Ettermiddagstur

Hundene må ut på tur, og barna benyttet sjansen til å leke med mammsen! !

Kom igjen da mammaaaaaaa!!! Eeeen Tooo Treeee S P R I N G ! ! ! !

Ellers i kveld så har jeg tatt turen på trening, og ble vartet oppp me kveldsmat etterpå. I tillegg så har vi sett ferdig ALLE episodene av Breaking Bad, og sannelig så synes jeg slutetn alle snakker om var skuffende!! Har du/dere sett denne serien? Hvilken serie vil du anbefale oss å se? Vi har allerede sett Dexter, Bucket List, Breaking Bad.. ja ikke så mange, men i denne sjangeren 😉 TIPS??

Whoops.. (trebarnsmamma?!?)

Det er søndag morgen, og en helt vanlig start på dagen. Med tidlige morninger og utålmodige barn, er det ofte for mye å be om “bare 5 minutter til”, så dagen begynner stort sett med et pang. Denne morgenen var intet unntak. Formen var fin, og energien på topp. Jeg “lurte” ungene til å rydde på rommet, så jeg fikk vaske i fred. Det luktet helg, selv om det var helgas siste dag. . . I grunn den beste dagen. Ekstra deilig er de søndagen man ikke har noen planer, og kan ta dagen som den kommer. Denne søndagen var slik. En søndag uten bekymringer. 

Jeg er en grubler. Tenker og fantaserer mye, og er kanskje det man kan kalle en dagdrømmer. Noen ganger forsvinner jeg langt inn i min egen verden, mens andre ganger er det livet og den slags som streifer gjennom topplokket. Minutter med stillhet får meg ofte til å lukke øynene, og bare nyte. Drømme. Tenke. . .Ja, bare det å få vaske vinduer i fred og ro, er bonustid til å tenke litt for meg selv. Så denne søndagens vårsol endte i skinnende vinduer og småtenking. Småtenking som etterhvert skulle bli til bekymringer, spenning og nysgjerrighet.

Søndagen som fant sted for 2 måneder siden ble en søndag vi husker godt. . Det var søndagen som fikk oss til å revurdere planløsningen på det nye huset som står ferdig om noen måneder, revurdere plassen i bilen, vurdere overflytting til en nærmere barnehage, og ikke minst fastslå at jeg var elendig når det kom til prevanjson. En graviditetstest var ikke til å unngå, og uansett hvilken test jeg tok, eller hvordan man snudde og vendte på den, så var den positiv. Meget positiv. .. . . og i skrivende stund har det allerede rukket å bli en aktiv baby, som straks runder sine 18 uker.

Bildet er fra da jeg gikk gravid med Lilja.

Sjokket over at det hadde lurt seg en krabat inn i magen igjen var stort. Enda mer sjokkerte var vi over at ingen av oss hadde tenkt tanken at dette skulle skje NÅ, og at det i det hele tatt hadde skjedd. . Det var et fakturm; vi skulle bli trebarnsforeldre! Jeg skulle bli mamma igjen! I en alder av 27 år, skulle jeg bli trebarnsmamma. En skremmende, spennende og fin tanke. Følelsene var med et blandede, men med tiden har vi vent oss til tanken, og gleder oss til å bli en storfamilie, med tre herlige små barn og to hunder.

Jeg er nå straks 18 uker på vei, og formen er endelig stigende. Med bihulebetennelse, forkjølelse, streptokokker og migrene i tillegg til å være gravid har vært en håpløs start på året, men endelig er det lys i tunnellen. . Jeg har energi til å leke med barna, engasjere meg i familielivet, be inn besøk og finne på noe etter arbeidstid. Jeg begynner å ha lyst til å gjøre noe her hjemme. Lyst til å rydde, vaske og bake. Jeg begynner endelig å bli meg selv igjen. Og endelig kan jeg dele med dere. Dele livet slik det er. . .og selvfølgelig er jeg igang med magebilder som aldri før 😛


Foreløbig termin er i månedskifte august september, og sannelig flyr tiden! Straks er jeg 18 uker, og venter spent på ultralydtime om noen dager…!

Håper dere alle får en strålende søndagskveld

  Klem Rachel


Feelgood Springtime!

I dag knasket jeg siste del av pencilinpillene, og føler at formen begynner å komme tilbake for fult. Jeg investerte i en fridag, og brukte den på å ordne håret, kjøpe bursdagsgaver og ikke minst til tapettitting. Jeg ble i grunn ikke noe klokere av sistnevnte gjøremål, men jeg har ihvertfall startet prosessen. Ellers så ble det nye lokker og en fornøyd vårglad Rachel ut av dagen..

Jeg har flere ganger skrevet om peaks hairextensions, og gjør det igjen. Jeg har brukt håret i snart 2 år, og er superfornøyd med både hår og de som utfører jobben. I dag var daen for å lysne håret og komem seg tilbake til vår og sommer fargen. I vinter har jeg hatt en smule mørkere tone, samt mørkere striper og kortere hår. Denne gangen ble det lyseste blond og 60 cm hår. Flotte saker! Jeg brukte 4 døgnets 24 timer på Fiinbeck og Fia i Ila, og det uten anger.

Bildet over er fra etter påsetting av 60 cm hår. Jeg mener at vi brukte rundt 2 – 3 pakker med hår..

Jeg ble superfornøyd med håret i dag, og gleder meg til vår og lysere tider. Ikke minsk friskere!

I tillegg til å føle meg fresh på håret, hadde jeg på meg en nyyydelig cardigan fra Iis Woodling <3

Håper du har hatt en super dag! !

#iiswoodling #peakshair #extensions #hairextensions #frisør #fiinbeckogfia #trondheim #feelgood

Villa Rachel: oppdatering !

Vi er i 6 byggemåned, og det er stadig ting som skjer. I den siste tiden har både rørlegger og elektrikker montert det de skal, og snekkerene har begynt å kle igjen veggene. Det er fortsatt småtterier igjen, men en del tng blir tatt under veis. Rommene i huset er i ferd med å bli kledd i osb/gips, og maleren står straks for tur. Her er det også valg som skal taes, og jeg synes dette er av den vnskelige sorten. Ja, i grunn er alle valgene vanskelige! Vi har lært veldig mye på veien i byggeprosessen, og en av hodetingene vi har lært, er at det er flere valg enn mant ror og at det er lurt å tenke igjennom hver minste detalj om man har tid til det.Nå har vi ikke støtt på all verdens av problemer, og det meste løser seg på et vis. Her kommer noen tips når det kommer til det elektriske i huset… 

Små Bygge Tips:

Det er ekstremt viktig å få alt nedskrevet i kontrakten. Selv om man ønsker pris på noe, er det ikke slik at alle tar det med i et tilbud, og man må derfor ikke “gå god for” at alle føler din plan. Feks ønsker man utebelysning, så må mansørge for at ALT av utebelysning er med i tilbudet, og ikke feks bare utelys på hus. Her bør man også ha med opplegg for eventuelle lys ved innkjørsel, eventuelle strømpunkt utvendig, antall spot rundt huset, antal stikkontakter utvendig og hva de skal brukes til (forskjell på om det feks er til en varmelampe osv). 

Sørg for å få priser på alle punkt før man setter i gang prosessen. Du bør vite hva du skal betale for et ekstra strømpunkt/dobbel stikkontakt/tvdata oppsett, om man ønsker å øke dette i byggeprosessen. Be om opsjon på ting man er usikker på om man skal ha eller ikke, slik at om man bestemmer seg underveis at man ønsker det, vet man hvilken ekstrakostnad dette medfører. Ekstrautstyr inkludert montering, slik at ikke montering kommer i tillegg. 

Ha alt skriftlig. ALT. Ingen unntak.

Vær klar i tilbudet hva som er kostnader med påslag fra byggefirma. Feks, om man ønsker en dyrere garasjeport enn det som er priset, skal man da betale kun mellomlegget på garasjen, eller både mellomlegg pluss påslag fra byggefirma. Hvilke punkter er det påslag på og hvilke er det ikke. 

Avklar HVILKE bokser til stikkontakter dere ønsker. De fleste firma priser de billigste dårligste typene om man ikke sier ifra om noe spesifikt. Noe som kan vise seg å være en relativt dyr kostnad om man ønsker å bytte.Tenk over om du ønsker stikkontakter over feks store vindu til bruk av julestjerne osv.

Finn ut om dere skal ha fiber eller kabel tv. Hvilken nettleverandør leverer til ditt område. Hva er prisen for å grave opp og legge inn signal, og sørg for at man har med opplegg til dette i tilbud fra elektriker. Om man skal ha utleie bør det legges opp en ekstra boks til dette. Opplegg til tv/data inkl i tilbudet, men da bør leverandør være ca avtalt slik at elektrikeren vet hvilke kabler som skal trekkes.

Legg opp nok tvuttak til å begynne med. Tenk over antall lys/dimmere som er priset inn i tilbudet. Av erfaring vil man ha dimming på de fleste lys, spesielt downlight og lysekroner/det som henger over noe, og da er det bedre å prise inn flere. Ekstrakostnaden er merkbar om man kommer på i ettertid at man ønsker dimmer.

Få erfarne folk til å se på lyssettingen. Noen plasser trenger kanksje mer lys, mens andre plasser bør ikke lyses opp for mye. Feks mener mane at en peis skal lyses opp, mens andre mener at denne gir nok lys i seg selv. Noen har møbleringen i rommet klart, mens andre har ikke peiling. Her kan forskjellen bli stor. Trenger man feks lys over stuebordet i tv stua? Alle rom må vurderes nøye. Er man i tvil, kan man velge å sette opp en lysboks med opplegg til feks spot, og bestemme seg senere. Sørg for å ha pris på lys/downlight

Ha en formening om hvilke downlights du ønsker, og i hvilken prisklasse. Få eventuelt en anbefaling og pris.


Videre i prosessen er det maleren som kommer inn. Vi har en deadline på valg av annen maling enn hvitt, og jeg trenger hjelp!!!!

Noen som er gode på farger og slikt? Burde jeg hatt farge på noen av veggene på det øverste bildet? Hva med inne i tv-stua? Burde veggen med peisen (veggen til venstre på bildet over) være i hvit, eller malt? Burde alt vært i hvitt? noen som har fine rolige tapeter å anbefale eller tipse om? Jeg liker det som er dust, litt koselig og ikke for mye dall med. jeg er glad ia t det er lyst, men samtidig koselig og litt “hyttete”.


Lilja viser vei inn til rommet…

Har du en fargespire i magen, så tar jeg gjerne imot hjelp!

 

50% Rabattkode fra Knerten&Karoline

Det er sannelig ikke hver dag man kan gi ut rabattkoder på 50 %, men i dag slår vi til, og gir 50 % på en rekke varer hos knerten&karoline. Alle varene som ligger under rabattkoden kan du i linken under. . Her finner du blant annet “traktor” serien til Name it som barna er så facinerte av!

Kodeord: Rachel50

I forrige uke bestilte jeg noen plagg fra knertenogkaroline, og jeg ble såå fornøyd!

3 av 4 plagg ligger i tilbudskurven som du kan finne i linken under:

Rachels Tilbudskurv – 50 % –


Sjekk ut TILBUDSKURVA og bruk kodeord Rachel50

En desidert favoritt av varene jeg har handlet hos knertenogkaroline er DENNE nydelige genseren! ! ! Lilja fikk den i lilla, og den er superfin.

…enda bedre er det at den er på 50 % i begge fargene (grå og lilla) . . !

TILBUDSKURV

Håper dere finner noe dere liker, og at rabattkoden komemr godt med! Rabattkoden gjelder som sagt kun på varene i tilbudskurven, men du kan fritt handle fra resten av nettbutikken også! Kodeordet skrives inn på side 2 i bestillingen, og frakt på 59 kr tilkommer. Knertenogkaroline er kjent for rask levering, og du vil ha varene i postkassen innen et par dager. Hos meg har det aldri tatt mer enn 2 dager fra bestilling til levering 🙂 DET kan man like!
 

det snør det snør, tiddelibom!

Det ble sannelig snøvær i trøndelag. Snøkaos er kanskje det rette ordet å bruke, fordi etter en dag med snø virker det som at folk har glemt hvordan det er å ha snøvær. Det er kaotiske tilstander på veiene, store brøytekanter, umulig å parkere og snø over alt. Etter bare en dag med snø. . . Jeg skal være enig i at den første snøen som kom var heeeelt ok. Den var gøy. Men når man mandag moren må starte med å måke snø i sidelegs snøvær, for så å måke seg inn til jobb, og videre sette seg fast med bilen på vei til et ærend, og deretter sette seg fast for andre gang på vei opp innkjørselen hjemme… nei da har til og med jeg fått nok snø. Men ungene synes jo det var helt topp! Lørdag ble det snølek og akebrettkjøring siden jeg hadde dem alene, mens søndag lå jeg langflat, IGJEN! Heldigvis har jeg fått pencilin mot bihulebetennelsen, og krysser fingrene på at det er bedre tider i vente! !

småtrollene synes det var sååååå morsomt ute i snøen. Og mest av alt var det jo kult å spise snø…! æsj.. !

.. . og når det kanskje er litt mye snøkaos ute, så er det godt å holde seg innendørs.Det ble movietime under bordet..

Filip elsker å kle seg ut, leke med hester og dukker. Noe som mest sannsynlig kommer av at han har ei storesøster som lærer han det, og at lekene er tilgjengelige.

Her er filmen jeg la ut som en del av en hverdags utfordring på instagram. . .

Heijhå til neste gang 🙂

 

Dagens Tema: Hørsel hos små barn . .

Når barna har fylt to år er det lengre mellom helsekontrollene, og det er sannelig ikke enkelt å vite hva man skal være obs på med disse småbarna. Hva er det som “hører med til alderen?” og hva er det man må følge ekstra med på?

Når barna blir født tar alle en hørselstest – screening. Deretter blir man spurt på de rutinemessige kontrollene på helsestasjonen om det er noe man er bekymret over. I de fleste tilfeller er svaret “nei, alt virker normalt”. ved toårskontrollen er det to år til neste kontroll, og her er det mange som synes at det virer som lang tid. Foreldre som føler seg usikker på sitt barns utvikling tar selvfølgelig kontakt tidligere, og da er det spesielt språket foreldre og barnehage er bekymret for.

Det at språket tar lengre tid hos noen enn andre er helt normalt, men det man da kan være obs på er å sjekke barnets hørsel. I mange sammenhenger ser man at nedsatt hørsel er årsaken til å senere språkutvikling hos barnet. Det er derfor viktig at om man har et snev av bekymring, så sjekk om eventuell langvarig ørebetennelse, eller om noe annet kan hindre barnets hørsel.

Mulige tegn på nedsatt hørsel kan være feks; manglende interesse for og reaksjon på lyder og stemmer (gjelder fra 6 mnd  alder), gjentatte ørebetennelser, barn som er grovmotorisk forsinket, følg med på om barnet har talespråket i orden. Er det artikulasjonsproblemer?Hvordan er språkforståelsen?, følg med etter alvorlig infeksjon som hjernehinnebetennelse, dersom barnet viser økt visuell oppmerksomhet, dersom barnet har påfallende god utviklet kommunikasjon med kroppsspråk og gester. Ved kraftig nedsatt hørsel, kan det være sterke følelsesmessige reaksjoner i  form av sinne og/eller sterk egenvilje.

Årsaken til at jeg skriver dette innlegget er fordi vi har siden Lilja var rundt 1,5 år lurt på om hun har hørt litt dårlig. For ett år siden var vi hos legen og fikk beskjed om at det ikke var noe galt med henne, og at vi kunne prøve å dryppe ørene og se om det var noe som kom ut som lå får. Vi prøvde, og ble igrunn ikke noe klokere av dette, så vi slo oss til ro med at det i grunn bare var alderen som gjorde at hun gjentatte ganger sa “hæ”.. Etterhver som hun ble større, så begynte hun også å si “ka si du?”, ” du må snakk høyer”, “høyer musikk, det e ikke nå lyd”, osv, så tanken slo oss på nytt at vi måtte sjekke ørene. Så på torsdag var jeg og Lilja hos legen.

Der fikk vi beskjed om at det ikke var rart at hun ikke hørte spesielt godt, da det var helt tett inn til trommhinnen. Noe så delikat som ørevoks hadde gjort at hun hadde hørt dårlig over lengre tid. Vi fikk beskjed om at ørene måtte skylles i et apparat de hadde hos legen, og at noen barn hadde større produksjon enn andre, og ikke klarte å “kvitte seg med alt”. Så Lilja, som var superflink på kontrollen, måtte sitte på fanget mitt mens de skyllet ørene. Dette måtte de gjøre mange ganger, og prøve flere metoder før de fikk bort det som lå forran tromhinnen. Men da begge ørene var i orden, mente de at det vi kom til å merke forskjell på henne med en gang. Og det gjorde vi.

Det ble matpakkelaging på parkeringsplassen til Rema 1000, og en smørblid og superstolt Lilja var i strålende form og gledet seg til å dra i barnehagen medsuermatpakke, “nye ører”, og premie. Ja, hun fikk jo nemlig en “snurreting” til legen, som var veeeeldig stas.

Først ble det premiering og ekstra god matpakke i barnehagen. men det beste av alt var a hun var superstolt over det hun nettop hadde gjort, OG at hun hørte bedre. Dette fikk vi bekreftet da vi kom hjem på ettermiddagen, og lillebror Filip gråt en skvett. “Mamma, det e så høyt, han må slutt!!” “Filip, du må ikke skrik så høyt, æ får vondt i øran mine”..!Så bevisene på at det kun var en “bagatell” som hadde hindret henne i å høre godt. Heldigvis for henne har det ikke hindret henne i noen form for språkutvikling, men om vi ikke hadde sjekket det før den obligatoriske helsekontrollen, så hadde det kanksje kunne gjort det? Altså, at hun kanskje ikke hadde fått med seg så mye av det andre sier, som det hun vil gjøre nå.

..Så min oppfordring etter dette innlegget, er rett og slett å ikke tro at alt er på grunn av alderen. NOE er selvfølgelig det, men bare et tips til dere som kanskje har tenkt tanken..PS: det å sjekke ørene slik vi gjorde err ingen stor sak, og er over å 10-15 minutter og er ikke ubehagelig/vondt for barnet 🙂

Kontroller for små barn:

To år: Språkkartlegging. Hos en toåring forventer vi et ordforråd på cirka 50 ord, og små setninger på to-tre ord. Dersom språket er forsinket, snakker helsesøster med foreldrene og av og til barnehagen, og følger opp dette. Helsesøster kan henvise til PPT (pedagogisk psykologisk tjeneste), og tar ansvar for kartlegging av hørsel dersom det er behov for å sjekke dette.

Fire år: Synskontroll og språkkartlegging. Dersom språket er forsinket, snakker helsesøster med foreldrene og gjerne barnehagen. Dersom foreldre er bekymret, blir det tatt en hørselskontroll, og det henvises eventuelt til PPT i samråd med barnehage og foreldre.

Fem år: Obligatorisk hørselskontroll. Dersom det har vært tvil om resultatet av synstesten fra fireårskontrollen, tas det ny synstest.

 

#ørebetennelse #lege #helsekontroll #hørsel #småbarn


“Mamma, e du syk? “

barna begynner å få med seg det meste, spesielt Lilja. Hun skjønner når hun har gjort noe som ikke er lov, og skjønner når noe ikke er helt som det skal, som feks denne uken. Selv om det bare er onsdag kveld, føles det ut som en evighet. Siden mandag ettermiddag har jeg ligget på soverommet så og si døgnet rundt. Sovet. Ikke vært i stand til å gjøre noe som helst. Jeg har sagt hei og hade til barna , og kjenner gråten presse seg på når de kommer hjem fra barnehagen og spørr om mamma fortsatt har vondt i kroppen sin. Ja, fordi her i huset så sier vi at når man er syk, så har man vondt i kroppen sin. Inn i mellom så er jo Lilja veeeeldig syk fordi hun har et sår på fingeren, og dermed er syk “på kroppen”, men sånn totalt sett så har hun en god oppfatning av hva det å være syk vil si. Så da hun fikk beksjed om at pappa måtte synge nattasang fordi mamma var syk, så sa hun pent ifra om at hun ikke trengte nattasang og kunne vente til mamma var frisk. Skjønne ungen.

 
Litt syting må til, men ikke så mye. Jeg er jo ikke så syk. Bare uhyre lei av å være i dårlig form og ikke slik jeg pleier å være. Tappet for energi/tømte lagre eller hva man nås kal kalle det. Jeg skylder på to barn i barnehage. Og om det gjør meg noe friskere det vet jeg ikke, men sånn er det bare. Snart tre dager i liggende tilstad, og 2,5 dag sammenhengene borte fra jobb er rekord.. Jeg har aldri i min Rema1000 karriere vært borte pga egen sykdom mer enn i en dag. . så personlig rekord er nådd. Ikke av den gode. Mektig lei, og frustrert til toppen. Hvor ble det en immunforsvaret liksom?

Fra nå av skal jeg være flink pike og knaske cvitaminer, spise MASSE frukt, og ikke misnt presse inn en transkje eller to.. !

SÅ – derfor lite blogging for tiden. Beklager. Ill be back..

Its Magic !

Helga startet i grunn veldig fint. Med jobbhelg i vente, var det godt å legge bort arbeidstøyet for noen dager, og sette fokuset på familien. Vi hadde ingen planer for helga, så lørdag ble en altmulig dag. Jeg fikk tid til å bruke lengre tid på meg selv på badet mens resten av bøtteballetten lagde frokost, og følte meg fresh med dagsformen tatt i betrakning.

Det er for n’te gang jeg ligger langflat på sofaen med lommetørkle og sår hals. Det kan nok hende at noe er min egen feil, og at jeg har blitt lurt av det herlige vårværet vi har hatt her i trøndelag, men jeg føler at jeg også må “takke” mine to små for alle disse småbasseluskene som blir dratt i hus. Forhåpentligvis så er vi snart ferdige med røde snørrete neser, hodepine og slitne kropper for en stund! !

Uansett; med pudret nese og rouge i kinnene, ble det sannelig testing av min NYE rettetang fra Cosmeticspot.no. Jeg har jo tidligere skrytt spiraltangen min opp i skyene, og føler jeg kan gjøre det med denne rettetangen også. Det som allerede befant seg i skapet hos meg, var en eldgammel rettetang som så absolutt ikke gjorde jobben sin, og når man føler seg litt tufs om dagen, ja da unnet jeg meg noe ekstra. .

Som dere kanskje vet, så er jeg ikke akkurat opptatt av å sminke meg riktig, gå i de rette klærne eller fiffe meg til alle døgnets tider, men NOEN ganger så prøver jeg å gjøre en innsats. Det er jo ikke å gjemme under en stol at når man har en søster som jobber i Max factor, så får man noen tips på veien, som man kanskje bør ta.. og ja jeg tar jo selvfølgelig til meg det jeg kan, og noen ganger prøver jeg å sette dem til live. Det er heller ingen hemmelighet at jeg er opptatt av hår, og at det i grunn er håret som får meg til å føle meg bra. Nå har jeg tapeextensions fra peaks, og denne rettetangen er perfekt til bruk på hårextensions.Den siste teknologien innen varmeplater gjør at håret blir silkemykt, og er spesiell skånsom mot hir extension. Det vil si at dette ikke er en rettetang som bare kan brukes til de med extensions, men også av alle dere andre.

 

Håret før og etter retting 😉 Første bilde er flettekrøller, slik håret mit nesten alltid er… og de to siste er etter bruk av rettetangen. Ca 7 min mellom bildene..

 Det er de keramiske varmeelementene som gi en konstant varme, slik at man kan lage utallige looks. Man kan bruke glattetangen til bølger og krøller i alle størrelser,like så godt som til glatt hår.
 Man kan selv bestemme varmen selv, og oppnår max varme på bare noen sekunder og er klar til bruk med en gang. Perfekt til oss som har det litt travelt..!

Denne rettetangen fra Hair Extension kan dere få kjøpt HER

Det var to småtroll som synes det var suuuperkult at mammsen hadde fått en ny BOKS!!

Den kunne man jo leke med…!!


Så har du tenkt på at du trenge en ny rettetang, eller kanskje ikke har en i det hele tatt?

Da anbefaler jeg virkelig denne!

PS: det er forresten herfra jeg har kjøpt serum til vippeextensionsene mine…

Du kan lese innlegget om dem HER.

#extension #hår “tapeextension #rettetang #glattetang #hårfrisyre #anbefale #cosmeticspotGod Helg

 

GOD HELG FRA OSS 🙂

#helg #mammarachel #rachelblogg