Barnas Lydbok-Tips

Reklame | storytel.no

Det er mange som er på bilferie i sommer, og som enda ikke er ferdige med ferien. Ofte kan bilturene bli lange og kjedelige for barna, og da er det deilig med noe som får dem til å koble av i noen minutter, og bare lytte. Jeg har vært medlem av Storytel i snart 3 år, og har lyttet til mange bøler selv, men det blir oftest brukt når vi er på litt lengre bilturer. Ungene elsker å høre på lydbok, og i sommer har vi funnet oss noen favoritter som vi vil dele med dere. Del gjerne med oss også, om du har noen å anbefale.

PS: nå kan du lytte i 14 dager gratis, så kanskje skulle dere sjekket ut noen fine historier i sommer?

HER kan du melde deg inn for en prøveperiode

Kom rett til bøkene HER.

Kom rett til “Håndbok for Superhelter” HER.

Episodene om Lasse og Maja som er detektiver, kan du høre HER:

Hør på “Rappa” HER.

Eller Dragenes krig HER

God kjøretur!

Eventyrlig sommer, del2

Etter noen timers kjøring, inntok vi nydelige Rauøra ved Gjevilvatnet. En sandstrand så langt øyet kan se, omringet av et magisk landskap. Det perfekte utgangspunktet for en natt i det fri. Med sauen som nærmeste nabo, og uendelig av turmuligheter, er dette en fantastisk plass. Vi hadde basecamp her i en natt, og brukte neste dag til å gå en lang tur i Trollheimen, med utgangspunkt i Gjevilvasshytta.

 

Når vi er på slike turer der barna er ekstra aktive, går det selvfølgelig en god del mat. Og selv om man klarer å dekke mange måltider med polarbrød og baconost, er det godt å få i seg et varmt måltid til middag. Vi er i en utprøvingsfase på hva som passer oss å lage på primus, da vi er veldig mange, og ofte har man verken uendelig med tid, eller tålmodighet når maten skal på bordet.

Middag på Primus:

Et enkelt, raskt og ikke minst billig måltid, er tomatsuppe med makaroni, egg, pølser og brød.

Jeg tok med 1,5L flaske med vann, 2 poser suppe fra skuffen hjemme, 1 boks matfløte, 1 pk prima pølser, 1 kneipbrød, en brødpose med pasta fra hjemmefra, og 4 egg. Jeg måtte koke suppen i to omganger, da jeg ikke har så stor kjele med meg på tur. Primusen har blitt min gode venn, og sannelig kan man lage hva som helst på en primus. Ungene synes det var den beste tomatsuppa de noen gang hadde smakt, og jeg fikk tommel opp for middagsvalg. 

Tips: planlegg litt i forkant på hva som skal stå på menyen. På denne måten har du muligheten til å ta med deg mye hjemmefra. Jeg pakker alltid en pose med “tørre” varer, som vi kan bruke, så plukker jeg ut det vi trenger til de ulike turene og måltidene, slik at jeg ikke må bære med meg alt over alt. Jeg har også med en kjølebag med diverse pålegg. Her plukker jeg også med meg det vi har fra før, og kjøper til dersom vi trenger. På denne måten blir ikke maten som ligger igjen hjemme dårlig, og vipps, penger spart!

Etter en god natt søvn, ble det fjellvandring fra Gjevilvasshytta, og oppover i Trollheimen. Her gikk vi en god del av turen til Jøldalshytta, men snudde da vi var på 980 høydemeter. Da hadde vi panoramautsikt til Blåhø, og Svarthø bak oss. Været var magisk, og turen kunne ikke blitt mer vellykket.  

Vell nede etter 9 km, satte vi oss i bilen, med kurs for neste eventyr.

....to be continued

 

Eventyrlig sommerferie, del 1

Her i familien liker vi å være spontane. Vi er glade i å gå på tur, og ikke minst det å oppleve nye steder, gjøre nye ting og lage gode minner. Sommerferien i år hadde nettopp det på planen: “Vi skulle på eventyr.” Vi hadde en plan om å dra på oppdagelsesferd, og reise dit nysgjerrigheten måtte ta oss.

Ferien ble delt i to. En spontan uke i skog og mark, og en litt mer organisert tur sørover. Derfor ble også pakkingen til et lite stykke hjernebry, men som etterhvert falt på plass. Med bilen pakket og klar, satte vi snute nordover

Første stopp: Brekka Barnas Bygdetun i Tydal

Her på gården får man gå fritt blant Alpakka, Kaniner, Hester, Griser, Høner, Hamster og Sauer. Barna kan hoppe i høyet, og mate dyrene fra egne brødposer. De kan ri på hest eller sitte i vogn, og besøke Tusseløypa i Trollskogen. I trollskogen er det trollrebus, samt en supergøy ZipLine. Løypa er for barn i alle aldre. Inngan på gården inkl brødpose er 90 kr, og det koster 30 kr per ridetur rundt gården. Ellers kan barna leke i sandkassen, huske eller spise nystekte boller og vafler. Absolutt verdt et besøk. Vi storkoste oss .

 

Etter noen timer på gården, gikk turen videre til Nøsteråa. Vi skulle egentlig gå inn til Storerikvollen, og videre til Djupholma men pga litt ruskevær, valgte vi å slå opp basecamp litt tidligere. Etter en felles innsats med å få opp lavvoen, og få på plass utstyret, ble det bading på den som ønsket det, og grilling til kveldsmat. Vi avsluttet kvelden med en tur langs stranda, og etter tannpus i vannkanten, ble det kinotid  inne i lavvoen, med hjemmelaget popcorn fra primusen. Anbefales!

Dagen etter var vi våkne tidlig, og ble overfalt av myggen, så vi pakket sammen i en fei, og var klare for neste etappe.

Vi droppet tur i plaskregn, og satte kurs for neste eventyr.

To Be Continued…