser. Jeg elsker å skildre sekunder, minutter og timer. Jeg elsker å sette ord på hverdagen min, uten at noen trenger å helt forstå det. Bare lese. .. noen ganger trenger jeg noen som bare kan late som at de bryr seg. .Fordi, noen ganger kan det være helt greit å være en utslitt mamma, eller trenge noen timer for seg selv.  Det skal kunne være helt greit å si at man er det, og det skal være lov til å si ting som er litt på kanten. Fordi det gjør man jo? Jeg ønsker at dere skal få komme tettere på oss, og ikke bare barna. Jeg vil gjerne at dere blir kjent med alle oss.

 

Takk for at du tok deg tid til å lese kveldens innlegg <3

 

Klem fra Rachel


20 % på knertenogkaroline.no

Søndag er sannelig shoppedag! Nettshopping spares til søndagskveldene når beina er lagt på puffen og ungene er langt. I dag er intet unntak!

I dag og frem til onsdag kan dere få 20 % på hele nettbutikken hos www.knertenogkaroline.no ved bruk av

kodeord: Rachel

Mange favoritter til de minste!

Filips Favoritter går i grå-nyanser.. Han er en avslappet type, så det passer med chillpillklær!

ELSKER antrekket til venstre, og den øverste kåpa!!

MANGE flotte nyheter i nettbutikken!!

20 % på alt i nettbutikken til og med onsdag 30. oktober. Bruk kodeord: Rachel


 

Help me…!

Desverre har det blitt litt legre mellom innleggene de siste ukene, og det skyldes at jeg har det utrolig hektisk om dagen. Gårsdagen ble brukt til jobb, kjøpmannsmøte, møte med Titt Melhuus,  personalmøte og lange timer med planlegging på jobb. Dagen i dag har også vær preget av flere møter, foreldre kaffe i barnehagen, og tannlegetime. Ja, og sannelig fikk jeg hele SEKS sprøyter i overkjeven, og nytt “gebiss”..! I morgen skal jeg på kurs hele dagen med noen av mine ansatte, og sannelig er det ikke helg og jobbing i vente også!

På onsdag var jeg innom Titt Melhuus fotografene for å hente noen bilder. Jeg ønsket at de skulle ta høstbilder av oss og barna, og et bilde som jeg kunne bruke for å bestille meg en kalender på ukeplan.no .Som regel er jeg en organisert person når det kommer ting jeg skal huske på å gjøre, men nå som den mest hektiske årstiden står for tur for vår del, er det greit å kune ha en plass ås amle alle beksjeder og gjøremål.

Jeg ble utrolig forøyd over bildene fra Tittmelhuus, me jeg klarer ikke helt bestemme meg for hvilket jeg skal velge!!

Det je trenger hjelp til, er å velge hvilket bilde jeg skal ha på kalenderen min. Så om dere kan hjelpe meg å velge av disse bildene??…..hva tror dere?


 

 

På Budsjett uke 6, med 2 oppskrifter !

Mandag fløy forbi i reserfart, og uka er snart halvvei allerede. Kjøleskapet bugner av varer, og vi har tatt fatt på vår 6 budsjettuke. Selv om det ikke ble noen skriblerier om forrige ukes matbudsjett, ble det innenfor rammene med god margin da også. Søndag kveld var jeg i sunnhetsmodus, så handlelisten ble skrevet litt ut ifra dagsform, og litt ut ifra diverse oppskrifter jeg har samlet i løpet av de siste ukene. Det klør i fingrene etter å få lage noe nytt og spennende, så denne uken står det hele tre nye retter på menyen. Biff gryte, Kremet pasta med svinestrimler og pepperoni, og fiskegryte med laks og scampi.

Det er superspennende med nye retter, og jeg har mange retter jeg gjerne vil dele med dere. To favoritter hos barna her i huset er “hverdagslapskaus”, og “Pasta Basta”. Oppskrifter på disse kan du finne lengre ned i dagens innlegg 🙂 I tillegg kommer noe tips til hva man kanksje burde kjøpe denne uken om man vil handle litt smart…som blant annet 400 gr kyllingkjøttdeig til 10 kr, kremost fra tine til 12 kr. Norvegia og Tine brunost 1 kg, koster 57 kr kg (altså per stk), druer til 14 kr, 3 L iskrem fra Diplomis(vanilje, og tress) til 19.90, Og min gode venn pepsi max 1,5 L koster rundt 14 kr. Sannelig er det billige middager man kan handle inn om man klarer å benytte seg av tilbudene som er. Feks blir hjemmelagede kyllingkjøttboller med tacosmak, tortillachips, rømme og salat en middag for fire stk til bare 70 kr.

Jeg hadde regnet ut at vi skulle bruke rundt 1004 kr på ukens budsjett. Under veis blir det noen endringer, og jeg bommer selvfølgelig på noen priser, så etter å ha byttet ut brød med egg, og noen andre småjusteringer endte jeg på 989,57 kr. Forrige uke landet vi på under 900 kr, så en husholdning på under 1000 kr i uka er fult mulig, selv over lengre tid. Vi har gode vanlige middager, lider ingen nød i ukedagene, og koser oss max i helgene.

UKESBUDSJETT UKE 6 = 989,57 kr

Oppskrift på Hverdagslapskaus

Oppskrift på Pasta Basta:

Har dere prøvd noen av mattipsene jeg har kommet med? Er det greit å få tips?

Bon Apetit!


 

 

Mammsen Tipser: Barnehageklaer.no

Det føles bare som uker siden at det florerte med facebook statuser fra stolte foreldre som hadde første dag med barnehagebarn. Ja, ikke bare for de med “førstegangsbarnehagebarn”, men også for de som allerede har gått et år eller to, som bytter avdeling, og kanskje til og med blir “storbarn”. Det er mange inntrykk, både for store og små, og det tar tid for at dette skal fordøyes. Før man rekker å puste, har listen over alt man trenger til barnehagestart blitt lengre enn lang, og det svir allerede i lommeboka. Mange synes det er et tiltak å kjøpe klær til barna, og sender gjerne svigermor eller andre for å handle, og det er forståelig i dette havet av klesmerker. Fordi det er sannelig mye å velge i.

For en tid tilbake, kom jeg i kontakt med en dame som introduserte meg for et nytt og spennende konsept her i Norge. Nemlig www.barnehageklaer.no ! Etter mange års erfaring som eier av natur og aktivitetsbarnehage, hadde grunderen av barnehageklaer.no erfart at mangelen på riktige klær til enhver tid i barnehagen var stor. Visjonen var å kunne hjelpe foreldre med å sette sammen en kvalitetspakke med klær, som ville gjøre hverdagen enklere og tryggere for både foreldre og barn.De har fått med seg en dans leverandør ved navnet Mikk-Line, med over 20 års erfaring innen utelær for barn. Klærne i pakken er utviklet i form av design og tilpasninger, slik at de passer hverandre og tåler norske forhold som kan være våte og kalde. Dette er kun gjort for klespakkene til Barnehageklær.

Barnehageklaer.no tilbyr skreddersydde pakker til deg som har barn mellom 1 og 12 år. For 350 kr mnd får man tilsendt klær og sko barna trenger til de kommende årstidene i barnehagen og SFO. Her kan man velge mellom ulike farger og sammensetninger. Den totale prisen for hele pakken er på 4200 kr for et helt år. Når året er omme, kan man velge å sende klærne i retur, slik at de blir donert til veldedighet, eller å kjøpe ut klærne til odel og eie for 350 kr ekstra. 

Det fine med dette er at klærne man mest sannsynligvis kommer til å selge på finn.no eller legge på kottet, kan bli gitt bort til noen som trenger dem mer enn oss, og som det kan utgjøre en forskjell for. Velger man likevell å kjøpe ut pakken til kr 350 kr, gir barneklaer.no 50% (altså 175 kr) til veldedige formål. På denne måten vil vi som foreldre bidra til å gi vanskeligstilte barn en bedre hverdag.

En Helårspakke inneholder:

Vår- og sommerkolleksjon: Vårdress/sett: ufòret utgave av vinterdressen. Vannsøyle 8000 mm. – Fleecedress/sett: myk og god fleece uten fòr med god pusteevne. – Vårlue: myke jerseyluer i dobbelt bomullsmateriale. God passform. – Regnvotter – Regnsett: vann/vindtett, vannsøyle 8000 mm og god pusteevne. – Støvler

Høst- og Vinterkolleksjon: Vinterdress: vind/vanntett med vannsøyle på 8000 mm. Vunnet “BEST I TEST” 2 år på rad 2012+2013. Les om testen her. Ekstra forsterkninger på de rette stedene. – Ullfleecedress/sett: myk og god ullfleece uten fòr med god pusteevne. – Ullstrømper – Vinterlue: myk ullue med bomullsfòr. – Vintervotter: vannsøyle 8000 mm holder ditt barn tørr og varm gjennom hele vinteren. – Cherrox: med ullfòr – Ullsett eller superundertøy: – Hals/buff: ullbuff med bomullsfòr.

Her ser dere alle pakkene i de ulike aldrene. Vannrett. Øverst ser dere 1-3år, i midten 4-8 år og nederst 10-12 år.

Filip har testet produktene, og vi er meget fornøde med både farger og kvalitet. For meg er Mikk – Line et nytt merke, som jeg garantert kommer til å få mer av i hus etterhvert. Filip har valgt fargekombinasjonen Blå/Turkise, og jeg er superfornøyd med valget. Fleecedrakten i turkise var kjempegod (ja, litt for stor til minifilip på bare 72 cm – da dressen er i 86). og Mørkeblå Parkdress med matchende lue. Dette er “hjemmedressen”. Resten av pakken for sommerhalvåret ligger i barnehagen. Det gjelder votter, støvler og regnklær. Her er barnehagen superforøyde med klære, og han er aldri våt.

Kongen av hustomta! Filip styrer på med trollebår og steinplukking!

…så for dere som ble nysgjerrige på dette konseptet, og kanksje vil bidra til å gjøre nytte av klærne etter de er brukt, så anbefaler jeg å ta turen innom www.barnehageklaer.no for en titt.. Kanskje lese litt mer om konseptet og returordningen av klær. Tips gjerne andre som kan ha nytte av denne orndingen og nettsiden. Dere kan følge dem på facebook her.

 

PS: Barnehageklaer.no skal på BOLIG OG INTERIØRMESSA I GRIEGHALLEN i BERGEN denne helga 18-20 OKTOBER!!!

 

Høstglade barn!

Her om dagen tok jeg med meg barna til Rotvoll for å gå tur, leke og se på vannet, sammen med Sonja og Celina.

Det ble selvfølgelig knipset mange bilder i det nydelige været!

Lilja hadde funnet frem en vest fra “da hun var liten”. Siden Filip skulle ha på vest, så skulle hun også. Sannelig fikk hun på seg vesten som var merket med str 1 år…

Celina ♥ Filip Valentin ♥ Lilja Ambrosia

Sjarmisen glimtet til igjen… selv om det egentlig var ganske skummelt med alle de bladene! “hoff hoff hoff” sa han bare..

Lilja storkoste seg da Sonja & Celina kom. Hun lagde show og tøyset rundt. Bladbuketten var selvføgelig “t a mor”.

Søskenkjærlighet ♥ Høstkos 

Ellers så har det vært en spennende uke. På tirsdag debuterte Filip som “barnemodel” hos trendmodels her i Trondheim, og var med på en reklameshoot for et kjøpesenter. Noe nytt for både mor og barn, med det virket som at det gikk bra. Samme dag debuterte Robin som “homemade kokk” på kjøkkenet og glimtet til med hjemmelaget kjøttsaus og spagetti (..jada, det er noe lett no, men han var jo bare såååå stolt.. godt var det og!). Eller så hadde vi photoshoot med Titt Melhuus på onsdag, og da tok vi oss like så godt fri, for å fortsette dagen med barna i Pirbadet. Det ble en slager, og de storkoste seg begge to. Ja, alle fire, igrunn! Det ble boller og kuli, etterfulgt av to sovende barn i bilen. Deretter har vi prøvd nye retter denne uken også, og “Kylling – nuggets” er en enkel barnevennlig rett jeg gjerne kan anbefale. Akkurat samme fremgangsmåte som på fiskepinnene jeg la ut for noen dager siden, bare at mane rstatter fisk med kyllingkjøttdeig, og bruker ris som tilbehør. Torsdagskvelden hadde vi privatvisning på rekkehusleiligheten vår på Nidarvoll, så jeg brukte ettermiddagen på å vaske og shine. Tirsdag er det ordinær visning.

..et hverdagsglimt

Jeg kjenner stoltheten brer seg i kroppen i det jeg hører Lilja si til Filip “æ passe på dæ Filip”, samtidig som hun stryker han på kinnet og gir han en saftig nuss. Hun tusler videre med nattdrakten brettet opp som en shorts, og lue på hodet. Det er søndag. Det er “gjøre-som-man-vill-dag”. Hun er sitt ess i denne morgenen, og skravler i vei som aldi før. Synger om bæ bæ lille lam som har både kræsja og bæsja, og snurrer og ler på stuegulvet. Hun er i finform. . Hun passer godt på lillebror som lærer i turbofart. . “Vis dæ, Filip?”, sier hun, og prøver å forklare han at han må dra fingeren over ipaden. Hun blir fortvilet, og sukker når 1 åringen ikke klarer å lære seg å “pusle på brett”. . Hun konkluderer med at han bare er en baby. Lillebror. Ja, fordi det er faktisk ganske så stas å ha en lillebror for tiden. Hun lærer bort så godt hun kan, og nå som vokabularet begynner å bli ganske bredt, er det lange uforklarelige avhandlinger han skal følge med på, og ikke minst forstå. “E d greit, Filip”, avslutter hun ofte med, og ser spørrende på han. “æææh”, er det beste hun får tilbake, og nøyer seg som regel med det. Storesøster Lilja.

Lilja <3 Mamma

Morrobilder i Bryllup

Det er en stund siden vi var på visningstime for å se bryllupsbildene, og nå er det på tide å vise frem noe snadder. Takkekortene er sendt ut, og forhåpentligvis begynner de fleste å ha de i postkassen innen nå.

Som de fleste har fått med seg, så hadde vi heldagsfotografering, slik at to fotografer fra Titt Melhuus fulgte oss fra morgen til kveld, og dokumenterte bryllupsdagen fra alle bauer og kanter. I tillegg til å ta bilder av det som skjedde i bryllupet, hadde de med seg et “pop up studio”, som de rigget til under låvebrua. Her kunne gjestene stikke innom for å ta morrobilder. Disse ble vist på kvelden under nattmaten, og var til stor begeistring for gjestene. Da bryllupet var over, følte jeg det var for ille at ike gjstene skulle få ha disse fine bildene til odel og eie, så vi bestemte oss for å lage TO takkekort. Et takkekort med disse bildene, og et “vanlig” takkekort, som også skilte seg litt ut. Takkekortene får dere ikke se helt enda, da ikke alle har fått dem.

Nygift <3

De fleste gjestene tok seg tid til å ta bilder. Supermorsomt å ha i ettertid, og som litt andre minner fra den store dagen.

….og se såååå glade alle sammen er!

 . . . .tilbakemeldingene hittil på at gjestene fikk disse bildene i posten, har vært positive, og takker for et annerledes takkekort.

“Props” var det fotografene som stilte med!

 

Hva synes dere om å ta slike bilder i et bryllup?