Mandag ettermiddag ..

Ettermiddagene går som regel rasende fort, spesielt når vi ikke kommer hjem før rett før fem, og ikke har planlagt middag. I dag var en slik ettermiddag. Tiden fløy avgårde, samtidig som den sto ekstremt stille i noen situasjoner. Alle med småbran vet for sikkert at ettermiddagene kan være en utfordring, og at det ofte kan oppstå situasjoner man vil stenge seg inne på do, eller bare plutselig må på butikken en tur. Likevell tviholder vi på de få timene vi får på hverdagene, og prøver å gjøre noe ut av dem. I dag ble det kokkelert restegryte til alles forundring. Ungene lurte på om jeg egentlig ikke viste hva jeg gjorde, og mente det var en litt merkelig middag..! #forundrasmilefjes ! Etter en god porsjon tålmodighet, timeouts og lange minutter emd forhandlinger, ble det endelig mat i magene på alle barna, og vi kunne bruke ettermiddagen til noe mer koselig enn å “ikke like” middagen.

..her liker de nemlig ikke maten om den kommer i en annen kaserolle, form, eller farge! – og det å smake på noe er ikkeeksisterende. Tydeligvis skal de smake mye “neste gang”. .! #himlemedøynenesmilefjes


Gjengen klare for ettermiddagslek i hagen.. Denne gangen fant vi mange mange dyr…!

Kveldens Tips: Jollyroom har mange flotte vårsko til barna.

Sjekk utvalget HER, og supersøte sko fra Little Champs HER.

Nå til 29 % rabatt !!!


Little Champs kommer i str 21 – 35, og finnes i hvit, rosa og grønn. . Linus & Filip har grønne 😀

Ungene begynner å bli store! !


Oppdagelsesferd i hagen er helt topp!! Fiola har tydeligvis kastet skoene sine ned i dette hullet for en stund siden, og nå satt det en stor bille på dem. noe som var veeeeldig fasinerende …! Det er ikke så mye som skal til.. Her om dagen hadde de samlet snegler..! En bøtte tjukkt i snegler! #Æsj 😛

Etter en “kattvask”, vannemlon til kvelds og tannpuss, ble det noen runder med overvåkne barn, før det endelig ble stille, og resten av kvelden sto for tur. Den inneholder bloggskriving, overføre bilder til harddisken min, legge inn timelister, godkjenne lønn, matpakker, og en laaaang dusj! I skrivende stund er jeg bare på begynnelsen av listen min, og er mildt sagt på vei til å sovne over tastene..! Denne kvelde kan bli tøff..:!

God mandagskveld : D
 

 

Tøffere enn toget, faktisk..!

Dagen i dag har blitt brukt til å sortere og organisere barans klær og sko. Jeg er klar over at vi har my klær, men sannelig hadde vi mer enn jeg hadde trodd. Jeg har kvittet meg emd mye under veis, og vært flink både til å selge og gi bort, men noe blir jo spart på. I dag dykket jeg ned i arkivet, sortere det som Linus og Fiola kunne arve fra de to største, hva som kunne gies bort, hva skom skulle spares på og hva som skulle videre til en eller annen som måtte trenge det.

Jeg har tatt frem sommerklærne, og ryddet bort ulla. Selv om det ikke er sommervarme her i Trøndelag, så er jeg evig optimist på at denne varmen og sola må komme hit snart. Vi er ihvertfall forberedt på fine sommerdager i tiden fremover. I skrivende stund er det bare timer igjen til Lilja blir 6 år, og det er ei spent frøken som har inntatt sengen sin som 5 åring for siste gang. Plutselig har hun også strekt seg, og klærne jeg hadde spart fra i fjor sommer, passer ikke lengre, og blir lagt rett ned i arvekassen til Fiola, som må vente ihvertfall en sommer eller to på at de skal passe henne.

Samvittigheten min er ihvertfall på plass etter en slik økt, og det at man blir fristet til å kjøpe noe nytt er jo ikke så rart når det finnes så mye fint. Glade sommerfarger er på vei inn i butikkene, og hos nettbutikken knertenogkaroline.no får du i dag og frem til onsdag hele 20 % på hele sortimentet ved bruk av kodeord: Rachelmai20 . Her kan du gjøre noen flotte sommerkupp, og sikre deg nyhetene, sommerkjoler og tøffe shorts litt billigere enn vanlig.

Jentene har fått seg like sommerdrakter i deilig bomull <3 Disse kan du finne HER.

20 % med kodeord Rachelmai20

 


Filip ELSKER å gå i shorts, og skifter straks han er hjemme fra barnehagen. Ofte har han lurt på seg en shorts under dongribuksa, så han kler av seg i barnehagen. Ikke bare jeg som gleder meg til mindre klær og varmere i luften..!


Ei spent frøken som blir 6 år 28 mai <3


Så mange søte shorts og bodys til de aller minste ….. synd jeg ikke har noen i denne størrelsen lengre!! 😛

Fraktkostnad på 69 kr tilkommer uansett hvor mye du handler for, og du har varene i postkassen bare etter et par dager!


Ha en finfin dag alle sammen..!

I det du leser dette, er det nok bursdagsfeiring på oss!

Klem Mammsen 🙂


 

Barn med Briller

Som dere sikker har lagt merke til, har flere og flere av bana våre begynt med briller. Uten at vi helt vet hvem eller hvor det kommer ifra, har alle barna relativt nedsatt syn. Verken Robin eller jeg har slike styrker, og fikk mildt sagt sjokk første gang Lilja var på 4 års kontroll, og vi fikk beskjed om at hun måtte ha briller. Briller var en ting, men det at hun og resten av gjengen skulle ha så nedsatt syn, var overraskende for både oss, familie, venner og ikke minst barnehagen.

Dere kan lese mitt første innlegg om Barn med Briller HER,

som ble skrevet rett etter at vi fikk beskjed om at Lilja måtte ha briller.

Lilja har straks brukt briller i 2,5 år, Filip snart 2 år, og Fiola i drøyt 1 måned. De har styrker variert fra +9 til +6, og ingen har hatt typiske “symptomer” på at de behøvde briller. Det sies at man kan klare å avdekke nedsatt syn ved feks at barnet ikke liker å se tv/ må sitte nærme, gir seg i øynene, myser eller sitter urolig, og har dårlig koordinasjon og balanse. De var ikke usikre i mørket, hadde vanskelig med å skille farger eller former, skjev hodestilling eller vanskelig for å gå alene. Ingen av disse tegnene er noe vi har sett hos våre barn, så sjokket ble stort, da helsesøsteren oppdaget Liljas nedsatte syn på 4 årskontroll. Etter den gang har resten av gjengen blitt fulgt opp av øyelege, og fått tidligere innkallelse, og oppstart med briller. (artikkel ang oppdage synsvasnker HER)

Lilja som elsker å fargelegge, balansere, perle og pusle, hadde “over natten” +9 og ble klassifisert som svaksynt og på kanten til blind. For meg som mamma, kom dette som et stort sjokk, og vi kunne ikke fatte og begripe at legene hadde rett. Jeg dobbeltsjekket og trippelsjekket med andre systester, og de konkluderte emd det samme. Hun så ikke spesielt godt, men som barn klarer de å kompensere svakheten med musklene i øyet, slik at synes ikke virket så dårlig utad.

Tilvenning av briller er individuelt. Lilja brukte brillene hver dag fra dagen hun fikk dem, Filip brukte dem kun frem til lunsj i flere uker, mens Fiola har har brukt dem av og på i snart 1 måned. Forskjellen er at de har vært yngre og yngre når tilvenningen har skjedd, og forståelsen for at “dette er noe bra som skal hjelpe deg”, ikke er helt tilstede for en 2 åring, kontra en 4 åring. Vi har måttet ingå kompromiss, og etterhvert fått dem til å bruke brillene hver dag. Nå er det ingen av dem som ønkerå gå uten, og spør gjerne om briller hvis de har tatt dem av seg av en grunn. Lilja bruker også lapp 4 timer hver dag, som skal hjelpe henne til å forbedre synet på det øyet som har svakest syn. Lapper får man kjøpt i alle varianter, og vi har endt opp med sydde tøylapper som fungerer for henne.

Valg av briller er vanskelig, og ikke minst dyrt. Det er dyrt med brille barn, og det gjelder å finne riktig brille til ditt barn. Vi har hatt flere varianter, og endt opp med Lindeberg til alle sammen. Jeg synes at når de er så små, og skal ha briller, at de skal være så anonyme som mulig, for å ikke ta bort trekkene til barna. Brillene utgjør en forskjell, de er der hver dag, på alle bilder, til enhver tid. Det er viktig at de er tilpasset barnet, og derfor har vi også tre ulike modeller, farger,  og størrelser. De har kraftige styrker, og trenger tykke glass, og derfor må man ofte betale på ekstra for å få tynnere glass med ekstra beskyttelse.  Med synsstyrken som barna våre har, får man ofte støtte fra Nav, og må selv legge i innfatning over xxx kr. Brilleglass kan man også søke om å få byttet ut, da de er jo barn, og ikke spesielt flinke til å alltid ta vare på tingene sine. (første dagen Fiola hadde på seg brillene sine, tok hun de av seg uten av vi voksne så det, og brukte de som en pinne til å røre i grusen med.. Så de gikk fra splitter nye til ekstremt slitte på under 10 minutt.. )

Briller er kult. Da vi snakket med øyelegen første gang, virket det som om at det å skulle bruke briller var litt tabu. Noe som ble dysset ned, og som skulle prates om mellom foreldre mens barna ventet på gangen. Det skulle prates i koder. Vi ønsket ikke det. Det er vi som foreldre som har hovedansvaret for at slike ting ikek blir noe negativt, noe som mobbes om eller som gjør en annerledes. Det er vårt ansvar å finne vår og barnets måte å leve med det. Det var jo bare snakk om briller!!  Vi var forberedt, og hadde forberedt barna på at de kanskje måtte ha briller. Vi hadde snakket om hvilken farge de eventuelt skulle ha, og snakket om at det var superkult. Da Lilja fikk beskjed om at hun skulle ha briller, var det nesten så hun ristet av glede. FORDI, det var jo bare en til i barnehagen, og ingen på hennes gruppe som hadde briller, og det var superstas. Da Filip fikk samme beskjed, var han klar i sin tale på at det var spidermanbriller han skulle ha. Mens Fiola ikke var gammel nok til å ha spesielle preferanser, spilte vi på det å være lik som storesøster. Hun elsker Lilja, og vil ofte ha det samme, ha lik kjole og bruke hennes sko, så slik klarte vi også til slutt å få henne til å bruke brillene sine 🙂

Så hos oss går det veldig fint med briller. Det er stas, det er et must og det er tilpasset. Det er noe de må lære seg å leve med, og som ingen av oss lengre tenker spesielt mye over. Vi fikk sjokk, ja, men det har vi kommet oss over, og har full tillitt til de som jobber med dette, og som fortelelr oss hvordan utviklingen med barna går. Jeg synes det er flott at de tester barna før de rekker å begynne på skolen, og er glad for at jeg har rukket å sjekke de andre før de har blitt 4 år. Nå får de muligheten til å få med seg alt, hele tiden. Fiola ser fortsatt llitt over brillene sine, og holder på å venne seg til å bruke dem riktig.

Ha en finfin kveld 🙂

Rachel

Fantasifull oppdagelsesferd..

Naturen er en uendelig lekeplass og skogen er en arena tilpasset alle aldre. Her har man en skattekiste med muligheter, og kan gjøre ekstremt mye ut av veldig lite. . Man trenger ikke avansert utstyr og mye kunnskap, bare kreativitet og en smule fantasi. Ofte er det kanskje vi foreldre som overtenker leken, og tror at det skal så mye til forå gjøre det morsomt. Men slik er det egentlig ikke. Barna har stor fantasi, så lenge de får lov til å bruke den. 

Ofte kan det være nok å slenge en ide ut i luften, og la barna tolke den på sin måte.

“Klarer vi å finne gjemmestedet til lilleskogmusa?”, eller “skal vi leke gjetere?”. “Klarer vi å dikte en sang om skogen?”, “skal vi lete etter små dyr?”


Filip som til vanlig er livredd både fluer og andre dyr, begynner å blomstre, og fant to bestevenner på turen..


Pappsen har funnet noe spennende..


En tannløs frøken, som teller ned dagene til hun blir 6 år 28 mai..!


…inn i mellomer de bestevenner, og disse stundene er magiske å se!

Dagens Tips:

Mange er godt kjent med barneklærmerket Reima, som opprinnelig kommer fra et gammeldags guttenavn, og som også er et adjektiv som gir assosiasjoner til noe som er livlig, vitalt, rettferdig, ærlig, pålitelig og respektfullt. Deres visjon er å leve opp til dette, og noe jeg absolutt føler at de gjør. Med fire små barn i barnehage, er det klart at det slites klær. Vi har prøvd ut mange ulike merker, og faller alltid tilbake på blant annet Reima sine plagg. Varer med god kvalitet, god passform, som er enkel i bruk, med myke stoffer og livlig utseende, er akkurat det vi trenger…! Parkdresser, regnklær, fleeceklær, votter, støvler, luer, jakker, softshell, UV klær, er bare et utvalg av det de produserer.

www.reima.no

Ut i dag har Reima lagersalg på sine nettsider,og du kan gjøre mange gode kupp!!


Filip har på seg Fleecejakke, tynn bobblevest som er en del av denne jakken (jakke og vest i en!!), og deilig tynn bommullslue som kan brukes på begge sider. Finnes i mange farger, og kan brukes like godt til jente som gutt. Grå finner du HER.

Jakken var et fantastisk kjøp, og absolutt verdt hver en krone. Nydelige farger, og perfekt match til fleecejakken. Jakken er vind og vanntett, og kan bruke shele året med avtagbar tynn boblevest. Lilja har tilsvarende i mørkeblå, og var veldig fornøyd med å få noe litt annerledes enn rosa..!


Storjenta <3


Fargerike klær til livlige lekne barn!

Det ble en fantastisk tur, med mange leker, fantasier, prøvelser, løste og uløste mysterier. Ungene gjetet usynlige sauer, samlet snegler, lekte supersterke superhelter, grublet over dyrespor og veltede trør. De lærte fakta, og anntok egne løsninger. De gikk lengre enn vanlig, og det var nok ikke bare på grunn av bestikkelsene jeg hadde i lomma. Turen ble morsom, og spennende, og de er lurte veldig på når vi skulle på nye eventyr..!

Klem fra gengen! 🙂

//reklame reima.com//

Gratulerer med dagen, Norge

Gratulerer med dagen, NORGE

I dag har vi viftet med flaggene og ropt hurra hurra hurra! Vi har hatt på oss finstasen, trasket i byen og sett penkledde festglade mennesker,  spist pølser, kaker og is, og kost oss i godværet. Vi har for første gang siden barna ble født tatt turen til Byåsenskole for å se på festlighetene der, og hørt mang et korps spille glade toner. Årets 17 mai feiring er nå over, og kroppen er plantet godt i sofaen.  


Familien er klare for en festlig dag i byen..Alle er kledd i finstas, og barna er så heldige å ha besteforeldre som strikker. Mamma har akkurat strikket trønderbunad til Fiola, og mammaen til Robin har laget til de andre. Jeg har fått på meg bunaden min for første gang siden jeg ble konfirmert for 14 år siden, Daddycool kjører skreddersydd dress. Jeg har endelig satt på nytt hår fra Peaks Hair, og er sååå fornøyd!!

H I P P    H I P P    H U R R A

00
Mammsen og mine to største bunadfine <3

Lang lang rekke – besteforeldre er topp !

Enn at alle disse er våre fine <3 #picturemoment


Hipp Hipp Hurra! Lilja snart 6 år


Jentan i trønderbunad


…vi tok bussen hjem, og stoppet ved kyvanent 😀


17 mai 2017

Takk for en flott dag , med mange gode minner

Hipp Hurra fra oss 😀

Alenetid med barna

Vi er en stor familie, og hos oss er det som i de fleste andre familier, ganske kaotisk til tider. Jeg føler ofte jeg blir dratt i flere retninger, og at stemmene bare blir høyere og høyere for å bli hørt. Selv om vi terper på det å vente på tur, ikke heve stemmen, være venner og gode med hverandre,og  ikke snakke i munnen på hverandre, er det visse tider på døgnet jeg kunne tenkt meg å låse meg inne en plass. . Sånn er det bare. .

Men det er jo ikke bare vi voksne som kan bli slitne av å ha så mange rundt seg. Vi merker det også på barna at det noen ganger blir litt mye, og derfor prøver vi å vre flinke til å ta dem med oss litt hver for seg. Spesielt de eldste, men nå begynner også Fiola å trenge mammaen eller pappaen sin litt alene, med fult fokus bare på henne. Det er så mye man kan gjøre. Det trenger ikke være noe som koster penger. Her synes de det er stas å bare få bli emd en tur på jobben, gjøre noe ærend, og dra hjem for å bake eller se en film.

Denne gangen var det Lilja sin tur. Hun hadde lenge spurt om vi ikke kunne ha en jentedag for å kjøpe litt klær. Ja, hun spurte faktisk om det..Hun mente at hun og Fiola delte strømpebukser, selv om hun var dobbelt så gammel som henne, og at resten av garderoben var litt sånn “4 år og 5 år”.

Fordi, vi teller jo faktisk ned dager til den store 6 års dagen..!


Lilja i nye klær fra favoritten Little Mountains <3

Endelig kom dagen, og vi skulle ha hele dagen for oss selv. Vi hadde mange planer, men unnet oss å ligge i senga å se tv helt til klokken 09. Magisk start på dagen..etteruflgt av en stående buffet på kjøkkenbenken, før vi kjørte til første stopp.. Etterhvert ble det deilig lunsj, etterfulgt av en is, og hendene fulle av poser, og et litt slitent bankkort. Vårgarderoben begynner å ta form, nå gjennstår bare bortryddingen av forrige sesong..!


Lilja hadde på seg klær fra vårkolleksjonen til Little Mountains, som er mitt absolutt favorittmerke når det kommer til barneklær.

iis Of Norway, ble etablert i 2006, av en mor og en datter som hadde en drøm om å sette norsk design enda mer på kartet. De ønsket å lage klær som fikk en til å føle seg vell i det man prøvde plaggene, og som samtidig skulle være elegante og pene. I 2011 ble det første Little Mountains barneklærkolleksjonen lansert, og jeg var så heldig å bli kjent med disse damene, og har fått lov til å følge dem opp gjennom årene.

Det er mange selvstendige nettbutikker som fører Little Mountains( barneklær), og iis Woodling/ iis of norway. Dette er en av de som har et godt utvalg av årets kolleksjon.

Ser du noe du liker, og kunen tenkt deg å kjøpe. Ring å hør hvilke butikk nærmest deg som har plaggene.. ! Tlf:  91670904 

Vi fikk kost oss masse alene, og snakket om litt forksjellig. Vi fikk fylt på hverandre med litt ekstratid, noe som var godt for oss begge. Vi endte opp med mye nytt begge to, og det var ei stolt frøken som ville vise frem inkjøpene sine til pappsen da han kom hjem..!

Klem Rachel & Lilja

Årets første båttur i Lofjorden..

Det ble noen deilige dager på hytta i helga, med lek og moro. Selv om vi for første gang på mange mange år fikk tilbringe tiden på hytta uten vann, ble det en fin opplevelse for både store og små. Back to reality, og gamle minner med vannhenting og utedo. Ungene har vært på oppdagelsestur i skogen, og vi har kjør båt for første gang i år. Det var delte meninger om båtturen, men både før og etter var ihvertfall stemningen på topp hos alle.

Lilja og Filip var veldig entusiastiske for båtturen, og hadde gledet seg lenge. ENDELIG!!


Selv om været slo om, og det ble superkaldt, var det god stemning hos de eldste. . .


<3


Friskt vær, og en deilig avslutning på hyttetilværelsen denne gangen..


….arti å kjør fort fort fort…!!!

Takk for denne gang, Åsenfjorden!

Klem fra oss!
 

 

Deilige Mandag!

Sola har skint i flere dager, og etter mange mange timer med varetelling, var det endelig tid for en riktig fridag. Vi pakket sekken, og fikk emd oss Sonja,S tephan og Celina på tur til Kopperdammen. Her ble det grilling og kos i sola. Perfekt for en 1 mai fridag <3


Lilja og Filip hadde med seg spikkeknivene sine, og lagde egne pølsepinner…!

Deeeilige fleecejakker fra Reima. Fantastisk fine farger i årets vårkolleksjon!! og Fiola i hjemmestrikket genser fra da jeg var liten <3


Tur og grillkos med denne herlige gjengen i sola!


Takk for en suuuuper fridag og påfyll av energi til en ny uke!

Klem Rachel