Tips til uteaktiviteter for barn

Hverdagen ble brått så annerledes for mange av oss. Fra å kunne leve etter egne planer, må vi forholde oss til et felles budskap, for å forhindre større spredning av Covid- 19. Over natten fikk vi andre leveregler, og nye retningslinjer, og for mange er situasjonen frustrerende, kaotisk og økonomisk ødeleggende. Vi har alle vår måte å takle vår nye hverdag på, og det er godt å se at flere og flere klarer å stå sammen, og se det positive, til tross for det negative dette har ført med seg.

Med fire barn, hvor to er i barnehage og to er på skole, skulle vi plutselig være deltids lærere og drive “barnehage”, samtidig som man skulle ha med seg jobben hjem for å ha hjemmekontor. I noen dager fungerte det jo helt topp. En liten forlengelse av helga, men etterhvert ble det mer intenst, og frustrasjonen vokste både i meg og barna. For min del, som jobber innenfor dagligvarehandelen, er det vanskelig å fylle hyller fra kjøkkenbordet, så hjemmekontoret begrenset seg raskt. Og hva skal man liksom finne på da?

Det er mange gøyale aktiviteter man kan finne på, og her er fire uteaktiviteter: 

 • Lag en hinderløype med ting du har i garasjen, feks tomme flasker, bøtter, vedkubber, baller, skistaver, etc.
 • Utegym: feks spensthopp, 1 runde rundt huset, 10 hopp på trampolina, hinke opp til postkassen, kaste en ball i lufta og ta imot den, situps, løfte en 1,5 L flaske opp og ned 10 ganger (spørs på alder)… osv.
 • Skattejakt/Tur bingo i naturen: Tegn eller skriv opp farger eller ting man skal finne eller se når man er ute på tur.
 • Blekkulf – tur: Altså, gå en tur å plukk søppel!

Denne bingoen finner dere på hjemmesidene til turforeningen

 

Hva gjør dere hjemme hos dere for tida?

R.

2 kommentarer
  1. Takk for tips, Rachel!
   Vi var innom butikken din med ungene våre (på alder med dine eldste) i går og de syntes ungene dine va kjempeheldig som fikk være med å hjelpe til i butikken! Så da vi kom hjem ordnet de sin egen butikk her hjemme, å nå leker de kun med den 😀

   Lykke til videre med denne spesielle tiden <3

   1. Oii så koselig de lagde butikk 🙂 husker vi gjorde det da vi også var små. Ungene er oppvokst på Rema, så mine er vant til å være med:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg