Hverdagslykke!

Etter en hektisk helg, er det plutselig mandag kveld, og uken har allerede tatt sitt første steg. . Jeg har endelig fått liv i internett her i huset, og kan ta fatt på helgens oppdateringer. Jeg har kost meg alene med barna siden torsdag, men det var sannelig godt å få hjem pappsen i går kveld. Jeg hadde jobblørdag, så foreldrene mine passet ungene mens jeg var noen timer på jobb. Etter det, ble det utelek, lammegryte og tidlig kveld for min del. Filip har vært sykis i helgen, så han har funnet ut at det er ekstra koselig å ligge i “storsenga”, og gråter gjerne en skvett ekstra bare for å komme dit. Ja, og man må jo få sove i storsenga når man er syk? Etter to netter med mamman sin helt for seg selv, har lille guttebassen blitt superkosete og tar gjerne en timeout for å bare kose. Det er faktisk helt herlig!

På søndag startet vi dagen med husvask og montering av persienner. Jada, litt handy kan jeg jo faktisk være. I grunn ganske så handy, om det er meg du spør! Mellom vasking, dupping og montering satte vi en gjærdeig, som vi sannelig klarte å trylle til ost og skinkehorn etter noen timer på benken. Boller, i Liljas øyne. Boller med ost! Da huset luktet nyvasket og hornene var tatt ut av ovnen, var det tid for utelek med Lisa og Alba, så vi gikk en tur til Granåsen for å mate endene og se på hoppbakken! Det var stas for småjentene!!

Jentene fikk mate endene, og storkoste seg med det. . . .


Lilja & Alba

……skøyerstreker må til! !

….trappekos på tribunen i granåsen. Det var sannelig stas å se den stoore hoppbakken. Ja, TO hoppbakker! ! !

Love Love Love Love *minetokjæreste*

Sjarmisen min, som fikk en smuuuule for liten dupp! !

…crazymama og en litt sliten søtis!

MammaLisa og jentene, og en greit avslappet hund! (Lilo, the dog!)

Det ble en superfin tur i deilig høstvær! Med roser i kinnene og trøtte barn, vendte vi snuten hjemmover.

PS: ulldressene til barna kan du få tak i HER 🙂


I morgen kårer jeg vinneren av forrige ukes konkurranse, så STAY TUNED!!

 

Middagstips: Marinert Laks i Tortilla

De av dere som har sett budsjettet for denne uke, og middagsplanen min, har fått med dere at jeg skal prøve å lage en del nytt denne uken. Lilja har aldri vrt spesielt glad i ren fisk, så jeg tenkte jeg skulle gjøre det litt mer spennende denne gangen. Hun elsker fiskekaker, fiskepinner, fiskepudding, fiskeboller osv, men ikke laks, torsk og annen ren fisk. For noen dager siden prøvde vi oss på å lageMarinert laks i tortillalefser.

OPPSKRIFT PÅ MARINERT LAKS I TORTILLA

(Oppskriften er beregnet til 2 voksne og 2 barn)

Skjær laksen i terninger, og legg alt i en bolle.


Lag deretter marinade av: 

* 0,5 dl olje, 1 ts paprikakrydder, 1/2 ts tandorikrydder, 1/2 ts oregano, saft fra 1/2 lime.


Skjær opp en halv løk i små biter.  Rør sammen, og hell marinaden over laksen. Bland forsiktig. Stek så fisken.


Lag ønsket tilbehør. Jeg valgte:

Rømme, Agurk, Revet ost, Mais og isbergsalat. Her kan man variere med grønnsaker, feks kokte/raspet gulrot, blomkålbiter, brokkolibusker.


Bruk en pk totillalefser. La barna (som er gamle nok) få lov til å lage sin egen lefse. Egeninnsats er mestring.


 

Bon Apetit!

PS: Filip får ikke slik mat i lefse, da det ikke er noe vits når han bare river alt ut. Så vi blander alt i en skål, og lar han spise selv med fingrer og det som er!

Lilja likte det, så dette blir en rett vi kommer til å lage igjen. Når vi lagde maten så sa hun “æ like ikke sånn”, men etter å ha fått lage maten selv, og være med å bestemme hva som skal være inni lefsa, så var det greit. Vi pleier også å ha aluminiumsfolie rundt hennes lefse, slik at hun kan sette den ifra seg uten at den åpner seg. DA blir det drama!!

Prisen på denne retten om man har krydder og olje i skapet, og at man bruker feks mais/isberg/rømme/agurk til flere middager:

Laks: 39,90kr, løk 9,90kr, Lime 3,50kr, Tortillalefser 12,90kr, isberg 7,50kr, mais 5kr, Agurk 7kr, rømme 5kr, ost 8 kr

= 98,7 kr 

Ettermiddagskos!

Torsdag ettermiddag dro Robin på guttetur til Helsinki, og jeg hadde mentalt forberedt meg til å ha ungene alene OG jobbhelg i lang tid.

Vi startet “alenetilværelsen” med en høsttur til teisendammen og grilling av pølser sammen med Lisa og Alba. Jentene storkoste seg med pølser og skøyerstreker, mens Filip var ivrig på å mate både ender og å bade. Brr.. det ble jo kaldt etterhvert, så etter noen timer ut i det fri, gikk turen hjemmover. Det var tydelig at dagens middagsvri i skogen var en suksess, da Lillja ikke pratet om annet helt til hun la seg. Dette er absolutt noe vi burde gjort oftere, og som vi skal gjøre oftere. Det var deilig å gjøre noe annet enn rutiner etter jobb, og ikke minst se at barna koste seg!


Vi tok med oss engangsgrill, pølser og min gamle vogn fra da jeg var liten, og trillet en tur til dammen for å spise middag ute.


Lilja er en klatremus, og Filip vil bare bort og frem! I dag ble det ULLdress fra kivat på begge to! Disse dressene er absolutt til å anbefale.

Lilja sin er fjorårets modell, mens Filip har årets. Matchende luer er selvfølgelig å få tak i 🙂


Siden det ikke er lenge siden vi møtte Alba ble barna fort varm i trøya, og skulle helst leke mes de holdt hender. Hoppe over røtter og greiner på bakken, og lete etter trollet er jo noe man bare MÅ gjøre i skogen? Ja, for ikke å nevne å rope etter endene at nå må de være stille, og at det ikke blir middag på dem før alle var mette! hoho.. those kids! 😉


…og med The Fox spillende på iphonen under den trivelige middagen, ble det liv i skogen! 


To søte små jentutter på tur !


Klem fra oss  🙂 

Bryllupsdagen: Meny og Bryllupskaken

Mat er et omtalt tema når man planlegger bryllup. Hva skal man servere? Skal man velge noe enkelt, skal man ha flere retter og hvor mye skal det koste per person? Skal man velge å bestille catering, eller leie kokk for å lage maten? Skal man ha nattmat, og hva skal man eventuelt ha? Hvilken type bryllupskake skal man ha? Hvor mye skal den ksote? Hvor stor skal den være og hvilken smak skal kaken ha. Skal den være hvit, ivory eller en annen farge? Skal det være bakeri kake, eller hjemmelaget kake? Er det lang bestillingstid? Hvor kjøper man slike kaker? Hvilken drikke skal man ha? Skal man ha fri bar? hva koster dette? hvor mye trenger man? 

Jeg har vært igjennom MANGE runder når det kommer til mat og drikke til bryllupet.. Dette var den største posten i vårt bryllup, og det skulle jo bare mangle at det ble bra. Jeg ønsker gjerne å dele mine erfaringer rundt dette, og ikke minst vise dere hvordan vi hadde det i vårt bryllup.

Vi bestemte tidlig at vi skulle ha fri bar, og ønsket at gjestene skulle sitte igjen med en wow følelse etter middagen. Vi ønsket at det skulle være en matopplevelse med matvarer kun kjøpt i vår butikk, og her ble nok mange overrasket. – på en positiv måte. En bekjent av oss en superflink kokk, som gjerne tok oppdraget. Han tok med seg to medkompanjonger fra kjente restauranter i Trondheim. Vi kom med forslag av hva vi ønsket å spise, og kokken hjalp oss å sette sammen en spennende meny.


Vi har alltid vært glad i kjøtt, og ønsket at menyen skulle være noe som vi hadde valgt, og ikke “bare noe fra en selskapsmeny”. Jeg er over gjennomsnittet glad i både jordbær og vanilje, så at jordbær var en rød tråd gjennom hele menyen, og at desserten ble vaniljepannacotta var ikke tilfeldig.


Sammen med forreten serverte vi hjemmelaget fersk foccacia. Rykende fersk!

NYDELIG preparert helstekt indrefilet. Gjestene skrøt veldig av maten, så her skal kokkene virkelig ha cred for bra mat!

All mat vi brukte er kjøpt på Rema 1000, så her har vi brukt Indrefilet fra Uruguay.


Desserten var helt fantastisk. Vaniljepannacotta med nyrørte bær OG jordbærshot. Jordbrshotten kom opps om et forslag helt på tampen, og vi synes at det var en flott ide. Dette var en slags likør laget på friske jordbær og musserende. Helt topp!


Vi er så heldige å ha gode venner soms tiller opp for oss. Barselgjengen min fra tiden jeg gikk hjem med Filip stilte gledelig opp som servitører, sammen med Lisa som er blitt nevnt flere ganger her på bloggen. Ellers så tok “TK” på seg jobben som toastmaster. Han er den fødte toastmaster, og jobber til vanlig sammen med Ronja i Max Factor. En kompis av Robin tok jobben som bartender på strak arm, og sørget for at ingen gikk tørste, og at stemningen steg etter hvert som baren tømtes.

Vi hadde brut lang tid på å kjøpe inn alkohol, og bestilte vin fra vinmonopolet. Vi endte til slutt opp med hvitvin til forret, og rødvin til hovedrett. Vi hadde ikke egen vin til desserten, da den servertes med jordbærshot som inneholdte samme musserende som velkomstdrinken. Vi satte opp en barmeny som folk kunne velge ut ifra. Ønsker du å få tilsendt mal på barmenyen vår, send meg en mail.

Jeg brukte denne siden for å få en oversikt over hvor my jeg trengte.


Det ble mange flotte taler, og god stemning under middagen.


Vi er så heldige å ha mange gode venner, og en stor familie på begge sider. Totalt ti middag var vi rundt 75 stk og flere kom til kaffen. Vi endte på litt i overkant av 100 personer totalt til kaffeserveringen.


Forografene hadde kjøpt seg ny linse til anledningen, og fikk tatt dette flotte bildet av hele middagskalaset. Er det ikke flott? Å få med alle på ett og samme bilde? Veldig fornøyd med bildet, og kjekt å ha et bilde av alle sammen samlet. Et virkelig minnefult bilde.


… så er det jo en del uskrevne regler når det kommer til bryllup. En av dem er at når bruden forlater sin ektemann, skal jentene/damene kysse brudgommen på kinnet. Så da jeg gikk på toalettet, eller rettere sagt for å forberede meg på å synge, så hadde jentene kysset Robin. Dette fikk jeg ikke med meg før jeg så bildene lenge etter bryllupet. Du kan høre meg synge HER.

Når det kommer til bryllupskake, så har jeg skrevet et eget innlegg om dette HER. Der kan du se mine inspirasjonsbilder og tanker rundt bryllupskaken. Vi konkluderte med at bryllupskaken var viktig, og at denne måtte være like gjennomtenkt og gjennomført som resten av bryllupet. Vi fant etterhvert den perfekte kakebaker i lokalområdet vårt, og som er kunde hos oss på Rema 1000 Flatåsen. Den hyggelige damen ved navnet Britt, driver kakebua.no, og er helt fantastisk med kaker og pynt. Jeg skal ærlig innrømme at etter å ha sendt henne bilder av rundt 15 kaker som jeg likte, og deretter gitt henne frie tøyler, at jeg var litt nervøs. Vi hadde litt kontakt underveis, men ellers så lot jeg henne ta styringen.

Vi endte opp med en helt fantastisk kake, som var helt perfekt for oss, og som var fantastisk god!


Britt hadde tatt utgangspunkt i tidligere blogginnlegg om bryllupet, og satt sammen en perfekt kake ut ifra dette og de bildene jeg hadde sendt henne. Hun hadde blitt inspirert av brosjen jeg brukte til invitasjonene, og som også ble brukt på brudebuketten min. Hun hadde plukket opp at jeg var ei romantisk jente som likte akkurat passe med dilldall slika t det ble noe ekstra, men ikke for mye. Hun holdt kaken hvit med lyserosa og sølvdetaljer. Kakefatet fikk vi låne, og den 5 etg kaken måtte kokkene hjelpe til med å sette sammen, da den var så tung!

Vi ble superfornøyde med kaken, og kan varmt anbefale kakebua.no til deg som trenger kaker / bryllupskake i Trondheim.


…og kakespising hører jo med! <3

Når det kommer til resten av kvelden så serverte vi snacks i søte små rosa og hvite popcoresker, og toppet med randiosa til nattmat.

Dette ble en suksess!


Er du interessert i bryllupslokaler i Trondheim? Ta kontakt med Lerflaten Gård for nermere info 🙂

Ønsker du å bruke mine maler, kan du sende meg en mail, så får du dem tilsendt 🙂

[email protected]
Morgenstund

Det er hektiske morgener, og minuttene går enda raskere på morgenkvisten. Det er mye man skal rekke over før barna plasseres i barnehagen før klokka blir 08, og jobbdagen er i gang. Jeg er ikke spesielt glad i å stå opp om morgenen, men når jeg først er oppe er det i grunn ganske deilig. Her om dagen leste jeg et innlegg fra den herlige jenta bak bloggen “lykkemamma“, om morgenrutiner. Jeg kjente det stikke i magen av misunnelse, og skulle gjerne likt å hadd slike harmoniske morgenstunder. Men foreløbig så er vi ikke helt der her i huset. Jeg slumrer så lenge jeg kan, og helst litt for lenge. Er det slik at ungene våkner før vekkerklokka har ringt, så får de komme krypende opp i senga i noen minutter før vi sakte men sikker starter dagen med morgenstell. Ikke snakk om å stå opp tidligere enn vi må…! Mellom lufting av hund, matpakkesmøring og sminkepungen, kler jeg på ungene og finner frem barnehagesekkene. Matpakken innheolder brødskiver med variert pålegg, her får Lilja bestemem selv, mens Filip må ta til takke med det han får. De får med seg en boks hver med litt assortert frukt, feks appelsinbiter, eplebiter, blåbr, jordbær. Det er ikke snakk om mye av hver, men slik at det blir spennende. Noen ganger på fredagene pleier jeg å legge opp i noe ekstra til Lilja.

Barna blir sultne før vi rekker å komme oss ut døra, og Filip begynner sutringen om mat med en gang han ser matboksen sin. På eksta hektiske dager må jeg gjemme matpakken slik at han ikke skal se den..og med et barn på armen, to sekker, en pose med ytterklær elelr annet utstyr, bilnøkler og en hånd ledig til Lilja, stryrter vi end trappen og pakker alt og alle inn i bilen. Tut og kjør! 


Søta mi var meget fornøyd med å få ha på shorts når det var så kalt ute! Her: Shorts + genser fra //Wheat//, Strømpis fra //PompdeKux//, Jakke fra //ullungene//, Joggesko //intersport//.

Er vi heldige så drar vi hjemmefra før 07.30, men som regel har vi slumret så lenge at vi er alt for sent ute, og havner midt i rustrafikken et par minutter senere. . Da rekker vi å høre 20 barnesanger som har stått på repeat i mange måneder til og fra barnehagen, og til og med en lite powernap. Det er her jeg oppdaterer meg på mail, facebook og instagram. Altså i kø.. ikke mobil når man kjører, men i kø..

Da Lilja begynte i barnehagen var jeg gravid med Filip, og hadde avspasering på morgenen, slik at jeg hadde bedre tid til å levere og hente i barnehagen. Jeg savner å ha god til til dette, spesielt levering, så det hender titt og ofte at jeg utsetter jobbdagen i enda 15 minutter, for å ta meg tid til å bli med barna inn på avdelingene sine. Nå er jeg såppas heldig at jeg kan ta meg fri 15 minutter ekstra, så dette er jo en av de fordelene jeg har ved å drive selv. Oppdatere personalet på feks ting som har skjedd, og ikke minst høre hva de sier om barna. Noe av årsaken til at jeg er så fornøyd med barnehagen, er nok fordi både jeg og de har tatt seg tid til å prate sammen. Etter at to stk sultne småtroll er plassert på hvert sitt bord, er det tid for høy musikk og alenetid i bilen til jobb.

Det var den morgenen! 🙂 


HUSK Å DELTA I UKENS GIVEAWAY FRA KAPPAHL ! ! !


Ukens Matbudsjett!

Ny uke, nye muligheter!

Søndag kveld var det ikke mye å by på fra kjøleskapet, og innkjøpslista for uke 39 ble lengre og lengre. Poenget med å lage slike lister, og planlegge, er at vi skal klare å spare penger på mat, og ikke minst spise sunnere middager. I en travel hverdag hvor man bare skal inn og ut av butikken kjappest mulig, er det ofte det blir lettvindte løsninger. Disse er ofte mindre sunne og dyrere enn om man velger andre alternativer som krever en smule mer planlegging.

Denne uken blir jeg alenemor fra torsdag, og derfor har jeg skrevet handlelisten ut ifra hva jeg og barna skal kose oss med i helgen. Variasjon er bra, så vi prøver å få inn både kjøtt, fisk og kylling. Noen dager har man det mer travelt enn andre, og da blir det retter som selvfølgelig ikke krever all verdens av tid eller kokkeerfaring. Altså, noen retter må være slik at Robin også kan lage dem!

PS: ukeplanleggeren har jeg fått fra siden til tonerosedesign. En fantastisk kreativ dame! Verdt et besøk inom bloggen hennes!  Dere kan laste ned denne HER

Denne uken har jeg holdt meg under budsjett, og ut ifra mine beregninger skulle jeg brukt 997 kr.

Kassalappen viser 986 kr, så da var jeg fornøyd!

Kjøleskapet er fylt til randen, og jeg gleder meg til å lage nye og spennende middager som barna forhåpentligvis liker. I dag ble det Kylling i pita.

Ut i fra listene under ser dere hva jeg har brukt penger på, og hva jeg har fra før i skapene. Noe er unødvendig, ja, som feks sjokolade, MEN man skal ikke glemme å belønne seg selv litt innimellom også! EN sjokolade i uken er ikke så super mye når den skal deles på 4 stk. Så jeg er fornøyd med budsjett og handling for denne uka!

Noe mat har vi i fryseren, og noe må vi kjøpe. Jeg har lagt opp middagene litt rundt hva vi har fra før, slik at vi ikke må kjøpe alt. Noen ting kjøper man ikke så ofte, som feks balsam, oppvaskmiddel, olje osv, pluss at noe har jeg kjøpt i større pakninger slik at det varer lengre enn en uke, som feks 18 pk egg, 3 for 2 på pålegg (salami, skinke, fårepølse). Jeg fokuserer på billigfrukta i butikken, og i og med at jeg kjenner prisene såppas godt, vet jeg også hva jeg bør velge. Feks løsvekt potet fremfor pose om man ikke skal ha så mye. Jeg vet at Pepsi max har gått ned i pris denne uka, og at grandiosa er kun koster 19.90kr fordi OBS! kjører tilbud. Ja, fordi dere viste kanskje ikke at Rema 1000 også har samme prisene som Obs! avisen? sjekk det neste gang du handler, eller spørr meg om prisen på Rema 1000 🙂

Jeg prøver også å legge opp middagene slik at jeg kan bruke inrediensene flere ganger. Som feks gulrøtter. Vi bruker sjeldent mer enn 1/3 av en pose, så da er det greit å bruke det som tilbehør til flere middager. Om man bare planlegger litt, så tror jeg det er rom for å spare noen kroner i de fleste husholdninger. Man trenger å kose seg litt, men trenger faktisk ikke å være så dyrt!! Man blir oppfinnsom av å ikke “få lov” til å kjøpe kjøpe kjøpe!!


Tenkte dere kunne få ta del i noen av middagene våre i denne uka. Både Pasta Basta, marinert laks i tortillalefse og hjemmelaget fiskegrateng er ting jeg aldri har prøvd tidligere, så det kan bli spennende!

Rachels Høstfavoritter hos Kappahl. Vinn gavekort på 1500kr!

I samarbeid med Kappahl vil jeg gjerne vise dere noen høstnyheter, og sparke i gang en giveaway hvor du kan kjøpe dine favoritter. Kappahl har ikke bare tatt seg opp på barneklær, men begynner å få mye fantastiske klær for oss voksne også! Jeg har laget mange kolasjer fra kappahl tidligere, men da mest om barneklær, så tenkte jeg det var på tiden med litt voksenfokus. En av mine fordeler ved å være så liten er at jeg kan plukke og mikse fra barneavdelingen, og da blir det jo kjapt litt billigere.. eller man kan kjøpe mer 😛 Nå når høsten er på tur, er det gode og varme klær som gjelder for min del. Jeg ELSKER å sitte is ofakroken med tights, en stor ullgenser og et godt skjerf. Helst med litt fyr i peisen og boller i ovnen..

 

VINN VINN VINN


Jeg gir bort 2 stk gavekort, et på 1000kr og et på 500kr, som kan bli ditt ved å like min instagramprofil, OG dele bildet under på instagram med hashtag #mammarachel @rachelhauan

(print screen for å kopiere bildet)

Har du ikke instagram, kan du delta ved å dele blogginnlegget på facebook. Det kan gjøres ved å trykke på LIKER knappen under innlegget, for så å dele det.

NB: MAIL i kommentarfeltet! spesielt viktig om du har lukket bruker på instagram!:)

 

Jeg ELSKER skjerfet mitt fra Kappahl. Jeg fant ikek dette på nettsiden, men det jeg har på meg er ihvertfall derfra!

Alle sko i dette innlegget er hentet fra ellos.no. Chelsea Boot brun, Chelsea Boot svart, Adidas Honey hook.

Bukse fra barneavdelingen er et kupp!

 

Konkurransen avsluttes natt til 1. oktober (mandag), og annonseres på bloggen i løpet av mandag 1. oktober.

En fin familiehelg…

Endelig var det fredag! Vi startet helga med en “powertur” til Tunga Gård, hvor barna hadde vært på lavoleir gjennom barnehagen. De hadde hatt tidenes deiligste høstvær, og barna så ut til å ha kost seg, og ikke minst brukt MYE energi. Lilja ble sjeleglad da hun så at jeg hadde med meg både sveler og bæresele, og følte at uka var komplett når vi hadde sett hvor hun hadde tilbragt uka. Med noen noen skrubbsår rikere, og påfyll av skogsliv, treklatring, turgåring og grilling var hun klar for helg.

Fredag kveld ble det kos inn til foreldrene mine, og jobbing i huset. På mandag starter de å bygge huset, og vi gleder oss utrolig mye til å se at ting begynner å ta form. Innen da måtte vi ha ryddet tomta, og fjernet alt overflødig innvendig i huset, samt oe småterier, så vi brukte fredagskvelden på å jobbe.

Deilig høstvær, og min favorittårstid!!


Etter en turbulent natt, ble det så vi tok turen til IKEA for å kjøpe noe småtterier. Lilja ble med foreldrene mine en tur på hytta, så Filip fikk litt alenetid med oss. Det var godt for alle mann!! Det ble budsjttur på ikea, og endte opp med kun det nødvendigste vi trengte. Oppbevaringsplass. Jeg gleder meg som et lite barn til å begynne å tenke på innredning i nyhuset. Nå som vi er på en mellomstopp, blir det dårlig med interiør og slike innkjøp, så disse innleggene sparer jeg til når det virelig er noe å skrive om elker vise frem. Jeg håper at noen av dere lesere har peiling på interør og den slags, fordi jeg trenger all den hjelp jeg kan få! 

…har noen kanskje lyst til å innrede et rom i huset vårt?

Sjippo`hoi fra båten banan! Barna er flinke til å underhodle seg selv, noe som ikke er supervanskelig med to kasser fulle av bryllupspynt!!

Mine to favorittgutter <3


Chillpill i sofaen på Ikea… !

Etter lørdagskos, var det til for luftetur for mammsen.

Jeg brukte noen minutter eksra på badet, og følte meg i grunn ganske så fresh i forhold til utgangspunktet. Jeg var klar for en real jentekveld. Jeg børstet støv av et langt dongriskjørt, og dristet meg til å bruke en halvkort hvit genser med blonder. Alt annet enn uniform og joggeklær var godkjent, og jeg følte meg langt i fra å være en tobarnsmamma. Det var deilig. Og med Robins lange blikk, og presisering om at jeg måtte kose meg OG være forsiktig, forsvant jeg ut døra i en feiende fart. Da var det bare Rachel i fokus for noen timer. Som jeg gledet meg!

Kvelden ble vellykket, og formen var på topp. I dag fikk jeg sove lenge, og har tatt det relativt rolig resten av dagen.

Jeg har planlagt neste ukes innkjøp, og satt opp gjøreliste for den kommende uka.

Im Ready!

De av dere som har instagram må gjerne følge meg der. Dere finner meg på “rachelhauan”. Her deler jeg hverdagsglimt som ikke alltid ser bloggens lys, og ofte ting som skjer her ognå 🙂

 

Ha en finfin søndagskveld!

 

Kaketiiiiid!!

Her om dagen dro vi på besøk til Mamma Lisa og søte Alba. Ungene hadde MYE energi, så vi tok turen ut i hagen for å leke, og ikke minst for å spise KAKE. Lisa hadde hatt bursdag dagen før, og måtte ha hjelp til å spise kake. Barna var ihvertfall ikke vonde å be!!


Tre søte små og KAKETID!!! Både store og små koste seg med sjokoladebursdagskake! .. det finnes jo alltid grunner eller unnskyldninger for å få lov til å spise litt kake?

“fordi man får besøk kake”, “fordi man er på besøk kake”, “restekake”, “smaksprøvekake”, “lage noe nytt kake”, “bursdagskake”, “feiring av ett elelr annet kake”..

….and the list goes on and on.. !

Etterpå fikk Lilja & Alba fikk leke med såpebobbler. Det var superstas, så nå tror jeg sannelig jeg skal kjøpe en dunk med såpebobbler!

…Filip derimot spiste på den “dingsen” som lagde såpebobbler, så han er ikek spesielt gira på det lengre!!

Filip er vant til å leke med ROOOOSA leker, og Albas leker var ingen unntak. Søtisen har på seg lue fra Kivat, som kan fåes kjøpt HER.

Både Lilja og Filip har på seg regntøy fra Barnevaderen. Dette er et superduper pratisk plagg til barn som elsker å leke ute. SPESIELT MED VANN!! Regnbukse og støvler går i ett. Første gang jeg så dette produktet var i barnehagen til barna. Det virket jo helt genialt…! Til de minste barna, som feks Filip som ikke kan å gå enda, har de et alternativ som heter “krabbevaderen“. Denne har ikke støvler, men hel fot, og kan snøres igjen. Helt genial når de små vil utforske litt på egenhånd, og ikke er like komfortable med store sko og støvler. Besparende er det jo ogs, med tanke på at man slipper å kjøpe sko!!  Både krabbe og barnevaderen finnes i flere farger, og støvlene fåes i ulike mønstre. De kommer også med matchende regnjakker 🙂 Lilja har Rosa, og filip har grønn barnevader, pluss at Filip har blå krabbevader. Helgardert skal man være! 😛

..og for den som la merke til at Lilja har på seg både Rosa og Grønn, så var det rett og slett fordi vi hadde et aldri så lite uhell! 😛

 

//deler av innlegget er i samarbeid med barnevaderen.no//

Villa Rachel – forsikring?

Husbyggingen er godt i gang, og vi begynner virkelig å se at ting går fremover. Alt av grunnmur er på plass, og per i dag har vi fylt inntil med jordmasse, og det er klart for at Team Viking Bygg starter på råbygget over helgen. Vi gleder oss virkelig til å se at drømmehuset begynner å forme seg. Sakte men sikkert, …men nå skjer det! Og samtidig som at huset stadig forandrer seg, er det andre ting man også bør begynne å tenke på. Nemlig penger! Det koster å bygge hus, og det er nok andre tider i vente enn det vi er vant til. Vi føler oss priviligerte som får lov å bygge oss et eget hus i en alder av 26 år, noe vi så absolutt ikke hadde klart uten foreldrene mine, og er innstilte på å fylle rollen som voksne ansvarlige til det fulleste.


Det vi begynte med var å bytte bank. For å ikke dømme noen, velger jeg å ikke skrive navn på vår forrige bank, men kan si at vi har blitt gode kunder av SpareBank1 SMN. Rett og slett fordi vi fikk bedre betingelser, og det beste av alt, var å kunne samle alt under en og samme plass. Tidligere har vi hatt boligforsikring en plass, pengene en annen plass og bilforsikring en tredje plass. Nå har vi en aktør å forholde oss til, samt en rådgiver som har kontroll på alt. Er det noe vi lurer på, så er det kun en person å ringe til, før vi får svar. 

Det første jeg spurte om da vi begynte å snakke om forsikringer, var “hvor mye koster det da?”. Jeg HATER å bruke penger på unødvendige ting. Det jeg mener med unødvendig er at det er penger jeg betaler, som jeg ikke ser hva går til. Altså, så forsvinner de. Vell og merke til en god sak, som man vil takke seg selv for i ettertid og det skulle skje noe. Men det skal jo ikke skje noe? Ikke meg? Jeg er jo så ansvarsfull og pliktoppfyllende, så jeg trenger jo ikke bruke penger på slikt?Men det er kanskje nettopp da det skjer? Når man minst forventer det? Så joda, det ble da forsikringer på oss også! Vi har jo selvfølgelig valgt barneforsikring i Spare Bank 1, nettopp fordi de har blitt kåret til å ha landets beste barneforsikring, men både innbo og reise bør jo også forsikres.

SpareBank1 SMN har i disse tider både Reise OG innboforsikring til 129 kr i måneden for ungdom mellom 20 og 28 år, som dekker situasjoner som feks at kofferten din forsvinner på ferie, at du blir akutt syk, at noen bryter seg inn i leiligheten din og stjeler tingene dine, eller at det oppstår en brann eller vannlekasje i leiligheten din. Når man er i alderen 20-28 år, er man som oftest i en etablerer fase, og kanskje har man ikke all verdens å rutte med, og nedprioriterer slike ting som forsikringer på alt og ingenting. Det nok også i denne perioden man er mest sårbar om uhellet skulel være der. Vi har alltid vært forsikret for både reise og innbo, og det har alltid vært genialt når det har skjedd noe. På ferie for noen år siden ble linsen til kamera mitt ødelagt. Vell og merke en ganske dyr linse. Heldigvis hadde jeg forsikring, og fikk erstattet linsen, mot egenandel. Egenandelen på reisedelen er 1000kr, mens egenandelen på innbo er 4000kr.

 


Hva dekker forsikringene?

Reise:

 • Du får dekket alle typer ferie- og fritidsreiser med minst én overnatting.
  -Ingen krav til overnatting hvis reisen foregår med fly
 • Gjelder på reiser inntil 45 dager
 • Dekker reisegods, reisesyke, hjemtransport, avbrutt reise, reiseulykke, forsinkelse, reiseansvar, avbestilling og rettshjelp
 • Egenandel kr 1 000

Innbo:

 • Med innboforsikring er eiendelene dine forsikret hjemme ved brann, innbrudd og vannskade.
 • Du får dekket eiendelene dine med inntil kr 300 000 i Norden.
  -Blant annet møbler, PC, nettbrett, telefon, klær, instrumenter, smykker og sportsutstyr
 • Tyveri/hærverk av sykkel dekkes med inntil kr 12 500
 • Napping av eller fra veske som sikrede bærer på seg erstattes med inntil kr 12 500
 • Egenandel kr 4 000

TRO meg når jeg sier at man har mer i verdier enn man tror. Nå har vi akkurat flyttet inn i en liten leilighet som en mellomstopp mens huset bygges ferdig, og jeg hadd jo en aning om at vi hadde mye, men at det var SÅ mye..!?! Ikke bare er det mye ting, men det er jo så mye verdier i alt. Bare tenk på alt av klær og sko… !! Mange tror jo også det at om man bor hjemme, og er over 20 år, så gjelder mammas og pappas resiseforsikring, men slik er det altså ikke. Da har man plutselig blitt voksen, og må stå på egne ben! – og det er kanksje litt greit når man har tippet tjueårsalderen? Å kunne klare seg litt selv? Ta ansvar for egne handlinger, og den biten der?

Så, da er kanskje ikke 129 kr i måneden så mye likevell?

Du kan bestille innbo + og reiseforsikring til 129 kr mnd HER

… og for å sette det litt på spissen, så koster ETT år med innbo OG reiseforsikring kr 1548 kr, noe som tilsvarer 1,5 uke med mat her i huset…

 


//Innlegget er skrevet i samarbeid med SpareBank1 SMN//