Tips til uteaktiviteter for barn

Hverdagen ble brått så annerledes for mange av oss. Fra å kunne leve etter egne planer, må vi forholde oss til et felles budskap, for å forhindre større spredning av Covid- 19. Over natten fikk vi andre leveregler, og nye retningslinjer, og for mange er situasjonen frustrerende, kaotisk og økonomisk ødeleggende. Vi har alle vår måte å takle vår nye hverdag på, og det er godt å se at flere og flere klarer å stå sammen, og se det positive, til tross for det negative dette har ført med seg.

Med fire barn, hvor to er i barnehage og to er på skole, skulle vi plutselig være deltids lærere og drive “barnehage”, samtidig som man skulle ha med seg jobben hjem for å ha hjemmekontor. I noen dager fungerte det jo helt topp. En liten forlengelse av helga, men etterhvert ble det mer intenst, og frustrasjonen vokste både i meg og barna. For min del, som jobber innenfor dagligvarehandelen, er det vanskelig å fylle hyller fra kjøkkenbordet, så hjemmekontoret begrenset seg raskt. Og hva skal man liksom finne på da?

Det er mange gøyale aktiviteter man kan finne på, og her er fire uteaktiviteter: 

  • Lag en hinderløype med ting du har i garasjen, feks tomme flasker, bøtter, vedkubber, baller, skistaver, etc.
  • Utegym: feks spensthopp, 1 runde rundt huset, 10 hopp på trampolina, hinke opp til postkassen, kaste en ball i lufta og ta imot den, situps, løfte en 1,5 L flaske opp og ned 10 ganger (spørs på alder)… osv.
  • Skattejakt/Tur bingo i naturen: Tegn eller skriv opp farger eller ting man skal finne eller se når man er ute på tur.
  • Blekkulf – tur: Altså, gå en tur å plukk søppel!

Denne bingoen finner dere på hjemmesidene til turforeningen

 

Hva gjør dere hjemme hos dere for tida?

R.

En av mange mammabloggere

Det går lengre og lengre mellom hvert innlegg, og det blir vanskeligere for hver gang å komme med noe som jeg tror dere ønsker å lese om. Fra jeg begynte å blogge for snart 12 år siden, har det skjedd mye. Ikke bare på hjemmebane, men også i blogg verdenen. Da jeg begynte å blogge om graviditeten med Lilja, om tilværelsen som trøblete førstegangsmamma, og videre som både to, tre og firebarnsmamma, var det ikke mange mammabloggere der ute, og jeg følte jeg hadde noe å komme med, og være til inspirasjon og kanskje til og med trøst for noen.  Jeg følte flere kunne kjenne seg igjen i min hverdag, og kunne søke en aksept gjennom bloggen. Nå er tiden forandret. Blogging har mer og mer blitt en arena for å vise status, gjennom bilder og produkter, og jeg skal være ærlig å si at jeg også har blitt revet med av det. Plutselig følte jeg at bildene mine ikke var gode nok, eller at teksten jeg skrev ikke ble bra nok. Ikke informativ eller inspirerende nok liksom.

Fra å skrive om hverdagslivet som småbarnsmamma, og la det være greit med det, føler jeg at suget etter å måtte komme med noe nytt og inspirerende, har blitt så stort, at det suger all skrivelyst ut av meg, og jeg får liksom aldri skrevet ned tankene jeg egentlig satte meg ned for å skrive. Plutselig følte jeg at jeg ikke kunne ta bilder uten å ha “det rette antrekket på barna”, eller ha en god nok tekst, og at det å skulle skrive et innlegg ble noe jeg måtte gjøre, og ikke noe jeg ville gjøre. Det ble til slutt et ork.

Men jeg savner det. Jeg savner å ha min egne lille digitale dagbok, som du kan lese om det interesserer deg. Jeg savner å kunne se tilbake på hvor kreativ jeg egentlig har vært med barna, og hvor mye gøy vi har gjort opp igjennom tiden. Jeg kjenner at jeg savner å kunne sette meg ned å skrive tekster som kanskje for mange ikke har noen mening, men som får resten av min hverdag eller morgendagen til å bli litt bedre. Jeg liker å kunne dele opp og nedturer, og at min hektiske hverdag med min familie kan være til inspirasjon for noen. Jeg savner å skrive tekster som beskriver livet som firebarnsmamma. 

 

Så kanskje er vi tilbake, sterkere enn før? …time will show!

R.