Familietid

Etter min første jobbuke verker kroppen etter både søvn, mat og kos, men det er selvfølgelig ikke tid til å ligge på latsiden. vell hjemme sent fredag ble det intensiv kos og lek med barna, før de stupte i seng. Lørdag morgen var det bare å ta på seg smilet og komme seg på jobb. Og dagen ble knall. Med duskregn og sol omhverandre, solgte vi jordbær i bøtter og spann, og kunne godte oss med størst økning i midtnorge hittil denne uken. Jeg klappet meg selv på skulderen da jeg gikk hjem 10 timer senere. Med speltlompepizza på menyen til de voksne og gourmetpizza på de små, ble det tid til litt familiekos, før Robin tok over stafettpinnen og dro på jobb for å begynne å telle butikk. En av årets to varetellinger sto for tur, og vi hadde alt begynt å telle timer til søndagens telling var over. Søndag kom brått, og 2/3 av barna ble plassert hos mormoren sin. Lilja, som er Rema 1000 entusiast, ville være med på varetelling, så hun ble med. Med et effektivt varetellingslag og rutinerte ansatte, kom vi i mål til planlagt tid, og kunne tilbringe de siste timene av søndagen med barna.

Lilja puslet, Fiola saboterte, og Filip tok en høneblund i kledd sine nye UV klær som han ikke vil ta av seg…

Inn i mellom jobblivet, har vi en “treningsentusiast” her i huset som minner oss på at det ikke går an å ligge på latsiden. . sjekk ut DENNE videoen om du lurer på hva vi eeegentlig driver med…

…og denne snuppa er overivrig på mat, og miner oss på at man også må spise. Det ser ut til at denne frøkna også blir et “benkebarn”, og har alt begynt å leve i sunere baner med salat på menyen (..det var en tull..)

Helga er straks over, og selv om den forsvant litt før den kom, føler jeg at vi har rukket å fått noe ut av den likevell. Neste uke byr på spennende gjøremål, og nedtellingen til årets sydetur har begynt. 13 dager til avreise, og før den tid skal mye gjøres.

I’ll keep you posted,

Rachel

#VILLARACHEL på Instagram

Det er ofte lettere å legge ut bilder på instagram, så for dere som ikke allerede følger meg der, ser dere mine siste instagrambilder av #villarachel her:

Følg meg gjerne på

@rachelhauan

Snapchat: rachelhauan

Endelig har vi hengt opp fødselstavlene av barna. Jeg falt pladask for disse bildene, og det var toppen av lykke da de kunne personliggjøres. Under hvert bilde står fult navn på barna, fødselsdato, fødselsvekt, lengde og fødselstidspunkt. Man kan velge mellom flere varianter, og her har jeg valgt like bilder til jentene, og litt annerledes til Filip (se på hendene). Disse kom superraskt i posten, og anbefales på det varmeste. PERFEKTE til dåpsgave eller fødselsgave, eller bare et kunstverk på veggen.

Jeg ELSKER spisebordet vårt fra Skeidar. Dette heter Massive, og finnes kun i butikken (ikke på nett). De kommer i flere trefargenyanser, og kan bli 320 cm langt. Vi har valgt “Tobias” plaststol fra Ikea, med ludde skinn for bedre sittekomfor. Vasen/lysestaken på bordet er fra Kid Interiør.

Kjøkken fra HTH, og alt av hvitevarer er fra Miele. vi har barstoler fra Skeidar.

Vi har valgt trapp fra nytrapp.no, og er superfornøyd med trappa. Vi har mye glass, og var ute etter en åpen og lys trapp, og fikk veldig god service hos dem. Vi har valgt en trapp med midtvange, mens foreldrene mine har samme trappefarge, men med sidevanger. Det blir to forskjellige trapper, men til ca samme pris.

Jeg hadde så lyst på en hylle som var litt annerledes, og valgte en type fra Bolia.

Selv om den ikke har fått spesielt mye pynt enda, så er jeg veldig fornøyd med valget..!

Flere har også spurt hvor jeg kjøper voksdukene mine. De kjøper jeg blant annet på kid interiør – og bare når de er på salg – eller i metervare på Stoff og Stil. jeg har også borbeskyttelse under voksduken, som er genialt med tanke på små barn som er litt hardhendte med bestikk og fat..

Vi har en 4 åring i hus!

For 4 år siden kom en vakker, inteligent, sjarmerende og vellskap jente til verden. Selv med en tøff start på livet, har denne jenta vist seg mestre det meste, og utviklet seg til å bli ei herlig og fantastisk jente. Som dobbel storesøster hun automatisk fått flere roller og oppgaver enn en “vanlig” 3åring, og som foreldre er vi utrolig stolte over hvordan hun har taklet storesøsterrollen. Hun er ei jente full av liv og latter. Hun elsker å tulle, kose, le og leke. Hun er glad i å være ute, gå på ski, svømme, springe, hoppe, lese, synge og danse, og har energi til tusen. Hun har vært bleie og smukkefri i over 2 år, og har et vokabular som er til å måpe over. Hun er kjapp i replikkene (..som mamman sin), og vil være der det skjer. Hun tar ting kjapt, og ønsker å lære nye ting hele tiden. Hun er superglad i å bake, lage mat, tegne, male, pusle, perle og holde på med leire, og er flink til både sosial og selvstendig lek. Hun bryr seg om andre, og er god mot de rundt seg. Hun er ei skikkelig kosejente, noe jeg som mamma synes er veldig koselig! Vi er utrolig stolte over deg, og selv om du er storesøster, vil du alltiv være lille jenta vår! <3

GRATULERER MED 4 års DAGEN LILJA AMBROSIA

Vi tjuvstartet feiringen på tirsdag med voksenselskap, kaffe og kaker. Ja, og selvfølgelig pakker til det kommende bursdagsbarnet. Hun fikk supermye fint, og var veldig flink til å takke for alle gavene sine. Både kaker, cuocakes, gele, jordbær og kanelboller ble fortært, og bursdagsbarnet var strålende fornyd da hodet traff hodeputa. 


På selveste bursdagen ble det krone i barnehagen, pannekaker til middag, is til dessert, gaver, bading i badekaret, og ikke minst oppfyllelse av Liljas største bursdagsønske: å ligge over i senga til mamma, uten pappa!Det ble både morsomme, praktiske og lure gaver. Her pakker hun opp svømmeføtter som skal hjelpe henne i vannet på hytta (eller i syden!)

…og siden Filip ikke var bursdagsbarn og ikke trengte å bruke tid på å åpne pakker, nei da spiste han heller gele.

Hele 3 bokser fikk han seg før vi merket stort..! VELDIG glad i gele..

Det ble et stort kalas, og vi hadde selvfølgelig pyntet med rosa etter bursdagsbarnets ønsker..

Kvelden før jeg begynte på jobb, ble det baking av kaker, cupcakes, mm

.. . og etter 5 timers søvn, for så en 11 timers jobbdag, og rett til bursdagsselskap med familien, var det deilig å finne senga rundt midnatt..  #galskap!

 

Første dag i et fortsettende kapittel..!

Da var permisjonslivet over for denne gangen, og jeg har børstet støvet av Rema 1000 uniformen min igjen. Etter 8 fine og innholdsrike måneder hjemme med Fiola, er jeg nå så klar som jeg kanskje kan bli på å komme tilbake i jobb igjen. Det er vemodig å ikke skulle kose meg sammen med lillemor på dagtid lengre, og ikke ta del i de store skrittene som skjer i denne alderen, men samtidig unnner jeg pappsen disse øyeblikkene. Både jeg og Robin er klare for våre “nye” roller, og jeg har funnet mine lysglimt som gir meg påfyll og pågangsmot til å ta fatt på arbeidslivet.

Jeg elsker jobben min, og jeg må si “its good to be back”. Det er en deilig følelse når kunde etter kunde gratulerer deg med å komme tilbake på jobb, og er genuint interessert i hvordan det går, og hvordan man har hatt det. De spørr hvordan barna har det, og hvor gamle de har blitt. . . Det gir meg påfyll å høre at jeg har vært savnet, og at kundene setter pris på at jeg er tilbake. Jeg synes det er så stas å snakke med de faste kundene som jeg kjenner så godt, og høre hvorda de har hatt det siden sist, og ikke minst fortelle dem at det så hyggelig at de fortsatt er her hoss oss. Noen har jeg jo møtt på når jeg har jobbet gjennom permisjonen, mens andre har “levd et helt liv” på de månedene jeg har vært borte. Noen har fått barn eller blitt gravide, noen har tatt av eller gått opp i vekt, noen har de samme problemene som før, mens andre har noe de vil skryte over eller trenger å fortelle. Noen spør om de samme tingene som tidligere, sier det samme som før, eller spiser det samme til tirsdagsmiddag som tidligere. Noen har flyttet og kommet tilbake, andre er bare på besøk, mens noen kommer bare for å hilse på. Noen kommer for å inspisere, prate, le eller klage, mens andre kommer fordi de er sultne, tørste eller har lyst på noe godt. Vi har dem alle sammen, og det er sååå deilig å få alle inntrykkene, samtalene, smilene, skjennepreknene og ikke minst alle “hei” ene.

Jeg gleder meg til en sommer, høst og vinter på jobb, og ikke minst til å være i jobb samtidig som Robin. Jeg gleder meg til å føle at jeg betyr litt mer enn å bare være “mamma Rachel” (..selv om det er den beste tittelen(og oppgaven) i verden). Jeg gleder meg til å nå omsetningsmål, knuse gamle rekorder og finne på nye sprell. Jeg gleder meg til en sommer med et ekstremsalg av vannmelon, is og grillmat, og en skolestartkampanje som skal selge til gull.Jeg gleder meg til en høst med en fruktavdeling bugnende i norske råvarer på sitt beste, og en stemningsfylt juletid. Det er SÅ mye å glede seg til.

I’ll keep you posted..!

Henda i været for at mammsen skal på jobb, og har mer energi til barna når hun kommer hjem igjen..!

Pinsa 2015

Det ble pinsetur til Åsenfjorden, med besøk av tante Ronja og onel Adi. Det er alltid stas fintfolk på esøk, og ekstra populært er det jo når tante har baby i magen. Lille Frøya ventes i begynnelsen av september, og vi gleder oss supermye…! I mellomtiden får Ronja “øve” seg på mine smårollinger, som er av den aktive typen for tiden. Det var fult hus på hytta, og med både foreldrene og besteforeldrene mine der, var det tre småtroll som fikk godt med oppmerksomhet. Pappsen var på guttetur til Oslo, og startet pappapermisjonen sin rellativt greit..!

..Fiola har knekt koden, og har begynt å krype. Huhei som det går.. og vips så måtte vi stenge for alle trapper..! !

…Beste (oldemor) kjøpte såpebobbler, og DET var stas…!

Fiola fikk prøve dissen for første gang. Det var veldig morsomt, og storesøster Lilja tok rollen som “fart-sjef” alvorlig..!

..og etter en lang morsom dag, er det ekstra deilig å legge seg nedpå litt ute i frisklufta..! <3

Takk for nå Åsenfjorden! 🙂

Sommerfavoritter fra Name It

Det er under tre uker til vi reiser til varmere strøk, og vi gleder oss veldig alle mann. Sommergarderoben fylles sakte men sikkert opp, og i dag vil jeg tipse om de supersøte sommerkjolene og dragtene til Name It fra knertenogkaroline.no,  samt sommernattiser i deilige farger. Ja, selvfølgelig er det mye annet fint sommertøy også! !

Med kodeord “Rachel20” får dere 20 % på HELE nettbutikken!

Klikk HER for å komme rett til disse deilige dragtene og sommerkjolene. HER finner du rompers til smågutter, og småjenter, og HER finner du et STORT denim utvalg.

HER finner du bodyen som Fiola har på seg på bildet under. Denne er NYDELIG i begge fargene, … så vi har to av hver! 😛 HER er et generelt godt utvalg av bodyer til de minste og de litt større barna.

Ungene ELSKET disse nattisene, og Filip ble selvfølgelig i ekstase over å ha biler..! Lilja synes det var litt “kult” å være “rampejenta” som det sto på hennesnattis..Vi har de to forskjellige jentemodellene, og guttemodellen med minst biler. Den siste kommer i hus om litt. Disse var helt supre, og midt i blinken til varme unger, varme netter eller en lett dragt på sommern. Kan fint brukes som det!

..og sjekk alle disse råtøffe tskjortene og shortsene til guttaboys! Knallfarger til sommeren er kult, og vi satser på en fargeglad sommer i vente! Sjekk ut om det finnes flere farger på tskjortene, de fleste har valgalternativer i menyen..!HER kan du finne massevis av shortser.

KODEORD: Rachel20

Inspirasjon til barnas BADEMOTE

Det er ferietid rett rundt hjørnet, og butikkene bugner av fargefylt badetøy. De små har snart mer enn oss voksne å velge i, og dersom man tar et dypdykk ned i badetøy-kategorien, finner man M Y E fint! Jeg fant badetøy fra flere merker jeg ikke tenkte over hadde feks UV drakter til barn, og har enda ikke klart å velge hva jeg skal bestille til barna til sommeren. 

Denne gangen har jeg ikke lagt med link til hvert og ett plagg, da det var utrolig mange, men jeg har funnet badetøyet på blant annet disse sidene: Jollyroom.no, lekmer.no, miniature.dk, hm.no, cubus.no, lindex.no, kappahl.no, zalando.no, zunblock.no og nameit.no.


Jeg likte spesielt godt genser/overdelen i midten fra Pampolina. De har supermye fint til jenter.

På bildet under finner dere denne UV drakten fra Reima som var veldig fin..

Supersøte badetruser fra Mini A Ture, Fargefylte solhatter og matchende dragter og skjorter fra Molo, og sommerlig pynt fra HM.

 

Er er noen av gutte-favorittene mine. Jeg elsker farge til Reima, og Hummel, og synes  Mini A Ture har supersøte shortser til guttene også.

 ..har du unger som er veldig glad i print på klærne, skal man ikke lete lenge før man finner sin favoritt på badedrakten eller badeshortsen. shortsen i midten med blomster fra ONeil er en favoritt!

Håper dere ble sommerinspirert!

 

 

Grønne innnslag i #villarachel

Er det noe jeg ikke ble født med, så er det grønne fingre. Det tar somr egel bare et par dager før de friske og ydelige fargene er på tur ut, og jeg sitter igjen med følelsan av å kaste penger ut vinduet. I et stort hus som rommer mye, er det jaggu meg plass til mye og mange planter, så nå har jeg gjort et riktig godt forsøk på å la disse på leve en liten stund til. Penken var overfylt med planter og blomster. En ting er sikkert, at samvittigheten var på topp, og huset begynte å føles hjemmekoselig med planter..!

Jeg elsker papirposer og andre former for tøykrukker, men synes det er vanskelig å finne fine og ikke alt for dyre… Betongkrukkene er fra Åhlens, en lys grønn krukke fra Plantasjenn, og de hvite er ifra Ikea. . enkelt og greit..!

..more Pictures of the house is comming up!

Hipp Hipp Hurra …!

17 mai er vell overstått, og både store og små hadde en flott dag. Været ble bedre enn forventet, og vi nøt både musikkorps, barnetog, is, og møtte kjente og bekjente, før vi tok turen til foreldrene mine på pølsefest og kakekalas. Med ungene i bunad og finstas som farmoren har strikket, var de gode og varme, og mente det var verdens beste bunad. . de konkluderte også helt selv med at bunaden ikke tålte ketchup, slik at de måtte kle av seg før det ble poølsetid.. om det var for å hoppe rundt i strømpisen resten av dagen vet jeg ikke, men uansett så ble det en flott dag med alt som hører en 17 mai til.

Mitt antrekk i ull fra Wolland var midt i blinken. Toppen heter Florø, og Skjørtet heter Besseggen. Krøller laget med beste krølltangen fra Georgeous (som selges hos varehouse og hos Fiinbeck og Fia). Fikk også ordnet  både håret og vippene mine rett før nasjonaldagen hos Ida på Fiinbeck og Fia, men en nærmere titt på det kommer om litt!

Takk for denne gang, vi sees igjen, 17 mai. Hipp Hipp hurra!!

 

..formiddagsidyll!

Det er dagen før den store 17 mai feiringen. Skjortene ligger knøvlet i tørketrommelen, og bunadsoene er småskittne etter forrige helgs konfirmasjonsfeiring. Jeg har enda ikke tenkt på hva jeg skal ha på meg i morgen, og gruer meg til å komme frem til noe fornuftig “utenåfrysesepentutogfølesegbrai-antrekk”. Bunaden jeg fikk i konfirmasjonsgave for snart 13 år siden og x antall kilo (..og barn) har jeg ikke turt å ta frem på flere år, og 2015 er heller ikke året for slike nederlag. Morgendagen taes som den kommer, men en ting er sikkert, og det er at det er to småtroll i etasjen under som gleder seg vilt til å få på seg finstasen, spise is, og ikke minst, ROPE HURRA!!

Dagen i dag har vi brukt til å jobbe i kjelleren, og vi nærmer oss sakte men sikkert en tilnærmet ferdig etasje. Vi har montert flatpakke etter flatpakke fra Ikea, og til tross for at pengene flyger ut vinduet, er vi ved godt mot, og ser enden av dette prosjektet. Ungene har storkost seg som “skrumestere”, og har tatt oppgavene meget alvorlig. Det er absolutt ingen rom for avslapping, og det småkjeftes dersom mammsen og pappsen ikke er effektive nok. Selv har de fått ut energi ved å hoppe på kua. Den berømpte hoppekua (..og grisen), brukes flittig innendørs, og er nok en av de lekene de bruker mest. Tante Ronja gjorde et godt kjøp da disse lå under juletreet for to år siden..!
Ønsker dere alle en riktig fin 17 mai feiring

Til Lykke Med Dagen

Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra