Svangerskapskontroll uke 21

Tiden flyr, og 50 % av svangerskapet er allerede over. . Det er i grunn ikke tid til å tenke på at det skal komme et lite mirakel til, og derfor blir jeg like sjokket hver gang telefonen piper på at “nå har du gått inn i svangerskapsuke XX”. I skrivende stund er jeg inne i svangerskapsuke 22, og det er 134 dager igjen til fødselen med termin 09.09.2014. Jeg bruker appen “svangerskaps app”, og synes det er greit å få en pekepinn på at tiden går og hva som skjer med barnet underveis. Skulle jo tro man var et åpent leksikon når man får tre så tette barn, men det er utrolig hvor fort man glemmer. .

Alt sto bra til, og legen konstanterte at det var et aktivt barn i magen, og at det var umulig for henne å gjette seg til om det var gutt elelr jente ut ifra hjerteslagene. Så hva tror dere egentlig? Legen mente at det var en “myte” at når hjerteslagene var under 140 så ble det gutt, og når de var over 140 så ble det jente. Har dere noen erfaring med om dette stemte? Jeg har alle tre svangerskapspapirene her, og kan i grunn ikke se at det er store forskjeller på noen av mine svangerskap FØR frem til de to siste månedene.. Da ser jeg at liljas hjerteslag er langt over Filips. . . Erfaringer?

I følge symfysemålene så var magen litt under normalen. Vekta er rundt det samme som med Filip, og morkaken er denne gang på baksiden og ikke på fremsiden slik den har vært med de andre. Dette gjør at jeg kjenner mye mer liv denne gangen. Jeg har ikke tenkt så mye over fødselen enda, men vet jo hva jeg skal gjennom, og utsetter de tankene i noen måneder til! Sykehubaggen akkes nok ikke før riene er i gang, og noe brev til jormødrene trenger jeg ikke, da jeg prater nok som det er og klarer å forklare meg der og da.. 😛

 

Klem fra mammsen & magen 🙂

Vårtilbud fra oss! !

I dag har vi nytt solen og det å ha noen timers barnefri. Jeg har lest interiørblader, drukket pepsi max og tatt livet med ro! Det var en deilig deilig følelse, som fikk babyen i magen til å gå bananas. Ikke helt vant til at jeg slapper av, og det merkes! ! I kveld vil jeg gjerne gi dere en rabattkode fra min faste samarbeidspartner www.knerteogkaroline.no, hvor dere kan få 20 % på ALT i hele nettbutikken. Dere har nå sjansen til å kapre ordinære varer til 20 %, inkludert alt til 17 mai! Hip Hipp Hurra for det! ! !

KODEORD: Rachel20

Jeg elsker fargenyansene i vårens kolleksjon! Traktor er ekstra stas for tiden! !

En sommermorgen ble det sannlig frokost ute i det fri. . . Vi skulle nemlig se på traktoren og gravemaskinen som var nede i veien vår.

Virkelig stas! !

www.knertenogkaroline.no

KODEORD: Rachel20

Snuppa i sine favoritter fra Name It. . (hårbånd fra HM)

 

Frakt kommer i tillegg på 59 kr, og kodeordet kan skrives inn på side 2 i bestillingen  🙂

TIlbudet varer fra og med i dag, søndag, og ut onsdag 30 april! !

Grilltid og sommerfølelse!

Sommerfølelsen sniker seg på, og i dag har vi testet ut noe av grillmaten vi har fått inn i butikken. Blant annet karibique indrefilet og hvitløksmarinerte kyllingklubbe. Barna fikk også smake mini sliders burgere, noe som var en slager! ! Jeg og Lilja var innom posten for å hente noen pakker, og sannelig skal jeg ikke bli fin til helga når vi skal feire 30 årsdagen til Robin. Jeg har nemlig gått bananas på Nelly! Selv om bare to av de 6 kjolene var “keepers”, så ble jeg overlykkelig over at det var de to billigste jeg likte best. Kupp! 

Filipsnuppen med deilgi deilig fleecejakke fra Pom De Lux (kr 229), og Roooosa hårbånd 😛

Han ville jo ha sånn som mamma…!

“strandlivet” i Åsenfjorden

Med over 500 bilder fra påskedagene å hytta, er det nok å velge i. . Vi har prøvd å aktivisere oss på best mulig måte, og “strandlivet” er alltid en slager. I dag var Sandre og Håkon med oss i fjæra, og lærte ungene hvordan de kunne tegne på berget. Det ble selvfølgelig en suksess, og det toppet hele “strandoplevelsen” da morfar skulle sette ut båten! ! Det var stas . . og vi “måtte” ut på båttur!

Vi lette etter kraber, og sannelig er det noen av oss som er mer opptatt av delikatesser enn andre. Filip kunne lige godt spist snegler og krabebr på strak arm, i motsettning til storesøster Lilja som rynket på nesen og helst ikke ville sitte så nære. Hun har kommet i den alderen at alt må forklares, så det at vi skulle slippe krabben tilbake i tanga, var et kapittel i seg selv. . .

Det ble rotur med kidsa, noe som var superstas. Her er de veldig forskkjellige, og Lilja vil helst bade i isvann og kjøre superfort, mens Filip helst vi sitte i fanget og peke på..

Pølsegrilling i godværet var en flott avslutning på en super påske med godt vær. . !

Gravides Kroppsfokus

Dette innlegget skrives av den årsak at flere har kommentert i innlegget mitt om svangerskapsuke 20, og jeg følt at flere har forstått meg feil. Jeg føler at kommentarene som har kommet har satt meg i en bås jeg så absolutt ikke fortjener å være. I innlegget skrev jeg om følelsene mine rundt det at magen føles større og vokser raskere i mitt tredje svangerskap, i forhold til de to forrige. Jeg skrev at jeg ønsket å få tilbake motivasjonen for å holde meg i form, og at jeg ønsket å beholde vanlige klær under svangerskapet. – og ut ifra disse tankene har nok flere trodd at jeg er hysterisk opptatt av å ikke se ut som en gravid, og har en kroppsfikseri som ikke er sunt.

Det er faktum at det har skjedd en forandring når det kommer til utseende til engravid. Det holder ikke lengre at mangen vokser og at man får former, man skal  tillegg kle seg riktig, passe å vekta, være innenfor kurver, målinger og ikke minst, være i top shape noen dager etter fødselen. Jeg er i grunn dritt lei av å lese innlegg om gravides form både før og etter fødselen, og mener at dette er veldig individuelt og litt til hva man gjør det til selv.

Jeg har delt mye om meg selv tidligere, men har aldri gått spseielt inn på det å være sykelig opptatt av mat og trening. Det som var en stor del av meg for noen år siden, har blitt en liten del av meg, som kommer frem i tider som rundt et svangerskap. Det å ha levt med spiseforstyrrelser i nesten 10 år er ikke noe man skryter av, men noe som følger deg resten av livet. Både på godt og vondt. Det å få beskjed om at man kanskje ikke kan få barn om man ikke får skikk på livet sitt, er ikke noe som skremmer en selvopptatt 15 åring med fringrene langt ned gjennom halsen. Min redning ble familien min. Tankene om jeg virkelig kunne få barn begynte ikke å slå meg før jeg møtte Robin, og vi brukte lang lang tid på å bli gravide. Det jeg ønsker å få frem her, er at jeg ikke er en av de som tar det for gitt å gå gravid. Jeg er ikke av de som tror at det skjer over natten, og at dette er noe alle får lov til å gjøre. Jeg ser på det å være gravid som noe spesielt. Det er noe fantastisk, nydelig og eget ved det å bære på et barn. Jeg er ikke en av de som ønsker minst mulig mage, minst mulig baby, følger slavisk med på målinger, kurver og kilo.

Jeg er ikke sykelig opptatt av det å være tynn etter fødselen, MEN jeg er definitivt veldig opptatt av at jeg skal på best mulig måte holde meg i form under graviditeten. Så, i innlegget jeg skrev i svangerskapsuke 20, var det ikke noe som helst ment fra min side om at gravide ikke skal få lov til ås e ut som de er gravide, men mer et følelsesinnlegg fra meg som klarer å holde meg selv i sjakk ved å dele frustrasjon. Jeg er frisk som en fisk fra spiseforstyrrelser, men det er ikke til å gjemme bort at noe vil alltid følge meg. Noe av min egen terapi er å dele. Dele med dere. Og min utvei til et sunt og frisk svangerskap, med så stor mage som babyen ønsker, den vekten jeg måtte legge på meg, og de kiloene jeg har igjen etter fødselen – er å tenke positivt, holde meg aktiv og spise normalt. . . ikke så all verdens til hysteri, vell?

(…og det med at jeg ikke ønsker å kjøpe gravid/mammaklær er fordi egj synes det er MYE fint i butikkene man kan bruke selv om man er gravid. Jeg kan legge ut noen antrekk etterhvert med plagg jeg bruker både i, under og etter graviditeten, så kan dere se at mange plagg kan brukes både med og uten mage. . . !)

Her kan dere se magen min i de to forrige svangerskapene – Ikke akkurat et resultat av hysteri 😉

Uke 38 med Lilja og uke 38 med Filip

 

 

Påskekos i Åsenfjorden

Her i åsenfjorden er det påskekos fra morgen til kveld. Med late morgener, ingen gjøremål og ingen jobb, er det topp å tilbringe tiden på hytta. Dagen i dag, påskeaften, har vi blant annet brukt til å lete etter påskeharen. Her har nemlig påskeharen vært litt over alt, og sannelig var det vanskelig å finne ut HVOR han hadde lagt ifra seg eggene sine. Vi startet letingen ved hytta, og beveget oss vidre nedover til oldemor “Beste” og ned i fjæra. Der var det ingen egg, men sannelig knekte vi koden, og fant ut at vi måtte sjekke hønsehuset. Lilja var helt enig i at kanskje påskeharen hadde sett etter vennene sine som hadde bodd i hønsehuset i sommer, og at kanskje eggene var der. Hun marsjerte bort til inngjerdingen, og hadde det helt klart på hvor hun skulle lete.

Og sannelig, så hadde påskeharen vært der…!

Det var skikkelig stas å se at det lå to STORE egg inne i hønsehuset…!!

… og inne i eggene var det masse morro! Såpebobbler, puslespill, yndlingsfilmen fra Peppa Gris, rosiner, smoothie, en boks med noen kjeks, sjokolademelk og en boks med godis. Akkurat passe, og mer enn nok til disse to små søtisene. . .

Ekstra stas var det når onkel Håkon og tante Sandra kom på besøk, og hadde ladet batteriene og var klare til å ta med seg ungene på oppdagelsestur.

Så mens lammelåret koste seg i ovnen, fløtepotetene sto klare for steking og freden hadde senket seg over hytta, benyttet vi 10 minutter i all stillhet før det brakte løs og resten av dagen gjensto.

Mammsen måtte hjelpe til meg bobbleblåsing siden Filip ikke skjønte helt greia.. det var ikke like populært å putte såpebobblene i munnen for tredje gang ! !

<3

Svangerskapsuke 20

Tiden flyr i hektiske tider, og etter en kort men lang uke har vi endelig tatt påskeferie i noen dager. Vi har tatt turen til hytta til foreldrene mine i Åsenfjorden, og gleder oss til god mat og familiekos. Barna dro i forveien, så det var godt å se dem igjen også. . . ! Man merker at man har blitt foreldre når man etter bare 1,5 døgn uten barna får deg til å mimre på alle de gode stundene man har hatt på bilturen inn til hytta.

Det er flere av dere som etterlyser magebilder, og jeg har tenkt på det flere ganger, at NÅ må jeg ta dem. . men så kommer det noe i veien! Men NÅ skal dere få se denne magen som har en supertrang til å vokse seg større og større. Fortvilelsen tar meg i ny og ne, og frykten for å ende opp som en strandet flodhest før vi har kommet oss forbi sommeren er eksisterende. Selv om det er den samme kroppen som bærer barnet denne gangen også, så er det sannelig ikke SAMME kroppen likevell. Den en gang så stramme og trente kroppen, var kanskje ikke like stram og trent denne gangen, og det merkes godt på magestørrelsen! Ikke minst på psyken. Det å vite at jeg KANSKJE blir enda større denne gangen skremmer meg, og panikken tar meg oftere enn jeg hadde trodd.

Motivasjonen til å trene har dabbet av ettersom jeg har vært mye syk og dårlig i de siste ukene, og jeg føler at tiden ejg bruker på å trene ødelegger alenetiden jeg har med Robin. Vi har to dager hver vi trener etter at barna har lagt seg, og når man også jobber sent en kveld i uken + drar til ulik tid hver morgen, samt jobber hver andre helg omhverandre, så ser man ikke mye til hverandre. Så tenker kanskje dere at “dere jobebr jo sammen”, men det betyr ikke at vi ser så mye til hverandre. På jobb er det jobb, og vi har hver våre oppgaver. Vi snakekr sjeldent om ting hjemme når vi er på jobb, så tiden vi har privat er knapp.

Nå har vi derimot en ferietur i sikte, og motivasjonen for å komme meg i litt bedre form både fysisk og psykisk har kommet tilbake. I juni tar vi turen til Barcelona for å nyte hverandre, se på gumball3000, oppleve Barcelona, slikke litt sol og småshoppe. Jeg har bestilt meg noen kjoler fra nelly som jeg har sååå lyst til å gå med, men det krever disiplin og positive tanker. Planen er at jeg ikke skal kjøpe meg et eneste gravid/mammaplagg, og jeg akter å holde meg til den planen.

…og siden vi ikke vet hva det blir denne gangen, så er jeg jo spent på om dette er en JENTE eller GUTTE mage??

 

 

 

 

Dagens Tips: Eget Design

Jeg gjennom flere måneder tipset dere om funn jeg har gjort på nettsiden Trendsales.no . I kveld vil jeg tipse dere om kategorien “Eget Design”. Under denne kategorien ligger det mange herlige produkter laget av kreative mennesker. Enten om det er ting som er sydd, strikket, snekret eller laget på en annen måte. Her finner dere ting ikke alle andre har, og til en rimelig penge. Jeg har konsentrert meg om ting til barnerommet denne gangen, litt blandet med andre ting jeg kunne tenkt meg til barnas rom, men kan med det samme anbefale å sjekke ut disse hjemmestrikkede ullvestene til 150 kr, denne supersøte posen som barna feks kan ha matpakka i de dagene de ikke MÅ ha ryggsekk, eller disse RÅKULE putene.

 

Linker: settekasse, sengesett, Sebra Kili seng i grå, gul lampe, sengesett med ugler, settekasse, knaggrekke.

Sjekk også ut disse tøffe lampene som man kan få i all verdens farger.

Og i disse babymodusdager så søker jeg en del på barneting. Nå har jeg veldig mye klær fra før, så det går i litt andre greier, som feks ting til vugga, små leker, bamser osv. . Jeg synes tingene fra Bambam, Le prince petit og Teddykompaniet er nydelige…! På trendsales kan du gjøre deg noen kupp på dine favorittmerker!

Klikk deg inn HER og se noe av utvalget på feks BamBam. De heklede søte endene finner du HER, og slangen kan finne si alle mulige farger HER.

Har du ikke brukernavn på trendsales, kan du enkelt lage deg et HER 🙂

 

Happy Shopping! 🙂

 

 

Happy Sunday

Det er stilt i huset igjen. Etter 6 timers full rulle, har Filip sluknet til formiddagsdupp, som noen ganger varer i hele 3 timer, og Lilja har blitt utstyrt med leire, kinderegg og puslespill. Bolledeigen har hevet i mange mange timer, og snart er det klart for å teste dagens bakst. Om ikke så lenge komemr foreldrene til Robin og kanskje mormoren og søsterens hans for å se på huset, så da blir det kaffegjester og kakespising i samme slengen. Dere skjønner det, at Robin fyller 30 år i morgen, så da må det jo feires både før og etter! !

Formiddagen har vært rik på huslige gjøremål. Vi har underholdt barna så godt vi kan med bollebaking, hopping i senga, rydding av rom, og søvsuging. . og pussig nok så virker det som at de har hatt en strålende dag hittil..!


Bollebaking kan være veeeeldig koselig <3

…og støvsuging er faktisk ikke SÅÅÅÅ ille 😛


…og en liten timeout på teppet etter husrengjøringen er lov! !

Klem fra oss

Ordinær Ultralyd – BabyBoo –

Det er flere dager siden vi var på ordinær ultralyd, og tiden til å oppdatere dere om den har rett og slett ikke strukket til.

Mandag kl 10 var vi to spente kommende trebarnsforeldre som troppet opp på kvinneklinikken for å se vårt lille mirakel. Jordmoren var hyggelig, og var mye mer grundig enn de gangene jeg var på ultralyd med Lilja og Filip. Hun viste oss både utvendig og innvenndig på babyen, og forklarte godt hva det var vi så..Vi ble fortalt av en entusiastisk jordmor at babyen var et prakteksemplar, og lå akkurat slik at hun fikk sett det hun skulle se. Konklusjonen var at jeg hadde en frisk baby i magen, og fikk satt termin til 09.september. Altså noen dager tilbake fra det jeg trodde selv. . .

Så per i dag, er jeg 18 + 6 dager på vei. . med en luring i magen!

Som flere av dere sikkert lurer på, så er det HVA det blir av kjønn denne gangen. Og for å være ekstra kjedelige og spenningsskapende, så har vi valgt å ikke vite kjønnet denne gangen.

Nå skal det sies at ejg har en meget sterk følelse selv på at det er en gutt, og klarte jo ikke å slutte å se på ultralydskjermen OM jeg så en tissefant. . men jeg fikk aldri bekreftet noe, så foreløbig lever vi i spenning og med min skråsikre magefølelse. . I grunn umulig å si, siden begge svangerskapene mine, både med gutt og jente har vært rellativt like. . Ingen forskjell, bortsett fra større bekkenplager og mer sliten med nr 2. Men det vil jeg påstå er en normal virkning når man har småbarn fra før… så denne gangen blir nok noe likt som de andre to.

Foreløbig har jeg satt meg opp i full jobb ut juli, så får vi se hvor stor og vaggete jeg blir i løpet av våren og sommeren. . . planen er ihvertfall å jobbe så lenge som mulig, og spare ferie til huset står klart til innflytting og kroppen begynner å si ifra!

Når det kommer til utstyr, så har jeg solgt unna ALT, så vi må skaffe oss det meste på nytt. Det første jeg sikler på er et av disse nye greiene som babyene ligger i. “Babynest” heter det vell? Kunne sååå gjerne tenkt meg er slikt ett i en fin dus farge, så foreløbig står det øverst på ønskelista.. Jeg ønsker meg sengeklær i duse mønstre (kanskje til og med hjemmesydd?!?), og vugge på stua. SÅ mye fint til baby, og så mange som er så flinke til å sy og lage barneklær! ! Kjenner du noen som er flinke til å feks lage et slikt babynest, eller andre ting til baby, så tips meg gjerne 🙂


Bildene er lånt fra Google.com