Kveldsmat i Hoppbakken

Noen ganger får jeg litt panikk av å ikke ha utrettet nok i løpet av dagen. Eller, dagen er jo ofte stappfull den, men ofte er det de tingene jeg går å tenker at “ååh det vil jeg gjøre.”, som det aldri blir tid til å gjøre. Med en hverdag stappfull av både aktiviteter, matlaging, rydding, lekser og megling mellom trøtte og slitne barn, er det ikke alltid jeg sitter igjen med en super god samvittighet over å ha gitt dem noe påfyll i minneboksen, selv om jeg vet det ikke alltid lar seg gjennomføre.

MEN, inn i mellom så er vi flinke til å finne på gøyale og spennende ting. Det trenger ikke å være store arrangementet, men bare noe litt annerledes. Så denne gangen tok vi med oss kveldsmaten til hoppbakkene i Granåsen. Alle mann gikk helt til topps i den høyeste bakken, og avsluttet kvelden med pølser på termos og stafettløp i tribunene. Ungene fikk brukt siste energi før leggetid, maten smakte ekstra godt og humøret var på topp.

…og som Fiola sier etter tur “Takk for turen mamma, den va fin”. – så var det sannelig en fin liten luftetur for både store og små!

Aktivitetstips: lag et kunstverk!

Noe av det morsomste ungene vet er når vi går i gang med å lage kunstverk. Her lar vi kreativiteten løpe løpsk, og fargene sprute dit de måtte ønske. Her snakker vi maling og glitter i store mengder, grisete hender og fargerikt hår. Noen ganger får de gjøre som de vill, mens andre ganger har jeg en liten føring på hva resultatet skal ende opp i. Jeg er glad i å ha personlige ting på veggen. Altså noe ungene har laget, bilder av barna jeg selv har tatt, eller kunst som har et personlig preg, så et maleri laget ev kreative barn kan sette god stemning på veggen.

Jeg pleier å kjøpe et stort lerret og pensler fra søstrene grene, og farger fra litt over alt. Ikea har faktisk ganske fine farger, og glitter har jeg kjøpt på Ebay. Og ønsker du ikke å lage et maleri, da kan du jo male masker? Det synes barna er supergøy! Sjekk feks disse HER! Jeg vet at de også har en type maske på butikken som heter “Normal”. Men billigste alternativ er nok ebay. 

Vi hr laget flere bilder, og byttet på hvor de henger og hvor lenge. For å redusere for mye dystre farger, legger jeg frem hvilke farger jeg ønsker at de bruker, feks om bildet et tiltenkt på stua, styrer vi mot farger som går litt mer med det som allerede er der.

Perfekt helgesyssel! 

Perfekte bursdag eller julegaver til de barna som kanskje har alt, er en hvit maske, en pensel og noen farger!

Hva med å lage en slik pakke til årets adventskalender? 

Aktivitetstips: Krabbefiske

Det er ikke alltid at kreativiteten er på topp, og da synes jeg det er topp med tips fra andre. Denne gangen kommer det et tips på uteaktivitet i fjæra. Ungene elsker å være i fjæra, og det har blitt en favorittplass. Her leter vi etter dyr, krabber, sjøstjerner, tanglus, fine steiner osv. Fangsten pleier vi å putte i et “hjem” som vi har laget, eller i en krabbelabyrint. 

Ofte finner vi krabbene under steiner og tang, men vi driver også med “krabbefiske”. Tipset kom fra søsteren min som dro frem noen klesklyper fra jakkelommen da vi var på hytta i sommer. Og det enkle tipset må deles videre.

Du trenger: 

Hyssing

Klesklype

Blåskjell

Fest hyssing til klesklypa, finn noen blåskjell, knus dem og fest til klesklypen. Legg tråden i vannet, og krabbene strømmer på! Barna synes det var så gøy å få “krabbe på kroken”. En “happening” før man skal ut på krabbefiske er jo å lage sin egen krabbeklype…

Det var stor stas når det var krabbe på kroken, og alle skulle se! Utfordringen lå i å få krabben opp av vannet uten at den slapp taket.

Her er det topp med en liten håv, som man feks får kjøpt på nille. 

Filip er kongen av krabbehus. I baljene ble det laget hinder, fylt på med mat og nytt vann hele tiden. Det var kun bestemte farger på steinene som fikk komme inn i huset, og tang og andre ting gjorde den lille baljen til et nokså hyggelig krabbehjem for en times tid. 

….noen er litt mer entusiastiske for sjøstjerner enn det mammaen er…!

Et avbrekk fra hverdagen

Hverdagen knyter seg sakte men sikkert rundt meg utover uken. Gjøremålene som alenemamma med fire barn er mange, og ekstremplanlegging har blitt en større faktor enn før. For at alle skal rekke de aktivitetene de går på, spise skikkelig middag, gjøre lekser, og i tillegg å ha tid til å være litt sammen, er vi avhengig av rutiner, og ikke minst at de blir fulgt. Barna har tilpasset seg bra, og siden vi bor her de alltid har bodd, er mange av de gode rutinene godt bevart. Det er likevel veldig deilig når helga kommer, og vi ikke er fullbooket med bursdager, fotballkamper, jobbing eller andre “must do”. Denne deilige helga dro vi på hyttetur til Åsenfjorden.

Vi hadde ei fantastisk helg alle sammen <3 

 

Et avbrekk fra hverdagen gjør godt, både for meg og barna. Vi storkoste oss med mye utetid, og mye kosetid. Vi fisket, gikk tur, besøkte hønene, plukket epler og plommer, fanget krabber, dro på oppdagelsesferd, hoppet i søledammer, jaktet på skumle sopp og andre krypdyr, og ikke minst, var vi på lommelykttur!

 

Add meg gjerne på snap for  følge med hverdagen vår: @rachelhauan

Sommerens Roadtrip

Naturopplevelsene har stått i kø denne sommeren. Vi flyktet fra trønderværet, og kjørte nedover i Norge, i håp om å oppleve noe litt annerledes. Og opplevelsene har kommet på rekke og rad. Vi har fått føle det å være turist i eget land på kroppen, og utforsket tur-entusiasten i oss,  på både godt og vondt. For det skal sannelig sies at når man ikke er spesielt vant til å gå toppturer fra før, og klinker til med ei uke på farten i fjellet, at man etterhvert har spilt på hele følelsesregisteret, og har ladet batteriene på en litt annerledes måte. Det beste med en slik type ferie, er nok minnene og alle de fantastiske opplevelsene man sitter igjen med. 

Kjørerute: Trondheim – Oslo – Folgefonna – Bergen – Matre – Stryn – Geiranger – Åndalsnes – Trondheim

På bare noen dager rakk vi å kjøre igjennom store deler av Norge, og vandre rundt på flere magiske plasser. Rampestreken i Åndalsnes ble en favoritt, og anbefales å gå. Vi campet i telt på tilfeldige plasser, badet i elva, pusset tennene i bekken, og lagde mat med primus. Sannelig smaker maten godt ute, og kreativiteten på middagsretter var overraskende.

 

Det ble mange flotte turopplevelser, og flere blir det nok med tiden! 

 

Life is good, but different!

Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde en slik fortellerstemme som Axel Hennie, eller Per Christian Ellefsen har. Jeg skulle ønske jeg kunne formidle min historie på en så levende måte, at du hadde følt det samme som meg. Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde ro i kropp og sinn til å skrive en bok, med skildringer som fikk deg til å føle min eksistens.

Livet er kompleks, og det er med 100 % sikkerhet at man ikke vet hva som kommer til å skje i fremtiden. Man kan ha en plan på hvordan man ønsker ting skal være eller bli, men i det store og hele er det valg, tilfeldigheter og retning, som former fremtiden vår. Kanskje må man akseptere noe, for å oppnå noe annet. Kanskje er det andre valg enn det man trodde, som blir mer riktig. Kanskje er det du trodde gjorde deg lykkelig, noe helt annet enn det som faktisk gjør deg det. Tilfeldigheter blir fort en stor faktor i livet.

Livet har forandret seg.

Livet var bra før. Livet er bra nå. 

…men annerledes.  


Hverdagen er god, og hodet har kommet seg over vannet. Plutselig innser man at man er god nok, og at det er en selv som må ta valgene for fremtiden. Det spiller ingen rolle hvor hardt man prøver, om man ikke føler det er riktig. Noen ganger må man bare innse at det er helt OK å være menneskelig. 

<3