Frustrasjon er tabu..

De fleste man spør sier at de ikke bryr seg om det som sies rundt dem, og at man må leve sitt eget liv ut ifra de normer og verdier man har. Og det er jo sant. Men likevell, selv om man har denne “følelsen” av å ikke “skjule noe”, så sitter sikkert mange med tanker om at man kanskje pynter litt på likevell. Eller hur? Ihvertfall så snakker man ikke høyest om de dagene som ikke er helt topp, som for eksempel de dagene man egentlig kunne tenkt seg å “selge ungene” eller “kaste dem på sjøen”.

Beklager til de som føler seg støtende av dette innlegget, men dette er rett og slett for å lette på trykket og få ut noe av min frustrasjon som tobarnsmamma.

..hverdagen vår fremstår kanskje litt for ofte som superharmonisk.. Et snev av sannhet, men på langt nær virkeligheten. Med dager hvor morningen starter med to klyser snørr, en mobiltelefon i do, feil klesvalg fra en toårings synspunkt, vanlig brød istede for rosa brød, eller bare noe så tåpelig som feil ordvalg, i tillegg til at det hører med hyling og grining i minimum 15 minutter etter hver senanse, – ja da får ihvertfall jeg lyst til å lukek døara og løpe på soverommet og legge meg under dyna. Om galskapen fortsetter, og skoene som vi glemte i barnehagen var de eneste som var ok denne morningen, eller at det faktisk var onsdag og ikke torsdag, noe som var helt feil dag, og bilen til mormor ikke sto innerst i garagen slik den pleide, NEI da, må jeg innrømme at det er like før det renner over. En gråtende umulig toåring er ok, men når minstemann velger å grine i kor, hver gang storesøster slår seg vrang, i tillegg til å plutselig ikke ha bein som virker og en kropp laget av gelè, DA er det mang en gang at pappsen (robin) som er på jobb får en frustrerende sms eller en “stemningsvideo” med teksten “what have we done??”

 

Man er uendelig glade i disse barna, det kan ikke beskrives. Men uansett hvor glad jeg er i dem, så tar de NESTEN knekken på meg til tider.

…Og selv om man tenker tanken om å kaste ugnene på sjøen, selge dem, eller “gi dem bort”, så er det jo desperate urealistiske sekundstanker, og absolutt ikke noe man utfører i praksis. . Jeg tror igrunn ikke jeg er helt alene om tanken, men igjen, det er jo helt tabu å i det hele tatt vurdere å si noe slikt til noen. OM man lufter sin frustrasjon til feil person, så blir man med ett slaktet. Kanskje ikke der og da, men man blir det. Overraskende nok så er det flere enn man tror som er som meg. Det finnes flere frustrerte og oppgitte foreldre der ute, som trenger en bekreftelse på at man ikke er en dårlig forelder selv om man av og till er litt i overkant lei.Det er i grunn ganske deilig å vite at man ikke er riv ruskende gal, selv om man har slike sekunder med galskapstanker.

Jeg er enig i at et rolig sinn og vanlig stemme, sammen med forklaring, tilrettelegging og forståelse i situasjoner er nøkkelen til det meste i et barns sinn, men noen ganger, så funker det ikke.. ! Ihvertfall ikke hos oss. Tålmodigheten settes gang på gang på prøve, og selv om jeg har blitt ganske så god på komprimisser så er det noen ganger det faktisk ikke funker. Fordi hvordan får man “kontakt”med en tinnsoldat som ligger på gulvet illrød og klar til kamp? hylende så høyt at naboen nesten begynner å lure på om det er mishandling i heimen?

Nå lurer dere kanskje på hva som skjer i slike situasjoner hos oss? Joda, etter at alternativene har streifet meg, så er det tålmodigheten som slår inn. Kompromier har blitt løsningen på det meste, men noen ganger tar det lengre tid å “få kontakt” enn andre. Noen ganger kommer vi til enighet med en gang, andre ganger må de bestikkes. Noen ganger skal det ikke mer till en en klem og litt mammakos, mens andre ganger er det andre triks som taes i bruk. Av og til kan det være at bamse også må bli med i barnehagen, for at det skal senke seg fred over huset.

Takk for kveldens lille “utblåsning”, og ord på tankene.

GOD FREDAG!

 

 

 

20 – 50 % hos Knerten&karoline

I dagens innlegg kan de som har småbarn, venter småbarn, eller de som vil kjøpe klær til små barn stikke av med hele 50 % på alle plagg hos knertenogkaroline i kategorien 0 – 9 mnd. De som har større barn, får også en knasende bra rabatt, nemlig 20 % på resterende plagg i nettbuikken.

Det vil si 0 – 9 mnd = 50 %  1 – 4 og 5 – 12 år = 20 %.

KODEORD 0 – 9 mnd = baby50

50 % på alt til de minste ! ! ! ! Gjør et kupp på Name It varer!

Perfekt å kapre seg noe til barselgave, bursdagsgave, eller bare en oppmerksomhet til noen som har fått eller skal ha baby?

Kodeord: baby50

Verdt å nevne er GRAVIDTILBUDET som knertenogkaroline har til deg som er gravid. Er du gravid og har fått en termindato, kan du sende meg en mail på [email protected] (ja, det er no!) og fortelle meg termindato.

Da får du en kode som gir det hele 35 % på plagg i 0 – 9 mnd kategorien inntil 6 mnd etter fødselen.

Det er selvfølgelig rabatt til de som ikke er gravide, så 20 % gies på resterende varer i butikken frem til onsdag!

KODEORD: Rachel Husk at knertenogkaroline ofte har flere fargealternativer enn vist på bildene, så det er verdt å klikke å se hvilke alternativer man har om man liker et plagg 😀

Man kan også kjøpe fra ALLE kategoriene, men da må man legge inn TO bestillinger, og sende en mail til
[email protected] med bestillingsnr/navn, slik at de kun belaster deg for EN frakt omkostning.

Nå kan du gjøre mange kupp, så ta en tur innom knertenogkaroline for å se om det er noe du liker.

Desverre ble det dårlig med “visningsbilder” fra barna denne helga, da vi har sykestue i heimen.

Her kan vi briljere med omgangssyken, forkjølelse, migrene og feber. . Satser på en friskere vår!

 

Its All About Denim <3

Jeg klarte ikke dy meg! Jeg MÅTTE kjøpe noe! ! Jeg hadde en liten time til rådighet her om dagen, og da er det lett å la seg friste. Det ble en svipptur innom noen butikker, og det som ble emd hjem var DENIM! Så utrolig mye fine dongriklær til barna. Små tøffinger i dongri <3 Jeg fikk ihvertfall kjøpt noe til min lille tøffing, og min ikke så fult så “tøffe” frøken fikk et par plagg med denim ekstra til klesskapet… Hun vrar i grunn ikke like ivrig som minstemann da jeg dro frem klærne fra posen, så hun ble igjen inne da jeg og søtisen tok oss en tur ut på platten. .

Løp og Kjøøøøøp! ! !

Barneklær: vårinspirasjon!

Det er lett å la seg lure av det fine været vi har hatt i vinter. Her i Trondheim har vi hadd veldig lite snø, og vi har vært priviligert med bar bakke og sykkelføre. Butikkene bugner av SALG, noe jeg egentlig ikke er spesielt “fæn” av, og jeg venter i spenning på at vårnyhetene skal innta hyllene. Noe har selvfølgelig kommet, men de fleste av mine favorittmerker holder fortsatt igjen mestparten. Så da jeg bestemte meg for å lage et vårinsirert innlegg, var det faktisk ikke så mange vårvarer å finne på nett. Men fargene for våren er klare og jeg ELSKER kombinasjonen som kommer i år!

I år kan man la seg friste av mintgrønn, dus gul og peach farger, knall rosa, blomstrete mønster og løse kjoler.

På bildene finner du noen favoritter fra Mini A Ture, Wheat, Molo MeMini, Little Pieces, Bisgaard,Freds WorldGeggamoja, Mini Rodini, Hummel, og How To Kiss A Frog. . .

Jeg GLEDER meg spesielt til å se mer fra MarMar, Little Mountains, Wheat og Poppy Rose

 

Hva synes du om vårens fargekombinasjoner?


 

My fashion Boy . . .

ENDELIG er det såppas lyst og varmt ute til at barna ikke grøsser ved tanken på å dra ut i sollyset for at mammsen skal knipse noen bilder. I dag var dermed lykken stor da det var varmt nok til å bevege seg utendørs uten supervarme klær. Vell og merke så leker vi ikke ute i såååå lite klær, men for min store bildeglede, er det greit at ikke barna står å rister ute i kulden for at jeg skal få knipset mitt. Både sykkel og sparkesykkel er tatt frem, og det er mildt i været. En slik “vinter” kan jeg like…!

Plaggene fra Kids on The Moon er kjøt hos www.minlilleskatt.no – og er fra fjorårets kolleksjon. Her har de fortsatt luen å lager, og en annen utgave av genseren på salg. Også ALT fra dette merket er på SALG, sammen med en rekke andre varer. Ellers så er buksen fra Hus&Claire, og kjøpt på nettbutikken dems HER på salg, og de grønne converse skoene er kjøpt brukt på Trendsales (kjøp og salg av nye og brukte klær/ting/sko på nett).

Jeg tripper for å få vårnyheter i hus, og det klær i fingrene til å begynne å bestille. Enda har jeg holdt meg hard, men nå har jeg solgt unna en del gamle klær, så da har jeg litt penger til å kjøpe noe nytt. Det er ikke så lenge til det er pomp de lux party, og dit må jeg jo. Jeg gleder meg også til å få nye kupp fra trendsales hjem. Her er har jeg kjøpt både nytt og gammelt. Farger blir jo ikke gamle, så gult i fjor, er i grunn gult i år.. og jeg liker gult 😛 Ja, så har jeg “shipped” hjem noen nye godsaker til meg selv fra ioffer.com ! ! Fabelaktig side..! Så blir det nok en ny Mini A Ture jakke på Lilja etterhvert. Her vet jeg at lillemartine.no har fått inn mange herlige farger! Ellers så har flere av mine tidligere samarbeidspartnere salg på mine favorittmerker, da blant annet Little Mountains. Størst utvalg kan du finne hos minlilleskatt og ninafinaballerina.

Ellers så synes jeg at merker som Mini Rodini, MarMar, Poppy Rose og Wheat har vårnyheter som er verdt å få med seg. . .

En stor vårnyhetsguide kommer om litt!

// dette innlegget er IKKE sponset//

 

Tøysekopp!

Happy Valentines Day <3

Hvordan har dere feiret denne “nye” dagen vi skal feire?

Vi har i grunn aldri pleid å feire så mye, siden vi feirer “år” 5 februar. I år hadde vi vært sammen i 8 år, så 5 februar slo vi til med kinodate. . . i dag derimot hadde jeg ikke forventet mye, men sannelig ble jeg overrasket med røde roser, stearinlys og frokost da jeg kom på jobb. Det var en finfin start på dagen!

Eller så startet jeg med to hypre småtroll. Eller, de våknet kanskje ikke full i sukker, men siden jeg klarte å sovne i noen minutter, så hadde de forsynt seg med godsaker fra kjøleskapet. Lilja kommer seg opp på benken selv, og klarer å åpne alle skuffer, skap og kjøleskap uten hjelp, så på mornigen så styrer og ordner ungene, så lenge de vet av mammsen ikke får med seg noe som helst..det er jo ikke snakk om å si ifra…!! det blir jo ikke noe gøy! 

I dag fant jeg de på badet, innerst i en krok, med hver sin skål med drops. Da jeg spurte dem om dette var lov, fniste de are å sa “neeeei, vi må spørr først, men du sov!!”. Og da måtte jeg i grunn le litt, fordi det var jo sant. Jeg sov jo!

…og selvfølgelig så er man jo BESTEVENNER på slike dager…!

….”Mamma, vi e tullefant og tøysekopp bestevenna vi” …

…eller slike dager som på bildet under, hvor man finner begge barna hoppende i sengen og flirfull til tusen..

(her hadde de revet ned allt som hang på veggene, og hoppet rundt på glitrende prinsesser i sengen)

SUPERMORSOMT!!

Og BESTEVENNER er de selvfølgelig siden de har LIK jakke og LIKE sko, OG har samme mat med i barnehagen!

Det er nemlig kjempeviktig..!

Det er først nå i de siste ukene at ungene virkelig begynner å leke seg godt sammen. Det er jo ikke mer enn 15 mnd mellom dem, og jeg tror at med tiden så vil de få stor glede av hverandre. Vi bare venter på at språket til minstemann skal løstne, og da tror ejg det åpner seg en helt ny verden for han. Da kan han endelig ta igjen verbalt også! Nå er det storesøster som er sjefen.. enn så lenge!

 

 

Wednesday Afternoon!

Det går mye i husbygging for tiden, og når 2 av 5 ukedager går med på å ligge langflat med migrene, så er sannelig uka over på et blunk. Et intenst fokus på små detaljer og gjøremål som MÅ være ferdige gjør at hjernen min koker over, og rett og slett faller i grus. Migrene er noe jeg ikke unner min værste fiende. . det er så unødvendig og håpløst, og jeg føler meg absolutt udugelig.

Onsdag ettermiddag, etter noen dager uten noe lek med mine to små skatter, tok vi på oss ullklær og spaserte en tur ut før kveldstid. Det ble ikke lange runden, men vi fikk ihvertfall luftet oss, og akt med akebrett på plena. Ja, ikke minst inspisert huset i skumringen.Jeg tror ungene likte å gjøre noe annerledes, som det å kle på ytterklær så sent, og snakket om det før de la seg. 

Min lille søte Filip Valentin i hjemmestrikk fra farmor!

Etter at barna la seg ble det en aldri så liten joggetur på meg. Målene for 2014 er jo satt for lenge siden, og det begynner å bli på tide å komme godt i gang med dem.Selv om januar og februar har startet med mye sykdom, er jeg fit for fight, og klar for å trylle frem sommerformen! !

Nå skal jeg ta fatt på et nytt strikkeprosjekt, så stay tuned.. kanskje du får seee!

 

@rachelhauan

 

VillaRachel: Isolering

Her i trønderlag er det vår, noe som får byggefolkene til å juble. Området vi bygger på er kjent for å ha mye snø, så når vi i midten av fabruar ikke har et snøfnugg på bakken, og lukter våren rundt hjørnet, går det greit å være snekker! Nå har de lagt panel på husene, og taket er straks ferdig. Innvendig skjer det saker og ting, og isolasjonen har begynt å komme på plass. Vi har tatt mange valg de siste dagene, og kommet til en enighet på kjøkken, badekar og peis. Ja, fordi det er sannelig ingen enkle valg! ….skal man ha peisen inn i veggen, eller skal den være frittstående? skal den mures opp, eller kasse den inn? skal man ha avlang eller firkantet? ønsker man farge eller uten farge, eller lik som veggen? hvilket rør vil man ha? Skal det være synlig? skal man ha ekstra vifte? hvor mye kan ovnen varme? hvilket glass og omramming skal man ha? og ikke minst, hvilket merke er best? Alle har jo en formening, og ekspertene vet jo best? Men når de mener forskjellig, nei da er det faktisk ikke så rart at man streifer innom tilstanden som “vinglepetter” i ny og ne.

Heldigvis har vi fått mye hjelp fra arkitekten vår, Håvard Eide, som har en formening om det meste, og som faller godt i smak hos oss. Som dere ser er huset preget av mye lys, noe som også arkitekten setter høyt. Jeg GLEDER meg til å se dagslyset! ! Allerede nå ser man at bildene blir lysere og bedre, og at man virkelig får nytte av alt lyset som slippes inn.

Men vi er fornøyde med løsningen vi har valgt, men den får dere ikke så før den er på plass… noen hemmeligheter må man jo ha!

Her ser man mot kjøkken, trapp og spiseplass.. ELSKER det runde vinduet som kommer i spisestuen <3

Her står jeg ca i spisestuen og ser ut over stua. Trappen kommer opp til høyre, og pesen blir plassert rett ved stigen.

Kjøkken til venstre, spisestue til høyre. .

Utsikt fra ca plassering av kjøkkenøy på kjøkkenet. Til venstre på bildet blir det tvstue, og inn i “boksen” til høyre har vi et lite bad + kontor.

Det som står på agendaen denne uken er å avklare kjøkkenleverandør, samt spikre alt av armaturer, servanter, toalette osv. Og sannelig er det MYE å velge i!

Her er mine inspirasjonsbilder til valg av badekar:

 

Good Morning!

…omsider, etter flere runder i natt, fikk Filip komme opp i senga vår. Han virket sjeleglad for å få ligge inntil mammsen sin, helt alene, uten storesøster kommanderende på den andre siden. Han varmet de små søte kalde beina sine på magen min, så gåsehuden spredt seg over hele meg, samtidig som han gnidde den snørrete nesen inn i det nyvaskede håret mitt. Han smågurglet, noe som ga uttrykk for at han koste seg, så jeg lot han nyte tiden han fikk. Han reiste seg opp, så på meg, og smilte. Så rullet han seg over meg så han kom så nære meg som overhode mulig. Han skulel ligge helt inntil. Han kunne nok høre hjerteslagene mine slå, fordi han ble helt stille. Ja, det varte kanskje i hele 5 minutter, før han måtte rulle en ny runde, for å på nytt komme nære nok, tørke litt snørr inn i håret, og sørge for at jeg virkelig tok denne “alenemorgenen” på alvor. Og koselig var det. I halvsøvnet virket det som få sekunder før Lilja også var oppe, og skulle ha sin daglige kos før hun var klar for å starte på en ny dag.. .

I dag var morgenen for en god start, så det ble rundstykekr go egg til frokost, etterfulgt av rydding og ommøblering av rommet til Lilja. Så bar turen ut på runde, før ungene skulle ha barnevakt i noen timer, så vi fikk spise middag med familien. Det ble deilig middag på Una, en plass som anbefales 🙂

Det ble utetid før vi dro på runde, i farmors hjememstrikkede klær! ! ELSKER strikkaklær!

 <3

The days go by!

…det er snart helg igjen, og vi har FRI. Jeg gleder meg til ei helg med barna, og mye kvalitetstid. Jeg og Lilja starter helga med jentetur på kino, og jeg vet igrunn ikke hvem som gleder seg mest..  Lilja har aldri vært på kino før, og da hun fikk høre at jeg og Robin skulle på kino, så ville hun også. Jeg tenkte at det kanskje var ok å ta henne med nå som hun begynner å bli litt eldre, og klarer å sitte stille, så i morgen etter barnehagen tar vi en jentetur med kino og kos. Jeg spurte henne i går kveld om hun ville på kino med meg. Hun skjønte vell egentlig ikke helt hva jeg snakket om, men skjønte det var noe som var litt annerledes. “Ka e d, mamma”? Så tok jeg frem pcn, og viste henne trailere fra ukens barnefilmer på kino. Hun ble med ett oppslukt av Karsten & Petra, og ville se klippet flere ganger..!

Har du vært med barna på kino? Når var første gang de eventuelt var på kino?

Søtami sånn halvveis gira på å dra til barnehagen. Hun skulle jo ha TO brødskiver og ikke en, og det skulle være hvitost på og ikke leverpostei! Matpakken skulle hun legge i sekken selv, og det var sannelig krise at druene var puttet i en sommerfugel formet boks, og ikke en hjerteformet. Jakken var det feil farge på i dag, og lua var ikek der den skulle ligge, så da ble det blånekt på begge deler + at det var feile sko i dag! Hun skulle jo ha LIKE sko som Filip, men de hadde mamma glemt i barnehagen. Så sannelig var det morgenen for skjenneprekner fra denne frøkna.

Det ble heldigvis andre boller da vi kom hjem fra barnehagen, og Lilja fikk pakke fra lillemartine.no

TUTUskjørt i knallfin korallfarge falt sannelig i smak, og det ble beordret diskomusikk med en gang!

(skjørtet finnes i tre farger, og koster 279 kr)

Vi gleder oss begge til i morgen, og håper Karsten & Petra gjør inntrykk!

Klem <3