Gave&Interiørmessa 2015

Torsdag i forrige uke dro jeg og Fiola til oslo for å slappe av, og nyte noen dager alene. Hovedplanen va å besøke Gave & Interiør messa pålillestrøm, men også å besøke Ronja. Det ble noen late dager, og null kjøp på varemessa. Vell og merke ble jeg veldig inspirert, og fikk snakket med flere av mine samarbeidspartnere som holdt stand.

Her holder goder jeg meg over høstkolleksjonen til Memini, som er fantastisk som alltid!

Her er en smakebit til dere på farger fra Little Mountains. Fra denne kanten kommer det magisk mye lekkert og søtt til barna! GLED DERE!!

Jeg fikk også møtt gründeren bak Little Mountains, Siw Elise, og mamman hennes Olaug. Fantastiske mennesker, som fortjener å lykkes.  Iis Woodling og Little Mountains er merker som er å finne i flere og flere butikker, og som jeg la min elsk på for noen år siden. Jeg har skrevet MASSE om klærne herfra, og kan trygt anbefale dem videre. Her kommer det knallmye fint ut i butikk snart! Jeg kommer til å tipse dere om hvilke nettbutikker som har årets kolleksjon når det tikker inn i nettshoppen!

Fiola var utålmodig fra første stund…og synes igrunn denne shoppingen uten å egentlig shoppe var litt bortkastet… Mammsen derimot synes det var heeelt topp!

Picture of the picture.. I farta da vettu! Sjekk min Instagram for “ferske” dagsbilder @rachelhauan

Bare måtte vise dere disse søte skoene fra et merke som hete “Tova”. Så supersøte..!

..lampene er jo superfine! Jeg har en slik på soverommet, og den er sååå romantisk! <3

…så ville jeg egentlig ha dette bordet. MEEEEN jeg klarte ikke å bestemme meg, så endte tomhendt!

sengeteppe & lampe <3

Flaks for oss så var det mange som skjønte at vi trengte sukker og påfyll under veis.. så sjokolade og andre søtsaker var det massevis av! !

Come play… ! Så mye morsomt til kidsa!

Ronja og Fiola koste seg de også.. litt kjedelig med mor på tokt, men alt i alt en bra “billig” dag på varemessa!

30 % på en rekke Nyheter

Det er søndag, og for mange er dette dagen for shopping. I dag får mine lesere 30 % på en rekke NYHETER og andre varer hos knertenogkaroline.no. Disse varene har vi samlet i R A B A T T K U R V A. Jeg har satt sammen noen kolasjer med varer som ligger i kurva, og noen med en god blanding, for å gi dere litt inspirasjon!

Bruk Rabattkode: rachel30

 

Jeans til både store og små til 30 %

Legg varene i handlekurva. Skriv inn rabattkoden på side 2 i bestillingen. Frakt på 59 kr tilkommer uansett hvor mye du bestiller!

PST: er du gravid, kan du sende en mail på [email protected], med termindato, så får du hele 35 % på hele 0-9 mnd kategorien!

Wednesday L O V E

Som dere kanskje ser ut ifra headeren min (ihvertfall 1 av 4 bilder), så er jeg nominert til “Årets beste Mammablogger”. Og det er jo veldig koselig! I år har de gjor det slik at alle som synes at min blogg er verdt å stemme på, må sende en SMS med kodeord mblogg28 til 2012. Her koster det 3 kr per melding. Og jeg setter selvfølgelig VELDIG stor pris på om dere lesere stemmer på meg 🙂 sjekk de andre nominerte HER

SMS: mblogg28 til 2012

Er det en dag i uka jeg virkelig gleder meg til, så er det onsdager. Det er den eneste dagen i uken jeg ikke må hente eller levere i barnehagen, og den eneste dagen i uken jeg sier nei til å dra på jobb. Jeg lager ikke planer som jeg egentlig ikke har lyst til, og prøver å planlegge så lite som mulig.. Jeg unner meg selv å kose med Fiola i sengen helt alene, og jeg ser alltid frem til en dag med en time ekstra på øret.  En slik dag i uken unner jeg meg selv i permisjonstiden!

Selv om Fiola er med meg over alt, er disse dagene noe helt ekstra.


I dag har vi strekt oss i dobbeltsenga helt til klokka ble 09. Deretter ble det frokost i rolige omgivelser, og litt småsysling på kjøkkenet. Deretter hadde jeg booket time på 3T, så da ble sannelig dagens trening unnagjort i en fei. Jeg er på dag 35 av 100, så her går det unna..! Etterpå lagde vi mat, og vips så var det sovetid for Fiola igjen, så da benyttet jeg anledningen til å oppdatere bloggens header og lese mail.

En ganske så avslappende og deilig dag, hvor energilagre og motivasjon blir fylt opp. Fiola hjelper til med lunsjen..

..og mange spør hvorfor jeg jobber når jeg har permisjon. Joda, sake er så enkel som det at jeg liker å ha kontroll. I og med at det er vi som driver, og jeg som har ansvar for alt det økonomiske, synes jeg det er ok å være tilstede, slik at al går riktig for seg. Vi har opplevd negative ting mens ejg har vært i permijon, å jeg føler at det er greit å være tilstede. Jeg er ingen kontordame, så som regel blir tiden min spist opp av meg selv fordi jeg heller vil være ute i butiken for å ordne der. Selv om jeg har permisjon, har jeg fortsatt ansvar for å hjelpe til med bestillinger av varer til kampanjer, samt sørge for at ansatte får lønn og oppfølging. I tillegg så har jeg tatt på meg å hjelpe til hos pappan min i noen uker. Her har jeg jobbet (frivillig) tildigere, da jeg hadde permisjon med Lilja, så her har jeg i grunn blitt kontordame, med styrng av alle kanaler som går inn og ut av bedriften. Dette gjør jeg selvfølgelig fordi jeg har lyst, og ikke fordi jeg må. Planen min er å fylle “karma lagrene” som godt som overhode mulig… og tenker at “what goes around comes around”. . Og inn i mellom, spesielt på onsdager, prøver jeg å ha helt permisjon!Det skal sies at jeg er veldig glad i å jobbe, og kjeder meg hakk ihjel dersom jeg har flere dager jeg ikke skal gjøre noe (..det skjer veeeldig sjeldent!). .

Så nå er det straks pannekaker på gang. Barna får velge fritt på onsdager, fordi da har jeg tid til å lage det meste. Og ofte blir det pannekakeonsdag!


Fiola Sofie 4, 5 mnd

Stem gjerne på meg – Sjekk ut de andre nominerte HER –


 

 

Blikket mot verden

Her om dagen så jeg igjennom albumet til Lilja, og måtte felle en liten mammatåre over de herlige bildene. Ved siden av meg satt 3,5 år gamle Lilja, frisk og rask, med Fiola i fanget. På 2,5 år hadde hun blitt storesøster til 2, og over natten gått fra å være mammas eneste lille jente, til å være storpie og størst. Hun har fylt rollen serdeles godt, og vi som foreldre må ofte bremse forventningene, fordi vi stiller krav som er langt over hennes alder. 

Her om dagen var vi på kontroll på St.olavs som var en del av oppfølgingen etter Liljas fødsel. Vi var inne hos både, fysioterapaut, lege og språkpedagog,og her var alt tipp topp. Både bevegelse, kropp, språk og forståelse var på linje med en seksåring, så storjenta vår var så absolutt ikke preget av sine første døgn på noen som helst måte. Det hadde vi ikke trodd heller, men det er en befrielse når fagfolk forteller deg at barnet ditt er helt frisk og at vi ikke har noe å være bekymret over. Det gledet mammahjertet.

Når det kommer til lillesøster Fiola, føler jeg at tiden går enda raskere, enn med de to første. Permisjonen sier bare “swoop”, så er den straks over! Hun har alt blitt 4,5 mnd, og jeg lurer på hvor tiden egentlig ble av. Selv om flytting, nytt hus, jul og den slags har kommet midt i disse månedene, kan jeg ikke fatte og begripe at hun snart er 5 måneder. Mange som ikke kjenner hennes alder, tror hun er rundt et halvt år, så det å ha storesøsken har så absolutt hjulpet på tilstedeværelsen hennes.


Hun er veldig opptatt av alt rundt seg, og ansiktene våre blir mer og mer spennende. Hun er nysgjerrig når vi er rundt henne, og det virker som om at hun også vil være med på det vi gjør. Hun vil så absolutt ikke ligge, og skal helst opp hele tiden. Hun reagerer god på kommunikasjonen vår, og gir ofte tilbake smil eller babling. Hun har funnet stemmen for fult, og bruker den for det den er verdt! Hun smiler, ler og babbler, og søker kontakt med de rundt seg. Hun kjenner igjen ansikter, og stråler når hun ser pappsen og barna.

Jeg føler at vi alltid venter på neste steg, men for å være ærlig så synes jeg livet er helt topp slik det er akkurat nå.  Jeg går ikke å venter på at Fiola skal rulle eller åle seg fremmover. Jeg venter ikke på at tennene skal komme eller på at hun skal kunne spise vanlig mat. Jeg er ikke utålmodig for at hun skal sitte eller klare å holde lekene sine selv. Jeg liker det slik det er akkurat nå. Hun gjør akkurat det hun skal gjøre på sin alder, og jeg “venter” veldig lite denne gangen. Kanskje er det fordi jeg tviholder på babyen min, som jeg per nå er ganske sikker på blir den siste. .

For det å være trebarnsmamma med et intervall på tre år, er hektisk. Veldig flott, men også veldig kaotisk til tider. De er små alle tre, og trenger voksenhjelp til mye enda. Mange spørr om jeg ikke kan skrive litt rundt det å være trebarnsmamma, og det kan jeg.

Det å få barn har vært det beste som har skjedd meg, og jeg kunne aldri tenkt tanken om å være foruten dem. Ja, dagene har blitt enda mer hektisk, jeg har enda dårligere tid, og jeg er enda mer bundet av mennesker som trenger meg. Noen har blitt avhengig av meg, og i grunn er den følelsen ganske fin. Både jeg og Robin har vokst opp i store familier, og har vært enig i at vi også ville ha en stor familie. Tallet har aldri vært satt, men vi føler oss komplett på fem.


Overgangen fra null til et barn var definitivt stort, men i grunn helt normalt. Fra ett til to barn var overgangen større. Det ble mindre tid til hver barn, og for meg som mamma, hadde jeg mye mer dårlig samvittighet og følte at jeg ikke strakk like godt til. Det skal sies at jeg fikk barna veldig tett, slik at jeg hadde en ett åring + et spedbarn, som var helt avhengig av meg begge to, men etter litt innkjøring, grensesetting, regler og tilvenning fra alle parter, føltes det veldig bra med to. Vi følte at vi “fikset” det, og at vi var en familie. En jente og en gutt.

Så ble jeg “plutselig” gravid med Fiola. Verden ble snudd opp ned i noen sekunder, før jeg hentet meg inn, og konkluderte med “its ment to be”. For oss som nygifte, kjærester, mann og kone, ble dette det riktige for oss. Etter en turbulent høst, var vårt videre tegn at vi skulle bli foreldre på nytt til ei nydelig lita jente. En “hemmeligbaby”, som vi kalte henne før hun ble født. Og på nytt måtte vi venne oss til den nye tilværelsen. Trebarnstilværelsen meldte seg ikke med et brak, men i det små fikk jeg oppleve å ha både tre og fire armer for lite, og ikke minst ble bredden på fanget ikke stor nok til tre. Det er selvfølgelig tre som trenger oppmerksomhet akkurat samtidig, spesielt når man står i dusjen, lager mat eller kjører bil. Det er typisk at det er tre som må på do samtidig, og tre som er syke samtidig.

Overgangen fra en til to var tøffere enn fra to til tre. Jeg hadde lært etter “forrige runde” at jeg har kjærlighet og oppmerksomhet nok til alle, og at prioriteringer, tålmodighet og planlegging er nøkkelen til suksess. Jeg viste at dette var noe jeg kom til å klare, og innstilte meg på at en ekstra ikke utgjorde noen forskjell. For selv om de er små alle sammen, så har Lilja og Filip en forståelse for det som sies. De klarer å ta imot beksjeder, og skjønner hva som blir sagt. Det forstår hva som menes med konsekvenser, og de skjønner hva som er lov og ikke lov. Selvfølgelig i den forstand vi har lært dem, men det at de faktisk kan snakkes til, er et pluss. Vi har lært oss at forklaring, tempo og tålmodighet hindrer krangler, skrikende unger ålende på gulvet og dårlig stemning.Vi har lært oss at det meste går an. Det er fult mulig å dra på bytur alene med tre unger, og det er absolutt gjennomførbart å dratil lekeland alene på en lørdag. Det er helt topp å få nattakos av tre søte småtroll, og det er enda bedre å føle at det er tre som vil være med mamman sin. Det er ekstra deilig når alle tre får plass i kroken i sofaen, og det er koselig å fylle fem stoler rundt middagsbordet. Det er en unnskyldning til å kanskje kjøpe en ny bil, og det er lov til å kjøpe tre av noe.

Jeg føler at vi har det veldig godt nå, og jeg takker for at jeg har fått tre nydelige og friske barn. Jeg føler jeg har nok å gi dem, og at jeg klarer å følge dem opp alle sammen. Jeg føler jeg har energi og vilje til å engasjere meg med dem hver for seg og sammen, og jeg synes  at vi som foreldre har det enda bedre med tre. Jeg føler at vi har økonomi til å stille sterkt for alle barna, og jeg føler at vi klarer å gi dem en så god oppvekst som mulig. Jeg føler at tre er riktig:)

– og for de som lurer på det rundt å ha tre barn, så er det i grunn bare dere som kan avgjøre det. . .

 

 

 

Siste innspurt på januarsalget!

Vi har allerede kommet midt i januar, og det florerer med salg der ute. Høstens “nyheter” skal ut av butikkene, og lagrene skal tømmes og klargjøres for nye kolleksjoner. Jeg E L S K E R vårkolleksjonene som kommer, gleder meg til å dele mye snadder med dere fremover, MEN først må vi tømme noen lagre. Jeg har tidligere nevnt at jeg ihvertfall prøver å tenke smart og langsiktig, og kjøper inn litt ekstra når ting er på salg. Jeg synes det er superkjedelig å kjøpe votter, luer og den slags til fullpris, da dette er bruksvarer i barnehagen, så derfor er jeg veldig glad i salg på akkurat slike ting. Ja, så er jeg veldig glad i salg når det er salg på merker og ting jeg liker, og ønsker meg. Barneklær på nett blir bare større og større, og det er mye å spare om man tenker  fremmover i sesonger. Salg er også veldig flott når man kan planlegge gaver og oppmerksomheter. Som feks barselsgaver eller fødselsgaver. I dag har jeg kjøpt barselsgaven til en guttebass som fortsatt koser seg i magen. Hadde Fiola vært gutt, så hadde hun fått det, men denne gangen ble det ikke handling til mine egne! 

En av mine samarbeidspartnere i 2014, www.barnogbaby.no, har januarsalg, og FRI FRAKT til og med søndag. For å benytte deg av fri frakt, må du velge “Hentes i butikk” på fraktalternativer, og merke ordren med RACHEL.

Under og over ser dere MINE favoritter til både gutt og jente. Vi har mange av plaggene fra før, og synes at feks heldress til baby er helt topp. Da trenger de bare en body og strømpis under, så er de good to go! Fiola har nok flere heldresser enn kjoler, i motsetning til Lilja som hadde nesten bare kjoler. NOE lærer man jo etter tre små!

Her er det bare å handle i vei 😉

 

…så kommer det e oppdatering fra denne kanten mot helga! Hektiske tilstander i VillaRAchel for tiden.. :O

 

Mammsen Tipser: HUG me!

I dag, 11 januar, 2015 ble vår vakre Fiola Sofie døpt i havstein kirke. Mer om dåpen kommer, men i kveld er mammsen sliten, og velger heller å gi dere et tips på veien til dere som enten er gravide eller har små barn.

//sponset//

Før Fiola ble født ble jeg kontaktet av to hyggelige fedre som holdt på å utvikle noe som de nå har lansert som “HUG“.  HUG er hjertebarnet til Vegar og Pourya, to unge fedre som fant løsningen på en velkjent utfordring, nemlig det å få babyen til å sove. Vegar spurte sin fingerferdige svigermor til råds, og hun sydde den første babyputen. Pourya hadde 

selv nylig blitt far, og fikk låne puten etter å ha sett effekten av den. Resultatet var lave skuldre, nattero og en felles forretningsidé.

Metoden med å gjenskape trygghetsfølelsen fra mors liv for å sikre søvn er velkjent. HUG følger rådene fra helsestasjon og sykehus, og er en trygg babypute. Babyen sover selvstendig i den solide puten, og kan også dele seng med mor og far på en sikker måte. Et lunt rede. Samsoving blir tryggere.

Barnets rolige pust, foreldrenes lave skuldre. HUG er med overalt, og kan i tillegg brukes som ammepute og støtte for mor. Vi utviklet denne puten for de kjæreste vi har, barna våre. Derfor har vi lagt stor vekt på stoff og innhold i puten.

Puten kan også hjelpe barnet når det ligger på magen, til å trene styrke i rygg, nakke og hode. Vi har brukt den mye i det siste til akkurat dette formålet. Fiola synes det er supert å få litt hjelp nå som hun begynner å bli mer nysgjerrig, og det å ligge på ryggen er kjedelig!


Nå som Fiola har blitt 4 måneder, er vi godt i gang med nakke og hodetrening. Jeg tror ikke det er lenge til denne snuppa begynner å snu seg. I mellomtiden mens vi øver er HUG kjempefin å ha. Den gjør at hun får øvet og trent, men samtidig kan slappe av når hun blir sliten, uten å måtte ligge på ryggen.Feks når ungene leker på gulvet, er det ekstra stas å følge med litt på dem også..!

Yttertrekk og innertrekk er av 100% bomull. Bomull er valgt på grunn av dens pustende egenskaper. Fyllet i puten er av typen Polyester kulefiber. Et stoff som er antibakterielt, og hindrer støvmidd og sopp i å utvikle seg. I tillegg har di valgt kvalitetsleverandøren YKK på glidelåser, for å sikre høyest mulig kvalitet. Altså er dette en allergivennlig pute å bruke. Puten kommer i nøytral farge, men trekk i blå og rosa kan kjøes til.

Puten er veldig fin til de som samsover med barna, altså, til de som velger å ha barnet i samme seng som seg selv. Ved å plassere barnet inne i en HUG, slipper man å være redd for “å rulle over” barnet, og kan være trygg på at barnet forblir der du har lagt det. Vi har brukte vår HUG mye i sengen før vi flyttet inn i VillaRachel. Da lå vi på madrass på gulvet alle mann, og da var det veldig greit å vite at Fiola lå trygt inne i sin lille hule. HUG kan også brukes som sengerand i en vugge, slik at barnet får en lunere tilværelse i sengen sin.


For oss er HUG veldig fin å bruke som “grense”. Lilja og Filip vil ofte leke og kose med Fiola, og selv om de bare mener det godt, kan det ofte bli litt brutalt. Derfor bruker vi HUG som en grense, slik at ungene kan få kose, men ikke gå over den.

Ekstratips til de gravide: Da jeg begynte å komme langt ut i svangerskapet, fikk jeg vanskeligere med å sove fordi det ikke var noen liggestilling som var god. Jeg måtte bruke flere puter mellom beina, og bak ryggen for å i det hele tatt klare å sove. HUG er en perfekt “gravidsovepute” som man kan flette mellom beina, slik at både rygg, bein og mage får avlastning. Så sliter du med å sove om natta som gravid, kan dette kanskje være løsningen på noe av problemet. .

NÅ i januar kjører hugshop.no knalltilbud på HUG, og du kan kjøpe HUG puten til kr 695 (ordinørpris kr895), og trekk i ønsket farge til kr 195 (ord. 295 kr).

Alle deler kan vaskes i vaskemaskin, og alle deler kan kjøres i tørketrommelen. Alså er den laget slik at alle fedre kan vaske den også! (..ihvertfall så er vaskeanvisning noe som ikke eksisterer hos far her i huset)…

Følg gjerne gutta bak HUG på instagram @hugshop.no

 

 

Lets Go! – Vinn gavekort fra Kappahl! –

Det er januar, og mange har et nyttårsfortsett om å trene mer og bli sunnere. Fra og med neste uke begynner jeg med faste innlegg om matbutsjettet vårt, som vil inneholde våre middager fremover i en uke, samt noen Rema 1000 tips. Jeg skal prøve å få lagt ut dette innlegget på tirsdager, slik at også dere rekker å handle smart den aktuelle uken.

Nå er jeg akkurat ferdig med min første Tabata time på 3t, og føler at hver en muskel i kroppen har blitt brukt.  Jeg grugleder meg til i morgen, da stivheten mest sannsynlig er det dobbelte!! Jeg er på dag 22 av 100 i treningsprosjektet hundredagersprosjektet, og føler at målet kommer nærmere og nærmere, og at motivasjonen for å faktisk orke å trene hver dag kommer lettere. Samvittigheten begynner å være min venn, og det å “skulke unna” er ikke et tema. Dette er et prosjekt for alle, og ble startet først og femst for oss mødre som i grunn har mer enn nok å gjøre fra før av, men som kanskje trenger å unne oss selv den følelsen av å ha mestret å komme i form. Aktiviteten kan være alt fra snømåkking, akebrettkjøring, studiotrening, hjemmetrening eller annen utendørs aktivitet. Her bestemmer man aktivitet og intensitet selv, men kriteriene er at pulsen skal stige og bilde av aktivitet må foreligge!

Jeg blir inspirert og motivert av treningsklær, og E L S K E R å shoppe nye freshe plagg. Nå har jeg hamstret treningsklær fra Kappahls nye Sports Wear kolleksjon, og har allerede “prøvekjørt” flere plagg. Jeg digger den blå jakka, og begge tightsene på det første bilde under. Jeg kjøpte alle! Nå har Kappahl 3 for 2 på alle active sportswear , så nå kan du fylle garderoben med freshe farger! Og for de av dere som ikke rekker å dra i butikken, kan dere bestille på nett på kappahl.no – som har fri frakt over 600 kr.

Du kan også VINNE 500 kr fra Kappahl her hos meg – se bildet under!

Se alle freshe fargene! Flere farger og treningsklær på Kappahl:)

Og husk å melde deg på konkurransen, slik at du kan kjøpe deg noe fra årets spring collection! (gavekortet kan brukes fritt på alle plagg hos kappahl)

@rachelhauan

 Konkurransen avsluttes TIRSDAG 11/01/2015

Januar ja, den ja!

Hittil i 2015 har dagene flydd avgårde, og for å få plass til alt som skal gjøres, blir blogg desverre nedprioritert. Selv om jeg egentlig har mammapermisjon, er ikke permisjonshverdagen min den samme som for de som ikke er driver av eget selskap. For min del er jeg fortsatt ansvarlig på jobb, og permisjon eller ikke permisjon så har jeg mine plikter. Så det at å jobbe i Rema 1000 er en livsstil, er fakta. Alle ungene har vært med på jobb fra de ble født, og spesielt Lilja elsker å være med på det som skjer der. Ja, hun var faktisk med på hele varetellingen, og lurte på hvorfor vi ikke gjorde dette oftere..! Uansett, så er januar en rolig, men hetisk måned. I tillegg så er jeg stand in kontordame hos pappan min i noen uker. Jeg holder også på med å planlegge dåp som er førstkommende søndag, hvor bordet skal dekkes, huset shines og kaker skal bakes. Det er mye vi mangler til huset, og slike ærend blir gjort effektivt etter en lang liste. I tillegg skal jeg jo få plass til denne treningen som jeg har begynt med. Hundredagersprosjektet er i gang, og målet er å være aktiv i 100 dager. I dag er jeg på dag #21av100 og veldig stolt av det !

Selv om mammsen er travel, lever ungene sin vante hverdag. Vi er tilbake i barnehagemodus, og godt er det for alle mann.

Denne sjarmisen har ENDELIG begynt å ville slutte med bleie, så vi er nå godt i gang med avvenning!

Lilja har blitt så jentete i det siste. Her har hun ny strikkadrakt fra farmor! <3

Filip er superglad for at pappsen endelig er ferdig på jobb! !

To hypre søtinger som gleder seg til å dra på besøk til farmor og farfar i nye strikkaklær! !

 

I morgen kommer giveaway fra KAPPAHL ! !

Stay Tuned!

 

Hundredagersprosjekt

Trening er stikkordet for januar. I grunn er det stikkordet for hver mandag jeg bestemmer meg for at “I DAG”, “DENNE UKA”, “DENNE MANDAGEN”, da skal jeg bli sunn og begynne å trene. Spesielt er januar en slik måned der man skal begynne med alt. Alt skal startes på scratch. . og alle gjør det. Alle skal begynne akkurat da.

Så for noen uker siden, etter litt for mye julgodt og en frustrert mamma over en hel haug av syke barn, bestemte jeg meg for å bare begynne med en gang. Det behøvde ikke å være mandag eller januar for å sette i gang med å komme i form. Jeg trengte bare motivasjon. Og det hadde jeg MYE av i gjerningsøyeblikket.15 desember ble min start dato!

Jeg lagde en gruppe på facebook som heter “hundredagersprodjekt”, og inviterte til å bli med. Penget med gruppen var å motivere hverandre, og gi litt “dårlig samvittighet” til de som sluntrer unna. Dette prosjektet kjøres over alt nå, og går ut på at man skal være i fysisk aktivitet i 100 dager. For min del startet dette 15 desember, og med 2 dager som syk, er jeg i dag kommet til 17 av 100. Aktivitets lengde og øvelse bestemmer man selv, men kriteriet er at man må ta et bilde av sin aktivitet OG at pulsen må være høyere enn normalt. Altså, blir treningen til det du gjør det til selv. Som småbarnsforeldre sier vi ofte at tiden ikke strekker til, men i denne gruppa er det mange mødre som viser det motsatte, og kjører på med aktiviteter for hele familien. Aktiviteter som kan regnes som trening er feks. akebrettkjøring, snømåkking, svømming, trening, løping, dans, hjemmetrening med eller uten vekter, diverse oppsett via app. . Man skal ikke bare velge ut noe man allerede har gjort i løpet av dagen for å “late som ” at dette er trening, men gå inn for at man skal gjøre noe ekstra. Det å være syk er eneste unskyldning til å ikek trene, men da må “løpet” stoppes, og man fortsetter der man slapp.

Her ser dere mine 17 bilder.

Alt fra snømåkking, studiotrening, trening med barna,tur, akebrettkjøring, hjemmetrening, trening via apper, syrkeøvelser, mm.

Det er fantastisk mange flinke og spreke jenter og mødre med i prodjektet. Vi er ikke topptrente, men har e felles mål om å være mer aktive enn vi har vært tidligere. Mitt mål er ikke en modellkropp, men å føle meg bra, og ikke minst føle at jeg gjør en innsakts. Kroppen må investeres i – investeres i tid! !

Sleng deg med du også! Alle er hjertelige velkomne, så lenge dere har et mål om å bli med!

Jeg har laget meg delmålspremier, så om jeg klarer å trene i hver dag frem til 30, så skal jeg unne meg et par nye joggesko! (ELSKER joggesko!)Når jeg når 50 dager, skal ejg bestille meg en time til massasje, og når jeg når 70 dager vil jeg få med meg noen jenter ut å spise og ta et glass vin. Når jeg når 100 dager skal jeg smile bredt, klappe meg selv på skuldra og unne meg en ny telefon (som allerede har knust skjerm!) ..!

 

Hverdagen er god!

Desember og jul er over for denne gang, og starten på det nye året er tilbrat med disse småtrollene. For oss er det fortsatt barnehagefri frem til 5 januar, så vi har kost oss hjemme disse første dagene av 2015 også.

Fiola har alt blitt 4 måneder, og det er skremmende hvor fort tiden flyr avgårde. Hun er fortsatt bare bitte liten, men begynner å gi uttrykk for at hun er sin egen lille person med sin egen personlighet. Hun flirer og ler, hun babbler og hyler, og følger med på alt. Hun kjenner igjen folk, og blir litt skeptisk til mørke briller. Hun har begynt å få smake sviskemos, diverse fruktpureer, og grøt. Hun er en puppebiter, noe mammsen ikke er helt fan av, og har antydning til tenner i underkjeven. Hun er ikke akkurat utsultet, og har matvett til tusen. Hun er akkurat passe stor, og en smule større enn det Lilja var på samme alder.


Mine benkebarn!

De ELSKER å sitte på kjøkkenbenken. Dagens frokost ble hjemmelagede pannekaker ! En favoritt…!

Filip har vokst så utrolig mye i det siste. Ikke i verken lengde eller størrelse, men mentalt. Han er en super storebror, og er genuint opptatt av lille Fiola. Han har endelig begynt å prate skikkelig, og flere lange setninger kommer. Han tar etter stort sett alt vi sier, og kommer som regel med strofene tilbake til oss. Han er flink til å forklare se, og vi hører nye ord hver dag. Jula har virkelig hjulpet på språket ! 🙂

I jula har vi kost oss masse. Vi har prøvd og prøvd og prøvd å få ungene til å sove lenge, men dette til ingen nytte. Men selv om de har våknnet til vanlig tid før hanen galer, har det vært greit. De har blitt flinke til å leke seg selv, og til å underholde hverandre. Vi har laget oss en god uvane på deilig frokost med pannekaker, rundstykker og mye annet godt, og jeg gruer meg litt til matpakkelivet starter igjen. Heldigvis for meg er jeg jo i permisjon, så overgangen til hverdagen blir ikke så alt for stor. Vi kan fortsatt prøve å ligge i senga så lenge som mulig, spise frokost hjemme og ikke minst ha bedre tid til hverandre.

I år ble det et DUKKEHUS år! Så i går bygde vi dukkehus og småtterier så det fløt utover gulvet! !