Capture The Moment

…bilder sier mer enn ord..

Foto: Natalie Sæther

E L S K E R dette bildet..!

Forelska i Filip Valentin

Jeg er ei jente som liker å ha mange baller i luften, og trives best i høyt tempo. Rollen som firebarnsmamma kan ikke karakteriseres som latmannsliv, og jeg hører stadig de som er imponerte over prestasjonen vår. . – det varmer i hjertet, og setter et stort smil om munnen min. For mange virker det som ekstremisme med fire barn, mens for andre er det bare en del av en enda større familie.

Damen bak nettbutikken kidså.no har fire barn, mann og bonusdatter, er i tillegg barnehagelærer og driver av nettbutikk. Det kommer tider der også jeg må ta av meg hatten, og tørke svetteperler i panna for andre. Tommler opp for deg, og det som har blitt en flott nettbutikk med barneklær og tilbehør til barn fra 0-8 år.

* 25 % på alle ordinære varer *

Kidså har merker som blant annet Fabelab, Tinycottons, By Heritage, Mini Dressing, og Celavi. Sistnevnte har jeg jobbet mye med, og har god kjennskap til ullklærne til Celavi. . .og når jeg liker noe, resulterer det ofte i goder for dere lesere, så nå får dere 25 % på alle ordinære varer i nettbutikken med kodeord: Rachel


Dåner litt av den typen her… og ikke rart at mammahjertet er forelska!
Her er Filip i ull sett fra Celavi. Sjekk utvalget HER, og få 25 % rabatt med kodeord: Rachel


Filip synes det for en gang skyld var morsomt å stå foran kamera…!

Har du ikke besøkt nettbutikken tidligere, er det en første gang for alt : www.kindså.no

//reklame//

Hverdagens rocketroll…

Markus og Martinus er populære her i heimen også, og sannelig er Lilja blitt forelsket. “Mamma, veit du ka? Æ e faktisk forelska! I begge to..! Dem e bare så søøøt…!” – og hu er bare 5 år! :O Hjelpe meg, hvordan skal dette gå..!?

Ofte er det disko fremfor barne – TV…! Litt herjing, litt grinig, og mye mye moro!


…det danses

…”james” og rokkes..!

Jentenes antrekk: Kjole kr 149 og strømpebukse kr 119-149. Liten/Stor

Hva pleier barna deres å gjøre om ettermiddagen?

Foto: Natalie Sæther
 

Barna i trollskogen.. (+40 % på ull!)

Det er ukas siste dag, og jeg har endelig fått hjem Robin fra guttetur. Siden onsdag har jeg fått føle på det å være “alenemamma”, og selv om det har gått aldeles s bra, er det alltid godt å være fulltallig igjen. Dagene har stort sett gått i ett, og jeg føler vi har rukket mye de siste dagene. Vi har ihvertfall koset oss, og utforsket litt i nærområdet. Vi har nemlig en liten skog rett ved oss, som vi liker å kalle for “trollskogen”. Jeg er i grunn litt usikker på hvofor vi kaller den det, men det kan ha noe med alt skjegget på trærne, og den lune mørke følelsen man får når man går inn under trærne.

I går syklet vi oss en tur, og regnet som hadde vært meldt hele dagen, valgte å komme akkurat da. . Så mens regnet høljet ned på sitt værste, søkte vi ly under trærne og lekte oss. Barna var facinerte over at vi ikke ble våte, og måtte lokkes hjemmover med en varm dusj og kakao til kvelds..!


Lilja elsker å dra til Trollskogen! Her har hun på seg tykk ull fra World of Kids. Denne er perfekt til å ha som lag nr 2 – og er litt tykkere enn feks name it ull. Med kodeord WOK40 får du hele 40 % rabatt på all ull fra World Of Kids fra og med i dag og til onsdag 28. sept 🙂 Her er det førstemann til mølla, og jeg vil absolutt anbefale deg å kapre favorittene tidlig, fordi dette er et rasende godt tilbud! !

40 % på World Of Kids ull og regntøy med kodeord: WOK40

20 % på alle resterende varer hos knertenogkaroline.no med kodeord: Rachel20

(ved bruk av begge koder, lag to ordre, og send mail til [email protected] med ordre nr så får du trekt ifra fraktomkostninger på en ordre)


Lilja er veldig glad i å gå tur, så resten v helga har også gått med til lange turer. Vi elsker høsten, og har selvfølgelig kladd barna i deeeilig ull..!

…Fiola insisterte på å ha på seg skjørt, så da ble det skjørt! ! En ekte liten rampete diva det der…!


Jeg elsker alt av ull, og går absolutt innenfor faktaopplysningen om at 93 % av alle mødre i norge bruker ull på barna sine. Ull er 100 % fornybart og naturlig, og er derfor en av våre mest bærekraftige materialressurser. Ull har selvrensende egenskaper og er enkelt å holde rent. Ull behøver ikke å vaskes ofte, og kan gjerne luftes i stedet for å legges til vask. www.knertenogkaroline.no

Finn alt på 40 % HER


Balansesykkelen er med over alt, og Filip er å se med hjelm store deler av tiden han er utendørs..

Her har Filip på seg nytt regnsett fra World Of Kids, som du også får hele 40% rabatt på (kodeord WOK40). Det er ville tilstander hos knertenogkaroline.no denne uka, så her kan du kapre deg årets nyheter til hele 40 %. Du får også 20 % på alt det andre i butikken med kodeord Rachel20.


Lilja har på seg genser i ull fra Name it, som du også får til 20 % rabatt. Se tildigere innlegg for mer isnpirasjon til name It ull!

Happy shopping

Klem Rachel 

Bæ!

Linus og jeg har kost oss på tur, og sannelig fikk vi selskap på veien..!

s

GOOOOD HELG!!!

 

Oppmerksomhet er gull <3

Hver tirsdag er det svømmetrening med mormor på de to eldste, så da blir de hentet rett ifra barnehgen, og kommer ikke hjem før til leggetid. Denne dagen jobber også Robin sent, så jeg og de to minste får kvalitetstid sammen. Kvalitetstid sånn helt alene er mangelvare, så vi bruker den godt når vi først er et mindretall av flokken. Linus sover ofte en dupp i denne tida, så Fiola merker godt at hun får all oppmerksomheten. Denne dagen koser vi oss litt ekstra, og lager pannekaker til middag. Hun får sitte på benken, og hjelper til med pannekakerøren. Fiola er i ekstase, og elsker oppmerksomheten hun får helt alene.

Tiden vi bruker på barna er dyrebar, og spesielt viktig er den vi får med dem alene. Det å skulle oppmerksomheten på fire, er ikke altid like lett, men prøver så godt vi kan å gi dem noen tider alene som de kan huske. .

Tid er interessant, for selv om vi alle i prinsippet har like mye av den, er det store forskjeller hvis vi ser på hvilke valg vi tar overfor barna. Vi har alle forksjellige behov for oppmerksomhet fra andre mennesker. Noen liker seg best når de er for seg selv, mens andre trives best omgitt av mange mennesker. Fellesnevneren er at vi alle har behov for at andre mennesker er “vitner” til livene våre. Vi ønsker at noen skal legge merke til det dersom vi har kjøpt oss noe nytt, når vi er glade eller triste, når vi vil være alene og når vi vil bli inkludert i en samtale eller aktivitet.

Noen foreldre går rundt med mer eller mindre konstant dårlig samvittighet eller skyldfølelse fordi de ikke synes de bruker tid nok sammen med barna sine. Noen ganger har man grunn til å gå rundt med dårlig samvittighet, andre ganger ikke. Slike dager som denne, gir meg samvittigheten tilbake. De to eldste får oppmerksomhet, og blir sett av mormor som er med på svømming og som lager middag med dem etterpå, mens de to minste får mammaen sin i en litt mindre kaotisk setting. Fiola blomstrer på slike dager, og får lov til å vise seg litt ekstra frem.

Etter middagen går vi ofte ut en tur. Hopper på trampolina, eller suller rundt huset. Det synes hun er helt topp, og tuller og tøyser.

En snuppe som var meget fornøyd etter ettermiddagens påfunn <3

God Søndag!

Ukens desidert beste dag er over, og jeg er klar til å ta fatt på en ny uke. Denne uken som alenemamma, da Robin reiser på guttetur. Kalenderen er allerede overbooket, men jeg gleder meg til en litt annerledes uke, og ekstra kvalitetstid med gjengen min.

..det er ikke ofte det er jeg som avbildes her, men sannelig har hu mor gitt ifra seg kamera, for en gangs skyld..!


Deilig brun poncho fra Modern Basic, bukse fra Gina Tricot og sko fra ellos (love them!).

//linkannonse fra ellos.no//

Følg oss gjerne på snapchat og instagram

rachelhauan
 

Gooood Søndag!

I welcome you, fall!

Høsten er godt på vei, og både nye og gamle høstplagg har kommet frem. Det er ingen hemmelighet at høsten er min absolutte favoritt. Jeg elsker å gå i deilige klær,store ullgensre og koselige farger. Jeg synes det er helt topp å få en liten unnskyldning til å fylle koppen med kakao, og det å krølle seg under et teppe forran tv er heller ikke feil. Høsten er på en måte en ny start, og slik som min høst ser ut, gleder jeg meg til fortsettelsen.

Barna er så heldige at de har strikkeglade besteforeldre, så nå har flinke farmor strikket ulljakker til jentene. Jeg elsker fargen ! !


Fiola ser opp til storesøster, og det i grunn litt skremmende hvor raskt de tar etter hverandre. Heldigvis er Lilja utstyrt med flere gode enn dårlige vaner, og liker selv ikke mye styr, så hun passer også på at lillesøster gjør de rette tingene.Innlegget er ikke sponset, men fordi jeg bare eeelsker kombinasjonen, så kan du få tak i lignende strømpebukse på feks zara, og skjørt fra ellos kan kjøpes her
(koster bare kr 65 ! !- finnes også i striper ). Fiola har fjorårets sko fra Zara, og det samme har Lilja, men fra Din Sko. . -på tide med noe nytt her og, da disse beina plutselig har startet å vokse! ! Ministrikk har også kjempefine strømpebukser, men ofte mye utsolgt, desverre!

 

 

Plutselig tre i trass, da eller?

Det var onsdag ettermiddag, og jeg hadde akkurat kommet hjem fra tre dagers kurs på oppdal med 20 andre kjøpmenn. Hodet var overfylt av ny inspirasjon og motivasjon, mens kroppen kjente på det å ha sittet i ro i tre lange dager samtidig som den hadde foretatt et inntak av det dobbelte av alkoholmengdene fra de siste månedene. På slike møter må man være PÅ, og det til enhver tid! – og er man fra Trondheim, så må man sannelig representere at man er derfra også. Sannelig ble jeg sjokkskadet over å knapt tåle en runde swing, før pulsen var på max… ..så da jeg kom hjem, var jeg klar for overentusiastiske unger og en sofastrekk etter at de hadde lagt seg. På ett eller annet vis hadde gleden over å få mamma hjem gått over til sutrete unger. Null nattesøvn var i vente.

Hadde vi virkelig fått tre trassunger i hus på tre dager?

Og hvorfor er det egentlig slik, at ungene oppfører seg forskjellig til mor og far når man er alene med dem? Hvorfor er det alltid “de andre” som får de eksemplariske barna, mens jeg får de som ruller i middagen, krangler så busta fyker, hyler til hørene knapt klarer mer, og som slutter ¨sove natten gjennom straks jeg er i hus. For en sliten firebarnsmamma kan det være nok så frustrerende å komme hjem til et “fult kaos”.


..…men etterhvert så bli vi jo alltids på bølgelengde igjen, og vi kan fortsette dagen. Stilheten varer ihvertfall i noen minutter, før det oppstår en ny case. Og jeg skal love deg det blir mange case når man har en sta og veslevoksne 5 åring, en overfølsom 4 åring, og en 2 åring som er en mix av de to første i tillegg til å ha et volum som overgår det meste. Linus går under kategorien eksemplarisk, ihvertfall når de andre står på som verst.. !

Og ja, vi har nok noen trassaldre i hus, og kommer til å føle vi har flere av dem i lang lang tid fremmover. Men det får vi tåle.

De dagene som kategoriseres som de værste, er de jo “bare” uenige fra de står opp og til de plutselig løper inn i barnehagen og har glemt hva de egentlig hadde vært irriterte for, for så å bli overlykkelig når de blir hentet, men sutrete når de skal inn i bilen, og et mareritt på vei ut bildørea og inn i huset. Videre blir de smørblide i det de ser Linus, for så å være tilbake i et “slitent” mønster, og kranglete helt til rumpa treffer stolen og middagen er servert. Da snakker vi om dagen vår i normale toner, ler og koser oss, før det på nytt smeller fordi det ikke blir servert dessert på en helt vanlig onsdag, noe som slettes ikke er vanlig de andre dagene heller. – for så å være overhyggelige i det de spør om å få slå på barneTv. Den lykkelige halvtime blir brått over, og kveldsstellet gjøres med svettperler i panna og x antall tellinger til ti. Når de først har kommet seg i seng, er dagen glemt, og vi klemmer hverandre god natt. Jeg forteller det at jeg er uendelig glade i dem, og at jeg gleder meg til å se dem neste dag.

Vips så er vi venner – og natten lir på (..så får nattevåkningen være tema en annen gang!)

Klem Rachel

Forberedelse til smukkeslutt…

Det var torsdag ettermiddag, og knall vær her i Trondheim. Vi bestemte oss for å ta med oss barna på et ettermiddagsutflukt, så vi pakket sekken og kom mannsterke i barnehagen. Det var tre ivrige barn som satte seg inn i bilen, og vi sattekursen mot Bymarka. Selv om det i utgangspunktet ikke var noen baktanke med den impulsive turen, ble destinasjonen valgt ut ifra at vi ønsker at Fiola etterhvert skal slutte med smukk. Tusseløypa og smukketrollene er en perfekt ettermiddagstur til både små og store. Vi parkerte på Lavollen, og gikk videre innover i skogen.

Med Linus i bæresele innover i løypa, ble det en koselig stund for store og små. Ved løypas slutt hadde vi satt ifra oss vognen, som var fylt opp med tepper, saft, grill og grillmat. Middagen ble servert på en benk midt inne i skogen, og det var helt topp!


Storfamilien på tur <3


Med en baktanke om at Fiola snart skal slutte med smukker, dro vi til tusseløypa som er stedet mange barn i Trondheim legger ifra seg smukkene sine. Her finnes et lite hus som barna kan legge smukkene i, samt at flere henger dem rundt om i trærne. Både Lilja og Filip har lagt ifra seg smukekne sine her da de var rundt 2 år, og nå er det straks FIolas tur til å slutte med smukk.


Fiola synes det var stas med trollene som er tegnet på trærne i løypa.


Dete er viktig at barna får et positivt møte med trollene første gang, så her snakker vi litt med babytrollet som har fått seg en ny smukk. .


…i tusseløypa er det ogs en slange som bor.. ! Han sørger for at det ikke er noen som tar smukkene ifra trollene..!


Tusseløypa er rundt 350 meter lang, og ender ved en stor bålplass med grillhytte og klatrestativ. . . .


…her ble det grilling, kjeks og lek, før vi vendte snuten mot bilen og leggetid.


… så måtte vi være heeeelt stille nå klokken begynte å nærme seg sju, fordi da skulle alle trollene i skogen sove. De hadde jo tross alt fått smukk go alt, så da var det leggetid for de også. Perfekt alibi til å få med oss barna ut av skogen, og hjemmover.


Lilja og Filip ble overrasket over at man kunne gjøre så mye gøy med skyggen sin..!

Her fanger de hestebesj “med hendene” ved hjelp av skyggen sin..

20
Fiola forsto litt mer av hvor smukkene skal ende opp, og siden turen, har hun snakket om trollene hver gang vi har sett en smukk..

Er hun klar for det, vil tiden vise!

GOD HELG 🙂