Aktivitetstips: Krabbefiske

Det er ikke alltid at kreativiteten er på topp, og da synes jeg det er topp med tips fra andre. Denne gangen kommer det et tips på uteaktivitet i fjæra. Ungene elsker å være i fjæra, og det har blitt en favorittplass. Her leter vi etter dyr, krabber, sjøstjerner, tanglus, fine steiner osv. Fangsten pleier vi å putte i et “hjem” som vi har laget, eller i en krabbelabyrint. 

Ofte finner vi krabbene under steiner og tang, men vi driver også med “krabbefiske”. Tipset kom fra søsteren min som dro frem noen klesklyper fra jakkelommen da vi var på hytta i sommer. Og det enkle tipset må deles videre.

Du trenger: 

Hyssing

Klesklype

Blåskjell

Fest hyssing til klesklypa, finn noen blåskjell, knus dem og fest til klesklypen. Legg tråden i vannet, og krabbene strømmer på! Barna synes det var så gøy å få “krabbe på kroken”. En “happening” før man skal ut på krabbefiske er jo å lage sin egen krabbeklype…

Det var stor stas når det var krabbe på kroken, og alle skulle se! Utfordringen lå i å få krabben opp av vannet uten at den slapp taket.

Her er det topp med en liten håv, som man feks får kjøpt på nille. 

Filip er kongen av krabbehus. I baljene ble det laget hinder, fylt på med mat og nytt vann hele tiden. Det var kun bestemte farger på steinene som fikk komme inn i huset, og tang og andre ting gjorde den lille baljen til et nokså hyggelig krabbehjem for en times tid. 

….noen er litt mer entusiastiske for sjøstjerner enn det mammaen er…!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg