Svangerskapsuke 30 + magebilder uke 8 – 30

Jeg synes faktisk at hvert svangerskapsinnlegg starter med at tiden flyr eller går enormt sakte, og en av delene gjør den jo nå også. I denne stund går tiden fort, og jeg har kommet godt inn i uke 30. 

Per i dag er jeg 30 + 2, med termin 7 september, og innen sommeren er jeg mer enn sprekkferdig. 

Nå har vi snart 2 uker ferie, så er det barnehagestart på lillemor, og vips så er jeg høygravid. SINNSYKT! 

Det er nesten så jeg begynner å føle jeg har dårlig tid. Selv om det ikke er så mye vi egentlig trenger, har jeg jo NOEN ting jeg gjerne kunne tenkt meg til lillegutt kommer. 

For det første så skulle jeg gjerne hatt navnet til lillegutt klart, men her klarer vi faktisk ikke å bestemme oss, så vi får vell bare vente å se hvem han passer å være…

Bildene er tatt med telefonen på badet, så ja, nude babybell og det som måtte følge med: 

SPREKKFERDIG i uke 30 ja…!

Til min store “begeistring” ser jeg jo på bildene at det er ikke bare magen som har vokst…. ta en titt på bilde i uke 14 vs uke 26, så er det en betraktelig større booty!

HOW DID THAT HAPPEN?

(..jeg spurte Robin om han så forskjell fra de to bildene uke 14 og 26, utenom magen.. Da fikk jeg til svar: “æ ser jo du har rumpe no, men ka skjedd i uke 14 da, den e jo flat!!”

ELLERS så er det meget MYE liv for tiden. Det er en vilter akrobat her inne som til tider synes det er både festlig og morsomt å holde mamman sin oppe i lange nattetimer, og ikke minst sparke så hardt han bare kan inn i ribbeina. Det er flott at jeg har en sterk kar her inne, men litt forsiktighet hadde vært ok… og noe har jeg gjort feil i “oppdragelsen” når han ikke skjønner at man skal SOVE om natta…! 

NÅR tror du jeg føder? STEM!! 

 

<a href=”http://polldaddy.com/poll/6354177/”>Når tror du jeg føder?</a>

<a href=”http://polldaddy.com/poll/6354177/”>Når tror du jeg føder?</a>

Badejenta!

De få solfylte dagene vi har her i trønderlag utnytter vi maksimalt. Jeg nevnte jo at jeg og Lilja benyttet mandagen til å slikke sol, og da inkludert bøttebading! 

…det er sannelig ikke rart man blir hodestups forelsket i disse barna….! 

Sjarmtrollet <3 

“Korr stor e Lilja??”  SÅÅÅÅÅÅ stor!! 

Nå er det snart klart for barnehagebesøk. Vi skal nemlig på informasjonsmøte, så det blir spennende. 


FORRESTEN: hvor har dere kjøpt merkelapper til barnehageklærne, er dere fornøyde? 

 

FRIdag, sa du??

Føler meg nesten litt stolt her jeg sitter og faktisk ikke har vært på jobb siden fredag! 

I helga hadde vi jo timeout på hytta, og i går hadde jeg og Lilja soledag hjemme i finværet. Vi grillet og koste oss, og tok en snarturpå Barnas Hus på kvelden for å eventuelt kjøpe ny bilstol til Lilja. 

Herlighet, det er så unødvendig at de små må ha TRE forskjellige barnestoler alt ettersom de går opp i alder og vekt..!
Nå må jo vi uansett ha to stoler før lillemann kommer, men det er så uhyre mye penger man må ut med!
Barnas Hus har jo salg på bilstoler, så vi tenkte å slå til, men da vi så at til og med på salg måtte vi ut med 3500 kr, ble det for drøyt for lommeboka denne måneden!

Ja, for noen av oss her i lille Norge må faktisk betale restskatt! ARG…(….små-arg på alle facebookstatuser ang skatt!!)

Det ble sannelig ingen bilstolkjøp, så nå sitter vi å surfer på finn.no etter ting vi trenger.

Sitter du med utstyr, så ønsker jeg meg så gjerne: 
ERGO bæresele til under 500kr, BILLIG tvilling/søskenvogn med hardbag til max 2500 kr, BeSafe Easy Combo x2/x3 til under 1500 kr (bilstol)

Snuppa har på seg kjole og tights fra “first impressions”, blomstrete sko fra ELLOS, og blomst i håret fra H&M. Sykkelen er kjøpt på Extra Leker i Trondheim 🙂 

Lillemor og Mammsen på tur til Barnas Hus for å shoppe! 

Ellers i dag så har jeg vært på kontroll hos Jordmor, som gikk fint. Jeg og Lilja har ryddet bort alle klærne fra 0 – 1 år som ikke passer lengre, sortert og pakket i poser som Sonja skal få. Vi har ryddet rommet til Lilja, hengt opp klær til lillegutt, bakt muffins, lekt masse og kokkelert fiskeboller i hvit saus til pappsenkom hjem. 

I morgen tror jeg sannelig vi skal trille oss en tur til byen og se på martnan hvis ryggen holder mål. Det ble en del bøy og tøy i dag, så til tross for at jeg bare har vært hjemme, så er den ikke på min side! Akk..Hyttehelg med gode venner!

Fredag etter jobb tok vi turen til hytta vår i Åsenfjorden. Her er det plass tils tore og små, og vi koste oss med knallvær hele helgen! 

Enn det, at det skulle bli finvær til St.Hans! 

 

Fredag kveld ble det grillings. Gutta feiret frihelga med en pils, mens vi jentene skravlet og koste oss med fruktfat og stearinlys. 

Mellom bollebaking, barnepass og hundestyr, ble det tid til soling! ……dagens spørsmål, hvilke to av oss er gravide? :p HAHA

Guttene var selvfølgelig på dykketur. 2 dykk ble det på dem i løpet av lørdagen. 

…guttene mente de kunne lukte skolebrød under vann! …. for jammenmeg var de nydelige! 

Gravidjentene! Jeg er rundt 29 uker her, og Sonja rundt 28 🙂 

Lørdag kveld ble det rekeaften! NYDELIG! 

Nam Nam Nam 

Stephan, Robin & Thomas koser seg med reker til kvelds. 

Søndag bød også på knallvær! 

Jentene solte seg + bakte kanelsnurrer, mens guttene dykket for tredje gang denne helga. 

…det ble også en liten dykketur for å sjekke båtutlegget til morfar..

+ litt bading! 

Vi utnyttet søndagen max, og avsluttet med hjemmelaget pizza utpå kveldinga. 

Ei herlig avslappende helg med knallvær og gode venner! 

 

 

Rolig Torsdag i sola!

I går hadde vi så og si ingen planer. Torsdager er min “faste” fridag, fordi da er det mye løfting og lemping på jobb, så da får min sterke mann ta seg av jobbinga! 

Jeg og Lilja tok først turen til legenkontoret slik at jeg fikk tatt blodprøver for å se om det er noe jeg mangler i kroppen. Ja, for jeg nevnte vell det at jeg er uhyre svimmel for tiden: Ja, jeg vet også at det er noe som hører emd til graviditeten, og var veldig svimmel da jeg gikk emd Lilja også. men denne gangen er det på en måte ekstremt. Jeg får ikek sove uansett i hvilken liggestilling, kjører karusell stort sett dagen lang, og uansett hvor trøtt og lei jeg er, så vil ikke kroppen sove. Robin sier at jeg kommer til å bli en reser på serier som går på natta…! Akk, kunne man bare fått sove når man ville, liksom! Ihvertfall når man har ei lur ei som vil opp tidlig om morgenen. SÅ, etter blodprøvene var tatt (som vi får svar på i neste uke), tok vi turen til Lade for å skifte noe greier på bilen.. 

Vi orket ikke sitte inne på det lille venterommet hos Riis Bilglass mens de jobbet på bilen, så jeg tok med meg snuppa på en trilletur. Vi kjøpte oss moreller og fant oss en fin lekeplass i sola! 

 

Lilja fikk prøve sånn barnehuske for første gang, og det var sannelig stas!! Tror sannelig deg var så hun nesten ropte “mere”… 😛 

Når det kommer til Lilja og gåing så var vel siste update at hun hadde tatt steg alene inne bursdagen sin. Men innen en uke etter hun fylte ett år, fartet hun rundt på egenhånd. Nå går det fort i svingene, og farten hennes blir bare større! Hun er en reser opp og ned trapper, og har til og med begynt å gå i trappene, ikke krype. SKUMMELT! 

Vi hadde en koselig stund på lekeplassen. Og da vi kom hjem, ble det soling på mammsen, og baljebading på Lilja. 


Magen vokser og trives fortsatt <3 

Kosedag

I dag hadde vi ingen planer, og godt var det. Pappsen hadde også tatt fri, så etter et tannlegebesøk og noen kroner fattigere, gikk vi oss en tur i sola.

Jeg følte meg veeeeldig sporty der jeg hadde tatt på meg treningsklær og greier! Det er bare godt å føle seg litt sprek sånn innimellom!!

Lilja og mammaen var fornøyde med en banan, mens pappsen måtte nøye seg med paracett!! Stakkar :/

….og i og med at vi hadde så fint vær på turen vår, ba vi inn til grilling, men innen vi hadde fått svar så høljet det ned, så det ble ingen kalas, og grilling under tak for vår del!! Uansett var det jo godt!!

Svangerskapskontroll uke 29

I morgen er jeg i uke 29, og det er snart bare 10 uker til termin 7 september. I dag har jeg vært på svangerskapskontroll, og kom hjem med streng beskjed om å slappe av. . . så i dag har jeg og Lilja duppet i hele TO TIMER, og det var godt det..! 

Til tross for svimmelheten min var det ikke noe som tydet på at jeg hadde lave verdier, og legen konkluderte vell med at slapphet og svimmelheten skyldtes meg selv. At jeg rett og slett stresset for mye og hadde for mye å gjøre, noe som kanskje kan være litt sant..? 

Til dere som er gravide, hvordan er blodprosent, blodtrykk og gluc i uke 28 (for de som har kommet så langt) ? 🙂 

SVANGERSKAPS STATUSRAPPORT: 

♥ Termin: 7. september 2012

♥ På vei: 28 + 6

♥ Igjen til termin: 11 uker og 3 dager 

♥ Kjønn: ..en liten luring! 

♥ Navn: Hemmelig – so close, but yet so far ! ! 

♥ Aktivitet innenfra: Aktiviteten kommer på kveldstid eller når jeg setter meg ned for å slappe av, er ikek det typisk? 😛 

♥ Vektøkning: . .  jeg har jo presisert lengre opp at jeg eser ut både her og der, så kiloene renner på! Legen mener jeg spiser FOR LITE, noe jeg ikke klarer å fatte når jeg allerede har gått opp 8 kg!! ÅTTE forbanna helsikes kilo..!  – though, så mente hun det var mye vann..? 

♥ Strekkmerker: Ikke enda, men her om dagen hadde jeg ligget rart om natten, så da jeg våknet hadde jeg “liggemerker” på magen. da trodde ejg først det var strekkmerker..! SJOKKTILSTAND tidlig på morgenen er ikke bra, altså!!

♥ Plager: Ryggplager etter å ha gått/ståt/løftet/sittet + rastløse bein + og aaaalt for sprekkferdig mage! 

♥ Utålmodig: Ja, men ikke på fødselen, men for å få bort plagene..

♥ Tungt: Nei, men guuud så trangt det er!

♥ Humør: Humøret har kommet seg, soon back to normal…

♥ Melk i brystene: Råmelk, jepp!

♥ Vann i Kroppen: Nei, ikke som jeg har lagt merke til, men kiloene må jo komme av annet enn vannmelon?? 😛 

♥ Kynnere: Masse Masse Masse- blir igrunn litt sliten av dem! (..men det var slik sist også, no worrys!)

♥ Søvn:  …dårlig med det for tiden, altså…

♥ Sulten: tja, om jeg ikke spiser ofte nok. men har ikke plass til så mye om gangen, så det blir mye småspistendenser! 

♥ Matkikk: Fra jordbær til blåbær, og nå VANNMELON!

♥ Barnerom: Det blir inne hos oss foreløbig, så får han dele med Lilja når den tid kommer – eller i nytt hus!

♥ Innkjøp: Kjøpt litt småtterier, mangler litt småtterier

♥ Fødselen: …jeg har begynt å tenke på at denne ungen er diger. Men om et par uker så har jeg vell “godtatt” det også.. Foreløbig er det jo bare en vei ut..! 

♥ Hodet ned: I dag var han litt over alt, så tydeligvis ikke helt klar for å legge seg ned enda..! 

♥ Høygravid: niks, ikke enda..!- men inne i tredje trimester! (f.o.m uke 28)

♥ Sykehusbaggen: tanken har streifet meg, men blitt med tanken.. 

♥ Neste kontroll: Var på kontroll i dag, og neste blir i juli en gang 🙂 

Svangerskapsuke 28:

Fostret vokser og utvikler seg med en forbløffende hastighet. Fostret har øyenbryn og øyevipper, og hodehår fortsetter å vokse. Øyelokkene er åpne og øynene er ferdig dannet. Kroppen skal nå bli fetere og rundere, og har i uke 28 bare omtrent 3% kroppsfett! Musklene blir stadig sterkere, og lungene er i stand til å puste luft, hvis fødselen skulle starte nå så vil den nyfødte sannsynligvis slippe å bruke respirator men kan ha behov for en pustemaske. 

 Svangerskapsuke 29:

Størrelsen på fostrets hode er i riktig proporsjonalt forhold til resten av kroppen. Fostret fortsetter å bygge opp underhudsfett. Hjernen er bedre i stand til å styre åndedrett og regulere kroppstemperatur og fostret kan røre på sine øyne. Fostret kan reagere på for lys, lyd, smak og lukt.


Svangerskapsuke 28 + Magebilder

Da kan jeg vell si at jeg er godt plantet inn i 7 måned, og at fødselen plutselig er her..

Tankene om fødselen er her selvfølgelig, men jeg har nok klart å legge bort den første og begynt å fokusere på min andre. Helvettes vondt er det jo uansett, så tankene om “why the hell did I do this again”, kommer nok snikende på når fødselen er igang. Men som jeg sa etter Lilja ble født, så kunne jeg godt født igjen, bare det skjedde like raskt. .. Så vi får vente å se om det er noen der oppe som synes jeg har oppført meg bra og fortjener en perfekt fødsel. 

Magen henger og dingler der den skal, og blir så absoutt ikke mindre. Til tross for at jeg har et megakick på vannmelon, stopper det ikke magen i å ese ut både er og der.. 

Neida, jeg klager ikke.. ELLER JO! Jeg er stappa! 

Venteperiodenfrem mot August er lang, til tross for at det er sommer og vi er midt i juni måned. Ja, når jeg skriver det slik, så er det sannelig ikke lenge igjen, men i følge mageformen, er det en evighet! 

…jeg sa jo jeg så sprekkferdig ut!!!

…da er det avgårde til 1 års bursdag til Una 🙂 Hipp Hipp Hurraaaa


Tyven og Rampen

Det går stort sett i det samme her om dagen, og våre rutiner er ikke det mest interessante å lese om. Dessuten tror jeg de fleste som titter innom “oss” her på bloggen er ute etter bilder og denslags “gossip” når det er noe å fortelle…!? Dagene har vært slik de pleier, nemlig fulle av gjøremål, utspekulerte påfunn fra lillemor, hverdagen på Rema og et nødskrik om flere timer i døgnet. 

Tiden går sannelig så fort at jeg ikke rekker å henge med på dagene, og når jeg i tillegg klarer å skrive opp gjøremål på feil dag, er det ikke rart at jeg blir frustert og forvirret av meg selv… !

Uken som kommer er dobbeltbooket så det holder, og jeg sliter litt med å finne ut hvordan jeg skal løse dette på best mulig måte.. 

Fredag var første dag på jobb etter kjøpmannsmøtet i Namsos, og jeg hadde selvfølgelig griller  hodet på hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde satt meg ETT mål, og det var å vaske fruktkjøleren, så jeg og Lilja tok på vaskehanskene og satte igang. Nå skjønner kanskje dere også at om jeg hadde latt den vaskebøtta stå på gulvet, hadde det blitt ingen mindre enn en stk kliss våt Lilja, så hun fikk sysle med egne ting i butikken, som feks dette: 

Ting skjer i det stille når Lilja er på tokt i butikken, og her har hun stille og forsiktig krøpet bort til brødavdelingen, og forsynt seg med en kokkosbole.
Hun hadde faktisk klart å åpne pakken, og tatt ut det hun ville ha! Imponerende…


..i mellom kokkosbollespising og andre påfunn ble da disken ren og pen, og samvittigheten min er på plass! 

….videre hadde jeg flere planer, men det er ikke alltid like lett å få med seg en 1 åring på planene, så det ble kjølevarer, noe jeg fikk god hjelp til! 


Lilja har blitt en klatremus, og klatrer over alt. Det hører nok til alderen, men nå er det ihvertfall på tide å begynne å “pay attention”. 

Etter en lang lang og alt for lang fredag, skal jeg droppe å syte over at jeg hadde dønn vondt i ryggen, og kan bare takke meg selv for det, så vi hopper videre til lørdag. 

Lørdag morgen var jeg og Lilja i byen før butikkene åpnet (..vi tenkte jo ikke over at det var lørdag og at de åpnet 10!!). Vi hadde ikke lange listen, men jeg følte jeg burde begynne å få unna småtterier til lillegutt som plutselig kommer når vi minst aner det. Det ble blåe innkjøp, blåbærspising, trilling og småshopping, før vi møtte pappsen som hadde vært på jobb, for en lunsj på Egon. 

Resten av kvelden bød på STRIKKING og lek, og utpå kveldinga tok Sonja & Stephan turen. Vi koste oss med godis, bollemagene våre og filmen “jumper”. 

Oppskrift Fylte horn

Det var etterspurt oppskriften jeg bruker når jeg lager horn, så her kommer den. 

 

Elt sammen: 

1 pk gjær

2 ss mykt/smeltet margarin

4 dl lunkent vann/melk (jeg pleier å ta 2 dl av hver)

1 ts salt

ca 1 L hvetemel (ønsker man grovere horn kan man bytte ut halvparten med feks sammalt hvete)

1 boks Bogskinke – skæres i terninger

ca 1 pk oppskjært hvitost/pizzaost 

1 egg til pensling

 

La deigen heve i ca 1 time, før du deler den i to-tre deler. Kjevle ut en sirkel, og skjær i 8-10 ca like store deler. Fyll på med skinke og ost – det er best om det er litt mye inni! Rull sammen. 

La stå å hvile i ca 30 min, pensle med egg og strø over sesamfrø om ønsket elelr dryss ost på toppen. 

Stekes midt i ovnen på ca 220 grader i 8-12 min

NAM NAM NAM NAM !!