Hjemmedag med sykt barn

På onsdag, torsdag og fredag ble det hjemmedager på Lilja. Hun er ei feberjente, og høsten er absolutt tiden for baselusker. Med rødlette kjinn og feber opp mot 40, ble det kosetid med mammsen og Fiola. . Vi har kost oss med rundstykker i soafen, film og godis.

Det kommer alltid ubeleilig når barna er syke, og jeg synes det ofte er vanskelig å vurdere alvorlighetsgraden.

Man har feber når kroppstemperaturen er lik eller høyere enn 38*C målt i endetarmen. Feber er et hyppig sykdomstegn hos barn, men forteller desverre ikke hva som er galt, bare at det feiler barnet noe. Som oftest noe ufarlig, men av og til kan det være alvorlige infeksjoner. Det vil da normalt være andre sykdomstegn til stede. Når kroppstemperaturen stiger, er det som oftest tegn på en infeksjon med bakterier eller virus. Økt kroppstemperatur bidrar til å bekjempe infeksjonen,men av og til lir kroppstemperaturen så høy at barnet blir dårlig av feberen i seg selv.Ofte er man ikke i tvil om at barnet har feber, men det er likevell fornuftig å måle temperaturen, både for å finne ut hvor høy den er og for å kunne følge feberutviklingen. Feberen kan måles på mange måter. Øre og endetarm gir et nokså riktig svar, mens under tungen og under armen skal det legges til 1*C for at resultatet skal bli riktig.(info fra vitusapotek.no).

Etter tre dager med høy feber, og ikke særlig til bedring fikk vi hastetime hos legen. Med en CRP på 93, sår hals og røde ører endte vi opp med pencilinkur og god bedringsønsker. Lilja har hatt litt trøbbel med ørene, så vi venter også på å få komme inn på øre/neste/hals på sykehuset i desember. Det skriker i mammahjertet at man faktisk må vente så lenge når et barn ikke har det bra, og det er soleklart at det er noe som må gjøres. Man føler seg ganske hjelpesløs..

I tillegg har hun plutselig fått vondt i kneet. Jeg tenkte med ett voksesmerter, men det ser ikke ut til å gi seg. Og er kun vondt når foten belastes, men ikke om jeg klemmer på benet eller ved siden av kneet. Da er det vell ikke voksesmerter? Noen som har vært bort i lignende?

 

9 kommentarer

    1. Ring å mas på sykehuset. Det hjelper VELDIG!
      vi fikk time i februar 2015. ringte å forklarte situsjonen, og gutten her er allerede operert!
      st olavs det også 🙂 så det lønner seg å være frempå å få de til å ringe ved avbestillinger osv 🙂

    2. Når dattera mi hadde vondt i beinet og vi lurte på forstuelse eller brudd tok de CRP-prøve fordi infeksjon visstnok kan sette seg i kroppsdeler, kanskje det er noe sånt? Høres uansett ut som kraftig nok infeksjon til at du burde mase på å få en skikkelig sjekk…

    3. Vi har også hatt problemer med ørebetennelse på begge barna våre, men gikk til akupunktør og ble kvitt problemet. Selv fastlegen vår ble imponert over virkningen akupunkturen hadde på ørene. Vi måtte slutte med banan, melk og joghurt (erstattet med soyamelk eller havremelk), men det har vi begynt med igjen nå når barna og øregangene er større. Anbefaler Vigdis Blindheim hos Nemus klinikken. Nålene skal ikke sitte i lenge på barna, kun kortvarige stikk på bestemte plasser.

    4. Hra vært en god del plaget med voksesmerter på snuppa her. Det vi har gjort er å kjøle føttene ned med et svalt fotbad, eller som et gammelt kjerringråd sier.. knyte en ulltråd rundt ankelen! 😉 God bedring<3

    5. Er som regel veeeldig lang ventetid på ØNH på st olavs… Største gutten min la inn dren i begge ørene på juni i fjor og vi brukte privatklinikk istedet for st.olav, det gikk bare 5 uker så fikk vi operasjonsdag 🙂 annbefaler ørelegen på heimdal helsehus, husker ikke helt i farta hva han heter, men en meget dyktig mann på sitt område 🙂

    6. Viktig å sjekke hørsel og resten av øret ved hyppige ørebetennelser. Skulle vært obligatorisk for legene å sende barna videre om det gjentar seg.
      Så lenge feberen ikke vedvarer og barnet får nok væske så ser ikke jeg noen grunn til å ringe ned legene. Men er man usikker så er det bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite 🙂 et mors hjerte vet best

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg