En pust i bakken, og gratis barnevakt!

Med foreldre som i grunn bare har hatt ett fokus de siste ukene, nemlig å pakke og flytte, er barna glad til. De elsker at det skjer noe rundt dem, og at vi som foreldre får litt dårlig samvittighet fordi vi ikke engasjerer oss og har like god tid til å leke, og heller gir dem tilgang på både ipad og iphone. Ikke det at vi har så supergod tid til å leke til vanlig, men det er liksom ikke hver dag man skal flytte, så nå har vi enda dårligere tid på ettermiddagene. Da ender de ofte opp med å få ipad og telefonen oftere enn de kanskje burde.

(…pakke i posten selfie – og pakkeinnholdet! ! ..)

Jeg er ingen storfan av at ungene sitter på nettbrett og surfer på youtube.. og ja, de som har to og treåriger vet at dette kan de fra tidlig alder, men likevell er det en fantastisk barevakt. Jeg irriterer meg over at vi nesten krangler om telefonen min, og at jeg aldri kan få ha den for meg selv. SÅ, da vi fikk spørsmål om å teste ut Kurio Tab, svarte jeg ja.


Kurio Tab er det første barnevennlige nettbrettet på det norske markedet, med en 7 tommers multiberøringsskjerm, og et gummitrekk som beskytter og gjør det lettere for barna å gripe. Dette er barnesikker nettsurfing med tilpasset kontroll over internettilgang og avansert nettfiltrering blokkerer upassende innhold. Den har foreldrekontroll som er best i klassen,hvor man kan opprette opptil 8 uavhengige brukerprofiler, opprett tidsstyring og kontroller tilgangen til apper for hver enkelt bruker. Kurio Tab er fullstappet med 40+ forhåndsinstallerte apper, inkludert spill, læringsinnhold, videoer, e-bøker og så mye mer, og man kan også laste ned mange mange flere. Her finnes spill og apper til alle aldre. 

Vi har testet Kurio Tab, og synes dette er et godt alternativ for barna. Per i dag får de aldri holde på så lenge at de trenger noen tidssperre, men jeg som mamma synes det er veldig greit å vite at de ikke kan “rote seg bort” i ting de ikke trenger å se på, OG jeg får ha telefonen min for meg selv -og den er ikke tappet for batteri når jeg minst aner det. De har mange gode og morsomme spill, lydbøker, filmer mm, og barna føler at de har noe eget. Den er enkel å ta i bruk og enkel å programmere. 

Lilja har to favoritter;  4 på rad og fargelegging. Filip liker best å pussle og ting med mye lyd 😛

Nok et julegavetips, som blant annet kan kjøpes hos blant annet Netonnet.no. Sjekk også ut facebooksiden dems HER.


 

 

Ett skritt nærmere..

Det er som vanlig hektiske og kaotiske tilstader her i huset, og foreldrene mine har fått ta og føle på småbarnstilværelsen igjen. Vi bor nå under samme tak, og venter i spening på hva som vil skje førstkommende fredag. Vil vi gå helgen i møte med nøkler til vårt nye hjem, eller skal vi ta fatt på en ny uke på loftet hos foreldrene mine? Det har gått over ett år siden vi flyttet i en leilighet i huset til mamma og pappa, og lørdag i forrige uke flyttet vi inn hos dem, i påvente av ferdigstillelse av huset. Gang på gang blir overtakelsen utsatt, og vi lever i god tro om at DENNE gangen, denne fredagen, klarer de å bli ferdige. Smådetaljene skal på plass, og det er jo klart ting skal være på stell år man først har ygget drømmeboligen.

Denne uka har alt bydd på mye. Vi har blant annet vært hos Titt Melhuus Fotografene for å ta julebilder, vi har hatt en småsyk Filip hjemme, jeg har hatt min FØRSTE treningsøkt siden leeeenge før fødselenn, vi har montert sofa i #villarachel og tømt lageret på jobb for flyttekassene våre. Kveldene etter at ungene har lagt seg går med til å sortere og systematisere flyttelasset, og takk gud for at vi faktisk bor rett ved nyhuset, og at vi har foreldrene mine som gjerne sitter barnevakt.

Casper gleder seg til å flytte, og vi har bestilt oss hundeseng i stil med huset… to be continued …


 
Disse småtrollene gleder seg supermasse til å få egne rom og ikke minst til å “få tilbake” alle lekene sine.. Noen ettermiddager har vi tatt turen opp i huset, og barna har fått leke seg på rommene sine. Sakte men sikkert blir det hjemmekoselig, og vi føler at det bler mer og mer vårt. Barna har hatt mange navn å forhode seg til. De snakker både om nyhuset, gamlehuset, gamle hytta og nyhytta. Så har vi “hjem”, som har vært leiligheten vår.. S N A R T blir det #villarachel som skal kalles hjem!

Filip og Casper har begynt å bli gode venner. Her er de før barnehagen en solskinsdag i november <3 Filip er helkledd i klær fra årets Okker-Gokker kolleksjon som vi er superfan av. Jakke og lue i ull og cord bukse er topp å ha i barnehagen! Vi elsker de spisse hettene og elefantluen, og ikke mist genseren under jakken som dere ser på øverste bildet. Den er N Y D E L I G i virkeligheten . Superdeilig og anbefales !

Mamms lille godgutt <3

 

Dobbel shoppeglede fra knertenogkaroline.no

Etter ei H E K T I SK helg med kjøpmannsmøte og overtakelsesbefaring på fredag, pakking, bæring, flytting og julebord på lørdag, håpte jeg på en ørliten del av meg at denne søndagen kunne bli rooolig. Men nei, man kan ikke hvile på laubærene i dag heller, så i dag blir det mer pusling i huset og bæring av kasser. Vi har ikke tatt over huset offesielt enda, da det mangler noe småtterier, men S N A R T er det klart.. Nå er det bare snakk om dager igjen ! 

I mellomtiden kommer min månedtlige rabatt fra knertenogkaroline.no, og denne gangen er det TO rabattkoder å hente. 

Rachel20 gir deg 20 % på HELE nettbutikken

Rachel30 gir deg 30 % på utvalgte varer som du kan finne HER.

Kodene kan ikke brukes samtidig, MEN om du lager to ordrer, og sender en mail til [email protected] med ordre nr, belaster de deg kun fraktkostnader på 59 kr for en ordre. Koden skrives inn på side to i bestillingen. Og her er det MANGE godbiter. PS: tilbudskurven har både nye plagg, men også modeller som er utplukket i str. Førstemann til mølla 🙂

Gutteklær til B A B Y (noe ligger også i tilbudskurva)

Jenteklær til B A B Y (noe ligger også i tilbudskurva)

Søte juleantrekk som kan brukes til flere anledninger enn jul . . .

TILBUDSKURVEN finer du HER

M A S S E yttertøy til 30 %

Her kan du kanskje finne noe å gi bort til jul?

Håper du finner noe fint 😀

Tilbudet varer til og med Onsdag 26 november.

GOD SØNDAG! !

Søskenkjærlighet <3

 Det er stas å ha søsken, og for Lilja er det ekstra stas å ha ei lillesøster. Hun blir hoppende glad når hun ser at jeg har lagt frem like klær, og løper rett bort til Fiola og sier “Veit du ka Fiola, vi ska ha på likens i dag!! Ser du? Da blir vi lik, bare at æ e storesøster og du e lillesøster”. Etter at de har fått på seg klærne, skjønner som regel Lilja at jeg har en baktanke, og løper bort til Fiola på nytt og sier “no ska vi ta bilda Fiola, da må du smil fint t a mamma. Kanskje du ska prøv å si apelsiiiiin? Du lille lillesøster, du vart da så fin!” 

Fine klær fortjener omtale, og denne gangen er det Okker-Gokker og deres høst og vinter ull som får skryt. N Y D E L I G E farger, og ikke minst behagelige klær. Jeg har lært fra de to første barna at det ikke er nødvendig med så mye kjoler og pynteklær når de er så små, men at heldresser som er enkle å ha av og på er helt topp. Jeg sverger til ull, og bruker en tynn ulldress innerst, og en litt mer romslig ulldress ytterst + noen gode sokker.

Jeg synes at fargene på årets kolleksjon fra Okker-Gokker er fantastisk fine, og de av dere som har gutter, så har de SÅ MYE FINT! ! I Filips klesskap finner vi blant annet ei knallfin cordfløyelsbukse, DENNE høyhalsede ullgenseren,og DENNE stripete ullgensren (som matcher jentenes farger). Kan også kjøpe bukse som hører til.


Fiolasnuppa har heldress i ull og lys lilla lue fra Lindex, mens Lilja har cordfløyelsbukse med blomster, KNALLFIN ullgenser, ulljakke og matchende “elefantlue“. Har du enda ikke sett kolleksjonen til Okker-Gokker, anbefaler jeg det å gjøre det. Fargene er MYE finere i virkeligheten enn på bildene. Tommel opp!

  

 

Luksustilværelse..

Storesøster i huset har snart vært hjemme fra barnehagen i en uke, noe Filip merker godt. Denne karen tar det med knusende ro at Lilja og Fiola er hjemme mens han må i barnehagen. Han har skjønt at det i grunn er litt stas å være den eneste som skal få leke og ikke minst som får sitte på med pappsen hjem i reserbilen. .. og når vi snakker om reserbil, så er dette en gammel kassebil som bråker like mye som en bil med litt mer futt i… og med en bilglad pappa, har de sannelig fått en ørliten vranglæring der 😛 Pappan ønsker seg bil, og elsker biler, så det er jo klart barna må lære litt om bil også ! ! Ungene er med på dekkskifting både vår og høst, og det pleier å være superstas å komme inn med skittne hender og si at de har skiftet dekk. Så stolte da. . *sukk* … disse skjønne barna!

Filip hadde sååå lyst til å ha med hjertebamsen i barnehgen, men der måtte mammsen sette ned foten. Denne fikk jeg til bestekompisen min på ungdomsskolen, og har fulgt meg helt siden. Nå er det desverre ikke plass til den mer, og får en ny eier gjennom Fretex, eller om noen av dere vil adoptere den ?

Da jeg ba Filip om å hente seg en bukse i skapet, kom han tilbake med en gul bukse med biler. Dette er egentlig ei nattbukse, men denne S K U L L E han absolutt ha på seg, så da gjorde vi det beste ut av det, og knallet til med gul baseballjakke fra Kappahl, og matchende buf fra Maxomorra. Jeg har ikke kjøpt mye fra maxomorra tidligere, men det er absolutt et merke for de fargeglade barn! ! Finnes blant annet hos megogmagen, guttelus og kidsaa 🙂

VillaRachel: K A O S !

Det har vært ei hektisk helg, og det blir ikke roligere med det første. Vi startet helga med ferdigbefaring av #villarachel etterfulgt av bursdagsmiddag, og en telefon fra øverste hold (mamma og pappa) om at vi kanskje allerede denne helga skulle flytte ut ifra leiligheten, og inn til dem. Planen virket overveldende, men vi gikk på med godt mot. Til tross for et barn på pencilinkur og to barn på slep, ble det sannelig flytting på fredag og lørdag, og innfyllig i nyhuset på sønndag. Vi pakket det vi trengte for en uke, og rigget oss til på loftet til foreldrene mine, resten ble pakket i kasser. Vips så var tiden i leiligheten over, og vi var ett skritt nærmere et nytt kapittel.

Etter planen så skal vi ta over huset til neste helg *krysser fingrene*

Det var ihvertfall to som synes det var helt topp at alle sammen skulle overnatte til mormor og morfar! !


Fiola slapper av påbaderomsgulvet i #villarachel. Flere bilder fra rommene kommer etterhvert. .

..Lilja ligner på mamman sin, og synes at det er helt topp å rydde, sortere, sette på plass, og ikke minst å skru. Hun er nemlig husets skrumester, og meget stolt over det. Her er hun i gang med å legge på plass ytterklærne sine i nyhuset, som hun har pakket ned helt selv. Meget stolt og konsentert!

..og etter litt rydding, hører det med å slappe av litt 🙂

Vi er i gang med siste innspurt, og ser sakte men sikkert “enden” på dette prosjektet. .


 

Småungene gir deg 20 % på Molo, Joha og Celavi ! !

En av mine nye samarbeidspartnere, Småungene, kjører 20 % på yttertøy fra Molo, alle klær fra JOHA og CELAVI. Som nevnt flere ganger tidligere er je spesielt glad i ullklær til barna, og synes det er helt topp å få kjør i gang rabatter på mine favoritter. I år har jeg falt pladask for ullklærne fra Celavi, og Joha som er et vellkjent merke for mange har atter en gang levert flotte kolleksjoner. Jeg E L S K E R at ullklærne begynner å gå i retningen av valige klær, altså både fasonger og farger som passer til det man ellers har i klesskapet. Ull trenger jo ikke bare å brukes når det er kaldt ute, da ull reguleren kroppstemperaturen. Ull gir god isolasjon og eksepsjonell varme, selv når den er fuktig, og absorberer fuktighet opp til 28 % av volumet før det føles vått. Ullfibre er elastiske og holder fasongen bedre enn noen annen fiber, og krøller ikke. I tillegg er ull brannhemmende og ikke minst et fornybart materiale                                    

Småungene gir deg 20 % på yttertøy fra Molo, ull fra Joha og celavi ved bruk av kodeord:

Heivinter


Jentene mine i hver sin drakt fra Celavi. En absolutt favoritt her i huset, og brukes like godt på dagen som om natten!

Jeg elsker “blonde ulla” fra Joha. Den får ullklærne til å passe inn med det meste vi har i klesskapet, og kan like godt brukes til pent som til hverdags. Vi bruker veldig mye av heldresser til Fiola, både som nattpysj, under utedressen eller til vanlig innendørs. Veldig enkelt med tanke på bleie, da de har knapper under. Lilja er veldig glad i sine gensre og singletter fra Joha, og vi kapret oss mange da det var salg på disse sist gang. Feks DENNE heldressen fra Joha blir det kun 239 kr for med rabatten ! !

Denne ulldressen har gått i arv til alle etter Lilja, og den er absolutt å anbefale. God og myk, og ikke minst veldig varm. Vi har brukt den mye utenpå de tynne ulldressene, feks i bilstolen eller ute i vogna. Kan brukes både av jente og gutt, og er perfekt å gi til noe som feks ikke vet om de venter gutt eller jente. Fåes nå til 399kr !

Disse fra Joha var jo bare supersøte, og “litt mer med” enn den vanlige ulla. . .

Ellers mine favoritter fra Celavi, et merke jeg oppdaget i år, og som kommer til å bli fast inventar i garderoben til barna!

..og ikke minst vinterdresser fra Molo. DENNE er en favoritt, og hadde vi ikke allerede hatt vinterdresser, så hadde jeg kjøpt den! Knallfin i virkeligheten, og en dress som stikker sg ut i mengden (..synes alltid jeg leter og leter etter hvem som er mine barn når jeg skal hente dem i bhg, og alle er ute!!)


Kodeord: Heivinter

Happy Shopping! 🙂

//Sponset//

Hjemmedag med sykt barn

På onsdag, torsdag og fredag ble det hjemmedager på Lilja. Hun er ei feberjente, og høsten er absolutt tiden for baselusker. Med rødlette kjinn og feber opp mot 40, ble det kosetid med mammsen og Fiola. . Vi har kost oss med rundstykker i soafen, film og godis.

Det kommer alltid ubeleilig når barna er syke, og jeg synes det ofte er vanskelig å vurdere alvorlighetsgraden.

Man har feber når kroppstemperaturen er lik eller høyere enn 38*C målt i endetarmen. Feber er et hyppig sykdomstegn hos barn, men forteller desverre ikke hva som er galt, bare at det feiler barnet noe. Som oftest noe ufarlig, men av og til kan det være alvorlige infeksjoner. Det vil da normalt være andre sykdomstegn til stede. Når kroppstemperaturen stiger, er det som oftest tegn på en infeksjon med bakterier eller virus. Økt kroppstemperatur bidrar til å bekjempe infeksjonen,men av og til lir kroppstemperaturen så høy at barnet blir dårlig av feberen i seg selv.Ofte er man ikke i tvil om at barnet har feber, men det er likevell fornuftig å måle temperaturen, både for å finne ut hvor høy den er og for å kunne følge feberutviklingen. Feberen kan måles på mange måter. Øre og endetarm gir et nokså riktig svar, mens under tungen og under armen skal det legges til 1*C for at resultatet skal bli riktig.(info fra vitusapotek.no).

Etter tre dager med høy feber, og ikke særlig til bedring fikk vi hastetime hos legen. Med en CRP på 93, sår hals og røde ører endte vi opp med pencilinkur og god bedringsønsker. Lilja har hatt litt trøbbel med ørene, så vi venter også på å få komme inn på øre/neste/hals på sykehuset i desember. Det skriker i mammahjertet at man faktisk må vente så lenge når et barn ikke har det bra, og det er soleklart at det er noe som må gjøres. Man føler seg ganske hjelpesløs..

I tillegg har hun plutselig fått vondt i kneet. Jeg tenkte med ett voksesmerter, men det ser ikke ut til å gi seg. Og er kun vondt når foten belastes, men ikke om jeg klemmer på benet eller ved siden av kneet. Da er det vell ikke voksesmerter? Noen som har vært bort i lignende?

 

VillaRachel: Filips rom

Flere ønsker å se rom for rom i VillaRachel før interiøret kommer på plass, så i dag får dere en titt på Filips rom. Det er ikke veldig stort, men akkurat passe til et barn. Vi har tapetsert veggen med tapet fra Snedesign som er kjøpt hos photowall.no, og malt veggene i lys grå (skumring S1500-N). Vi har valgt trestavsparkett fra Fjordal levert av Brechan Parkettstudio i Trondheim, og er superforøyd med gulvet. Selv om kanskje laminat hadde vært et mer barnevennlig gulv, ønsket vi å ha en rød tråd i hele huset, og valgte derfor trestavs i 1 etg hvor vi har soverommene, og samme parket, men i enstanvs i 2 etg hvor vi har stue og kjøkken. Trestavsparketten var rimligere, og kostet nesten det samme som laminatgulvet vi egentlig skulle ha.

Og som dere ser, så har jeg valgt grå og grønn som hovedfarger i rommet. Interiøret som står på ønskelista er i matchende farger, og vi håper at det kan ligge noen slike pakker under juletreet i år.Inspirasjonsbildene er hentet fra jollyroom.no . Jeg har også kjøpt ei superstilig kiste for å ha noen av lekene i på Søstrene Grene, noe småtterier fra Trendsales, og bestilt noe til jobb som vi skal selge i butikken som jeg vil ha hjemme også 😛

Vi elsker sakkosekken fra LIFETIME Kidsrooms (mye ispirasjon) ,oppbevaringskurv fra SneDesign, Lampe fra Sebra Interiør i dus grønn, oppbevaringskurv fra Rice.

Magnet tavle fra SneDesign, Krakk fra Flexa Play, grønn hylle fra Smallstuff, og liten og stor hylle fra Sebra Interiør.

Suupersøte knagger til barnerommet! ! Hentet fra ulike nettsider, merker som bla: Kids Concept, Roommate og Maze. 

Filip er allerede i ekstase over rommet sitt, og E L S K E R tapeten sin!!

Jeg GLEDER meg virkelig til å begynne å sette på plass alle tingene.

På TORSDAG, 13 nov, BURSDAGEN min, har vi FERDIGBEFARING av huset.. Wish us good luck!

 

Barneklær: på kidsa

I helga hadde søsteren min Ronja og kjæresten Adi tatt turen til Trondheim, og de ville gjerne ta med seg Lilja og Filip på utflukt. Jeg og Lilja fant frem klær kvelden før, og hun var som vanlig i ekstase for å få ha på seg noe ekstra fint. Denne dagen ble det en supermyk herlighet fra PompDeLux, med matchende leggings og hjemmestrikkede varme sokker fra mormor. Jeg regner med de fleste her er kjent med pompdelux homeparty ? Jeg har ihvertfall vært på slik shopping flere ganger, og synes plaggene er helt topp. Elsker fargene, og synes de har spesielt mye fint til jentene. Flaks for meg at jeg har to av dem 😉 (..ikke like flaks for lommeboka!!!)

Det var superstas på shoppingtur med tante Ronja og onkel Adi. Kidsa kom hjem med en stor godispose hver og smil fra øre til øre..

Jeg synes at Pompdelux har fine klær som passer godt i barnehagen. Jeg kjøper ofte kjoler som man kan ha utenpå ullklærne. Her har Lilja på seg kjole og leggings fra pompdelux, og hjemmestrikkede sokker fra mormoren sin. Filip har skjorte og bukse fra HM, og vest fra Pompdelux.

//annonse//