Eventyrlig sommer, del2

Etter noen timers kjøring, inntok vi nydelige Rauøra ved Gjevilvatnet. En sandstrand så langt øyet kan se, omringet av et magisk landskap. Det perfekte utgangspunktet for en natt i det fri. Med sauen som nærmeste nabo, og uendelig av turmuligheter, er dette en fantastisk plass. Vi hadde basecamp her i en natt, og brukte neste dag til å gå en lang tur i Trollheimen, med utgangspunkt i Gjevilvasshytta.

 

Når vi er på slike turer der barna er ekstra aktive, går det selvfølgelig en god del mat. Og selv om man klarer å dekke mange måltider med polarbrød og baconost, er det godt å få i seg et varmt måltid til middag. Vi er i en utprøvingsfase på hva som passer oss å lage på primus, da vi er veldig mange, og ofte har man verken uendelig med tid, eller tålmodighet når maten skal på bordet.

Middag på Primus:

Et enkelt, raskt og ikke minst billig måltid, er tomatsuppe med makaroni, egg, pølser og brød.

Jeg tok med 1,5L flaske med vann, 2 poser suppe fra skuffen hjemme, 1 boks matfløte, 1 pk prima pølser, 1 kneipbrød, en brødpose med pasta fra hjemmefra, og 4 egg. Jeg måtte koke suppen i to omganger, da jeg ikke har så stor kjele med meg på tur. Primusen har blitt min gode venn, og sannelig kan man lage hva som helst på en primus. Ungene synes det var den beste tomatsuppa de noen gang hadde smakt, og jeg fikk tommel opp for middagsvalg. 

Tips: planlegg litt i forkant på hva som skal stå på menyen. På denne måten har du muligheten til å ta med deg mye hjemmefra. Jeg pakker alltid en pose med “tørre” varer, som vi kan bruke, så plukker jeg ut det vi trenger til de ulike turene og måltidene, slik at jeg ikke må bære med meg alt over alt. Jeg har også med en kjølebag med diverse pålegg. Her plukker jeg også med meg det vi har fra før, og kjøper til dersom vi trenger. På denne måten blir ikke maten som ligger igjen hjemme dårlig, og vipps, penger spart!

Etter en god natt søvn, ble det fjellvandring fra Gjevilvasshytta, og oppover i Trollheimen. Her gikk vi en god del av turen til Jøldalshytta, men snudde da vi var på 980 høydemeter. Da hadde vi panoramautsikt til Blåhø, og Svarthø bak oss. Været var magisk, og turen kunne ikke blitt mer vellykket.  

Vell nede etter 9 km, satte vi oss i bilen, med kurs for neste eventyr.

....to be continued

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg