Små hverdagsglimt..

Det er snart 2 uker siden jeg begynte i jobb, og tiden går raskere enn aldri før.De få timene i døgnet jeg får sammen med barna er verdifulle, men vanskelig å ta vare på. I og med at jeg er på jobb rundt 05 hver morgen, og jobber lange dager, er jeg utslitt når jeg kommer hjem. I tillegg til lange dager og mye å gjøre, har jeg det for travelt til å spise, slik at både humør, form og energi blir deretter. Jeg sniker til meg et glimt av mine to søte små før jeg drar på jobb, og er jeg heldig så stikker Robin og Filip innom en tur for å si hei. Det er alltid stas! Ellers blir det dårlig med kvalitetstid, men prøver likevell å gjøre så mye som mulig ut av det for begge parter.

Lilja elsker å komme på besøk hos mormor og morfar. Her blir hun skjemt bort og får mye oppmerksomhet…!

De ettermiddagene det enda har vært igjen noen timer før barna skal sove, har vi dratt på besøk, til lekeplassen eller ut på tur. Det er deilig å lege fokuset på noe annet enn jobb. På mandag var jeg på tur med noen venninner på kveldstid, på onsdag var vi hos foreldrene mine på kveldsmat, og i går dro vi til lekeplassen. I dag har vi spist “sen” middag og laget jordbær med vaniljesaus til dessert. Det ble sannelig en slager for alle parter. Ja, Filip spiser stort sett det meste for tiden, så tenke jeg skulle skrive et innlegg om matrutinene hans snart. Han har blitt 10 måneder, og mye har skjedd i den siste tiden.


Filip har begynt å sette seg opp selv, og har lenge akt seg bakover. I rundt to uker har han kommet seg opp på knærne, men ikke helt knekt koden på hvordan han skal komme seg fremover. Nå ser det ut til at han skjønner litt mer, og vi ser forbedringer i krypingen fra dag til dag. Han har også begynt å reise seg opp over alt, spesielt i senga. Der kan hn bli stående i evigheter!!


Lillegutt er over alt for tiden. Heldigvis har barna aktive besteforeldre som tar seg av aktiviseringen når vi er på besøk!


Vafler med mormor in the making!

 

 

SALG!! hos lillemartine.no

Som dere kanskje vet har jeg et samarbeid med butikken Lille Martine her i Trondheim. De fleste vet kanskje også at de har en nettbutikk stappfull an nydlige barneklær, og fra og med I DAG kl 12.00 får dere anledning til å KJØPE PÅ SALG FØR ALLE ANDRE!! Dere får 30% på ALLE KLÆR i nettbutikken, bortsett fra toms og hunter!! Det vil si at dere får tilgang til varene 3 dager før det slippes for offentligheten og åpnes på lillemartine.no, 1. juli (førskommende mandag).

EKSKLUSIVT FØRSALG HOS LILLEMARTINE.NO

For å få hele 30 % på ALLE klær, må du bruke kodeord “rachel” når du bestiller.

30 % vil trekkes ifra når du kommer til “kassen”. Tilbudet gjelder ALLE klær i nettbutikken, for uten Toms og Hunter!!

Hos www.lillemartine.no kan du finne mange av mine favorittmerker på salg, som blant annet Mini A Ture, Ticket To Heaven, Me Too, Mayoral,Kivat og Memini. Spennende merker som Molo,floyd kids,lycks, lipfish og levis er også en del av salget.

Her er et utvalg av NOEN salgsvarer du får til 30 % ved bruk av kodeord “rachel”.

FØRSTEMANN TIL MØLLA!! Løp og kjøp…!

HUSK, det er KUN de som har sett dette innlegget og som bruker koden “rachel” som får tilgang til sommersalget før mandag 1 juli.

Pottetrening – Bleiefri –

Flere her har kanskje fått med seg at vi har begynt med pottetrening på Lilja. Ja, nå er det noen uker siden vi begynte, og timingen kunne ikke vært bedre. Hun ble 2 år i slutten av mai, og sommeren lå for tur. Vi hadde en langhelg på hytta, tok med oss potten i bilen, og bestemte oss for at nå ville vi se om hun var klar for å slutte med bleie. Det er veldig forskjellig når foreldre “tar jobben” med bleieavvenning, og vi følte for at dette var vår store sjanse til å gjennomføre. Jeg hadde lest litt på forhånd, og notert meg stikkord som tålmodighet, for høye forventninger, og at prosessen skulle være lystbetont. Noen barn skjønner tegninga med en gang, og vil veldig gjerne, mens andre gråter og gråter, noe som kan  være et tegn på at barnet rett og slett ikke vill, og at det er for tidlig. Barn er forskjellige, og jeg synes det er viktig at de får bestemme litt selv. Selvfølgelig veiledning og prøvelser, men ingen tvang.

Til å begynne med ble hun litt forvirret, fordi hun ikke helt skjønte hvordan hun skulle holde seg, men etterhvert som dagene gikk, og vi lærte oss tegnene for at hun måtte på do, gikk det bedre. Uhellene ble færre og færre, og etter bare noen dager på hytta hadde hun kommet langt. Ikke bleiefri, og ikke alltid like vellvillig, men på vei! Etterhvert ble det ikke så skummelt med potte, og hun kunne fint sette seg der på eget initiativ. “Det første tegnet på at barnet forstår sammenhengen mellom det å føle trykk på tarm og blære og at urin og avføring kommer, er når de sier fra etter at det har gjort i buksa. Deretter vil barnet si ifra mens det gjør i buksa. Så kommer barnet til å si ifra når det skal på do.” Altså, en prosess.


Hverdagen kom, og barnehagen sto for tur. Vi hadde tre dager i barnehagen før vi skulle dra på 2 ukers ferie, så vi informerte barnehagen om at vi var på avvenning, og hadde med et lass av skifteklær. Den første barnehagedagen gikk, og uhellene var flere. Hun klarte ikke å holde seg når hun begynte å leke, og glemte at hun skulle gå på do, så vi innførte bleie i barnehagen de siste dagene, for så å ta opp tråden da vi dro på ferie. Hjemme hadde vi lagt alt til rette for at Lilja skulle klare å gå på do selv, så med en gang vi kom hjem fra bhg, tok vi på kjole og av med bleien. Resten ordnet hun selv. Med kjole så klarte hun fint å gå på potta selv. Vi hadde potte oppe på badet, og nede i gangen. De første dagene vi begynte var det selvfølgelig uhell, men det tok ikke lange stunden før hun skjønte at dette var ekkelt. Det var en prøvelse da vi hadde bursdagsbesøk, og det ble mye annet å tenke på. Selv om vi spurte om hun måtte på do, var svaret alltid nei, og plutselig så var det for sent. Så et tips er at om det skjer mye og det er en liten stund siden sist tisserunde, er å spørre om barnet skal på do, og om det ikke skal-, vent litt, og ta med barnet, slik at det ikke blir for sent. Heller en bomtur, enn å måtte frem med vakebøtta når man har bursdagsfeiring!

  • Fra 1940 var over 60 prosent av barna tørre da de var 1 ½ år.
  • I 1970 var bare 22 prosent tørre ved 1 ½ år.
  • De fleste norske treåringer bruker i dag bleie hele døgnet.
  • I dag er 25 prosent av barna tørre ved tre-årsalderen, 68 prosent ved fire-årsalderen og 83 prosent ved fem-årsalderen.

Da vi dro på ferie brukte Lilja kun bleie når hun duppet og på natten. De siste dagene av oppholdet brukte hun ikke bleie verken når hun duppet eller på natten. Det vi gjorde var å ta henne med opp da vi la oss for kvelden, slik at hun fikk tisse. Da ble det litt sutring fordi hun var jo såå trøtt, men det resulterte i flere tørre netter. Trikset på dagtid var å spørre henne med jevne mellomrom om hun måtte på do, men etterhvert begynte hun å si ifra selv. Det ble mer spennende å sitte på do, da vi ikke hadde noen potte med oss på tur. Hun klarte å si ifra om det var bimmelim eller bommelom, og som regel klarte hun å holde seg om det tok noen minutter før vi var fremme på do. Vi dro på utflukter uten bleie, og det gikk som regel helt fint. Hun klarte å holde seg lengre og lengre for hver dag, og ble mer og mer trygg på seg selv og det med å ikke ha på bleie. Hun forsto etterhvert at dette var mye ebdre enn å tisse i bleien. .


Flyturen hjem fra Rhodos var bleiefri! Da hun dro i barnehagen sendte vi henne uten bleie, og hun klarte seg med et lite uhell etter duppen den første dagen. Dag 2 var uten uhell, og slik har det vært siden. i barnehagen har de et lite do som er i barnestørrelse. Da de andre barna fikk se at Lilja skulle tisse der, og ikke trengte å ligge på benken lengre, ble de også ivrige på å ta av bleien! Barnehagen har også vært flinke med å spørre henne om hun må på do, men i den siste tiden har de prøvd å ikke spørre henne for å se om hun sier ifra selv, og det har gått supert. Får hun ikke hjelp av den første hun spør, så går hun til neste, helt til hun får hjelp. 

Da vi kom hjem fra ferie hadde hun et uhell på natten, og i og med at vi ikke hadde noe tisselaken, tok vi på henne bleie nettene som fulgte bare for å være sikre på at det ikke gjentok seg til vi fikk kjøpt tisselaken. Det gikk to dager med en liten skvett, og de siste dagene har vi hatt tørr bleie på morgenen. 

De siste dagene har vært HELT bleiefrie, også om natten! Flinke jenta vår!

Lilja ble bleiefri på ca 3 uker, fri for bleie på natt etter 4 uker *klapp klapp klapp*.

 

 

 

 

Bryllupsforberedelser – bryllupskaken –

Det legges mye vekt på hvordan brudekjolen skal være, hvordan hår og sminke skal være på den store dagen, hvilke bordkort, pynt og servietter som skal være til bordene, hvordan lokalet pyntes, og hva man skal servere gjestene. Her kommer selvølgelig bryllupskaken inn som et viktig punkt.

Jeg har aldri vært spesielt glad i kaker, og dette med bryllupskaken ble igrunn kastet over meg. Kaker må man jo ha, men vi har ikke lyst til å bruke flerfoldige tusner på en kake som gjestene ikke tørr å spise fra. Etterhvert som det har nærmet seg bryllupet har jeg innsett at bryllupskaken faktisk betyr en del den også. Ja, faktisk like mye som hva man pynter bordene med eller hvordan middagen oppleves. Helhetsopplevelsen av dagen er viktig, og da inkludert bryllupskaken.


Etterhvert som jeg har søkt meg gjennom utallige kakesider og facebookgrupper, har jeg funnet ei kreativ dame her i Trondheim som driver kakebua.no. Hun har fått instrukser og bilder av kaker jeg synes er flotte, så jeg er utrolig spent på resultatet. Prisen er heller ikke noe å si på. Vi har enda ikke bestemt oss for innhold i kaken, men vi har begge våre favoritter. Hvordan smak og pynt vi har valgt, vil være hemmelig til den store dagen.


Som dere kanksje ser så har jeg lagt min kjærlighet på hvite høye kaker med mye pynt. Jeg vil ha mye pynt, men at det skal være elegant og romantisk.


Jeg ønsker også å ha cupcakes som skiller seg ut…


I morgen skal jeg hos EvaBrud for å prøve brudekjolen min. Endelig har den kommet, og jeg gleder meg så mye til å se hvordan den er på i riktig størrelse.

Hvilken smak hadde dere/skal ha/ eller ønsker dere på bryllupskaken deres?

Mammsen Tipser: GullKornDesign

For noen uker siden kom jeg over noen bilder på instagram av noen barneklær. Jeg ELSKER barneklær, og ble straks interessert i HVOR disse klærne var ifra. Det viste seg at klærne var hjemmelaget og sydd av en kreativ tobarnsmamma ved navnet Rebekka. Hun har realisert sin lidenskap gjennom GullKornDesign, og syr de nydeligste klær du kan tenke deg.

Her om dagen ble postkassen fylt av spennende klær fra GullkornDesign. Rebekka fikk frie tøyler, og sydde to fantastisk herlige bukser til barna. Stoffene er utrolig behagelige, og mønseret er nydelig. Hun har lagt fokus på at klærne skal være behagelige for barna, og det er de så absolutt. 

GullKorn er et designmerke for hjemmelagde klær og tilbehør til barn i alderen 0-6 år, sydd i komfortable og stilfulle tekstiler og stoffer.


Her har barna på seg “ballongbukser” i ulike nyanser med stjerner i lommene. Designet er unikt, og hos GullKornDesign kan du få det du vil.

Filip har lært seg å sette seg opp selv, og reise seg opp mot noe. Det er nok bare snakk om dager før han finner ut at han kan bevege seg langs noe.


Lilja var i fyr og flamme da hun kom hjem, og hadde ihvertfall ikke tid til å bli tatt bilder av!

Her er et utvalg av klær fra GullKornDesign:


Supernydelige farger og mønstre på stoffene. . .


Nydelige kjoler, bukser, bodyer, jakker, siklesmekker, gensre i mange ulike farger og mønstre.

 

GullKornDesign legger kontinuerlig ut bilder av klær hun lager på sin instagramprifil: GullKornDesign

Er du interessert i priser og annen informasjon, står dette på hjemmesiden/bloggen, HER.

 

Hva synes du om klærne? Kunne du tenkt deg å handle herfra?

Rekeaften..!

Deter søndag ettermiddag, og flokken har lagt seg for en dupp. Ja, inkludert far i huset. I går var Robin og jeg var bedt på reker og hvitvin til et vennepar av oss, og når vertsskapet står for mat og drikke, ja, da er er det vanskelig å motstå fristelsene. I og med at vi hadde frikveld og barna var hos foreldrene til Robin, tok vi oss en aldelses så liten byrunde også. Etter et par runder på dansegulvet, mingling med kjentfolk man så og si aaaldri møter lengre, såre bein og en smule for mye champagne innabors, dro vi hjem i “rett tid”. På taxituren hjem fikk vi en “søknad på jobb” fra sjåføren, og til nattmat ble det ihjelbrent pizza! (de som ønsker en mer utfyllende historie om den, kan sjekke r0bins på instagram..)

Det var virkelig deilig å ha på seg noe annet enn jobbuniform! !

Ina & Steinar hadde bedt inn alle sine nærmeste venner på innflytnignsfest med reker og hvitvin. Måten de hadde dekket bordet var genial. De hadde lagt utover en vanlig hvit duk, og i midten hadde de rullet utover sølvfolie. Der hadde de pasert en god porsjon reker med jevne mellomrom utover hele langbordet, med majones, sitron og annet tilbehør mellom rekestasjonene. Slik kunne alle forsyne seg fritt, og ikke være redde for å “ta det siste” eller være beskjedne. Vertene fylte på etterhvert som vi spiste, og sannelig ble det spist mye reker! Jeg tror det var rundt 15 kg reker vi hadde hatt i oss…!


Supersmart å dekke bordet med sølvfolie. . . ! Og knallgode reker fra REMA 1000 😉


Etter noen timer ekstra på øret i natt, dro vi for å hente barna. De hadde oppført seg eksemplarisk, og koset seg med is! – en favoritt for tiden!

Lilja synes det var superstas å få ha med seg sparkesykkelen til farmor og farfar

Resten av dagen skal brukes til å kure formen, og kanskje en liten tur til barnehagen vår slik at ungene får leke litt!

 

 

VILLARACHEL – grunnmur!

ENDELIG er tiden her, og jeg kan dele prosessen med husbyggingen.

Det har tatt sin tid med papirer og den slags, men nå er alt i orden og godkjent, så da kan jeg endelig dele denne delen av livet vårt med dere.

For dere som er nye lesere, har vi tomt på Byåsen, og er i gang med å bygge drømmehuset. Etter lang lang tid med planlegging, arkitekt og frem og tilbake fra kommunen, er vi endelig i mål, og huset begynner å ta form. Grunnmuren er på plass, og vi kan nesten ikke vente til august når tømrerne setter i gang. 

Grunnmuren er på plass… Nå går det endelig fremover! !

Det er ikke noe slott, men akkurat passe til min herlige familie.

På rundt 220 kvm skal vi kose oss i vårt egen lille hule på Byåsen i Trondheim.

 

Jeg håper du vil følge oss i prosessen mot et ferdigstilt VILLA RACHEL

Update fra småtrolla!

Som Rema kjøpmann er hverdagen hektisk, og selv om hverdagen fylles med andre gjøremål, må jeg si at jeg savner småtrollene mine. I 9 måneder har jeg gått hjemme med min lille skjønne Filip, og levert Lilja i barnehagen hver eneste dag. Jeg har hentet i 90 % av tilfellene, men brått ble det slutt på det meste. Jeg har igrunn ikke skjønt det før nå. Jeg måtte faktisk komme meg tilbake i jobb for å virkelig se hvor heldig jeg egentlig er. Jeg synes det er så alt for lett å “huffe” seg over ting man kanksje ikke burde, eller skylde på ting som egentlig er helt meningsløse. Jeg har hatt noen fine måneder sammen med barna, og man lærer jo triksene på veien. . Jeg er overbevist om at OM det kommer en tredjemann, så vil vi jøre ting litt annerledes når det kommer til permisjonen.

Filip er snart 10 måneder, og 27 august blir har 1 år! Tiden har flydd, og gutten som ble kalt lillebror i flere dager, har vokst seg til å bli en kjekk Filip Valentin med knallblå klare øyne og flørtesmil. Han vokser og utvikler seg for hver dag, og det er gøy å se at ting går fremover. Foreløbig så har han ikke knekt koden på å komem seg fremover, men i løpet av ferien har han klart å reise seg opp selv, og I DAG klarte han å sette seg opp i sittende stilling selv. Han har fått to tenner i underkjeven, og sannelig tror jeg det er flere på vei med de raptusene vi har hatt i det siste.


Filip valentin i mintgrønn body fra Hust, og selebukse fra Memini. Og TRAKTOR! . . . vell og merke Liljas traktor!


kjærestepar kjærestepar <3

..den beste følelsen av å ha byttet roller i heimen, er at Robin får mer tid med barna. Jeg synes virkelig at han fortjener å være mer sammen med dem, og ser at han setter pris på det. Det er ekstra stas når ejg ser an energien sakte men sikkert kommer tilbake, og at det som tidligere var et tiltak, blir gjort med et smil. I løpet av den første uken har han beiset platt, vasket badet og alle klærne i huset, tattovert seg, og montert takfeste på bilen.. Ja for ikke snakke om det med sosialisering med andre enn remakunder! For min del går det andre veien, og det har blitt mye jobbing. Jeg kjenner at jeg må bli flinkere til å spise når jeg er på jobb, og planlegge dagen slik at jeg er forberedt på at jeg skal hjem etterhvert! !

My man, my one and only true love. Cant wait to get married with you!


Snuppa mi i kjole fra Babycottons, stor sløyfe fra Lille Martine og sko kjøpt hos Ellos.no

Så har vi denne BLEIEFRI frøkna. Under ferieoppholdet ble hun beiefri, og jeg forteller hvordan forløpet var i et innlegg i løpet av helga. Hun skravler og prater mye for tiden. Hun har virkelig funnet seg favoritter, og i og med at vi har reist med Ving, så har Lollo & Bernie blitt sentrale i den daglige leken her hjemme. Hun har alltid vært glad i å danse, men nå plukker hun opp trinn fra tvn, og prøver ofte å herme etter hva andre folk sier. Hun snakker i setninger, og gjør seg forstått. Hun er sta, men som mange andre foreldre, velger vi kampene med omhu. De små er i en oppdagelsesfase, både på hvordan verden er og hvordan de selv er, og vi synes det er viktig at hun får finne ut av ting selv, samtidig som det settes klare grenser. Det er ikke alltid lett å være en 2 åring når man har så lyst til å gjøre ALT, og når man ikke kan gjøre alt samtidig, så raser verden sammen, og tårene er ikke til å stanse. Nei, ikke før Lollo & Bernie spilles på full guffe på tvn. . .

 

Hallo hverdagen!

Plutselig var hverdagen her, og permisjon-stafettpinnen er overrukket til Robin. Remahverdagen startet brått 04.30 mandag morgen. Det var deilig å ta på seg uniformen, og virkelig være tilbake. Til tross for svekkede muskler og litt “rusten” på dagsoppgavene, gikk dagen fint, og hodet har fått nok å bryne seg på.Det var utrolig koselig at så mange kunder synes at det var trivelig at jeg var tilbake, og at de i det hele tatt la merke til at rollene var byttet. Jeg må si at jeg trives best blant folk, og at det å være på jobb gir meg noe ekstra for hver dag.

Mange lurer kanskje på hvordan det var å være ifra Filip så lenge, og her må jeg si at det var igrunn ganske godt å bare være meg en liten stund. Det var deilig å ikke bare være mammarachel, men Rachel. Filip tok det knakende med ro!  Fra å sove 20 min dupp på dagtid, til 3 timer tre dager på rad, sier det seg kanskje selv at Filip synes det er heeeelt chill at pappsen er hjemme. Og jeg som mamma var trygg på at de to hjemme hadde det strålende fint….og jeg må nesten skryte litt av den kommende mannen min som har servert middag på bordet hver dag OG beiset platten! DA er det ikke ille vettu!

Men det beste med det å være på jobb, er å komme hjem til den lille familien min!


Hverdagen i butikken består av mange ulike gjøremål, og frukt&grønt avdedlingen og kjølegaten er to oppgaver som krever MYE tid.


Ellers så har det vært dårlig med oppdateringer fra hjemmefronten her på bloggen. Jeg er både i bryllups, husbygging og jobbmodus for tiden, og det å få tid til åt a bilder av alt som skejr er nesten klin umulig! MEN, på lørdag var jeg i babyshower til AnneLise som venter et overraskelsesbarn i slutten av juli, og på søndag gikk vi søndagstur til bryllupslokalet for å sjekke fotomulighetene.


“Mamma…mamma…MAMMA SE ei KU…Mammaaaaaaa se ei ku, møøøø mamma”

Den gården som ligger bak robin på høyresiden er lokalet vi skal holde bryllupet. . 


Turen ble lang, og lille Lilo fikk godt selskap av Lilja. Her ser vi ned på Øvre Leirfoss, hvor vi hadde vår første kanelsnurrstopp og matet endene!


..og I DAG tok jeg noen timer fri fra jobb for å bli med kidsa på fotoshoot med Titt Melhuus. SPENNENDE! !

Ellers så går kveldene med på å planlegge bryllup, lage blomstervaser eller andre DIY prosjekter jeg har satt igang. Jeg prøver å sette av tid til venner i tidsskjema, og ikke minst å gjøre noe annet enn å sitte med pcn i fanget når jeg er hjemme. Selv om det bare er dag 3 i arbeidsuken, føler jeg at jeg må lage meg en plan for å rekke over alt, uten at det blir for mye! Jeg er supertrøtt på kveldene, og på mandag stupte jeg til køys før klokken var 21.

Nå er det tid for å svare på mail, og se tv!

OG SNART FÅR DERE SE HUSET VÅRT!!! – grunnmuren er ferdig..!

 

Bryllupsforberedelser – brudebuketten –

Brudebuketten er på en måte toppen av kransekake for min del…det blir den siste finishen som gjør at alt blir helt perfekt til den store dagen.

Jeg har sett for meg hvordan brudebuketten skal se ut, og i hvilke fargenyanser, og har lagt min lit til min superflinke venninne Karianne, som har utdannet seg som blomsterdekoratør. I tillegg er hun kokk, OG bryllupsplanlegger, så her har dere ei dame som virkelig kan faget sitt. Med flere lokale plasser rundt om i Norge tilgjengelig og mange års erfaring innen faget er dette dama dere må huke tak i for gode råd og tips, og ikke minst om du ønsker at noen skal planlegge den store dagen sammen med deg. Hun og mannen driver firma Hos Almås catering, og er trøndelags største og beste på bryllupsplanlegging. Det tar også på seg alle typer selskap. Uheldig for meg var Karianne fullbooket min bryllupshelg, så jeg må klare meg med gode tis og råd på veien! 

Jeg har sett for meg en sammensetting av dus lilla, mye hvitt, en desj med lysrosa og kanskje en brosje eller silkebånd. .

Bukettene på bildet over er laget av kunstige blomster, og dekorert med brosjer.


roser og peoner er superfint sammen i en brudebukett…!


Herlige farger, og perfekt til vårt tema!

Brudepikene må også ha blomster, og for min del er det 4 brudepiker i ulike aldre. Fra Lilja på 2 år, til Anna på 14 år.

Synes du at brudepikene burde hatt lik bukett som bruden, bare mindre, eller velge feks ensfarget/eller motsatt om bruden har det?

På bildet under ser dere hva jeg mener med ulike blomster på brudepikene og bruden. Jeg ser også for meg at det er lekkert med hvite knapphullsblomster?

 

Hvilke blomster ville du valgt til brudebuketten din? Hviilke farger liker du?

Har du noen tips til HVOR man bør kjøpe blomster?