Påskeminner

Her kommer noen flere minner fra påska 2016:


Vi er heldige som har en så fin plass å være på. Dette er hytta til foreldrene mine. Morsomt å se på bildene fra tilbake i tid, og hvordan påskeværet varda. Da vi kom på hytta var det en del snø, men etter noen dager med regn og sol, hadde nesten alt forsvunnet..!

Utsikten fra brygga til mormor og morfar. Vi er så heldige å ha hele slekta vår rundt oss, og rett over fjorden har foreldrene til Robin campingvogn.

Påske er pølsetid!

Sultne små barn griller sine egne pølser på selvplukkede pinner..

…og straks været tillot det, ble det litt vårrengjøring. Det er mye vindu på hytta, så det var topp å ha så gode hjelpere! !

….barna fant og plukket årets første Hestehov <3


Hestehov er et skikkelig vårtegn! !


Fiola nyter utsikten..

Da er påskebildene til veis ende, og vi setter kurs mot vår, 17 mai, dåp, ferie og andre spennende påfunn!

Rachel

 

 

Motivasjonsnivå…

Påskeferien er over for denne gang, og jeg sitter igjen med gode minner fra påska 2016. Etter en uke på hytta, er det alltid godt å komme hjem, og starte hverdagen igjen, og slik kanskje mange andre tenker, er det tiden for en ny start. Med ekstra god mat og kos i påska, føles kroppen klar for å sette inn sommerstøtet, og motivasjonen er på topp.

Jeg har funnet frem kostholdsplanen min, og hodet har alt planlagt hvordan dette skal utarte seg. Med en vektnål som peker høyre enn noensinne, og en kropp som nærmer seg 30, har jeg rukket å bli frustrert , sint og lei meg, men samtidig klart å vri følelsene over til å bli motivasjon. “du er din største fiende” er ord som jeg ofte tar meg i, og må snakke meg selv til fornuft for å ikke gå i gamle feller. Jeg håper og tror at det ikke bare er meg som er frustrert over kroppen, og gjerne skulle ha sett forndringen i går, og at tålmodigheten ofte er en utfordring. Jeg har født fire barn på 4,5 år, og jeg er klar over at kroppen har forandret seg, men også fast bestemt på at den ikke nødvendigvis trenger å være slik. Og når det kommer til å motivere meg selv, er jeg nok flink til å “hakke på meg selv”, før jeg har all motivasjon i verden til å klare målet jeg har satt meg.

Det jeg synes er vanskelig, er å holde motivasjonen oppe… og det kan vi kanskje hjelpe hverandre med?
(sjekk ut en ny app som er nevnt lengre ned i innlegget)

Denne gangen har jeg satt meg et langsiktig mål, men også et kortsiktig, slik at det skal bli litt morsommere å jobbe hardt. Jeg har børstet støv av kostholdsplanen jeg fikk da jeg skulle ned i vekt etter Fiolas fødsel, og fylt kjøleskapet med sunn og riktig mat. Den største forandringen skjer på matsiden, men trening vil også bli en større del av hverdagen. Planen er at jogging skal bli min beste venn, og at kroppen sakte men sikkert begynner å respondere til nytt kosthold og mosjon. 

Disse første dagene etter påske var selvfølgelig motivasjonen på topp, og jeg hadde virkelig gledet meg til å ta med meg Linus på joggetur, men som småbarnsmor må man ofte bite i det sure eplet å innse at ikke altid ting blir slik man planlegger dem. Ofte oppstår det uforutsette ting, og sykdom er en av mine “hat tilfeller”. Det er selfølgelig ikke barna jeg blir irritert på, men situasjonen. Jeg blir oppgitt over at “noen” alltid spolerer gode intensjoner, og får meg til å gå to skritt tilbake. Denne nye gode starten ble til en inneuke med to syke små. Fiola har fått bronkitt, og Linus er tett og hoster..Planene om lange turer og sol i kinnene måtte vente.. De fikk ikke være utendørs, og på toppen av dette fikk hunden vår nyrestein, og må mest sannsynlig opereres i morgen. Da er det min jobb å sortere ut tankene, og vri situasjonen over til løsninger og motivasjon.

..og med en overivrig kropp og motivasjon for å oppnå målene mine, er jeg klar for årets første joggetur i kveld.

Mitt første mål er å gå ned 4 kg på 80 dager. For mange kan det virke som mye på kort tid, mens for andre er dette en enkel sak. For min del er det overkommelig, men kun hvis jeg trener og spiser riktig. Jeg må jobbe mye hardere for kiloene nå, enn det jeg måtte tidligere, og det var null problem etter fødsel 1 og 2, mens nr 3 og 4 har vært tøffere. Ellers har jeg mål om ytterligere 3 kg fra juni til november, men her er hovedmålet å kunne føle meg i mitt livs beste for innen jeg fyller 30 år en 13 november.. En stram og sunn kropp går foran antall kilo..  Fremgangsmåten ligger i mat og trening, og ingen andre drastiske tiltak.. Det skal gjøres på skikkelig måte, med svette og tårer.

….og for å i det hele tatt klare å gjennomføre en joggeøkt, må jeg ha musikk. Disse sangene er NOEN av de som er på joggelista mi:

Følg meg tettere på instagram @rachelhauan og Snapchat rachelhauan

Bli også med å motivere hverandre gjennom å legge ut bilder av din trening eller motivasjonsfaktorer i appen GOBI. Dette er noe av det samme som snapchat, men som gir deg muligheten til å poste til samme story. Søk opp “Treningsmotivasjon” og se mine bilder her, og add dine egne, så blir vi et lite “comunity” med treningsmotivasjon! 🙂 (dette er ikke sponset)

 

Barneklær: Bunad og Festklær til 20 %

Midt i påskekosen er det også tid for planlegging av tiden fremmover. Vi skal bestemme oss for dåpsdato til Linus, og sette av flere dager i kalenderen til både konfirmasjon og festligheter. Barna har i de siste årene brukt bunader som farmoren dems har strikket, og Lilja ELSKER å ha på bunad. Og samtidig som jeg er i festmodus, gir jeg dere lesere 20 % på alt av festdrakter & tilbehør hos knertenogkaroline.no ved bruk av kodeord: bunad20

Hos knerten og karoline finner du bunader og festklær fra Name  It og et nytt spennende merke; World of Kids. Disse bunadene ligger litt høyere i pris, men her synes jeg det er viktig å få frem at det følger med skjorte/forkle/vest, og at bunadene virkelig er superfine. Gutte og Jenteversjon ser dere på Lilja & Filip. Guttebunaden er sååååå fin, og jeg skulle ønske de hadde akkurat denne til mannfolk!! Den er i ull, og har ekstra polstring i rumpa (skinn). Den kommer som selebukse, og med skjorte og vest. Jentebunaden kommer med skjorte, forkle og bunadkjolen.

Barna har fått prøve på seg bunader fra World of Kids, og synes det var veldig stas, spesielt når det ikke en gang var 17 mai..!

Med kodeord “bunad20” får du 20 % på alle festklær og tilbehør. Sjekk ut utvalget HER

Bunader får du fra liten til stor, og i flere varianter og fasonger.

www.knertenogkaroline.no

Kodeord skrives inn på side to i bestillingen, og frakt på 59 kr tilkommer uansett hvor mye du handler for.

Rabattkoden varer til og med onsdag 30 mars.

Vi ønsker dere en fortsatt GOD PÅSKE

Klem fra Rachel og barna 🙂

 

Påska 2016 – hyttelivet –

Det har vært noen rolige påskedager, og vi har kost oss med god mat og drikker. Vi tilbringer dagene på hytta i Åsenfjorden, og har vært noen dager med foreldrene mine, og noen dager med et vennepar og deres to barn. I morgen er det påskeaften, og da kommer foreldrene til Robin og søsteren med barn på besøk. Barna gleder seg veldig til påskejakt og ikke minst til godteri! !

Med regnfylte dager kommer lego godt med! !


alle mine fine <3


Storesøster FiolaSofie passer godt på lillebror…


Lilja lager bursdagskort til Oldefar som blir 88 år 🙂


Vi har sett glimt av sol ! ! Ungene storkoste seg med å kaste stein i vannet fra brygga…


Filip Valentin <3


Ludotid utendørs! !


Kenneth og Robin med kidsa…!


Mammsen og Fiola klare for tur 🙂


Såååå stor.. faktisk 3,5 år!


Vi koser oss i fjæra..


Ungene har malt på vedkubber, noe som var veldig stas!!

FIola, Alicia og Lilja

Denne frøkna synes det er helt topp med lillebror, og er utrolig flink med han til å bare være 1,5 år!!


Linus er populær, og det er jo ikke rart <3 <3

 

Fortsatt God Påske

Rachel

 

 

 

Løvenes Konge – fortsettelsen –

Til tross for lite påskesol og plaskregn begynner påskestemningen å snike seg på. Jeg har tatt med meg bøttebaletten (ja, alle fire) på hytta, mens Robin tar seg av påskehandelen i butikken. Mamma har heldigvis hjulpet meg, så foreløbig har dagene gått bra. Vi har kost oss med ludo, strikking, hekling, plasking i fjæra, vaffelspising, lego, tegning, perlig, og ikke minst video. Det å se film er liksom noe som blir et absolutt, eller som en tradisjon, når påskeværet er slik ! !

En av filmene vi har fått sniktitte på er fortsettelsen av den kjente Disney klassikeren “Løvenes Konge”, som heter “Løvenes Garde”. Dette er en TV-serie som innledes av en 45 minutter lang film. “Løvenes Garde – Brøler Igjen” har premiere på Disney Junior den 25. mars kl 17:15.

Filmen vises også samme dag og tid
på Disney Channel og Disney XD.

Den nye TV-serien “Løvenes garde” har premiere 9. april kl 09.00 på Disney Junior.

“Løvenes garde” handler om løven Kion, sønn  av Simba og Nala og lillebror til Kiara. Kion tar på seg lederrollen i Løvenes garde, hvis oppdrag er å opprettholde orden i Løveriket. Tradisjonelt har Løvenes garde kun bestått av løver, kjent for å være de modigste, raskeste, sterkeste og mest skarpsynte dyrene på savannen. Men Kion bryter tradisjonen ved å velge ut de av sine venner som han synes passer best for oppdraget; grevlingen Bunga, geparden Fuli, flodhesten Beshte og hegren Ono.

Vi fikk tilsendt både film, masker, gymbag, stickers og capser, som barna synes var SÅ stas. De gleder seg veldig til filmtid i morgen når vi får besøk, og utstyret ligger alt klart på bordet. De skal nemlig ha på masker under filmen..! DU kan også stikke av med en gavepakke fra Løvenes Konge -løvenes Garde – ved å legge igjen en kommentar under dette innlegget, eller på “løvebilde” på instagram. (se innhold i slutten av innlegget)

Jeg synes det jeg har sett og lest om filmen/serien hittil virker lovende, og noe barna vil like. Det er noe jeg kjenner igjen fra min barndom og som jeg også synes er stas å se på sammen med barna. Vi gleder både store og små til morgendagens filmsnurr.

Du kan ta en sniktitt på filmen her:


Wrææææl fra disse tre søte løvene

VINN goodiebag fra Løvenes Garde med masker, stickers, film, caps og gymbag.

Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar med “Løvenes Garde” i kommentarfeltet.. 🙂

Processed with VSCOcam with s2 preset
 

//innlegget er sponset//

GOD PÅSKE fra oss 🙂

Smoothie oppskrift: Filips Favoritt

SMOOTHIE er noe stort sett alle barn liker. Her i huset bruker vi ofte smoothie som en slaks belønning, eller dersom vi skal “lage oss noe godt”. Ofte kan det erstatte litt av lørdagsgodteriet, og føler de har seiret dersom de får litt mindre godis, men en stor smoothie.

Det er mange måter å lage smoothie på, og vi har ikke fokus på at den skal være sunnest mulig, men et alternativ for å få i barna litt mer frukt.

Oppskrift på Filips favoritt finner du under bildet:


OPPSKRIFT på FILIPS FAVORITT: (gir ca 3-4 glass smoothie)

* 1 banan

* 1 boks vanilje kesam eller et halvt stort beger vaniljeyoghurt

* 1/2 pose frosne jordbær (kan også ha i ønsket megde ferske jordbær, og tilsette isbiter)

* 1 neve druer

* 1 eple i biter uten skall

*1,5 dl utblandet saft (spiller ingen rolle hvilken) -vi bruker Zeroh med strawberry/red orange

Ha alt i en blender og mix sammen. For bløtere smoothie ha i vann/saft, for mer konsistens ha i isbiter.

 

Tips til barn som ikke er store nok til å drikke fra glass, eller har vanskelighet med å få opp smoothie fra sugerør er å bruke en flaskesmukk somd et klippes et litt større hull i. Dette gjør vi til Fiola, og på denne måten slipper vi unna med litt mindre søl..!

 

Rachel

Byavisa: Noen minutters påfyll

Klokken er 08.00 og barna hopper ut av den mindre flatterende bussen vi nettopp har investert i, og løper sultne og fulle av energi mot porten til barnehagen.

Før de rekker å komme seg lengre, minner jeg dem på at jeg verken er supermann eller kan trylle, og at de faktisk må hjelpe til med å bære. Et lite snev av disiplin dukker opp, og de kommer luskende tilbake til bilen for å hente ryggsekken sin, før de forsvinner opp på avdelingen, med en klar beskjed om å gå til frokostbordet.

Jeg står igjen med de to minste og et lass av utstyr. Det var lavvo-uke denne uka, noe som betydde at både ski, tursekker, ekstra klær, barnehagebaggen med vanlige klær, matpakker og mer til skulle være med inn, selvfølgelig samtidig med barna.

Med Linus i bilstolen, Fiola på armen og to store overfylte Ikea-poser, skal det ikke mange meterne til før jeg føler at jeg allerede har gjennomført dagens trening.

Jeg rekker å tenke «jeg burde begynt å trene», før Fiola river meg ut av tankene og gir klar beskjed om at jeg må få opp farten fordi hu vil inn på avdelingen. Hun er sulten. Det nemlig frokost på gang, noe denne matglade frøkna har helt klart.

Etter en kjapp prat med de ansatte om Fiolas helg, er det utpakking av barnehagebaggen som står for tur. Jeg priser meg lykkelig over forarbeidet jeg hadde gjort kvelden før, som gjorde det lett som en lek å sortere ut klærne til riktig barn på riktig avdeling. Ja, fordi det trenger ikke være så helt enkelt med nesten like størrelser, farger og utstyr til tider.

Ferden går videre opp til de to største, som allerede har glemt at det var frokosttid, og ikke leketid. Jeg loser dem inn på kjøkkenet, og etter kos og klem opptil flere ganger, er jeg ikke like populær og «får lov» til å dra.

Klokken er blitt 08.30 og jeg har endelig kommet meg ut i bilen igjen. Jeg gløtter raskt bak i speilet for å forsikre meg o m at Linus er på plass, og at ikke ammetåken hadde levert fire barn i barnehagen. Han sov søtt i stolen sin, og jeg benytter sjansen til å lukke øynene for å nyte noen minutters stillhet, før turen går videre til jobb.

Det var allerede en solfylt dag, og i det jeg svinger ut på hovedveien, spilles en av mine favoritt sanger på radioen. Jeg skrur opp, og synger av full hals. Jeg bryr meg lite om lastebilsjåføren som senker farten for å få med seg mitt karaokeshow inne i bilen, og lar tankene få fritt spillerom disse minuttene. Jeg dagdrømmer. Mimrer. Det er noen herlige minutter, helt for meg selv i min egen lille boble der alt er mulig. Jeg smiler, og ler litt av meg selv, før jeg på nytt synger refrenget og trommer på rattet. Hodet går fra side til side, og jeg danser på pedalene.

Livet er herlig!

Vips så hadde jeg svevd meg gjennom noen herlige jentekvelder på byen, ferieturer med venner og familie, lange spennende samtaler, morsomme minner og herlige bilder. Jeg hadde følt at kroppen var i stand til å være slik den var før, vrikke på rumpa slik som «i gamle dager», og at JEG var på vei tilbake til meg selv. Jeg elsket følelsen over å være «tilbake».

Jeg hadde fått en ny giv, pågangsmot og positive tanker. Jeg var klar for livets neste utfordring

Jeg svingte inn på parkeringsplassen utenfor Rema 1000 Flatåsen. Jeg lente hodet bakover, lukket øynene, og smilte. Det var mandag morgen, og jeg hadde hele uken foran meg. Den kunne ikke startet bedre. Nå var resten opp til meg.

 

Ha en fin dag!

Klem Rachel 

 

 

 

God LØRDAG morgen!

Det er så deilig med slike lørdager hvor man bare kan slappe av og ta livet med ro. Det er fantastisk deilig å ha alle småtrollene samlet i sofaen til barne-TV stund om morningen, og kunne ta ting i et roligere tempo enn til vanlig. Vi spiser frokost når det passer oss, og gjør oss etterhvert klar til helgas påfunn og eventyr.

Kos & Kaos en lørdag morgen <3

Storesøster Lilja tar godt vare på lillebror Linus <3

GOD HELG!

Rachel
 

 

Bakemesterharepus..!

Desto flere kokker jo mere søl, og sannelig er det noe sant i det. Ihvertfall når alderen på dem er under 5 år, og alle skal være med å hjelpe. Selvfølgelig er det jo kun ment som hjelp, meeeen inn i mellom er det kanskje mer styr enn til hjelp med kjøkkenbenken fulle av smakelystne småtroll. Eneste grunn til at de tilbyr seg å hjelpe, er for å få smake på røren når den er ferdig, og selvfølgelig kunne skryte over sluttresultatet. Hjelperene må jo smake om det blir bra, og det er ofte ikke nok med bare EN smaksprøve, nei, bollen skal slikkes ren.

Denne ettermiddagen lagde vi muffins som barna kunne ha med på turdagen, til stor begeistring for barna..!


Jeg kaller dem bare for “benkebarn”. De har alltid likt å sitte på kjøkkenbenken når jeg baker eller lager mat, og synes det er en fin måte å la dem delta i matlagingen. Det er stas å få være med å lage mat og bake sammen med mammsen, og ikke minst få smake!

Ha en fin fin dag 🙂

Rachel

 

 

Gult er Kult! -Rabattkode-

Jeg har en slags vårfølelse i kroppen. Om det er fordi jeg faktisk begynner å fungere som normalt etter fødselen, og kroppen har lyst til å røre på seg, eller fordi sola begynner å varme og hestehoven dukke fram, det vet jeg ikke – men deilig er det. Påska er rett rundt hjørnet, og da passer det veldig godt å presentere noe av Reimas nyheter som du kan finne i nettbutikken petterpia.com .

15 % på ordinære varer med RABATTKODE: Rachel

Med fire barn, er det klart at det er mye klær i omløp, og med årene har jeg erfart og konkludert med hvilke merker jeg liker best. Det er langt ifra alle merkene som scorer høyt på alle plagg, men noen er jevnt over favoritter. Jeg har prøvd forksjellige typer, passformer, stoffer og materialer, og en favoritt blant uteklær er Reima. Gode gamle Reima, som stort sett alle vet om. Liljas første parkdress var herfra, og til tross for krabbing og herjing, har de holt seg, og gått i arv til Fiola. Etter to runder i barnehagen er denne fortsatt god som gull, noe som for meg sier kvalitet. Tomler opp!

Dette gjelder også regntøy. Mange produserer regntøy som er stive og vanskelige for barna å håndtere, men Reima er å anbefale også her. Jeg kan også anbefale merker som Celavi og Little Trolls of Norway som vi har prøvd de siste årene. Årets kolleksjon fra Reima er super, og Filip har fått seg GULE regnklær, noe som falt V E L D I G i smak! Øynene lyste av glede da han pakket ut “brannmann regnklærne” som han selv kaller dem..!


Nå som garderoben til flere barn skal fornyes, er det greit å få med seg litt rabatter. Nå gir petterogpia.com 15 på alle ordinære varer, også nyheter! Anbefaler veldig både regnklær og parkdresser fra Reima. Nettbutiken har også merker som Janus, Joha, Hust & Claire (magiske bambus klær!), Name It, Smallstuff, Lillelam, Melton/Mikkline, Tinkafu, Maxemilia, mfl.


Vårens glade farger!


REIMA parkdress NYHETER!

Fiola fikk seg sydvest og lave støvler.

Hun er ganske kort, og litt lavere støvler er topp til slike smårollinger som ikke er superstødig på foten, og lett mister balansen.…og det som er med yttertøy til barna er at det må vre enkelt å ta av og på. Ikke bare for oss foreldre, men også for barna. Klips, strikk, knapper og reimer må være laget slika t barna kan gjøre dette selv, og det er det hos Reima.

Her kan du finne barnas gulekule regnklær: Sydvest, votter, regnsett, støvler, lue.

KODEORD “Rachel” gir deg 15 % på ordinære varer hos petterpia.com

//i samarbeid med petterpia.com//

Klem Rachel