Vårtegn!

Det har vært en fin vår her i Trondheim, og vi har tilbragt mange dager utendørs. Det er så deilig at det fortsatt er lyst når man kommer hjem fra barnehagen, og det blir noe ut av ettermiddagen også. Vi bor i et rolig nabolag nær marka, og det er perfekt med en runde før vi tar kvelden. Barna sovner godt, Casper (hunden) får seg en lengre tur, og mammsen får frisk luft og god samvittighet. . .

V Å R <3

Det var en liten gutt som var så glad for å endelig prøve ut de nye uteklærne sine. Jakke full av biler, og matchende foret bukse (med seler) fra Racoon Outdoor.Vi har brukt merket i flere år, og er godt fornøyd med kvalitet og passform. Klærne er behagelige, og morsomme for barna. Vi har hatt vårkolleksjonen i tre sesonger, og Liljas tøy går nå  i arv til Fiola (..altså, det holder i flere sesonger). Samt at vi har hadd vinterdresser i tre sesonger, og ikke hatt problemer med våte barn i barnehagen. Noen tidligere innlegg i kledd Racoon klær er feks “pink is perfect“, “Happy Holliday”, “Filips Smukkeslutt”“Oppdrag smukkeslutt (Lilja)”.

Racoon Outdoor kan blant annet kjøpes HER, HER og HERTo bestevenner i farta! <3

Filip stoppet opp og så på meg og sa “mamma, bilde av bila?” , så snudde han seg med ryggen til meg.. Han ville jo ha bilde av bilen på jakka si, selvfølgelig… fordi den kunne han jo ikke se selv når han gikk.. ! #søting

…on the top of the hill…

Liljas mintgrønne jakke med små prikker og hjerte, samt matchende bukser med blomster og kirsebær på et utrolig søte. Da vi så på klærne på nett, spurte jeg hva hun villa ha, og hun bestemte dette settet helt selv. Ganske god smak til å være bare 3 år synes mamman..! Fra str 104-128 går jakkene over til å være litt lengre (altså storbarn), men de finnes i en kortere variant fra str 74-98. Buksene er uten seler til store barn, men med seler til små barn. Det finnes også heldresser og NYDELIGE fleecdresser og jakker i årets kolleksjon!

Denne turen gikk til farfaren min, og det var veldig stas å få beslk av hele bøttebaletten + hund! Da besøket var vell overstått, var barna slitne, og fikk stå på brettet hjemmover. Det er gull verdt de dagene man går litt lengre, eller hvis det plutselig blir dårlig vær, og man helst vil gå litt raskere for å komme hjem! !

Påskeklar med knertenogkaroline.no

//annonse//

Det er sikkert flere enn meg som har startet påska, og har planer om å kose seg hjemme eller på hytta i noen dager, før arbeidsdagen braker løs igjen. Hos oss er det barnehagefri, så mens pappsen jobber, blir det småsyssling på oss her hjemme, før vi setter kursen mot hytta og Åsenfjorden. Planen  de nærmeste dagene er å implementere en påskestemning hos barna, fylle fryseren med noe godt, og lese en bok. Jeg skal selvfølgelig oppdatere dere lesere på siste del av turen til Thailand, og svippturen til London bare dager etter hjemkomst. Men, før den tid kommer et påsketilbud til dere fra knertenogkaroline.no . Fra og med i dag, og frem til onsdag 01.04 kl 00:00 får dere 20 % på hele nettbutikken ved bruk av kodeord Rachel20. Denne skrives inn på side 2 i bestillingen.

Lilja har på seg Domine jakke, Babina bukse og Moppy Kids Pannebånd.

Fiola har på seg Fiona body str 80. Hårbåndet er fra en bod i bangkok…

Jentene i nye klær fra Name It, i friske, herlige farger ! !

Det er UTROLIG mange herlige farger nå. Elsker korall, lys lilla og pastellgrønn <3


Vi har såsmått begynt å pynte litt til påske med det som barna har laget i barnehagen. I de kommende dagene skal vi prøve oss på å male egg, og lage små kyllinger..

Fiola begynner å ha en god knippe Name It bodyer. De er utrolig myke, og holder godt. Tjukkebolla vår har alt begyt å bruke 74, noe de to andre ikke gjorde før de ble nærmere ett år..! Fiola er nå 7 måneder, og jeg synes nesten det var som i går hun ble født.. Tiden går så alt for fort..! – og for de av der som er gravide, kan dere sende en mail til [email protected] og få en rabattkode som gir deg 35 % på hele babykolleksjonen til fritt antall bruk innen seks mnd etter fødselen. DET kan jo komme godt med!

…og alltid såå mye søtt til både jente og gutt. Husk at de fleste plaggene kommer i flere farger, så det er lurt å klikke seg inn på plaggene. Jeg synes ofte de fargene som “ikke vises” er de fineste..! Plagene er behagelige og bevegelig!

Happy Shopping! Og HUSK å meld deg på i konkurransen om TRE PÅSKEEGG til en verdi av 500 kr per stk på facebooksidene til knertenogkaroline. Rabattkoden “Rachel20” varer frem til Onsdag 01 april, og skrives inn på side 2 i bestillingen. Frakt på 59kr tilkommer uansett hvor mye du handler.

GOD PÅSKE fra alle her i huset

//Annonse//

Thailand -solingsinnspurt-

Det nærmet seg avreise videre til bangkok med stormskritt, men først: nytelse!

Med et glass kald hvitvin, en god bok, og en baby sovende i vogna – var livet veldig greit! !

SheriffPappa

Utsikt fra lunsjbordet på Collonade Hotel HuaHin. Magisk! Her spiste vi også middag en av dagene. Da serverte de “biff buffet”, med en gigantisk dessertmeny..!


Fiola koser seg i mormors trygge fang… Det er helt topp med all oppmerksomheten..!

Siste soledag i Hua Hin. Neste stopp: BANGKOK!

Thailand- Late dager!

Det har vært en luksustilværelse å være på ferie, og det anbefales absolutt å ha med små unger til Thailand. Vi var 8 dager på Hua Hin, og storkoste oss. Fiola ble godt vant til varmen og med oppmerksomhet fra hele reisefølget, hadde hun det mildt sagt helt topp. .Selv med 35 grader i lufta, gjorde ikke varmen noe utslag i negativ retning for henne. Vi badet og koste oss, spiste is, sov på solsenga og nøt livet.Jeg hadde med samme trille som vi brukte da Lilja var med til Thailand for snart 3 år siden. McLaren trille med uv filter som kan legges ned i full liggestilling, og har tre vinkler på ryggen. Til anledningen hadde jeg sydd ekstra trekk utenpå sittedelen, for å gjøre det enda litt mer behagelig.

Stranden utenfor hotellet. Bildet er tatt fra frokostbordet, så som dere ser så bodde vi sentralt på stranden. Dette var et område som var veldig populært for “kaitere”, pga langgrunt og bølger/krysninger nære lang. Når vannet felte, ble det igjen en stripe med vann som dannet et herlig “badekar” til de små. Helt topp! Litt mye strøm litt lengre ut, men til tross for det, en veldig fin strand. Ikke så mange hadde solsenger, så vårt hotell var en av få med både cafe, wifi på stranden og solsenger (gratis for de som bodde på hotellet). Fiola ble etterhvert veldig flink til å sitte i stol, og sjarmerte alle rundt seg med babbling og smil.


Antrekk: Kjole fra Phister&Philina, hårbåd fra HM

Mammsen & Fiola

Promenad på Beachn… det var selvfølgelig deilig å bevege seg litt. Vi gikk turer langs stranda, og endte som regel opp på et eller annet fancy hotell til lunch. Her kan både Colonnade Hotel Resort and Spa, og  Intercontinental, anbefales.

De late dagene ble benyttet maksimalt, og jeg rakk til og med å lese TO bøker! Jeg har ikke lest bok siden forrige påske, så det var deilig å legge bort alle andre tanker, og sveve seg inn i en fantasiverden. Jeg elske rå lese krim, og kan anbefale å lese Keppler. Jeg har nå begynt på bok nr 4, og er oppslukt! – og sammen med en piña colada, kan man vel si at jeg hadde det ganske så godt.

Det var en del selgere på stranden, og mange av dem hadde mye greit å selge også.. Flere tilbød massasje, frukt, tepper, duker, bikini, shortser, mm. Ja, man kunne til og med få ri på hest på stranden..

..Siden jeg reiste sammen med foreldrene mine, ble det også mulighet for litt barnepass. . det skal sies at det ikke er spesielt enkelt å skule jobbe med brunfargen, samtidig som man har en baby som helst ikke skulle ha så mye sol, så da var det helt topp at mormor og morfar kunne stille til disposisjon. Fiola storkoste seg, og har nok fått oppmerksomhet nok til flere uker frem i tid..!

Mamman  & Pappan min sammen med Fiola <3

Dette var et av de bedre hotellene vi besøkte. Pappa og Håkon (min bror @hkontown) hadde bodd på dette hotellet tidligere (intercontinental), så de viste at det var meget bra her. Her spiste vi lunch flere ganger, samt middag en gang. Fiola var selvfølgelig med, og sjarmerte de fleste i sin dusrosa romper fra Little Mountains og et stort smil.

…..og mens mammsen skulle fotograferes, måtte barnet sysselsettes med andre ting.. Her studerer Fiola steinarkitektur,,,


Antrekk Fiola: romper fra Little Mountains, Mammsen: gammel kjole fra Nelly..

…det er beundringsverdig å være så glade i hverandre etter så mange år sammen. Mamma & Pappa har vært ift i 30 år i år <3


Reisefølget: Roger, Mamma, Pappa & Carsten (onkel – broren til mamma)

 

Thailand -Monkey Mountain-

Etter en deilig dag på stranden, tok vi turen tilMonkey Mountain (Chopstick Hill) som ligger ved enden av stranden. Fra Hotellet kostet det 350 bath t/r inkl ventetid, og det tok ca 10 minutter med tuktuk. Vi kjørte gjennom et “fiskemarked”, som facinerte oss, og videre oppover fjellveggen til apene. Ingen av oss ante hva som ventet oss, så overraskelsen var stor da det plutselig krydde av apekatter. Det var strengt forbudt å mate apene utenfor gitte områder, og de hadde en base hvor mat ble lagt ut. Dette er ville apekatter som lever det gode liv i sus og dus.

Tuk Tuk er en rimelig måte å komme seg rundt på i huahin. Det koster som regel 100bath dersom man ikke skal veldig langt.


..på vei opp til fjellet kjørte vi gjennom et fiskemarked. Dette var trolig et marked for de som bor her, og man kunne se at det ikke var like godt stelt med de som bodde her, kontra de som var lokalisert i sentrum.


Fiola og mammsen medapekattene. Hun ble så fasinert! !


Fiola hadde pyntet seg for anledningen med kjole. Det har som regel vært alt for varmt til å gjøre så mye på dagtid, men denne gangen dro vi rett før solnedgang, og fikk perfekt lys og temperatur.


Utsikten var fantastisk. . ! Hotellet vårt ligger sånn ca midt på stranden her..

Klem fra Fiola & Mammsen

Thailand -BeachLife-

Vi kan trygt si at vi lever det gode liv her i HuaHin. Jeg har allerede prøvd en fotmassasje på stranden, spist grillet banan med is, blitt solbrent, “kjølt” meg ned i vannet som i grunn ikke er spesielt kjølig (..huffda!?!), drukket piñacolada fra en kokosnøtt på stranden, spist fantastisk lunsj på et av huahins fineste hoteller, gått powerwalk på stranda, lest noen sider i en bok, sett et strandbryllup på nært hold, og kost meg med snuppa mi. Heldig for meg er både mamma og pappa her, sammen med onkel Carsten og Roger, så jeg får mye hjelp til Fiola. I skrivende stund har Ronja og kollegaene reist tilbake til Norge, så nå er det noen late dager på oss, før vi venter snuten mot hektiske pulserende Bangkok.


…Lotte & Ronja svevende tilstander på vei til Intercontinental hotell..

“Vell fremme” ble det et glass iskald hvitvin, som utviklet seg til å bli en flaske, som til slutt endte med noen drinker i vannbaren. Tante Ronja tok på seg barnevaktrollen, så jeg fikk fnise uten bekymringer. . og som dere ser, så hadde vi det heeelt greit!

Fiola har fått smake på is, og DET var sannelig godt – og litt kaldt. Med flaksende hender som helst skal ordne selv, ble det is både her og der.


Sene strand-dager hører med på ferie. Her er mamma og pappa, Carsten, Roger og Lotte.

På hotellet vårt ble det rigget istand til bryllupsfest, og lørdag var den store festdagen. De hadde laget en stor stand hvor gjestene kunne se bilder av brudeparet, og diverse småmomenter som satte det personlige preget på bryllupet. De hadde ekstremt mye blomster, og matbuffeten var fantastisk!

Klem fra Mammsen & Fiola <3

Thailand -HuaHinHills-

 

 

Dag to i idylliske Thailand tok vi turen til Hua Hin Hills Vineyard. Her hadde vi booket en gruppepakke med velkomstdrink, elefantridning, vinsmaking og tapas, som varte i litt over to timer og kostet 1200 bath. Fra Hua Hin tok det ca 1 time å kjøre, og her betalte vi 2000bath for 10 personer ? altså totalpris på tur/retur + aktiviteter til 1400bath (ca 350kr). På veien til vingården så vi mange eksotiske frukter, som blant annetananas, bananer, mango, mais og druer.

Vinåkeren strakte seg langt, og området var nydelig. .

….vi hilste på en forvokst sqash..

Turen startet med hjemmelaget grapefruktjuice, etterfulgt av elefantridning. Det var stas for alle mann, og vi ble gode venner med elefantene våre. Jeg og Lotte satt på med «Bambi», og eieren var en trivelig ung mann med mye på hjertet. Etter 15 minutters rundtur på ryggen av en stor elefant, fikk vi mate det enorme dyret, som takk for turen. En kurv med bananer kostet 100 Bath, og måtte betales til «The boy in charge», som var en gutt på kanskje 6 år, som hadde som jobb å fylle opp kurvene ? og ta betalt.

Etter elefantridning, ble vi kjørt med jeep til restauranten, hvor bordet var dekket og gjort klart til vinsmaking. Vi fikk smake tre sorter vin, 2 hvite og 1 rød, sammen med tre tapasretter. Alle vinene var gode, og turen kan anbefales. Det er også muligheter for å bestille mat fra en a la carte meny, eller dele opp utfluktene. Man kan for eksempel velge å dra hit for å se på utsikten, på elefant tur, og spise lunsj. (Ønsker man kun elefantridning, anbefaler jeg heller å sjekke ut andre plasser hvor dette er hovedattraksjonen.)


Vi fikk servert krabbekake med stangselleri, kreps og And som tapasretter.. spesielt, men godt!


 

 

Thailand – HuiaHin –

Etter en lang vellykket flyreise med Thai Air til Bangkok, takket være babyseng på flyet og to gode hjelpere, satte vi kursen mot stranden og HuaHin. Pappa, som allerede var i HuaHin, hadde bestilt taxi med barnesete til oss, så turen gikk overraskende bra der også. Den tre timers lange taxituren kostet oss rundt 500bath per person, noe som tilsvarer 120 kr. Vell fremme rigget vi oss til på hotellet. Vi hadde booket bungalow på Veranda Lodge, og ble positivt overrasket. Absolutt verdt prisen, og kan anbefales.

Vi sparte ikke på solkremen, og ruslet straks ned på stranda. Hotellet ligger på stranden, og har egne solsenger som er gratis. Maten i restauranten er også bra, og anbefaler å prøve en pinacolada fra baren… ! Fiola storkoste seg med rumpa bar, og solhatten på.

Det ble et gledelig gjensyn med tante Ronja, som gjerne ville øve seg på mammarollen. – Ja, fordi jeg skal jo bli tante selv!! Jeg hadde lovet at hun skulle få øve seg så mye hun bare ville, og Fiola var selvfølgelig glad til. Her får hun så mye opmerksomhet som aldri før..! I Og i tillegg til mye opmerksomhet fra både mormor, morfar, gammelonkel, tente og jobbkollegaer, er Thaier veldig glade i barn, og gir dem mye oppmerksomhet .


Fiola <3 Ronja – om ett år, har Ronja en jente eller gutt på samme alder som Fiola…Vi gleder oss! ! !

En PiñaColada hører med til en varm og deilig dag på stranda, og spesielt fristende når man betaler under femtilappen for en gigantisk kokosnøtt med godsaker… Så mens Fiola sover søtt under parasollen, nipper mammsen til en forfriskning, samtidig som det jobbes intens med å få bort “blåfargen” fra vinteren.

De første to dagene har vært magiske. I dag har vi vært på vinsmaking på Hua Hin Hills Vineyard, og mer om det kommer senere. I og med at vi ligger 6 timer på forskudd , altså norge må legge på seks timer på sin tid, er det nattatid for oss sydenfarere, så mer om dagen i dag kommer senere!

Solhilsen fra Mammsen & Fiola

På reisefot til thailand – pakkeliste-

Godt på vei til varmere strøk sammen med lillemor for litt kvalitetstid, får dere et innblikk i reisekofferten vår. Denne gangen går reisen til Thailand sammen med mamma, hvor vi skal møte pappa og Ronja,og arbeidskollegene dems som er på firmatur. De som har lest bloggen min, har nok fått med seg at jeg har jobbet en del hos pappan min i januar og februar, og som takk for hjelpen, ble jeg påspandert tur. Absolutt helt greit, og som jeg virkelig har sett frem til.

Vi har tidligere vært i Thailand med Lilja da hun var 8 måneder, og til Rhodos da Filip var rundt 8 måneder, så det å reise med Fiola som bare er 6 mnd har ikke gjort meg mer nervøs. Fra tidligere turer har jeg gjort meg opp en mening om hva som er nødvendig å ha med på tur, hva vi har behøvd mer av, og hva som var unødvendig. Fiola er i ferd med å avslutte ammingen på egenhånd, noe som gjør det litt vanskelig i en ovegangsfase, slik at jeg må helgardere når det kommer til mat. Hun spiser grøt, middagsglass og drikker morsmelkerstattning, men det er dårlig med svelgevaner av det som har mer konsistens, som feks brød og frukt. Ut ifra tidligere turer har vi erfart at thailand har dårlig med barnemat på glass slik vi er vant til her i norge, men at nan morsmelkerstatning fra nestle finner man flere steder. Bleier er EKSTREMT dyrt, og man må ofte opp i 150 kr er pakke med liberobleier. 

Vi skal være borte i 12 dager inkludert reisedøgn, og her kommer min pakkeliste til småbarn på sydentur.

Jeg har ikke pakket med ekstremt mye, og på bildet over ser dere det Fiola skal ha med seg, + mat og litt utstyr. Ikke all verden, men absolutt mer enn nok!

Til Fiola (i kofferten):

 • 2 x kjoler
 • 4 x body med kort arm
 • 2 x body singlet
 • 2 x tskjorte
 • 4 x shorts
 • 1 x badetruse
 • 2 x langermet body
 • 2 x solhatt
 • 1 x solbriller
 • 1 x soldrakt (uv beskyttelse)
 • 1 x heldragt med kort fot
 • 2 x hårbånd

Mat og diverse til Fiola (i kofferten)

 • 1pk bleier (30 stk)
 • 1pk badebleier
 • 12 x smoothie
 • 12 x middagslass
 • 8 x yoghurt/havregrøt glass
 • 6 x fruktyoghurt
 • 1 x nan pulver
 • 4 x nan flytende
 • 1 x fruktdrikk
 • 1 x tubeost
 • 1 x mariekjeks
 • 3 x grøt (ulike smaker)
 • 2 x whipes
 • trille/bilstol/sitnsack
 • babycallLilja og Filip har såååå lyst til å være med, men har også konkludert med at det å få ligge i mammas seng OG dra i pirbadet ikke er så aller værst det heller…

Reiseapotek:

 • febermåler
 • nesespray baby
 • øyedråper
 • zinksalve
 • kortisonsalve
 • plaster
 • paracett
 • krem for eksem/solforbrenning
 • solkrem

Til Fiola på flyet:

 • 6 x bleier
 • 1 x smekke
 • 1 x vaskeklut
 • 1 x skifteklær
 • mat til hele turen og morgenen vi ankommer (se bilde under)
 • 1 x mini whipes
 • 3 x bleieposer (for å ha eventuelle stinkbomber i)
 • 2 x flasker (en til melk og en til vann)
 • 1 x ekstra smukk m/smokkesnor
 • skål og skje
 • minitermos som jeg fyller med varmt vann før jeg går ombord 
 • noen småleker
 • dyne/teppe


Fiola er iferd emd å slutte med amming, og derfor må jeg være godt utstyrt med andre typer mat på turen. Vi starter morgenen her hjemme med grøt, og fortsetter etter første fly med yoghurt på glass og en smoothie/fruktyohurt. Deretter er det litt puppings, før middagstid (glass), og videre til grøt etter en times dupp. Grøt og melk før hun legger seg for natten, og opp igjen til grøt tidlig neste morgen. Her har jeg også med en boks med mariekjeks og en ekstra smoothie.

Vi oppdaterer dere fra Thailand når vi har kommet oss til rette og pustet ut etter den lange flyturen!

Klem Mammsen & Fiola Sofie

 

 

 


Noen fordeler med å ha søsken

Det kan til tider være slitsomt med to (…etterhvert tre) barn i huset som bare krangler. Allikevel er det å ha flere barn, altså søsken, det beste vi har gjort. Når barna løper rundt i stua, mens de lugger, terger, bråker og styrer med hverandre, kan den hende det dukker opp tanker som “det hadde vært deilig om det bare var èn“.. men som vi selvfølgelig slår ifra oss rimelig kjapt, og konkluderer med at vi utrolig heldige som har tre herlige, friske barn.

For selv om det å være søsken følger med seg en god del krangling og uenigheter opp igjennom tiden, er det flest fordeler. Både jeg og Robin har to søsken hver, og har fått føle på det å være både størst og minst. Robin er minst med to storesøstre, mens jeg er størst med både lillebror og lillesøster.

I følge en amerikansk undersøkelse vil søsken fremme et barns medmenneskelige holdninger i enda større grad enn foreldrene. Både brødre og søstre oppmuntrer til positiv atferd, som for eksempel å vise omsorg for barn i nabolaget eller i barnehagen/skolen. Den samme undersøkelsen viser også at det å ha en søster beskytter barnet i overgangen fra barn til ungdom. Det vil nemlig hjelpe barnet mot å føle seg engstelig, ensom og uelsket.

Dette merker vi allerede nå. Lilja er ei flink storesøster, og som forstår veldig mye. Hun er flink til å hjelpe Filip og Fiola, og opptrer ofte som en “minimamma”. Hun tar selvfølgelig etter mye av det vi sier, og de reglene vi har til barna, men ofte er Filip mer medgjørlig når hun feks spør om de ikke skal rydde rommet fordi mamma har sagt det siden vaskedama kommer, enn om jeg sier at de skal gjøre det. Begge to er omsorgsfulle ovenfor Fiola, og vi merker godt at de har omsorg for hverandre. Er det noen som er lei seg, spørr den andre alltid hva som er i veien og hvorfor. De er genuint opptatt av hverandre, og har vi feks gjort forskjellige ting med dem 8en har vært med meg og den andre har vært med pappsen), spørr de veldig om hvor den andre er eller hva de gjør. De passer godt på hverandre, og viser at de er glade i hverandre, til tross for krangling og den slags uro i heimen..!

I en annen amerikansk studie ble det konkludert med at å ha søsken gjør deg til en bedre venn. Barn som hadde minst ett søsken, ble vurdert som bedre til å inngå og å holde på vennskap, i tillegg til at de kom bedre overens med barn som var annerledes. De var også flinkere til å hjelpe andre barn, og ta hensyn til andres følelser.

Ut ifra våre erfaringer ser vi at ved å ha søsken opprettholder det sosiale til enhver tid. Selv om de ikke leker sammen 24/7, vet de at det alltid er noen der, og som kan ha andre behov enn seg selv. De er flinke til å hjelpe hverandre og oss, og bryr seg fint lite om at andre er annerledes. De skjønner at barn er på forskjellige stadier, og at noen kan leke med noen leker, mens andre ikke kan det. Feks når vi perler hjemme. Lilja er gammel nok til å perle med små perler, mens Filip fortsatt perler med store. Hvis vi ber barna finne frem perler, er det de selv som finner frem ulikt til hverandre, fordi de vet at de er på ulike stadier, men likevell kan leke sammen. De er flinke til å tilpasse selv, og si ifra, men også å strekke seg etter “the next level”.


Å ha søsken kan gjøre deg mer optimistisk, pålitelig og samvittighetsfull. Voksne som ble født like før og etter ettbarnspolitikken ble innført i Kina, hadde en rekke personlighetsmessige forskjeller, som kan ha en sammenheng med at de aldri fikk søsken.

Vi ser at barna strekker seg etter hverandre. Lilja strekker seg etter det “voksne liv” og er veldig opptatt av å være “større enn” Fili, mens Filip strekker seg etter å få lov til, og ikke minst få til, det samme som henne. Han mangler fortsatt noen få cm på strømpelesten til å få opp baderomsdøra, og da er det greit å ha ei storesøster som hjelper til med å finne frem krakken, slik at han kan klare det selv. Eller når han ikke skjønner hva han gjort galt når han har tatt to sokker på en fot, og leter etter siste sokk – da er det greit å ha ei storesøster som sukker fortvilt og setter hendene i siden og sier “men du tullefilip, du har jo tatt begge på en fot du.. ska a storesøster vis dæ?“. De hjelper hverandre med selvoppnåelse, og er trygge på hverandre. Foreløbig er de såpas samvittighetsfulle at de sladrer på hverandre, og lar ikke den andre komme med skrøner..


. . . og det er mange mange FOR momenter til å la barnet ditt få søsken. Både jeg og Robin har alltid hatt lyst på mange barn, og er veldig glade for at de har kommet så tett. De har mye glede av hverandre, og av erfaring så er det veldig godt å ha søsken å “hvile seg på”. Jeg har et veldig godt forhold til begge mine søsken, og spesielt søsteren min snakker jeg med daglig selv om hun bor i Oslo. Lillebror er kanskje ikke like interessert i all skarvlinga, men synes det er greit  ha to pratsomme søstre som kan fylle småhull i dagen hans med gossip. Det skal sies at det har vært mang en catfight med Ronja, søsteren min, men at vi alltid har vist at den andre har vært der. Slik er det med dem begge, og det er en god følelse når du vet at du alltid har noen i ryggen, uansett hva. Man har alltid noen på laget sitt.


<3 pre bedtime with my family <3