Barneklær: ulltips!

Jeg ELSKER høsten, og september har vist seg fra sin beste side i år. Ser man bort ifra helga som har væært preget av storm og plaskregn, så har vi hatt en fantastisk høst, med mye godt vær. Vi har kost oss ute på ettermiddagene, og vi har kost oss med det hagen har bydd på. For ikke lenge siden lagde vi flere liter rips saft, vell og merke fra naboens ripstrær, men det var godt å bruke det man har, og ikke minst lage fra bunn. Vi har også fått flere bøtter med epler fra epletrærne på hytta, så vi har spist mye eplekake i høst. Og ikke minst oppdaget vi et plommetre i hagen! Ungene var ikke helt begeistret for plommene, men det å plukke var ihvertfall stas! !

//innlegg i samarbeid med celavi//

TanteRonja var med på plommeplukking, og prøvde å få barna til å smake…

Småtrollene har på seg herlig ull fra merket Celavi (celavi.dk). CeLaVi ull serie består av et bredt utvalg av ull undertøy i 100% merino ull. Ullen er perfekt som det innerste plagget. . Den er fuktabsorberende og med dens isoleringsevne reguleres temperaturen helt naturlig og skaper dermed en god velvære og kropstemperatur. Perfekt til slike deilige høstdager vi har hatt, og til kommende sure høst og vinterdager! !Høstkolleksjonen er inspirert av dyrelivet i norden, med elg og bjør, samt små snefnugg.

Hele utvalget kan sees på CeLaVi.dk, men her i norge er det blant annet Nikknakk.no, smaaungene.no, epleskrinet.no, Barnebutikken- lykkeliten.no som selger merket.

Denne ettermiddagen ble det både plommer, sopp og edderkopper…!

Lillesnupp har på seg en av de nydeligste ulldraktene jeg har sett. Denne har vi brukt utrolig mye, og skulle ønske vi hadde en i hver størrelse. Snart er denne for liten, og den er absolutt til å anbefale til disse småttisene. Jeg har rukt den under feks Lillelam dressen vår, eller som nattpysj nå som det har blitt litt kaldere om nettene. Dette er en perfekt gave til noen som venter et lite mirakel. De finnes i flere farger, både til gutt, jente og nøytral, og koster under 300 kr, så absolutt ikke en ille pris! MIN FAVORITT!

Mine små <3

Ha en fantastisk fin høst søndag alle sammen  🙂


Hverdagen: Foreldrekaffe..!

Fredag ettermiddag for en uke siden var det siste dag for barna på lavoleir. De hadde tilbragt hele uken på tur i skogen, og fredag ettermiddag sto de klare og ventet på at mammsen og pappsen skulle komme på besøk i leiren dems. Barnehageuken ble avsluttet med foreldrekaffe og grilling, i flott Norsk høstvær. Det var en ettermiddag vi lever lenge på, og som gjorde godt for både foreldre og barn. 

Det var perfekt høststemning med tørt gress og varmt i lufta. Ungene storkoste seg, og lagde huler i høyet..


Storfamilien på tur. Alle seks samlet over en pakke pølser og litt sjokolade 😛

Filip startet uken med en diger donaldkul, og lilja med neseblod. Godt at de tåler litt disse kidsa! ! Og selv om det ble noen knall og fall, så er inntrykket vårt at de hadde ei strålende uke med mange nye inntrykk. De var superslitne på ettermiddagen, og stupte til sengs før klokka sju, noe som i grunn var helt ok for oss voksne. . !

Barneklær: på Lilja

*Innlegget er ikke sponset*

I dag har jeg og Fiola brukt dagen på å rydde i klesskapene til Lilja og Filip, og sannelig ble det ikke noen poser til veldedighet denne gangen også. Selv om det ikke blir flere kids her i huset nå, så sparer jeg på noen gutteklær også. Det kan jo hende at søskenene mine ønsker seg litt gjennbruksklær etterhvert..! Fiola har allerede en stor arvegarderobe etter Lilja, men her er størrelsene stort sett fra 1 år og oppover, så hun må nok smøre seg med tålmodighet før hun kan bruke alle de fine kjolene..!

Det ble ikke så mye ekstraplass etter jeg hadde ryddet, men de nye klærne fikk ihvertfall plass!

Her om dagen viste jeg et av Filips antrekk jeg nettopp hadde kjøpt på Zara, og her er et av Liljas nye antrekk <3

Shorts + Genser //Zara//, T-shirt //pompdelux//

Tante Ronja var hjemme forrige helg, og det var stor stas å få henne på besøk. Lilja var superstolt da hun fikk bli med henne på badet, og kom ut med lipgloss og rouge i kinnene. Og med de nye klærne, så ble det en helt topp lørdag…!

Se på det suuuperkule skjørtet!! Love it..!

Skjørt + Genser //Zara//, T-shirt //pompdelux//, tights //hm//, Hårbøyle kjøpt på marked i thailand..

Rabatt hos knertenogkaroline!!

E N D E L I G ble det en etterlengtet lørdagstur på oss. De siste helgene har vi hatt fult opp, så det var deilig å få tid til å gå seg en tur i skogen med alle kidsa. Selv om det ikke ble noen langtur med nistepakke og båltenning, fikk vi roser i kinnene, matet fiskene og brukt mye energi! ! Det var supergodt for både barn og foreldre å komme seg litt ut, og ikke minst være sammen alle sammen. .

Denne søndagen er det Rachelrabatt på knertenogkaroline.no, og nå kan dere kapre dere høstens nyheter med 20 og 30 % rabatt.

Det vil si at om du handler for UNDER 1000 kr, så bruker du rabattkoden Rachel20 og får 20 % på hele kjøpet, men handler du for OVER 1000 kr får du 30 % rabatt på hele kjøpet! !

Og det er sannelig lett å la seg rive med når det er såå mye fint å finne i nettbutikken!! “Terry” settene er mine favoritter, og har vært det i de siste årene. Vi har to sett til hvert av barna, og de er perfekte til “hverdagslivet” hjemme og i barnehagen. Den er ikke overpriset, og veldig behagelig for barna. Nå har det kommer mer ull i nettbutikken for de litt større barna også, så er du ute etter ullklær, kan du klikke deg direkte inn på hele utvalget HER

Lilla er vår favoritt i år! ! ..og det er såå søtt når søstrene kan samkjøre klær! Mammsen synes det er flott, men Lilja synes nok at det er enda mer stas at lillesøster har det samme som henne.

Nå som det er gode rabatter å hente, kan man jo kanskje begynne å tenke på disse julegavene som plutselig må handles?

Nattiser fra Name It er supergode. Denne er ikke  nettbutikken, men finnes lignende i ull med traktor! Lilja o Fiola har hver sin av DENNE typen. (den er offwhite med lilla bokstaver)

FÅ 30 % på HELE kjøpet ved å handl over 1000kr. Få 20 % på alle varer under 1000 kr! !

Kodeord Rachel20 eller Rachel30


Rabattkoden skrives inn på side ti i bestillingen.

Frakt på 59 kr tilkommer uansett hvor mye du handler for.

Rabatten gjelder til og med onsdag 24 september 🙂

.

 

Barneklær: På Filip

Her i huset er guttaboys nesten mer forfengelig og pyntete enn oss jentene. Selv om vi er i overtall, er det nok “feminint” testosteron i lufta, og det er stor jubel på guttaboys når det er fiksing av hårsveisen på gang. Med voks i håret og litt nytt i klesskapet, er det lange blikk på seg selv i speilet før han løper avgårde til mormor som bor i 2 etg for å vise seg frem… Det er sannelig stas å ha blitt storgutt! !

Denne permisjonstida og tid til å trille i byen på dagtid kan bli skummel om det fortsetter å komme såå mye fint i butikkene!!!!

Filips Antrekk: Bukse //HM//, Genser //Zara// Skjerf //Zara//, Sko //Aliexpress.com//


Det ble også noen andre godbiter fra Zara denne dagen… og fler skal det nok bli! ! De har jo så mye fint… og det skumle er at man kan handle på nett også!!

 

Giveaway: smykk deg med noe lekkert!!

//giveaway i samarbeid med dizsmykker//

Bare dager før fødselen var jeg innom en venninne som har ei datter på samme alder som Filip. Da hun gikk gravid, realiserte hun drømmet om et eget firma, og driver nå Diz Smykker som er en norsk smykkeleverandør med hovedvekt på eget design.  Da jeg dro fra henne den dagen, hadde jeg kapret med meg noen godbiter, og i dag kan en av dere vinne et sett fra Diz Smykker.

For å delta i konkurransen om et lekkert smykkesett må dere

1. Følge Diz Smykker på facebook – KLIKK HER –

2. Skriv hvilken kombinasjon fra bildet under du ønsker i kommentarfeltet.

Vinneren kåres FREDAG 19. sept


.. nå som det er mye babyprat her på bloggen, passer det seg fint med noe “t a mor”. Da jeg var innom lageret til Diz Smykker, fant jeg mange mange favoritter, og jeg som ikke er spesielt flink til å gå med smykker, må kanskje begynne å endre på det.. Det er jo litt stas å pynte seg litt, og spesielt nå når jeg har litt bedre tid til å være sosial og gå i normale klær. . Det blå settet som jeg gir bort passer perfekt til høstens farger, og er lekkert til den “lille svarte” til julebordet.. og ikke minst en fantastisk fin gave til noen man er glad i.

Diz Smykker har en bred kolleksjon med fokus på kvalitet, finish og flotte detaljer. Kolleksjonen inneholder smykker, armbånd, ørepynt og skjerf, og de har hovedlager og kontor i Trondheim. Produktene kan selges hos utvalgte forhandlere i Norge, og et større utvalg kan sees på deres hjememsider www.dizsmykker.no For dere trøndere har de et stort utvalg av Diz smykker hos blant annet Black & White butikkene.

Sjekk også ut deres instagramkonto @dizsmykker

Mammahjørnet: Tiden etter fødselen

//Lesing for gravide, de med småbarn eller spesielt interesserte//

Er det noe det snakkes lite om i svangerskapet og blandt de gravide, så er det tiden ETTER fødselen. Man leser støtt og stadig om de plagene man har som gravid, og hvordan fødselen var, og vips så er man over i en lykkerus som nybakte foreldre. Joda, det er da nesten slik. Den første tiden er fantastisk, og det er vitkig å holde på denne følelsen. men man vil oppleve tiden etter fødselen forskjellig, og for å sette mine “to uker etter” på spissen, så har jeg enkelte dager ønsket at fødselen skulle vare i noen timer ekstra, om jeg hadde sluppet unna alt det som følger med etterpå. .

Det å få barnet på brystet etter fødselen er en ubeskrivelig herlig følelse, og er man så heldig å slippe nål og tråd, kan man nøye seg med etter-rier og sutting på tomme melkejur. Ammingen må jo settes i gang med en gang, og for at melkeproduksjonen skal komme i gang for fult, må man la barnet suge, noe som lett kan føre til såre pupper og vannblemmer. Selvfølgelig varer ikke dette evig, men inntil melken kommer for fult rundt det tredje døgnet, og man over natten får pupper som Pamela, kan jeg skrive under på at man ønsker å slutte ammingen der og da. Men med gråten i halsen og tårer i øynene, gjør man det som kreves av deg som mor, og lar det få sutte, og vips så kunne man mettet hele St.Olavs med fløtemelk. Og kommer man inn på tanken om å faktisk pumpe ut all denne melken for å få puppene ned i normal størrelse eller lette på følelsen av å være sprekkferdig, kan jeg berolige deg med at det ikke er til spesielt stor nytte, da melken kommer tilbake igjen etter bare noen timer, og at pumping fører til økt produksjon.

Bildet fra en artikkel om “babyshower” som var på adressa.no for noen dager siden. NY genser fra IiS Woodling <3

E

tter å ha tatt heis, bodd på hotell med fancy hotellmat, dormet i sengen med en nyklekket sovende baby, og blitt vartet opp av barnefaren, var ihvertfall min formfølelse helt på topp da jeg dro hjem fra sykehuset, og troppet opp i barnehagen for å hente de to andre barna. Formen virket fin fordi jeg ville den skulle være det, og fordi jeg savnet å være i form. Jeg savnet å gå tur, leke med de største barna,og være meg selv. Jeg savnet å jobbe i huset og være fysisk aktiv, og etter bare noen dager, begynte kroppen å si stopp. Jeg hadde  begynt for hardt, og for fort. Jeg var på gråten hver gang lillesøster skulle ha mat om natten, fordi jeg hadde vondt i hvert et bein i hele underlivet. Jeg klarte ikke sitte fordi jeg hadde pådratt meg de berømte fødselshermoridene, og jeg klarte nesten ikke å gå uten å ha følelsen av å tisse på seg. Jeg hadde plutselig fått en kul under armen på en størrelse med en valnøtt, og frykten for noe annet enn hovne lymfekjertler slo meg. I tillegg til mine egne plager, ble jeg møtt av en helsesøster som mente lillemor hadde lagt på seg for lite, til tross for mine enorme pamelabryster med overflod av melk, og ba meg gi ungen tillegg. Nederlaget var stort. Jeg trodde jeg var i toppform, og følte meg mørbanket bare få dager etter. Selv om jeg viste at jeg burde ta det litt rolig, så hadde jeg ikke hørt på verken leger eller de rundt meg, men kjørt mitt eget løp. Jeg klagde, gråt,unnskyldte meg og angret. Det meste til ingen nytte. Kun erfaringer rikere.

“What doesn`t kill you, makes yous tronger”..

På bildet bruker jeg bæreselen til ERGO baby 360 med nyfødtinnlegg. Den eneste måten jeg får med meg lillemor rundt uten å bære henne i bilstolen. Bekkenet liker ikke at jeg går med vogn enda..! Bæreselen har reddet meg i flere situasjoner, og absolutt en god investering 🙂

To uker etter fødselen har jeg mer vodnt i bekkenet etter en gåtur enn det jeg hadde som høygravid. Jeg har hatt flere migreneanfall enn jeg har hatt det siste året, og jeg har aldri følt meg så til liten nytte som det jeg har gjort i disse ukene. . Jeg er en matstasjon,en til og fra barnehagen mamma, en av og til middagslager og innimellom en lekemamma. Til tross for knallvær i bartebyen, har jeg vært på en trilletur, og ikke besøkt en sjel. Selv om lillesøster er ei rolig jente, har hun veldig god tid til å spise, noe som gjør en rellativt hektisk mamma frustrert, og kanskje litt ekstra trøtt..  Og etter helsesøsters påpekning om for lite mat, har jeg også måttet pumpe for å få frem “go`mjølka”, for at hun skal legge på seg tilstrekkelig, og “by the book!”. . . (det er i slike situasjoner man er takknemlig for å ha en brystpumpe tilfeldigvis i skapet!!”). Og jeg er jo en mamma som ikke gir seg så lett, så sannelig var det tommler opp på vektkontroll bare noen dager senere. Ja, og denne søvna, den er jo oppskrytt? Hvem trenger vell søvn? To uker ut i tilværelsen som zombie, og jeg tror sannelig jeg skal kapitulere når Lilja og Filip våkner 05.30, kvarteret etter at lillesøster har hatt sitt iste “nattemåltid”, og sover søtt!!

Makan!

..og med dette innlegget håper jeg at flere av dere turbomammaer der ute, som er kjent for å ha energi til topps, aldri være slitne eller gi opp, tenker litt på dere selv i lykkerusen. Selv om ikke jeg var flink nok til det, så kan noen lære av mine feil. Heldigvis har jeg en fantastisk mann som hjelper til med alt, og uten han hadde jeg nok møtt kjelleren for lenge siden. Nå er formen på vei opp, og det skal sies at i dag har vi malt hus og fått hjelp til barnepass av tante Ronja og onkel Adi. Man kommer seg fort med gode folk rundt seg, og nå er planen å komme seg tilbake der man skal være, nemlig i toppform med fulle energilagre!

Barneklær: på kidsa!

Det er ekstra stas å dra på “shopping” når man har ordnet seg litt. Og jeg er jo superfornøyd over at både Lilja og Filip synes det er stas å pynte seg! ! For en liten stund siden nektet Lilja å bli emd på bilder, men nå har hun sannelig begynt å ville ta selv. “Mamma, du må ta bilde av mæ”, såå ja, da er jeg snar frem emd kamera!!

Frøken Lilja i genser og strømpis fra HM, ullskjørt fra FUB og blinkejoggesko fra barnas hus (!?!)

…ei snuppe som plutselig ble veldig veldig stor etter at hun ble dobbel storesøster! !

Filip aka Rampen! Dette er en gutt med mye futt og fart i, og som absolutt ikke har noen intensjon om å høre etter foreldrene sine for tiden. Her er det full propell fra morgen til kveld, og han gjør i grunn det han føler for. Han tar etter storesøster på de “morsomme” tingene, som å gjøre alt hun heller ikek får lov til, og ler når vi forklarer at “dette er ikke lov”. Han har nok også lært av storesøster at det er litt kult å bli tatt bilder av, for så å få se seg selv i kamera. Det er ihvertfall veeeldig stas for tiden.

“mej, mej,” sier han og peker på kamera, og ler så han rister, for så å stille seg opp igjen. “mere mamma, mere”

Lommegutten! Obsessed på lommer! ! ! Det er så stas.. og har ikke buksa eller genseren lommer, nei da blir det kaos og frustrasjon i denne lille guttens hode..

Kosebukse fra Wheat, Skjorte fra Newbie Kappahl, vest fra Kappahl, sko fra Aliexpress.

 

Høst-wants til Lillesøster

Man skulle tro at lillesøster hadde MYE klær siden jeg er en “shoppegal” mor, men neida. Siden vi ikke viste kjønnet, så kjøpte jeg heller ikke så mye nøytralt. Jeg liker at klærne har litt preg, og kjøpe alt i hvitt og offwhite ble for kjedelig. Nå har det gått en uke siden fødselen, og Fiola Sofie har fortsatt bare 2 bodyer og 2 nattiser som vi rullerer på, og en Lillelam dress som vi bruker ute. Nå har vi faktisk så lite småklær at til og med Robin sier at jeg må handle litt klær! ! Og da er jeg ikke vond å be, så jeg har samlet noen favoritter fra høstens nyheter. Det går mye i rosa, men siden vi ikke har noe som helst, så er det i grunn greit! !

Innlegget er på ingen måte sponset, og er plagg fra mange forskjellige nettbutikker. Alle plaggene er favoritter, men for å trekke frem noen jeg liker veldig godt fra bildet over, så er det body og bukse med englevinger fra Woolland, Fleecedress fra Memini, Bodyromper fra Memini og de lilla kattepus klærne fra Name It.

I all letingen kom jeg over et merke jeg ikke hadde hørt om, og som hadde såå nydelige klær! De to gensrene med englevinger og den med “ører” er fra dette emrket som heter Ouef NYC. Liker også veldig godt bodyer med krager og rysjer. De er å finne fra både Memini, How to Kiss A Frog og Mini A Ture. Kunne tenkt meg tøfler til snuppa, og noen gode cardigan/gensre. Her har Wheat mange fine farger i høstkolleksjonen!

 Ellers så er det godbiter fra merker som blant annet Racoon outdoor, EnFant, Elodie Details, Marmar copenhagen, Mini A Ture, Dolly, Name It, Molo, Petit BateauMayoral, Lille Lam. .mfl!

…Så da er det bare å ta frem kortet og begynne å shoppe? 😛

Lillesøster har fått navn..

Det har allerede gått en uke siden lillesøster kom til verden, og flere er veldig nysgjerrige på hva denne snuppa skal hete. Før fødselen hadde vi navnet klart. Altså, vi hadde guttenavnet klart, og hadde i grunn ikke tenkt så mye på jentenavn. Selv om vi ikke viste kjønnet, sa magefølelsen at det ble snurrebass, så da det kom ei lita snuppe, måtte vi legge hodene i bløtt, for å finne et navn som vi følte var “oss”, og som passe inn med resten av bøttebaletten.

Både Lilja Ambrosia og Filip Valentin har såppas spesielle navn, så vi følte vi måtte tenke godt gjennom navnevalget. Ambrosia og Valentin er navn man finner i slektstreet mitt, så navnet til barn nr tre kunne ikke overlates til tilfeldighetene. 

Etter flere alternativer, og en uke under “lillesøster”, har vi endelig bestemt oss, og er superfornøyde med navnevalget.

Bakgrunnen for navnevalget Fiola er først og fremst at jeg har likt navnet helt siden jeg var liten, og da min mormor fortalte at oldemor Rachel Ambrosias favorittblomst het Fiola Kornutta, føltes det enda mer riktig. Sofie er også et navn vi har hatt på den korte jentenavnlisten, og som man også finner tidlig i slektstreet mitt. Vi synes også at siden Lilja har et “blomsternavn”, så passet det godt at også lillesøster fikk det.

Fiol betyr ydmykhet og renhet, mens Lilje betyr uskyld og renhet. Nokså like betydninger i blomsterverdenen også. Filip betyr hestevenn, og passer godt til denne hesteglade gutten vi har! Mellomnavnene deres har også sine betydninger, og her betyr Ambrosia udødelig, Sofie visdom og Valentin sunn/frisk/sterk.