VillaRachel: Isolering

Her i trønderlag er det vår, noe som får byggefolkene til å juble. Området vi bygger på er kjent for å ha mye snø, så når vi i midten av fabruar ikke har et snøfnugg på bakken, og lukter våren rundt hjørnet, går det greit å være snekker! Nå har de lagt panel på husene, og taket er straks ferdig. Innvendig skjer det saker og ting, og isolasjonen har begynt å komme på plass. Vi har tatt mange valg de siste dagene, og kommet til en enighet på kjøkken, badekar og peis. Ja, fordi det er sannelig ingen enkle valg! ….skal man ha peisen inn i veggen, eller skal den være frittstående? skal den mures opp, eller kasse den inn? skal man ha avlang eller firkantet? ønsker man farge eller uten farge, eller lik som veggen? hvilket rør vil man ha? Skal det være synlig? skal man ha ekstra vifte? hvor mye kan ovnen varme? hvilket glass og omramming skal man ha? og ikke minst, hvilket merke er best? Alle har jo en formening, og ekspertene vet jo best? Men når de mener forskjellig, nei da er det faktisk ikke så rart at man streifer innom tilstanden som “vinglepetter” i ny og ne.

Heldigvis har vi fått mye hjelp fra arkitekten vår, Håvard Eide, som har en formening om det meste, og som faller godt i smak hos oss. Som dere ser er huset preget av mye lys, noe som også arkitekten setter høyt. Jeg GLEDER meg til å se dagslyset! ! Allerede nå ser man at bildene blir lysere og bedre, og at man virkelig får nytte av alt lyset som slippes inn.

Men vi er fornøyde med løsningen vi har valgt, men den får dere ikke så før den er på plass… noen hemmeligheter må man jo ha!

Her ser man mot kjøkken, trapp og spiseplass.. ELSKER det runde vinduet som kommer i spisestuen <3

Her står jeg ca i spisestuen og ser ut over stua. Trappen kommer opp til høyre, og pesen blir plassert rett ved stigen.

Kjøkken til venstre, spisestue til høyre. .

Utsikt fra ca plassering av kjøkkenøy på kjøkkenet. Til venstre på bildet blir det tvstue, og inn i “boksen” til høyre har vi et lite bad + kontor.

Det som står på agendaen denne uken er å avklare kjøkkenleverandør, samt spikre alt av armaturer, servanter, toalette osv. Og sannelig er det MYE å velge i!

Her er mine inspirasjonsbilder til valg av badekar:

 

4 kommentarer
  1. Akkurat sånt badekar/bobblekar vil jeg også ha. Samboeren er ikke heelt enig ennå, men..haha. Kan tenke meg det er en god del valg å ta underveis. Vi venter på godkjenning fra kommunen til bygge, så begynner straks å grave. Vi har ikke funnet kjøkken eller noe ennå, så ser for meg en hektisk periode om ikke så lenge. Er dere enige i det meste?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg