Ukas søndagstur

En søndag med deilig vintervær, sol og godt humør. Turen gikk til butikksenteret, og akebakken. Her lagde vi oss rasteplass, og benyttet flere timer til å ake og gå op ski. Siden Filip var med besteforeldrene sine til Rørvik, var vi en mindre, og siden Linus sov seg gjennom hele turen, hadde jeg og Robin god tid til Lilja og FIola. De storkoste seg med kaka, marsmellows og pølser!


Lilja har blitt en reser på ski, og vil stort sett gå på ski hele tiden..!

…hun er så absolutt ikke redd for å sette utfor bakken! !

…og har lært seg fiskebein, så det er ingen problem å komme seg opp igjen..!

Matstopp må til..!

…Fiola storkoste seg på både rattkjelke og barneakebrett. Det var stas å få kjøre i de store bakkene..!

Da har en ny uke alt startet, og jeg har tatt med meg gutta boys på tur til Oslo.

Vi besøker tante Ronja, og skal kose oss her i noen dager..

Følg oss gjerne på snapchat eller instagram

rachelhauan

 

 

 

Barneklær: 35 % på baby, 20 % på ALT hos knertenogkaroline..

Det er 4 uker siden Linus kom til verden, og hverdagen ble en smule forandret. Vi holder på  tilpasse oss, og bli vant til livet som firebarnsforeldre, mindre tid og mer kaos. Barna har reagert på en positiv måte, og synes det er stas å bli storebror og storesøster igjen. Den største forandringen er nok for Fiola som plutselig gikk fra å være minst og vår lille baby, til å faktisk bli storjente over natten!

Denne helga feirer vi at lillebror straks er en måned, og gir i samarbeid med knertenogkaroline.no hele 35 % på alle babyklær (kategorien 0-9 mnd) og 20 % på resterende varer i nettbutikken. Bruk kodeord Baby35 for avslag på babyklær, og kodeord Rachel20 på resterende varer.

 

Jentene har fått set like pannebånd, og Fiola har på seg en nydelig vårjakke! Håper denne også kommer i større utgave etterhvert. Foreløbig kun for de nest minste jentene. Jakken finner dere HER, og pannebåndet HER.


Denne gangen er bildene stort sett fra BABYKATEGORIEN, men det finnes så utrolig mye fint til de større barna også. Sjekk ut www.knertenogkaroline.noNettbutikken fører ogs merker som blant annet Fixoni, som har mange superdeilige plagg til de aller minste, som blant annet Linus sin jakke.

Dersom dere ønsker å bestille både fra babykategori og andre varer, må dere legge inn to ordre, og sende mail til kundeservice med ordrenummer, slik at dere slipper å betale dobbel frakt. Denne blir da trekt ifra før betalingen blir belastet deg. Frakt tilkommer på kr 59.


Happy Shopping

//samarbeid med knertenogkaroline.no//

 

Søndagstur på ladestien

Det har vært et strålende vinterferievær her i Trondheim de siste dagene. Med skyfri himmel, sol og nesten ikek et vindpust, ble det søndagstur med foreldrene til Robin denne søndagen. Sekken var pakket med boller og kakao, og ungene var i storform. Til tross for glatte stier og mye ulent terreng, ble det en lang tur, som vi toppet med leking på lekeplassen. 4 av 4 unger sovnet på turen hjem…! og 4 av 4 hadde sovnet før klokka var 19 til kvelds..!


Filip danner baktropp, og er ofte mer opptatt av å fylle lommene med stein og andre spennende saker fra naturen, enn å faktisk gå tur..


Litt lek og morro mellom etappene er helt topp..!


…og det synes mamman også!


Svigermor og Fiola


Solstrålen 🙂

Nistepause på lekeplassen med kakao og boller!

De helgene vi faktisk kommer oss ut på tur og gjøre noe annet enn kjedelige ærend som å “bare innom noen butikker”, gir meg så mye mer. Det er på slike dager minnene skapes, og barna sitter igjen med opplevelser. Jeg gleder meg til mange slike turer i tiden fremover, og ikke minst til vår og varmere tider!

Klem Rachel
 

Hverdagen: Karneval

Februar er karnevalstid, og det var to småtroll som virkelig gledet seg til årets store karnevalsdag. Tidligere år har Lillja vært spiderman, og Filip har vært en bie eller Batman, men i år hadde de strekt på seg begge to og måtte bytte kostymer. Filip fikk være spiderman, Fiola smykket seg med Bie-kostymet som de to største også brukte på sitt første karneval i barnheagen, og Lilja skulle få velge et nytt kostyme.

“Mamma, hva vil du at jeg skal være da?”, spurte Lilja. Jeg svarte med at det kunne hun få velge selv, siden jeg uansett skulle kjøpe ett kostyme i år. Jeg trodde hun skulle hoppe av glede og ha det helt klart med en gang, men nei, hun ville at jeg skulle velge. I stede for å velge for henne, ramset jeg opp en hel rekke av alternativer, og avsluttet reglen med “eller du kan være en søt liten klovn”. I det jeg hadde avsluttet setningen lyste hun opp, og holdt på å le seg ihjel da hun hoppet opp og ned og ropte “klovn klovn klovn”. Jeg forsikret meg om at det virkelig var det hun ville, så klovn ble det.

Jeg kjøpte kostyme og parykk på Ekstra leker til 149 kr, så i grunn ikke noe å si på utgiftene for årets karnevall! !


..og med nyinnkjøpt ansiktsmaling, var det to stolte barn som dro i barnehagen med full karnevalssminke. Jeg som aldri har sminket noe i nærheten tidligere, måtte si meg fornøyd med sminken, og barna var strålende fornøyde både som supermann, klovn og bie.. Sistnevnte var ikke akkurat klar for å sitte stille for å få ansiktet malt gult, så hos Fiola fikk det holde med en “flekkete” bie.. !

Hva var deres barn utkledd som på karneval?

Rachel
 

 

Hverdagen: blogging!

Jeg grubler ofte over hvilke prioriteringer jeg skal gjøre, og i hvilken rekkefølge jeg skal sette kommende gjøremål. Barna kommer selvfølgelig først, og litt ut i rekken er det blogging og oppdatering i sosiale medier. Mitt liv har blitt annerledes med årene. Jeg, og vi har blitt mer offentlige, og presset for å faktisk ha noe å si er større. Med fullbooket dagsplan til enhver tid, er det ikke alltid det er like lett å synes at det som en gang startet som en dagbok, og som utviklet seg til å bli en arena for tanker, følelser og hverdagsinnspill er like givende for dere lesere, som det kanskje er for meg. Og som dere faste lesere har bitt dere merke i, har innleggene blitt noe færre med tiden. Ikke nødvendigvis fordi jeg ikke føler jeg har noe å si, men fordi hverdagen har blitt annerledes, og jeg har følt at “det er for kjedelig for å dele”. Prioriteringene har også byttet litt på rekkefølgen, og samvittigheten for min elskverdige pc har blitt noe endret.

Jeg liker å dele tanker og følelser, og samtidig gi dere et innspill i hvordan vi har det som familie. Men på veien er det lett å miste tråden på hva det er man vil skrive om. Hvorfor skriver jeg egentlig? Får jeg noe igjen for å gjøre det? Hva vil jeg skrive om? Hver gang jeg stiller meg dette spørsmålet, får jeg det samme svaret. Jeg gjør det fordi jeg liker det. Ikke fordi noen forventer det, eller at jeg skal imponere noen, belære noen eller er så forbanna stolt over akkurat det jeg gjør, men fordi jeg liker det. Det som startet som en dagbok, og er fortsatt en dagbok med litt mer fyll, og som forhåpentligvis kan få noen der ute til å føle at man ikke er alene om situasjoner, tanker og følelser.

Som familie er vi inne i en fase. En av mange livets faser. Vi er en småbarnsfamilie. Det vil derfor være naturlig for min del å dele det som skjer her og nå, noe jeg har vært dårlig på i det siste. Hverdagsinnleggene har i mitt hode blitt “for kjedelige”, og derfor har jeg i grunn droppet dem, men i bunn og grunn, er det jo derfor jeg skriver. Jeg vil skrive om hverdagen, hva vi gjør, hvordan vi takler det å være firebarnsforeldre, og hva som fungerer for oss. Jeg vil dele opp og nedturer, slik at dere der ute forstår at et “bloggliv” ikke er en dans på roser, og at vi er som alle andre småbarnsfamilier. Vi har våre måter å komme igjennom hverdagen på, og kanskje har vi noen triks til andre som sliter med akkurat det vi er gode på. Fra nå av kjører vi hverdag på høyt nivå.

Kveldens skriblerier gjør hodet litt lettere og samvittigheten bedre. Jeg liker ikke å være eller gjøre noe halvveis, så nå er jeg tilbake i skrivemodus og kroppen tilbake i relativ normal aktivitet igjen etter fødselen. Jeg gleder meg til å ta fatt på et spennende, givende og innholdsrikt permisjonsår med lille Linus August, og skal fylle bloggen med de små tingene i hverdagen som vi gjør .

Klem fra Rachel

 

Barneklær: mint favoritter!

Vårsola begynner å varme, og jeg har gått min første skikkelige tur ute med vogna. Det er deilig å endelig kunne nyte permisjonstiden, og krysse i taket for at plagene etter fødselen begynner å gi seg. Det som er så deilig når det går mot vår og sommer, er lyset. Det så deilig når det er litt lengre lyst ute for hver dag som går, og man får “litt bedre tid” etter jobb og barnehagen enn man ellers har. Ihvertfall virker det slik. Vi spiser ikke middag når det er mørkt, og rekker å se hverandre i dagslys før vi tar fatt på en ny dag.

..og som kjent til en ny årstid, følger nye kolleksjoner. I dag har jeg plukket ut mine GRØNNE favoritter! Jeg elsker denne mint/grønn fargen, og bruker det både på jentene og guttene. Her får du en liten smakebit av noen av mine favoritter for øyeblikket:


1. Lindex, 2.Memini, 3.Kavat, 4.hm, 5.hm, 6. hm, 7.lindex, 8. hm, 9. hm, 10. lindex, 11.hm, 12. hm, 12. hm

GOD HELG!

 

Fra minst, til nest minst..

Etter atter en helg med feber på en av barna, var det Fiolas tur til å bli hjemme i dag.. Formen var stigende, og det gjorde godt for både meg og henne å tilbringe litt mer tid sammen. Nesten bare vi to. Linus er foreløpig en rolig kar, slik at Fiola ikke behøvde å konkurrere om oppmerksomheten. Ja, fordi det merkes jo at man er flere, og at det er oppmerksomhet som blir en mangelvare. Selv om vi synes at det går veldig bra så langt, og at lillebror ikke krever så mye av tiden vi har med de andre tre, er det rutiner som skal tilpasses og ikke minst et barn vi må lære å kjenne.

I dag fikk Fiola være skikkelig storesøster, og fikk hjelpe til med både bleieskift og andre småsysler i huset. Humøret steg, og tilværelsen som storesøster ser ut til å gå overraskende bra. Fiola har jo frem til nå vært babyen vår, og ble over natten så stor! Nå er det viktig for oss foreldre å la henne få være stor når hun vil det, men også fåvære baby en liten stund til hvis hun vil det. Vi ser at alle barna har hatt en “kos-reaksjon”, og vil være nær oss litt mer enn tidligere. . Det er en helt grei reaksjon etter min mening, og vi prøver så godt vi kan å stimulere og være tilstede for dem. . Det trenger ikke være så mye, men en time-out på fanget mens de leker, eller en armkrok under barne-tv. Ellers begynner hverdagen å falle på plass, og ja, det er noe mindre tid enn før, og litt hektiske timer i døgnet, og så absolutt noe vi klarer å finne løsninger og rutiner på..

Fiola tar storesøster-rollen mer og mer alvorlig, og lærer sakte men sikkert at man må være litt mer forsiktig med så små barn..

…det er også veldig stas at det kommer nye leker og duppedingser inn i huset. Fiola E L S K E R den nye babygymmen til lillebror..

LEGO er det store for tiden, så vi bygger MYE lego.

 

Linker til utstyr i dette innlegget (..ikke sponset):

BABYGYM fra Tartine Et Chocolat (fikk denne i fødselsgave fra mamma, så den er kjøpt i Oslo).

Ulldrakt fra Hust & Claire

Gulvteppe kjøpt på BOHUS merket Riverstone

 

 

Hva skal barnet hete?

Det store spørsmålet både før og etter fødselen er HVA SKAL BARNET HETE?

Med en stor flokk fra før, synes vi det har vært ekstra vanskelig å bestemme oss for navn på Lillebror. Det skal liksom passe med de navnene vi har fra før, og med så lange og spesielle navn, er ikke det så lett. Omsider har vi bestemt oss, og familiens nye tilskudd har fått navnet


LINUS AUGUST

Linus betyr “trygg”, og har i flere år vært blant mine favoritter. Barna har lenge kalt han for det, og til slutt “fikk  barna bestemme” at lillebror var en Linus. Mellomnavn måtte han også ha, og her var jeg opptatt av at det skulle være i tråd med navnene til de andre barna, som har navn fra slekten vår. Her har jeg dykket ned i arkivet, og funnet frem August som en soleklar vinner sammen med Linus. August betyr “stor” eller “ærverdig”, og passer godt med at denne krabaten var mitt største barn, som har krevd mye fra meg i svangerskapet.


Lille Linus August har fått seg smokkelenke og lekerangle fra Maris Smokkelenker,

og ved bruk av kode LINUS får du fri frakt på din bestilling.

E L S K E R naturfarger!!

Klem fra Mammsen & Linus

Årets første skøytetur!

Lilja fikk skøyter til jul, så i dag var tiden inne for å teste ut skøyteferdighetene. Med varme klær fra topp til tå, tok vi turen til kyvannet. Det er utrolig deilig å ha marka så nære, og ikke minst badeplass, skøyteplass, fiskeplass og lekeplass.

Lilja gleder seg til å gå på skøyter! – i ny hals og lue fra Tiny Trolls!

Lilja og Fiola har en del nytt i fra Tiny Trolls of Norway, som vi har fått gjennom kampanjepakkene deres. Det er fortsatt kampanje på skalldresser og tilbehør, og nå får du også 20 % på vinterdresser!

Lilja fikk fleeceklær, bøff of lue, mens Fiola manglet utedress og votter, så hun fikk dette.

 20 % på vinterdresser kun i helgen ved kodeord “vipfeb”


Vinterdressene er laget i to kolleksjoner til både liten og stor.

For å kunne lage en kolleksjon som er mest mulig optimal for både de foreldrene som liker knallfarger, men også til de som liker duse farger, har de delt kolleksjonen i to, og laget to fargenyanser. “Get Urban” er kolleksjonen designet for de fargeglade, mens de duse fargene går under navnet “Back To Nature”.

…se tidligere innlegg fra Tiny Trolls Of Norway HER.

KODE VIPFEB gir deg 20 % avslag på vinterdresser!


Mormor er med oss på skøyter! Med kakao og krem i sekken…!

…Litt knall og fall må man regne med!

Ha en finfin lørdag!!

Kveldens Tips: Kreative Barn!

I en vanlig hektisk hverdag, er det lett at alt blir til rutiner. Hos oss er det så vidt vi rekker å ha tid til barna, før de blir loset i seng etter middag og barne-tv.  Inn i mellom tenker jeg at jeg skulle ønske jeg kunne vært litt mer kreativ med den tiden vi faktisk får sammen. Kreativ nok til å lage flere minner og opplevelser sammen. Selv føler jeg at vi er flinke til å bruke tiden vi har med barna, men det kunne alltids blitt brukt mer riktig og fornuftig. Selv om vi klarer å lage tid til å bake boller, perle, tøyse eller lage tog bane før leggetid, er det fortsatt mye annet morsomt man kunne gjort. Ja, og spesielt i helgene. Selv om man har litt bedre tid da, er det som regel kreativiteten det stopper i. Dette har Alex og Mira gjort noe med gjennom Kreakid.no

Kreakid er en aktivitets boks som kommer en gang i måneden. Boksen inneholder to kreative prosjekter og ett eksperiment.  Alle boksene er ulike og inneholder alt man trenger, både av materiale og beskrivelse. Boksen koster 298,- i måneden (fraktfritt) og er perfekt for barn mellom 3 og 8 år.

RABATTKODE “KREAKIDVENN” gir deg 50 kr avslag på din første kreakidboks som kan bestilles HER.

Vi har testet ut JANUAR-boksen, hvor tema var SNØMANN,- og som falt i smak hos både store og små!

Tema var som sagt snømann, og med de kjente strofene fra Frost filmen “blir du med å lage snømann?”, var det to entusiastiske barn som gledet seg til dagens aktiviteter. Det var noe helt annerledes enn det vi pleide å gjøre, og det virket som at de synes det var helt topp med noe nytt. Første prosjekt vi prøvde oss på, var “DUSKESNØMANN”, som ble laget av garn og utstyr som fulgte med i kreakid-boksen. Utstyret som følger med har vi lagt i en egen boks, slik at vi kan ta det frem i en senere anledning og feks lage duskepåskekyllinger når den tid kommer!

Kreakid prosjekt nr to var “SNØMANNLAMPE“. Lilja storkoste seg med prosjektene, og har i flere dager snakket om “snømannen som lyste”, og at vi må gjøre det flere ganger. Robin som hadde sett på meg og barna mens vi holdt på med aktivitetene, bet seg merke i at de virket oppslukte og interesserte i det som skjedde og at det var aktiviteter de kom til å huske på som noe spesielt.

Stolt over sin nye snømannlampe..:!

Siste prosjekt i Januar-boksen var et eksperiment. Her skulle vi lage en “SMELTENDE SNØMANN”.

Til de av dere som følger oss på snapchat (rachelhauan) har sikkert fått med dere at vi har laget en smeltende snømann?

video:img2279

Synes du det virker spennende med slike prosjekter? Det synes vi, og anbefaler dere med barn over 3 år til å prøve!

I kreakidboksen får du også generell informasjon, fakta og kunnskap om noe som er relatert til prosjektene. Som feks SNØ.

HVORFOR bør du prøve KREAKID til dine barn?

– Med Kreakid blir det lett for barn å være kreative hjemme. Kreakid er utviklende for barnas egenskaper.

– Kreativitet gjør det lettere og morsommere for barn å lære. 

– Med Kreakid får dere muligheten til å sitte ned å lage noe gøy sammen

– Fordi kreativitet bl.a. styrker selvtillit, forbedrer finmotorikken og gjør barn leseklare

– Kreakid leveres en gang i måneden. Det betyr at du ikke trenger å planlegge eller forberede aktivitetene. Alt kommer i posten, pakket og klart. 

Få med deg rabatten på din første kreakidboks!

RABATTKODE: KREAKIDVENN

//innlegg i samarbeid med kreakid.no//

 Klem Rachel